• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kraj Zapadne civilizacije

Started by Lurd, 15-07-2003, 17:56:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Da li zene treba da sude u muskom fudbalu?

Da, potpuno su sposobne, a to je jedan isti sport
6 (42.9%)
Ne, neke stvari ipak ne treba dirati
3 (21.4%)
Ne, one nisu sposobne da sude velike utakmice
2 (14.3%)
Zene treba da sude muski fudbal, ali nisu u stanju za tako nesto
3 (21.4%)

Total Members Voted: 13

Voting closed: 15-07-2003, 17:56:53

iNCUBUs

Quote from: "Freja"mi imamo matericu a muskarci nemaju..materica je jedan nevidjeni izvor energije, samo sto to ne znamo da upotrebljavamo..

Umete da upotrebljavate. Za histerisanje :D
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Plavi Skaut

Quote from: "iNCUBUs
Umete da upotrebljavate. Za histerisanje :D[/quote

E, ako ti mislis da je to umijece  :? ...ja mislim da je ta histerija upravo neznanje....(al kada nema ko da nas nauci, znanje nam prenose uobicajeno "histericne zene")
The Four Winds

iNCUBUs

Quote from: "Freja"
Quote from: "iNCUBUs"
Umete da upotrebljavate. Za histerisanje :D

E, ako ti mislis da je to umijece  :? ...ja mislim da je ta histerija upravo neznanje....(al kada nema ko da nas nauci, znanje nam prenose uobicajeno "histericne zene")

Ja sam se to našalio na račun etimologije reči "histerija": )

S.

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"
'Vako. Prvo je rekao da ga tera. Posle pritisaka i ostalog se pokajao i pozvao ga nazad. Onda je Ang Džung-hvan rekao da neće da se vraća u takav klub, pa su ga onda prodali.

E, da, mea culpa. :oops: Tek nakon vasih komentara sam se setila da je tokom Mudijala bila neka afera, sa nekim I klubom i strelcem gola za Koreju.

Quote from: "iNCUBUs"Ja sam se to našalio na račun etimologije reči "histerija": )

I imajuci u vidu etimologiju reci, ako su histericne zene - histericne zene, sta su histericni muskarci?

iNCUBUs

Quote from: "S."
Quote from: "iNCUBUs"Ja sam se to našalio na račun etimologije reči "histerija": )

I imajuci u vidu etimologiju reci, ako su histericne zene - histericne zene, sta su histericni muskarci?

Greška prirode :)

