• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Moore...

Started by Djole, 12-06-2003, 16:19:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Djole

...je u Lančanoj reakciji ispao bolje od Gaimana, barem što se forme tiče. Po pitanju sadržaja, mislim da je ipak bilo više informacija o Gaimanu...

btw, ko to poseduje spoken word albume našeg omiljenog Velikog  Maga?
"THAT is why they call me The Decorator."

Spider Jerusalem

Fala.
Dosta toga je moralo da bude iseceno kako prilog ne bi trajao celu jebenu emisiju. Otova spika trajala je nekih 10-tak minuta, Marko nije puno secen, a mene Ivan mrzi - od dobrih pet minuta spike isece me covek nacisto  :? (ne bese ni telopa sa murovom diskografijom ni sa kim je sve covek sUradjivao)
Ali prilog je stvarno montiran i pejsiran fenomenalno, zahvaljujuci Ivanovom i Shokijevom (najbolji montazer za tv ikada u ovoj zemlji, a i sire) geniju i talentu za televizijsku formu. Svaki od tri inserta su neverovatno dobro tempirani i jaki, dugi trejler za LXG me je potpuno odusevio, manipulacija onom Murovom ludackom fotkom iz Uncuta je scary, a pokrivalica je lepo pasovala.

Inace, pokrivalica koju ste mogli da cujete je jedna od najlepsih pesama koje je autor ovih redova imao prilike da cuje u skorije vreme, ima naslov za koji bi svaki autor krimica prodao dupe - No. 1 with a Bullet - i nalazi se na trecem (remek-delo) Murovom i Perkinsovom albumu, Highbury Working, koji sam uspeo da skinem od nekog brazilca trandze sa mIRCovog kanala za skidanje stripova nekoc.

Ko zeli, nek' dodje u klub i da blank disk, rezacemo.
Manje-vise isto vazi za Murove stripove.

SANdMAN

Quote from: "Spider Jerusalem"a mene Ivan mrzi - od dobrih pet minuta spike isece me covek nacisto  :?

a jesu ti barem snimili nemontirano na tape, da se gledas kuci?

Djole

Tnx Spider, navraticu kad mi se stisaju obaveze.

Who's next? Ennis, Morrison Milligan?

Glasam za Morrisona...

Spider Jerusalem

Lancana reakcija shall be no more, na nevidjenu zalost. Ova sinocnja je bila testamentarna emisija, sto se dobro videlo u trecem, finalnom prilogu.

Kada bi i nastavila da se pravi, nijedno od donjih imena ne bi moglo da se obradi kao televizijski prilog iz jednog vrlo jednostavnog razloga. Naime, sem - beznadezno dosadnih kad nisu dobro tempirani, dozirani i kontraplanirani sa jos necim - skenova stripova i par fotki, ni Ennis, kamoli Milligan, pa ni Morrison, nemaju cime da se prezentuju. Milligan je - cini mi se - pisao scenario za jedan 80s b-triler (koji naravno nikad ne bi mogli da iskopamo; bilo je nemoguce cak uci u trag kopiji Sejlzovog filma City of Hope za Otoov prilog o Johnu Farrisu!), Morrison pravi neku mjuzu kojoj je nemoguce uci u trag, nemaju nikakve vizuelne projekte, dok su i Gaiman i Moore imali bar dva (u slucaju Gaimana postojala su cak cetiri inserta, a za Mura smo bar imali 'bunch of geeks, drunk' koji seru u dobroj atmosferi kafica). Ako bi se Spielberg resio da pravi Sleepless Knights (sto se nikad nece desiti), da je BBC napravio bar nabavljivi pilot za The Invisibles seriju, onda jos i nekako.

Televizija je u tom smislu uzasno zajebana. Napraviti zabavan prilog o piscu (pisci na televiziji - apsolutno nema dosadnije stvari na svetu) se uglavnom granici sa nemogucim. Da bi se odrzala paznja gledaoca mora da bude uzasno dinamicno, i da se pribegava vise tipova prikazivanja materijala: stand-up, dijalog, voice-over, telopi, inserti, split-screen, double-screen, animacije, muzicke pokrivalice, pa sve to lepo smiksano i lucidno montirano da bi proradilo.
U tom smislu kapiram da pored Dika (o kome je prilog vec isao) jedini koji mi jos pada na pamet (a da je zanimljiv) jeste Barouz. Imas ga u spotu Ministry za "Just One Fix", imas ga na njegovom zasebnom spotu koji moze da se nadje ako se potrazi, pojavljuje se u filmu Drugstore Cowboy, mozes da das bar tri jako jako dobrih inserata iz Naked Lunch, i eventualno jedan kratki iz filma Beat (treba videti kako Kiefer Sutherland skida Barouzov murmur-govor).
Ali, jebiga. I ovo je radjeno uz pomoc stapa i kanapa, ni za kakve pare, za ocajnu platu.
Kad bi Soros dao pare i za to...

SANdMAN

eh, pa vec gotovo? ne odgledah ni jednu a na ovu otovu sa moore-om sam se bas bio nameracio al kasno dodjoh u posjed tv programa... jel ima jos neka repriza sem ove sto je bila danas oko 16?

David

Ako moze, koja je to TV-stanica radila pomenutu emisiju?
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Spider Jerusalem

David

Danke, SpyDa.

David

Quote from: "Spider Jerusalem"
U tom smislu kapiram da pored Dika (o kome je prilog vec isao) jedini koji mi jos pada na pamet (a da je zanimljiv) jeste Barouz. Imas ga u spotu Ministry za "Just One Fix", imas ga na njegovom zasebnom spotu koji moze da se nadje ako se potrazi, pojavljuje se u filmu Drugstore Cowboy, mozes da das bar tri jako jako dobrih inserata iz Naked Lunch, i eventualno jedan kratki iz filma Beat (treba videti kako Kiefer Sutherland skida Barouzov murmur-govor).
Ali, jebiga. I ovo je radjeno uz pomoc stapa i kanapa, ni za kakve pare, za ocajnu platu.
Kad bi Soros dao pare i za to...

Ako nastavite sa emisijom, a ti u tom slucaju budes imao prilog sa Willyem B., imas ga takodje u kratkom, testametarnom od strane Sonic Youth sto se tice izbora njihovih 'uzora' i bliskih ljudi (i privatno, i senzibilitetom), pojavljivanju u spotu za 'Teenage Riot' (LP 'Daydream Nation'): znaci, kratka uprizorenja Buroughsa, P. Smith, Sun Raa, N. Younga, DBoonea (iz Minuteman), Hendrixa, Rollinsa, etc.

Inace, trazio sa na searcherima neke podatke o emisiji (pa i onom na B92-siteu), ali ih nisam mogao naci...

SANdMAN

Quote from: "David"
Inace, trazio sa na searcherima neke podatke o emisiji (pa i onom na B92-siteu), ali ih nisam mogao naci...

imash u njihovoj arhivi nesto sto su nazvali "strip special". 50-tak je mb-a, skini ako imas jak link pa nam javi stha je...  :wink:

http://www.b92.net/rvideo/tv/strip_hq.rm

David

E, hvala ti, Gobi, ali ko je tu SpyDa (ako se uopste pojavio tamo), ko je ona djevojka (Dun, slucajno?), ko je tu KO a eventualno se pojavljuje i ovdje?
Mislim, nisam agresivan, necu Vas poslije traziti in vivo...

Spider Jerusalem

Lako moze biti da nisi skinuo Lancane reakcije, nego neke strip-specijalke o raznim izlozbama.

Ako je prilog o Gaimanu, onda jedino mene mozes tu da vidis.

Ako je full Moore pedal to the metal, onda smo tu Marko (Ozymandias), Oto, i ja.

SANdMAN

David

SpyDa,
ovo sto mi je Gobi-man ponudio, sadrzi (uopstenu) pricu o stripu u Srbiji i neke prezentacije njegovih autora (Zograf, Wostok, itd.)...
Ako neko ima link na jednu emisiju 'Lancanih reakcija' (poput ovog Sandovog gornjeg), neka mi postavi jer me interesuje. Unaprijed se zahvaljujem.

Quote from: "SANdMAN"Gobi?

Prema 'Sand'. Nema ljutis, zezam se, nista licno... :wink:

Psychopompos

Ave!
Ako neko sazna neshto vishe o najavljivanoj seriji Invisibles neka javi. Thanx.

Spider Jerusalem

SANdMAN

THE INVISIBLES BBC TELEVISION SERIES

The first two scripts for the aborted BBC TV adaptation of THE INVISIBLES. The upcoming movie version is nothing at all like these but they may be of some interest to fans of the series.

http://www.grantmorrison.com/invis_tv.htm

eto....

Djole

Quote from: "Spider Jerusalem"Lancana reakcija shall be no more, na nevidjenu zalost. Ova sinocnja je bila testamentarna emisija, sto se dobro videlo u trecem, finalnom prilogu.

Fuck.

Bilo je za pretpostaviti da u zemlji u kojoj je tiraž kiosk stripova trocifren neće proći išta što ima dodirnih tačaka sa istim.

Pa ipak, zašto je otkazana? Sumnjam da gledanost ima neke veze sa otkazivanjem emisija na devedesdvojci...

Djole

btw, za nesuđeni prilog o Morrisonu su mogli da se pokažu paneli sa skokom sa zgrade iz Revolutiona, praćeni "sličnom" scenom iz jednog poznatog filma... :roll: