• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Father Jape

Koliko su loše komande s obzirom da je port?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Milan ga igra na Xboxu. Ali za PC verziju Dark Souls su svi rivjueri rekli da je igranje kontrolerom obavezno i da su tastatura + miš komande neupotrebljive.

Father Jape

Hm. Moraću onda da cimam The Thinga da mi vrati kontroler.  :lol:

Meho Krljic

Pošto je vašoj uzrasnoj grupi dopušteno da kolektivno poseduje samo jedan kontroler.

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 22-09-2012, 10:59:34
Pošto je vašoj uzrasnoj grupi dopušteno da kolektivno poseduje samo jedan kontroler.

:!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Father Jape

A i to nam je previše!

Tex Murphy

Da odgovorim na temu, ja i dalje igram PATHOLOGIC (napravio sam jednomjesecnu pauzu dok sam bio van Banjaluke), treci scenario (ona cura) i ovaj je do sada najzabavniji. Razlog je u tome sto Devotresica ima mogucnost da ubija ljude pokretom ruke na daljinu od nekoliko metara, sto znaci da one crvene dzeparose i ubice mozete da sredite bez kupovanja municije, sto sumanuto olaksava kompletan gejmplej jer se dosta lakse dolazi do novca. Tako covjek moze da se malo bolje koncentrise i na pricu (umjesto da se svake sekunde bori da ne krepa), tj. mogao bi da nije onog legendarnog uzasnog prevoda koji je vec usao u legendu. Potpuno luda igra, pitam se na cemu je bio scenarista dok je ovo pisao.
Genetski četnik

milan

UBIO SAM BELL GARGOYLES!!! Opet ja o Dark Souls... Toliko me zaokupila ova igra, kako neka odavnooo nije! Iako je neverovatno teska, uvek imas osecaj da je fer prema igracu, u smislu da ti pruza mogucnost da sve prepreke postavljene pred tobom preskocis. Dakle, sasvim slucajno sam otkrio da moze da ti pomogne summon knight ukoliko krenes na Bell Gargoylese kao covek, a ne kao Hollow... Izvinjavam se sto ovo verovatno zvuci kao bulaznjenje, ali toliko sam odusevljen igrom da moram sa nekim to da podelim (moj klinac je na DOTI 2 i nema sile da ga zainteresujem za Dark Souls...).... Necu vise, obecavam!

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol:  Ja ni uz summon nisam uspeo da ubijem Bel Gargojle. Doduše, ima vremena.

milan

Quote from: Meho Krljic on 23-09-2012, 11:15:14
:lol: :lol: :lol:  Ja ni uz summon nisam uspeo da ubijem Bel Gargojle. Doduše, ima vremena.
Probaj da ubijes onog zmaja na kapiji - strelama. Meni je trebalo oko stotinak strela. Od njega sam dobio mac koji je jaci od svog oruzja koje imam, cak i kada je pojacano kod kovaca do maximuma.

Meho Krljic

Oh, hvala na savetu  :-| :-| :-| :-|

milan

Tex Murphy

Sta je dodjavola Dark Souls?
Genetski četnik

milan

Dark Souls je fenomenalni, beskompromisni, fantazijski RPG. Jako teska, i na momente, izludjujuca igra. Kao da je pravljena u nekim proslim vremenima, a ne za ove generacije koje sve igraju na easy i ocekuju da je igra samo ono izmedju nekoliko cut-scenes. Igru su pravili japanci, ali nema ni trunke japanskog u njoj, osim tezine. Medjutim, iako veoma teska, igra je fer prema igracu - zahteva vreme i posvecenost, ali taj osecaj kada nesto postignes u njoj mogu samo da uporedim sa pocecima svojih gejmerskih dana, kada je zavrsetak svake igre bio mukotrpan posao posle kojeg se osecas kao da je svet tvoj.  YOU WILL DIE je bio reklamni slogan igre - umiranje u njoj je prirodni nacin na koji se igrac uci i priprema za sve izazove.

Meho Krljic

Nažalost, igra u Evropi nije nabavljiva na Steamu...

Melkor

Uzeo sam Next BIG Thing nedavno na steamu na nekom popustu i podsetio se zasto p&c avanture igram jednom u 5 godina. A u pauzi igram http://www.arcadetown.com/3rdworldfarmer/gameonline.asp.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Da, video sam da to igraš jutros (jutros?) i zapitao se šta je to. Sad mi je lakše kad znam da je avantura, koju svakako ne bih igrao.  :lol:

Melkor

Tebi jutro, meni pred spavanje. Nego, sta ti znaci "looking for trade"?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Melkor

nije "for" nego "to"...

