• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta smo dobro krkali ovih dana?

Started by scallop, 22-09-2008, 18:02:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Dybuk

Quote from: tomatBio u Kini

:?

u Kini se pije Paulaner, vidim :lol: ništa tsingtao?

tomat

Domaćin mi bio Nemac na privremenom radu u Kini, pa zato nemačko pivo. Hot pot pravili Kinezi, ne Nemac.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dybuk

Ako, nemačko pivo sigurica, mada je i ovo kinesko okej lagerčić.

Napatih se s belgijskim (zvuči neverovatno, ali istinito) daj mi češko ili nemačko eni dej.
Super za dalek put, i hrana deluje odlično.

Petronije

A sad nešto sasvim drugačije. Materijal se vidi iza, plus ovogodišnji orasi. Kruške su naravno iz dvorišta, ne znam koja je sorta ali sad su ful zrele, najkasnije koje postoje valjda.

Nula šećera dodato, slatke kao med. [emoji9]

tomat

mori me nešto želudac, pa mi pečeno voće godi.

samo zveknuo u rernu? koliko pekao i na koliko stepeni?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

250, ne znam koliko, možda pola sata.
Ništa nisam dodavao, ne jedem šećer. Možeš malo meda od gore kad izvadiš, meni su baš slatke.

tomat

hvala Petronije, možda dodam malo cimeta.

lilit

ne znam ljudi, al kod mene dan republike. :lol:

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

tomat

imao neke prezrele banane, pa rešio da napravim palačinke od banana. dakle, dve banane izgnječiti (što zrelije to bolje), dodati dva jaja, i sve izmešati da ne ostane previše krupnijih komada banane. dodati malo cimeta i malo ekstrakta vanile, i peći onako, ko američke palačinke, manje a deblje.

nije uopšte loše!

scallop

Moj zet upravo tako pravi pancake. Jedino ne gnječi banane nego ih nareže kao podlogu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

tomat

banane bile toliko slatke, da ništa nisam dodavao. probao malo džema pa bilo mnogo slatko.

Ugly MF

Pizza,ćevapi,pivo uz Valerian!
Ako nema dobrog filma, ko i da nije bilo dobrog krkanja!

Zivaslanina

Quote from: Petronije on 09-10-2017, 10:54:16
Sveži, od juče.

Cvarci!!!???? Omg  xlove5, nisam ih jela ima 15 godina

Zivaslanina

Quote from: lilit on 26-10-2017, 18:21:12
ne znam ljudi, al kod mene dan republike. :lol:

Lilit jel ovo crni luk na StarWars tacni  :)  :|
Mi smo tako pre par dana crveni lukac uz sladak kupus sa govedjim mesom

Dybuk

^ Dobro pobiberen - veliki lajk! :|

čvarke baš ne trošim

welcome back, (Z)Biki  xwink2

Zivaslanina

Quote from: Гражданка Шульц on 20-11-2017, 19:51:42
^ Dobro pobiberen - veliki lajk! :|

čvarke baš ne trošim

welcome back, (Z)Biki  xwink2

Bolje vas nasla  :)

Petronije

Dobro majkumu jel krka neko nešto večeras? 'Ajde Skalope, svi znamo da imaš neko lepo mesište u rerni.  :lol:

scallop

Lepe su vam kiflice. Uvek zavidim na tako dobroizgledajućim kiflicama.

Upravo me preko skajpa preslišao prijatelj.

- Ima li prebranac?
- Ima.
- Ima li pita s mesom?
- Ima.
- Ima li pihtije?
- Ima.
- Ima li prasećeg pečenja?
- Ima.
- Ima li jagnjeće sarme?
- Ima.

- Ima li sarme?
- E, nema. Izedoše aramije ovih dana. A zavio 39 komada.
- Ima li kolača?
- Ima naša verzija bajadera.

Ima i leba.

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Petronije

Takoe bre!!! Preneću majstoru pohvale za kiflice.

scallop

Svastika pravi bolje kiflice od nas, ali kako sam ja to mogao da znam pre pedeset godina?

scallop

Zaboravio sam svinjsku krmenadlu punjenu pečenim paprikama.

Petronije

Uf, nikad nisam jeo krmenadlu koja nije kao drvo, jedino kad se dinsta sat vremena u tiganju poklopljenom. Ako ova bude sočna i mekana, može recept.

scallop

Quote from: Petronije on 31-12-2017, 20:07:16
Uf, nikad nisam jeo krmenadlu koja nije kao drvo, jedino kad se dinsta sat vremena u tiganju poklopljenom. Ako ova bude sočna i mekana, može recept.

Ni ja. Će izedu oni koji vole belo meso. Ja ću na jagnjeću sarmu. Da li si znao da je ta krmenadla u SAD jeftinija od rebaraca koje skinu sa nje?Pitali Eltona Brauna zašto su krmenadle i filei postali tako posni i nejestivi, a on im odgovorio:

"Pa, stalno ste tražili da ne budu masni i sad imate."

