• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hrvatska tuži SRBIJU za genocid?!!!

Started by Ghoul, 19-11-2008, 00:52:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Ghoul

Quote from: "PingvinPatuljak"nije pretjerano jasna ghoulova namjera: debelo se ovdje pogubio sa huškačkim uvodom.

jasno mi je zašto ti nije jasno, ali na žalost nemam vremena da ti pojasnim - kao da to uopšte traži pojašnjavanje.
tvoja dijagnoza mog 'slučaja' i pokretanja ovakvih 'huškačkih' topika takođe je vrlo pogrešna, ali neka ti bude. internet je ovo, ne znaš me, neka ti.

pozdrav!

https://ljudska_splacina.com/

Demo(n)lisher

I`m a self - improved evil baby.

Franz Xaver von Baader

Quote from: "Ghoul"tvoja dijagnoza mog 'slučaja' i pokretanja ovakvih 'huškačkih' topika takođe je vrlo pogrešna, ali neka ti bude. internet je ovo, ne znaš me, neka ti.

pa ne znam te osobno, ali te znam ovako preko foruma. preko tvog pisanja i razmišljanja, donosim neki sud o tebi.
i opet kažem: ovdje si pogriješio, ili - malo te 'ponijelo'. mislim da je to i tebi samome jasno.

svakako razumijevam okolnosti i spone, koje nadilaze pojedinca i utapaju ga u Ono Veće, tipa Domovina i sl - to nije nužno negativnost; čovjek je bačen u tuđi svijet i uvijek traži utočište u nečemu. evo pa ni ti, slobodnijeg duha i svjesnosti, nisi imun na taj tip gubitka individualnosti: našao si se u određenom kutku prostora i vremena i svakako ne možeš biti izmješten izvan toga svijeta. za tebe je taj prostor i vrijeme Srbija i toj okolnosti pripadajuća društvena svijest = pa protiv ovoga nemam ništa. No, barem oni 'vrliji', kojima je više dano te se više od njih traži,
trebaju težiti naprednijim, čovječnijim oblicima odnosa na onu prethodnu nepromjenjivu okolnost (uskladiti osjećaje prema čovjeku uopće sa svojom posebnom situacijom). da je to često teško i nije oportuno, također je poznata stvar. pa si eto i ti sam pokazao jedan pogrešniji način reagiranja na (otužno) neodstranjivo proturječje...
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Albedo 0

Quote from: "PingvinPatuljak"albedo je, na žalost, budala. tip koji se hvasta prosjekom ocjena na faksu, a upecan u takvu iluziju. još mu predstoji da se izgradi, nakon što lupi glavom o zid i shvati tragičnost vlastite pozicije. čini se zelen, za sad još uvijek odbijam povjerovati da je takav kreten premda odlično igra tu rolu...

to govori čovjek koji je kvazielokvencijom pokušao da prikrije totalitarizam psihoanalize. Ja mislim da si ti Igor Cukrov glavom i bradom.

Znaš li koja je razlika između mene i tebe? Ti ne znaš nijednog Srbina iz Srbije, a ja sam rođen i proveo pola života u Hrvatskoj. Toliko o UTEMELJENOSTI naših teza.

---------------

Što se moje izjave tiče, u Bosni, na 2,5 miliona muslimana poginulo je 55 000 (0,45%), a na 1,3 miliona Srba - 27 000 (0,48%). S tim što nijednom msulimanu nisu sjekli glavu, muda ili im skrnavili tijela motornom testerom, kako su te islamske bezazlene ovčice radile Srbima. Ko ne razumije je kreten. Ko ne zna da čita cifre je još veći kreten.

Ghoul

Quote from: "PingvinPatuljak"svakako razumijevam okolnosti i spone, koje nadilaze pojedinca i utapaju ga u Ono Veće, tipa Domovina i sl

zaista ne znam odakle si iskopao težnju za pripadanjem, domovinu i ovo ono što si ovde napričao. ja nisam pričao o domovini niti o srbiji; samo mi je, kao ljubitelju crnog humora i humora apsurda, bilo neodoljivo to da genocidna država, NDH, optužuje za genocid one nad kojima je i pre 60ak godina a i pre 15ak takođe, vršila istovetne mere (s tim što im se ovog puta nije dalo da ponove jasenovac; srbi malo ojačali, a hitler nije bio u zaleđini da ih podržava).
znači, ako ti ne vidiš crnjak i apsurd u tome onda ne znam o čemu pričamo i šta ti još treba nacrtati da VIDIŠ humor u toj situaciji u kojoj HRVATSKA tuži SRBIJU za GENOCID!!!
:roll:

džin tonik

Quote from: "Albedo 0"... a sam rođen i proveo pola života u Hrvatskoj. ...
citajuci tvoje teze sam razmisljao ko si ti zapravo. nikako nisi delovao ko pravi iskonski srbin. znaci rvat, a? i nije te stid bre?

Alexdelarge

Quote from: "zosko"
citajuci tvoje teze sam razmisljao ko si ti zapravo. nikako nisi delovao ko pravi iskonski srbin. znaci rvat, a? i nije te stid bre?

