• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hrvatska tuži SRBIJU za genocid?!!!

Started by Ghoul, 19-11-2008, 00:52:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

o, stide, gde ti je rumen?

o, na genocidu izgrađena državo, pokrij se ušima i ne POMINJI reč 'genocid' protiv drugih!

dakle, još jedan u nizu slučajeva iz žanra 'na sirotinju i zec diže k**ac'!

Međunarodni sud pravde proglasio se nadležnim za spor koji je Hrvatska pred tim sudom pokrenula protiv Srbije zbog kršenja Konvencije o genocidu.

Time je okončana dilema i dvema stranama je pružena šansa da pred najvišim pravnim telom odbrane svoje stavove. Posle današnje odluke, ukoliko se strane u sporu ne dogovore van suda, što je malo verovatno, sledi rasprava o suštini spora, odnosno o tome da li je u Hrvatskoj počinjen genocid i da li je Srbija odgovorna za to.

U tom slučaju Srbiji će biti ostavljen rok, ne kraći od godinu dana, da spremi odbranu i eventualnu tužbu protiv Hrvatske za genocid nad Srbima, za koju se njen pravni tim paralelno spremao, a suđenje bi trebalo očekivati tek za dve godine.

Prigovor da se dela počinjena pre formiranja SRJ 27. aprila 2002. ne mogu pripisati Srbiji Sud će ispitati kasnije jer smatra da on zadire u suštinu samog spora, pa će se rešavati paralelno sa njim.

...

Sud je zaključio da su, premda je status SRJ u UN od 1992. do 2000. bio "neizvestan" i "protivrečan", same vlasti u Beogradu tokom 90-ih prihvatile nadležnost Međunarodnog suda pravde odgovarajući na tužbe BiH i Hrvatske i ulažući tužbu protiv zemalja NATO-a.

Prema odluci, SRJ je deklaracijom iz aprila 1992. godine, upućenom Generalnoj skupštini UN, objavila da preuzima sve međunarodne obaveze SFRJ proizašle iz članstva u međunarodnim organizacijama i konvencijama, uključujući i Konvenciju o genocidu.

Stoga je nadležnost Međunarodnog suda pravde u postupcima pokrenutim od 1992. do 2000. bila jasno uspostavljena, naznačila je Higinsova.

U tužbi koju je podnela u julu 1999. protiv tadašnje SRJ, Hrvatska je tvrdila da je zvanični Beograd odgovoran za "etničko čišćenje" hrvatskih građana kao "oblik genocida" zato što je direktno kontrolisao aktivnosti svojih oružanih snaga, obaveštajnih agenata i raznih paravojnih odreda koji su počinili zločine na teritoriji Hrvatske, u regionu Knina, istočne i zapadne Slavonije i Dalmacije".

Hrvatska zadovoljna odlukom

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader i predsednik Hrvatskog sabora Luka Bebić saopštili su da su zadovoljni odlukom Međunarodnog suda pravde.

"Za nas je ta odluka bila očekivana, s obzirom na sve ono što se dogodilo. Simbolika je u tome da smo upravo danas, kad se prisećamo žrtava Vukovara i herojstva onih koji su branili Vukovar, tu vest saznali upravo u Vukovaru. To je simbolika, ali i određena pravda", rekao je Mesić.

Premijer Sanader rekao je da je odluka Međunarodnog suda pravde važna posebno zbog toga što se u njoj navodi da treba odrediti sve počinitelje i naredbodavce dela izvršenih na teritoriji Hrvatske, otkriti istinu o nestalima i vratiti kulturna dobra.

Na novinarsko pitanje da li očekuje protivtužbu Srbije, SANADER JE REKAO DA JE DOŠLO VREME DA SE SRBIJA SUOČI SA PROŠLOŠĆU i dodao da se "rat nije vodio na tlu Srbije niti je razoren Novi Sad, već Vukovar, kao i da hrvatski vojnici nišu došli u Srbiju, nego je bilo obrnuto", prenosi Hina.

"Miloševićeva velikosrpska politika je bila ta koja je nanela veliko zlo hrvatskom narodu", ocenio je Sanader.

Predsednik Hrvatskog sabora Luka Bebić rekao je da današnja odluka Suda pokazuje da "svi koji su odgovorni za progone, ubistva, rušenje Vukovara i drugih delova Hrvatske i Bosne i Hercegovine moraju da odgovaraju pred licem pravde".

I DA NAGLASIM:
SANADER JE REKAO DA JE DOŠLO VREME DA SE SRBIJA SUOČI SA PROŠLOŠĆU!
o, stide, gde ti je rumen?!

Jeremić najavio tužbu zbog "Oluje"
Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da će Srbija tužiti Hrvatsku za zločine počinjene tokom operacije "Oluja" 1995. godine.

"Nisu prihvatili ruku pomirenja. Zato ćemo im pružiti priliku da se i pred Sudom pravde i pred sudom istorije dokaže šta je istina", rekao je Jeremić.

Jeremić je, povodom odluke Međunarodnog suda pravde da se proglasi nadležnim za tužbu Hrvatske protiv Srbije za genocid počinjen nad nesrbima 1991-95. godine, naveo da je Hrvatska odbijala da se suoči sa činjenicom da je 250.000 Srba proterano iz domova u Hrvatskoj, ali da će to ovog puta morati da učini pred Međunarodnim sudom pravde.

"Hrvatski zvaničnici, koliko čujem, pozivaju na to da treba da se utvrdi istina. Slažemo se, neka se utvrdi istina i neka se ova stvar stavi na sud istorije i na sud pravde i zbog toga ćemo im pružiti priliku da odgovore na tužbu Srbije za ratne zločine za etničko čišćenje počinjenje na teritoriji Hrvatske 1995. godine", naveo je Jeremić za RTS.

Govoreći o budućim odnosima dve države, Jeremić je naveo da Srbija želi najbolje odnose sa susedima, ali da mora da se dođe do istine o zločinima u operaciji "Oluja".
https://ljudska_splacina.com/

Son of Man

Ajme meni a 600.000 ubijenih u Jasenovcu i to ne po nasim izvorima nego po Simon Vizental Centru ?
A Oluja ? :x

scallop

Gled'o ja Džeki Čena i Ovena Vilsona u jednom filmu o Divljem Zapadu. Pa, Oven sam sebi pljune na dlan da overi prijateljstvo sa Džekijem. A, Džeki, šta će - pljune mu i on na dlan.

Ko nas ter'o da pružamo dlanove? :o

PS. Ko je natentao tog balavog fizičara da se vezuje za 1995. godinu? To nas neko naš stalno baca pod voz!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

samo nek' se oni suočavaju, kao da je bolje da svi ostanemo slijepi kod očiju

Da smo gruvali Vukovar - jesmo

da su oni bili još gori - jesu

Tačka.

Son of Man

Tadic da ima jaja, pa da povuce to izvinjenje, ako ova jajara Mesic nece da kaze izvini (a ovi sa zapada mu jos daju gas) nego se jos i kurchi pa treba ga oterati u pichku lepu da izvinete maternu...izvinjavam se jbga...

Ej bre ako su mene "postenog" boli-kurac-za-naciju-osim-bosne-i-zajebancije choveka/dete naterali da se iznerviram, pa kako ce da reaguje prosecan Srbin/srbenda koji je u vecini slucajeva nacionalista i sklon lozenju na ta sranja ?! :shock:

Tex Murphy

QuoteEj bre ako su mene "postenog" boli-kurac-za-naciju-osim-bosne-i-zajebancije choveka/dete naterali da se iznerviram, pa kako ce da reaguje Harvester ?!

Pa, nije ovo ništa neobično niti iznenađujuće.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

akhnaton

Quote from: "scallop"Gled'o ja Džeki Čena i Ovena Vilsona u jednom filmu o Divljem Zapadu. Pa, Oven sam sebi pljune na dlan da overi prijateljstvo sa Džekijem. A, Džeki, šta će - pljune mu i on na dlan.

Ko nas ter'o da pružamo dlanove? :o

PS. Ko je natentao tog balavog fizičara da se vezuje za 1995. godinu? To nas neko naš stalno baca pod voz!
Tačno
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Demo(n)lisher

Ma tako nam i treba, kad smo od pamtiveka izigravali dusebriznike i mirodjije u svakoj corbi. Da smo pametni kao Jevreji,pa da gonimo krvnike do poslednjeg daha, da ih nateramo da zazale sto su popili majcino mleko, mi sve "fino" i "civilizovano" dok zlobnici kolo vode.
Dobro se secam "presvetog" Jovana Pavla II, koji se svim narodima sveta (osim Srba) izvinuo u ime Katolicke crkve za sva pocinjena zla.
Koliko smo fini narod, toliko smo cudni,a uvek uz to ide i veca doza patologije.
I`m a self - improved evil baby.

EKSTREMISTA

Užice 18.novembar- Potpunim trijumfom dva zagrebačka pozorišta, koja su odlukom stručnog žirija uzela bezmalo sve glavne nagrade, u Užicu je kasno preksinoć predstavom za nagrađene završen 13. jugoslovenski pozorišni festival.
Nagrada Ardalion za najbolju predstavu Festivala dodeljena je Gradskom dramskom kazalištu ,,Gavela" iz Zagreba, za komad ,,San ivanjske noći", u režiji Aleksandra Popovskog.
Sem Ardaliona, zagrebačko pozorište za pobedu u Užicu dobiće i nagradu od pola miliona dinara,odnosno oko 60.000 evra, koju dodeljuje Ministarstvo kulture Srbije.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Ghoul

Quote from: "Demo(n)lisher"Ma tako nam i treba, kad smo od pamtiveka izigravali dusebriznike i mirodjije u svakoj corbi. Da smo pametni kao Jevreji,pa da gonimo krvnike do poslednjeg daha, da ih nateramo da zazale sto su popili majcino mleko, mi sve "fino" i "civilizovano" dok zlobnici kolo vode.

"Nisu prihvatili ruku pomirenja. Zato ćemo im pružiti priliku da se i pred Sudom pravde i pred sudom istorije dokaže šta je istina", rekao je Jeremić.  :roll:

Milosh

Hm, a koja je poenta ovog topika, osim na nivou informacije koja se može pročitati i drugde na internetu?

Mislim da shvatam donekle ogorčenost, ali čak je i to nešto na šta se čovek navikne. Ne pričam o apatiji već o prihvatanju činjenica pri punoj svesti, što ne isključuje emocije. Naprosto, sve je ovo toliko očekivano da ja ne vidim čemu bilo kakvo iznenađenje, šokiranost, bes, ogorčenost ili koje su već emocije u igri. Okej, kapiram da je sve to ljudski, ali zašto onda (kod nekih) pristajanje na tu infantilnu 'mi' i 'oni' demagogiju? Ja zaista ne mogu da prihvatim da ijedan čovek koji misli svojom glavom može tako da rezonuje (možda pod pritiskom, u nekim izuzetnim okolnostima). Ne postoje 'fini narodi' (stvarno mi je bilo smešno kad sam to pročitao), baš kao što ne postoje i 'nefini narodi'. Postoje ekvivalenti u vidu odg. državne politike (koja bi navodno trebalo da predstavlja bar deo naroda), ali 'fin' (čak i da se ne koristi bukvalno) baš i nije termin koji bih upotrebio. Recimo da postoje loše i dobre politike (u pragmatičnom a ne vrednosnom smislu), i u krajnjoj instanci one zločinačke, bilo spram tuđeg ili sopstvenog naroda (tu već pragmatično nužno prelazi u vrednosno određenje), i tu ja ne vidim mesta drugoj terminologiji.

Ta priča da su Srbi zločinci će još da traje. Bilo kakvi pokušaji da se ona ispravi na kolektivnom nivou je po meni osuđena na neuspeh i reč je o prihvatanju jedne igre ('mi' i 'oni' priča) u kojoj će 'oni' uvek imati prednost. S druge strane, samo pristajanje na taj diskurs je poraz logike, pošto je nivou kolektiviteta bilo kakva priča o krivici, pravdi i sl. naprosto bespredmetna. Nažalost, upravo takav diskurs se stalno nameće sa strane i to od strane tzv. Zapada. Ironija je u tome, što je to onda dobro samo za dalje frustriranje i bujanje jalovog nacionalizma, i ajmo onda u krug... Dakle, ako vam je do toga da nekog ubedite da Srbi nisu zločinci krenite putem indukcije (od posebnom ka opštem), pošto je bilo kakva dedukcija u startu osuđena na propast. Voleo bih da nije tako, ali jeste. U tom smislu kad god neko počne priču sa tim šta bi 'mi' trebalo da radimo shvatim da je reč o praznim pričama, koje ponekad, nažalost, dolaze i od sasvim inteligentnih osoba koje se iz nekog razloga pecaju na to. No, dobro, kao što rekoh, ljudski je, ali još ljudskije je tokom vremena se navići da se ne reaguje onda kad to nema ama baš nikakvu svrhu i poentu.

Takođe mi ide na živce bilo kakav vid poređenja po principu 'mi' smo ovakvi, a 'oni' su još gori. Ili ako su 'oni' loši, što da 'mi' budemo dobri. Tj tuđi zločin je veći, pa ovaj 'naš' (iz mog ugla isto tuđi) i nije zločin. Ne znam, možda je do toga što sam ja krajnje asocijalan, ali ta premeravanja kolektivnih penisa mi baš idu na... penis. Doduše, ovo je prisutno kod svih naroda i narodnosti ove jebene planete, tako da nema svrhe dalje tupiti, pogotovo što je to već tema za sebe...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Potpisujem!
Genetski četnik

Meho Krljic

Da, ali, premeravanja penisa se boje samo ljudi sa malim penisima!!!!! Znate kako nas je naučio dijalog Mire Furlan i Bogdana Diklića u Za sreću je potrebno troje:

"Jozo, jel' bolje ak' imaš velikoga il' ako si dobar tehničar?"

"Pa, da si dobar tehničar."

"A, evo ga još jedan sa malim!!!"

Eto moja dva centa kvarenja ozbiljnog diskursa na ovom topiku, a vi sad nastavite.

