• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

LXG

Started by Spider Jerusalem, 17-06-2003, 21:50:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Spider Jerusalem

Moram priznati da izgledaju ultra-cool. Dzekila su nevidjeno nejlovali. A bogami i Nevidljivog. Nini su malo hypovali style, ali mene necete cuti da se zalim na par dobrih sisa (komunjaro?).  :lol:

(Hvala Faziedmanu za info o stranici sa posterima)

phuzzy

Errrrr, da. Udao bih se za Minu, samo da mogu (e, sad, kad mi zhena ovo prochita  :shock:  :wink:

SANdMAN

ma malo su hypovali i stil samih postera, vise su Dave McKean style nego retro Gustave Doré style koga je Kevin O'Neil pokusavao (i uspeo) da skine, no dobro...

Quatermain je coolish Indy Jones styled, nevidljivi neodoljivo vuce na neke interpretacije Constantinea by Dave McKean ali ja jos necu pasti na dupe, sve dok ne vidim na stotine Mooreovskih referenci, tipa slike clanova stare lige koju su u jednoj sekvenci filma zaista odradili kao u stripu...

iNCUBUs

Quote from: "Spider Jerusalem"Nini su malo hypovali style, ali mene necete cuti da se zalim na par dobrih sisa (komunjaro?).  :lol:

Kako da se ne zalis kada umesto M. Bellucci glumi ona kengurka? :))
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Spider Jerusalem

You dissin' my Nikita?

Hoces da dobijes malo, a?

*dizelaskim glasom* Budi korektan, brate, ispostuj!

iNCUBUs

Ah, izvinjavam se, nisam znao za osecanja koja gajis prema gorenavedenoj personi :)

Ali Monika je Monika :D

SANdMAN

I was told I was going to a test screening of a new Russell Crowe movie and instead ended up at a final showing of THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN . I am still shaking. The movie sets new levels of excellence in superhero films, with some glaring problems.

For all of you who were worrying about the additions to the team, fear thee not. Dorian Gray works beautifully. Screenwriter James Robinson uses the character like he used the Shade in his STARMAN series of comics. He has been there and seen it all and yet joins the League out of a sense of adventure. Stuart Townsend who I hated in QUEEN OF THE DAMNED is wonderful as the decadent Dorian who apparently had an affair with Mina Harker sometimes in the past. He looks like the young Johnny Depp and is invincible. No one can beat him.

Shane West is an interesting counterweight. The character of Agent (Tom) Sawyer works well. He is young and brash and becomes Quatermain's surrogate for his dead son, who he feels responsible for. He teaches Sawyer how to shoot. He teaches Sawyer about women. Sawyer saves the League twice. The character is strong. My problem is that Shane West has this odd teenybopper thing going on. He feels like the cover of Teen People.

Peta Wilson out NIKITAs herself here. I know some fans resent her being a Vampire but it works. It makes her fit in with the powers of the League. There is one scene where she attacks some gunmen and uses a swarm of bats to take them out that is wicked cool.

Norrington makes Connery look like a rock star. If I am 72 and cleaning the floor up with thugs like he does when we first meet him I will be a lucky man. He has a power and resonance on screen as Quatermain begins his last adventure and Connery begins perhaps his last film that is phenomenal.

I was pleased to see Nemo played by an Indian, the MONSOON WEDDING guy. For the first time we get the real Nemo, proud and angry, a genius among men. And, like Neo, he does kung fu. Why he is helping the League is never clearly addressed, but he might be my favorite character in the film. I want a film with just him.

But the real star for the fans is Jason Fleming as Jekyll and Hyde. He comes into the pic relatively late, but what an entrance. Running over the roofs of Paris, outside the Rue Morgue like in the comics, Hyde is a massive triumph for Norrington and the film. Unlike HULK with the bubblegum CGI this Hyde is all makeup – and could win the Oscar. The actor is from LOCK STOCK and FROM HELL. As Jekyll he is proper and puny. As Hyde he is a creature of the ID. Rampant. Strong. Mad. He works so much better than HULK because you feel the character much more.

Comic fans should look for – paintings of the earlier Leagues, a handbill that mentions flares on Mars, poster announcing a performance of Moore and O'Neill and other cool easter eggs including a surprise appearance by Moriarty at the end!!!  :lol:  :lol:  :lol:  

The film was unfinished with some effects slugged in. The score may have been temp but it really worked.

Norrington has made another comic book classic. I don't know what hell he went through, but the film rocks and rocks hard.

iNCUBUs

citat iz danasnjeg fanflesha na bk:

"...reziser Stiven Norington potrosio je $100.000.000 na adaptaciju komicne knjige Alana Mursa"

SANdMAN

Quote from: "iNCUBUs"
"...reziser Stiven Norington potrosio je $100.000.000 na adaptaciju komicne knjige Alana Mursa"

...Alan Moore's comic book...

Moore's = Murs :x  :x  :x

comic book = komicna knjiga  :x  :x  :x

kubure li to braca sa kashom kad je Bogoljub izgleda krenuo da prevodi?  :shock:

iNCUBUs

Ma samo dokazuju da su i dalje ništa drugo no wannabe profesionalci.

crippled_avenger

Gledao sam LXG. Film nije odgovorio prevelikim ocekivanjima koja nosi spoj jednog od najvecih reditelja danasnjice i briljantnog stripa.

Norrington je uradio sve sto je mogao da LXG uklopi u formu konsekventnog akcijasa od oko dva sata. Ali, nazalost nije dostigao svoje remek-delo BLADE niti je istakao adute stripa. Stvar je ostala negde na pola puta, i nije ni blizu toga da bude zbir svih elemenata.

Odnosi medju likovima su mogli biti kompleksniji. Akcione scene su mogle biti ozbiljnije elaborirane.

Medjutim, kada se uzmu epoha i likovi u kontekst, kada se zaboravi na remek-dela koja su se mogla stvoriti, LXG itekako ima smisla. Odavno nisam video ovakvu period piece akciju, sigurno ne od CUTTHROAT ISLAND. Norrington ni u jednom momentu ne skida pritisak sa gasa kojim reanimira koncepciju konzervativnih serijala. Stavise, mislim da je sustinski pristup, kljuc filma u aplikaciji pulp metoda na postmoderni postupak. LXG je kao britanska, pribrana, konformisticka varijanta INDIANA JONESa. Mislim da je Norrington smirivanjem istinski vizionarske price i izbegavanjem koraka u nepoznato uradio ono sto Braca Wachowski nisu u RELOADEDu, snimio je konsekventan film u kome ne pervazilazi svoje tehnicke i zanatske mogucnosti.

Medjutim, BLADE visi nad Norringtonovom glavom, kao tragedija velikih autora koji ranim ostvarenjem (njemu je to bio drugi film) postave visok, istorijski standard.

Connerijevo i mozda jos necije maltretiranje Norringtona je dovelo do toga da je on zamrzao sve svoje holivudske projekte. Ukljucujuci i AKIRA igrani rimejk. Te smetnje su nesumnjivo uticale na film. Narocito, na samom snimanju koje je obavljano sa nizim budzetom, poplavom u Pragu i Connerijevim primedbama.

Ipak, ulazeci u video klub, nemate razloga da strahujete sta ce se naci na LXG kaseti. Rec je o vrlo dobrom filmu ciji kvaliteti deluju patuljasto u odnosu na potencijal...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

I, hm, da, samo da napomenem. LXG je superioran u odnosu na najnoviju poplavu superhero adaptacija (ne racunajuci BLADE 2).

I glumci su odlicni.

Mislim da ce utisak u bioskopu prevazici ovaj sa videa, odnosno da se film nece raspasti pod velicinom ekrana kao RELOADED.

Medjutim, bazicne narativne nedoumice ostaju u svakom formatu...

iNCUBUs

Quote from: "crippled_avenger"I glumci su odlicni.

Mislim da ce utisak u bioskopu prevazici ovaj sa videa, odnosno da se film nece raspasti pod velicinom ekrana kao RELOADED.

Ne znam šta da radim, da li da ga odgledam na divx screeneru ili da čekam bioskopsko izdanje. U poslednjih 5 godina sam samo jednom prekršio zavet čekanja i to u slučaju "The Others"...

Kopka me da ga odgledam, a ne znam kada stiže u bioskope...

Milosh

Jedno pitanje za Avengera - Da li si gledao Norringtonov The Last Minute snimljen negde 2001, a tek ove godine izbacen na dvd? Cuo sam neke jako dobre kritike za taj film.

Za one koji ne znaju o cemu se radi, evo ga plot summary sa IMDB-a:

The clock is ticking towards The Last Minute, but no one knows it. No one except Billy Byrne - young, cool and talented, he's the Next Big Thing. At least that's what the London glitterazzi are saying, on the streets, in the clubs, in the Business. But the glitterazzi turn out to be wrong and Billy Byrne is all over in a split second. His world detonates. His self-esteem splinters. Suddenly he's on a rollercoaster ride into the London underworld - a dangerous land of murderers, thieves and talent agents.

Mene ovo intrigira daleko vise nego LXG.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

Nazalost nisam. To j eksperimentalni film koji je, cini mi se, imao premijeru u Kanu pre par godina. Ono sto je zanimljivo je da to ostvarenje oznacava prvu saradnju Stephen Norringtona i James Camerona. Cameron je veliki postovalac Norringtonovog lika i dela, tako da je dao uredjaje Digital Domaina za post-produkciju. Takodje, jedan od projekata koji su najduze na Norrintonovom slateu je BROTHER TERMITE, alien saga po scenariju John Saylesa.

Ono sto je zanimljivo u filmu THE LAST MINUTE je deo zapleta u kome mladi umetnik koga svi cene i zavode postane parija kada snimi delo svojih snova-zanrovski film! Taj autobiografsi element me je strasno pogodio usled slicne predrasude koja vlada prema zanrovcima kod nas. Narocito prema reakcionarnoj struji koja svoje obozavanje ne svodi samo na kvintesencijalna, dvodoma, remek-dela zanra.

Milosh

Pogledao sam i ja LXG i donekle se slazem sa avengerom. Ali da dodam par osvrta. Mislim da je film definitivno prekratak, sa toliko likova trebalo je da traje jos bar pola sata. Nemo je tek statista, Nevidljivi je comic relief a Jekyll/Hyde u briljantnoj interpretaciji Jason Flemyng-a zasluzuje jos prostora. Akcione scene kojih ima poprilicno, nisu bas najbolje razradjene, iako drze paznju. Ubacivanje Dorian Gray-a je zaista uradjeno inteligentno i u sluzbi price, dok je uloga Tom Sawyer-a pomalo
ocigledna od pocetka, ali to ne smeta puno. Negativac je nekako suvise mlak, na pocetku deluje opako, ali kasnije, po otkrivanju identiteta, sve to nekako pada u vodu.

Film je inace, jako lep za oko, zabavan je, a citav koncept Mr. Hyde-a je pokazatelj kako je zaista trebao da izgleda Hulk.

Steta za Norringtona sto je film finansijski propao, ali sta je sve morao da trpi na snimanju, pravo je cudo da je konacan proizvod sasvim solidan.

Dakle, neka opsta ocena bi bila 6+/10

Ono sto je pak znatno interesantnije a siroj javnosti nepoznato je film The Last Minute koji se moze naci na divx-u! Zapravo, vec kada bacite pogled na nekoliko nasumicno izabranih scena iz ovog beskompromisnog autorskog (u najboljem smislu te reci) dela, jasno vam je kakav se talenat krije u reditelju Stephenu Norringtonu. Uz svo postovanje prema inovatorskom Blejdu, mislim da se tek kroz ovaj film moze u potpunosti sagledati Norrington kao autor. Neki ovaj film porede sa Richiem ili Tarantinom ali to je samo povrsno. The Last Minute je pripovest o putu sa vrha na dno data kroz zivopisni svet londonskog art podzemlja sa sve ubistvenim soundtrack-om na kome preovladjuje Aphex Twin, sto uz nadahnutu reziju daje jedinstveni audio/vizuelni ugodjaj u ovoj gorkoj prici o prirodi slave. Na zalost, izgleda da se film pretvara u svojevrsno prorocanstvo za Norringtona koji je nakon iskustva sa snimanjem Lige rezignirano izjavio kako napusta hollywood.

Steta...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

S.

Mda, i mislila sam da sam videla pre nekoliko meseci temu LXG kao film, ali kako Search ne radi, a mene mrzelo da rovarim...

Sad, citam gornje pohvale i imam utisak da nisam gledala isti film kao vi. Meni u filmu nista ne funkcionise, likovi (osim Dorijana Greja, i to donekle) su mi papirni i nedoreceni, a glumci se bas i nisu razmahivali. Kad je bilo smisla ici u krupni plan i studirati lica junaka, kamera kao da je bezala od njih. Dr Dzekil/Mr Hajd je zapravo sjajan materijal za takvu studiju, a zanemarena je.  I mada u nacelu volim filmove sa porukom, zaista mislim da je moglo bez "XIX vek je bio nas/Britanije, sledeci ce biti tvoj/USofA" predvidjanja unatrag. I priznajem da sam se najezila na nagovestaj LXG 2...

phuzzy

Jes.

Delimo misljenje, s tim da je Jekyll/Hyde zaista izgledao odlichno (ni blizu gumanom Hulku).

Film je predivan na oko, medjutim na kraju dobijemo... sta? Subjektivno, otprilike sat i po Conneryjevog filozofiranja (citaj: bullshita) na ekranu, i 15 minuta podivljale akcije u kojoj se ne vidi ni ko koga, ni ko kome, ni ko sta - kao da su namerno udarili motion blur na svaku akcionu scenu da se _nista_ ne bi videlo, ali da deluje "brzo". Pri tome film ima tri i po scene, sa mnogo nautiliranja izmedju uz neumornog vidite-me-publiko-kako-glumim Conneryja. Ufffff, silno me iznervirao Connery. Da.

Sto se mene tice, jedno od najvecih razocarenja u poslednje vreme. Nadam se da necu isto dobiti i od Underworlda.

crippled_avenger

Uopste ne mozes da pretpostavis koliko ce te UNDERWORLD revoltirati ukoliko ti LXG toilo nije legao. UNDERWORLD otvara novi univerzum snobovskog celuloidnog smeca.