• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amerika na ivici propasti?

Started by Ghoul, 16-09-2008, 02:12:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Ko je Obami uvalio ideju reforme zdravstva tako da zaštitu dobiju milioni onih koji je do tada nisu imali? Masoni? Rotšildi? Trilateralna komisija?

Stipan

Ne budi glup. Židovi, naravno, a ko bi drugi...

Ghoul

Quote from: Meho Krljic on 07-11-2012, 12:51:17
Ipak im je doneo poboljšanu zdravstvenu zaštitu.

to je da bi bili zdraviji za u vojsku!  :idea:
https://ljudska_splacina.com/

Karl Rosman

Hm... tesko pitanje. Moj konacan odgovor je pod "B" Rotsildi!

Oni jedini imaju koristi od prekomerne potrosnje drzavnog novca!  :)
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Hiperhik

- Tata, sta je to demokratija?

- To ti je, sine, kad mi, crnci, dobijamo socijalnu pomoć, zdravstveno osiguranje, stanove u prodžektima, a belci moraju da rade..

- A tata, a jel to belce ne nervira?

- Nervira ih, al to je već rasizam..

Meho Krljic

Quote from: Stipan on 07-11-2012, 13:09:10
Ne budi glup. Židovi, naravno, a ko bi drugi...

Dakle, Židovi i crnac su se udružili da bi poboljšali pristupačnost zdravstvene zaštite najširim slojevima stanovništva. Zašto je onda čudno da su ljudi glasali za njega?

Stipan

Neinformisan si Meho, kao i uvek...
Nije čudno, nego tragično.

Meho Krljic

Tragično je da milioni ljudi dobiju pristup zdravstvenoj zaštiti a koji spada u osnovna ljudska prava u dobrom delu civilizovanog sveta?? Kako sad to?

Stipan

Ajd' videćemo kako će se to zdravstveno osiguranje odraziti na poduhvate američkih jurišnika po tuđim naftnim poljima...

Meho Krljic

Ja baš ne vidim vezu između te dve stvari, kao što ne vidim da bi izbor Mitra Romnija za predsednika SAD  rezultirao u manje agresivnoj spoljnoj politici. Ne zaboravimo da je Obama ipak proglasio kraj američke intervencije u Iraku i krenuo sa povlačenjem vojske odande, kao i da se Amerika nije umešala u intervenciju u Libiji.

Barbarin

Pa kad su natovarili evropsku uniju da interveniše.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

raindelay

Quote from: Meho Krljic on 07-11-2012, 13:33:42
Ja baš ne vidim vezu između te dve stvari, kao što ne vidim da bi izbor Mitra Romnija za predsednika SAD  rezultirao u manje agresivnoj spoljnoj politici. Ne zaboravimo da je Obama ipak proglasio kraj američke intervencije u Iraku i krenuo sa povlačenjem vojske odande, kao i da se Amerika nije umešala u intervenciju u Libiji.

Mora da se salis.

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Odyssey_Dawn
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Meho Krljic

Dobro, malo su se mešali u poređenju sa prethodnim akcijanjima sličnog tipa.

scallop

Pošto sam poskidao drlje s očiju, da se javim s lica mesta.

Mali Đokica Krljić i dalje odvaljuje skoro kao Loni. Oni koji kontrolišu Ameriku još jednom su podelili vlast tako da se ništa pametno ne može uraditi. Obama će se žaliti na Parlament, Republikanci na Senat, a svi zajedno na Obamu. Skoro kao kod nas gde nikako da ulovimo koja je partija kriva, pa da je odjebemo za sva vremena. Dobro, odjebali smo kumove, ali je pitanje i kako su se te budale ikada domogle vlasti.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Lord Kufer

Ameri su, naravno, izabrali Nobelovca  8-) Zašto da rizikuju s nepoznatim čovekom?

Anomander Rejk

Quote from: Meho Krljic on 07-11-2012, 13:33:42
Meho, ponekad posumnjam da ti živiš na ovoj planeti. Ili to, ili su tvoja verovanja u ideale zaista nepokolebljiva. Onaj ko daje keš, tj.krupni kapital, donosi odluke, a predsednici i vladini činovnici su samo figure koje te odluke trebaju sprovoditi pod plaštom demokratije i zakonskih procedura. Prosto ne mogu da poverujem da uistinu misliš da narod zaista o nečemu odlučuje tamo.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Meho Krljic

Prosto ne mogu da poverujem da je nivo političkog rezonovanja ovde na nivou petog razreda osnovne škole, ali ajde, valjda nas je petsto godina pod Turcima naviklo da budemo ekstremno cinični.

Naravno da narod zaista o nečemu odlučuje i tamo i ovde.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 07-11-2012, 15:36:07

Naravno da narod zaista o nečemu odlučuje i tamo i ovde.

