• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NOVE/STARE SERIJE NA TV-u

Started by Milosh, 20-06-2003, 19:21:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Milosh

Od veceras u 23:00 na RTS-u 2 krece repriza kultne serije Ja, Klaudije.

Od nedelje na B92 u 18:30 ide serija Parovi (ko je istu gledao na Kosavi zna o cemu pricam; na prvi pogled lici na Friends, ali to je ipak engleski humor pa ne ocekujte neku bledu kopiju) koju takodje preporucujem.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

SANdMAN

Quote from: "Milosh"Od veceras u 23:00 na RTS-u 2 krece repriza kultne serije Ja, Klaudije.

AJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAAAAJ!
:o   :o  :o  :o  :o  :o
oce li neko to da SNIMA lljudi? placam kopiju suvim zlatom...

phuzzy

Na BK ce uskoro biti Psiho. Sorry, ali nisam zapamtio tachno kad, neki utorak je, chini mi se, u pitanju.

zakk

Quote from: "Milosh"Od nedelje na B92 u 18:30 ide serija Parovi (ko je istu gledao na Kosavi zna o cemu pricam; na prvi pogled lici na Friends, ali to je ipak engleski humor pa ne ocekujte neku bledu kopiju) koju takodje preporucujem.

whoooaa!!! COUPLING!!! OPET!!! EXELLENT :!:
gotta tape it this time  :cry:
šta misliš, da li su kupili i treću sezonu?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

DUNADAN

JA KLAUDIJE :)
daj stvarno nek neko snimi
Two tears in a bucket, motherfuck it.

iDemo

Jel' zna neko nesto o seriji "Otvorena vrata"? Sredina '90ih, producent(i) valjda Maljevic i njegova firma (zaboravio sam kako se zove). Vesna Trivalic, Bogdan Diklic i tako dalje. Smesno & suludo do koske... Al' nije prebaceno na prodaju... Valjda...
The Turks think coffee should be black as hell, strong as death and sweet as love.

ace

Quote from: "Demo"Jel' zna neko nesto o seriji "Otvorena vrata"? Sredina '90ih, producent(i) valjda Maljevic i njegova firma (zaboravio sam kako se zove). Vesna Trivalic, Bogdan Diklic i tako dalje. Smesno & suludo do koske... Al' nije prebaceno na prodaju... Valjda...
mogu ja da pitam.
dobra serija, moderna za ono vreme. i za ovo kad bacis pogled na ostatak...  8)

ja imam ja klaudije prebaceno na divx.  :lol:

iDemo

Quote from: "ace"
Quote from: "Demo"Jel' zna neko nesto o seriji "Otvorena vrata"?
mogu ja da pitam.

Pitaj.

Sinoc sam gledao "High fidelity" a snimio (za gledanje) "Chopper"...
The Turks think coffee should be black as hell, strong as death and sweet as love.

ace

Quote from: "Demo"
Quote from: "Demo"Jel' zna neko nesto o seriji "Otvorena vrata"?
mogu ja da pitam.

Pitaj.

Sinoc sam gledao "High fidelity" a snimio (za gledanje) "Chopper"...
pitao.  8)

iDemo

pitao.  8)
I?  :!:

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

još jedna ne pismena plavuša!  :x
https://ljudska_splacina.com/

tomat

pozdrav svim funovima ove serije!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

zakk

Ja volem staru seriju, nove se plašim.

pokojni Steva

Ja je se plašim kako gođ da okrenem.  xfoht
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Josephine

Josephine

Quote from: Ghoul on 21-05-2012, 12:57:59
još jedna ne pismena plavuša!  :x

Quote from: tomat on 21-05-2012, 16:05:36
pozdrav svim funovima ove serije!

Ovaj, ni vi baš niste primeri pismenosti.  8-)

Meho Krljic

Pa to su oni nju ismevali.

A meni je Otvoena vrata jedna od najužasnijih uspomena iz devedesetih. Scenografija i kostimi su bili... oh, ne znam, toliko perverzno ružni da nisam ni stigao da se gadim teksta, režije i glume...

No, vidim da je mnogi vole, pa sam sigurno samo ja negde skrenuo na pogrešnu stranu u svojoj glavi.

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 22-05-2012, 10:44:59
A meni je Otvoena vrata jedna od najužasnijih uspomena iz devedesetih.

Kako molim? :shock: :shock:

Meho Krljic

Pa, mislim, u domenu zabavnog programa na televiziji. Ne kažem da je u istoj ravni sa hirurškim intervencijama kojima sam podvrgnut!!!

Josephine

xrofl

A meni su Otvorena vrata, uz Složnu braću, svetli (i genijalni!) momenti domaćeg zabavnog programa.  :)

Meho Krljic

Moraćemo da se složimo da se ne slažemo. I da sam ja u pravu a da ti grešiš!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 22-05-2012, 12:14:36
I da sam ja u pravu a da ti grešiš!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Zar ne polazimo uvek od te pretpostavke u našim raspravama?  :lol:

Meho Krljic

Ne, ne, to je ishod kome težimo!!!!!!!!

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 22-05-2012, 12:24:18
Ne, ne, to je ishod kome težimo!!!!!!!!

Misliš - kome ti težiš?  :lol: 8-)

Meho Krljic

Mislim da pričam u ime svih nas kada kažem da sam u pravu!!!!!!!!

Vampirella

Quote from: Meho Krljic on 22-05-2012, 12:32:44

Morat ću te razočarati, ali ja prvi put čujem za Otvorena vrata...  :lol:
Satan my master.

Джон Рейнольдс

Апсолутно.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

:!: :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Quote from: Vampirella on 22-05-2012, 12:36:38

Ал си зато гледала Смоговце у домовинском рату  :roll:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Quote from: Vampirella on 22-05-2012, 12:36:38

Pa, to je emitovano na državnoj televiziji 1994. godine  - serija napisana od strane Biljane Srbljanović na televiziji koju je kontrolisao Slobodan Milošević. A još kažu da je bio diktator!!!

Evo prve epizode:

Otvorena vrata - Epizoda 1/34 - MOJA PORODICA

Vampirella

Quote from: Харвестер on 22-05-2012, 12:43:32
Ал си зато гледала Смоговце у домовинском рату  :roll:

Kakva sam ja to osoba, danas samo razočaravam. Ja mrzim Smogovce. Ako sam pogledala više od dvije epizode, dam ruku u vatru.  :mrgreen:

EDIT: Hvala, Mehaga, gledat će se! :)
Satan my master.

Josephine

Nemate pojma. Ta serija ima senzibilitet koji vi ne razumete. 8-)

Agota

Quote from: D. on 22-05-2012, 11:35:02
xrofl

A meni su Otvorena vrata, uz Složnu braću, svetli (i genijalni!) momenti domaćeg zabavnog programa.  :)

:-| :-| :-|
Quote from: Meho Krljic on 22-05-2012, 12:46:24

Pa, to je emitovano na državnoj televiziji 1994. godine  - serija napisana od strane Biljane Srbljanović na televiziji koju je kontrolisao Slobodan Milošević. A još kažu da je bio diktator!!!

:evil:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Meho Krljic

Quote from: D. on 22-05-2012, 13:05:50
Nemate pojma. Ta serija ima senzibilitet koji vi ne razumete. 8)

Nesumnjivo. Ovde u stvari i pričamo o tome da se mi (bar ja) osećamo dobro što taj senzibilitet ne razumemo, tj. ne osećamo ga kao svoj. Meni su Otvorena vrata u humorističkom smislu prilično neuspešna, a u televizijskom još neuspešnija. Nekako se vidi da je pozorišni dramaturg radio tekst a da reditelj nije uspeo da ga prilagodi dinamičnijoj formi televizije pa su i potencijalno transgresivnije scene (poput Šojkinog upadanja kroz prozor) statične, razvučene, nespretne, teatralno artificijelne. Dobro, poštujem da se radilo u prilično ludačkim uslovima produkcije u vreme kada smo ratovali na sve strane i trpeli neverovatne ekonomske i socijalne lomove. Al da je bilo dobro - ne mogu da kažem.

Josephine

QuoteNekako se vidi da je pozorišni dramaturg radio tekst a da reditelj nije uspeo da ga prilagodi dinamičnijoj formi televizije pa su i potencijalno transgresivnije scene (poput Šojkinog upadanja kroz prozor) statične, razvučene, nespretne, teatralno artificijelne.

U, meni se upravo i dopada taj stil. Sva ta statičnost u prostornoj dimenziji dodaje na karakterizaciji likovima i upućuje ih jedne na druge. Otud i ona epizoda "Psiho drama" (kada menjaju uloge). Mislim da su i sami bili svesni hemije među glumcima i odlične ekipe. Izvukli su maksimum iz onoga što su imali, i više.

Father Jape

Moram reći da je ovo prvi put da se susrećem sa negativnim komentarima na Otvorena vrata.  :lol:

Meni se naravno kao klincu svidela, ali u poslednjih osamnaest godina nisam stigao da je pogledam opet.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Pa, ja sam profesionalni negativac.

I naravno da je moguće, kako kaže D. da je izvučen maksimum iz date situacije. Ali to ne znači da je to ičemu valjalo i da ga treba sad voskrsavati!!!!!!!!!!!!!

Ghoul

Quote from: Meho Krljic on 22-05-2012, 13:35:47
Pa, ja sam profesionalni negativac.

I naravno da je moguće, kako kaže D. da je izvučen maksimum iz date situacije. Ali to ne znači da je to ičemu valjalo i da ga treba sad voskrsavati!!!!!!!!!!!!!

čak i u vreme dok sam povremeno gledao TV - dakle, kada je to čudo izvorno prikazivano, 90ih - na VRATA sam samo sporadično bacao neke poglede, ali me nikad nije privuklo da actually gledam i pratim.
https://ljudska_splacina.com/

Savajat Erp

Мени је то чудо у време кад је приказивано, а и следећи пут било добро...после су ми га огадиле силне репризе на разноразним телевизијама, схватио сам да више немам живце за Отворена врата....узгред бих напоменуо да је музика из серије мени била и остала ултра-сега-мега-драјв иритантна :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Josephine

Bože, kako ovaj Meho inspiriše opšti hejt.  :lol: :lol:

Джон Рейнольдс

Не инспирише Мехо никакав хејт, већ каже како јесте. "Отворена врата" је ђубре од серије, лоше усликано, лоше написано и лоше одглумљено. Није то хејт, него чињеница.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josephine

Malo radosti nije na odmet.

Джон Рейнольдс

Да, али та радост би требало да буде бар смешна, а ово није ни то. Сећам се покушаја да гледам једну епизоду и веома ми је сметало што су неке ситуације биле очигледно написане да буду смешне, а све је то изгледало толико усиљено да није могло да измами ни осмех. Можда да је написано и усликано другачије... па можда би онда било мало другачије, али овако је деловало као слаб виц који прича неки смарач.

Има забавног ђубрета, али "Отворена врата" то нису. Чист смор.

#Τζούτσε

Alex

Otvorena vrata su, za naše prilike, dobra serija. A posebno u kontekstu 90-ih i tadašnjeg igranog programa.

Realno, serija je neujednačena, ima slabijih i boljih epizoda (od proseka do OK), ali su koncept, likovi i glumci sasvim zadovoljavajući.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture