• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amerika na ivici propasti?

Started by Ghoul, 16-09-2008, 02:12:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

EKSTREMISTA

Al-Zaidi: 'I'd Throw Shoes Again' While Sales of the Footwear Soar

Posted by Lisa Derrick, Firedoglake at 10:43 AM on December 22, 2008

The trial of shoe-throwing Iraqi journalist Muntazer al-Zaidi, charged with assaulting a foreign head of state visiting Iraq, begins Dec. 31. Abdul Satar Birqadr, spokesman for Iraq's High Judicial Council, said a three-judge panel would hear the case:

The case is not complicated, and I expect it won't take a great deal of time to reach a ruling.

U.S.-backed Prime Minister Nuri al-Maliki has condemned al-Zaidi's actions, but reportedly he will not want to alienate al-Zaidi's supporters: Provincial elections are next month. The prime minister met with Iraqi journalists Sunday, praising the media and pledging justice would run its course -- even if that meant al-Zaidi went free. Iraqi authorities will give the media full access to the trial, due in part to the worldwide interest and sensitivity of the case.

Al-Zaidi's brother said the reporter would toss footwear again if he had the chance. Reuters reports:

Uday al-Zaidi said his brother had told an investigative judge Sunday that he had expected to be shot after hurling his first shoe.

But when that did not happen, " 'that gave me time to throw the second (shoe),' " al-Zaidi quoted his brother. " 'If the clock were turned back, I'd do the same thing over again.' "

The journalist shows signs of have been beaten, his brother and lawyer report, and that his brother

had been tortured into telling the authorities that someone persuaded him to throw his shoes at Bush.

Meanwhile, Istanbul shoemaker Ramazan Baydan, who claims to have designed the black oxford known as Ducati Model 271 has seen his orders soar for what is now called "the Bush shoe." A British distributor placed an order for 95,000 pair, and a American company orderd 18,000 pair. Five thousand sales posters of the shoe with the slogan, "Goodbye Bush, Hello Democracy" in Turkish, Arabic and English are ready for distribution

Bush Shoe' Gives Firm a Footing in the Market

By SEBNEM ARSU
Published: December 20, 2008
ISTANBUL — When a pair of black leather oxfords hurled at President Bush in Baghdad produced a gasp heard around the world, a Turkish cobbler had a different reaction: They were his shoes.
"We have been producing that specific style, which I personally designed, for 10 years, so I couldn't have missed it, no way," said Ramazan Baydan, a shoemaker in Istanbul. "As a shoemaker, you understand."

Although his assertion has been impossible to verify — cobblers from Lebanon, China and Iraq have also staked claims to what is quickly becoming some of the most famous footwear in the world — orders for Mr. Baydan's shoes, formerly known as Ducati Model 271 and since renamed "The Bush Shoe," have poured in from around the world.

A new run of 15,000 pairs, destined for Iraq, went into production on Thursday, he said. A British distributor has asked to become the Baydan Shoe Company's European sales representative, with a first order of 95,000 pairs, and an American company has placed an order for 18,000 pairs. Four distributors are competing to represent the company in Iraq, where Baydan sold 19,000 pairs of this model for about $40 each last year.

Five thousand posters advertising the shoes, on their way to the Middle East and Turkey, proclaim "Goodbye Bush, Welcome Democracy" in Turkish, English and Arabic.

For now, Mr. Baydan's customers will have to take his word for it. The journalist who launched the shoes at a news conference a week ago, Muntader al-Zaidi, 29, was wrestled to the ground by guards and has not been seen in public since. Explosives tests by investigators destroyed the offending footwear.

But Mr. Baydan insists he recognizes his shoes. Given their light weight, just under 11 ounces each, and clunky design, he said he was amazed by their aerodynamics. Both shoes rocketed squarely at Mr. Bush's head and missed only because of deft ducks by the president.

Throwing a shoe at someone is a gross insult in Arab countries, and Mr. Bush is widely unpopular in much of the region. But as he enters his last weeks in office, he seems to have gained a small foothold of appreciation here.

Noting the spike in sales, Serkan Turk, Baydan's general manager, said, "Mr. Bush served some good purpose to the economy before he left."
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Cornelius

U jednom od svojih postova povodom ove finansijske krize, Scallop je rekao da se, uprkos kosmickim gubicima, ni jedan od finansijera do sada nije ubio, kao sto se desavalo 29. E, pa, Scallope, evo ga jedan.

Francuski finansijer Thierry de La Villehuchet, 65 godina, izvrsio je samoubistvo u svojoj njujorskoj kancelariji. On se nalazio na celu preduzeca Access International koje se bavilo poverenim kapitalom od 2 milijarde evra (evropska klijentela). 1,5 milijarde bile su ulozene kod Madoffa i nestale su u onoj rupi od 50 milijardi dolara. Licni prijatelj Madoffa, on je i bio kod njega nekoliko dana pred hapsenje, te mu je Madoff potvrdio da ne brine o lovi, jer, za razliku od svih ostalih, kod njega je sve u odlicnom stanju.

Inace, Madoff, organizator najvece finasijske prevare u istoriji, posle hapsenja je pusten i nalazi se na slobodi, cekajuci na sudjenje gde ce se odluciti da li on ima ikakvu krivicu u prevari koju je organizovao. Ako se ustanovi da je kriv, kazna moze da bude globa od 5 miliona dolara i do 15 godina zatvora.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

scallop

Uvek ima izuzetaka. A, baš je dobro uložio! Kod najboljeg prijatelja... Hej, imaš li neku ušteđevinu? Ima neki biznis gde bih mogao... :evil:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Cornelius

Ma, kako da ne... Samo trenutak...

Halo, Bing, imam jednog prijatelja koji bi da ulozi pare...
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Kastor

"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Kler_Vojant

Globalna kriza povećava nezaposlenost u EU

Ekonomska kriza dovodi do smanjenja sve većeg broja radnih mesta u zemljama EU. Kriza nezaposlenosti najviše će pogoditi Veliku Britaniju , Španiju i Irsku.

Evropska komisija očekuje da će globalna ekonomska kriza povećati nezaposlenost u zemljama Evropske unije za dva odsto, izjavio je danas evropski komesar za socijalna pitanja i zaposlenost Vladimir Špidla.

Komesar je u nedeljnoj debati češke javne televizije ČT izneo procenu da će kriza najteže pogoditi tržišta rada u Španiji, Velikoj Britaniji i Irskoj.

Prema podacima iz oktobra nezaposlenost je u EU u odnosu na septembar porasla za 0,1 odsto i dostigla 7,1 odsto.

Šef češke diplomatije Karel Švarcenberg je u toj debati potvrdio da će globalna ekonomska kriza i komplikacije koje donosi morati da budu noseća tema češkog predsedavanja.

Kriza vodi ka nacionalnom egoizmu

"Ekonomska kriza će se još produbiti tokom našeg predsedavanja i pred kraj će biti vrlo ozbiljna", rekao je Švarcenberg i dodao da će najteže biti da se očuva jedinstvo i solidarnost EU, a da tokom krize ne izbije nacionalni egoizam pojedinih članica.

Političari i analitičari u Srednjoj Evropi nadaju se da kriza neće pogoditi tako bolno Češku, Slovačku i Poljsku jer su kroz prvi talas - krizu finansijskog sektora, već prošle relativno bezbolno pošto je u tim članicama EU bankarstvo bilo na zdravijim osnovama i sa znatno manje rizičnih finansijskih instrumenata.

Dopuštaju, međutim, da region koji je inače nezdravo orijentisan na automobilsku industriju neće moći da izbegne negativne posledice recesije na Zapadu gde mahom izvozi svoju robu, a neće moći da izbegne ni posledice smanjenja stranih ulaganja.

Prema najavama iz poslednjih dana stare godine, samo automobilska industrija u Češkoj i Poljskoj sprema sa da otpusti po 13.500 hiljada radnika zbog smanjene potražnje za automobilima u svetu.

scallop

Svetska globalizacija po receptu investiranja nepostojećeg novca, mora za posledicu imati i svetsku recesiju.

Nekako mi se čini da to što praktično ništa nisu investirali kod nas, može da bude i dobra strana. Mene više brine što mi i dalje srljamo u tom pravcu. A, posebno, što budžet Beograda ima u planu da još tri naše pijace pretvori u "Zeleni Venac". To treba da razjuri seljake i da u prvi plan stavi supermarkete. Onda smo - nagraisali. Seljak će kod kuće da i dalje proizvodi, ali neće doći na pijacu. To na čemu smo preživljavali tolike decenije ima šanse da nestane.

