• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kraj Zapadne civilizacije

Started by Lurd, 15-07-2003, 17:56:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da li zene treba da sude u muskom fudbalu?

Da, potpuno su sposobne, a to je jedan isti sport
6 (42.9%)
Ne, neke stvari ipak ne treba dirati
3 (21.4%)
Ne, one nisu sposobne da sude velike utakmice
2 (14.3%)
Zene treba da sude muski fudbal, ali nisu u stanju za tako nesto
3 (21.4%)

Total Members Voted: 13

Voting closed: 15-07-2003, 17:56:53

Lurd

Ako je nekome trebao jos neki dokaz, sada sumnje vise nema!
A tu je i glasanje posto se odavno nismo klali oko musko-zenskih odnosa i oko toga ko je pametniji.

Sa sajta UEFA:

Switzerland's Nicole Petignat has been chosen by the UEFA Referees' Committee to take charge of the UEFA Cup qualifying round first-leg match between AIK Solna of Sweden and Icelandic side Fylkir on 14 August.

Ona je inace prvo zensko koje ce da sudi neku zvanicnu utakmicu UEFA.

Kome treba jos: http://www.uefa.com/uefa/news/Kind=16384/newsId=81572.html

Kazu, inace, da je cica vec nekoliko godina standardna u svajcarskoj prvoj ligi. Znali smo da su tamo malo opiceni, ali sada je ovo i nas problem.

Mislim da je ovo zaista kraj sveta kakvog poznajemo iliti O tempora, o mores!
My trees...They have withered and died just like me.

Truba

kada žene budu služile vojsku u svim državama svijeta i kada budu u rudnicima u svim zemljama (govorim o odnosu 50% 50% fifti fifti a ne o nekim izuzecima)

onda im treba dopustiti da sude utakmice

:!:  :!:  :!:  :!:  :!:

emancipacija ne smije piti parcijalna

ili sve ili ništa
isto se odnosi na težačke poslove i na krampanje
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

S.

Hm, kada se koriste strane reci, dolazi cesto do nesporazuma i nerazumevanja - pojam  "emancipacija" nije isto sto i "jednakost". Na srecu nismo jednaki, mislim muski i zenski :lol: ali bi trebalo da budemo ravnopravni, da oba pola imaju iste mogucnosti u izboru, a da svako bira po  naklonostima. Zena iz vesti koju je ML naveo je imala jednake mogucnosti (dobro, verovatno ne bas iste, ali pribliznije no sto je bilo donedavno) kao i bilo koji muski da bude sudija u fudbalu, i ona je izabrala. Njena komsinica je, mozda, izabrala da bude dobra domacica, a neka druga, opet, da radi u rudniku.

Mozda me ne potresa Kraj zapadne civilizacije koliko bi trebalo  :evil: , jer je o fudbalu rec. Meni je fudbal - dosadan. I negde u istom rangu po zanimljivosti kao i curling, dragracing, ili bacanje strelica...

Lurd

Karlin ti je dosadan?!?! Ali bez zezanja pitam! Meni je karling straaaaava, ali moram da kazem da ga nikada nisam uzivo gledao. Ovo sa ZOI mi je prava uzivancija. Kada ne moram da radim, prosto uzivam u karlingu ispred TV-a, a najbolje je kada imas kompletne prenose pa preko dana karling i tako brze prodje vreme do hokeja.

Slazem se sto se tice pojmova emancipacija i ravnopravnost. Ja apsolutno podrzavam borbu za ravnopravnost, ali da zena sudi musku fudbal - to mi je nekako naopako, nekao nije to to. Kao, recimo, muskarci u sinhronom plivanju.

DUNADAN

Two tears in a bucket, motherfuck it.

Lurd

Recimo, bocanje na ledu.Ah slika govori vise od hiljadu reci:

Jel da da je stravica?

DUNADAN

a daaaaa
pomislila sam da je to :)
obozavam karling.
mogla bih satima da gledam

Lurd

Quote from: "DUNADAN"a daaaaa
pomislila sam da je to :)
obozavam karling.
mogla bih satima da gledam

E to! Jel da da je ova S. nenormalna?  :wink:

S.

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"...nekako naopako... Kao, recimo, muskarci u sinhronom plivanju.

:mrgreen:  Hm, ja znam poprilicno zenskinja koje jedva cekaju da vide muske u sinhronom plivanju...

Karlin (jeli, zar mi nismo mogli malo pametnije da "prevedemo" ime sporta?) sam verovatno gledala i previse, a kada se gleda i uzivo, zamorno je pratiti uporedo desavanje na nekoliko staza. Da ne pominjem da hladnjikavo u sali :lol: Inace mislim da je sjajan sport - ako igras, ali da gledas, tja  :(

S.

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"

:?  Ko, jel' ja? :?  Cekaj, cekaj, sletece i ova ptica u Beograd... kad tad. :mrgreen:

Kako, BRE, mozete da gledate SATIMA karlin(g)?  :shock: Sta vam je zanimljivo, ali ozbiljno?

Lurd

Quote from: "S."

:?  Ko, jel' ja? :?  Cekaj, cekaj, sletece i ova ptica u Beograd... kad tad. :mrgreen:

Oće, samo sutra!

QuoteKako, BRE, mozete da gledate SATIMA karlin(g)?  :shock: Sta vam je zanimljivo, ali ozbiljno?

Kompozicija, ritmičnost, takmičenje u sporom tempu i tako. Nešto kao meditacija neka - nešto se dešava i nešto te radi, a opet imaš vremena za sebe i sopstvenu introspekciju. Hmmmm, ovo su inače razlozi zbog kojih volim Antonionija...

Lurd

E, da. Moja je greška u kucanju - u pitanju je ipak karlinG. Ispustio sam slovo.

S.

Uh, huh... VELIKA je razlika, mislim, bar u nekim sportskim discilinama da li igras i gledas ili samo gledas. Ovde se "igras" odnosi i na proslost i na sadasnjicu. Ali, dobro, za svakoga postoji nisa, jal' igrao, jal' gledao. Kako Srbi nesto nisu uspesni u hokeju na ledu, mozda bi se moglo pokusati sa bocanjem na ledu dok jos iamamo sanse da budemo UVEK medju prvih 10  :evil:

A za ono samo sutra moze da se desi da budes opomenut koliko prekosutra...

Lurd

Heh, ako bude tako, uvek mogu svečano da izjavim da sam se samo šalio. Elem, slažem se za ono igrao i gledao. Zato ja recimo volim pikado (podseti me da nikada sa tobom ne idem na sportove).

DUNADAN

Quote from: "S."
Kako, BRE, mozete da gledate SATIMA karlin(g)?  :shock: Sta vam je zanimljivo, ali ozbiljno?

mene karlinG :) zasmejava.
super mi je kad vidim one domacice, koje su pre 5 minuta skinule kecelje, kako frenetichno glachaju led ili nabacuju led ispred one kugle (kegle, dzinovskog paka whatever)

S.

Quote from: "DUNADAN"
mene karlinG :) zasmejava.

:lol:

(podseti me da nikada sa tobom ne idem na sportove)

Hocu, nema problema. Fudbal niti igram, niti volim da gledam; bocanje na ledu - nema dvorane u Beogradu, a ne volim da gledam; pikado, e tu bi garantovano izgubila svaku partiju, a ni to ne gledam. Partija bilijara, mozda?

Lurd

Quote from: "S."Fudbal niti igram, niti volim da gledam; bocanje na ledu - nema dvorane u Beogradu, a ne volim da gledam; pikado, e tu bi garantovano izgubila svaku partiju, a ni to ne gledam. Partija bilijara, mozda?

Bilijar ako hoćeš da me pobeđujes može, kao i stoni tenis u istom fahu. Ima jedan sport u kome sam nepobediv i u kome izazivam bilo koga - pantomima! A i svi smo filmofili...

A može i neka druga društvena igra, koje obožavam.

DUNADAN

ah
pantomime :)
odlichna fora
nisam je igrala godinama.
imam chak i nekoliko favorita koje ni bog otac ne moze objasniti/pogoditi

Lurd

Odlična "FORA"?!?!? Be very careful, woman head (ženska glavo)! :wink:

BAŠ me zanima koji su to favoriti! Ajde kaži mi, molim te. Samo da znaš da nema ličnih imena niti geografskih pojmova, niti ličnih imenica. Znači nema Zeleni sojlent, Lambada, Solaris i Džeri Megvajer.

Ja sam profi u toj igri, tako da me straaaaaašno zanima šta je to što ne može da se objasni. Kaži, ajde! AJDE!!!!

DUNADAN

ne brigaj nishta
sledeci put u Manjezu cu ti reci pa ces nam ti onda pokazivati.
u celoj igri je najteshe prikazati prideve.

Lurd

Quote from: "DUNADAN"u celoj igri je najteshe prikazati prideve.

Bloody, bloody amateurs...Ne znam koji pridev se teško objašnjava posle "šašoljenja".

Ja da pokazujem sam od sebe neću, ali ako se neko, bilo ko, usuđuje da igra, ili pak voli da gubi, sasvim je dobrodošao.

Truba

kurling je zanimljiv 5 minuta...
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

jel to Mozart vaskrsnuo :!:

phuzzy

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"Samo da znaš da nema ličnih imena niti geografskih pojmova, niti ličnih imenica. Znači nema Zeleni sojlent, Lambada, Solaris i Džeri Megvajer.

??

Od svih ovih, jedino Džerija ne bih znao kako demonstrirati. Sveca mu, Soylent Green niti je lično ime, niti lična imenica, niti geografski pojam...

Lurd

Nego šta je Sojlent ako ne lična imenica, tj. akronim. Dobro, Sojlent ajde ovom društvu, ali toga jednostavno nema jer uvek može da se nadje neka koska za koju apsolutno niko ne zna.

Šta, jesi li i ti još žrt...ovaj, zainteresovan za igranje?

Lurd

Quote from: "komunjara"jel to Mozart vaskrsnuo :!:

Neeee. Imaš još dva puta pravo. To je samo privremeno dok ne napravim novog avatara.

Truba

Truba

na mom CD-u Betoven  ima kosu
tako da on otpada 8)

Ghoul

Commie, osoba čiji je lik ovde oskrnavljen je 1 filozof-mračnjak (ako se dobro sećam, voleo je Mocarta).

(Rođen u Danzigu, ali teško da bi voleo muziku DANZIGA...)
https://ljudska_splacina.com/

Lurd

Rudjer Bošković? Pa jel ti to onako nasumično pa ako ubodeš? A mislim i to pogadjanje je samo zezanje, ako nećeš da pogadjaš, samo pitaj. Mada ne moraš mene...

iNCUBUs

Quote from: "komunjara"jel to Mozart vaskrsnuo :!:

Neeee. Imaš još dva puta pravo. To je samo privremeno dok ne napravim novog avatara.

a da nije u pitanju 505de24f3f1ad07a79808 ? :)
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

DUNADAN

da
i ja sam pomislila na njega, ali nisam bila sigurna :)

Truba

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"Rudjer Bošković? Pa jel ti to onako nasumično pa ako ubodeš? A mislim i to pogadjanje je samo zezanje, ako nećeš da pogadjaš, samo pitaj. Mada ne moraš mene...

ma ne
prvo što mi je plao na pamet je bio mozart pa ruđer bošković 8)

slika mi je pravo poznata :lol:

setit ću se ja

Ghoul

Ma znaš ga, druže. :!:

Istina, imao je izrazito antikomunističke stavove i pre no što je ovaj kao ideologija oformljen.
Uticao na Ničea.

Poznat po izjavi: Gde ima Volje, ima i Predstave.
Ljubiteljima kraćih knjiga, zgodnih za čitanje u autobusu, poznat i po knjižici o Umeću da se uvek bude u pravu...