Pa zar nije pricao da je iz Bosne, da su njegovi preci dizali ustanak protiv Turaka, da su ziveli u brdima gde Turci nisu nikada krocili itd?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

EKSTREMISTA

Nojbaher o srpskim stradanjima

Mada su Nemci već godinama držali koncentracione logore, oni su se ipak zgrozili veličinom hrvatskog zločina nad Srbima. U obilasku logora Jasenovac, nemački oficiri su svi do jednog povraćali, zbog ustaških varvarskih zločina koje su tamo zatekli i smrada i nehigijene koja je tamo vladala a na koju se ustaše nisu obazirale, naprotiv oni su u tome uživali. Zato je Hitler 23. septembra 1941. godine pozvao na raport hrvatskog poglavnika Antu Pavelića. Vodjenje hrvatskog slučaja Hitler je poverio Hajnrihu Himleru, a ovaj generalu Aleksanderu Leru, nemačkom komandantu Jugoistoka Evrope. Izveštaj za Hitlera bio je spremljen već 1. oktobra. Posle Lerovog izveštaja, najveći deo hrvatske vojske stavljen je pod nemačku komandu. General Ler je i dalje zahtevao uklanjanje Pavelića i postavljanje Mačekovih ljudi na njegovo mesto. Povodom tog Lerovog zahteva, Glajz fon Horstenau – Hitlerov izaslanik u Zagrebu, šalje izveštaj u kome daje sledeću ocenu NDH:
,,Kad general pukovnik Ler, na prvom mestu, insistira na likvidaciji ustaškog ćumeza, on stavlja svoju ruku na inficiranu ranu hrvatskog državnog tela. Od početka rdjavo osnovan ustaški režim, sa svojom ludom politikom genocida i svojim kriminalom, postao je simbol ove ružne države."

Kada je Hitlerov specijalni opunomoćenik za Balkan, dr Herman Nojbaher, 1943. godine počeo intenzivnije da se bavi srpskim pitanjem, najpre je pokušao da stane na kraj hrvatskim zločinima. U svojim memoarima, za hrvatski pokolj Srba Nojbaher kaže:
,,Pokolj Srba od strane Hrvata spada u najsvirepije akcije masovnog ubistva cele svetske istorije. Doživeo sam da mi se ustaške vodje hvale kako su zaklali milion Srba, uključujući tu i odojčad, decu, žene i starce."
Prema izveštajima kojima je raspolagao, Nojbaher je broj zaklanih bez odbrane procenjivao na 750.000.

I poznata italijanska dokumenta ne govore ništa bolje o Paveliću i njegovoj državi: ,,Vidim Pavelića, okruženog njegovim banditima", zabeležio je u svom dnevniku, 25.aprila 1941. godine, italijanski ministar inostranih poslova grof Galeaco Ćano.
Italijani su se zgražavali nad hrvatskim zločinima u Drugom svetskom ratu, ostavljajući o tome nemali broj dokumenata. Među najpotresnija italijanska dokumenta o hrvatskom genocidu nad Srbima spada pismo generala Aleksandra Luzana Musoliniju. Evo tog pisma:

,,Duče! Moja bezgranična odanost prema Vama mi, nadam se, daje za pravo da, u nečemu, odstupim od strogog vojničkog protokola. Zato i žurim da Vam opišem jedan dogadjaj kojemu sam, unazad tri sedmice, lično prisustvovao.
Obilazeći sreska mesta Stolac, Čapljinu i Ljubinje (između 60 i 130 km severno od Dubrovnika) – saznam od naših obaveštajnih oficira da su Pavelićeve ustaše, prethodnog dana, počinile neki zločin u jednom selu (Prebilovci), i da će, kada se to pročuje, okolni Srbi ponovo da se uznemire.
Nedostaju mi reči da opišem ono što sam tamo zatekao. U velikoj školskoj učionici, zatekao sam zaklanu učiteljicu i 120 njenih učenika! Nijedno dete nije bilo starije od 12 godina! Zločin je neumesna i nevina reč – to je prevazilazilo svako ludilo! Mnogima su odsekli glave i poredjali ih po djačkim klupama. Iz rasporenih utroba ustaše su izvukle creva i, kao novogodišnje vrpce, rastegli ih ispod plafona i ekserima ukucali u zidove! Roj muva i nesnošljiv smrad nisu dozvoljavali da se tu duže zadržimo. Primetio sam načeti džak soli u ćošku i zgranuto ustanovio da su ih klali polako, soleći im vratove! I taman kad smo odlazili, u zadnjoj klupi se začulo dečje krkljanje. Pošaljem dvojicu vojnika da vide šta je. Izneli su jednog djaka, još je bio u životu, disao je sa napola presečenim grkljanom! Svojim kolima odvezem to jadno dete u našu vojnu bolnicu, povratimo ga svesti i od njega saznamo punu istinu o tragediji.
Zločinci su najpre, na smenu, silovali učiteljicu Srpkinju (ime joj je Stana Arnautović) i onda je, pred decom ubili. Silovali su i devojčice od osam godina. Za sve to vreme, pevao je silom dovedeni orkestar cigana i udarao u tambure!
Na večnu sramotu naše, rimske crkve – i jedan božji čovek, jedan župnik, u svemu tome je učestvovao! Dečak koga smo spasili, brzo se oporavio. I čim je rana zarasla, našom nepažnjom pobegao je iz bolnice i otišao u svoje selo, da traži rodbinu. Poslali smo patrolu za njim, ali uzalud; našli su ga na pragu kuće zaklanog! Od hiljadu i nešto duša, u selu više nema nikoga! Istoga dana (to smo otkrili kasnije) kad je izvršen zločin u školi, ustaše su pohvatale još 700 stanovnika sela Prebilovci i sve ih bacili u jamu ili na životinjski način na putu do jame pobili. Spasilo se samo oko 300 muškaraca: jedino je njima uspelo da probiju ustaški obruč oko sela i da pobegnu u planinu! Tih 300 preživelih jače je od najelitnije Pavelićeve divizije. Sve što su imali da izgube, oni su izgubili! Decu, žene, majke, sestre, kuće, imovinu. Čak su i straha od smrti oslobodjeni. Smisao njihovog života je jedino u osveti, u strašnoj osveti njih je, u neku ruku i stid što su preživeli! A takvih sela, kao što su Prebilovci, puna je Hercegovina, Bosna, Lika, Dalmacija.
Pokolji Srba su dostigli takve razmere da su, u tim krajevima, zagadjeni i mnogi vodeni izvori. Iz jednog vrela u Popovom Polju, nedaleko od jame u koju je bačeno 4.000 Srba, izbijala je crvenkasta voda, lično sam se u to uverio! Na savest Italije i naše kulture pašće neizbrisiva mrlja, ako se, dok je vreme, ne distanciramo od ustaša i ne sprečimo da se nama pripiše da podržavamo bezumlje!"

Sam Musolini govorio je o apsurdnoj nameri hrvatske vlade da uništi srpsku manjinu, kao i o tome da je reč o narodu (Srbima) koji vekovima živi na ovim prostorima.

Italijanski pisac Malaparte u svojoj čuvenoj knjizi ,,Kaputt", u poglavlju pod naslovom ,,Kotarica ostriga", piše o kotarici punoj očiju srpske dece, koju je šef hrvatske države Ante Pavelić držao na svom radnom stolu prilikom susreta sa Malaparteom. Zgranutom Malaparteu, koji je pomislio da su u kotarici ostrige, Pavelić je objasnio da su izvadjene dečje oči poklon njegovih ,,hrabrih ustaša".

Italijanski istoričar Marko Aurelio Riveli citira brojna italijanska dokumenta u vezi ovog genocida neverovatnih razmera. Tako je pukovnik Đuzepe Anđelini, komandant jednog puka divizije ,,Kralj", zapisao:
,,Na hiljade Srba behu oslepljeni i zverski mučeni, čitave porodice su masakrirane bez ikakvog obzira na pol i dob. Organizatori i izvršioci često su slavili klanje veselo se časteći, kao kad su avgusta 1941. proslavili ubistvo sina direktora srednje škole u Gospiću koji je bio njihova hiljadita žrtva."

Jednom prilikom je Dunavom iz NDH u Srbiju stiglo bure, na buretu je pisalo ,,Srbi evo vam za pihtije", a u buretu dečje odsečene glave, nijedno dete nije bilo starije od 7 godina.

Nemački, Italijanski i Britanski izvori slažu se da su do kraja rata Hrvati ubili između 750.000 i milion Srba, uglavnom staraca, žena i dece.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

lilit

:cry:  :cry:  :cry:

Lepo je to kad visoki pripadnik Nacionalsocijalisticke partije prica o stradanjima nekog naroda.

Nego, oftopik  :lol:, mislila sam da ne postoji nista blesavije od Srba "Neo_nacista", al Jevreji su nas ipak zeznuli:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7744966.stm
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

akhnaton

Quote from: "lilit_depp":cry:  :cry:  :cry:

Lepo je to kad visoki pripadnik Nacionalsocijalisticke partije prica o stradanjima nekog naroda.

Nego, oftopik  :lol:, mislila sam da ne postoji nista blesavije od Srba "Neo_nacista", al Jevreji su nas ipak zeznuli:

Whtfck???? :cry:  :?  :?  :?  :?  :?  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

džin tonik

Quote from: "Alexdelarge"
Pa zar nije pricao da je iz Bosne, da su njegovi preci dizali ustanak protiv Turaka, da su ziveli u brdima gde Turci nisu nikada krocili itd?
hrvat iz bosne? boze sacuvaj, ustasa!

дејан

...barcode never lies
FLA

džin tonik

lazu vas, lazu. srba je pre 100 godina bilo 25 puta vise no rvata. gde su ti ljudi nestali?

Demo(n)lisher

Pa i Sonja Biserko se svim silama trudi da umanji broj zrtava u Jasenovcu.

