• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amerika na ivici propasti?

Started by Ghoul, 16-09-2008, 02:12:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

angel011

We're all mad here.

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

Oni su takvi od prvih naseljenika sa Mejflauera. Nisu talibani, nego kvejkeri, jevanđelisti, i ostali protestanti. I katolici. I mormoni.

Father Jape

Pravo je pitanje u kojim sve državama postoje trenutno ograničenja i kakva.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Krsta Klatić Klaja

Roe vs Wade se odnosi na komplet zemlju, uspostavljeno u vrijeme hipika i ovi sada dovode u pitanje 50 godina kasnije. Čak ni te pojedinačne države su samo mogle da ograničavaju, tipa 4 nedjelje za abortus ili još kraće, što je praktično zabrana, ali ovi sada hoće da ukinu tu ključnu odluku iz presude Roe vs Wade

doduše, ono što oni tu čine je da natjeraju poslanike da to uvedu u proceduru, i poslanici mogu izglasati i jače garancije abortusa, iako je Vrhovni sud ultrakonzerva postao

ali opet misim kakvim talibanskim pitanjima se oni bave, mormonima u Juti ni iz džepa ni u džep, ovo bi udarilo na najveće gradove, gdje se vjerovatno najviše i abortira

Father Jape

Pa ne, najveći gradovi su u plavim drža
vama, za njih nema zime.
Osim Teksasa...

Krsta Klatić Klaja

Roe v. Wade, 410 U.S. 113, was a landmark decision of the U.S. Supreme Court in which the Court ruled that the Constitution of the United States protects a pregnant woman's liberty to choose to have an abortion without excessive government restriction.

Ovo je cijela zemlja, federalni nivo, ne znam šta mogu plave države ako ti Vrhovni sud poništi Roe v. Wade. To je pad 50 godina unazad.

Naravno, ko će ga znati kako to rješavaju u anglosaksonskom pravu.

mac

Ako je država plava onda ima plave zakone. Opoziv Roe vs Wade ne utiče na plave države, jer u plavim državama plavi glasači neće da menjaju postojeće plave zakone. Ali u crvenim državama postojeći plavi zakoni (koji su doneti pod prinudom vrhovnog suda) će sada moći da se promene u crvene zakone, jer nema više prinude vrhovnog suda.

Svaka država ima svoje zakone, i odlučuje o svojim zakonima, a postoji prinuda vrhovnog suda i kongresa da ti zakoni budu u skladu sa federalnim zakonima. Ali prinuda ne postoji u svim delovima zakona.

Father Jape

Krsta Klatić Klaja

nači ljubičaste su jedina sigurica od "plavih država"
za ostale ko zna šta će vremenom da se učini

Father Jape

Sad razmišljam, ako bi narod video da je vrag odneo šalu, kolika je šansa da bi i u bar nekim od ovih crvenih krenuli da odozdo guraju za neko popuštanje zabrane

mac

Dejvid Kros (Arrested Development) objašnjava zašto Amerika ne valja ni u čemu. U jednom trenutku spominje i Srbiju.

David Cross: Why America Sucks at Everything

Meho Krljic

Ovi sad pojurili da uvate šta mogu u gužvi:

Krsta Klatić Klaja

ko zna šta se valja iza brda. Pogledo neki tekst, taj Mekonel priča istovremeno o alternativnim izvorima energije, Ukrajini, abortusu i koroni. Naravno, on je na strani naftaša, eksplicitno je protiv Rusije ali i to treba vidjeti šta je stav Republikanaca, sve uredbe o koroni će izgleda da padnu u nekom dilu koji će povezati sve te teme i ko zna koje još.

Ali jasno je da je sve to talibanizacija, prosto se sve kockice poklapaju ka tome.

Meho Krljic

Sva ova mračna priča oko ukidanja prava na abortus u SAD proizvodi i neke legitimno duhovite momente:

dark horse

Ubijate s humorom danas, i ti i zosko. :lol:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Krsta Klatić Klaja

dark horse

Palmer

Професоре само реци, летећемо као меци

www.standard.rs/2022/05/18/milo-lompar-evropa-se-ubrzano-amerikanizuje-tesko-da-moze-doci-do-bunta/

Father Jape

Meho Krljic

Ode. Baš sam to hteo da prijavim. Oni actually nisu normalni i potpuno razumem ljude koji hoće da se sele odande. Ako su uspeli da ovo uklone ovako lako onda čemu da se nadaju neke ozbiljne manjine...

Krsta Klatić Klaja

Dybuk

Dark days

Quote from: Meho Krljic on 24-06-2022, 18:30:55
Ako su uspeli da ovo uklone ovako lako onda čemu da se nadaju neke ozbiljne manjine...

Ne razumem ovaj komentar...

Krsta Klatić Klaja

znači da su žene to same izglasale, duh

dark horse

Truba

Manje seksa bez zastite
A vise radnih sati da mozes platiti kartu za avinjon ako ipak horde prodju neplodne dane kondome vruce tusiranje pilule spermicide dan poslije tablete
Kme kme
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

U nekim državama planiraju da kazne one žene koje odu u drugu državu da abortiraju.

