• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Hrvatska tuži SRBIJU za genocid?!!!

Started by Ghoul, 19-11-2008, 00:52:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: "marlowe"Komentar je suvisan.

http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=365979
pih. ovo jos nije nista. decji nestasluk. malo farbaju farbama. a vidi sta su radili oni koji begose u juznu ameriku:
http://www.youtube.com/watch?v=J4ksTMYh1rM
i sad nama sude za genetiku!

David

Danasnja Hrvatska je taman onoliko "anti-fasisticka" koliko jedan fashistoid Tupson dobija mogucnost od strane SDP-ovog gradonacelnika (seljober Bandic) da mu se organizuje besplatan monster-koncert na sredisnjem gradskom trgu glavnog grada te drzave, dok su Mercep i Glavas jos na slobodi (ustashoidi i masovne ubice), dok se porice etnicko ciscenje za vrijeme "Oluje" itd., i taman onoliko koliko je i danasnja Srbija u istoj mjeri "anti-fasisticka" dok joj u Parlamentu sasvim legitimno vise portreti Nedicevih ministara (ne trazi mi se sada po net-u, ali vrlo je moguce i samog Mikija Nedica) i dok u jednom od njenih gradova postoji Trg Dimitrija Ljotica, dok se negira odgovornost ucesca Srbije u zapocinjanju ratova u ex-Yu (inicijator) i direktnom ucescu u njima (sve sa glomazerskim etnickim ciscenjem, sto nogom-u-dupe sto metodom masovnih egzekucija, svih onih koji nisu srpskog porijekla), dok joj pola stanovnistva glasa sa Radikale i sl.

To su, otprilike, "dijagnosticke slike" "anti-fasizma" i Hrvatske i Srbije, pa prosudite sami koliko su se uspjeli pribliziti onom stvarnom, institucionalnom, a ne fiktivnom i pseudo-deklarativnom anti-fasizmu.

Sve to ne mijenja cinjenicu da je onaj nabusiti, arogantni i glupavi balavander Jeremic daleko ispod po kvaliteti diplomatskog umijeca od bilo kojeg vodeceg polititicara iz trenutne vrhuske Hrvatske, bio to umjereni Mesic ili HTZ-ovac Sanader ili njegove diplomate, sto sve ide na dusu njegovom trenutnom shefu, koji ga je i namjestio na to mjesto, Bokici Tadicu.
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

marlowe

Sistemska greska: Vuk Jeremic je daleko na visem nivou od bilo kog njegovog counterparta iz okolnih zemalja, kojima ni ti ni ja ne znamo ni ime. Politicka elita Srbije je na dosta visem nivou od ostatka regiona gde jos nije doslo ni do smene CK SKA kadrova (Kucan, Drnovsek, "onaj celavi", Mesic, Seks, Silajdzic, Djukanovic, Vlasi, itd, itd, itd), sto je u Srbiji okoncano jos 2000. godine.
A kad pogledam primere predsednika Francuske, SAD, nemackog kancelara ili nedavno preminulog "najtalenotovanijeg" austrijskog politicara svoje generacije, Vuk Jeremic prerasta u istinskog drzavnika bizmarkovske pojave.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

raindelay

Ne lazi. Ni u jednom gradu ili selu u Srbiji NE POSTOJI Trg Dimitrija Ljotica.
U parlamentu ne visi slika Nedicevih ministara vec slika Nedica(koji je zesce kontoverzna licnost, ni tamo ni ovamo). O ostatku tvog posta ne treba ni trositi reci. Zar u Srbiji od svih Ex-YU republika ne zivi najveci broj naroda i narodnosti sto bi se reklo. O pocinjanju ratova bolje ti je da cutis ili ko ubi onog u Sarajevu na svadbi ? Da pola stanovnika glasa za radikale tacno al ako su ti smesni likovi fasisti ili nacisti tu si se zajebao. A Sven Alkalaj je mozak predpostavljam.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

David

U pravu si za trg Mite Lj., i tu se ispricavam, jer je ta inicijativa na vrijeme abortirana (sada vidjeh na net-u; bilo jednom veoma realno kao ideja, u Smederevu).

Za Nedica nema "ni tamo, ni ovamo", bas kao sto toga nema u dilemama sta je to fasizam/shovinizam i anti-fasizam.

Pa ni Glavas, Mercep ili Rojs, onako odokativno, nisu "fasisti" (nego "obicni, narodski ljudi" koji vole popit, pojIst, zapjevat i za pojas zadjenut... al' kad im se pruzi/la/ prilika, bome, i zaklat onog "drugog").

*bes tog Swena Alkaloida (svi Silajdzicevi ljudi, bas kao i Dodikovi, su destruatori iole normalnog zivota u BAsni), ali i on je do gleznjeva po kretenluku Nadobudu Jeremicu (mozda zato sto nema cesto priliku da isti i demonstrira tako cesto, ko ce ga znati ;) ).

marlowe

Davide, ispadas smijesan. Pitaj dajdzinicu sto progna i Deda Mraza iz Sarajeva?
Kako ce sad ono biti multietnicko?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

David

Njima na dusu, i ja sam iz Banjaluke...

marlowe

Kome njima? Ko su oni? Ko protera starog Deda Mraza?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Alex

Quote from: "PingvinPatuljak"
alex,
znao sam te pohvaliti kad je važilo, a sada sam ti dužan ukazati na jeftinu sofistiku koju podmećeš

prvo,
temeljen čega sudiš da je I.Mandić dovoljno hrabar, pametan i istinoljubiv? Jesi li ti u dosluhu sa Višim Bićem i imaš izravan uvid u Ultimativne Kriterije hrabrosti, pameti i istine te u rang-listu nositelja ovih laskavih epiteta?
Implicira li ova vrhunska sofistika 'jedan od rijetkih Hrvata' da se Hrvati baš odlikuju rijetkošću hrabrosti, pameti i istinoljubivosti (prepoznatljivi su po tome na tablici naroda) ili samo ističeš otužnu činjenicu da su ljudi uopće rijetko dovoljno hrabri, pametni i istinoljubivi, te sukladno tome, primjerice, Srbi također?

Tu se možemo složiti, ljudi uopšte, shodno tome i Srbi.

a drugo,
sve da je i bilo tako kao što se gore tvrdi (premda nije, ni formalno ni masovno; pojedini izgredi su mogući), smatraš da je pravo da se na politička neslaganja reagira balvanima, paležom, protjerivanjem i smaknućem Nesrba, masakriranjem civila i policajaca, vađenjem očiju i sl? Srbi su trebali, u slučaju represivnog sustava, organizirati epohalno drugačiji vid otpora, umjesto silaska u suludo barbarstvo - tko ovo ne shvaća, ili je budala ili brka stvari

Tu se baš i ne slažemo. Ni ti ni ja nismo baš bili na licu mesta i znamo o tim događajima iz druge ruke.
Ja sam bar tada imao dovoljno godina (20-ak) da zainteresovano pratim i analiziram dešavanja.
Kod vas i nas državni mediji su bili pristrasni i pružali jednostranu sliku, ali smo mi, za razliku od vas, imali i nekontrolisane, alternativne medije (naša borba, vreme itd) koji su davali realističniju sliku.

Ja se, kao juče da je bilo, sećam poslanika u hrvatskom parlamentu ispred srpske manjine, kome su se hrvatski poslanici smejali, zviždali, a bogami i gađali ga. Kao i još niza događaja.

Oni koji su tada bili maloletni i nesposobni da se probiju kroz medijsku blokadu, sad uglavnom imaju uprošćene crno-bele verzije događanja u svojim glavama.

No, nadam se da ovo neće uticati - ninašta, zapravo.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

David

Quote from: "Alex"ali smo mi, za razliku od vas, imali i nekontrolisane, alternativne medije (naša borba, vreme itd) koji su davali realističniju sliku.
.

Npr., "Radio 101", "Arkzin", i, najveci medju najboljim - "Feral" (ako to kaze i jedan Misha Vasic, iz "Vremja", procenat da takav nije je malo vjerovatan)...

marlowe

Misa Vasic nije izrekao neku sopstvenu misao vec dve decenije. Postavlja se pitanje je li uopste sposoban za tako nesto.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

džin tonik

Quote from: "Alex"... mi, za razliku od vas, imali i nekontrolisane, alternativne medije (naša borba, vreme itd) koji su davali realističniju sliku.
...
ova je najjaca do sada!  :x  mi smo imali alternativne medije, a pingvinu su padale nase granate po glavi.
no nije si mogao stvoriti najjasniju sliku okruzen rvatskom propagandom. da je imao nase objektivne medije shvatio bi da ga samo zelimo osloboditi. genijalno!

raindelay

Quote from: "David"

...jedan Misha Vasic, iz "Vremja"

Dobru muziku slusas (No wave pre svega) ali o stanju u Srbiji ocigledno nemas predstavu ako ti je on...sta god. :lol:

raindelay

Quote from: "zosko"a pingvinu su padale nase granate po glavi.

Aha, eno snimio i film koji se tako zove.

http://www.imdb.com/title/tt1135930/

:D  :D  :D

marlowe

Quote from: "zosko"ova je najjaca do sada!  :x  mi smo imali alternativne medije, a pingvinu su padale nase granate po glavi.
no nije si mogao stvoriti najjasniju sliku okruzen rvatskom propagandom. da je imao nase objektivne medije shvatio bi da ga samo zelimo osloboditi. genijalno!

Sta, ko je tovario pingvinu granate na glavu? Tvoji njemci? Ciji si ti, uopste, mali?
A i kako je pingvin preziveo udar granata po glavi? i jel' zato patuljak?
Pitanjima nikad kraja...
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Alex

Quote from: "zosko"
Quote from: "Alex"... mi, za razliku od vas, imali i nekontrolisane, alternativne medije (naša borba, vreme itd) koji su davali realističniju sliku.
...
ova je najjaca do sada!  :x  mi smo imali alternativne medije, a pingvinu su padale nase granate po glavi.

Nikakve granate ne bi padale da je Hrvatska svoje odvajanje pokušala da sprovede suptilno i političkim sredstvima. Ne bi ni bilo rata.

Ne, umesto toga se udarilo u pesmu i slavlje uz ustaška obeležja, proglasila se hrvatska državom samo hrvatskog naroda, Srbima koji su do juče bili većinski narod u zemlji u kojoj su živeli (SFRJ) je saopšteno od danas ste nacionalna manjina sa minimalnim manjinskim pravima, eto vam. Još malo šikaniranja u nekim sredinama, na poslu isl. zato što ste Srbi i što se nešto bunite i tražite, da začini sve to.

Vrlo inteligentno od Hrvata i Hrvatske.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Albedo 0

o jadna budalo
ako ne možeš pratiti slijed postova i odgovora, kao i na što se pojedini odgovori odnose, onda si uzmi privatne satove ili večernju školu
do tada mi se ne javljaj sa nepovezanim replyima

alo mamlaze, ono što je suštinski bilo rađanje totalitarizma ti nazivaš  ''političkim neslaganjima'' na koje su Srbi odgovorili  balvanima. Treba da te je sramota. Ali nisam siguran da si sposoban da te bude sramota.

Dakle, Srbi kome ste pobili preko pola miliona ljudi treba da mirno stoje dok maspokovac dolazi na vlast, zajedno sa svojom svitom koja je pokušala državni udar 1971. godine a po Hrvatskoj i graničnim dijelovima BiH vitlali šahovnicama, taj maspokovac 20 godina kasnije dolazi na vlast, krši ustav Hrvatske i oduzima građanska prava Srbima. Da, baš čudno zašto balvanima na neofašiste. Odgovor je - nije bilo težeg naoružanja.

Bolje čitaj Hanu Arent, čitaćeš sopstvenu historiju.

Ugly MF

Ljudii,
vi se samo svadjate....
sta bi bilo da imate oruzje i da ste u rovovima jedan prekoputa drugoga....

Evo ja predlazem mirovne pregovore ,ali samo sa Severinom!

To je jedino sto vredi u Hrvackoj po meni i saaamo nju mogu da
vidim kao pregovaraca.
Ne moram ni da je slusasm...
..bolje  da nista i ne govori....
ne mora ni da bude obucena uopste...

akhnaton

Quote from: "raindelay"
Quote from: "akhnaton"
Quote from: "lilit_depp":cry:  :cry:  :cry:

Lepo je to kad visoki pripadnik Nacionalsocijalisticke partije prica o stradanjima nekog naroda.

Nego, oftopik  :lol:, mislila sam da ne postoji nista blesavije od Srba "Neo_nacista", al Jevreji su nas ipak zeznuli:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7744966.stm
:cry:  :cry:  :cry:

Whtfck???? :cry:  :?  :?  :?  :?  :?  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Tja, ovo tvoje iznenadjenje pokazuje ne znas nista o istoriji. Pogledaj o naci jevrejima za vreme WWII pa se cudi. Jbg-a neki su videli engleze a neki nemce kao najvecu pretnju stvaranju Izraela.( vidi pod "Lehi" odn. "Stern" grupi od kojih je jedan bio i Jicak Samir kasnije cak i premijer Izraela).  znaika
Ah, da. Bio je u Izraelu i onaj slucaj sa naci stripovima 60-tih.

Ne znam ništa o istoriji? Naci Jevreji? Pa da, jedna od Hitlerovijih ideja je i bila da sve jevreje iz evrope pošalje u Palestinu i tako konačno reši jevrejsko pitanje. Englezima to nije odgovaralo. Možda na to misliš??!!!

Ili misliš na to kako je narod koji je imao "božje" odobrenje da počini genocid na teritiriji "retenu" - Palestine, Hanana??? Na narod koji sebe predstavlja kao žrtvu???  xseaeek
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

raindelay

Lepo je to kad visoki pripadnik Nacionalsocijalisticke partije prica o stradanjima nekog naroda.

Nego, oftopik  :lol:, mislila sam da ne postoji nista blesavije od Srba "Neo_nacista", al Jevreji su nas ipak zeznuli:

Tja, ovo tvoje iznenadjenje pokazuje ne znas nista o istoriji. Pogledaj o naci jevrejima za vreme WWII pa se cudi. Jbg-a neki su videli engleze a neki nemce kao najvecu pretnju stvaranju Izraela.( vidi pod "Lehi" odn. "Stern" grupi od kojih je jedan bio i Jicak Samir kasnije cak i premijer Izraela).  znaika

Ne znam ništa o istoriji? Naci Jevreji? Pa da, jedna od Hitlerovijih ideja je i bila da sve jevreje iz evrope pošalje u Palestinu i tako konačno reši jevrejsko pitanje. Englezima to nije odgovaralo. Možda na to misliš??!!!

Ili misliš na to kako je narod koji je imao "božje" odobrenje da počini genocid na teritiriji "retenu" - Palestine, Hanana??? Na narod koji sebe predstavlja kao žrtvu???  xseaeek

Ne znas ti nista ni o cemu a o istoriji posebno. Svakakvih ludosti je bilo u nacistickoj Nemackoj pa i takvih kakvi su naci jevreji.Evo ti samo par primera o tome pa malo se obrazuj:

Film: http://www.dvdtalk.com/reviews/31529/hitlers-jewish-soldiers/
Knjiga: http://findarticles.com/p/articles/mi_qa3686/is_/ai_n29149047

A imas i ovde na prvoj strani topika "genijalni dokumentarni filmovi" remek delo Ricarda Stenlija "Secret Glory, The (2001)" o onom nesrecniku Oto Ranu koji je bio jevrejin pa je dogurao do visokog polozaja u SS-u.

Tex Murphy

Ako postoje Mirko Pejanović i Tatjana Ljujić-Mijatović, zašto ne bi postojali i Naci Jevreji?  :twisted:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

džin tonik

Quote from: "Alex"Nikakve granate ne bi padale da je Hrvatska svoje odvajanje pokušala da sprovede suptilno i političkim sredstvima. Ne bi ni bilo rata.

Ne, umesto toga se udarilo u pesmu i slavlje uz ustaška obeležja, proglasila se hrvatska državom samo hrvatskog naroda, Srbima koji su do juče bili većinski narod u zemlji u kojoj su živeli (SFRJ) je saopšteno od danas ste nacionalna manjina sa minimalnim manjinskim pravima, eto vam. Još malo šikaniranja u nekim sredinama, na poslu isl. zato što ste Srbi i što se nešto bunite i tražite, da začini sve to.

Vrlo inteligentno od Hrvata i Hrvatske.
neki tip jednom napisase da su srbi toliko dobri u laganju da cak i sami povjeruju u svoje gluposti.  :D

Franz Xaver von Baader

eh ghoule,
posljednji post bih ti trpao u duhovitije i solidnije pokušaje oponiranja, da se ne radi o najprozirnijoj taktici zamućivanja, bacanja dimne bombe. međutim, Pingvin i dalje prodire kroz tvoju glupost u ovom slučaju. a ta se glupost ogleda u mahanju NDH-om (uobičajena čobanska retorika koju si SVAKAKO trebao nadvladati) na realne političke konsekvence, i sa tom i takvom retorikom jedino sudjeluješ u huškanju i paljenju 3P: pubertetlija, psihopata i pastira.
naravno da sam (kao čovjek pingvin i patuljak) bio dužan ukazati ti na trulo brvno u tvom oku. u ostala 'nadmudrivanja' ne bih više, ne da mi se spuštati na te prozirne retoričke figure, ako ti je zadovoljstvo odmah priznajem da takva goebbelsova paljevinska taktika koju rabiš bolje i žešće dopire do masa (što se na topicu činjenično pokazuje te razni likovi čeprkaju po netu i postaju 'inkriminirajuće' stvari). jednostavno odbijam sudjelovati u toj vrsti stapanja sa 'domovinom' i odgovaranju istom vrstom oružja.

eto, pogriješio si i griješiš i dalje - to je to.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Ghoul

Quote from: "zosko"neki tip jednom napisase da su srbi toliko dobri u laganju da cak i sami povjeruju u svoje gluposti.  :D

i ja se prisećam toga: mislim da je to kazao ante pavelić.
ili andrija artuković?
:idea:
https://ljudska_splacina.com/

Franz Xaver von Baader

david,
hrvatska, kao i svaka moderna država, pati od istih antagonizama i to nitko ni ne spori (eto barem forumaški psihopate mogu njuškati oko tuđih zahoda i 'dokazivati linkovima' egzistenciju hrvatskih antagonizama)
međutim,
hrvatska je potpuno antifašistička na formalnim i ozbiljnim razinama, dok primjerice srbija rehabilitira četništvo, a intelektualci poput ghoula padaju u regresiju i vijore NDH-om

...

alex,
pa ne čini mi se da ti imaš iole jasnu sliku što se događalo u hrvatskoj. ti brkaš stvari. srbi su ti koji su morali biti 'suptilniji' i 'osvješteniji', pa koliko god to tebi bilo teško prihvatiti. hrvatska je bila prinuđena na obrambeni rat, dok je srbija vodila agresorski - nikakva relativiziranja ne mogu izmijeniti ovu crno-bijelu činjenicu

što se ostalog tiče, ne trpam te u isti koš sa bolesnicima tipa marlowe ili albedo

Albedo 0

Quote from: "PingvinPatuljak"hrvatska je potpuno antifašistička na formalnim i ozbiljnim razinama

na ''ozbiljnim razinama'' ona napada Srbe od 1573. godine, i na takvim temeljima se gradi,s toga me ne čudi da ti kao normalnu stvar posmatraš čak i neofašističke odluke hrvatske vlasti, vama je to odavno normalno.

zosko
Quoteneki tip jednom napisase da su srbi toliko dobri u laganju da cak i sami povjeruju u svoje gluposti.

da li je maspok bio ustaško-fašistički-separatistički pokret. Evo ja tvrdim da je bio sve od ponuđenog, jade da vidim šta lažem, da mi ti objasniš.

Dakle, maspok koji se pojavio 16 godina prije Slobodana Miloševića. Eto, ne moramo ni da idemo skroz do 1573. godine.

džin tonik

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "zosko"neki tip jednom napisase da su srbi toliko dobri u laganju da cak i sami povjeruju u svoje gluposti.  :D

i ja se prisećam toga: mislim da je to kazao ante pavelić.
ili andrija artuković?
:idea:
eh stvarno, sa nekim stvarima se ne sali.
svi znamo da to bijase odbilic milos, a dokumentirano je u prvoj srpskoj stampanoj knjizi iz 1385.

Albedo 0

ne znam ko je to rekao ali znam da je Dučić rekao da su Hrvati najharbriji narod.

Doduše, ne zato što se ničega ne plaše, već zato što se ničega ne stide.

Franz Xaver von Baader

i to kaže spodoba koja izjavljuje ovo:

Quotea vi i dalje kukajte o Srebrenici i sličnim glupostima.... ako ćemo pošteno, nije ih dovoljno ni pobijeno, 55 000

pa gdje je sada ghoul, taj 'lovac' na crni humor, taj vrijedni mrav i hrčak u skupljanju apsurdnih šala

džin tonik

Quote from: "Albedo 0"ne znam ko je to rekao ali znam da je Dučić rekao da su Hrvati najharbriji narod.
eto vidis. i corava kokos nadje koje zrno.

Albedo 0

ub'o je on posred srede

Nastavak: Doduše, ne zato što se ničega ne plaše, već zato što se ničega ne stide - Jovan Dučić u lice hrvatskom predstavniku, dok su bili na zajedničkom sastanku sa predsjednikom Ruzveltom.

džin tonik

a jel bilo graha na tom sastanku? a sta za pojebat?

Albedo 0

vjerovatno je Hrvat mislio da pojebe Srbina

mac

... ali Srbija se saginjati neće!

Ljudi bre, vama je baš dosadno.

džin tonik

Albedo 0

akhnaton

Ne znas ti nista ni o cemu a o istoriji posebno. Svakakvih ludosti je bilo u nacistickoj Nemackoj pa i takvih kakvi su naci jevreji.Evo ti samo par primera o tome pa malo se obrazuj:

Film: http://www.dvdtalk.com/reviews/31529/hitlers-jewish-soldiers/
Knjiga: http://findarticles.com/p/articles/mi_qa3686/is_/ai_n29149047

A imas i ovde na prvoj strani topika "genijalni dokumentarni filmovi" remek delo Ricarda Stenlija "Secret Glory, The (2001)" o onom nesrecniku Oto Ranu koji je bio jevrejin pa je dogurao do visokog polozaja u SS-u.
A ti jelte kao "svbin" znaš sve, razumeš se u sve? Veruješ svemu što nađeš na Internetu?????? Svakakvim teorijama zavere???? Ludosti u Nacističkoj nemačkoj!? A ludosti u nacional socijalističko-vadikalnoj-svbiji devedesetih? :twisted:   :twisted:  :twisted: Ne čude me jevreji, ne čudi me više niko i ne čudi me više ništa. Od  naroda koji je jelte toliko mrzeo nemce, da ih je u oba rata po "zlu" zapamtio, a koji je najviše voleo nemačku marku, voleo da u toj istoj nemačkoj pere klozete, šeta kučiće i seksualno zadovolajva ostarele nemice me ništa više ne čudi. Ni uvrede ni provokacije. xuss

marlowe

Meni su uvrede i dalje neprihvatljive i smatram ih odrazom niskog civilizacijskog nivoa u komunikaciji, pa se i cudim ovakvom uvredljivom tonu i recima. Tome se cudim u danasnjoj demokratskoj i gradjanskoj Srbiji, pa te molim da povedes racuna i pokazes makar malo tolerancije prema onima koji su drugaciji od tebe.
Izvinjenje bi bilo ocekivano posle ovakvog ispada.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

akhnaton

Quote from: "marlowe"Meni su uvrede i dalje neprihvatljive i smatram ih odrazom niskog civilizacijskog nivoa u komunikaciji, pa se i cudim ovakvom uvredljivom tonu i recima. Tome se cudim u danasnjoj demokratskoj i gradjanskoj Srbiji, pa te molim da povedes racuna i pokazes makar malo tolerancije prema onima koji su drugaciji od tebe.
Izvinjenje bi bilo ocekivano posle ovakvog ispada.

Izvinjavam se!!!! Izvinjavam se svima koje sam uvredio.  :cry:  :cry:  :cry: Podržavam pravo svakoga da bude drugačiji, samo svoj. Ali bez ličnih uvreda molim! :(

EKSTREMISTA

KOMENTAR DANA - MILOŠ GARIĆ
HEJ, SLOVENI
Nisu velike ideje za male narode. Istorijske noći 1. decembra 1918. srpski prestolonaslednik Aleksandar to nije znao

Poželeo je veliku kraljevinu, poverovao lažnoj zakletvi ljutih neprijatelja i prokockao sve što su Srbi stvarali u prethodnih 100 godina.