Unicorn

Eh, dugo sam se uzdrzhavala od meshanja u ovu temu, ali... :?
1. Mislim da ovde uopshte nije rech o "jednakosti polova", vec o mushkoj frustraciji zbog toga shto je njihovo tradicionalno sklonishte od (sopstvenih) zhena ugrozheno angazhovanjem sve veceg broja zhena oko i u fudbalu (i ne samo fudbalu). I, da, radi se o "kvarenju" mushkog druzhenja. Onda bi zhene trebalo da se osete pogodjenim zato shto se po kozmetichkim salonima sve cheshce sudaraju sa mushkarcima.
2. Pripadnici razlichitih polova nisu ni u bioloshkom smislu jednaki (ne mogu ni biti, kao shto nisu ni pripadnici razlichitih polova kod drugih zhivotinja - jeste l` chuli vi za polni dimorfizam?). Sasvim je normalno da, ako se razlikujemo po hormonima i anatomiji jer nam se funkcije razlikuju, razlika bude i na nivou mozgova. TA RAZLIKA, medjutim, ne znachi da su jedni bolji, a drugi gori. Samo smo razlichiti. SVI problemi nastaju onda kad se pripadnici jednog pola (verovatno zbog raznoraznih kompleksa) osecaju superiornim u odnosu na drugi pol, te ga chak i omalovazhavaju. Ali to su vec socijalni i psiholoshki, da ne kazhem psihopatoloshki, sluchajevi.
3. Kao shto medju zhenama ima robusnih, tako i medju mushkarcima ima slabashnih em fragilnih - "repovi" Gausove krive su chudo jedno. Zashto se onda ljudi ne bi opredeljivali za sport koji najvishe odgovara njihovim fizichkim i intelektualnim sposobnostima, bez obzira na pol?
4. Shto se tiche kraja Zapadne civilizacije, zhene u fudbalu su najmarginalniji znak "propadanja" - dotichna civilizacija uveliko propada zbog drugih, bitnijih stvari. Shpengler, filozof sa kraja XIX veka, razradio je stav da postoji ciklichnost u razvoju civilizacija i da svaka od njih ima svoj pochetak, uspon, vrhunac, pad i kraj. Iz ostataka pale civilizacije niche nova, ona koja je zamenjuje. Mi zhivimo u trecem ciklusu, tj. u trecoj velikoj civilizaciji. Reklo bi se da je ovakav scenario prirodan, tj. ako vazhi za Univerzum, zvezde, planetarne sisteme, sve zhive stvorove, choveka i drushtvene zajednice, zashto ne bi vazhilo i za civilizacije? Sledbenici Shpenglera smatraju da je pokazatelj pada civilizacije u kojoj zhivimo izmedju ostalog i nagli tehnoloshki razvoj kojeg ne prati duhovni razvoj. To su njihove rechi. A shta je istina, e to cemo (odnosno ne mi nego nashi potomci) tek videti.
5. Fudbal ne volim, al` mi ne smeta zhena-sudija ili zhena-igrach - ko voli, nek` izvoli. Zashto se niko ne oseca uvredjenim zato shto u zhirijima na takmichenjima iz ritmichke gimnastike sede i mushkarci iako, koliko ja znam, josh ne postoji mushka ritmichka gimnastika?  :lol:
6. NEMA GOREG HISTERIKA OD HISTERICHNOG MUSHKARCA (histerichne zhene su male mace u odnosu na njih). Mozhda zato shto shamar (efikasno sredstvo protiv lakshih histerichnih ispada) lako mozhe da se odvali zheni, a teshko nekom mushkom rmpaliji.  :twisted:
Lako je biti bog. Ako imate odgovarajuću opremu.

Tata

Bolje da se ni sad nisi javila...

Sustina tvog sasavog razmisljanja je na samom pocetku odeljka 5:

"Fudbal ne volim, al` mi ne smeta zhena-sudija ili zhena-igrach - ko voli, nek` izvoli"

Naravno da ti ne smeta kada i ne znas o cemu se tu radi. Neki likovi trce za loptom, jel?

Da bi shvatila da zena ne moze biti dobar sudija u muskom fudbalu, trebalo bi da barem malo razumes fudbal. Bar malo. Jer da ti je samo malo-malecko poznata ta cudna igra, znala bi da sudija mora da istrci na jednoj utakmici vise od svakog fudbalera, a da pritom ostane pri svesti. Nema zamene, nema odmaranja na travi, nema simuliranja povrede i osvezavanja iza gola...

A to je tek jedan od hiljadu razloga zbog kojih zene za sada treba da sude samo nizerazredni (zenski, eventualno deciji fudbal), a kasnije, ako se pokazu, jednog dana, mozda, ko zna...

DUNADAN

Unicorn, imash li ti uopshte smisla za humor?
Two tears in a bucket, motherfuck it.

Unicorn

Truba

muški SPOL

južni pol

muški pol :x  :x  :x

volio bih vidjeti ženu suca kada se zaleti 11 razularenih igrača  :evil:  :evil:  :evil: željnih krvi ...i ševe :twisted:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Unicorn

Tata, a jel` neke zhene trche maraton i istrche ga ostavshi u svesnom stanju? Prosvetli me, neznalicu antifudbalersku.

Truba

ma pusti tatu
sposoban je samo da iznervira mamu :(
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tata

Unicorn,

pozdravila te Jarmila Kratohvilova...

Lurd

Quote from: "Unicorn"Tata, a jel` neke zhene trche maraton i istrche ga ostavshi u svesnom stanju? Prosvetli me, neznalicu antifudbalersku.

Evo, ja ću da te prosvetlim. Žene i muškarci se bave gotovo istim sportovima, ali su podeljeni u KATEGORIJE. Što znači da se žene i muškarci ne mogu da se takmiče jedni protiv drugih.

Znači, imaš ženski maraton i muški maraton. Tako i sve atletske discipline i valjda svi sportovi sa loptom. To ne da je mešanje baba i žaba, nego je mešanje planktona i gravitacije.

Serena Vilijams je, recimo, neprikosnovena vladarka ženskog tenisa i niko ne može ni da joj prismrdi, a opet njen pomoćni trener, tip koji se ne takmiči profesionalno, ladno je uvek dere sa 6:0, a najviše sa 6:1.

Nije u pitanju samo fizička pripremljenost. U pitanju je i ono najvažnije, a to je gradjenje autoriteta kod igrača.
My trees...They have withered and died just like me.

Unicorn

Quote from: "Tata"Unicorn,

pozdravila te Jarmila Kratohvilova...

Jel` to ona shto lichi na Bekama bez mindjushe? Ona nije trchala zhenski maraton, a nije se bavila ni fudbalom, shto je shteta jerbo je bash fudbalerski tip - i po izgledu i po inteligenciji.  :evil:

Truba

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"njen pomoćni trener je uvek dere

zar je ne dere njen momak :evil:

Ana

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"
U pitanju je i ono najvažnije, a to je gradjenje autoriteta kod igrača.

Bojim se da je ovaj argument presudan. I nisam sigurna da razumem potrebu bilo koje zene da se bori sa vetrenjacama pred hiljadama raspomamljenih i ostrascenih navijaca.
Emancipaciju i sposobnosti po strani, ali mislim da zaista nekim (radnim) mestima vise leze pojedini polovi. Zena u muskom fudbalu je isto sto i muskarac u prodavnici vesha :lol:

tarana

Quote from: "Tata"
Nema zamene, nema odmaranja na travi, nema simuliranja povrede i osvezavanja iza gola...

nema shtrikanja za vreme utakmice i nema telefoniranja..nema pauze za popravljanje sminke i ne moze da se sudi u onim slatkim cipelicama sa niskom petom...

Ana

Quote from: "tarana"
nema shtrikanja za vreme utakmice i nema telefoniranja..nema pauze za popravljanje sminke i ne moze da se sudi u onim slatkim cipelicama sa niskom petom...

Pa sve osim strikanja bi se i dalo izvesti. Iskljucenja, fauli (postoji li tajm-out u fudbalu?), poluvreme. Idealno za sminku i telefoniranje. A sta imas protiv slatkih cipelica sa niskom petom? :shock:

Boban

Najbolji deo je ipak zajednicko tusiranje posle utakmice.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Tata

Ne bi ja rado sa Jarmilom pod tus...

Truba

Quote from: "Boban"Najbolji deo je ipak zajednicko tusiranje posle utakmice.

SADA SAM SE SJETIO ZAŠTO SAM PRESTAO TRENIRATI FUDBAL :x  :x  :x  :o  :o  :o

a da vam ne kažem zašto sam prestao trenirati šah :shock:  :shock:  :shock:

Lurd

Zašto si presta da treniraš šah!?

Ajde dodji jednom na chat pa da odigramo jednu.

Lurd

Definitvno. Kraj. Djavo je došao po svoje. Zaraza se širi.

SPORT-SOCCER-ROMANIA-REFEREES
Soccer-Women called in to improve refereeing in Romania

BUCHAREST, Aug 20 (Reuters) - The Romanian Central Referees
Commission (CCA) has found the perfect solution to improving
refereeing standards -- letting women take charge of matches.
   In an attempt to stop the refereeing controversies which
have hit Romanian soccer over the past few years, the CCA said
women would adjudicate first division matches.
   "Several referees who made mistakes over the past years will
quit (Romanian) soccer and will be replaced by female referees,"
CCA president Ion Craciunescu told Reuters on Wednesday.
   "We must restore the highest professionalism and morality in
Romanian refereeing.
   "The professional quality of Romanian women referees
recommends them for promotion to first division matches."
   Earlier this month, Swiss Nicole Petignat became the first
woman to officiate a men's UEFA Cup preliminary round match
between AIK Stockholm and Fylkir of Iceland.

iNCUBUs

Ako ništa drugo, mislim da će po prvi put u istoriji fudbala neko ponuditi sudiji razmenu dresova...

johnson bronson

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"O tempora, o mores!

A i kler voli tempere!