Truba

e jesi mi pomogao... 8)

osoba mi je pravo poznata

ali džaba kada ne znam kako izgleda
hegel
kant
mill
mills
habermas

hm

da nije Ognjanović  :evil:

Lurd

Auuuuuu...dobro, ispucao si tri komata, a i postaje već malo bolesno. U pitanju je Artur Šopenhauer, jedan temeljiti tautonski smarač - preporučujem.

Truba

ne bi nikada pogodio

mora da sam ga zamijenio s nekim

to mi se često dešava (vidjeti topik: Nestajanje vs spoorloos)

Ghoul

Jao bre, Komi, tražiću da te isteraju iz Partije - pola tih koje si naveo su (proto)komunjare!

1. slovo Š, poslednje R
(a nije Šoder, Šiler, Šoker, Šindler, Šlager, Šuber, Šandor, Šamar...)

Truba

ja sam puko totalno

evo pogledah u riječnik i tamo piše

Ghoul = Vampir vukodlak

a ja cijelo vrijeme mislio da je to lešinar :x

ps. idem na kapitalistički fakultet, šta ja tu mogu... :shock:

Ghoul

tvoja intuicija je bolja od rechnika koji si konsultovao (neshto mi govori da si gledao neki obichan, za osnovnu shkolu)...

Truba

novi standardni rečnik 9. izdanje
obod cetinje

140 dinara

to je onaj plavo žuti rječnik sa 100 000 riječi 8)

Ghoul

Da, Grujićev... to sam i mislio. Sa samoupravnim terminima. Pravi komunjarski.

Vidiš, ghoul je nešto između lešinara i vampira.
Potiče iz arapske mitologije, ali je prihvaćen kao lik/pojam/izraz i kod engleza i amera. Po izgledu je psoglav, boravi na grobljima i hrani se leševima, i ponekim živim koji tamo zaluta. U ovom obliku javlja se u nekim Lavkraftovim pričama, naročito u THE HOUND (ja preveo kao GONIČ u ZNAKU SAGITE br.5). U prenesenom značenju, može se primeniti i na neke vrste vampira, pa čak i zombija (recimo, u Romerovim filmovima se u par navrata zombi nazivaju ghoulovima). U prenesnom značenju primenjivan je i na neke masovne ubice/kanibale...

Vidiš, Komi, moraš povremeno da koristiš i ne-komunjarske izvore ako nećeš celog života da budeš crven.

Truba

obožavam crveno

ps. hvala na besplatnoj lekciji

S.

Hm, citam pre neki dan novine... i padne mi na pamet pitanje - ako je zena sudija povod za kontemplaciju o kraju Zapadne civilizacije, kuda bi odvela vest o zeni, a clanu muske fudbalske ekipe? Ako se ne varam, rec je o Perudji i nameri gazde da najdalje do godinu dana u ekipu ukljuci i jednu zenu. Nije protiv pravila, cini mi se da se zabranjuje da muskarci igraju za zenske timove, ali ne i obratno :)

Lurd

Quote from: "S."Hm, citam pre neki dan novine... i padne mi na pamet pitanje - ako je zena sudija povod za kontemplaciju o kraju Zapadne civilizacije, kuda bi odvela vest o zeni, a clanu muske fudbalske ekipe? Ako se ne varam, rec je o Perudji i nameri gazde da najdalje do godinu dana u ekipu ukljuci i jednu zenu. Nije protiv pravila, cini mi se da se zabranjuje da muskarci igraju za zenske timove, ali ne i obratno :)

Pazi, ono je najava i početak, a ovo sada je sve ono što sledi posle propasti. Mada, to je i fora, jer je taj vlasnik Perudje jedan ekscentrik i šoumen i lako može da se desi da je to samo reklama. Taj isti čovek je iz ekipe otpustio Južnokorejca koji je Italiji dao "zlatni gol" na mundijalu.

Nego, jel tvoje pojavljivanje ovde ima veze sa mesečevim menama ili sa nekim magijskim ciklusima ili nešto slično?

S.

