• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Rim

Started by EKSTREMISTA, 31-10-2008, 18:14:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

EKSTREMISTA

Od subote na RTS od 23.10.
O ovome sam čuo samo hvalospeve.Kolko se sećam i Harvi se ovde pohvalno izrazio glede seije.
Harvi,na koju Rimljanku vredi obratiti posebnu pažnju?
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Tex Murphy

Na SVE!  :!:

Ali prvenstveno na Aciju. Već u prvoj sceni vidjećemo je nasađenu na svog slugu Jevreja (u pitanju je plaćanje u naturi za nekog konja) a malo poslije je potpuno gola (i bez imalo srama) u kupatilu pred rođenim sinom Oktavijanom. Hladna i proračunata gadura koju interesuju jedino njeni sebični interesi  :!:

Inače, odlična serija. Druga sezona jeste nešto slabija u pojedinim momentima, vidi se da su je snimili na silu (prvobitno je planirana samo jedna), ali to su samo sitnice. Svi glumci su apsolutno genijalni, ali prvi među jednakima je James Purefoy (znamo ga iz prvog Resident Evila) u ulozi Marka Antonija.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Shozo Hirono

Quote from: "EKSTREMISTA"
Harvi,na koju Rimljanku vredi obratiti posebnu pažnju?
Na Francescu Deleru ! :evil:

Alex

Meni je, inače, jedna od najboljih serija ikada Ja, Klaudije - takođe jedina dramska serija koju sam gledao 3 puta u životu u različitim periodima.

Ako ova bude bar jednako dobra.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

mac

Teško da može biti toliko dobra, ali i upola od toga je dobro...

Tex Murphy

Rim je fenomenalna serija. Jedina koja je bolja od nje je Kapetan Pauer i vojnici budućnosti. Ali to je ipak najbolja serija na svijetu, pa je na neki način van konkurencije.
Genetski četnik

shrike

ništa vezano za "rim" nije preterivanje. čini mi se da je u ovom trenutku "rim" vrhunac svetske (srpske) tv ponude.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Usul

Rim je apsolutno fenomenalna serija u svom žanru. Odgledao sam obe sezone i oduševio se. U svakom pogledu je sve savršeno, muzika, fotografija, gluma, scenario itd. Potpuno je na nivou Klaudija s time da ima mnogo bolje specijalne efekte.
God created Arrakis to train the faithful.

Truba

ocel biti treca sezona?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

Genetski četnik

Truba

:!:  :!:  :!:  super dugo imam ovu seriju cekao sam kraj
buduci da gledam samo serije koje su zavrsile
odmah se bacam na rim samo da zavrsim neke sto sam poceo  :!:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

Quotebuduci da gledam samo serije koje su zavrsile

Not bad - i sam sam ti takav  :)
Genetski četnik

Truba

cjelokupni zajeb s Lostom
polovični zajeb s Battlestar galacticom
ali neš s rimom  :)

shrike

i pored impresivnih 100 miliona dolara "rim" je imao ogromnih problema s budžetom. više nego bode oči nedostatak dve epizode između izgnanstva marka antonija u egipat i konačnog sukoba sa oktavijanom. stvoren je vremenski jaz od nekoliko godina. kao da je neko hteo da opere novac.

Ugly MF

U cugu odgledao seriju ,jednu za drugom epizodom!
WOW!
Jednom i po mojoj meri,da lik za kojeg navijam celu seriju
na kraju ode ziv i zdrav sa osmehom na licu!

Ave Titus Pulo!

Mica Milovanovic

Za koga bismo navijali nego za Tita...
Mica

Truba

xjump  baš sam to mislo napisati misleći da će mi šala biti izlizana

Truba

8)  u šta su potrošili 100 mil$

pa ne prikazaše 2 bitke do sada... od ukupno 2 koje su trebali prikazati
bitka u grčkoj
opsada aleksandrije

pa
zar ona biblioteka nije izgorjela tijekom opsade? to se ne spominje za sada
bukvalna rupa od 1 godine koju su zamijenili cavrljanjem trojice u senatu  :roll:

a tek rasulo na ulicama rima... ne zna se ko pije ko plaća... mislio sam da je to malo bilo sređenije u rimljana...može te ko ubiti i nikom ništa...
odron :roll:

shrike

kopi/pejst vest

Rim ide u bioskop

Producent i scenarista Bruno Heller potvrdio je da planira snimanje filmske verzije cenjene visokobudžetne serije Rim.

"Vode se pregovori o snimanju filmske verzije. To se kreće, ali ništa nije gotovo dok se i ne ostvari" rekao je on Hollywood Reporteru.

Serija Rim je snimljena u koprodukciji HBO-a i BBC-a.

Nakon dve sezone (2005. i 2007), velike popularnosti i brojnih nagrada (ukupno 11 Emmyja) serija je ukinuta zbog visokih troškova.

Čelnici HBO-a su posle priznali da je to verovatno bio pogrešan potez.

Truba

ja ne gledo to

Tex Murphy

Ovo je sasvim sigurno jedna od najnepotrebnijih stvari u današnjoj filmskoj umjetnosti, a kad se uzme u obzir da danas apsolutno caruju nepotrebni rimejci (skoro) savršenih filmova, that's saying something.
Genetski četnik

EKSTREMISTA

Konačno da se naše pare od pretplate potroše na nešto što vredi.
Upravo se završila prva sezona na RTSu pa rekoh  da se pridružim hvalospevima koje je ova serija s pravom dobila.
Da citiram Srikea-ništa vezano za Rim nije preterivanje.

Nije me iznenadio vrhunski posao koji su odradili britanski glumci jer su mi kvaliteti većine njih(Purefoy,Hajnds,Vokerova) bili poznati još iz sjajnih BBCjevih adaptacija Dikensovih i ženskih viktorijanskih romana,ali je zato pravo otkrovenje škotsko-irski tandem Kevin MekKid i Rej Stivenson.
Kevina sam pre par meseci gledao i u Uzdizanju Hanibala gde je imao malu ali upečatljivu rolu a on slovi i kao najozbiljniji kandidat za Braninog Tora.
A to što se Reja ne sećam iz Kralja Artura, još jedan je  dokaz koliko je taj film loš,i koliko se dobrih britanskih glumaca zbog visokih honorara brukalo u njemu.
Izvrsno napisan scenario sa lakoćom povezuje veliki broj različitih likova koji su svi podjednako uverljivi i ubedljivi,  u zanimljivu priču koja ni jednog trenutka ne gubi na dinamici i kvalitetu.Onda  ni izostanak velikih bitaka ne predstavlja manu ove serije.
Zadnje dve epizode su toliko jake da bi spojene u film mogle da tuku svaki istorijski spektakl recentne holivudske produkcije.
Poseban kvalitet je ženski deo ekipe koji je osim glumačkim ovu seriju obogatio i drugim,za mušku publiku mnogo cenjenijim kvalitetima.
Rispekt za Indiru Varmu i MILF Poli Voker, ali meni je najlepši prizor u seriji italijanski slatkiš,Kjara Mastali.

Nadam se da će i druga sezona potvrditi da je Rim uz Dedvud najbolja serija snimljena u zadnjih dvadesetak godina.

Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Alex

Rim je zaista sjajna serija - i ja posredstvom RTS pogledah prvu sezonu.

Po meni, ne nadmašuje Ja Klaudije, ali je ocena ***** neizbežna.

Još manje se slažem da Dedvud ima isti kvalitet i hvala bogu da je BBC imao značajnu ulogu, jer da je radio samo HBO, svelo bi se na to - kako su stari Rimljani bili vulgarni i psovali ko moderni amerikanci.

Ubiše Cezara na kraju! :cry:

Bio sam ubeđen da će se izvuć'.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

shrike

a zašto ne skinete seriju s neta i na miru odgledate tih dvadesetak epizoda nego čekate jedno emitovanje epizode nedeljno na RTS?

Alex

Quote from: "shrike"a zašto ne skinete seriju s neta i na miru odgledate tih dvadesetak epizoda nego čekate jedno emitovanje epizode nedeljno na RTS?

Upravo takvo gledanje je proizvelo mišljenje da je serija Deadwood vrhunska. Ko pogleda 2-3 epizode odjednom, a celu sezonu za 7-10 dana stiče bolji utisak jer je radnja komprimovanija.

Ko je gledao Deadwood na tv kao ja (i odustao posle izvesnog vremena) smeta mu što je serija razvučena, što se malo toga ili ništa tj presporo dešava. A tv serija je namenjena baš takvom gledanju.

Nego, odgovor na tvoje pitanje je: ozbiljni, zaposleni i prezaposleni ljudi imaju jako malo slobodnog vremena, sat-dva dnevno za internet, ne uvek, i uz ostale poslove.

To malo slobodnog vremena iskoristi se da se skine nešto od muzike, poneki film (zašta treba jako puno vremena sa sporijim flat paketima normalnije cene) itd.

I ko je onda toliko dokon da se ubija skidajući desetine epizoda neke serije, nauštrb ostalog?

Studenti, đaci, izdržavana lica, asistenti koji na faksu koriste internet?

Perin

Quote from: Alex
Quote from: "shrike"Studenti, đaci, izdržavana lica, asistenti koji na faksu koriste internet?

Kako me lepo pronadje ovde :D Call me a freak, ali kod mene download radi 24/24  :!:  :!: Znaci, komp mi je upaljen i danju i nocu...inace, slazem se za Rim, fenomenalna serija, a Deadwood...k'o sto Alex rece, spora radnja a i ukinuta serija posle 3 sezone, nema neku zaokruzenu pricu.

EKSTREMISTA

:)
Venice Mag: For me, "Rome" was one of the best television series of the last decade. You keep hearing rumblings that they're going to do a movie version of it. Do you think that could really happen?

Kevin McKidd: It definitely could. The show's creator Bruno Heller and its producer Anne Thomopoulos loved the idea of how these lowly Roman soldiers mess with history. So they're very much gung-ho to make it happen this summer. So keep your fingers crossed, because things are very hard in the movie business. It's all about finding the right backing. But there's definitely an intention, and a script. The key thing is the desire of the cast, those whose characters aren't dead yet, to go back to it. We're all very excited about the idea, because these characters are so vibrant that they deserve another outing.

Venice Mag: Next to Maximus at the end of Gladiator, your Lucius Vorenus probably will have the most difficult time reasoning how he could have survived for a sequel.

Kevin McKidd: I remember how we shot the scene where I'm on my deathbed, and reconciling things with my daughter. We played the scene, and I closed my eyes, with the idea that we fade to black. But there was a lot of talking on the set. And I'm lying there with white makeup on my face. Then our producer John Melfi comes up to me and says, "Okay, let's do one more take, but this time, don't close your eyes." And that's what ended up on the show, with the scene fading to white. So when Lucius' friend Titus says that he didn't make it, he's in fact covering for him. Because the idea is he and Vorenus have disappeared into the Rhineland in Germany, where they're living in a mud hut until things cool off. And that's where the movie picks up.

http://venicemag.com/news-article/kevin-mckidd-making-waves-in-hollywood/159

Лутајући Бокељ