Ima li neko ideju kako da grad Beograd ubedimo da odustane od tog zlodela?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Seljaci će i dalje prodavati svoju robu, samo ne lično. Prodavaće je nekome ko će da je pakuje i preprodaje supermarketima.

Cornelius

Quote from: "scallop"Ima li neko ideju kako da grad Beograd ubedimo da odustane od tog zlodela?

Imam ja... Neophodno je ubediti sve vodeće industrijske zemlje da odustanu od te iste ideje i da krenu u suprotnom pravcu. Grad Beograd će slediti svetske tendencije.

Kastor

Quote from: "mac"Seljaci će i dalje prodavati svoju robu, samo ne lično. Prodavaće je nekome ko će da je pakuje i preprodaje supermarketima.

a novac će dobijati nakon 30 dana, drugim rečima, finansiraće supermarkete. Preživeće visokomehanizovana gazdinstva a mi ćemo jesti semafor paprike.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

scallop

Quote from: "Kastor"
Quote from: "mac"Seljaci će i dalje prodavati svoju robu, samo ne lično. Prodavaće je nekome ko će da je pakuje i preprodaje supermarketima.

a novac će dobijati nakon 30 dana, drugim rečima, finansiraće supermarkete. Preživeće visokomehanizovana gazdinstva a mi ćemo jesti semafor paprike.

Drago mi je što je Kastor shvatio. Globalizacija nas ne civilizuje, ona nas uniformiše.

Princip mondijalizacije (objasniću vam zašto upotrebljavam ovaj termin) je da se svi upoznamo, a ne da nosimo iste gaće. I da nam bude drago što smo različiti.

Dušan Makavejev je snimio istorijski najbolji film na svetu "Coca-Cola Kid". Napravio je najsrpskiji film u Australiji i pljunuo u lice globalizmu.

Hoću moje pijace! Hoću moje, a ne semafor paprike koje imaju ukus na semafor! Hoću da i Mac shvati! Cornelijus ne mora ništa da shvati, on je već otišao u suprotnom pravcu!

Cornelius

Quote from: "scallop"Cornelijus ne mora ništa da shvati, on je već otišao u suprotnom pravcu!

Cornelius je bio u još suprotnijem pravcu dok je živeo u Americi, pa se vratio za Francusku koja je delovala kao normalniji svet. Ali, para vrti di burgija neće... Vidim da nas je to pregazilo i da je $tiglo i u vaše malo mi$to.

ayin

Quote from: "scallop"Ima li neko ideju kako da grad Beograd ubedimo da odustane od tog zlodela?   ...

Hoću moje pijace! Hoću moje, a ne semafor paprike koje imaju ukus na semafor! Hoću da i Mac shvati! Cornelijus ne mora ništa da shvati, on je već otišao u suprotnom pravcu!

Ne kukaj iz tople sobe i mekane fotelje, napravi plan, animiraj ljude i IDEMO NA ULICU!
To se tako radi

scallop

Quote from: "ayin"Ne kukaj iz tople sobe i mekane fotelje, napravi plan, animiraj ljude i IDEMO NA ULICU!
To se tako radi

Jel' to provokacija? Tebi ne bih verovao ni da se zamonašiš.

Ja ne kukam, ja URLAM! Da nemam previše posla i danas bih bio na pijaci. Da je malo bolje vreme, ustao bih iz mekane fotelje iz tople sobe i otišao do neke pijace. Malo smeta mom pejsmejkeru niska temperatura. Inače, poznajem više ljudi na Đeram, Kalenić, Palilulskoj i Bajlonovoj pijaci, nego ti uopšte. To je moj standardni krug. I znam koliko je Pariz izgubio sa Les Halles, a šta znači odsustvo pijaca u SAD. Poznajem sve gradske pijace u Atini, Solunu i Volosu. Ja ljude upoznajem na pijacama. Da išta od toga znaš, znao bi gde je identitet jedne zemlje, a on je svuda napadnut od supermaketa o čijoj sudbini ćemo tek razmišljati, kad svetska kriza dopre do njih. Već danas možeš da kupiš dva automobila po ceni za jednog.

Imam ja plan, ali nemam s kim i gde da ga sprovedem. Svuda gde sam pisao, novine i TV nemaju vremena da se time bave. Nije inn. I, ne rešavaju se problemi na ulici! Na ulici se pravi samo šteta. U vreme one budale Miloševića, želeo sam da onih milion ljudi koje je izveo na ulicu, ostanu u kućama, u toplim sobama i udobnim foteljama. Da vidim kako bi svet reagovao na - prazne ulice. Ali, to je teži put. Kada su uvodili embargo Sloveniji, ja sam želeo da angažujemo u Srbiji 6.000 profesora slovenačkog jezika. Pitali su me - zašto? Moj odgovor je bio - nek' se oni pitaju.

Ne diraj moje krugove, Ayine, jer nisi tome dorastao.

marlowe

Defict SAD u narednim godinama i 1.000 milijardi

Novi predsednik SAD Barak Obama izjavio da će se SAD u predstojećim godinama suočiti sa ogromnim deficitom, i do 1.000 milijardi dolara, ali da je i dalje potrebna velika potrošnja za podsticaj ekonomije.

"Potencijalno imamo 1.000 milijardi dolara deficita u predstojećim godinama, čak i sa ekonomskim oporavkom na kom radimo", rekao je Obama novinarima nakon sastanka sa ekonomskim savetnicima.

Novi predsednik želi da Kongres odobri novi stimulacioni plan od 775 milijardi dolara.

Prošle fiskalne godine, koja je završila 30. septembra 2008, deficit je iznosio 455 milijardi dolara.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Cornelius

The National Debt has continued to increase an average of
$3.15 billion per day since September 28, 2007!

Sad je novi predsednik otkrio rupu na saksiji.

Alexdelarge

SENZACIONALNO !!! Ispovest jednog bankrotiranog Amerikanca

"Here I sit in this big lonely dump, waiting for Christmas to pass! Bah! That silly season when everybody loves everybody else! A curse on it! Me—I'm different! Everybody hates me, and I hate everybody!"  :!:

http://en.wikipedia.org/wiki/Scrooge_McDuck
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

mac

Kako broj stanovnika u zemlji raste raste i potreba za efikasnijom distribucijom vode, hrane, energije, informacije, i svega ostalog. Zemlja nema izbora, demografski pritisak je primorava da bude efikasnija. Supermarketi su posledica toga. Ovo tugovanje za pijacom je isto kao tugovanje za nekom prastarom sortom breskve, grejanjem na ugalj, i vodom iz bunara. Jeste sve to dobro, ali toga vise nema.

scallop

Quote from: "mac"Kako broj stanovnika u zemlji raste raste i potreba za efikasnijom distribucijom vode, hrane, energije, informacije, i svega ostalog. Zemlja nema izbora, demografski pritisak je primorava da bude efikasnija. Supermarketi su posledica toga. Ovo tugovanje za pijacom je isto kao tugovanje za nekom prastarom sortom breskve, grejanjem na ugalj, i vodom iz bunara. Jeste sve to dobro, ali toga vise nema.

Mac, ti si jedan krajnje neobavešten čovek. Porediš babe i žabe, a tu matematiku nikad nećeš provući pored mene. Kad bi se Zemlja bavila samo životom, ne bismo morali da brinemo još hiljadu godina. Međutim, mi smo zaraženi ludilom koje se zove bogaćenje i supermaketi su produkt toga. Znaš li zašto su u EU krastavci pravi k'o strela? Zato što krive ne otkupljuju, ne uvoze... Takvi se krastavci - bacaju. To isto je radio otac moje tehničarke pre 30 godina u Vinči kod Topole: svinje su gazile jabuke u voćnjaku, a matori je gladio krpom 200 kila u štali, jer što bi nosio više na pijacu.

Kad kupiš na pijaci znaš da sve moraš da opereš. Kad kupiš u supermarketu, misliš da je oprano, pa onda gomile ljudi navuku salmonelu. Ne peru ni u lancima brze ishrane, pa se čas posla porazboljevaju. Tebe treba voditi na pijacu da shvatiš šta je to, pre nego što zauzmeš stavove, kao da su to fijoke na tvojoj polici.

Ja se maltretiram da vas naučim da se hranite, a vi ni na pijacu ne znate da odete!