:lol: Bi li mi verovao ako bih rekla da ima veze samo sa raspolozivim vremenom u kombinaciji sa dobrom voljom? Ne bi, jel' da? Ljudski je ... ;)

Nego, neces valjda da tvrdis i da je Saadi al Gadafi samo reklama?  :cry:

Zasto ne bi otpustio nekoga ako ne igra dobro? Pa sta ako je svojevmreno i onomad dao onaj jedan gol? Mislim, pojma nemam kako je KR igrao, ali stoji i ova mogucnost, zar ne?

Lurd

Quote from: "S."Zasto ne bi otpustio nekoga ako ne igra dobro? Pa sta ako je svojevmreno i onomad dao onaj jedan gol? Mislim, pojma nemam kako je KR igrao, ali stoji i ova mogucnost, zar ne?

Ma ne, on je njega otpustio BAŠ zato što je dao gol. "Sa sve" pratećim komentarima (izdao si Italiju! Mi te hranimo a ti tako! Tvoja noga ovde koričiti neće! i sl.). Za Sadija ne znam šta da kažem, nikada ga nisam gledao. Opet, sa druge strane, porodica Gadafi je pokupovala mnogo timova, delimični su vlasnici velikog Juventusa, tako da je tu možda finansijski momenat umešan.

A što se tiče dolazaka, činjenica je da se sajt nešto ulenjio i počeo da luta. Dal' je leto ili štatjaznam, ljudi ipak sve manje dolaze i sve manje pametnih stvari možeš da vidiš i pročitaš...

iNCUBUs

Ma ne, on je njega otpustio BAŠ zato što je dao gol. "Sa sve" pratećim komentarima (izdao si Italiju! Mi te hranimo a ti tako! Tvoja noga ovde koričiti neće! i sl.). Za Sadija ne znam šta da kažem, nikada ga nisam gledao. Opet, sa druge strane, porodica Gadafi je pokupovala mnogo timova, delimični su vlasnici velikog Juventusa, tako da je tu možda finansijski momenat umešan.

Nije ga na kraju otpustio koliko se secam, vec su ga prodali.

Sto se tice price oko Gadafija, pa i sin bivseg vlasnika Reala iz Madrida je svojevremeno igrao za prvi tim... A eno ga sada truli u Malagi :)
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Lurd

Quote from: "iNCUBUs"

Nije ga na kraju otpustio koliko se secam, vec su ga prodali.

Sto se tice price oko Gadafija, pa i sin bivseg vlasnika Reala iz Madrida je svojevremeno igrao za prvi tim... A eno ga sada truli u Malagi :)

'Vako. Prvo je rekao da ga tera. Posle pritisaka i ostalog se pokajao i pozvao ga nazad. Onda je Ang Džung-hvan rekao da neće da se vraća u takav klub, pa su ga onda prodali.

Plavi Skaut

Ajd da i ja kazem nesto na ovu temu..cini mi se da je velika zbrka oko jednakosti muskarca i zene..jednakosti ne moze biti zbog toga sto smo drugaciji (imam kolega i kolegica na poslu) i neke stvari radimo mi zene na svoj nacina a oni na svoj (nedavno smo raspravljali na ovu temu, jer je jedan tip dosao meni i rekao kao ja to radim neobicno..radi se o redoslijedu, koji kod nas zena pocinje sa lijeva na desno a kod muskaraca suprotno, lele ala sam se uplela.....mnoge zene su jednakost poistovjetile sa oponasanjem muskaraca sto je po meni groteska a i feminizam isto tako..imala sam priliku da radim nesto sa organizovanim feministkinjama..bilo par njih koje su zivjele sa muskarcima a glasno zagovarale mrznju protiv njih..itd sve tako neke nebuloze..

toliko o jednakosti...mi zene imamo mnogo bolje predispozicije od muskaraca 8) ..recimo za sanjanje, carobnjastvo :mrgreen:...mi imamo matericu a muskarci nemaju..materica je jedan nevidjeni izvor energije, samo sto to ne znamo da upotrebljavamo..

uff, nastavicu sutra
The Four Winds