Demo(n)lisher

Quote from: "Ghoul""Miloševićeva velikosrpska politika je bila ta koja je nanela veliko zlo hrvatskom narodu", ocenio je Sanader.
Otkad je Sloba vodio nacional-imperijalisticku politiku? Pa on je prvi zeleo svim mogucim sredstvima da sacuva ovu prokletu Jugoslaviju.

angel011

Quote from: "Harvester"Potpisujem!

Potpisujem i ja.

Harv, dobar ti novi potpis!  :lol:
We're all mad here.

Tex Murphy

Hvala! Bez lažne skromnosti, uvijek sam bio odličan u pronalaženju briljantnih izjava drugih ljudi i stavljanja istih u svoj potpis  :evil:
Genetski četnik

Vladimir

Quote from: "Meho Krljic"Da, ali, premeravanja penisa se boje samo ljudi sa malim penisima!!!!! Znate kako nas je naučio dijalog Mire Furlan i Bogdana Diklića u Za sreću je potrebno troje:

"Jozo, jel' bolje ak' imaš velikoga il' ako si dobar tehničar?"

"Pa, da si dobar tehničar."

"A, evo ga još jedan sa malim!!!"
Da, ali u toj prici ispada da je rec o seksu, a ovaj topic je o mlacenju gloginja.

Albedo 0

http://ipt.fpn.bg.ac.yu/Materijal/Periklova%20nadgrobna%20beseda.pdf

džin tonik

prokleti bili! nikad im dosta! granatirali su novi sad, bombardirali nis, raketirali beograd, minirali cupriju, pucali na babin jarak, srusili bor, gonili nas gore-dole, uzduz i popreko, umalo nas istrebili. psi! sta jos oce?
jos im se izvinemo sto smo zivi. iako smo ostali samo najjaci. nejac nam pobise. prokleti bili!

Ghoul

Quote from: "zosko"prokleti bili! nikad im dosta! granatirali su novi sad, bombardirali nis, raketirali beograd, minirali cupriju, pucali na babin jarak, srusili bor, gonili nas gore-dole, uzduz i popreko, umalo nas istrebili. psi! sta jos oce?
jos im se izvinemo sto smo zivi. iako smo ostali samo najjaci. nejac nam pobise. prokleti bili!

čekaj, žoško, promašio si topik: ovde ne pričamo o NATO bombardovanju – ovde pričamo o na-genocidu-zasnovanoj državi hrvatskoj, i njenoj tužbi za genocid protiv srbije, te o izraženoj želji da se neki drugi suočavaju sa prošlošću (a bez namere da to sama učini; dapače!).
prati malo situaciju pre nego što opet ovako lupiš!
:x

akhnaton

Quote from: "Demo(n)lisher"
Quote from: "Ghoul""Miloševićeva velikosrpska politika je bila ta koja je nanela veliko zlo hrvatskom narodu", ocenio je Sanader.
Otkad je Sloba vodio nacional-imperijalisticku politiku? Pa on je prvi zeleo svim mogucim sredstvima da sacuva ovu prokletu Jugoslaviju.

Koju bre Jugoslaviju? On je hteo da je razbuca i da se svi svbi smeste u jednu dvžavu. To što ti nazivaš Jugoslavijom prestalo je da postoji delom i Slobinom (čitaj svpskom) krivicom. Ali ako Jugoslavijom nazivaš onu Žabljačku nakaradu, onda znaj da je to napravljeno samo da bi se Slobo osećo ko novi TITO. Što se tiče ove Hvatske tužbje: Ko nas je bio po ušima da prvo razbucavamo zajedničku državu, pa onda da se po lijepoj njiovoj igramo Zapadne Virdžinije. Pritom ta velka Svbija nije planirana kao fedevacija, nego kao unitavna dvžava. Mogli smo mi da pravimo i veliku svbiju i da razjebemo hvate, ali ne kao ruski isprdak. Možda kao Američki, Nemački... zapadni uostalom. Kao Ruski nikada. Dok je kraja sveta.  :evil:  :evil:  :evil:

džin tonik

ma dobro bre, nek nas tuze, ionako nista od toga. glavno da i dalje svi imamo njiove pasose da mozemo putovati.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

Quote from: "lilit_depp"zosko,
ti si ziv jos uvek?  :?
hehe, ni dva NAŽIVA ga nisu dotukla: štaviše, učinila su ga još jačim! 8)

scallop

Quote from: "akhnaton"Koju bre Jugoslaviju? On je hteo da je razbuca i da se svi svbi smeste u jednu dvžavu. To što ti nazivaš Jugoslavijom prestalo je da postoji delom i Slobinom (čitaj svpskom) krivicom. Ali ako Jugoslavijom nazivaš onu Žabljačku nakaradu, onda znaj da je to napravljeno samo da bi se Slobo osećo ko novi TITO. Što se tiče ove Hvatske tužbje: Ko nas je bio po ušima da prvo razbucavamo zajedničku državu, pa onda da se po lijepoj njiovoj igramo Zapadne Virdžinije. Pritom ta velka Svbija nije planirana kao fedevacija, nego kao unitavna dvžava. Mogli smo mi da pravimo i veliku svbiju i da razjebemo hvate, ali ne kao ruski isprdak. Možda kao Američki, Nemački... zapadni uostalom. Kao Ruski nikada. Dok je kraja sveta.  :evil:  :evil:  :evil:

E, moj, drugar, ti ne znaš ni šta je ajvar, a dumao bi o politici. Ima Kunac pravo, trebalo bi tražiti potvrdu o diplomama.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "lilit_depp"zosko,
ti si ziv jos uvek?  :?
hehe, ni dva NAŽIVA ga nisu dotukla: štaviše, učinila su ga još jačim! 8)
sta kazete da nabacimo neke oklade oko ishoda, ne, to ce se moci svakako interpretirati; bolje oko trajanja postupka. da, oko trajanja. da imamo neku korist.

ovako, pogadjamo koliko ce da traje u desetljecima, tko je najblizi osvaja prigodnu nagradu. neka to bude nesto korisno, recimo aparat za slusanje, kucni lift za seniore ili umjetni analni otvor.

lou benny

ako tipuješ na toliko dugačak period, neka među prigodnim nagradama bude i nadgrobni spomenik sa ugrađenom mikrotalasnom - najgori smor kad se na zadušnicama oladi ono što se ponelo od kuće :sss
put duha sa sekirom je zaobilazni put

David

Quote from: "akhnaton"Koju bre Jugoslaviju? On je hteo da je razbuca i da se svi svbi smeste u jednu dvžavu. To što ti nazivaš Jugoslavijom prestalo je da postoji delom i Slobinom (čitaj svpskom) krivicom. Ali ako Jugoslavijom nazivaš onu Žabljačku nakaradu, onda znaj da je to napravljeno samo da bi se Slobo osećo ko novi TITO. Što se tiče ove Hvatske tužbje: Ko nas je bio po ušima da prvo razbucavamo zajedničku državu, pa onda da se po lijepoj njiovoj igramo Zapadne Virdžinije. Pritom ta velka Svbija nije planirana kao fedevacija, nego kao unitavna dvžava.

Skoro u svemu se slazem s tobom, ali, ako mozemo da spekulisemo sta-su-TO-zaista htjeli, a oko pitanja "zajednicke srBske drzave", federativno ili unitarno uredjene, ja bih tipovao prvo na federativno uredjenje, sa tada vazecim RS, RSK i srbijanskim liderima (narvno, u tom slucaju bi Sloba imao vecu moc od ostalih).
Ili, kada bi im svijet i aminovao separaciju dijelova tudjih teritorija (uz vec sva desena etnicka ciscenja) i njihovo "drzavno" konstituiranje, do unijacenja "svih srBskih zemalja" ne bi ni doslo jer bi se u medjuvremenu posvadjali oko prevage nad vlascu (kao sto su se i posvadjali, ali zbog sasvih drugih razloga, iako se i tada nametala volja jednog drugim srpskim liderima), jer te je "srpske lidere" pojedinacno, prije svega i svih (i ispred tzv. vlastitog "naroda"/nacije, "zbog koga su to sve i radili", ah), uvijek i samo interesovala vlast i moc na tim projektovanim separiranim teritorijama.

Milosh je takodje iznio jedan fer i drugaciji, ako ista onda izrazeno individualan stav od svog ostalog coporativnog napada tipa "ko nama, a posebno Hrvati, ima sta da prica i sudi za genocid?!"... Ah, tako tipicno za vecinu stanovnistva u Srbiji.

Tuzba Hrvatske za genocid pocinjen na njenom stanovnistvu je prenapuhana, ali se nikako ne bi moglo reci da bi takva bila i tuzba za agresiju na nju od strane Srbije, koja bi imala sasvim realne postavke (inspirisanje pobuna od strane Srbije i lokalnih magacionera i drugova milicionera, te kasnije i upad i ucesce njenih trupa u borbama po Hrvatskoj).
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Albedo 0

Quote from: "akhnaton"Koju bre Jugoslaviju? On je hteo da je razbuca i da se svi svbi smeste u jednu dvžavu. To što ti nazivaš Jugoslavijom prestalo je da postoji delom i Slobinom (čitaj svpskom) krivicom.

a ja mislio zato što su Maspokovci došli na vlast 1990.

eto, al' sad sam naučio da je u stvari Sloba kriv. Ne Izetbegović koji je robijao zbog fundamentalizma.

Kler_Vojant

Sloba je u regionu nasao zajednicki jezik bar sa Momom Bulatovicem, ovi novi nisu ni za tolko sposobni.

marlowe

akhnatone, koliko kosta lobotomija?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

akhnaton

Quote from: "scallop"
Quote from: "akhnaton"Koju bre Jugoslaviju? On je hteo da je razbuca i da se svi svbi smeste u jednu dvžavu. To što ti nazivaš Jugoslavijom prestalo je da postoji delom i Slobinom (čitaj svpskom) krivicom. Ali ako Jugoslavijom nazivaš onu Žabljačku nakaradu, onda znaj da je to napravljeno samo da bi se Slobo osećo ko novi TITO. Što se tiče ove Hvatske tužbje: Ko nas je bio po ušima da prvo razbucavamo zajedničku državu, pa onda da se po lijepoj njiovoj igramo Zapadne Virdžinije. Pritom ta velka Svbija nije planirana kao fedevacija, nego kao unitavna dvžava. Mogli smo mi da pravimo i veliku svbiju i da razjebemo hvate, ali ne kao ruski isprdak. Možda kao Američki, Nemački... zapadni uostalom. Kao Ruski nikada. Dok je kraja sveta.  :evil:  :evil:  :evil:

E, moj, drugar, ti ne znaš ni šta je ajvar, a dumao bi o politici. Ima Kunac pravo, trebalo bi tražiti potvrdu o diplomama.

Znam ja šta je ajvar!!! A što se tiče politike, ako je ko zaljubljen u DSS ili stranke slične orijentacije neka mu ih. Ne mešam se. Hrvatska nas tuži jer joj se može. Za svoje saveznike je izabrala zapad. Uklopila svoje interese sa njihovim. A šta smo mi radili? Uklopili naše interese sa moćnicima? Jok!!! Očekivali smo da će neko stati u odbranu napaćene "nejači"? Ponavljam naša vekovna zadrtost u rusofilstvu, ortodoksiji, verovanju da smo žrtve dovela je do toga da nas Hrvatska, koja je u toku drugog svetskog rata počinila genocid sada tuži za genocid. Mi smo krivi. Krivi smo jer smo našu sudbinu vezali za москву, ne shvatajući da grešimo. Krivi smo što smo od nas oterali srbe koji su katoličke ili neke druge verosipovesti. Sami sebi stvaramo neprijatelje.
A za diplomu Kunac neka traži Spajalici :twisted:

akhnaton

Quote from: "marlowe"akhnatone, koliko kosta lobotomija?

Šta će ti to? Meni nije ispran mozak. Još ga imam u glavi. Možda vi mislite da ako nisam nazzi-srbin, da nemam mozga?

David

Quote from: "akhnaton"
Krivi smo što smo od nas oterali srbe koji su katoličke ili neke druge verosipovesti.

E, *ebiga, ti sad ko Seselj: "svi su Srbi, samo razlicitih religija!"...

Demo(n)lisher

Lepo je rekao dr.Arcibald Rajs: "Vi Srbi ste najveci neprijatelji sebi samima".

lilit

Šta će ti to? Meni nije ispran mozak. Još ga imam u glavi. Možda vi mislite da ako nisam nazzi-srbin, da nemam mozga?
Nazi_Srbin je oksimoron, a i Nazi se pise sa jednim "z". : :evil:

Ja cu da potpisem Milosha plus moram da kazem da je meni ova tuzba Hrvatske negde i smesna. Mislim, ajd za sve da tuze Srbiju, al za genocid, mislim Hrvatska da tuzi Srbiju za genocid. :cry: :cry:
Meni odmah u glavi film Okupacija u 26 slika.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

akhnaton

Quote from: "David"
Krivi smo što smo od nas oterali srbe koji su katoličke ili neke druge verosipovesti.

Ko šešelj? Šta ti je? Samo pokušavam da se malo udvorim ostalima. Jer ispada da su svi intelektualci, kojih ovde ima dosta, spremni na konstruktivnu, pa i sprdačku diskusiju, ali ako im dirneš: свјатосавље, "нејач", крајине, косово... onda te nazivaju bezmozganom, neznalicom.... :(

akhnaton

Quote from: "lilit_depp"

Nazi_Srbin je oksimoron, a i Nazi se pise sa jednim "z". : :evil:

Ja cu da potpisem Milosha plus moram da kazem da je meni ova tuzba Hrvatske negde i smesna. Mislim, ajd za sve da tuze Srbiju, al za genocid, mislim Hrvatska da tuzi Srbiju za genocid. :cry: :cry:
Meni odmah u glavi film Okupacija u 26 slika.

