• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Amerika na ivici propasti?

Started by Ghoul, 16-09-2008, 02:12:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

mac

Džo Skot (jutjuber koga pratim) više voli da se bavi tehnologijom i futurizmom, ali sad se osvrno na nešto što se zove "akceleracionizam"

Why Some Billionaires Are Actively Trying To Destroy The World

Bata voli Trampa, jer ubrzava propast Amerike, pa će mu ovo možda biti zanimljivo.

Meho Krljic

Dosta obiman i informativan tekst koji pokazuje koliko je narativ o porasti stope kriminaliteta u SAD bitan u pogotovo Trampovoj predsedničkoj kampanji, a da statistika govori, jelte, sasvim surpotno, da ova stopa - i dalje - postojano pada:

https://popular.info/p/the-most-important-crime-statistics

Meho Krljic

Vrhovni sud danas presudio, citiram,

Sud zaključuje da je predsednik apsolutno imun od krivičnog gonjenja za ponašanje unutar svoje isključive sfere ustavne vlasti.

Sotomajorova ima izdvojeno mišljenje i kaže "Današnja odluka štiti predsednike od krivičnog gonjenja ,,za krivična i veleizdajnička dela" i ,,izvrgava ruglu princip, koji je temelj našeg Ustava i sistema vlasti, da niko nije iznad zakona". "

Bogami, zakuvalo. Znao je Tramp šta radi onomad kad je postavljao svoje ljude u SCOTUS.

https://www.youtube.com/watch?v=VJkKQECj0_g

mac

Da, vraćanje ovlašćenja u domen pojedinih država (Roe vs Wade) je jedno, ali ovo sad je pretvaranje unije u mafijašku državu. Mislim da sudije ne razumeju šta su dugoročne posledice ove odluke. Kratkoročno to je strašno, Tramp će bukvalno da naručuje politička ubistva, ako bude pobedio, a da i ne pričamo o korupciji koja sad može da bude i otvorena. Ali dugoročno ovo je raspad sistema. Možda sudije smatraju da nema šanse da Tramp dobije izbore po drugi put, naročito sad posle ove odluke, tako da će ispasti da su oni ispunili svoje obećanje, ali da se ništa bitno neće desiti. Raspad, svejedno.

Truman

Znači ako Trump bude izdao američki nacionalni interes šurujući sa Rusima za to ne mora da odgovara?
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Meho Krljic

Ako to provuče kroz papire, tj, predstavi to zvaničnim predsedničkim radom onda ne.

Meho Krljic

Republikanci su majstori da pod plaštom brige da se djeca ne izlože nedobog štetnom sadržaju, obezbede da se deca odvoje i od svega korisnog. Ovo ispod je znak na ulazu u biblioteku u Ajdahou:

Klasičan primer bacanja bebe zajedno sa vodom od kupanja, jelte...

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

mac

Neki smatraju da su neke knjige toliko problematične da je potrebno zaštiti decu od takvih knjiga. Za takve ljude je veliki problem ako dete pronađe u nekoj knjizi seksualno devijantnu osobu (to jest gej homoseksualca). Paragraf 18-1514 navodi šta je to "harmful to children" i po slobodnoj interpretaciji ispada da su i neke knjige "harmful to children". Biblioteke ne mogu da troše vreme na to da svako dete sačuvaju od takvog sadržaja, onda da bi se zaštitili od budućih tužbi moraju da brane deci da ulaze u biblioteku bez pratnje odraslih.

Ne znam samo kako se u sve to uklapa "unrestricted library card", ako dete opet može samo da prčka po "zabranjenim" knjigama. Možda mora roditelj da potpiše nešto da bi dete moglo da dobije takvu člansku kartu.

Meho Krljic

Naravno da mora:

QuoteA parent or legal guardian now selects either a restricted or unrestricted Library card to be issued to a child registering for a Library card.

• Unrestricted Card: An unrestricted card allows a child access to everything in the Library, except for adult graphic novels, Blu-Ray and DVD movies.

•    
  • Restricted Card: A restricted card allows a child to check out materials ONLY from the children's Library collection located on the first floor of the Library.

•       
    • Note: Adult graphic novels and DVD/Blu-Ray movies may only be checked out by Library cardholders who are over eighteen (18) years of age and only using the library card issued to them.