Albedo 0

Quote from: "zosko"

rođen u socijalističkoj republici Hrvatskoj, da, mora da sam Hrvat. A sad, ko je tip iskonskog Srbina, da nije možda Milutin Danka Popovića?

I samo ja sam rođen u Hrvatskoj, ne i moji preci. Do the math.

džin tonik

Quote from: "Albedo 0"rođen u socijalističkoj republici Hrvatskoj, da, mora da sam Hrvat. A sad, ko je tip iskonskog Srbina, da nije možda Milutin Danka Popovića?

I samo ja sam rođen u Hrvatskoj, ne i moji preci. Do the math.
a tvoji preci rvatima osli sluzit? a znas ti onu poturica gora od turcina?

Albedo 0

znam, najviše ih je bilo u Srbiji, koliko se sjećam. A i sada su na vlasti.

Quotea tvoji preci rvatima osli sluzit?

ne. Zna se kako Srbin iz BiH odlazi u Hrvatsku. Valjda ne treba objašnjavati.

džin tonik

svima nam poznat americki zakon kaze: "u kojoj zemlji si rodjen, taj si." znaci rvat si.
nevezano za to, stalno i dokazujes svu genocidnost. jer inace bi ponosno tvrdio: "ja sam rodjen u najzapadnoj srpskoj zemlji rvatskoj."

raindelay

Quote from: "akhnaton"

Tja, ovo tvoje iznenadjenje pokazuje ne znas nista o istoriji. Pogledaj o naci jevrejima za vreme WWII pa se cudi. Jbg-a neki su videli engleze a neki nemce kao najvecu pretnju stvaranju Izraela.( vidi pod "Lehi" odn. "Stern" grupi od kojih je jedan bio i Jicak Samir kasnije cak i premijer Izraela).  znaika
Ah, da. Bio je u Izraelu i onaj slucaj sa naci stripovima 60-tih.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Albedo 0

zosko, ako ti je dosadno, moraćeš nekog drugog da nađeš da provociraš. Ispade Nikola Tesla Hrvat

po tome npr Švarceneger nije Amerikanac

Albedo 0

Quote from: "raindelay"
Quote from: "akhnaton"

Tja, ovo tvoje iznenadjenje pokazuje ne znas nista o istoriji. Pogledaj o naci jevrejima za vreme WWII pa se cudi. Jbg-a neki su videli engleze a neki nemce kao najvecu pretnju stvaranju Izraela.( vidi pod "Lehi" odn. "Stern" grupi od kojih je jedan bio i Jicak Samir kasnije cak i premijer Izraela).  znaika
Ah, da. Bio je u Izraelu i onaj slucaj sa naci stripovima 60-tih.

ima i Iranaca nacista, mada šaka jada, koji smatraju da je islam uljez i da trebaju da se vrate persijskim korijenima, koji su indoevropski, i da zajedno čine arijsku rasu sa evropskim nacistima.

Ali Jevrej koji kaže da neće da se razmnožava kako više ne bi bilo Jevreja na planeti Zemlji, to je vrh vrhova. Mada i Marks je bio antisemita.

džin tonik

Quote from: "Albedo 0"Zna se kako Srbin iz BiH odlazi u Hrvatsku. Valjda ne treba objašnjavati.
na belom konju, krvavih ociju, ponosno uzdignute glave i isukanog macha?

Alex

Igor Mandić, jedan od retkih Hrvata koji je dovoljno hrabar, pametan i istinoljubiv da kaže ISTINU, reče pre par dana

da je rat u Hrvatskoj počeo sa ustankom Srba u Hrvatskoj koji su podigli S PRAVOM, jer je nova hrvatska HDZ vlast počela da se ponaša osiono, da ih maltretira i  nipodaštava

Voleo bih tačan citat iz emisije Olivere  Kovačević, ali to je otprilike to - tu nema šta da se doda.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Albedo 0

Quote from: "zosko"na belom konju, krvavih ociju, ponosno uzdignute glave i isukanog macha?

tačno tako zosko. Mada je bilo više karabina nego mačeva. Mislim u Blajburgu.

raindelay

Quote from: "Albedo 0"

A: ima i Iranaca nacista, mada šaka jada, koji smatraju da je islam uljez i da trebaju da se vrate persijskim korijenima, koji su indoevropski, i da zajedno čine arijsku rasu sa evropskim nacistima.

B:Ali Jevrej koji kaže da neće da se razmnožava kako više ne bi bilo Jevreja na planeti Zemlji, to je vrh vrhova. Mada i Marks je bio antisemita.

A. Zar Iranci nisu hrvati ?
B. Ma, daj bre ovo su najobicniji glupi klinci kaKvih ima svuda.

ginger toxiqo 2 gafotas

Sanader spreman da dođe u Beograd
28. novembar 2008. | 11:11 | Izvor: Tanjug
Zagreb -- Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je da je spreman da dođe u Beograd kako bi bili razjašnjeni novonastali problemi u odnosima između dveju zemalja.

Sanader je, na predavanju koje je u četvrtak uveče održao u nemačkom gradu Esenu, rekao i da će Hrvatska učiniti sve što je u njenoj moći da odnosi Zagreba i Beograda budu dobrosusedski.

"Ja sam spreman da ponovo otputujem u Beograd kako bih razjasnio novonastale probleme i kako bi to skinuli s dnevnog reda", rekao je Sanader ukazujući da je do napetosti između Hrvatske i Srbije došlo zbog hrvatskog priznanja Kosova i pokretanja tužbe pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

ginger toxiqo 2 gafotas

...posledični B92 komentari...

#  Klasika, napale narod a oni će sad na račun poreskih obveznika da piju i jedu, a možda se nešto privatno i dogovore. A narod ko narod.... Lud i lako zapaljiv.
(Deran, 28. novembar 2008 11:24)

# Ok Sanadaeru.Hvala na dobrim namjerama! Bez obzira na ocita neslaganja, problemi se trebaju rijesavati ili bar pokazati dobru namjeru da ih se rijesi... Pitanje je samo, hoce li tvoj glas netko u Beogradu cuti?
(Konstantinos Veliki, 28. novembar 2008 11:41)

# Kratka izjava - puno kontradiktornosti. Meni, neupucenom, nikako nije jasno kako se Hrvatska moze maksimalno zalagati za "dobrosusetske" odnose i pri tom (u sledecoj recenici) naglasiti da je do pogorsanja istih doslo "... zbog hrvatskog priznanja Kosova i pokretanja tužbe pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu."
(neupucen, 28. novembar 2008 11:46)

# Svako, pa i države, ima pravo da svoja prava i interese ostvari na sudu, to ne znači da ima nečeg rđavog u tome što nas je hrvatska tužila. U vreme na koje se tužba odnosi naša država nije bila ništa drugo nego kriminogena tvorevina, pa me ne bi čudilo da je za nešto kriva. Meni je recimo kriva za mnoge stvari, ali na žalost nemam kome da je tužim!
(Bojan, 28. novembar 2008 12:21)

# Nesto se valja iza brda cim Sanader hoce da dodje u Beograd. A ne da nas prima na kanabetu u Zagrebu. Izgleda da smo ovaj put potrefili strateguju. Mozda kontratuzba, a?
(Nenad, 28. novembar 2008 12:35)

# Ne razumem čemu ova dramatična izjava kada je Sadanader dr Ivo već bio u Beogradu i to na sastanku sa Koštunicom dr Vojislavom?
(Proka, 28. novembar 2008 12:40)

# Bez obzira na svu skepsu na obe strane, ovo ipak treba oceniti kao dobar znak u odbrom pravcu. Države Hrvatska i Srbija nemaju baš mnogo takvih znakova, i svaki treba iskoristiti da se odnosi popravljaju kad je to na korist obe strane. Zaboga, pa ipak govorimo manje-više istim jezikom, imamo kakvu takvu ali zajedničku istoriju, i mnogo interesa koji nam se mogu poklapati ili uskladiti. Nije to baš malo. Da je više pameti na obe strane, Cro i Ser bi mogle biti u budućnosti moćni saveznici.
(Novak, 28. novembar 2008 13:17)

# Dobro dosao gospodine Sanaderu! Ja ocekujem da ce te tom prilikom potpisati sa vladom Srbije Soporazum o "TEHNICKOJ" primeni ANEXA G Sporazuma o sukcesiji koji ste u hrvatskom Saboru ratifikova li jos 2003, a nikako ga ne sprovodite! Ja cekam vec 17 godina da mi se vrati STANARSKO PRAVO i stan u Rijeci koju sam nazalost MORAO da napustim 1992 godine! Kada vratite imovinu i stanarska prava izbeglim Srbima iz Hrvatske do normalizacije odnosa ce sigurno doci!!
(nebojsa, 28. novembar 2008 13:32)

# Za sada politicari iz Hrvatske imaju inicijativu (prvo Pupovac, onda Mesic, sad Sanader), a ovi iz Beograda i dalje mudruju i uzivaju u svom samozadovoljstvu kako su im 'pokazali'. Ovde nije vise pitanje ko je koje nacije, nego ko kavu politicku kulturu neguje. Beograd za sad u velikom minusu.
(a beograd?, 28. novembar 2008 13:34)

# Dobro, ne mojmo davati pretjeranu vaznost tim tuzbama u Haagu. EU prijeti Njemackoj tuzbom i kaznom zbog VW-zakona. Prije toga je EU prijetila Spanjolskoj zbog zastite vlastitih firmi od stranih preuzimanja nakon sto se Njemacka zalila. Stare clanice pokusavaju natjerati Britance da prestanu primati poljoprivredne subvencije koje su relikt iz vremena kad Britanija nije bila medju najbogatijim clanicam unije. Izmedju Ceske i Njemacke se stalno vode diskusije o ratnim zlocinima i stetama, s jedne, te masivnom protjerivanju, s druge strane. I? Mozemo li reci da EU ne funkcionira? Jesu li clanice u pitanju na putu zahladjenja odnosa? Naravno da ne. Diskusije traju, donose se kompromisna rjesenja, ljudi ih registriraju ili pak ne i suzivot tece dalje.
(Nothing personal, 28. novembar 2008 14:13)

Franz Xaver von Baader

Quote from: "Ghoul"zaista ne znam odakle si iskopao težnju za pripadanjem, domovinu i ovo ono što si ovde napričao.

postavljanje i ton topika, ne mogu protumačiti drugačije nego izraz pripadnosti Domovini. kao što je ta pripadnost shvatljiva, tako je način ispoljavanja predstavljen ovdje - pogrešan

Quotebilo neodoljivo to da genocidna država, NDH, optužuje za genocid one nad kojima je i pre 60ak godina a i pre 15ak takođe

NDH ne postoji te sukladno tome ni ne djeluje (ikakvim vidom aktivnosti). Republika Hrvatska nije temeljena na NDH niti među njima postoji ovakav vid povezanosti o čemu ti, na žalost, budalasto pričaš.
Republika Hrvatska se temelji na antifašizmu.
Ono što se događalo prije 60 godina je jedno, a što se događalo prije 15 je drugo.
Svi zlotvori i neljudi (ili gotovo svi) od prije 60 godina su proganjani, osuđeni i kažnjeni. Ta činjenica nikada ni nije bila sporna i prema tome se uvijek postupalo kažnjivo.
Prije 15 godina je situacija sasvim druga i fašističku poziciju su preuzeli srpski čelnici, voždovi i 'poštena inteligencija': ti ideolozi su formalno, a u praksi pomoću raznog ološa te izmanipuliranog naroda, provodili genocidnu politiku na teritoriju Republike Hrvatske. Drugim riječima, srpska strana je ovaj put odigrala 'bad guys' ulogu i u tom smislu se treba i postupati.

Quotesamo mi je, kao ljubitelju crnog humora i humora apsurda

svakako volim dobar humor i šalu, a u tvom postu toga ne nalazim ni mikroskopom
osim ako pod apsurdom ne smatraš vlastito brkanje pojmova 'NDH' i 'Republika Hrvatska', kao i brkanje dvaju svjetova: onog prije 60 godina i ovog sadašnjeg

raindelay

Quote from: "PingvinPatuljak"Republika Hrvatska nije temeljena na NDH niti među njima postoji ovakav vid povezanosti o čemu ti, na žalost, budalasto pričaš.
Republika Hrvatska se temelji na antifašizmu.

xjump

Demo(n)lisher

Pa da Hrvati su cuveni antifasisti.

Franz Xaver von Baader

Quote from: "Alex"Igor Mandić, jedan od retkih Hrvata koji je dovoljno hrabar, pametan i istinoljubiv da kaže ISTINU, reče pre par dana

da je rat u Hrvatskoj počeo sa ustankom Srba u Hrvatskoj koji su podigli S PRAVOM, jer je nova hrvatska HDZ vlast počela da se ponaša osiono, da ih maltretira i  nipodaštava

alex,
znao sam te pohvaliti kad je važilo, a sada sam ti dužan ukazati na jeftinu sofistiku koju podmećeš

prvo,
temeljen čega sudiš da je I.Mandić dovoljno hrabar, pametan i istinoljubiv? Jesi li ti u dosluhu sa Višim Bićem i imaš izravan uvid u Ultimativne Kriterije hrabrosti, pameti i istine te u rang-listu nositelja ovih laskavih epiteta?
Implicira li ova vrhunska sofistika 'jedan od rijetkih Hrvata' da se Hrvati baš odlikuju rijetkošću hrabrosti, pameti i istinoljubivosti (prepoznatljivi su po tome na tablici naroda) ili samo ističeš otužnu činjenicu da su ljudi uopće rijetko dovoljno hrabri, pametni i istinoljubivi, te sukladno tome, primjerice, Srbi također?

a drugo,
sve da je i bilo tako kao što se gore tvrdi (premda nije, ni formalno ni masovno; pojedini izgredi su mogući), smatraš da je pravo da se na politička neslaganja reagira balvanima, paležom, protjerivanjem i smaknućem Nesrba, masakriranjem civila i policajaca, vađenjem očiju i sl? Srbi su trebali, u slučaju represivnog sustava, organizirati epohalno drugačiji vid otpora, umjesto silaska u suludo barbarstvo - tko ovo ne shvaća, ili je budala ili brka stvari

Franz Xaver von Baader

Quote from: "Demo(n)lisher"Pa da Hrvati su cuveni antifasisti.

upravo tako

raindelay

Quote from: "PingvinPatuljak"

upravo tako

Mislis ovako:

http://www.index.hr/thumbnail.ashx?o=a&w=600&h=600&path=images3/2eedca61-89d8-4b73-a1a1-108580b03e39.jpg
A i fudbalski klubovi po Hrvatskoj su isto ANTIFA

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/page/2007/10/28/0010006.html

:idea:

Demo(n)lisher

Quote from: "raindelay"

upravo tako

Mislis ovako:

http://www.index.hr/thumbnail.ashx?o=a&w=600&h=600&path=images3/2eedca61-89d8-4b73-a1a1-108580b03e39.jpg
A i fudbalski klubovi po Hrvatskoj su isto ANTIFA

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/page/2007/10/28/0010006.html

:idea:
Covek ima pravo. Ma Hrvati su jedan fini i miroljubiv narod, veze nema sa genocidom, to je sve komunisticka izmisljotina. :!:

raindelay

A evo malo i ANTIFA skolske literature.

Franz Xaver von Baader

kada postaš nešto suvislo, bit će mi drago da te oborim na 18 (tebi) začudnih i neshvatljivih načina
ovakvi vidovi nabrajanja stvari i pojmova nisu mi naročito poticajni. slažem se s tobom u postojanje pobrojanih bića, ako je to cilj - ukazivanje na egzistenciju predočenih bića

predlažem ti da još pročeprkaš po netu: zasigurno ćeš naći još tisuće spornih bića, koja možeš nabrojiti i tako lijepo nizati u topic. možda stigneš i do stote stranice...

raindelay

Quote from: "PingvinPatuljak"možda stigneš i do stote stranice...

Pa da za 50 godina neki hrvatski povjesnicar nadje te stranice i tvrdi kako ih je bilo samo 2-3, a da ostale nisu ni postojale ili su srpska zavera.  :evil:

džin tonik

cuo sam iz pozdanih izvora da ce povodom lozenja masa i protutuzbe na rtb-u pustati kosovsku bitku i lesi se vraca kuci.

Ghoul

Quote from: "zosko"cuo sam iz pozdanih izvora da ce povodom lozenja masa i protutuzbe na rtb-u pustati kosovsku bitku i lesi se vraca kuci.

misliš, KAPETAN LEŠI SE VRAĆA KUĆI? :idea:

Ghoul

inače, meni je nejasno kako pingvin ima obraza da MENI spočitava nekakvo identifikovanej sa narodom, nacijom, državom, domovinom i čime sve ne - iako sam mu lepo objasnio povod- a istovremeno on sam se upušta u militantnu odbranu hrvatske, svoje domovine, kao pravi domoljub, da ne kažem domobran (hoću reći, onaj koji DOMOvinu BRANi).

inače, naravno da nije nikakva omaška što sam kazao NDH misleći na današnju Hr: to je skraćenica koja znači Nezavisnija Država Hrvatska. naime, ako je u vreme hitlera i muslonijija ta genocidna marionetska tvorevina bila 'neovisna' - koliko li je tek danas značajno nezavisnija no tada?

a te priče o diskontinuitetu između NDH od pre 60ak godina i one nastale u 90im - to prodaj orlovima i sokolovima na tim tvojim zaratustrijanskim visovima sa kojih si se spustio u cilju domobranstva.

raindelay

Quote from: "zosko"cuo sam iz pozdanih izvora da ce povodom lozenja masa i protutuzbe na rtb-u pustati kosovsku bitku i lesi se vraca kuci.

Ja sam cuo da je na RTB-u ovo hit. Ne skida se sa programa.

http://www.imdb.com/title/tt0266873/
:wink:

ginger toxiqo 2 gafotas

...evo ja, kao potomak 37 od (inače, čisto-najčistijih) ruku Pavelićevih udarnika pobijenih članova porodica Šacberg i Zoldar, potvrđujem antifašističku bit svake samostalne hrvatske državne tvorine u dvadesetom veku...i da, ne bude zabune - verujem, Efraima Zurofa mi, da je Jasenovac zbilja bio radni logor (mada nešto me tera da poverujem i  hush-hush rehab centar) za lenjivce i protuve...

...i tražim Tijanićevu smenu prvenstveno jer nas je uskratio izravnog prenosa Thompsonovog nastupa na glavnog zagrebačkog trga (što je za EU depresivce Damien Rice, to je trubadur M. P. Thompson za nas bivše SFRJ paćenike)...

...i sloboda za Ademija, Norca, Gotovinu et al...

Albedo 0

a drugo,
sve da je i bilo tako kao što se gore tvrdi (premda nije, ni formalno ni masovno; pojedini izgredi su mogući), smatraš da je pravo da se na politička neslaganja reagira balvanima, paležom, protjerivanjem i smaknućem Nesrba, masakriranjem civila i policajaca, vađenjem očiju i sl? Srbi su trebali, u slučaju represivnog sustava, organizirati epohalno drugačiji vid otpora, umjesto silaska u suludo barbarstvo - tko ovo ne shvaća, ili je budala ili brka stvari

pa ko je vadio oči, Srbi ili ustaše? Pa čovječe, tebi nije dobro, idi liječi se, postoje pisma njemačkih nacista koji su se gadili šta im je Pavelić pokazivao, košare pune očiju, a sad kao Srbi su to radili, ajde da ne lažeš, može?

Drugo, politička ''neslaganja'' su kada oduzmeš Srbima KONSTITUTIVNA I GRAĐANSKA PRAVA, to jest DEHUMANIZUJEŠ ih, što je bio prvi korak ka GENOCIDU u WWII. I o tome imaš buljuk autora koji upravo tako govore o fašističkim režimima - Hana Arent kao najpoznatija, sa knjigom ''Izvori totalitarizma''. Da si ti uopšte čuo za tu knjigu, ne bi pisnuo, mamlaze. Ustaška ''kulturno-emancipacijska'' višedecenijska politika se poklapa skoro potpuno sa procesom koji je opsiala Arentova, a knjigu imaš i na srpskom jeziku dostupnu u elektronskom obliku, samo malo potraži i informiši se, čovječe, izađi malo iz ljušture.

Dođe bivši MASPOKovac na vlast, krši Ustav Hrvatske, oduzima Srbima ljudska prava, i onda se neko čudi kad oni kažu ..''NE''?

Idi liječi se, patuljak.

Franz Xaver von Baader

priznajem da mi je misao zahtjevna, ali pobogu, ghoule, bila su vremena... kada smo se krasno šalili i obarali, a ti bi bio u stanju pratiti dubioze oko nepoznatih riba koje ujedaju i western-carpentera...
što se u međuvremenu dogodilo, nije mi poznato, jesi li ostao bez dotoka kisika u prednji čeoni režanj poradi ugradnje penilnih implatanata ili si samo ugradio penilne implatante, ali ovako doslovno ne bih trebao objašnjavati ni markosu. dakle, ja ti ne spočitavam identificiranje sa domovinom, nego način, ovakvo 'identificiranje sa domovinom':

Quotete priče o diskontinuitetu između NDH od pre 60ak godina i one nastale u 90im - to prodaj

Quotebilo neodoljivo to da genocidna država, NDH, optužuje za genocid one nad kojima je i pre 60ak godina a i pre 15ak takođe

itd.

moram li ti sad detaljno i eksplicitno razlagati osnove logike, a zatim principe trikova kojima se služi ovaj tip sofisterije? moram li o pojmovima i njihovim opsezima? o sužavanju i proširivanju opsega?
vučeš li ti implikacije ovih tvojih izjava? nalaziš se u živom blatu i ovakvim vrludanjem toneš sve dublje.
ja te jednostavno ne razumijem: pa tebi je čovječe dužnost da mene ili nekog drugog građanina Hrvatske prokažeš Organima Vlasti. eto, na to si spao - na prokazivača, jednog jutra ćeš me oklevetati... jesi li ti ikad u životu sreo nekog Hrvata? ako mu nisi istog trena pucao u glavu ili ga prokazao, postao si suučesnik, potpomažeš fašističku državu zlikovaca, bodriš Salo i Krug Dreka.
ti si, dečko, lud, a da imaš barem centimetar pimpeka, ovoga bi trena urgirao kod administratora da mi se zabrani pristup forumu na kojemu sam raskrinkan

Franz Xaver von Baader

ginger,
ti si, 'šaljivče', možda navikao na jeftinu publiku koja bi ti zapljeskala i kesila se na onakve tvoje pošalice, no ja te moram upozoriti da ili nisi pratio raspravu ili ju nisi posve razumio, a svejedno si osjetio potrebu da se izglupiraš. tj, pišeš budalaštine, pravo rečeno.

Quote from: "Albedo 0"pa ko ...

o jadna budalo
ako ne možeš pratiti slijed postova i odgovora, kao i na što se pojedini odgovori odnose, onda si uzmi privatne satove ili večernju školu
do tada mi se ne javljaj sa nepovezanim replyima

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Ghoul

pingvine, zaista mi je neverovatno da i dalje insistiraš na tim tvojim sofizmima za zasenjivanje prostote: shvati da to tako sa mnom ne može.
nemaš mi šta držati lekcije o pojmovima i njihovim opsezima – samo mi reci zašto si meni kenjao o nekakvom mom domoljublju a onda si ti sâm reagovao kao najčistiji onaj domobran?
šta bi zaratustra rekao na to?

dakle, raskrinkao sam u tebi isto ono licemerje koje se ogleda i u podizanju ove smešne tužbe (tj bila bi smešna da nije tužna i odvratna) – to je potpuno isti proces, optuživanje truna u tuđem oku dok se ne primećuje balvan u sopstvenom.

a i s tim sofizmima o tome dal sam nekad sreo nekog hrvata itd nemoj meni, molim te: jesam, sreo sam, ima ih ovakvih i onakvih, kao i svuda, sa nekim dobrim sam se družio i naživo i mejlovima, to zaista nema nikakve veze sa tvojim domoljubljem.
a tek pokušaji da sebe načiniš žrtvom, sa samoizazvanim pozivima na (crven) ban i linč: pa zašto? raskrinkan si samo kao sofista i licemer, lažni zaratustra koji ipak nije ni milimetar iznad dnevne politike – TO je jedino raskrinkavanje koje se ovde desilo, a to nije dovoljan razlog za tvoje banovanje.
:roll:

džin tonik

Quote from: "Ghoul"

misliš, KAPETAN LEŠI SE VRAĆA KUĆI? :idea:
za kartmana "ja vas vise necu branit kad vas napadnu rvati!" leši, a za albeda lesi.