Eriops

Ovih dana se aktivirao malo i Covek iz Naroda, iliti Obama.
Malo je letuckao predsednickim avionom. Onda je izjavio da ga srce boli zbog zrtava u bliskoistocnom sukobu. Detaljnije ce se o tome izjasniti, veli, posle inauguracije. Dotad, ko prezivi u Gazi, pricace. Elem, posto je siroma jako osetljiv na narodne patnje, a svi znamo da ljudi cesto od stresa beze pojacavajuci ishranu, resio je da svrati u lokalnu hamburgeriju, i dobro se naklopa.
Sjajan potez. Time podstice domacu ekonomiju, i rast potrosnje, jer ce hamburgerije provetati kad ljudi nagrnu ne bi li videli predsednika. Ko zivi u Americi, i ima nesto kinte, sad je pravi trenutak da ulozi u hamburgere.
Sto se tice spoljne politike, resio je da se povlaci iz Iraka, i pozabavi mrskim talibanima. Jes da su nekad bili americki saveznici, i dobri momci, ali boze moj, menjaju se vremena..

Kaze Covek iz Naroda, da je Iran glavna pretnja nacionalnoj sigurnosti SAD. A ja nikako da skontam kako. Kako Iran koji je tehnoloski decenijama iza Amerike, ciju bi vojsku Ameri smazali za par nedelja, moze biti najveca pretnja ? Sta mogu da urade, napravice jednu atomsku, pa je baciti na NJujork ? Uostalom, nesto kontam, ko tu kome zaista preti, i ko koga okruzuje.
Pa nisu iranski vojnici u Meksiku i Kanadi, nego su americki u Iraku i Afganistanu, na granicama Irana. A da nije stvar u nafti, gasu, energentima ? Da u tom grmu ne lezi zec ? Da to nije pravi razlog iza price o nacionalnoj sigurnosti, atomskom oruzju, terorizmu, itd ?

Cujem, inaugaracija ce biti za Oskara. Sve popularni pevaci i javne licnosti, bice i gej svestenik. Pravi holivudski spektakl.
Glamurozan, sjajan, isprazan, bez duse. Amerika nastavlja starim putem, Amerika ne nudi nista novo. Veliki reformatori treba da rade, a ne da priredjuju medijske spektakle.

Na Zapadu nista novo..

Eriops

Danas je Barakomanija i zvanicno pocela.
Na b92 samo sto nisu pali u trans povodom inauguracije.
Usput su tugaljivo i rezignirano konstatovali, da je Srbija mozda i jedina zemlja koju nije zahvatila Barakomanija, i da mladja srpska populacija radije gleda utakmice, umesto prenosa inauguracije.
Zakletvu je polozio i Bajden, dobro poznat ovdasnjoj javnosti.

akhnaton

Možda bi ti se više sviđalo da su pali u trans kada je BT ljubio leš Aleksija II?  :evil: Iskuliraj malo!!!
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Eriops

Naopako da bi zbog toga padao u trans, ne praktikujem ljubljenje leseva  :x .
Kao sto ne verujem ni u idole. Zbog cega bi to trebao da padam u trans zbog Obame ? Zbog toga sto je prvi crni predsednik u istoriji SAD ? Pa sta s tim ? Sta ce to bolje doneti mojoj zemlji ?
Raspitaj se malo, on je jos ranije podrzao bombardovanje i nezavisnost Kosova. Znaci, rasparcavanje ove zemlje. Zasto bi ga ja onda postovao ili voleo ? Pogledaj sastav njegove administracije, videces nekoliko ljudi koji su poznati kao zagovaraci ratova. Na osnovu cega verujes da ce on doneti promene svetu na bolje ? Pusti mi medijske spektakle, lepo napisane govore, ja u obecanja politicara slabo verujem. Verujem kad vidim dela.
Objasni mi argumentovano, kakve ce on to pozitivne promene doneti svetu, i konkretno nasoj zemlji ? Hoce li prestati politika ucena i ponizavanja ? Hoce li prestati naoruzavanje teroristickih formacija na Kosovu, koje sad krste drugim imenima ?
Ajd da vidimo, bas me zanima.

ayin

Quote from: "tiha voda"Hoce li prestati politika ucena i ponizavanja ? Hoce li prestati naoruzavanje teroristickih formacija na Kosovu, koje sad krste drugim imenima ?

Naravno
Nece

EKSTREMISTA

Crni batler je počeo svoju službu u jevrejskoj kući.
Ono juče je stvarno bila perverzija na svim domaćim kanalima.
Da su juče kojim slučajem sleteli vanzemaljci,svi mediji bi to ignorisali.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Cornelius

Quote from: "EKSTREMISTA"Ono juče je stvarno bila perverzija na svim domaćim kanalima.

I na svim ostalim kanalima koji nisu domaći. Sve to spada u zakon političke balistike. Bum, ode sve u nebesa, a potom, majčica Zemlja učini svoje...

akhnaton

Quote from: "Cornelius"
Quote from: "EKSTREMISTA"Ono juče je stvarno bila perverzija na svim domaćim kanalima.

I na svim ostalim kanalima koji nisu domaći. Sve to spada u zakon političke balistike. Bum, ode sve u nebesa, a potom, majčica Zemlja učini svoje...

A onda ćaća sunce učini svoje.  :evil:

akhnaton

Quote from: "tiha voda"Naopako da bi zbog toga padao u trans, ne praktikujem ljubljenje leseva  :x .
Kao sto ne verujem ni u idole. Zbog cega bi to trebao da padam u trans zbog Obame ? Zbog toga sto je prvi crni predsednik u istoriji SAD ? Pa sta s tim ? Sta ce to bolje doneti mojoj zemlji ?
Raspitaj se malo, on je jos ranije podrzao bombardovanje i nezavisnost Kosova. Znaci, rasparcavanje ove zemlje. Zasto bi ga ja onda postovao ili voleo ? Pogledaj sastav njegove administracije, videces nekoliko ljudi koji su poznati kao zagovaraci ratova. Na osnovu cega verujes da ce on doneti promene svetu na bolje ? Pusti mi medijske spektakle, lepo napisane govore, ja u obecanja politicara slabo verujem. Verujem kad vidim dela.
Objasni mi argumentovano, kakve ce on to pozitivne promene doneti svetu, i konkretno nasoj zemlji ? Hoce li prestati politika ucena i ponizavanja ? Hoce li prestati naoruzavanje teroristickih formacija na Kosovu, koje sad krste drugim imenima ?

Onaj narod/država koji/koja je početkom XX veka potpomagao/la teroriste da pod plaštom oslobođenja ubija tuđe, a bogami i svoje vladare, koji/koja je uvek bio/bila na suprotnoj strani kao ruski satelit ne može da očekuje ništa. A da ne govorimo o periodu SFRJ kada je vlast svim sredstvima podržavala arape u borbi protiv Izraela. Obama je pre svega Američki predsednik, nemamo mi šta da očekujemo od njega. Kao ni od Medveđeg Puta iz Kremlja.

Cornelius

Ja sam bio ubedjen da su upadanje u škole i masakriranje nedužne dece, samo američki specijalitet, vidjen već toliko puta kao posledica njihovog ludila. Medjutim, vidim da je amerikanizacija na delu, te da se njihovi običaji izvoze po svetu.

Danas je jedan Belgijanac, star 20 godina, upao u jaslice jednog gradića na severu Belgije, i nožem od 30 cm krenuo da bode i kolje decu staru od 6 meseci do 3 godine. Ubio je dvoje dece i jednu vaspitačicu, a još troje dece se nalazi u životnoj opasnosti. Kada je bio uhvaćen, saznalo se da nije bio nadrogiran, nije bio pijan, da nema dosije u policiji, niti da je bio lečen kod psihijatra.

Eriops

Pa ja sam to upravo i rekao, da je on americki predsednik.
I naravno da ga boli uvo za Srbiju, on se bori da povrati ne moc, nego pre svega ugled imperiji ciji je predsednik.
Opet te pitam, sta mi imamo od toga, i zbog cega bi se radovao
njegovom izboru, navedi mi jedan racionalan razlog.

