• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SMG! - NOVI STRIP PORTAL!

Started by Tally, 21-12-2008, 15:34:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tally

DOBRO DOŠLI NA REDIZAJNIRANI SMG! PORTAL!

Na sam početak zime, 21.12. u 13.04. lansirane su obnovljene SMG! web stranice i pretvorene u strip portal. To se poklopilo s proslavom petnaeste godišnjice tvrtke Bookglobe, koja je domaćin (čitaj – sponzor) ovih stranica. Ipak, treba istaknuti kako su portalu nov život udahnuli urednici - dvojac Tally i Blueberry, koji su neumorno radili na novom izgledu stranica, istodobno me kinjeći lavinom ideja vezanim za unapređenje strip promocije. Na tome im svakako treba zahvaliti. Greške i previde preuzimam na sebe.

Za one koji su, nekim čudom, prvi puta dolutali na ove stranice ističem da je SMG! portal (za njih je i ova informacija: SMG! - kratica je za legendarni strip uzvik Sto mu gromova!) namijenjen ljubiteljima stripa, ponajprije franko-belgijskog, te američkog i domaćeg stripa, iako su me urednici molili da se stranice učine otvorene i ostalima. Kad je već tako, red je da vas sve pozovemo na suradnju. Dakle, portal je otvoren svim ljubiteljima i žanrovima devete umjetnosti. Kontaktirajte administratore i dogovorite uvjete suradnje. U jednakoj mjeri dobro je došla promocija svih izdavača s područja bivše nam države.

http://www.stomugromova.com

Šaljite kratke informacije o vašim novim izdanjima i koristite portal da potencijalne čitatelje i kolekcionare obavijestite o tome što pripremate ili što ste objavili. Nema potrebe za velikim brojem pravila:

1) Suradnici ili izdavači moraju biti registrirani korisnici i odobreni od administratora.
2) Administrator donosi konačnu odluku o tome što će biti objavljeno.
3) Nema prostota, nema vrijeđanja, nema podmetanja i politiziranja (vezano za strip ili politiku). Znate kako to ide, ako se netko ne drži pravila korištenja...
4) Pokušajte biti koncizni. O tekstovima dužima od 200-300 riječi odlučivat će se posebno, pa će i njihovo eventualno pojavljivanje na portalu kasniti.
5) Zasipanje administratora irelevantnim podatcima ili pretjerano reklamiranje bit će tretirano kao spamiranje i neće biti uvršteno na portal.

Svaka dobronamjerna kritika i savjet kako da postanemo još bolji portal za devetu umjetnost je dobro došla. Nadamo se da vam se sviđa novi izgled SMG! portala, te da će on prerasti u relevantno mjesto za informiranje o stripu. Bude li tako – mi zadovoljni.

Za UREDNIŠTVO SMG!PORTALA,
Nebulozni

Tally

Posjetite SMG! PORTAL jer svakim danom imamo sve više novosti iz svijeta stripa... :wink:

Kunac

Posjetite SMG! PORTAL jer svakim danom imaju sve više novosti iz svijeta stripa... Wink

"zombi je mali žuti cvet"

Rakeeya

Posjetite SMG! PORTAL jer svakim danom imaju sve više novosti iz svijeta stripa... :wink:  :wink:

Alex

Šta kažete? SMG! PORTAL? Jel istina da svakim danom imaju sve više novosti iz svijeta stripa?

Mora da je to ovo
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

mafija_x

Istina je! Ja sam maloprije po prvi put posjetio SMG portal i moram da kazem da svakim danom imaju sve vise novosti iz svijeta stripa!
:!:  :D
Evo linka:
izgubili smo se u sirini ideje

Tally

NOVO! BOOKGLOBE PREDSTAVLJA PLJUSAK NOVIH STRIP ALBUMA!

Stigao je trenutak da najavljeni albumi i izađu. U ponedjeljak u striparnici Stripovi na Kvadrat u Zagrebu možete kupiti sve dolje navedene naslove, cijena 79 kn komad. Stripofili drhtite i birajte, te požurite nabaviti svoje primjerke jer ovi albumi su tiskani u vrlo maloj i ograničenoj nakladi! Nadamo se da će te uživati čitajući ove stripove kao mi dok smo ih pripremali. Prvom prilikom albumi stižu i u striparnice u Srbiji.

http://www.stomugromova.com/strip-izdanja/album-izdanja/novi-strip-albumi-u-prodaji.html

Duh_koji_hoda

Tally dva pitanja:

1. Jel samo ovaj jedan Lagor planiran za ovu godinu ili ce mozda zavisiti od prodaje?

2. sta se kog djavola desava sa Silazom?

jaki Thor

vrlo mala naklada?
22 primjerka?
Ako ste već poćeli izbacivati u paketu onda je tribalo izdati prva 3 UWO koja ćine jednu priču.
I šta je sa Sillage,Navis i Belladonom?
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet će
i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet, on je naša volja,naš put i naša moć!

Theodore

Quote from: "jaki Thor"vrlo mala naklada?
22 primjerka?
Ako ste već poćeli izbacivati u paketu onda je tribalo izdati prva 3 UWO koja ćine jednu priču.
I šta je sa Sillage,Navis i Belladonom?

Zahvaljujem na brojnim pohvalama i ohrabrenjima.

Kod pisanja mailova treba se malo koncentrirati. Radi se od 22 naslova (zapravo 20, jer se 2 naslova još nalaze u knjigovežnici), a ne 22 primjerka.

Ne bi nam od velike koristi bilo objaviti prvo 3 UWO naslova jer kompletnu priču čini 6 albuma, a ne 3 albuma, pa ne vidim veliku razliku između 2 i 3 objavljena naslova. Jedina serija za koju smo se odlučili ju objaviti u cjelosti, u ovoj turi, je Lincoln i to iz 3 razloga: 1) meni osobno je ovo najdraži strip serijal u posljednjih nekoliko godina (uz RG), 2) radi se o jednom od najzanimljivijih strip serijala iz Francuske u posljednjih nekoliko godina i 3) imali smo materijale i prijevode za sve albume u pripremi (što nije bio slučaj kod UWO-a) pa smo ih mogli pustiti u tisak istodobno.

Sillage, Navis i Belladona su albumi nešto većeg formata nego niz naslova koje smo sada objavili. Oni čekaju da se nakupi još albuma istog formata (u pripremi su) pa da budu otisnuti svi zajedno. Kada?... Teško je reći jer prije toga moramo izgurati 4 Corto Maltese naslova (kraj veljače, početak ožujka), 5 Marvel knjiga (krajem ožujka ili u travnju), niz novih integrala (5 novih integrala kao i nastavak dijela integrala započet ranije, koji idu krajem travnja, početkom svibnja), 5 Lucky Lukeova, (kraj svibnja, početka lipnja) 4 Iznogouda (kraj lipnja, početak srpnja), 2 Bluebbberyja, 2 Mladi Blueberry, 2 Maršal Blueberry, (kraj srpnja, početak kolovoza), 6 ili osam grafičkih novela (uključjuju Doba bronce, kao i neke posve nove naslove o kojima više možete čitati na portalu SMG!, kao i 2 g.n. pod nazivom RG, o čemo možete čitati na stripvesti, a što će sve biti objavljeno u rujnu). Dakle, već po ovome je jasno da će neki naslovi morati pričekati drugu polovicu godine, a možda ni tada neće doći na red jer smo ove godine zagrizli prilično (izgleda nekih sedamdesetak albuma, znači, oko 1,5 strip album tjedno) pa se može dogoditi da slaba prodaja uspori cijelu produkciju. Ali siguran sam da se to neće dogoditi s obzirom na interes i kupovnu moć ljubitelja stripa.

marlowe

Jesu li svi ti albumi radjeni u 300 primeraka?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Tally

PAŽNJA OVAMO!!! I VI MOŽETE BIO DIO POVIJESTI! GLASUJTE ZA ILI PROTIV SMG! STRIP MAGAZINA!!!

Kako? Evo prijedloga: magazin ću financirati dalje (i, podrazumijeva se, gubiti pare na njemu, jer sumnjam da će se u budućnosti prodaja toliko popraviti da pokriva proizvodnju) samo ako ga čitatelji smatraju potrebnim. Ako pak, takav strip magazin uopće nije važan bolje je za sve, a naročito za moj poslovni račun, da to što prije doznamo.

A kako ćemo doznati? Pa jednostavno: objavit ćemo u desnoj koloni SMG! portala ANKETU s jednostavnim izborom.

SMG! strip magazin...

a) Treba ići dalje jer ga čitatelji zaslužuju na kioscima!
b) SMG! strip magazin je gubljenje vremena jer nije bonelijevski naslov i zato ne treba baš nikome! Dovoljan nam je web portal.

Anketa će trajati cijelih mjesec dana, dakle od 1. ožujka do 31. ožujka 2009. Navratite na SMG! PORTAL I GLASUJTE!

http://www.stomugromova.com/rubrike/nebuloze/smg-strip-magazin-ide-dalje.html :D

Man Of Steel

Wow tally, opasna anketa, od mene imaš glas ZA! :wink:
Nego, kad si već u radnji, kada se očekuju novi nastavci Astonishinga u HC varijanti? Sad sam u dilemi jeli da čekam da sve to lepo izbacite ili da uzmem preko amazona US verziju...
When ever you need hard center i will be there

blueberry

Ekskluzivno na SMG! portalu svaki tjedan imati ćete priliku besplatno pročitati ulomak iz knjige koja će biti prezentirana u obliku tjedne kolumne Sto mu jelenskih rogova!, zbirka eseja Ivice Ivaniševića, prva je knjiga nekog hrvatskog autora u cijelosti posvećena stripu. Tragajući za odgovorima na niz naoko bizarnih pitanja (što jedu i oblače stripovni junaci, kakav im je obiteljski život, zašto žene zaziru od stripova...), autor pruža instruktivan uvid u povijest, jezik, estetiku i socijalnu relevanciju toga medija. Bogato ilustrirana, knjiga je dragocjen priručnik za snalaženje u jednom značajnom segmentu popularne kulture, ali se može čitati i kao neka vrsta nostalgične inventure odrastanja naraštaja koji je danas debelo zagazio u srednje godine. Edukativna koliko i zabavna, ova zbirka eseja popunjava značajnu prazninu na našemu tržištu.

http://www.stomugromova.com/rubrike/sto-mu-jelenskih-rogova/index.php