Napravio je Karađorđević pakt sa đavolom, a sebi i svom narodu iskopao grobnicu. Od pobednika i junaka napravio je tragičare, a poražene i zle pretvorio u dobitnike.

Evo nas, tačno 90 godina kasnije, još brojimo mrtve, nanovo sahranjujemo zaklane, i dalje nam krvare one iste rane koje nismo pustili da zacele 1918. i 1944. Nije mi namera da lamentiram nad srpskom tragedijom u 20. veku, ali ne mogu na današnji dan da se ne zapitam - za koga i zašto izgibe sva ona slavna srpska vojska na Ceru, Kolubari i Kajmakčalanu? Jesu li kosti mučenika uludo ostavljene po albanskim vrletima? Da li je ideja o ujedinjenju svih Južnih Slovena vredela jedne kapi srpske krvi? A proliveni su hektolitri.

Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca, kasnije preimenovana u Jugoslaviju, stvorena je na muci srpskog naroda. U nju su naši preci uložili svih milion i trista hiljada poginulih u Prvom svetskom ratu. Za braću Slovene žrtvovali smo sopstvenu, krvlju kupljenu državu. Umesto da plaćaju ratnu odštetu Srbima, jer su njihovu zemlju palili i na njih u švapskim uniformama bajonetima kidisali, Hrvatima i Slovencima ti isti Srbi su poklonili slobodu i omogućili im da i oni dobiju svoju državu.

Koliko su zahvalni pokazuju već 90 godina.

Strahota je i pomisliti na svo zlo koje su nam nanela bivša braća. I 'ajde sve, ali decu im ne smemo zaboraviti. Ej, ustaše su srpskoj deci oči vadile, pa puno bure slale u Zagreb Paveliću na poklon. Lomili su deci lobanje, prosipali mozgove, palili ih, bacali u jame. I to samo zato što su Srbi! Pa, čime smo im se mi toliko zamerili? Slepilo Srba bilo je neshvatljivo. Upravo onoliko kolika je bila mržnja njihove jugoslovenske braće prema zajedničkoj državi i svemu srpskom.

Iz 20. veka moramo da izvučemo ozbiljne pouke. Bratstvo i jedinstvo ne postoje, kao što nikad nije bilo ni srpske braće na Balkanu. Da nam se više nikad ne desi neka nova Jugoslavija.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

mac

Ne možeš da postaneš veliki narod ako su ti ideje male.

Albedo 0

pretpostavljam da je nacizam velika ideja.... Njemačka najveća država u Evropi.

Imperijalizam - britanska ideja. Sve ljepše od ljepšeg.

Ideje jugoslovenstva - nastanak i nestanak Jugoslavije
Dve probe sa tragičnim posledicama
piše: akademik Vasilije Đ. Krestić
http://www.srpsko-nasledje.co.yu/sr-l/1998/12/article-2.html

mac

Šta da ti kažem. Nije pošteno, ti prokleti Britanci i Nemci baš nisu fini. Ali zato im niko ništa ne može. Znaš onaj vic kad u istu duboku rupu jedan za drugim redom upadnu Zeka, Lija, Vuk, i Meda? Niko ne može da izađe iz rupe, ali bar može nekako na iskoristi one slabije od sebe. Medi je najbolje. Najbolje je kad si Meda.

Savajat Erp

Quote from: PingvinPatuljakdok primjerice srbija rehabilitira četništvo

Да, па? Четнички покрет је био антифашистички, нечаст изузетцима...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Albedo 0

mac, kako god da postaviš, odgovor je da možeš postati veliki narod ako su ti ideje male, a ne kao što ti tvrdiš.

Milosh

Narodi... imaju ideje. Narodi? Priceless!

xrofl
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Albedo 0

naravno. Gdje su formulisane sve srpske ideje nego u narodnoj poeziji?

akhnaton

džin tonik

Quote from: "Albedo 0"naravno. Gdje su formulisane sve srpske ideje nego u narodnoj poeziji?
koju je najbolje slusati uz carobni zvuk frule. a znas li ti svirati frulu?

Albedo 0