Truba

Ko ima vremena za seks u plodne dane
Ima vremena prouciti sve metode sprecavanja trudnoce
Takodjer suplja o sirotinji ne pije vode
Jer amerika je zemlja mogucnosti
Ko radi ko crnac ima priliku napredovati i ne biti siromasan da nemas za kartu
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Krsta Klatić Klaja

tamo ima bar 50 Vučića

ridiculus

Quote from: Black swan on 24-06-2022, 20:32:50
Manje seksa bez zastite

Brkaš seks i vođenje ljubavi!
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Quote from: Dybuk on 24-06-2022, 19:06:41
Dark days

Quote from: Meho Krljic on 24-06-2022, 18:30:55
Ako su uspeli da ovo uklone ovako lako onda čemu da se nadaju neke ozbiljne manjine...

Ne razumem ovaj komentar...

Pa u smislu da žene nisu manjina, tehnički, ali imaju takav tretman. U teoriji žene, kao polovina stanovništva, bi trebalo da su u stanju da spreče ovakve bezumnosti, a pošto očigledno na to ne može da se računa, onda koliko tek ima da najebu neke druge grupe koje nisu ni blizu 50% u populaciji.

Meho Krljic

Quote from: Black swan on 24-06-2022, 21:33:20
Ko ima vremena za seks u plodne dane
Ima vremena prouciti sve metode sprecavanja trudnoce

Ali jasno je valjda da oni koji idu na ukidanje zakonskih rešenja što omogućavaju prekid trudnoće jednako rade na tome da ukinu i pristup sredstvima za planiranje porodice.

Truba

smanjit karanje
pojačat produktivnost
4godišnji plan je u zaostatku

Truba

Quote from: ridiculus on 24-06-2022, 22:11:02
Quote from: Black swan on 24-06-2022, 20:32:50
Manje seksa bez zastite

Brkaš seks i vođenje ljubavi!

ne kupiš hambaš i cigare sutra
i uzmeš za dan poslije (koje imaš od jučer jer nisi jeo hambaš i fumare)

Dybuk

Ajde Trubo ne lupetaj

Meho, pa tehnički u Vrhovnom sudu sede 3 žene i 6 muškaraca, od kojih su 2 glasale da Roe v Wade ostane, i ona jedna koju je Tramp postavio 2020 a koja je religious nut ili šta već. To nije ženska većina.

Samo mi deluje neobično ali i nekako tipično da, kad god se pomenu narušena ženska prava postavi pitanje: but what about men?

Krsta Klatić Klaja

Žene su na izborima glasale za precednike koji su postavili sve te sudije u Vrhovni sud. Žene takođe glasaju u 26 američkih država koji će ukinuti pravo na abortus maltene sutra. Kako su žene izglasale tako mogu i da odglasaju. Ako građani nešto neće mogu to riješiti koliko u novembru.

No mislim da nije ni fora u tome već da Amerika mora da parira milijardi Kineza kroz radnu snagu i to može samo ako uzme rađanje pod kontrolu. Druga opcija je migranti, što je manje popularno, mada vidimo da će Ukrajinci popuniti taj problem u Evropi za neko vrijeme, možda i Ameri uvezu iz Azije i Južne Amerike, ali pritom hoće i sopstvenu populaciju da uvećaju.

Nije baš da je jedino objašnjenje zilotsko i fundamentalističko, samo su ekstremisti iskorišteni za agendu koja je čisto ekonomska.

Truba

No keks no kvarjes
No seks no problem sa roe i vade

Truba

Ona koju je trump postavio ima 7 djece
1 bolesno i usvojeno cini mi se
Justice beret bila je hit kad je imala
0 biljeski pri onom saslusanju
Sve zapamtila

Za sve ovo demokratama je kriva ona crnkinja sudinica koja je mislila da ce nadzivjeti trumpov mandat
Trebala se eutanazirat imala je 100 godina pa bi obama stavio nekog svog
Ubuduce tako...eutanazija starih sudaca
Dok je demokrata prezident

Meho Krljic

Quote from: Dybuk on 24-06-2022, 23:10:38

Meho, pa tehnički u Vrhovnom sudu sede 3 žene i 6 muškaraca, od kojih su 2 glasale da Roe v Wade ostane, i ona jedna koju je Tramp postavio 2020 a koja je religious nut ili šta već. To nije ženska većina.

Samo mi deluje neobično ali i nekako tipično da, kad god se pomenu narušena ženska prava postavi pitanje: but what about men?

Fer,  fer, svakako, ja u glavi teoretišem o daljem urušavanju onog što smatram fundamentalnim ljudskim pravima u SAD a ne bavim se konkretnim događajem.

Brine me, naravno i kakvog će ovo efekta imati kod nas i u ostatku sveta.

dark horse

Women are now banned in the United States.

Krsta Klatić Klaja

mac

Bill Maher raspravlja o posledicama odluke vrhovnog suda. Slažem se sa poslednjim zaključkom. Ako građani po celoj Americi zaista žele da imaju dostupan abortus, kao što sugerišu ankete na koje se liberali redovno pozivaju, onda je ovo prilika da se promeni politička mapa Amerike.

https://youtu.be/RMgGwFX2KEs

Truba

Nisu zene trudne nego osobe i ljudi
Kakva je to diskriminacija prema muskarcima koji su trudni

Dybuk

Roe v Wade: Doctors and pharmacists have started refusing US women pain-reducing drugs over abortion fears

I lekove protiv autoimunih bolesti. Ne trudnim ženama, svim ženama u reproduktivnom periodu. Tell me again which group is most marginalized.

https://inews.co.uk/news/roe-v-wade-doctors-pharmacists-refusing-us-women-pain-reducing-drugs-abortion-methotrexate-1724652

G I L E A D

Truba

NAPRAVIMO OPET SAGITU VELIKOM