Clinically cynical or cynically clinical?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Barbarin

Au Meho pa narid se nikad ništa nije pitao, ni tamo ni ovde ni nigde.
Jeremy Clarkson:

Lord Kufer

Tačno je da narod odlučuje. Odlučio je da bude glup ko praseća noga.

scallop

Šta ti imaš protiv praseće noge? Ugrizao si je jednom i nije rekla: "Jao!"?

zakk

Quote from: Stipan on 07-11-2012, 13:02:23
Crnčugama uvek uvaljuju poslove koje nijedan pošteni belac neće obaviti...

Neko reko Rasim Ljajić?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

scallop

Meho Krljic

Quote from: Lord Kufer on 07-11-2012, 15:48:52
Tačno je da narod odlučuje. Odlučio je da bude glup ko praseća noga.

Tako nekako. Nismo rekli da narod uvek donosi odluke koje će mu u globalu biti korisne, ali nema spora da donosi odluke.

Lord Kufer

Ispravna logika je mnoge odvela do kazana i u kazan.

scallop

Ma, Meho, ti si ipak idealista. Eno, još čuvaju i ne objavljuju rezultate iz Floride. Za svaki slučaj, ako narod odluči dugačije.

lilit

genijalno!
narod se ništa ne pita niti narod odlučuje, te samim tim narod nema nikakvu odgovornost kad nešto krene kako ne treba. mislim, ionako ni o cemu ne odlučujemo, pa ni o tome ko će biti na vlasti.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Od trenutka kad je istorija zabeležila vlast kao način upravljanja, oni kojima se upravlja nikada nisu odlučivali. Doduše, ponekad se vlasti pozivaju na narod, kad im zatreba pokriće.

Mme Chauchat

Ja ni najmanje ne sumnjam da se narod kao takav onomad opredelio za Slobu, docnije za Koštunicu i tako sve do Tome -.- Onog ranije se ne sećam najbolje, to ipak treba pitati broja jedan. -.-

Barbarin

Evo primera iz Srbije, kako narod odlučuje. Pre samo nekoliko nedelja je krajnji rok za plaćanje robe bio 3 meseca a negde i više, znači govorim o velikim kupcima, a i kad dodješ da naplatiš on te odjebe, da izvinite na izrazu, i ti ne možeš ništa nego ili i dalje da radiš ili da propadneš, a mnogi su propali. I sad je donesen zakon da je krajnji rok promenjen na 45 dana ili tako nešto. A zbog čega tek sad, da li ste se zapitali, pa gosn Mišković je prodao svoje lance trgovine i sad je on proizvodjač, obrnuo je stranu i sad njemu neidgovara da čeka pare. Dinkić je u vladama već 10 godina, pa sad ko tu za koga radi, vlada za narod ili pak ne, a narod je "birao" vladu.
Jeremy Clarkson:

Stipan

Da rezimiramo: Amerikanski narod je crnčugi uvalio posao koji nijedan pošteni belac ne bi radio.

scallop

Blago, Jevtropijevićki, ona i u bajke veruje bez pardona.

Stipane, ti ne seri više, jer ću te prijavim za rasizam.

Mme Chauchat

Quote from: scallop on 07-11-2012, 17:24:44
Blago, Jevtropijevićki, ona i u bajke veruje bez pardona.
pa da, mora biti neke prednosti i za nas nišče duhom. Ono na Gazimestanu mi se sigurno prividelo, a i bila sam mala. -.-

Stipan

Kakav rasizam? Ko je pominjao Cigane?

lilit

ma bre jevtro, narod ne odlučuje ni o čemu, naivan je pa ga zli dedaci navuku i endapuješ sa stotinama hiljada na nekom mitingu. to se onda nazove "dešavanje naroda".
i bojim se da će se, u slučaju narod vs. evolucija humankinda, napalm pokazati kao jedino ozbiljno rešenje.

scallop

Stipane, moj laptop je ovde pod nadzorom i ako dođu da traže ko je Stipan, ja ću da kažem Stevan Šarčević. Šta mogu, slab sam na pretnje.

A, za Gazimestan se pričinilo. UIvek su doterivali masu iz okoline ili dovozili autobusima u radno vreme. Onda je zavisdilo i od ugla snimanja, kad spuste kameru dole, onda ima malo sveta, pa vi vidite šta je istina.

lilit

oni trpali u autobuse a masa se otimala!

scallop

Otimali se oni, ali se nisu oteli.

Stipan

E falim te bože da nas ima i indiskretnih!

Lord Kufer

Narod je odlučio da bude glup. Da neće možda neko da se sažali na njega?

Mme Chauchat

Quote from: lilit_depp on 07-11-2012, 17:33:30
ma bre jevtro, narod ne odlučuje ni o čemu, naivan je pa ga zli dedaci navuku
To i ja kažem, navuku ga pa sam odluči!!! I Hitler je legalno došo na vlast!!!

Lord Kufer

Zato se Wall Street danas strmekno, zbog rasizma verovatno  :evil:

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε