• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Genijalni dokumentarni filmovi

Started by Ghoul, 01-07-2003, 12:58:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tomat

de je to bio Šok Koridor?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Son of Man

Ma predavanje u Domu Omladine, ima 1 ili 2put mesecno...

namsey

1994. godine u gradicu blizu Barselone, u jednom danu je doslo do iskakanja tri voza iz sina. Nakon toga se prochulo o monstruoznom ubistvu starijeg choveka. Saznalo se da je ubica bio njegov 19-nji sin, a ubistvo je pochinio iz hladnog oruzja, samostrela. Ubrzo se predao policiji. Na sudjenju je dokazano da boluje od paranoidne shizofrenije i osudjen je na 20 godina zatvora u mentalnu instituciju. Doktori su nakon dve godine rekli da je Andreas Rabadan (ubica) izlechen.
Proshlo je vec petnaest godina, a Andreas se josh uvek nalazi u zatvoru. Ovo je pricha o njemu, njegovoj porodici, isprichana kroz arhivske snimke, animirane delove pomocu Andreasovih crteza i naravno intervjue, rodjene sestre, advokata, psihijatara i ostalih. Shta li se zaista deshavalo u njegovoj glavi kada je pochio taj gnusan zlochin?

cutter

crtež obećava wincest iako je strela negde zaturena. izgleda da je režiser pre toga snimio još jedan film koji se vrti oko strelca (    * Based On Real Person* Gloves * Male Frontal Nudity * Violence * Cavity Search * Prison ). aj daj linkove za ovaj a i taj perdon ako imaš

namsey

Quote from: cutter on 29-06-2010, 21:33:32
crtež obećava wincest iako je strela negde zaturena. izgleda da je režiser pre toga snimio još jedan film koji se vrti oko strelca (    * Based On Real Person* Gloves * Male Frontal Nudity * Violence * Cavity Search * Prison ). aj daj linkove za ovaj a i taj perdon ako imaš

Verovatno je plakat uzet od lika/ubice koji je zaista genijalac kada je crtanje u pitanju. Aplodovacu ovih dana sa zalepljenim engleskim titlom...

Les dues vides d'Andrés Rabadán - o kojem ti govorish je neki uvod za ovaj film El perdon, jer govori o istom liku Andrés Rabadán, nazalost taj nemam.

Son of Man

Uh, fala puno namsey za ovog PEDRONA, samo takav materijal se i trazi  :|

namsey

Quote from: Son of Man on 08-07-2010, 10:16:55
Uh, fala puno namsey za ovog PEDRONA, samo takav materijal se i trazi  :|

Nema na cemu ;)

cutter

Ima li linkova za ovaj serijal Ličnosti i događaji što se daje na Studiju B? Bilo pre neki dan o Pavlu Vuisiću, danas ide o Miji Aleksiću.

Son of Man

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010)

Nikad nisam nešto preterano gotivio ovaj serijal, taj Fredi mi je vazda bio jako sumnjiv lik, i to baš iz razloga jer je plod čiste fikcije, i uopšte sve te "besmrtne" face na fazon Džejsona iz Petka, to je meni malo neozbiljno. Naravno, ne sporim da tu ima filmova koji su baš zajebani horori od kojih mi zaista nije bilo dobro kad sam bio klinac, a bogme ni dan danas mi nije baš prijatno da ih gledam, ali to nikako nije ono što ja od horora tražim, jer ja ne želim da me sad tu neko plaši i traumira, ionako imam dovoljno svojih strahova, samo mi fale još takvi filmovi. Znači, ne gledamo svi horore iz istih pobuda, ali i pored toga ja opet jedva čekam da pogledam ovaj rimejk čim se pojavi. Inače, ovaj dokumentarac je kao neki intro za taj rimejk, pa ko to voli nek mu ga da. (240 min)

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/07/never-sleep-again-elm-street-legacy.html

Son of Man

Apdejtovo sam listu, 13 novih naslova, pa koga zanima...

57 Documentaries You Must See Before 2012

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2009/11/34-documentaries-you-must-see-before.html

Son of Man

No Sense Makes Sense (1994)

Alo bre, 8. je avgust, a šta ono beše sva nevaljala deca rade u ovo doba godine ? Ne čujem dobro ? Helter šta ? Skelter a ? Hell, yeah! Pa naravno bre da je vreme za Helter Skelter. E, za ovaj 8. avgust sam odlučio da vas ne smaram sa igranim filmovima koje ste verovatno već pogledali, nego vam predstavljam jedan pravi pravcati underground dokumentarac, znači u pravom smislu te reči, i siguran sam da ovakvo nešto divlje do sad niste imali priliku da vidite. Naime, radi se o jedinom full PRO-Manson filmu, kratkom art dokumentarcu kojeg sam na jedvite jade nabavio preko mojih pacovskih kanala iz Danske, dakle jedna totalno drugačija priča o Čarliju Mensonu, nešto što do sad nismo imali prilike da čujemo i vidimo po zaista mnogobrojnim Manson-related filmovima i dokumentarcima, eventualno je ova priča načeta u masterpisu Charles Manson Superstar, ali se ovde o tome skroz otvoreno govori, dakle bez šminke, bez kurtona. Inače, dokumentarac je rađen u maniru žešće trešerice, ali sa očiglednom namerom autora, a videćete i zašto, uostalom overite ovaj link dole, blaženopočivši Kristensen je vaistinu bio umetnik raznih domena.

U filmu govore matori okultisti Boyd Rice, Nikolas Schreck i J.R. Bruun, čovek koji distribuira Čarlijevu muziku širom sveta. Ovde oni prozivaju Texa Watsona, zajebavaju Doris Tate i Boba Larsona u jednoj hrišćanskoj radio emisiji, govore o presudi u Tate-LaBianca slučaju, medijskoj manipulaciji koja je usledila, i još koječemu. Inače, ovo je VHSrip pa je video malko uzjeban, tako da ukoliko vam se film bude prekidao na pojedinim mestima samo "motajte" preko i opušteno. Sutra je 9. avgust, il' kako je to Moskri umeo da sroči : "Sloteru Niče tebi Medak kliče, a kad fali gudre svi dolaze kod čiče, svi dolaze kod ČIČE." Dakle, razmišljajte ovih dana o tome zašto svi dolaze baš kod tog čiče, zašto je on toliko bitan. Peace. (22 min)

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/08/no-sense-makes-sense-1994.html

cutter

Quote from: Son of Man on 08-08-2010, 08:28:19
radi se o jedinom full PRO-Manson filmu, kratkom art dokumentarcu kojeg sam na jedvite jade nabavio preko mojih pacovskih kanala iz Danske
sad vidim da je bio okačen na jućubu skoro godinu dana, no šta vredi kad ga neznadoh po imenu. a vidi ovo! kazalište!

No Sense Makes Sense 1

Son of Man

haha, gledo sam, riba glumi carlija  :lol:

Son of Man

Nightmares in Red, White and Blue (2009)

Solidan full-length dokumentarac o istorijatu horor filma u Sjedinjenim Državama, od prvog Frankenstaina koji je snimljen 1910. parama Teslinog "suparnika" Edisona pa do današnjih hardkor akcija poput Hostela i Saw-a, mada nisu zaboravili da pomenu ni neka dela inostrane produkcije, pa tako jedan od gostiju veli da se danas ljubitelji horora radije okreću evropskom i azijskom filmu, što je naravno skroz realna priča. Autor se potrudio da prikaže najbitnije momente u sada već 100-godišnjoj tradiciji horor filma, sa posebnim naglaskom na neke ključne filmove žanra kao što su Psycho (1960), Night of the Living Dead (1968), The Last House on the Left (1972), TCM (1974) itd. koji su zauvek promenili horor film i poterali sa velikog platna mitska bića i slične monstrume poput vampira, vukodlaka, frankestaina, i ostalih Bela Lugosi-Boris Karloff akcija. Ako bi se ja pito, Psycho i TCM su ubedljivo najbitnije stavke u celoj ovoj priči, mada ako ćemo iskreno, da 1957. Ed Gein nije upucao Bernice Worden što je dovelo do njegovog hapšenja i otkrića nezapamćenih boleština kakve samo ljudski um može da osmisli, ne bi bilo ni Psiha a bogme ni TCM-a i još mnogih filmova iz 60-ih i 70-ih godina. Dakle, Ed Gein je po meni mnogo bitnija figura za razvoj horor film od nekakvih mitskih ličnosti i babaroga, i uvek ga se treba setite te mu se zahvaliti na njegovoj bolesti koja je inspirisala mnoga velika imena, od Hičkoka preko Tobe Hoopera do Jonathana Demmea i Rob Zombija.

U filmu govore Carpenter, Romero, Larry Cohen, Brian Yuzna, i još samo par likova, što mi se jako svidelo, jer nikako ne volim kad tako u dokumentarcima ovog tipa nabudže po 300 komentatora, raznih kritičara i novinara, pa niko pošteno ni ne stigne da kaže bilo šta smisleno. Pored priče tu su naravno i inserti i to iznenađujuće lepo uklopljeni, tako da slobodno mogu da kažem da smo konačno posle niza užasnih dobili jedan dobar rad na ovu uvek zanimljivu temu. E da, jedna jako bitna napomena tehničke prirode, pošto je ovo bluray rip film sadrži double audio, što u prevodu znači da možete da birate dal' ćete film da slušate na engleskom ili nemačkom. Pošto je meni kada sam pustio film priča išla na nemačkom morao sam da promenim audio, pa pošto koristim VIplay ta opcija se kod mene zove "audio stream", tako da ćete vi morati sami da izvalite kako to šljaka na VLC-u il' kojem već plejeru, uglavnom bitno je da nije preveliki cim. Toliko. (96 min)

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/08/nightmares-in-red-white-and-blue-2009.html

Mark

Nije los ovaj WHEN YOURE STRANGE o Dorsima, ali nikako nije bolji od Stounovog filma.
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

cutter

a kao kolaž dokumentarnih scena vs pravi pravcati film nije baš ni uporediv. da su dali kilmeru da bude narator pa ajde...

cutter

Sine, mogao bi da postuješ poneki dokumentarac iz ESPNovog 30 for 30 serijala. Počeo je kao brainfart kolumniste Bila Simonsa za tridesetogodišnjicu medija i lista već broji preko 20 radova, dok je plan već prebacio i trideseti. Prilično jasno pokazuje da priča o sportu najbolje uspeva kada obuhvati socijalni aspekt, zakulisne radnje i uopšte postavi kulturni značaj ispred atletskih poteza. U tom smislu je najnoviji naslov, Two Escobars možda i najbolji primer. Bavi se sudbinom odbrambenog kolumbijskog fudbalera koji je na svetskom prvenstvu '94 zabo autogol u porazu od Amerike a zatim ubijen po povratku u domovinu (ubica je pokazao dramski talenat, vičući "gol" dok je pucao). Dokumentarac je pre svega koristan zbog dobro obrađenog aspekta interesovanja za sport (i biznis, je li) poznatijeg Eskobara i uopšte situaciju u kolumbijskom fudbalu od kraja osamdesetih pa do fatalnih događaja. Ima nekih za mene neviđenih i zabavnih snimaka, poput onog kada Škorpion Igita priznaje da mu je Pablo prijatelj, pa intervjua sa rodbinom oba čoveka, hitmenima... Šteta što nisu uspeli da dođu do Andresovog ubice, koji je kao bodigard kartela šatro impulsivno, navijački reagovao ozlojeđen neuspehom nacionalnog tima. Mislim da bi odavde mogao da se pičuje pandan ovom dokumentarcu koji bi se bavio Arkanovim ulaskom u sport, indukovanjem metamorfoze Cigana u Delije i kasnijim Obilićevim šampionatom. Ispada da je tome najbliže prišla Brankica koja je onomad iskopala neke interesantne snimke. Teško je zamisliti da bi  Željkovi mesari fudbaleri bili spremni da otvoreno pričaju o tome, Našlo bi se dovoljno već poznatih detalja, od pištolja u ustima do zvezdaškog presvlačenja na centru igrališta, a muzička podloga se sama nameće. :)

Elem, kao celina Two Escobars mi je najbolji koji je do sada izašao, a u pojedinostima su dobri i:

Muhammad and Larry - nekoliko interesantnih snimaka pred borbu Alija i Holmsa iz osamdesete. DVD izdanju ovoga bi u eventualnom bukletu dobro došli tekstovi Hantera Tompsona o Alijevom kampu.

Straight Outta LA je slabiji nego što sam očekivao, ali Ajs Kjub često podbacuje pa i nije toliko razočarenje. Sadrži interesantnu priču o poreklu NWA odeždi i povezanošću grupe sa (tada) LA Raidersima. Šou ipak krade vlasnik franšize, Al Dejvis, koji pomalo podseća na onog kralja iz Bravehearta.  :)

Guru of the Go je interesantan ako se premota veliki broj sportskih snimaka (što i nije čudno jer se pre svega radi o košarkaškoj filozofiji), ali je centralna figura pokojni Gathers i njegova (snimljena) smrt na terenu usled srčke. Nažalost ne ulazi toliko u ishranu sportista, ali ton je u suštini (pre)pun rispekta pa bi se uz sav drugi materijal doping prikazao suviše pojednostavljeno, tako da se tome ne može previše zameriti.

Najslabiji koji sam pogledao do sada je onaj sa (naizgled?) najviše potencijala, o velikom sportskom danu u kome je O Džej postepeno izdominirao sav medijski prostor, zasenivši i početak Svetskog prvenstva. Sem spektakularnog smisla razgovora u kome detektiv odvraća Simpsona od samoubistva (a ovome naizgled malo fali da se definitivno izlaje kako je ubica) i njegovog ječanja, breaking news materijal nije bogzna šta. Bolje bi bilo da su reizdali onaj intervju koji je Ruby Wax uradila sa Đusom.  :)

I tako... evo liste izašlih i predstojećih, čini se da ima dosta onih na koje bi trebalo baciti pogled. Ovaj No Crossover je takođe dosta slab i ne može da se otrgne od faktografije razmirica u kuglani koje su Ajversona mogle koštati karijere, ali na kraju šira slika ostavlja utisak medijske panike kombinovane sa čamugarskom bandoglavošću, što dosta banalizuje događaj. U oktobru će biti i priča o (ne)prijateljstvu Divca i Petrovića, koja valjda neće biti suviše opterećena umilnim maksimama i patetikom s obzirom da iza nje stoji NBA Entertainment.

Son of Man

Shozo je pisao o The Two Escobars, vaistinu surovo-genijalna prica, evo je u sledecem postu. xwink2

Amebix: Risen (2008)

Nikad nisam nešto posebno slušo Amebix, ali ima tu raje i drugara koji i te kako jesu, te im ga evo na. Dakle, odličan biografski dokumentarac o ovom vaistinu kultnom crust bendu. Uživajte dok se još može. (83 min)

"Labelled "punk" because no one could think of a better term, Bristol's Amebix were genuinely unique. With a fluctuating line-up centred on frontman Rob Miller and guitarist Stig, they made disturbing, aggressive music, designed apocalyptic artwork and presented an intellectual front made up of equal parts philosophy and rebellion. Their history, explored in microscopic detail on this first ever DVD, was chaotic: after two albums, the first released by Jello Biafra's Alternative Tentacles label, the band fell apart, leaving a legacy which the passing years haven't made any easier to explain.

Thanks to Risen, Amebix's tale is now available for public incredulity. Miller, Stig, Biafra and dozens of others explain the depressing facts behind the band's formation in the 70s, their rise to cult status, their collapse and – most importantly – the complex, strange brew of occult thought and street-level protest which they evolved. Sombre and disturbing at times, this was a band understood by few and rejected by many. Punk followers of a certain age will be cheered by the revelations that Miller is now a worldrenowned swordsmith in Skye and that the band are about to reform and tour, aided by ex- Soulfly drummer Roy Mayorga. Stranger things have happened, but not many."

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/08/amebix-risen-2008.html

Son of Man

The Two Escobars (2010)

Rivju by Shozo Hirono

Sinoć, vrteći kanale, svratio sam do ESPN-a da proverim kada počinju utakmice predsezone u NFL-u. Za trenutak sam se zbunio kada sam ugledao da emituju neki dokumentarac, pa sam brže bolje posumnjao da nisu opet ovi iz SSBB-a menjali raspored kanala i uvalili history ili explorer na tu poziciju. Nisu, srećom, ali ono što je krenulo me je toliko okupiralo da sam batalio gledanje Carling Cupa i prijateljske Italija - Slonovčani.

Moje sećanje na 1994. godinu i SP u Americi je usko vezano za moje impresije igrama Faustina Asprilje, i njegovim magičnim momentima dok je igrao za Parmu: ludak, Kolumbijac, potekao iz sirotinjskih mahala, virtuoz sa loptom... Kada se tu dodaju šatirani Valderama i takav jedan frik kao Rene Igita, nije bilo sumnje za koga ću navijati.

Nažalost, razočarali su me već u prvoj utakmici. Posle druge, i poraza od Amerikanaca, umalo nisam batalio praćenje World Cupa. Svejedno, nisam ulazio u tekme sa tolikim žarom. Usledilo je famozno ubistvo Andresa Escobara, i šture informacije koje su plasirali ovdašnji mediji. Da li previše okupirani lokalnim problemima, ili jednostavno nepoznavanjem mentaliteta ili političke situacije ovdašnjih analitičara u i oko Kolumbije, naša javnost je samo kroz maglu raspoznavala obrise činjenica koji su kumovali sunovratu kolumbijske reprezentacije, koja je pre turnira smatrana jednim od favorita (Pele...). Sumnja se da je Peleu prirasao srcu onaj poraz Argentine od Kolumbije u sred Buenos Ajresa.

Ono što su braća Zimbalist učinili ovim dokumentarcem, jeste omaž jednom prošlom vremenu. Sprega kriminala, fudbala i politike; upliv stranog faktora, i sve ono što samo naizgled podseća na nešto što smo mi okusili, je daleko od običnog sukoba dveju političkih, religijskih, građanskih opcija. Ovde je na delu surova borba sukobljenih kartela oko plena koji donosi trgovina narkoticima, u čijem je epicentru kokain. Fudbal mu tu dođe samo kao kolateralna šteta, a sami igrači najobičnije marionete režima i narko-bosova.

Prateći sudbine dva prezimenjaka, Zimbalisti samo uz pomoć obilnog arhivskog materijala stavljaju nam na uvid neverovatan upliv u sudbine aktera nemilih događaja. Za jedan dokumentarac komercijalnog bekgraunda, The Two Escobars je prilično surov i ekplicitan, a kada se uz to veže brutalni verizam spoznaje sopstvene nacije, nema sumnje da je ovo film za svaku preporuku.

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/08/two-escobars-2010-hdtv-720p.html

Son of Man

Problem sa raspakivanjem fajlova...

PROBLEM :

Imate problem sa raspakivanjem fajlova, prijavljuje vam CRC greške i zajebava ? Ne gubite nadu, jer evo konačnog rešenja. Odlučio sam se na ovaj poslednji čin jer sam već sigurno jedno 100-tinak i jače puta morao da odgovaram ljudima putem komentara i mejlova o čemu se zapravo radi, a to smara, o da, verujte mi, i te kako smara. Dakle, jednom za svagda !

Uspeli ste konačno da skinete SVE fajlove željenog dokumentarca, a onda nestrpljivi da pogledate film, kao po običaju komotno ste kliknuli na extract here i zavalili se u stolicu. E al' malo morgen ovaj put, film je počeo da se raspakuje regularno ali već posle par sekundi niotkuda iskoči nekakvo prozorče sa prijavom CRC errora, wrong passworda, il' tako nekog lud'la. Ajme meni, šta je bre ovo koji kurac - zapitali ste se vidno šokirani ?! No, raspakivanje se nastavilo ali su zato i CRC prijave bile sve učestalije. O čemu se ovde radi bre, 'oću moj film koji sam pošteno skinuo ! I šta sad da radim, da jurim druge linkove pa sve ispočetka ? Ma da mu ne bi jebo mamu, ovo mora da je onaj sektaš abraxas nešto opet uzjebao upload, krsnu li mu slavu jebem, sa' ću ga isprozivam najstrašnije u komentaru a i mejl ću mu napišem, jer pička je to, ne objavljuje nikad uvredljive komentare, nema jaja sisaljka malena, ma devojčica. Uglavnom, zapamtiće on kad je pokušao da me zajebe za film koji sam pošteno plat...ups, ma bre pošteno skinuo, jer isto ti je to u nas Srba. Grrrrrr, al' sam besan, joooj al' sam besan !!!

I tako u nedogled...zar ne ?

A zapravo evo o čemu se radi, evo tog konačnog rešenja za ovaj problem, jer i ja kad nisam znao o čem' se radi, i ja sam brisao takve "sjebane" linkove, i ostajao uskraćen za mnoge dobre filmove i dokumentarce.

Naime, postoji više verzija, ali ovako ja to radim i 101% mi šljaka i to ama baš svaki put, dakle nema filma koji se ne može raspakovati pa makar prijavio i soma CRC-ova.

REŠENJE :

Desni klik na prvi RAR fajl pa EXTRACT FILES, i tu ti se otvori ovo dole prozorče, i tu samo štikliraš opciju KEEP BROKEN FILES i cepneš OK. I to ti je ladno cela filozofija. Naravno, i dalje će ti program prijavljivati CRC errore, ali ne mari, film ce biti regularno raspakovan i moći ćeš u roku od odma' da ga gledaš. Eto.

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/08/problem-sa-raspakivanjem-fajlova.html

Albedo 0

Sine, imaš li titlove za Pizza in Auschwitz (2008)?

Son of Man

Nemam, si poco gledas, koji rad ?

Albedo 0

nisam, ne znam njemački a tek sad vidim da nema jebenih titlova

ima ovdje tekst o dokumentarcu

http://mislitemojomglavom.com/?p=1269

asja

dobro, ovo bas nije genijalan dokumentarac, ali je vrlo dobar i vredelo bi ga pogledati:
United We Fall: Official Trailer

Son of Man

Ma bre ne kontas, SVAKI dokumentarac je genijalan jer nije igrani film. xnerd

asja

o, okej sine coveciji, moze daklem i lose i osrednje genijalan, samo da je dokumentaran, a moze i genijalno genijalan, sve to spada u jednu kategoriju, jelde? xfrog

Son of Man

naravno, pa gle ovo :

Witnesses of Jehovah (1986)

Jedan do sad "neobjavljivani" dokumentarac o Jehovinim Svedocima. Imam neke rođake iz Bosne koji su 80-ih zapalili u Švicu, a pošto se zna kako je u Švici (FU) valjda su iz tog razloga postali Jehovini (zaštićeni?) Svedoci, inače jako fini ljudi, nismo se ćuli od '95, te ih pozdravljam ovom prilikom jer kontam da Kula Stražara nikad ne kunta, a pošto su moji neprijatelji pod jedan hrišćanstvo, pod dva hrišćanstvo i pod tri hrišćanstvo, pa tek onda islam, stvar je jasna, mada s'obzirom da su Svedoci više kult-sekta ne bih smeo biti baš toliko oštar prema njima kao npr. prema pravomsranju, zatim pedofiličanstvu i prosmradizmu, a ne treba zaboraviti ni na budalizam koji hara Palestinom već decenijama.

Isran ovaj put ne bih pominjao u negativnom kontekstu da me ne dovati Zukorlić i njegov novopazarski gang, nešto su nervozni ovih dana, ne znam koji im je, al' u svakom slučaju ne treba dirati u te rak rane, i reći npr. da je prorok Muhamed takođe bio pedofil, isto ko i njegove kolege Pahomije, otac Ilarion, i brdo katoličkih svećenika, s tim što je Muhamed za razliku od svojih kolega, gle čuda, voleo žensku decu, što nam jasno govori da je najbolje da se pridružimo nekoj od religija ako nam je do pedofilije, jer što bezveze pošten čovek da robija godinama za takvo jedno minorno delo, kad može da postane lepo pop i da ga bog vidi.

U svakom slučaju, u to nikako ne treba dirati, jer su iz meni zaista nepoznatih razloga ovi žešće zajebani po tom pitanju, oće bre da biju. Inače, u ovom dokumentarcu ćete imati prilike da čujete kako je došlo do tolke ekspanzije tih zaštićenih svedoka, i čime su Ljubiša Buha Čume, Đura Mutavi, Dejan Milenković Bagzi, a evo sad i Sretko Kalinić, inače brat simpatičnog Milana Kalnića, zaslužili takav status, mislim nikad mi nije bilo jasno otkud oni uopšte u toj priči sa Isusom. I da, pored svega ovoga saznaćete gde je i šta radi danas čuvena Iboljka Suvajdžić, i ako ni zbog čega, barem zbog te prajsles informacije vredi pogledati ovaj dokumentarac. Živeli! (58 min)

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/09/witnesses-of-jehovah-1986.html

Le Samourai

Sine, ima li negde linkova za ovaj plezir?

American Grindhouse Theatrical Trailer

Svugde gde potrazhih su neki mrtvi hotfajlovi...

Son of Man

Vaistinu svuda riknuli linkovi...

bice kod mene za jedno metar dana, jebiga nema se vremena za takve akcije...

stale

Le Samourai

Quote from: Son of Man on 06-09-2010, 09:37:10
Vaistinu svuda riknuli linkovi...

bice kod mene za jedno metar dana, jebiga nema se vremena za takve akcije...

Unapred zahvaljujem. xcheers

дејан

ја нађох само неки 'z-share' линк и треба му много времена да се скине

http://www.zshare.net/download/78930618899d622e/
...barcode never lies
FLA

Le Samourai

Samo da nam je on zhiv i zdrav, pa kad stigne - stigao. Hvala!

stakmen

Hard Knocks Trailer - New Pro Wrestling Documentary

hard  knocks  zivot wrestlera,ako neko ima link nek okachi,nece gugl da ga nadje

sandjama

gledao juce konacno onaj bbc-ev dokumentarac o kraturock-u. nije lose, mada nema ni traga od, recimo, guru guru, ash ra tempel (doduse, pojavljuje se klaus schulze), cosmic jokers, a da ne pominjem opskurije tipa the sand i xhol caravan. btw nisam imao pojma da je rodelius onol'ko mator (i da je 'ladno bio u hitler jugend-u pri kraju rata!). evo prvi linak sa youtube , pa dalje nastavite sami:

Krautrock documentary Pt 1 of 6
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Son of Man

Belgrade Follies (1997) aka Poludeli ljudi

Dokumentarac Gorana Markovića posvećen studentskom protestu 96/97 godine. Potrefilo se da sam te '96 bio brucoš (naravno nikad završenog fakulteta) tako da mi je sve to leglo baš onako, pravo, sudbinski...al' umalo. Inače, mene su te šetnje i duvanje u pištaljke jako smarale, al' baš jako, gnušao sam se toga, tako da sam išao sve iščekujući neku pravu akciju, pravi protest, šibanje sa murijom, incidente, nerede i to, što se naravno i obistinilo i to oho-ho više puta, i barem zbog toga i zbog tih par ljudi koje sam upoznao, mogu da kažem da je vredelo cimati se ta četiri meseca, doduše ne mogu da kažem da sam bio baš najredovniji, jer kad je počeo onaj cirkus u Kolarčevoj meni je sve to postalo besmisleno i totalno dosadno, to ljubljenje i grljenje sa murijom i slično, dok je na drugu stranu nekim ljudima to bio vrhunac. Naravno, i ono čuveno 'paja probija kordon', zakuni se, kao odjednom smo svi postali ponizni, i murija i pijani studenti, more jebo vas paja sa sve daščicom.

A tad je, gle čuda, vođa protesta Čeda Jovanović, bio žešće desno orjentisan, jasno se sećam njegovih popaljivih govora punih nacionalnog, verskog i ostalog sranja, doduše ni sastav studenata nije bio puno drugačiji, otprilike su se našli. Vredi izdvojiti i čuveni Slobin kontra-miting, kome je Marković, na moju veliku radost, posvetio jedan dobar segment ovog filma, jer može lepo da se vidi kolke batine su tad dobili fanovi Ivice Dačića i SPS-a u sred Beograda, vaistinu prajsles momenti. Ono što sam zapamtio a što se lepo vidi u ovom filmu je činjenica da je tog dana bila do tad nezapamćena koncentracija murije na ulicama, i siguran sam, da je tolko murije izašlo 5. oktobra kurac bi srušili Miloševića tako lako. Uglavnom, nije loše pogledati ovo i prisetiti se, pa onda pogledati ko je na vlasti 14 godina kasnije i ubiti se. (42 min)

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/09/oludeli-ljudi.html

Son of Man

Šaht (2004)

Dokumentarac o beogradskom streetpunk bendu Šaht koji je 2004. godine uradila TV Politika. E sad jebiga, ovaj dokumentarac i nije baš pravi dokumentarac, više je intervju sa Rogom i Mladenom ispresecan spotovima i snimcima sa svirki, ali meni se sviđa ovakav kakav je, jer ako je street neka je i punk. Kao veliki fan rane faze ovog kultnog BGD benda tj. demo snimaka, mogu da kažem da je Roga kao lik skroz za rispekt, što se kaže dečko na mestu, i mene ta faza najviše podseća na Slapshot, doduše ja i ne mogu baš da se pohvalim da sam nešto posebno slušo taj OI! i streetpunk tako da je to poređenje skroz realno, uostalom čućete ovde i stvar "Disko Riba" pa procenite sami, a meni je to čist Slapshot i to u najpozitivnijem smislu.

Pored te prve faze benda ide priča i o njihovom daljem radu sve do 2004., ali ja sam se nekako, sticajem okolnosti, zaustavio na kasetnom izdanju "Disko, šminka i opanci" iz '95 gde su sabrani svi demo snimci, i meni je to jebiga najjače, mada opet kažem, posle ih nisam ni slušo. Omiljena stvar, pa naravno, podrazumeva se, BEOGRAD, i vaistinu nema jače pesme, jačih prelaza u ritmovima i lirike, a možda najbolji dokaz za to kolko se cenila ta pesma je da smo svojevremeno sa Unisonom to redovno svirali na probama, onako, za našu dušu, a i dan danas se naježim kad to čujem, dakle mnogo jako, najlepša pesma o Beogradu ikad napravljena.

Uglavnom, meni ova priča baš evocuirala uspomene, podsetila me na "zlatne" 90-e i svo to ludilo, a Roga ovde priča i o predrasudama, jer mnogi su loše tripovali, i još tripuju verovatno, da su Šaht nazi bend, da su rasisti, nacionalisti, i sve što ide uz to, što naravno nije istina, jedino što može da im se pripiše je lokal patriotizam, s tim što ja zaista ne vidim ništa loše u tome, jer svi mi najviše volimo prvenstveno svoj kraj i svoj grad. I tako, pomenuo je i '97 kad su im zabranjivali koncerte jer su nacisti ubili ono dete u Beogradskoj Ulici, pa onda cimanje po medijima koje je usledilo, uglavnom za ljubitelje ovog fazona ima dosta toga zanimljivog i pametnog da se čuje, i o Dadovu i uopšte o celoj beogradskoj HCpunk sceni, pa čak i o navijačima kao neizbežnom delu te subkulture. (25 min)

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/09/saht-2004.html

Son of Man

Ovo bas i nema veze sa temom, ali mislim da ce pojedincima leci samo tako  :lol:

Analiza i odbrana Bakija sa posebnim osvrtom na zatvorski sindrom

Analiza Bakija. Zašto baš Bakija, pitaće se neki? E pa zato što je Baki jedina javna ličnost koja može na pravi način da reprezentuje tu "čuvenu" srpsku zatvorsku školu, doduše imali smo tu i Acu Lukasa, ali on je odležo samo par meseci u pritvoru tako da se to ni u kom slučaju ne računa. O Ceci ne bih da trošim reči, jer da ste videli u kakvoj "ćeliji" je boravila, sve bi vam bilo jasno, al' to su naravno vezare, ljudi koji mogu dobrano da podmite, jer je u istoj ćeliji boravio i, pazi sad, Jovica madafakin' Stanišić, a posle i Leonid Milovijević, notorius član JSO-a, koje je učestvovao i u pokušaju atentata na Vuka Draškovića u Budvi, i u kidnapovanju i ubistvu Ivana Stambolića. Da ne dužim sa ovim, znači to je sve parodija u odnosu na Bakijev slučaj. I da, moram odma' na početku da napomenem, da je meni Baki full lik, i jedan od favorita, tako da će mi biti neizmerno žao ako ga danas izbace sa Farme.

Neki će naravno pogrešno da vezuju Bakijevu i Đusovu priču iz prošle Farme, pošto je sličan stav a i sleng, ali verujte mi, to nikako nije za poređenje, jer Brat Minli je samo reflekcija celog tog 'ulica-tvorza' fazona, dakle on je iskusno, ko i većina nas, samo pokupio sleng, pokupio te basic-početne forice i bogato ih nadogradio, ali Đus nikako nije iz te priče, Đus je kolko ga ja znam jedan kulturan, inteligentan, lepo vapitan dečko (uz par izleta), koji je iskoristio priče svojih drugara iz kraja, zatim poznanika i ljudi koje je sretao along the way, da napravi ono što je napravio, dakle Đus jeste delimićno street life priča ali ko što rekoh, nikako ne može da se poredi sa Bakijem i sličnima jer Bakijeva priča je totalni hardkor što ćete i da vidite iz daljneg teksta.

Čitam komentare dok gledam Farmu, a i slušam šta pričaju farmeri na temu Bakija, i naravano niko ga ne konta, uz izuzetak eventualno Natalije iz Trik FX-a, jer oni se ipak znaju duži niz godina i intezivno se druže. Inače sečam se Natalije kad je počinjala sa Sanijem i još jednom curom da radi Trik FX tamo u drugoj polovini 90-ih, i sećam se da nije imala silikone što se meni posebno svidelo jer nekako više volim natural born fazon, mada joj ni ovaj fazon nije loš, uglavnom ona mi je trenutno najgotivniji lik na Farmi, a da ne računamo to što i inače preferiram starije cice, mada se i nisam nešto posebno proslavio na tom polju, da budem skroz iskren. No na stranu te moje frustracije, back on the topic, jer dolazimo do ključnog, sudbinskog pitanja, ŠTA TO LJUDI NE KONTAJU KOD Bakija? Šta je to tolko pogrešno kod njega da ga nazivaju čak i sirovinom?