Enivej, u nameri da zaštitiš djecu od, jelte, štetnog, sjebeš im pristup svemu, GOOD JOB REPUBLIKANCI!!!!!!! Šta ima da čitaju knjige uopšte!!!!!!

mac

Nije svemu, nego drugom spratu. Deca i dalje mogu da se šetaju po prvom spratu. Ne znam šta je tu problem. Ja kad sam bio dete išao sam u dečije odeljenje biblioteke. Znao sam da postoji i deo za odrasle, ali nije me zanimao, jer je i dečije odeljenje imalo više nego dovoljno knjiga. Jednom sam tražio nešto sa Šerlokom Holmsom, što je za odrasle, i bio sam još mali, pa me biblitekarka me proveravala da vidi mogu li ja to da čitam. Uverio sam je da mogu, i dala mi je knjigu iz sekcije za odrasle. Pročitao sam je, ali shvatio da mi neke stvari promiču jer sam još mali, i onda sam se vratio na najlepše bajke sveta. Sasvim dovoljno knjiga.

Veći je problem što je u Americi dete sve što je mlađe od 18 godina. Oni nemaju ono što se kod nas zove "maloletno lice", to jest osoba od 14 do 18 godina.

Meho Krljic

Pa upravo sam to hteo da kažem. Apsurdno je da osoba od sedamnaest i po godina bude tretirana kao da će se raspasti na komade ako u ruke uzme, šta ja znam, Lawn Boy... Ja sam čitao Mi djeca sa kolodvora zoo sa 11 godina i knjiga mi je KORISTILA, uprkos svojim, jelte eksplicitnim opisima seksa...

mac

Samo nabavi sebi roditelja koji će da ti namesti unrestricted člansku kartu, i ceo svet je tvoj. Jbg, roditelj je taj koji je odgovoran za svoje dete.

Meho Krljic

Sure thing, ali naravno da će ovo, kao i sve slične politike, najpre da pogodi klince iz najsiromašnijih, socijalno najviše depriviranih miljea. Oni sa više opcija ionako mogu da knjige kupe na Amazonu. Oni sa manje opcija srazmerno manje šanse imaju da roditelje i staratelje i zainteresuju da im obezbede unrestricted  pristup biblioteci, jelte...

Truba

decu treba zaštititi od katastrofalno loših orfelinovih izdanja po sistemu izvana gladac iznutra jadac
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Imaju li ona uopšte para za te skupe knjige?

Truba

nemaju od droge i alkohola para ni za šta
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

Neka žena otišla u Diznijev restoran koji garantuje da pazi na zahteve posetilaca i njihove alergije. Nisu dobro pazili, i žena umre od alergijske reakcije. Muž tuži restoran, a advokati odgovore da se odrekao prava da tuži bilo koji entitet iz Diznija, jer se pretplatio na Dizni+ (i jer su kupili ulaznice za taj neki EPCOT park) i time pristao na njihov EULA.

Disney wants a wrongful death lawsuit thrown out because the plaintiff had Disney+

Kasnije su se advokati odrekli ovog argumenta, i biće suđenja, ali i sama ideja da im padne na pamet je sumanuto samo po sebi.

Disney waives arbitration in lawsuit alleging food allergy death at Disney Springs

Krsta Klatić Klaja

Dizni sto godina snima neoliberalne horore i sad se svi čude što je neko umro od kikirikija.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

Pogrešno si shvatio. Vest nije da je Dizni nehatom ubio ženu, nego da su advokati rekli da muž ne može da ih tuži, jer je tako prihvatio pretplatom na Disney+

Za pogrešnu alatku si se uhvatio...

tomat

Kakobre, garantuju da nema alergena a onda stave alergen, bukvalno je ubili iz nehata.

Sve posle sledi iz ovoga.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

mac

Okej znači ne čudi se samo Bata, nego se svi čude.

Meho Krljic

Ja se ne čudim jer  sam ovu vest video pre nekoliko dana a narod je onda to memefikovao (tipa, Diznijev službeni automobil mi pregazio dete na pešačkom prelazu ali ne mogu da ih tužim jer sam se mesec dana pretplaćivao na Disney+). Vrhunac cinizma, naravno, ali je u ovom slučaju makar glasno negodovanje naroda ubedilo Diznijev pravni tim da više mogu da izgube ako nateraju čoveka na arbitraciju nego ako odu na sud.

Meho Krljic

Truman

Pa dobro, taj pomfrit je ionako najnezdraviji.

Meho Krljic

A ovde još i trojanski konj za blatantno kršenje ljudskih prava MEKDONALDSE SPAVAŠ LI MIRNO. Plus, naravno, u Americi se smatra prihvatljivim da se "ugovorom" (mada prihvatanje klikom uslova korišćenja aplikacjom baš i nije neki ugovor i propisan advokat bi to trebalo da može da ospori na sudu) odrićeš prava na suđenje a koje je u civilizovanom svetu neotuđivo ljudsko pravo... GOVNA!!!!!!!!