Meho Krljic

Pojma nemam, nisam to ja napisao, bez sumnje Steam tu nešto mulja iza mojih leđa. Ja u inventaru i nemam ništa što se može trejdovati.

kikec

uživam u BORDERLANDS 2. nemam prigovora.
signature

Meho Krljic

Ja sam ispisao sitnu knjigu o tome šta sam igrao poslednjih par meseci (prvi deo, biće za koji dan i drugi), pa koga uopšte to zanima da čita, ima priliku:

Prilika je ovde

Pokrio sam sledeće naslove: Escape Goat, Gravity Rush, I Am Alive, Jojo's Bizarre Adventure HD Version, Mutant Mudds, Skullgirls, Sound Shapes, Street Fighter X Tekken, They Bleed Pixels, Tiny & Big: Grandpa's Leftovers, pa koga nešto od toga privuče, neka klikće.

Tex Murphy

Од ових игара које спомињеш чуо сам тачно за једну (Ај ем 'лајв)  :oops:
Но довољно да кликнем на приказ...
Genetski četnik

Tex Murphy

Честитам, убиједио си ме да купим Ај ем алајв!
Genetski četnik

Meho Krljic

:lol:  Ubisoft je digo ruke od always online DRM-a pa ću i ja kupiti Steam verziju prvom prilikom (tj. prvim popustom). Neka je, neće da škodi.

Perin

Pored I'm alive, mene si zainteresovao sa They bleed pixels.

Tex Murphy

Кул! Ја ћу да купим хард копи са Амазона  :evil: Стара школа, шта ћеш.

Додуше, ти си још старија, ал си у исто вријеме и некако прогресивнији.
Genetski četnik

Tex Murphy

Ово се односило на Меху, а онда је Перин ушао између нас.
Genetski četnik

Meho Krljic

Quote from: Perin on 30-09-2012, 13:35:41
Pored I'm alive, mene si zainteresovao sa They bleed pixels.

Dej Blid Piksels je jebanje keve. Najbolja igra koja je izašla u Septembru!!!!!!!!!!!

Quote from: Harvester on 30-09-2012, 13:36:29
Кул! Ја ћу да купим хард копи са Амазона  :evil: Стара школа, шта ћеш.

Додуше, ти си још старија, ал си у исто вријеме и некако прогресивнији.

Ma slabo sam ja progresivan, nego I Am Alive ne postoji niti će postojati u hard kopi formi. Striktli didžital. Ubisoft štedi gde može. Treba da smo srećni što se igra uopšte pojavila.

Tex Murphy

:(
Онда ћу морати да даунлоудујем. Али патим због недостатка квалитетног паковања. Посљедња игра која је била одлично упакована је Бајоверов Џејд Емпајер, а и то није на нивоу игара које су излазиле крајем прошлог вијека  :(
Genetski četnik

Meho Krljic

Šteta što nemaš konzole. Neke konzolne igre imaju genijalne collector's edition pakete. Kačio sam već ovde negde moju sliku sa boksericama koje sam dobio uz Catherine.

Tex Murphy

Неки дан ми је неко нудио да купим Плејстејшн 3 прилично јефтино, ал сам заборавио ко. А иначе конзоле немам по сопственом избору, из истог разлога из ког не играм ММО игре - слободно вријеме :-(

Иначе, да се вратимо на тему топика, проклети Патолоџик се опет забаговао, па сам прешао на сљедећу игру на списку игара за играње, а то је PETER JACKSON'S KING KONG: THE OFFICIAL GAME OF THE MOVIE.
Морам признати да Џексонов филм нисам гледао, па не знам у којој мјери игра прати његову радњу, али видим да су фаце и гласови преузети директно из филма. Што се тиче гејмплеја, подијељен је на два дијела: Дио у којем управљамо оним ликом што га у филму игра Адријан Броди урађен је у првом лицу. Није класични ФПС јер је пожељно штедити муницију и непријатеља се рјешавати на примјер набадањем разноразних мамаца на копље и онда бацањем истог негдје далеко од себе. Други дио, поглавља у којима управљамо мајмуном, урађен је у трећем лицу.
Овај "ФПС" дио је одличан, мада контроле нису баш најудобније (и не постоји могућност скакања, што је врло фрустрирајуће). Рецимо да бисте пуцали на некога није довољно да притиснете тастер за пуцање, јер тиме непријатеља заправо само одаламите кундаком по тикви (ако вам је тренутно оружје пушка, наравно). Да бисте стварно пуцали, морате да држите спејс и онда рокачите по лијевом дугмету миша. Срећом, пуцачке дионице су углавном релативно једноставне (а и непријатељи најчешће могу да се одмаме помоћу мамаца), тако да ово не представља превелики проблем. Оно што овде доминира је атмосфера - стварно имате сјајан осјећај да се налазите у филму. Поглавља су кратка и претпостављам да представљају кључне сцене из филма и често су буквално изванредна. Нпр. морате да одвраћате пажњу џиновском тираносаурусу (којег не можете да убијете) док Џек Блек и онај црнац отварају нека врата, а они спори ко пужеви. Е сад, кад вам се тај џиновски Т-РЕКС унесе у лице и урликне, а екран се сав побатали, уопште вам није свеједно. Или рецимо сцена у којој морате да отрчите по некакву ватру пратећи крдо диплодокуса (или шта су већ), а онда да се вратите истим путем, све вријеме пазећи да вам те огромне мрцине не нагазе на главу. Па онда спуштање сплавовима, док вас урођеници решетају стријелама, а ви спаљујете мостове на којима се они налазе и сурвавате их у понор. Епичност ових сцена је врло епска и надмашује скоро све што можете да видите рецимо у Фар Крају, а тек понешто из Хаф Лајфа двојке може да се пореди с тим (извињавам се што поредим с играма старим скоро десет година, али, прво, и Кинг Конг је из тог времена, а друго - ионако нисам ни играо ништа новије :-( ). Интересантно дизајнерско рјешење је да вам се енергија аутоматски допуњава кад се не борите, што знатно олакшава ствари. Неко би могао да кука да је игра због овога прелака, али мени је то супер.
Е сад, кад је ријеч о дијелу у коме управљате мајмуном, он пати од лоше камере и незгодних контрола. Замало нисам одустао од игре већ у једној од првих сцена, кад ме је неко крилато чудовиште укокало једно 50 пута заредом док нисам сконтао како да му дођем главе. Међутим, кад се мало уходате са командама, и ови дијелови постају сјајни - рецимо залетите се и кркнете тираносауруса раменом, он одлети у три лијепе материне, а екран побијели и све се успори на двије-три секунде. Феноменално. Да и не спомињем могућност да можете да финишофујете непријатеље, па тако кад скењате ти-рекса, можете да му расцијепите вилицу и покажете му ко је газда.
Неки додатни материјали се откључавају стицањем поена, што је мени проблем јер иако сам прешао већ пола игре (има индикатор колико сте прешли), нисам освојио ниједан поен (?!).
Све у свему, мислим да ову игру могу апсолутно да препоручим као краткотрајан (али сјајан) акциони фикс у паузи играња неке интелектуално захтјевније игре (рецимо неке поинт енд клик авантуре или Патолоџика). Иако кажу да генерално треба избјегавати игре рађене по филмовима, овде се види да посао није смандрљан чисто ето онако, већ да су се аутори озбиљно потрудили и свака им част на томе.
Genetski četnik

Meho Krljic

Da, plitkast je King Kong ali nije nezadovoljavajući. Mišel Ansel je ovde pokazao da ume da radi i sasvim solidne plaćeničke poslove. I nekako sva ta silna kinematičnost ima smisla u ovakvoj igri.

Tex Murphy

Постоји ли иједна игра коју ти ниси играо?  :)
Genetski četnik

Meho Krljic

Ma, kako da ne postoji. Stotine!!! Na primer Kaunter Strajk!

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 02-10-2012, 12:20:26
Ma, kako da ne postoji. Stotine!!! Na primer Kaunter Strajk!

:!:
Genetski četnik

Perin

Moram priznati, nisam fan androida kao platforme za igre, ali igra NEW SOCCER STAR me totalno kupila. Reč je o igri gde započinjete fudbalsku karijeru kao šesnaestogodišnjak i lagano napredujete iz nekog lošeg tima (ja sam izabrao japansku ligu za početak) pa do nekih poznatih klubova kao što su Totenhem, Milan i ostali. Ja trenutno imam 22 godine i igram za Brešu u italijanskoj seriji B. Treba malo vremena da se čovek uferči, ali igra je zanimljiva iako ima jednostavnu premisu i gejmplej. Šlag na torti je vaš rejting koji puni vaš star lvl. Naime, isti je ispočetka lako napuniti, ali već kad dođete do 4tog star lvl-a, things get serious - naime, nakon svakog meča, rejting vam daju igrači, fanovi i trener i na osnovu tog rejtinga puni vam se star lvl. Ako je rejting loš nakon utakmice, sam star lvl pada!

Naravno ima tu još smicalica i džidža midža. Možete da trenirate, imate jači udarac, potom da nađete devojku, kupujete nekretnine i ostale baljezgarije.

Gejmplej se čini jednostavan, ali i nije. Naime, možete da dodate loptu na osnovu strelice koju sami namestite, a na osnovu pomeranja strelice i stavljanjem iste na pravo mesto, upućujete i šut. Jednostavno, zar ne? Pa, stvari se zakomplikuju sledećim potezom - kada namestite strelicu, igra vam prikazuje loptu na ekranu. Ali ta lopta ne miruje - ili pada odozgo, oli pada sa leve ili desne strane, ili je u spinu, ili ide levo ili desno itd, itd. Takođe, kada kliknete prstom na loptu, morate da pazite kako i kada to radite - desi se da je udarite dok je u vazduhu i promašite čitav gol; desi se da je udarite skroz na dnu, pa je previše..."dignete" i opet promašite. Desi se da je udarite previše sa strane....

Uglavnom, ako neko želi, igra je na android marketu i neka je overi. Košta oko 3 dolara, ali ja sam skinuo igru sa wareza i instalirao na fon. Doduše, ja sam svoj fon otključao :)

Petronije

^Ja obožavam igre na androidu i odma` krećem u potragu za ovom fenomenalnom igrom  :mrgreen: Hvala ti.

Tex Murphy

Завршио сам PETER JACKSON'S KING KONG: THE OFFICIAL GAME OF THE MOVIE. Одлична игра којој су једини недостатак мало блентаве контроле приликом управљања горилом, што отежава неке компликованије мечеве (нпр. против три тираносауруса или против неких змијурина). Замало да сузу пустим на крају  :(
Наравно, одмах сам одлетио на Амазон и у корпу додао луксузно ДВД издање на два диска. Моја новостворена љубав према овом несумњиво сјајном филму тјера ме да на то спискам колко год треба, па таман цијена била један пени плус поштарина.
Genetski četnik

Melkor

Quote from: Petronije on 02-10-2012, 22:58:16
^Ja obožavam igre na androidu i odma` krećem u potragu za ovom fenomenalnom igrom  :mrgreen: Hvala ti.

Quote from: Perin on 02-10-2012, 13:35:00
ali ja sam skinuo igru sa wareza i instalirao na fon. Doduše, ja sam svoj fon otključao :)

Daj link!

Inace, stigla mi je poklon Civilizacija.

Edit: ne moras, nasao, bem ti search na warezu.

Melkor

A jes, vala, zarazna....

Perin

E baš kontam da te pitam kakva je :lol:

Ja počeo ponovo, sad sam se uferčio i stigao do 5 lvl već sa 17 godina :lol:

Petronije

Ja ne mogu da mrdnem od 4lvl, šteta što nisu malo bolje izbalansirali igru gejmplej je savršen.

Melkor

E, deco, 8 lvl sa 17, prvo mesto u 2. srpskoj ligi i 2. mesto u Superligi i prelazak u Mancester....

Petronije

Sutra krećem ispočetka :-P

Perin

Quote from: Melkor on 03-10-2012, 22:11:42
E, deco, 8 lvl sa 17, prvo mesto u 2. srpskoj ligi i 2. mesto u Superligi i prelazak u Mancester....

:shock:  :?

Svaka čast. Ja sam na 6tom lvl...večeras verovatno sedmi, ali sa 18-19 :(

Inače, igram za Crystal Palace.

Melkor

Obrisao mi klinac sinoc pa sam krenuo ispocetka ali Englesku ligu, njih ima 5 bice zanimljivo, mada mi je zao sto necu videti Vranje u LS. Inace ja igram na tabletu, moguce da mi je zbog toga lakse.

Perin

Quote from: Melkor on 04-10-2012, 11:39:28
Obrisao mi klinac sinoc pa sam krenuo ispocetka ali Englesku ligu, njih ima 5 bice zanimljivo, mada mi je zao sto necu videti Vranje u LS. Inace ja igram na tabletu, moguce da mi je zbog toga lakse.

Da, i ja sam krenuo iz pete lige. To jest, krećeš iz južne/severne konferencije, što ti dođe matlene šesta liga. Pvo sam igrao za Mejdenhed, pa za Oksford, potom za Gilingem i sada za CP.

Perin

Samo da obavestim Melkora i društvo da New Soccer Star može da se kupi i na Steamu. Košta 10 jevreja.

Inače, osvojio sam sa Arsenalom LŠ, FA kup i uzeo titulu. Na 14tom sam levelu i upravo sam napunio 20 godina.

Takođe, sa 19 sam debitovao za reprezentaciju Srbije!  :)