• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta smo dobro krkali ovih dana?

Started by scallop, 22-09-2008, 18:02:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

lilit

a đe je recept za testo??!!
(smišljam šta za doručak, imam 8 uspavanih duša u stanu :lol:)
pancerote na fotki izgladaju odlično, ne deluju nimalo jadno. :)
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Petronije

To je neko univerzalno testo, od njega gospodja pravi kiflice, pizzu, pancerote, lepinje...bice recept.

Agota

ja sam jutros na pijaci zeleni venac kupila kukuruz. jedva čekam da stignem kući da ga skuvam. brojim sate i minute... neprestano mislim na njega :lol:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ana

Malo je prošla sezona kukuruzu, nije više onako sladak kao pre mesec dana. Ali, ako si se uželela, uživaćeš  xremyb

Petronije

Ne mora da znači, konzumni šećerac može da se sadi tako da stiže više puta u toku sezone. [emoji6]

Sent from my TCL S 720 using Tapatalk

Agota

Anči, bio je super!  :D
To su mi i ovi moji na poslu rekli da je sad kasno za kukuruz...ali, nikad nije kasno, da se jede slasno. :D
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

džin tonik

ako volis tvrdo, agota, ne znaci da ne mozes biti u skladu sa sezonom i moras raditi stariji pecenjak, t.j. kuruz.
sad je vrijeme za tikvice, vidi ovu sto je lijepa; mnogo ulja i ne dozvoli da zagori:

Agota

ne vidim nikakvu tikvicu! uostalom, ne volim tikvice , gnjecave su!
a završila sam s kuruzom , pritom i goji...ako mi guza naraste još malo, tražiću teritorijalnu nezavisnost

http://www.youtube.com/watch?v=fG6GS8-d0ds

džin tonik

dobro je to kad mozes birati; ne volis tikvice, imas kukuruz, krastavce, mrkvu. hahaha!!!! :mrgreen:
no hard fillings.  nas-rofl

Agota

Ana

Quote from: Petronije on 02-09-2017, 16:15:38
Ne mora da znači, konzumni šećerac može da se sadi tako da stiže više puta u toku sezone.

E pa moraću takvog nekog prodavca da nađem. Ja probam zrna po pijaci, već par nedelja nisam naišla na sladak.

Petronije

Skuša na akciji u mahiju, nekih kilo i dvesta izašlo 350din, poubijasmo se.

Dybuk

Agota

ja baš nisam fan, ima puno kostiju. ali kada pomislim koliko je zdrava... a zdravlje na usta ulazi, jelte  :lol:

Petronije

Nešto si pomešala Agota, skuša skoro i nema kostiju. Samo kičma i nešto malo oko stomaka, ali spada u ribe koje "nemaju kosti". Možda si pomešala sa haringom?

Agota

ma jok, bre, znam šta je skuša. ima puno kostiju. recimo, oslić ima daleko manje. ali nije zdrav, kao skuša.

Dybuk

Nema puno kostiju, tj nema sitnih. Spremala sam je više puta.

Agota

scallop

Oslić i skuša imaju isti broj kostiju. File oslića definitivno nema kosti.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Petronije

Agota, treba ti spremiti neku rečnu belu ribu da probaš, da vidiš kako bi ti valjala skuša posle [emoji108]

Agota

scallop

Ni štuka ako je preko kilo i po. Velike ribe imaju velike kosti. Tolstolobik od osam kila ima kosti veće od čačkalice.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Agota

najveći tostolobik je upecan na šumaričkom jezeru kragujevac 72 kila

...pitam se da li su ovakve grdosije uopšte za jelo?

Petronije

Štuka nije bela riba, i što kaže skalop, preko kilo ipo je perfektna, ali ja kažem da i kilašica valja. Tostolobik je šaranska riba. Bela riba je deverika kao broj 1 po kvalitetu, pa dalje bodorka, crvenperka, nosara, itd itd, slabo se doznajem u belu ribu jer je ne pecam a ni ne jedem, a i svaka vrsta ima svoje ime u zavisnosti od toga da li se nalazi u istočnoj, zapadnoj, centralnoj Srbiji, Vojvodini...Zajedničko im je da su prepune sitnih kostiju.

Agota

znam da nije, zezam se, zato što je puna kostiju  :)

pastrmka je zakon, još ako je dimljena...

Petronije

Grdosije od somova se prodaju splavovima i restoranima, ko to jede, ne znam. Znam da štuka od 7 kila ne valja ništa za jelo, takvi primerci su matični i neprocenjivi za nastavak vrste jer proizvode ogroman broj ikre. Njih u principu treba puštati nazad, iako se skalop ne slaže.