Ne znam na koje teroriste s pocetka dvadesetog veka mislis, koje je Srbija podrzavala. Ako mislis na Gavrila Principa, onda si omasio. On nije nikakav terorista. On je rodjen u selu Obljaj kod Bosanskog Grahova, i nije on dosao kao okupator u Bec, nego je AUSTROUGARSKA MONARHIJA OGNJEM I MACEM, TJ. SILOM, DOSLA U NJEGOVU ZEMLJU. Vladar koga je on ubio, nije bio prosveceni monarh, nego OKUPATOR.

akhnaton

Quote from: "tiha voda"Pa ja sam to upravo i rekao, da je on americki predsednik.
I naravno da ga boli uvo za Srbiju, on se bori da povrati ne moc, nego pre svega ugled imperiji ciji je predsednik.
Opet te pitam, sta mi imamo od toga, i zbog cega bi se radovao
njegovom izboru, navedi mi jedan racionalan razlog.

Ne znam na koje teroriste s pocetka dvadesetog veka mislis, koje je Srbija podrzavala. Ako mislis na Gavrila Principa, onda si omasio. On nije nikakav terorista. On je rodjen u selu Obljaj kod Bosanskog Grahova, i nije on dosao kao okupator u Bec, nego je AUSTROUGARSKA MONARHIJA OGNJEM I MACEM, TJ. SILOM, DOSLA U NJEGOVU ZEMLJU. Vladar koga je on ubio, nije bio prosveceni monarh, nego OKUPATOR.

Ne mislim na Gavrila Principa!!!! Nego na Dragutina Dimitirijevića, na Ciganovića i njima slične koji su iskoristili idealizam Gavrila Principa i drugih zaverenika.

slavkod

Treba se setiti kako su neki domaći politički krugovi mnogo očekivali i od Klintona,a onda-bombardovanje,posle su se ,stidljivije
doduše,radovali i Bušu ,a znamo kako se i to završilo.Svaki čovek koji dogura do toga da posatane predsednik Sjedinjenih džava je nosilac jednog te istog političkog cilja,unapredjenja veličine sopstvene zemlje.Naravno da je tako i u drugim zeljama.
Inače ono sa početka20.veka spada u sasvim drugačiji politički sklop.To je vreme tajnih društava koja su koristila političke atentate,a ne terorizam,kao metod političke borbe.

Kastor

Quote from: "akhnaton"
Ne mislim na Gavrila Principa!!!! Nego na Dragutina Dimitirijevića, na Ciganovića i njima slične koji su iskoristili idealizam Gavrila Principa i drugih zaverenika.

cue - varvarin ulazi

:lol:

EKSTREMISTA

Игор Панарин: Обама је исто што и Горбачов

Игор Панарин, руски академик и декан Дипломатске академије у Москви, текстом у "Волстрит џорналу" и интервјуом на телевизији Си-Ен-Ен у новогодишњој ноћи, изазвао је буру реаговања у целом свету. Његов текст у коме предвиђа скори распад Сједињених Америчких Држава преведен је готово на све језике, прочитали су га милиони људи, а само у Кини је објављен у 60 новина и часописа.

Бивши аналитичар КГБ-а, кога зову на све стране да објасни своје ставове, управо је позван на заседање економског форума у Давосу, а "Волстрит џорнал" је за фебруар наручио нови текст у коме ће објавити његове предлоге за излазак из светске економске кризе. НИН је још почетком децембра прошле године објавио интервју са Панарином у руској "Известији", од којег је и почело велико интересовање за руског академика.

Са доктором Панарином разговарали смо на дан инаугурације Барака Обаме. Очекивања од новог америчког председника су, зато, неизбежна тема:

- Барак Обама има невиђени рејтинг у Америци – 84 посто. То је заиста веома много, али ће бити кратког даха. Већ у априлу ће почети колапс америчког финансијског система и већини Американаца ће постати јасно да Обама не може да уради апсолутно ништа. Он је пи-ар председник, средство да се пажња Американаца одвуче од кризе.

Шта значи пи-ар председник данас кад је пи-ар постао обавезан део сваке председничке кампање?

- Ову акцију су планирали и наручили најутицајнији људи у Америци. Ја сам летос био у Вашингтону и видео да се испред Белог дома продају мајице и капе, али само са Обамом. Свуда се говорило само о њему, Мекејна уопште није било. Схватио сам да су избори били већ одлучени и заинтересовао сам се зашто баш Обама. Убрзо сам схватио. Нови амерички председник лепо говори и веома подсећа на Горбачова. Уосталом, и улога му је слична, да ,,омекша" распад САД онолико колико је то могуће, а ако не успеју покушаји спасавања америчког финансијског система, да се све свали на њега. Није професионалац, није компетентан, и слично. Ситуација ће се одвијати као у СССР-у само што је нама за распад било потребно шест година а у САД ће то бити урађено у интервалу од годину и по. Дошло је до убрзања, информационе технологије су достигле велике висине, а високи рејтинг гарантује и брзи пад.

Ипак, цео свет у њега полаже велике наде, а популарност у свету му је готово равна популарности у САД.

- Да, добра пи-ар акција. Један од циљева је био и снижавање нивоа антиамериканизма у свету и одвлачење пажње од економских проблема. И на мене је у почетку оставио веома позитиван утисак, лепо је говорио, врло разумно. Пратио сам даље, све исто, никаквих нових предлога. Све више ме је подсећао на Горбачова. И кад је Горбачов дошао на власт, изгледало је то многима, укључујући и мене, добро, али после пола године је постало јасно да су речи биле лепе, али усмерене на распад земље.

Све се сваљује на Горбачова, мада је тешко поверовати да је он сам растурио СССР; многи су му, укључујући и Јељцина, у томе помогли. Ни Обама неће моћи сам; ко ће њему помоћи да растури САД?

- Њему не треба помоћ. Ствар је у томе што СССР није имао објективне услове за распад, а у САД они постоје. Горбачов их је сам створио, за шест година је повећао спољашњи дуг пет пута. А Обама долази кад је амерички дуг већ 11,5 трилиона долара. И не зна шта с тим да ради. Њему ће помоћи његов неспособни тим. Сарадници које је изабрао ништа не могу да ураде. То је Клинтонов губитнички тим. Познато је да је Клинтон после распада СССР-а требало да предложи свету и Сједињеним Државама нову идеолошку конструкцију света, и није успео, завршио је свој мандат ратом у Југославији. Ни Хилари, која је упропастила здравствени систем Америке, неће моћи да изађе на крај са дужношћу државног секретара.

Можда ће Обама учинити оно што Клинтон није умео?

- Тешко. Он за то нема ни знање ни образовање, ни руководеће искуство, ни у спољној ни у унутрашњој политици, ни сараднике. Такав човек није у стању да руководи Америком у кризи. Симболично је што се труди да иде путем Линколна кога су убили! Ваљда зато стално налазе неке људе који хоће да убију Обаму, готово сваке недеље некога хапсе... То је такође деловање на јавно мњење.

Обама је замрзао неке Бушове одлуке, најављује промене. Мислите ли да ће се нешто променити у односима између Руске Федерације и САД?

- То је врло тешко рећи, зато што није јасан однос снага у Обамином окружењу. Госпођа Клинтон мрзи Обаму; у предизборној кампањи су толико вређали једно друго да је чудно да још могу и да се рукују. Сви остали сарадници потпуно су непредвидиви. Мислим да је Русија добро искористила ту ситуацију и покренула низ иницијатива, међу којима су и предлози у вези са противракетном одбраном. Сад чекамо одговор.

Обама преиспитује и ту одлуку. Очекујете ли да, с обзиром на кризу, и декларисану спремност да чује и руски став, нови председник ипак одустане од ПРО у Европи?

- То су наше жеље, али је тешко рећи шта ће стварно бити. Кад је Буш постао председник, он је имао доброг помоћника за Русију, Томаса Грена, који му је направио анализу руско–америчких односа с којом смо могли да се сложимо или не, али она је постојала. Сада тога нема и тешко ми је да замислим какви ће бити односи две земље. Сумњам да је са америчке стране могућа било каква усаглашена спољна политика. Његови сарадници нису у стању да му предложе никаква решења. То је ужасно зато што земља има атомско оружје и највећу армију на свету. Очигледно је да после краха Волстрита и пораста незапослености, после краха аутомобилске индустрије, они не могу адекватно да оцене ситуацију у којој су се нашли.

И још их ви плашите својим песимистичким прогнозама...

- Уплашили су се они још 1998, кад сам наступао у Аустрији на међународној конференцији ,,Информациони рат". Сви су били у шоку, али прошло је 10 година, а они су и даље у шоку; просто нису у стању да прихвате ту информацију. Можда су моји ставови сувише радикални, али ја не видим друге. Нек неко каже да ће до те и те године САД бити најјача земља на свету. Али то не каже нико. Нико се не усуђује да ступи у полемику са мном. А оних који сматрају да сам у праву, има, и они ми пишу. То су пре свега Американци који виде да Америка иде ка распаду.

Као разлог за распад наводите економску кризу. Али она није погодила само Америку...

- Економска криза је само врхунац проблема и тренутак одакле ће се све обрушити. Али као и пре 10 година, и данас постоје три фактора за распад САД. Први је психолошки јер Американци живе у стресу, стално су у дугу, стално од некога зависе. Америку је до сада повезивао страх, а не никакав патриотизам. Ситуација се са кризом погоршала, надзиратељи више нису онако јаки и не могу да држе у стању страха огроман број људи. Други узрок је раст антиамериканизма, који је увек постојао, али је после осам година председника Буша драстично порастао и то мора да утиче на психичко стање Американаца. Али основни разлог је, наравно, економски. Систем који је трајао око 200 година, више не може да опстане. Америка је требало да се распадне још двадесетих година, али је, захваљујући Другом светском рату, опстала. И у читавом послератном периоду тај систем је био спонзорисан малим ратовима.

Што значи да и сада неко може да потражи спас у трећем светском рату?

- Мислим да то више није могуће, иако су била предузета већ два покушаја. Индопакистански конфликт је био провокација с циљем да се изазове атомски рат између Индије и Пакистана, као што су и ови догађаји на Блиском истоку очигледно провокациони, с циљем да увуку Египат, Иран, Сирију и друге земље. Али други геополитички играчи схватају сву опасност те игре. Био је и покушај рата против Ирана али није успео јер су војници и обавештајне службе САД били против. Рат никоме није потребан, осим оних сила које покушавају да спасу власт долара.

Да ли је могуће спасити долар?

- Америка сада има проблем да одлучи како даље. Њихов први покушај ће бити да преваре цео свет. То треба да уради Обама и ја мислим да ће 1. јула 2009. покушати да укину долар и да уведу амер. Онда ће Американцима валуту мењати у односу један према један, а целом свету један према хиљаду. То је покушај да се спаси Америка а да цео свет остане у минусу. Друга варијанта је терористички акт на територији САД, при чему ће се, на пример, код терористе наћи сто долара, па ће зато забранити употребу тих новчаница док, рецимо, ФБИ не нађе извор финансирања. Америка неће имати штете јер тих новчаница готово да и нема у САД. Тамо се плаћа картицама и користи само ситан новац. Оне се штампају за иностранство. Тако ће бити кажњен цео свет. Они сад размишљају који од тих начина да искористе, каква ће бити реакција света на превару...

Ако економска криза води распаду, шта ће бити са Русијом? Хоће ли се и она распасти? И овде се осећа криза.

- Не, Русија се неће распасти. За то нема услова. Ипак, она ће бити у тешкој ситуацији све до распада САД, односно док оне уђу у фазу колапса, а то ће бити већ у априлу. Да, криза не само да се осећа, ситуација је све гора и Русија је сад главна жртва. То има везе с тим што и у Русији постоје снаге које се оријентишу, нажалост, на америчке стандарде. Наша криза је повезана с тим што те снаге покушавају да спасу САД од распада.

Како?

- Путем учвршћивања долара. Ја већ пола године говорим да морамо све уговоре да потписујемо у рубљама. Нажалост, однос снага је такав да то не може да се оствари. Код нас постоји јак проамерички талас који нас може довести до краха. Наши финансијски аналитичари који се оријентишу на америчке глобалисте, воде земљу у пропаст. Наши економски стручњаци воде државу, свесно или несвесно по шеми 1998. Да би смањила последице економског колапса Америке, Русија мора да развија рубљу као националну валуту. Да формира праву нафтну берзу која продаје нафту за рубље. Мора да прекине конопце који је везују за тај Титаник (САД).

Занимљиво је да се цео свет, укључујући и Русију, бори против кризе истим средствима као Америка. И да нико, очигледно, није измислио лек за кризу.

- Није тачно да није измислио. Ја јесам. Недавно сам био у Кини. Тамо очекују распад САД али га се и боје јер је у Америци њихов новац, и јер тамо продају своју робу. Они су веома заинтересовани за превазилажење кризе. Ја сам им предложио да разрадимо заједничке мере. Они се слажу да без Русије Кина не може да се ефикасно развија у 21. веку и само са Русијом може да обезбеди даљу стабилност. Американци са Кином послују као што су својевремено са Индијанцима – за боцу ,,ватрене воде", или за огрлицу од стаклених перли, куповали су острва, земљу, све што су хтели. Данас од Кинеза за безвредне папире, новчанице које немају никакво покриће, фактички бесплатно, добијају све што желе. Томе мора доћи крај. Мој модел је врло прост – пренос финансијског центра из САД у Кину и РФ на четири места – у Хонгконг, Шангај, Владивосток и Москву, и неке измене на геополитичкој карти света. Држава број један у 21. веку биће Кина.

А где ће бити Русија?

- Русија ће бити одмах до ње. Биће то симбиоза интелекта и фабрике. До сада је то била симбиоза фабрике (Кина) и профита (Америка). Логика САД је била: ви радите, а ми вам дајемо посао. Али, то је противуречило унутрашњем бићу Кинеза, тридесетогодишњи циклус таквих односа је завршен, и Кина сад мора да размишља шта даље. Они су веома заинтересовани да са Русијом формирају експертни механизам за израду новог модела света. Могу им се прикључити и Индија, Француска, Немачка, Бразил... Експертска организација треба у ово пола године, колико је остало до распада Америке, да започне дискусију како да се тај распад не догоди по југословенском сценарију, него мирно, по сценарију Чехословачке.

НИН, 29.01.2009. Разговарала: Љубинка Милинчић

Лутајући Бокељ

mac

Sve zna taj Rus, a ne zna samo da kaže na šta će se to raspasti Amerika. Koje su to nacionalne sile koje vuku svaka na svoju stranu? Jedino mi padaju na pamet Nju Meksiko, Arizona, i Havaji. To je toliko sitno, da ni sami stanovnici tih država neće mnogo insistirati na razdvajanju. Oni nemaju slučaj Čeha i Slovaka, ili Hrvata i Srba, nemaju dve ravnopravne sile. Ovaj Rus preteruje, i vodi neku svoju politiku.

akhnaton

Quote from: "mac"Sve zna taj Rus, a ne zna samo da kaže na šta će se to raspasti Amerika. Koje su to nacionalne sile koje vuku svaka na svoju stranu? Jedino mi padaju na pamet Nju Meksiko, Arizona, i Havaji. To je toliko sitno, da ni sami stanovnici tih država neće mnogo insistirati na razdvajanju. Oni nemaju slučaj Čeha i Slovaka, ili Hrvata i Srba, nemaju dve ravnopravne sile. Ovaj Rus preteruje, i vodi neku svoju politiku.

Što se babi snilo to joj je i milo. :twisted:
Ko o čemu babe o dedinom čepu. Koji se ne diže. :evil:

slavkod

Na severnoameričkom kontinentu nema nacionalnih podela ni pokreta ,pošto je starosedelačko stanovništvo tog kontinenta ionako gotovo istrebljeno.Francuzi su pokušali sa stvaranje nacionalne države na teritoriji Kanade ,ali to nije slavno prošlo.
Sjedinjene države su izgradile model nenacionalnog patriotizma koji kod njih funkcioniše.Problem je kaa se taj model pokušava da naturi drugima,naročito ako je u pitanju Evropa.

akhnaton

Quote from: "slavkod"Na severno američkom kontinentu nema nacionalnih podela ni pokreta ,pošto je starosedelačko stanovništvo tog kontinenta ionako gotovo istrebljeno.Francuzi su pokušali sa stvaranje nacionalne države na teritoriji Kanade ,ali to nije slavno prošlo.
Sjedinjene države su izgradile model nenacionalnog patriotizma koji kod njih funkcioniše.Problem je kaa se taj model pokušava da naturi drugima,naročito ako je u pitanju Evropa.

Misliš posebno ako je u pitanju сербиа?

slavkod

Ne, nisam uopšte mislio na Srbiju,koja je u potpuno drugoj kategoriji.Mislio sam na Češku i Slovačku koje su posle izlaska iz komunističkog patronata ,bez obzira na svoje zajedničko iskustvo od Austrougarske pa kasnije,odlučile da nastave život kao samostalne države.Takodje sam mislio i na Valonce i Flamance koje  imaju beskrajno duge podvojenosti ali ih zajedno drži kraljevina koja je Belgijska.Mislio sam i na Švajcarsku koja ima četiri jezika i narod koji je deo tri različite velike kulture,nemačke,francuske i italijanske,ali uporno insistira na švajcarskom nacionalnom identitetu.Može da se nabraja još,ali nema potrebe.

mac

Nabasah slučajno na ovaj forum, i na ovu temu na njemu:
http://boards.straightdope.com/sdmb/showthread.php?t=504903

Tiče se ekonomskog plana koji promoviše Džon Stjuart (komični voditelj Daily Showa). Sviđa mi se kako ljudi iznose mišljenja, i kako je svaki post upotrebljiv. Ipak moderacija na forumu donosi i neke dobrobiti.

EKSTREMISTA

Quote from: "mac"Sve zna taj Rus, a ne zna samo da kaže na šta će se to raspasti Amerika. Koje su to nacionalne sile koje vuku svaka na svoju stranu? Jedino mi padaju na pamet Nju Meksiko, Arizona, i Havaji. To je toliko sitno, da ni sami stanovnici tih država neće mnogo insistirati na razdvajanju. Oni nemaju slučaj Čeha i Slovaka, ili Hrvata i Srba, nemaju dve ravnopravne sile. Ovaj Rus preteruje, i vodi neku svoju politiku.

Ne misli se naravno na  nacionalne već na socijalne nemire u kojima će osim klasnog, i rasni odnosno etnički sastav američkog stanovništva imati važnu ulogu.
A kao i uvek do sada kada su svetski bankari izazivali ekonomske krize,za njihovo prevazilaženje kao i sa sprečavanje njihovog ponavljanja, biće ponudjeno ,,rešenje,, u
vidu još jedne od institucija koji nas približavaju Svetkoj vladi.
Praćeno naravno novim, još represivnijim merama ograničenja ljudskih sloboda što će se kao i uvek do sada pravdati potrebom da se u budućnosti izbegnu  novi ratovi ili  teroristički napadi koje se upravo sa tim ciljem i izazivaju.
Ekonomske krize sa početka 20.veka bile su izgovor za uvođenje Federalnih rezervi,ratovi za Društvo naroda pa UN,hladni rat i konfrontacija sa SSSRom-za NATO,11.septembar za tzv borbu protiv terorizma i čitav niz protivustavnih akata kojima se krše čovekova prava i slobode (tzv Patriotski akt u USA,)lične karte sa čipovima,borba protiv kriminala za kamere na svakom koraku na šta se ljudi navikavaju i preko Velikog brata.Naviknite se da je sasvim normalno da vas gledaju dok ste u krevetu sa ženom,doj jedete ili dok ste na WC šolji.Kad vam to postane potpuno normalno,nećete ni pomisliti da se usprotivite kad budu počinjalii da vam ugrađuju čip u telo.
Kao što piše u Protokolima:
"Problem – reakcija – solucija, je naša strategija. Taj novi svetski poredak će biti solucija, odnosno, rešenje za problem koji ćemo mi sami napraviti, a to će biti – haos, a kad nastane haos, doći će do takve reakcije ovaca da će nas ove moliti da ga zaustavimo po svaku cenu."

U vezi sa aktuelnim dešavanjima na severnoameričkom kontinentu evo šta je još 1984.predvideo Džek Bernštajn,koji naravno nije prorok već hrabri jevrejski intelektualac koji je zbog svojg anticionizma likvidiran od strane Mosada:
"U jednom momentu za vrijeme tog rata, kada američka vojska postane duboko uronjena u taj rat i američki gradani počnu da se demorališu, cionistički orjentisani jevrejski internacionalni bankari će preduzeti idući korak. Postoji mnogo indikacija da upravo ti bankari posjeduju većinu sredstava Američke Banke Federalnih Rezervi, Američke Centralne Banke. Sa jedne takve pozicije, cionistički bankari mogu, i vjerovatno hoće, da izazovu ekonomski kolaps Amerike, isto kao što su to učinili 1929.g., kada su prouzrokovali slom berze i ekonomsku depresiju, 30-tih godina prošlog vijeka."
"S obzirom da novčani sistem koji se trenutno koristi u Americi nije baziran na zlatu, srebru, odnosno, ni na čemu od neke vrijednosti, papirne novčanice i metalni novac neće imati nikakve vrijednosti. Kao rezultat konfuzije koja će nakon toga da uslijedi i nastojanja da se domogne hrane i drugih potrepština, američki narod će prihvatiti "Novi Državni Ustav" koji je već odavno pripremljen. On će podvrguti američki narod diktaturi tzv. svjetske vlade, novog svjetskog poretka, koja će biti pod kontrolom cionistički orjentisanih internacionalnih bankara i jevreja cionističko-boljsevičke orjentacije."

Protokoli:
"Улога либералних утописта биће дефинитивно одиграна када наша влада буде призната. Дотле ће нам они послужити као добре слуге..."
"Ко ће посумњати тада да смо све ове проблеме ми били удесили и наместили према политичком плану који нико није открио у току многих векова?!"

Zbog svega navedenog,ne treba da nas iznenadi prvi korak koji će se preduteti na sev.američkom kontinentu a pod izgovorom izlaska iz krize i  spasavanja posrnulog dolara a to je konačna realizacija plana o uspostavljanju Severnoameričke unije i uvođenje Amera.

Sjevernoamerička unija, koja bi zamijenila SAD, do sada je bila samo teorija umotana u veo tajne, a administracija predsjednika Busha nekoliko je godina poricala da se radi o stvarnom planu.

Rad na superdržavi započeo je još u ožujku 2005. godine kad su se u Texasu sastali američki predsjednik Bush, kanadski premijer Paul Martin i meksički Vincent Fox. Dogovorili su se da će uspostaviti Sjevernoameričku uniju do 2010. godine, te potpisali SPP, ugovor o sigurnosnom partnerstvu tih triju država.

Plan, koji je bio još samo jedna od teorija zavjera, isplivao je na površinu, a oni koji su čuvali tajnu, nisu objasnili koji su bili razlozi tome. Sjevernoamerička unija, ili superdržava, kako je neki nazivaju, postala je temom u Kongresu.

Busheva administracija djelovala tajno

Busheva administracija tajno je predstavila unapređenje NAFTE ili sporazuma o slobodnoj trgovini.

NAFTA ili Sjevernoamerički sporazum o slobodnoj trgovini (North American Free Trade Agreement) je uz Europsku uniju najznačajnija kontinentalna integracija. Djeluje od 1994. godine, a čine je SAD, Kanada i Meksiko.

Cilj integracije je uspostava najveće zone slobodne trgovine u svijetu koja bi trebala obuhvatiti cijelu zapadnu hemisferu. Članice NAFTA-e zalažu se za ukidanje carina i svih ograničenja za protok kapitala i usluga, usklađivanje radnog zakonodavstva i ekoloških standarda te za zaštitu intelektualnog vlasništva.

Članstvom u integraciji Kanada i Meksiko dobili su pristup američkom tržištu, a kompanije iz SAD-a slobodu djelovanja.

Superautocesta povezivat će SAD, Meksiko i Kanadu

Plan o uspostavi Sjevernoameričke unije uključivao je i superautocestu koja povezuje Kanadu, SAD i Meksiko, a jedini koji se javno pobunio protiv plana bio je Ron Paul, kandidat koji je izbačen iz utrke. U ožujku 2006. godine sastanak je ponovo održan u Meksiku, a 2007. u Kanadi. Dogovoreni su još konkretniji ciljevi i zadaće koji bi prethodili konačnom ujedinjenju.

Superdržava s potpunom kontrolom nad stanovnicima

Tri zemlje naporno su radile na uspostavljanju kvalitetnog prometa na temelju sjevernoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini NAFTA.

Koliko će nova država biti moćna govori i sama činjenica o velikom broju stanovnika i površini koju zauzimaju tri zemlje združene u jednu.

Kanada je druga najveća država na svijetu odmah poslije Rusije, gdje živi oko 32 milijuna ljudi. To je zemlja bogata prirodnim ljepotama i jedna od vodećih država svijeta po standardu življenja.