Ne znam dal' ste gledali, ali ja sam slučano zabo emisiju 'Biseri' Vanje Bulića pre jedno dva metra gde je gostovo Baki i gde je pričao skroz iskreno, kako je kao klinac bio jako 'nestašan', da je krao i vršio tako ta 'sitna' dela tipa vale i slično, te je vrlo često završavao u 'Kruški' (zatvorski sleng za popravni dom u Kruševcu), a čini mi se i Valjevu koji je za 3 stepenice zajebanija ustanova za maloletnike od Kruške, jer Valjevo je u biti pravi hardkor zatvor, dakle Kruška mu tu dođe ko osnovna škola, Valjevo srednja, i naravno posle idu ovi fensi prestižni koledži, Zabela, Mitrovica, Niš, itd.etc.

Uglavnom, već tad sam skontao koja je Baki priča, ali ko i svaku emisija Bulića foliranta, nisam je uzo za ozbiljno, a i naravno nije mi palo na pamet da će se Baki pojaviti u Farmi, i da će to postati pitanje od opšteg značaja koje prosto vapi, ma bre jeca za pojašnjenjem.

Pa da počnemo...
http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/09/analiza-i-odbrana-bakija-sa-posebnim.html

cutter

Vr' (psiho)analiza. Ne zaboravimo ni da se radi o čoveku koji je 2pacu posvetio pesmu.

Meho Krljic

Dobra priča. I dobro je da se Baki pojavljuje na jednom mestu kao što je Farma gde će biti makar potencijala da se ta priča čuje od ljudi poput tebe. Naša zatvorska populacije je toliko marginalizovana i zapuštena da se čovek rasplače od same pomisli. Ovo bi moglo unekoliko da pokrene javni diskurs o toj temi... Mada verovatno neće  :(

Son of Man

Hvala Meho na podrsci, uostalom ti vrlo dobro znas da mi tvoj sud ponajvise znaci na ovom forumu, tako da kad ti pohvalis neki moj tekst ja sam potpuno siguran da ako nisam zabo 10-ku, a ono bar 8-cu. Rispekt.  xremyb

Nego zipa ovo, ladno pojedinci (stranci) uvatili pa prevode tekstove sa bloga preko google translatora, i sto je najgore ovaj prevod uopste nije tolko lose ispao, vredi overiti  :shock:

http://translate.google.co.uk/translate?hl=en&sl=sr&u=http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2009/05/killer-journal-of-murder-1996.html&ei=ZlCWTLy7GtG-4gbF8vSEBA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CBkQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dkiller:%2Ba%2Bjournal%2Bof%2Bmurder%2B(1996%2Brapidshare%26hl%3Den%26rlz%3D1T4GZAZ_enGB387GB387

Tolko je dobro da se razmisljam da pocnem da "pisem" i na engleskom  :lol:

Meho Krljic

:lol: :lol: Tebe barem gugltrenslejtuju na engleski. Moj blog je prevođen samo na mađarski, bugarski & poljski do sada...

Son of Man

Kake veze ima koji jezik, bitno da ljudi cene tvoj blog i da oce da procitaju sta pises o igrama. Eh, sta bi ja dao da me prevede neki Rumun il Bugarin. :(

Son of Man

Paul Cronin - Herzog on Herzog (2002,PDF)

Skroz al' skroz genijalna knjiga posvećena Herzogu, i vaistinu neizmerno hvala čoveku koji mi je ovo poslao i učinio me srećnim bar na trenutak. Naime, radi se o razgovorima sa Herzogom koje je obavio pisac i filmadžija Paul Cronin, a koje su kontam snimali diktafonom, te je sve pretvoreno u 350 strana intervjua sa ovom legendom a po meni i jednim od najvećih svetskih reditelja. Priča je podeljena u 9 poglavlja od kojih svako predstavlja po jedan period karijere ovog majstora, i predstavljeni su bukvalno svi Herzogovi filmovi, od početne priče o detinjstvu i odrastanju, preko njegovog prvenca, nemog filma Herakles iz '62 godine, zatim gomile genijalnih dokumentaraca, pa sve do igranog filma Invincible iz 2001. Dakle, niti jedan, ali bukvalno niti jedan naslov od tih 44 filma koje je snimio u periodu od '62 do '01 nije zapostavljen, i o svakom Herzog priča baš naširoko na radost sviju nas. Znači, ovo možda jeste ultra produženi intervju, ali nikako klasičan intervju na kakve smo navikli, jer kad je Herzog u igri treba biti spreman na sve vrste iznenađenja i odstupanja od svih mogućih standarda. Najnajtopilije preporučujem.

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2010/09/paul-cronin-herzog-on-herzog-2002pdf.html

Agota

Strava,izgleda da je uradjena slicno kao kjeslovski o kjeslovskom-takodje sjajna knjiga.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Son of Man

Jeste, mislim da je to iz iste "edicije". Ima i Eroll Moris o Morisu al ne mogu nadjem, i jos svasta. :D

Son of Man

E raja, ko se slucajno zadesi na blogu ovih dana nek obavezno glasa na pollu, pitanje je kolko imas godina. Hvala.  xjap

Mme Chauchat

Son of Man

Molim i drugi put, inace dodjes mi 50 evra. 8-)