A ko su oni koji su se pozivali na granice: karlobag, karlovac, ogulin, virovitica? Šta su oni? Dečica koja su se igrala? Ispade da ja branim ustaše????? :shock:  Nacistički genocid nad jevrejima je bio sproveden kao monstruozno otelotvorenje ideje o čistoj rasi herrenvolk-a. Oni su ubijali jevreje na industrijski način. Ustaše sa druge strane predtavljaju balkanske naciste, ubijali su iz čistog zadovoljstva. Iz čiste mržnje, koja se kao i sva iracionalna osećanja ne može objasniti niti opravdati nekim višim ciljevima. Da taj film je i meni odmah u glavi kad pomislim na hrvatsku tužbu. Nego šta na sve ovo kaže izitpajn? :twisted:  :twisted:

David

U svoj ovoj prici nije bitno sto Srbiju tuzi "jedna Hrvatska", u kojoj se stvarno i desio genocid tri etnicke skupine za vrijeme II svj. rata (da, i nisu svi u njoj bili ustase, Hrvatska je dala tada i mnogobrojne zestoke anti-fasiste, npr. pretke ovih danasnjih zalosnih Dalmatinaca koji glasaju za HDZ i u koji su do nedavno javno slavili Gotovinu po Dalmaciji, dalmatinskih partizana cije su brigade bile sastavljene od jednih od najhrabrijih boraca u Yu; pricao mi je ovo jedan od djedova u svojim "pricama partizankama", koji se sa njima zajedno borio po Neretvi i Sutjesci :-)) ), nego da li zaista ima pravne osnove za takvu tuzbu, odnosno da li se prije 20-ak god. vaistinu i desio taj genocid za koji optuzuju Srbiju, bez tih besmislenih referenci na II svj. rat (uostalom, tadasnje ustase su, ukoliko su bili uhvaceni, bili za svoje zlocine i kaznjavani, a  prenoseci svoju republicku drzavnost u Jugoslaviju i zahvaljujuci i onoj drugoj, anti-fasistickoj svojoj strani, Hrvatskoj se tada nije moglo suditi za genocid u WWII.).

Bilo je svega tada, i masovnog ubijanja civila (ali ne i do nekakve genocidne brojke), i etnickog ciscenja (da, to isto ce Tuki uraditi krajiskim Srbima u "Oluji"), ali genocida u njoj tada nije bilo (narocito ne u poredjenju sa slucajevima Srebrenice ili Prijedora).

akhnaton

Tex Murphy

QuoteA ko su oni koji su se pozivali na granice: karlobag, karlovac, ogulin, virovitica?

Šešelj je Hrvat.
Genetski četnik

Ugly MF

eto...sad sam shvatio...
Svak mrzi Srbe jer bi hteo da bude kao Srbin a ne moze...
i svi mrze Srbe zato sto ni oni sami nisu Srbi...

....kiselo grozdje, pa to ti je...

A tek Srbi koji su Srbi!I oni se u Srbiji vecito nesto drndaju jedni protiv drugih!
Valjda da pokazu svetu da niko ne moze da drnda Srbe ko sto oni mogu sami sebe!
A tek kad krenu ko je veci Srbin!
Pa to milina!

I sad nam najbolje!Drndaju nas sa svih strana, plus mi sami sebe,pa jos nam i to malo pa stize i svetska kriza!Idibegaj,uzivancija!
Sta nam kriza moze,i na to smo oguglali!
Rat?Pihh....
Bombe? phiiii, bree.....daj nesto zesce!

I onda dodje brat Hrvat i kaze:
"E ,ja sam se sad setio da te tuzim kod moje uciteljice!Eto da znas!"

da to ne rade pali bi u zaborav...

nego  poruka braci Srbima je da se ne svadjaju,
t o Hrvatski politicari pred svojim narodom da ispadnu face...
mora da ce uskoro i tamo neki izbori ,pa da dignu rejting,sta se i mi przimo ko mladi majmuni....

El ce da moz sad braca Srbi da prestanu se svadjaju..?
Bas ce men da poslusaju... :roll:

David

Quote from: "SVAROG"
t o Hrvatski politicari pred svojim narodom da ispadnu face...
mora da ce uskoro i tamo neki izbori ,pa da dignu rejting,sta se i mi przimo ko mladi majmuni....

Da, izgleda da ovom optuzbom (koja je u startu besmislena za razmatranje u poredjenju sa brojem zrtava u jednoj Bosni) hrvatski politicari (citaj kao vladajuci HDZ) skupljaju sebi "patrioCke" poene i prave novu odstupnicu zbog neizvrsenih reformi koje bi Hrvatsku trebale uvesti u EU (u prilog ovome, jedan primjer:
"U zadnjem priopćenju o strategiji proširenja, predstavljenoj Europskom parlamentu, Europska komisija o Hrvatskoj je rekla kako je "zakonodavna baza za izgradnju moderne i profesionalne javne službe još uvijek nepotpuna. I dalje su prisutne velike administrativne slabosti i potrebno je raditi na zakonodavstvu. Proces depolitizacije javne službe još je uvijek u ranoj fazi".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pusti-place-reformiraj-javnu-upravu/410553.aspx ).