U Meksiku živi 109 milijuna i to je 11 država na svijetu po broju stanovnika, a s površinom od gotovo 2 milijuna kvadratnih kilometara, peta država po veličini u Americi i četrnaesta u svijetu, dok u SAD-u živi nevjerojatnih 300 milijuna ljudi.

Sve što je tajno izaziva određeni strah, pa tako i nova superdržava. Pojavila su se nagađanja da će Sjevernoamerička unija funkcionirati na temelju apsolutističke vladavine, s potpunom kontrolom nad svojim stanovnicima.

Amerikanci se boje meksičkih doseljenika

Koliko će brisanje granica zadovoljiti Amerikance veliko je pitanje, koje očito nikoga ne zanima baš pretjerano. Stanovnici Kanade, Meksika i SAD-a moći će nesmetano putovati tim trima zemljama i zadržati se koliko god žele, jer će biti građani samo jedne države. Amerikanci se naravno boje meksičkih doseljenika, koji više neće biti imigranti već legalni stanovnici sa svim pravima.
- To je uništavanje nacionalnog suvereniteta - pišu Amerikanci na blogovima

Dolar odlazi u istoriju - uvodi se Amero

Dolar je u opasnosti od propadanja zbog finansijske nestabilnosti u svetu, pada cene nafte i američkog inostranog duga.

Američki dolar uskoro bi trebao biti zamenjen novom valutom amero, javlja ruska Pravda. Fotografije novčanice pojavile su se na ruskim internet stranicama. Amero bi bio zajednička valuta Severnoameričke unije u kojoj bi se nalazile SAD, Kanada i Meksiko.

Izgledom bi amero odudarao od dolara. Za razliku od portreta predsednika, amero će sadržati jelena na novčanici od 50 i piramidu američkih indijanaca na novčanici od 100.

Dolar u opasnosti od propadanja

Zbog nestabilne finansijske situacije u svetu, pada cena nafte i američkog inostranog duga, dolar, kao najveća svetska valuta, je u opasnosti od propadanja. Vlasti u SAD-u odbacuju glasine i obećavaju da će držati dolar u opticaju.

Zagovornici "teorije zavere" veruju da vlade SAD-a, Kanade i Meksika već preduzimaju korake u implementaciji takve valute kao dela Severnoamerička unije koju je Bušova administracija utemeljila 2005. godine.

Amero kao valuta sledi model evra, a kao ideju predstavio ju je kanadski ekonomista Herbert G. Grubel u knjizi "The Case for the Amero" 1999. godine kada je i evro postao efektivna valuta.

Kanadski institut C.D. Howe također je zagovarao kreiranje zajedničke valute između Kanade i SAD-a. Kad je izveštaj izašao u javnost, kanadski nacionalisti su izjavili nezadovoljstvo zbog zajedničke valute koja bi Americi poslužila da iskorišćava kanadske prirodne resurse.

Naravno i na globalnom nivou preduzeti su prvi koraci,za sada su tu samo izjave da se raja na vreme pripremi:
Generalni direktor Svetske trgovinske organizacije (STO) Paskal Lami smatra da je svetu neophodna čvrsta globalna regulacija finansijskih tržišta i zalaže se za stvaranje jednog globalnog svetskog organa koji bi se bavio finansijama sa ciljem da ubuduće spreči ekonomske potrese.
...
Lami smatra da bi svaka zemlja u sadašnjoj složenoj situaciji trebalo da uvaži predlog za međunarodnu regulaciju finansijskih tržišta, uprkos tome što će to predstavljati i odgovarajuće ograničavanje njihovog suvereniteta.

I ona nemačka babuskera Merkelova je izjavila slično u Davosu pa ćemo narenih meseci moći da pratimo dalju razradu tog plana.

Лутајући Бокељ

akhnaton

Quote from: "EKSTREMISTA"

Ne misli se naravno na  nacionalne već na socijalne nemire u kojima će osim klasnog, i rasni odnosno etnički sastav američkog stanovništva imati važnu ulogu.
A kao i uvek do sada kada su svetski bankari izazivali ekonomske krize,za njihovo prevazilaženje kao i sa sprečavanje njihovog ponavljanja, biće ponudjeno ,,rešenje,, u
vidu još jedne od institucija koji nas približavaju Svetkoj vladi.
Praćeno naravno novim, još represivnijim merama ograničenja ljudskih sloboda što će se kao i uvek do sada pravdati potrebom da se u budućnosti izbegnu  novi ratovi ili  teroristički napadi koje se upravo sa tim ciljem i izazivaju.
Ekonomske krize sa početka 20.veka bile su izgovor za uvođenje Federalnih rezervi,ratovi za Društvo naroda pa UN,hladni rat i konfrontacija sa SSSRom-za NATO,11.septembar za tzv borbu protiv terorizma i čitav niz protivustavnih akata kojima se krše čovekova prava i slobode (tzv Patriotski akt u USA,)lične karte sa čipovima,borba protiv kriminala za kamere na svakom koraku na šta se ljudi navikavaju i preko Velikog brata.Naviknite se da je sasvim normalno da vas gledaju dok ste u krevetu sa ženom,doj jedete ili dok ste na WC šolji.Kad vam to postane potpuno normalno,nećete ni pomisliti da se usprotivite kad budu počinjalii da vam ugrađuju čip u telo.
Kao što piše u Protokolima:
"Problem – reakcija – solucija, je naša strategija. Taj novi svetski poredak će biti solucija, odnosno, rešenje za problem koji ćemo mi sami napraviti, a to će biti – haos, a kad nastane haos, doći će do takve reakcije ovaca da će nas ove moliti da ga zaustavimo po svaku cenu."

U vezi sa aktuelnim dešavanjima na severnoameričkom kontinentu evo šta je još 1984.predvideo Džek Bernštajn,koji naravno nije prorok već hrabri jevrejski intelektualac koji je zbog svojg anticionizma likvidiran od strane Mosada:
"U jednom momentu za vrijeme tog rata, kada američka vojska postane duboko uronjena u taj rat i američki gradani počnu da se demorališu, cionistički orjentisani jevrejski internacionalni bankari će preduzeti idući korak. Postoji mnogo indikacija da upravo ti bankari posjeduju većinu sredstava Američke Banke Federalnih Rezervi, Američke Centralne Banke. Sa jedne takve pozicije, cionistički bankari mogu, i vjerovatno hoće, da izazovu ekonomski kolaps Amerike, isto kao što su to učinili 1929.g., kada su prouzrokovali slom berze i ekonomsku depresiju, 30-tih godina prošlog vijeka."
"S obzirom da novčani sistem koji se trenutno koristi u Americi nije baziran na zlatu, srebru, odnosno, ni na čemu od neke vrijednosti, papirne novčanice i metalni novac neće imati nikakve vrijednosti. Kao rezultat konfuzije koja će nakon toga da uslijedi i nastojanja da se domogne hrane i drugih potrepština, američki narod će prihvatiti "Novi Državni Ustav" koji je već odavno pripremljen. On će podvrguti američki narod diktaturi tzv. svjetske vlade, novog svjetskog poretka, koja će biti pod kontrolom cionistički orjentisanih internacionalnih bankara i jevreja cionističko-boljsevičke orjentacije."

Protokoli:
"Улога либералних утописта биће дефинитивно одиграна када наша влада буде призната. Дотле ће нам они послужити као добре слуге..."
"Ко ће посумњати тада да смо све ове проблеме ми били удесили и наместили према политичком плану који нико није открио у току многих векова?!"

Zbog svega navedenog,ne treba da nas iznenadi prvi korak koji će se preduteti na sev.američkom kontinentu a pod izgovorom izlaska iz krize i  spasavanja posrnulog dolara a to je konačna realizacija plana o uspostavljanju Severnoameričke unije i uvođenje Amera.

Sjevernoamerička unija, koja bi zamijenila SAD, do sada je bila samo teorija umotana u veo tajne, a administracija predsjednika Busha nekoliko je godina poricala da se radi o stvarnom planu.

Rad na superdržavi započeo je još u ožujku 2005. godine kad su se u Texasu sastali američki predsjednik Bush, kanadski premijer Paul Martin i meksički Vincent Fox. Dogovorili su se da će uspostaviti Sjevernoameričku uniju do 2010. godine, te potpisali SPP, ugovor o sigurnosnom partnerstvu tih triju država.

Plan, koji je bio još samo jedna od teorija zavjera, isplivao je na površinu, a oni koji su čuvali tajnu, nisu objasnili koji su bili razlozi tome. Sjevernoamerička unija, ili superdržava, kako je neki nazivaju, postala je temom u Kongresu.

Busheva administracija djelovala tajno

Busheva administracija tajno je predstavila unapređenje NAFTE ili sporazuma o slobodnoj trgovini.

NAFTA ili Sjevernoamerički sporazum o slobodnoj trgovini (North American Free Trade Agreement) je uz Europsku uniju najznačajnija kontinentalna integracija. Djeluje od 1994. godine, a čine je SAD, Kanada i Meksiko.

Cilj integracije je uspostava najveće zone slobodne trgovine u svijetu koja bi trebala obuhvatiti cijelu zapadnu hemisferu. Članice NAFTA-e zalažu se za ukidanje carina i svih ograničenja za protok kapitala i usluga, usklađivanje radnog zakonodavstva i ekoloških standarda te za zaštitu intelektualnog vlasništva.

Članstvom u integraciji Kanada i Meksiko dobili su pristup američkom tržištu, a kompanije iz SAD-a slobodu djelovanja.

Superautocesta povezivat će SAD, Meksiko i Kanadu

Plan o uspostavi Sjevernoameričke unije uključivao je i superautocestu koja povezuje Kanadu, SAD i Meksiko, a jedini koji se javno pobunio protiv plana bio je Ron Paul, kandidat koji je izbačen iz utrke. U ožujku 2006. godine sastanak je ponovo održan u Meksiku, a 2007. u Kanadi. Dogovoreni su još konkretniji ciljevi i zadaće koji bi prethodili konačnom ujedinjenju.

Superdržava s potpunom kontrolom nad stanovnicima

Tri zemlje naporno su radile na uspostavljanju kvalitetnog prometa na temelju sjevernoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini NAFTA.

Koliko će nova država biti moćna govori i sama činjenica o velikom broju stanovnika i površini koju zauzimaju tri zemlje združene u jednu.

Kanada je druga najveća država na svijetu odmah poslije Rusije, gdje živi oko 32 milijuna ljudi. To je zemlja bogata prirodnim ljepotama i jedna od vodećih država svijeta po standardu življenja.

U Meksiku živi 109 milijuna i to je 11 država na svijetu po broju stanovnika, a s površinom od gotovo 2 milijuna kvadratnih kilometara, peta država po veličini u Americi i četrnaesta u svijetu, dok u SAD-u živi nevjerojatnih 300 milijuna ljudi.

Sve što je tajno izaziva određeni strah, pa tako i nova superdržava. Pojavila su se nagađanja da će Sjevernoamerička unija funkcionirati na temelju apsolutističke vladavine, s potpunom kontrolom nad svojim stanovnicima.

Amerikanci se boje meksičkih doseljenika

Koliko će brisanje granica zadovoljiti Amerikance veliko je pitanje, koje očito nikoga ne zanima baš pretjerano. Stanovnici Kanade, Meksika i SAD-a moći će nesmetano putovati tim trima zemljama i zadržati se koliko god žele, jer će biti građani samo jedne države. Amerikanci se naravno boje meksičkih doseljenika, koji više neće biti imigranti već legalni stanovnici sa svim pravima.
- To je uništavanje nacionalnog suvereniteta - pišu Amerikanci na blogovima

Dolar odlazi u istoriju - uvodi se Amero

Dolar je u opasnosti od propadanja zbog finansijske nestabilnosti u svetu, pada cene nafte i američkog inostranog duga.

Američki dolar uskoro bi trebao biti zamenjen novom valutom amero, javlja ruska Pravda. Fotografije novčanice pojavile su se na ruskim internet stranicama. Amero bi bio zajednička valuta Severnoameričke unije u kojoj bi se nalazile SAD, Kanada i Meksiko.

Izgledom bi amero odudarao od dolara. Za razliku od portreta predsednika, amero će sadržati jelena na novčanici od 50 i piramidu američkih indijanaca na novčanici od 100.

Dolar u opasnosti od propadanja

Zbog nestabilne finansijske situacije u svetu, pada cena nafte i američkog inostranog duga, dolar, kao najveća svetska valuta, je u opasnosti od propadanja. Vlasti u SAD-u odbacuju glasine i obećavaju da će držati dolar u opticaju.

Zagovornici "teorije zavere" veruju da vlade SAD-a, Kanade i Meksika već preduzimaju korake u implementaciji takve valute kao dela Severnoamerička unije koju je Bušova administracija utemeljila 2005. godine.

Amero kao valuta sledi model evra, a kao ideju predstavio ju je kanadski ekonomista Herbert G. Grubel u knjizi "The Case for the Amero" 1999. godine kada je i evro postao efektivna valuta.

Kanadski institut C.D. Howe također je zagovarao kreiranje zajedničke valute između Kanade i SAD-a. Kad je izveštaj izašao u javnost, kanadski nacionalisti su izjavili nezadovoljstvo zbog zajedničke valute koja bi Americi poslužila da iskorišćava kanadske prirodne resurse.

Naravno i na globalnom nivou preduzeti su prvi koraci,za sada su tu samo izjave da se raja na vreme pripremi:
Generalni direktor Svetske trgovinske organizacije (STO) Paskal Lami smatra da je svetu neophodna čvrsta globalna regulacija finansijskih tržišta i zalaže se za stvaranje jednog globalnog svetskog organa koji bi se bavio finansijama sa ciljem da ubuduće spreči ekonomske potrese.
...
Lami smatra da bi svaka zemlja u sadašnjoj složenoj situaciji trebalo da uvaži predlog za međunarodnu regulaciju finansijskih tržišta, uprkos tome što će to predstavljati i odgovarajuće ograničavanje njihovog suvereniteta.

I ona nemačka babuskera Merkelova je izjavila slično u Davosu pa ćemo narenih meseci moći da pratimo dalju razradu tog plana.

A u nas uvodimo rubljeure

mac

Brate akhnatone, nađi meru kad kvotuješ, nemoj ovako početnički.

Usul

Pa dobro ljudi, majku mu, je'l mora da se citira cela jebena poruka da bi se rekle dve reci?
God created Arrakis to train the faithful.

akhnaton

Ghoul

nekada se ovde ubijalo i za manje!
https://ljudska_splacina.com/

akhnaton

Quote from: "Ghoul"nekada se ovde ubijalo i za manje!

Kuku lele, mene!!! :cry:

Dry-Na-Nord

Quote from: "EKSTREMISTA"

A ko onda dođe da brani zapadni liberalizam od Lorda Kejnza i njegovih Štiglica? Vladimir Putin! Baš u Davosu, on je rekao ovo:

Excessive intervention in economic activity and blind faith in the state's omnipotence is another possible mistake.
True, the state's increased role in times of crisis is a natural reaction to market setbacks. Instead of streamlining market mechanisms, some are tempted to expand state economic intervention to the greatest possible extent.
The concentration of surplus assets in the hands of the state is a negative aspect of anti-crisis measures in virtually every nation.
In the 20th century, the Soviet Union made the state's role absolute. In the long run, this made the Soviet economy totally uncompetitive. This lesson cost us dearly. I am sure nobody wants to see it repeated.
Nor should we turn a blind eye to the fact that the spirit of free enterprise, including the principle of personal responsibility of businesspeople, investors and shareholders for their decisions, is being eroded in the last few months. There is no reason to believe that we can achieve better results by shifting responsibility onto the state.
And one more point: anti-crisis measures should not escalate into financial populism and a refusal to implement responsible macroeconomic policies. The unjustified swelling of the budgetary deficit and the accumulation of public debts are just as destructive as adventurous stock-jobbing.

Ceo govor na http://www.weforum.org/pdf/AM_2009/OpeningAddress_VladimirPutin.pdf

Mislim, Rusi su poznati po tome da oni gotovo namerno rade i pričaju suprotno onome što je trenutno u modi na zapadu, ali jedna ovakva verbalna neortodoksija je malo tvrda i za Putina. Meni je bar milo što jedan bivši KGB-ovac lupa packe iz ekonomske teorije ljudima poput Obame, Merkelove i onom klovnu od francuskog predsednika.

EKSTREMISTA

Just as global financial institutions failed to prevent the crisis, international political organizations have shown their impotence by failing to prevent Russia's war with Georgia, the November terrorist acts in India and Israel's attack on the Gaza Strip, Putin said.

Лутајући Бокељ