• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

THE SANDMAN PRESENTS:BAST

Started by JGORAN6, 08-07-2003, 23:46:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

JGORAN6

SCENARIJ:CAITLIN R. KIERNAN
CRTEŽ:JOE BENNET

JEDAN OD BOLJIH STRIPOVA KOJE SAM ČITAO U ZADNJE VRIJEME.KIERNANICA JE STANDARDNO ODLIČNA U SCENARIJU A BENNET,ISUSE,PA U ZADNJE VRIJEME NISAM ĆITAO STRIP SA TOLIKO DETALJA U POZADINI PRIĆE,LUDNICA.JEDNOSTAVNO SAM BIO ODUŠEVLJEN.

BAST JE STARTOEGIPATSKA BOGINJA,U BITI MOGU REĆI BOGINJA MAČKA KOJA POLAKO SHVAĆA DA SU SVI OSTALI BOGOVI OKO NJE POLAKO PALI U ZABORAV I DA IH NITKO VIŠE NE OBOŽAVA.NE MOŽE SE POMIRITI SA TIME PA SE REINKARNIRA U LIKU MLADE DJEVOJKE U DANAŠNJE VRIJEME.

KIERNANICA JE VEĆ SA DREAMINGOM POKAZALA DA ZNA PISATI ALI SAD ME JOŠ VIŠE ODUŠEVILA.SAMO SE NADAM DA  U ZADNJEM NASTAVKU8KOGA JOŠ NISAM ĆITAO)NE RAZVODNI PRIĆU I NE NAPRAVI GLUPI KRAJ KAO ŠTO JE ANDI DIGGLE NAPRAVIO SRANJE SA LADY CONSTANTINE :(
carpe diem...

Djole

To je isti onaj Benet kome je Castellini (uncredited) docrtavao Spajdija? Ne bih ga bas svrastavao medju bolje crtace...
"THAT is why they call me The Decorator."

JGORAN6

Quote from: "djole"To je isti onaj Benet kome je Castellini (uncredited) docrtavao Spajdija? Ne bih ga bas svrastavao medju bolje crtace...

svatko ima svoje loše dane  :) ,pogledaj bast pa onda vidi kako je ćovjek dobar.
carpe diem...

Djole

Video sam neke promo slike, nisam nesto odusevljen, ali nije mi ni los kao Spajdi. Videcemo kad se pojavi na netu.

SANdMAN

odavno se pojavio na netu (mozda je vreme da konacno dodjes i presnimis od mene te stvari djole, eh?)...

Bast nije los, posebito u prve dve sveke sveske (mali spoil Gorane, treca je klasicna horror kulminacija, poprilicno predvidljivo razocaravajuca rekao bih), prvenstveno zbog licnog, zenskog pristupa Keirnanove temi. Dobro struktuirani i zanimljivi likovi, prosto steta sto prica nije zavrsila u sasvim drugom pravcu. ako volis takve stvari, preporucujem ti prozu zenskih horroskinja, kao naprimer meni omiljene lucy taylor (dan kada sa "otkrio" njene bizeralije koje prosto kljucaju u psihoticnom naboju i erotici bio je kao mali personalni deja vu. kao da je neko provalio u moje papirne i mentalne notebooks ;)), te vec legendarnih kathy koje, elizabeth hand i poppy z brite.

Keirnanova je inache previse pod gaimanovim uticajem, Bast je blagi ripoff American Gods i Sandmana (posebno Game of You). Dreaming joj je ocajno ispao jer nije uspela da docara sirinu prvobitnog Gejmanovog koncepta beskrajne, nesagledive zemlje snova, Kernankin svet je skucen i suvise podeca na eklekticki mitoloshki sharenis krcme iz World's End...

Benet je meni sasvim ok. podnosljiv, ali nista preko toga...

Djole

Sand, problem je upravo to - vreme, i to slobodno...  :cry:

JGORAN6

pa da budem iskren na kraju mi ta treća i zadnja svešćica nije ni ispala tako loša.naravno mogla ju je kiernanica i bolje napraviti,ali šta je tu je.

što se tiće benneta meni je4 jako doba,ima ono nešto...

hmm,kiernanica i dreaming...leži mi ,leži jako dobro.meni je dreaming super,ali to je sada pak usporedba kakav tip stripa je kome dobar.

meni je podosta toga o vertiga odlično.krenimo samo od sandmana,100 bullets i raznoraznih minija,(da ne zaboravim dreaming).čak mi je books of magic jako dobro legla-naravno ona gaimanova-zato što ostale nisam ćitao.

ali ne volim ja samo vertigo,ima toga još podosta što se meni sviđa,ali o tome nekom drugom prilikom.

sviđa mi se što na ovom forumu možeš prodiskutirati sa nekom i o američkim stripovima a ne samo o bonelliyu :twisted:
carpe diem...

Spider Jerusalem

Quotesviđa mi se što na ovom forumu možeš prodiskutirati sa nekom i o američkim stripovima a ne samo o bonelliyu

Praise the Lord!