• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

kako sam postao izdajica naroda svog...

Started by sigismundus, 16-01-2009, 17:19:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sigismundus

eh, htio sam to postirati u deponiju, za svaki slučaj
ali šta čete, kad ne mogu

dakle, ovo sam objavio na slovenačkom forumu
ispravio sam samo par reči, slova, zbog pogrešaka

eh, da
tko kot piše zgoraj

to je treba gledat v kontekstu naših bratskih odnosov s sosednjo prijateljsko državo
doooobr, noo
eno prijateljsko sosednjo državo bomo pa ja najdl...

no, tkole je blo

sanader-pahor na vrhuncu, pa rećem kolegu, da bom zvečer pogledal zabgrebški dnevnik
da vidim, kaj tam flancajo

pa je vzrojil

kaj?
zdej boš pa še hrvaško televizijo gledal?
hotel sem reči AAAA, pa ni blo časa

pa hrvaške stripe bereš, a?
pa v zagreb u si bil, a ne?
na striparski konvenciji?
greh na greh

sem sicer skušal ugovarjati, pa ni blo časa

a še hodiš na pivo k tistemu lozotu?
pa ma medičko k črnogorcu?

kakšno muzko tam vrtijo...

a nis reku, da boš šel na Reko, v Matulje
k tistmu rommelu
mamo ti je...
navaden izdajatelj slovenskega naroda si

skušal sem ugovarjat, da je rommel po rodu makedonec, vsaj kaka dva rodova nazaj, pa ni blo časa

ja, pa po njihovih forumih laziš, vse vem
pa v njihovi latovščini pišeš, mama ti...
a ti slovenščina ni dost dobra?

saj me je dost skup, ampak sem bil vse manjši

a s pozabu, kaj tam delajo

roseann je sam prenesla tvojo ekspertizo o džamiji na tem forumu na stripovi.com, pa so jo banoval

ti pa vse to kar gledaš

ma ti si neki slovenac, pa ja
sram te bod

evo, tako

tako sem postal izdajatelj slovenskega naroda
i.e. izdajica naroda svog

berem, čitam, poslušam novi hrvaški novorek, celo hodim na hrvaško, imam prijatelje s hrvaške
mama moja, sram me je do dna duše
resnično, izdajica naroda svog

ostane mi samo še to, da tole prepastiram na stripovi.com in da dobim doživljenjski ban

evotigana

zdej pa mam, kar sem iskal
sej bi rekel, da bi se pogovarjal v pristotnosti kakšnega člana evropske skupnosti s temi hrvati, pa jebi ga
saj sem sam član evropske skupnosti
kar pa nekateri hrvaški politiki še ne vejo....

in kje bom zdej našel svoj duševni mir?

sigismundus

dada

da stvar bude potpuna
ovo je ekspertiza o džamiji
hehehe

Objavljeno: 14.12.2008 14:33:30    Naslov sporočila: džamija v ljubljani  

--------------------------------------------------------------------------------

v zvezi s postavitvijo džamije in minareta za sklicavanje vernikov je po pripravi referenduma prišlo do nekaterih novosti

tisti, ki menijo, da bi bil minaret previsok, lahko takoj vložijo pobudo za znižanje tovarniških dimnikov v ljubljani in okolici, saj bi se na ta način dosegla nova gabaritska merila za postavljanje (pre) visokih objektov
g. janković bo to seveda takoj in z največjem veseljem sprejel, čeprav je bilo na spletni strani že objavljeno, da strogo nasprotujejo terorističnim akcijam, ki že najavljajo rušitev dimnikov po ljubljani. ziher je ziher, pravijo. skratka, gabariti padajo.
no, če bo referendum preprečil gradnjo minareta, pa se islamska skupnost že ogreva, da bi za potrebe svoje kotlovnice postavila visok dimnik. saj razumete, čim večji dimnik, tem manjše onesnaževanje. ni kaj, ekološka naravnanost je popolna. pa še tisto telovadnico, ki jo bodo za svoje potrebe postavili, bodo lažje ogrevali. kar se tiče programske vsebine, bodo poleg klečalnih vaj izvajali tudi skledce. to je tisto, saj veste, z rokami gor in dol. nekateri to še vedno počnejo v postelji. s partnerico. kaže pa, da ne bo nič z aerobiko. glas ljudstva je očitno premalo, tako da bo treba počakati na odločitev iz najvišjih logov. pa še za nekaj gre. s postavitvijo visokega dimnika se odpirajo naravnost neslutene možnosti. jutranjo molitev naj bi sklicevali z najvišjega dela, večernjo z najnišjega, srednji del pa bi velečasni mufti lahko ves dan uporabljal za reklame. oralne reklame seveda. pa naj še kdo reče, da vera ne gre v korak s časom. če bi bili kristjani tako pametni... čeprav je res, da se še ne ve, kakšne reklame bodo oznjanjali. ampak pustimo času čas...