Dybuk

Truman

Ali zaista, baš sam skoro slušao jednu našu doktorku da nikako ne treba jesti pomfrit zbog ulja koje se više puta koristi i izaziva kancerogena oboljenja.

Meho Krljic

A posle ne možeš govna ni da tužiš!!!!!!1

Truman

Quote from: Meho Krljic on 23-08-2024, 18:48:53
A posle ne možeš govna ni da tužiš!!!!!!1

Slažem se. No ja ću i dalje voleti McDonald's i jesti njihove hamburgere (bez pomfrita).

Petronije

Mislim da sam jednom u životu jeo u meku. Moraće ozbiljno da povećaju veličinu tih njihovih burgerčića ako misle da se vratim još koji put.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Meho Krljic

Truman

Imam i lični interes pošto korporacija za koju radim pruža tehnologiju i podršku McDonald's restoranima.

Truba

Dobar je meki kad putujes
Znas sta jedes
Kod nas ukinut zbog korupcije
Lokalni lola kupio porse na racun meka

Truman

Quote from: Truba on 24-08-2024, 14:56:07
Dobar je meki kad putujes
Znas sta jedes

Kod nas ukinut zbog korupcije
Lokalni lola kupio porse na racun meka
Ovo je tačno, sećam se još davno da nam je na faksu jedan profa to spominjao onako uzgred kada je navodio primer McDonaldsa.

Dybuk

Lol, znaš šta jedeš u Meku. Nako, baš po američki zatucano.

Ništa lokalna kuzina.  :roll:

Truba

jasta...da se proserem od lokalnih gluposti

meki je onako zacementira

Truman

Quote from: Dybuk on 24-08-2024, 17:38:40
Lol, znaš šta jedeš u Meku. Nako, baš po američki zatucano.

Ništa lokalna kuzina.  :roll:

Da, zato što McD ima standard koji franšizer mora da ispuni, a kad odeš u neku zemlju trećeg sveta ili trećerazredni restoran prvog sveta nikad ne znaš da li će da te otruju.

mac

Već sam spomenuo Erika Vajnstina na topiku o nauci, a evo sada celog intervjua od tri i po sata. Sve je laž i mimikrija. Prava demokratija ne postoji, jer da postoji planeta bi bila u ratu.

Eric Weinstein - Are We On The Brink Of A Revolution?

Krsta Klatić Klaja

ako je radio za Pitera Tila onda je neoliberal
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

mac

Možda je nekad bio pa se predomislio, kao onaj Robert Rajh. Zanimljiv je intervju. O raznim stvarima su pričali. Možda najviše o nesposobnosti većine ljudi da drže u glavi različita mišljenja.

Na kraju je pričao i o onoj bokserici sa Y hromozomom. Čudi se republikancima koji joj ne daju da bude ono što jeste, žena na spektru, ali s druge strane, ako i nemaš sreće s genima, to ne znači da možeš da boksuješ protiv običnih žena.

mac

Zamalo da se rasplače kad je pričao o detalju sa svog mladalačkog putovanja u Vijetnam. Ja bih rekao da je čestit čovek.

I ne preziva se Vajnstin nego Vajnstajn.

mac

mac

U Americi je aktuelna asasinacija Brajana Tompsona, izvršnog direktora osiguravajuće kuće UnitedHealthcare. Čovek je ubijen prigušenim pištoljem na sred ulice. Počinilac je u bekstvu, i ne zna se ko je. Američka javnost ne žali mnogo za ubijenim, jer osiguravajuće kuće koriste sve moguće trikove da ne isplate osiguranje. Ubica je na čaure narezao reči "delay", "deny" i "depose", što je taktika tih kuća. Čovek je čitao knjigu sličnog imena.

Meho Krljic

I čak i TikTok detektivi doslovno odbijaju policijske molbe za pomoć jer smatraju da je ovaj ubijeni, eh, zaslužio to što ga je snašlo:

https://www.nbcnews.com/tech/internet/internet-sleuths-say-wont-help-find-unitedhealthcare-ceo-suspect-rcna183228

Truman

Quote from: mac on 09-12-2024, 13:41:21
U Americi je aktuelna asasinacija Brajana Tompsona, izvršnog direktora osiguravajuće kuće UnitedHealthcare. Čovek je ubijen prigušenim pištoljem na sred ulice. Počinilac je u bekstvu, i ne zna se ko je. Američka javnost ne žali mnogo za ubijenim, jer osiguravajuće kuće koriste sve moguće trikove da ne isplate osiguranje. Ubica je na čaure narezao reči "delay", "deny" i "depose", što je taktika tih kuća. Čovek je čitao knjigu sličnog imena.

Kapiram da je član porodice oštećenog recimo platio profesionalnog ubicu da ga overi.