Demo(n)lisher

Ko šešelj? Šta ti je? Samo pokušavam da se malo udvorim ostalima. Jer ispada da su svi intelektualci, kojih ovde ima dosta, spremni na konstruktivnu, pa i sprdačku diskusiju, ali ako im dirneš: свјатосавље, "нејач", крајине, косово... onda te nazivaju bezmozganom, neznalicom.... :(
Pa ajde molim te definisi sebe kao bice. Kako si duhovno i ideoloski usmeren?

mac

Quote from: "akhnaton"Sve je relativno!  :cry:
Sve je relevantno!

Albedo 0

Quote from: "akhnaton"A ko su oni koji su se pozivali na granice: karlobag, karlovac, ogulin, virovitica?

na stranu to da to nije ni daleko od prave granice i da se u politici uvijek traži više od onoga što se hoće da bi se dobilo ono što se hoće u pregovorima... ali radikala tokom raspada SFRJ je bilo koliko? Jedan šešelj u parlamentu. Tek nastankom SRJ ulaze radikali u političke intitucije, stoga - o čemu ti pričaš?

Čisto što se tiče granice- Hrvatska je bila SOCIJALISTIČKA republika, a ne nacionalna, ne znam koliko puta to trebam da kažem, ona 1945. ne bi ni postojala da se nisu komunisti dogovorili da to bude SOCIJALISTIČKA republika sa NEETNIČKIM granicama, i da joj KONSTITUTIVNI NARODI budu SRBI i HRVATI, a ne samo HRVATI. Oni nisu imali PRAVO da uzmu 100% teritorije SocHrvatske(nego 87,5%), ja ne znam šta je tu nejasno? Da su gospoda Glembajevi htjeli demokratsko rješenje, dobili bi 87%, ali nisu to htjeli.

Ista priča i sa BiH, Muslimani bi dobili 55% a Srbi 35%. Ovako su Srbi dobili 49%. You win some you lose some.

ali dosta ove kuknjave, molim te.

akhnaton

Quote from: "Albedo 0"
Quote from: "akhnaton"A ko su oni koji su se pozivali na granice: karlobag, karlovac, ogulin, virovitica?

na stranu to da to nije ni daleko od prave granice i da se u politici uvijek traži više od onoga što se hoće da bi se dobilo ono što se hoće u pregovorima... ali radikala tokom raspada SFRJ je bilo koliko? Jedan šešelj u parlamentu. Tek nastankom SRJ ulaze radikali u političke intitucije, stoga - o čemu ti pričaš?

Čisto što se tiče granice- Hrvatska je bila SOCIJALISTIČKA republika, a ne nacionalna, ne znam koliko puta to trebam da kažem, ona 1945. ne bi ni postojala da se nisu komunisti dogovorili da to bude SOCIJALISTIČKA republika sa NEETNIČKIM granicama, i da joj KONSTITUTIVNI NARODI budu SRBI i HRVATI, a ne samo HRVATI. Oni nisu imali PRAVO da uzmu 100% teritorije SocHrvatske(nego 87,5%), ja ne znam šta je tu nejasno? Da su gospoda Glembajevi htjeli demokratsko rješenje, dobili bi 87%, ali nisu to htjeli.

Ista priča i sa BiH, Muslimani bi dobili 55% a Srbi 35%. Ovako su Srbi dobili 49%. You win some you lose some.

Ko kuka. Pa danas mi je krsna slava. Šta vam je.

akhnaton

Quote from: "Demo(n)lisher"

Pa ajde molim te definisi sebe kao bice. Kako si duhovno i ideoloski usmeren?
Da se definišem, pa da mi sa foruma padaju uvrede, neka hvala. Ali baš ako insistiraš...
Duhovno usmerenje: Monoteist.
Političko usmerenje: Pera kontraš.

akhnaton

Quote from: "Albedo 0"

Ne slažem se. Nije to prava granica. U postu zbog kojeg me toliko napadaju izneo sam mišljenje da se srbi nisu celog XX veka okretali rusiji, nego da su svoje ciljeve komponovali sa zapadom danas bi imali pod svojom vlašću i teritorije cele današnje Hrvatske, BiH, Makedonije i naravno Kosova. Mi smo morali da budemo bad guys iz mnogih razloga, a jedan od njih je i to prokleto русофилство. Najvažnije pitanje nije da li Hrvatska ima ikakva prava da tuži Srbiju, nego šta će biti ako taj proces dobije?

džin tonik

Quote from: "akhnaton"Znam ja šta je ajvar!!! ...
da, tipican hrvatski autohtoni specijalitet koji svojatamo.

Quote from: "akhnaton"... Krivi smo što smo od nas oterali srbe koji su katoličke ili neke druge verosipovesti. Sami sebi stvaramo neprijatelje. ...
potpisujem. sve srbe u jednu zemlju, neovisno o veroispovesti. i da se vole.