Petronije

Quote from: Agota on 29-09-2017, 14:48:21
znam da nije, zezam se, zato što je puna kostiju  :)
Sad sam tek video smajlija i skontao poentu [emoji85] [emoji1] Ali krupnija štuka stvarno nema puno kostiju, i izuzetno je ukusna. Mada, tvoji kriterijumi su visoki, tako da uzmi ovo sa rezervom. [emoji4]

Agota

nestrpljiva sam. izgubim volju ako se puno smaram sa kostima, još ako mi neka sitna promakne u zalogaju. poludim.  odustanem.

lilit

Posle mnogo godina isprobavanja, napokon sam ubola recept za savršenu reform tortu, ni preslatka, taman jaka kolko treba, a jednostavna. Ma njam! I nazvaću je Sagita.  xlove5 xrofl

Sagita reforma

Kore
15 belanaca
600g oraha
300g šećera
Umutiti belanca mikserom, dodati orahe i šećer i lagano umutiti kašikom. Peći na 170oC (prethodno zagrejana rerna, 28 cm modla), 45 minuta. Posle ostavim još 15 minuta u isključenoj rerni.
Kad se ohladi, prerežem na tri dela.

Fil
15 žumanaca
220g šećera
6 rebara čokolade za kuHanje (125g)
375g putera

Umutiti žumanca sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu, dalje mutiti, a onda kuvati na pari uz stalno mešanje. Kad je smesa skuvana, sačekati da se POTPUNO ohladi i dodati puter, pa umutiti mikserom.
Premazati kore, posuti orasima, i ubiti se od smeha kalorijama posle toga.  nas-rofl
Bujrum!

Petronije

Super ti je pčela, ali sledeći put kad budeš pravila svoju savršenu reformu, počasti nas krupnim kadrom poprečnog preseka, čisto da i mi sa druge strane doživimo to savršenstvo, kad već ne možemo da probamo. [emoji108] [emoji4]

lilit

oću, oću :)
dobro jutro.
za četvrtak planiram i tiramisu tortu, nađoh neki recept koji bi uz male modifikacije mogao da proizvede savršenu tortu.
javljam se tad i sa poprečnim presekom. 100 kg ću da imam.  xrofl

Agota

ja u petak pravim BINGO tortu, u nedelju na svadbici-presek. :)

lilit, obavezno recept da priložiš.

džin tonik

krmaco, koja god da za nikom, kriva ili prava, znaci, krmaco, gdje nalazis obraz obracati se liliti nakon onih provokacija mene na njezin racun?

Agota

o čemu ti???  ne razumem??
Quote from: zosko on 02-10-2017, 11:45:42
nakon onih provokacija mene na njezin racun?
ništa ne razumem ??? kada?

Agota

lilit ne poznajem i baš nikada nismo razmenile  ni jednu reč , čak ni na pp... šta bulazniš?

jel može lilit da mi pojasni šta se dešava?

Agota

ako ne, onda doviđenja, prijatno!

džin tonik

pa nije poludila da se nateze sa stokom, mars, kucko jedna odurna.

Agota

lilit

za ime boga ljudi, pa zar frka i na kuHanju?

jeste da bi trebalo da mi prija pominjanje mog nika u raznim tuđim obračunima po sagiti (grey eminence Sagite bin ich?  nas-rofl ), al nit je zanimljivo, niti sam sklona tome, tako da please, ostavite me na miru.

vratimo se kuhanju, gde je ana, gde je meho?

Agota

ma jedni govna! bolesnici oboje! kako te nije sramota??? ŠLJAM!

zbogom! hvala,lilit ČOVEK SI.

Agota

Quote from: Agota on Today at 11:03:03
lilit, šta je bre ovo????? kad smo ti i ja u životu razmenile i jednu jedinu reč na pp???????

nikad. niti mi pp služi za razmenu :)
odgovor imaš na topiku, ne mešajte mene please u vaše stvari. meni sagita služi za razonodu i informacije vezane za SF, da odmorim glavu od posla, a ne da se prepirem.
poz.

Ana

Quote from: lilit on 02-10-2017, 12:16:04
vratimo se kuhanju, gde je ana, gde je meho?

Mi smo na fašizmu

scallop

Samo proveravam da li mogu da postavim fotografije.

Sladaka kupus sa ovčetinom danas.

scallop

Da ne mislite da kuvamo samo kupus, osso bucco za sutra. Nedostaje bareni pirinač i gremolata.

Petronije

Ovo je već bolje...[emoji106] [emoji4]

lilit

pojeli pre nego uslikah presek, al pravim je opet u subotu.
tiramisu queen.

recept sledi, sad odoh na blejda, čekalo se 35 godina. i dočekalo se.  nas-rofl

Petronije

scallop

Kad odem na pijacu, paprike, paradajzi, patlidžani, lukac... a bogami i sve ostale povrćke, gledaju me popreko. Verovatno veruju da sataricu nosim sa sobom.

tomat

Bio u Kini, pa jeo hot pot. I to domaći, ništa restoran.

Nešto ko fondu, al kineski. Jedna strana lonca zaljućena, druga jok. Bilo svega, povrća, tofua, jagnjetine i teletine na listiće, morskih plodova, pečuraka raznih. Pošto me kineska kineska hrana u startu nije impresionirala, delovalo je kao da neće ovde biti krkanja, ali sam se prijatno iznenadio i baš nakrkao.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.