kar pa se same lokacije tiče, je tudi nekaj problemov. islamska skupnost se sicer popolnoma strinja v prostorsko in kulturno umeščenost islamske skupnosti v osrčje ljubljane. pravzaprav jih nekoliko moti le hiša tiska, delo. nekoliko preveč slovenska je. zato že mrzlično odkupuje delnice dela, med ostalim tudi večera in maga, saj so ocenili, da bi za širjenje bratske ljubezni, kulturne večdimenzionalnosti in razumevanje islamskega mirovnegas panslavizma najbolj ustrezalo, če bi se v slovensko hišo tiska nastanila islamska skupnost s sarajevsko podružnico časopisa oslobodjenje in začelo oizdajati slovensko izdajo oslobodjenja. geslo je: ko još treba rad (delo)? prvo ima, da oslobodimo slovence religioznih kompleksa.
pravijo, da bi v te namene prevzeli tudi bližnji zavod za zaposlovanje. saj so oni prišli v slovenijo delat dela, ki jih slovenci nočejo opravljat. tako si bodo lažje poiskali delo, obenem pa še molili za grešne slovenske duše.

bolj poučeni pa itak poudarjajo, da je zdašnja predvidena lokacija za džamijo popolnoma zgrešena. poudarjajo, da je edina primerna lokacija HALA TIVOLI
gre pravzaprav za majčen anagram
ki dokazuje, da je ALAH v sloveniji vseskozi prisoten
samo da tega slovenčki še ne vedo

salaj malejkum
pa
kurban bajram
pa
I LOVE ALAH

Mica Milovanovic

Bobane, kakva je ovo diskriminacija? Zar jedan ovako iskusan član ne može da pristupi Deponiji?

Uzgred, pre mesec dana sam na beogradskom Buvljaku naleteo na časopis Ideje Saveza socijalističke omladine Jugoslavije (glavni i odgovorni urednik Lev Kreft) iz davne 1981. sa dva veoma zanimljiva članka. Jedan je Bogdana Tirnanića (RIP): "Vremenska kapsula: Rok end rol", a drugi nekog Žige Leskovšeka: "Naučna fantastika".   :)
Mica

Boban

Može da pristupi, ali ne može da pokrene topik na Deponiji.
To pravo imam samo ja.
Ali ga ne koristim.
Deponija nije zamišljena kao mesto uživanja i relaksacije.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mica Milovanovic

Ua. Diskriminacija...

Uzgred, članak je veoma dobar...

Stvarno bi bilo dobro da na Znaku sagite otvorimo nekakvo spremište za kvalitetne teorijske članke vezane za naučnu fanstastiku. Bilo bi zanimljivo pratiti razvoj naše teorijske misli o naučnoj fantastici...
Mica

sigismundus

hvala mica

tad u idejama sam još učio zanat
taj je esejčič u mnogočemu bio baziran na teorijama stanislawa lema

ali, ipak...

morao bi više, da pišem, to znam

budite, dobro prijatelji
onaj, koji sniva tudje snove

Mica Milovanovic

Quotetaj je esejčič u mnogočemu bio baziran na teorijama stanislawa lema

Preskroman si. Ima tu dubokog poznavanja žanra...

A da bi morao više da pišeš... morao bi...
Mica

Rose Ann

morao bi, morao.......... ali neće :))
Me transmitte sursum, caledoni

scallop

Lepo je to i vispreno, ali nekako mi sami umemo da podjebemo sebe, pa bi bilo lepše da ti u Sloveniji nastaviš da podjebavaš Slovence. To ti je Bratstvo-jedinstvo.

I, ne čapaj po muslimanima, oni su nešto mlađa vera od hrišćanstva i taman su u uzrastu za opsežne verske ratove, ako analogije postoje.

Deponija ti je mesto za rasprave koje se otrgnu od granica pristojnosti, a na ZS je ta granica zaista niska. Ne bi ti prijalo da tamo imaš topik.

@ Rose Ann - Srečno Novo Leto!
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.