Petronije

Istina. Rebarca su zakon. Malopre sam gledao na 24h kitchen nekog australijanca kako marinira komadinu rebara i peče u rerni. Još mi voda ide na usta.

scallop

lilit

Quote from: Petronije on 31-12-2017, 18:50:46
Dobro majkumu jel krka neko nešto večeras? 'Ajde Skalope, svi znamo da imaš neko lepo mesište u rerni.  :lol:

ti si IZUZETNO srećan čovek petronije. pozdravi gospođu i poželi joj srećnu novu i sve najbolje u 2018. zadivljena sam.  xremyb

Petronije

O hvala, hvala u gospođino ime. Srećan i deb'o. [emoji38]

lilit

hm, debljina je rastegljiva kategorija. sreća nije.  xcheers :lol:

Boban

Ja sam se oždrao toliko da nisam u stanju da pričam o tome.
Ne zna čovek šta je gore, da žena ne ume da sprema ukusne stvari ili da ume...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ana

Quote from: lilit on 31-12-2017, 22:38:13
ti si IZUZETNO srećan čovek petronije. pozdravi gospođu i poželi joj srećnu novu i sve najbolje u 2018. zadivljena sam.  xremyb

Ja sam ovo htela da napišem. I da predložim da uvedete nekakve bonove, pa da se kod vas hranim(o), ili dođem(o) i odnesem(o). Komplimenti gospođi, zaista

Ja sam prestala da preterujem, stalno imam ovu sliku u glavi, otvaranje na sopstvenu odgovornost.

Praznike koristim da spremam ono što inače ne bih, pretežno zbog vremenskog trajanja pripreme.

Petronije

Ne smem više ništa da kačim, uobraziće mi se gospođa.  :mrgreen:   xcheers

Ana

Kači, kači A ako primetiš znake uobražavanja, jednostavno prestani da prenosiš oduševljenje odavud :lol:

lilit

samo da zabeležim da su bonovi fenomenalna ideja, petronije, biznis!

a i ti ana kreni redom s fotkama, priča se na forumi da su se neki već prejeli  nas-rofl

Petronije

Baš sam to hteo da napišem, ali sad je verovatno već kasno za fotografije.  :!:

Ana

Pravila sam gulaš Džulije Čajld, već je gostovao na ovoj temi. Ali obećavam slike Grčke musake koja se sprema 2,5h i na svakih 20 min se njom baviš , što sve sluti na to da neće uskoro ponovo biti gost na našoj trpezi a koja će biti na repertoaru sutra ili preksutra.

Srećna nam Nova, dragi gurmani. Da budemo zdravi, vitki, i kuvamo ukusno bez dijetetskih režima iz raznih razloga

scallop

Ugly MF

Quote from: lilit on 01-01-2018, 00:20:32

a i ti ana kreni redom s fotkama, priča se na forumi da su se neki već prejeli  nas-rofl

...Srecna Nova svima...
...prejeli,,,uffff....
kolicina vina....ufff..novi rekordi...uffffffff....
...treba trenirat za Francuske festivale......
...ufffff....
...sad sam spreman.....uffff....

Ana

Evo ipak i gulaša na pireu, a Mighty Moussaka (prvi i poslednji put, slutim :lol:) sutra.

Scordisk

jaoj, bože gospode, dodiruje se pire sa gulašom!!!!  :P

Ana

Ne dodiruje se, leži na njemu, leži.  :|

Scordisk

aaa, to ne bi smelo tako u mojoj kući :D

Ana

Jaooo, stvarno? Videla sam to u nekom filmu

Kimura

Srešće se svakako, pre ili kasnije. xrofl

Scordisk

ma srešće se i glavno jelo i dezert, pa neću špagete na baklavi :D:D

zezam se, naravno, mogu gulaš i pire da se dodiruju, ali gulaš na pireu - to sam jednom u slovačkoj video i bio užasnut! ipak, platio sam to, pa sam pojeo, mada uz tihi protest.

Petronije

Meni je to skroz legitimno, mislim, mogu da zamislim da ga jedem tako, mada nisam probao. Svakako pire prelivam svim dostupnim umacima da bi dobio neki ukus. Lepo to izgleda a odlično je i uslikano.

Kimura

Da se razumemo, meni gulaš uz krompir ne predstavlja prekršaj, pa ni neobičnost pravo da ti kažem, a volim da vidim i probam čudne kombinacije.
Pre mnogo godina su me, pred odlazak u Mađarsku, upozorili da ne naručujem kupus salatu u restoranima ako mi ne smeta da je jedem sa šećerom. I ja tako, sve pazeći da ne pomenem kupus, prvom prilikom kad su me pitali za salatu, čujem kako neko mojim glasom traži kupusa! Ostalo mi je još samo da probam tu poslasticu i šta da ti kažem - svidelo mi se. Ne toliko da ga stalno tako jedem, ali uopšte nije neukusno.

Ana

Quote from: Kimura on 02-01-2018, 22:39:58
... čujem kako neko mojim glasom traži kupusa!

Ja za to čak nisam ni čula. Ali sam probala zašećerenu zelenu salatu, tako je jedu kod moje kume, iz Krčedina. I toliko mi je bilo neobično da čak ne znam ni da li mi se dopalo.

A uz ovaj gulaš mora neki 'razblaživač' i definitivno je pire, nama, optimalan, najblaži je i najlakše se iskombinuje u istom zalogaju. Sam gulaš je baš 'koncentrovanog' ukusa.

lilit

Quote from: Ugly MF on 01-01-2018, 19:36:50
Quote from: lilit on 01-01-2018, 00:20:32

...Srecna Nova svima...
...prejeli,,,uffff....
kolicina vina....ufff..novi rekordi...uffffffff....
...treba trenirat za Francuske festivale......
...ufffff....
...sad sam spreman.....uffff....

ne zavidim!  nas-rofl

samo nek se preteruje, jednom se živi! meni austrijski džin otkrovenje sa kraja 2017, al prenelo se nešto entuzijazma i u 2018.  :oops: xrofl

glede gulaša, ovaj skor je inače poznat ko nefleksibilan karakter.  :D