• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Nightflier

Može li to da se produži nekako? Adapterima?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Meho Krljic

Pa, generalno to su USB kablovi, dakle, moglo bi možda nešto da se izvede.

Melkor

Wireless gamepad je pravo resenje. Rabim jedan logitechov od prvog asasins krida i savrseno sljaka. Ali nisu sve igre bas bolje sa gamepadom. Dishonored je aktuealan, al' mislim da je i Skyrim bolji misem kad se igra. A i bezicni gejmpad kosta.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Petronije

Dark souls mora na gamepadu, baš mora. U principu to je investicija koja se uvek isplati, što skuplji to bolje. Još ako je wireless, bog da te vidi, ako ga ne treskaš o zemlju kad ti žena da gol u pesu verno će te služiti dugo vremena.

milan

123 sata u Dark Soulsu - ostala su mi jos tri bossa do kraja. Jebena igra. Fantasticna... preporucio bih svakome ko pocinje da krene sa carobnjakom. Ja sam iskljucibo melee ratnik i mucim se uzaaasno! Ali, vredi.

Nightflier

I ja sam sve bliži ideji vajerles gejmpeda. Međutim, pošto mi se žena najstrašnije navukla na Gild Vors, to znači da mogu nju da pustim da se igra, a ja da čitam na miru.  :twisted:
First 666

дејан

хура за најтову жену!!!!   :-|
...barcode never lies
FLA

Barbarin

Ili nabavi duplo sve pa igrajte zajedno  xwink2
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Nightflier

@Dejan

I ja to kažem. :)

@Barbarin

Ako nabavim novi laptop, možda to i uradimo.
First 666

Melkor

Quote from: Petronije on 31-10-2012, 12:15:54
Dark souls mora na gamepadu, baš mora. U principu to je investicija koja se uvek isplati, što skuplji to bolje. Još ako je wireless, bog da te vidi, ako ga ne treskaš o zemlju kad ti žena da gol u pesu verno će te služiti dugo vremena.

qft

Da li je neko probao 2 bezicna u isto vreme? Rastu mi nesto ova deca, plasim se da ce mi biti potrebni u neko skorije vreme.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Nightflier

A ja bih dodao - da li je neko probao na računaru povezanom na TV? Razmišljao sam se da kupim neku konzolu, ali meni je kućište smeštene doslovce uz televizor, pa nikako ne mogu da opravdam sebi ulaganje tog tipa...
First 666

Melkor

Cuj, kad sam adaptirao stan razvukao sam, sa ostalim instalacijama, HDMI kabl kroz zidove. Neke stvari treba igrati na veliko. Ali treba imat dobru grafiku za to. A i ustedeo sam sebi blue-ray player.

Nightflier

Dobro, ja živim u iznajmljenom stanu - ali da imam svoj takođe bih to uradio. Doduše, nije potrebno za gledanje filmova i sl, pošto noviji televizori mogu da pristupe deljenom folderu na kompu i odatle da strimuju nenormalnom brzinom, ako imaš ruter novije generacije. Ali pametno si to odradio sa kablovima, priznajem.
First 666

Melkor

Pa dobro, hteo sam da naglasim da to ne samo da treba uraditi nego je maltene obavezno. Spojio sam ih i dok sam bio podstanar, samo ne ovako elegantno. A kad sam to radio streaming HD rezolucija je bila veoma skupa i nepouzdana zabava. S druge strane, od kada sam kupio monitor od 24 inca i novu graficku umnogome sam smanjio gaming na TVu i sad mi uglavnom sluzi za blue-ray filmove.

Dacko

U prevodu: živiš kao paša! :)

Nightflier

Mora se priznati da bi Melkoru šalvare odlično stajale!
First 666

Melkor

Ne, ne, to je Mehmet, pomesali ste nas. Ja sam vise

Nightflier

Melkor... Mehmet... Potejtouz, potatouz... :)
First 666

Melkor

Mislim da si hteo da kažeš kauč potejtouz, kauč potatouz...

Nightflier

Ispravka se prihvata i sa zadovoljstvom se pridružujem!
First 666

Meho Krljic

Ali, važno je i napomenuti da ne postoji muškarac kome šalvare ne bi lepo stajale.

Morningstar

QuoteA ja bih dodao - da li je neko probao na računaru povezanom na TV? Razmišljao sam se da kupim neku konzolu, ali meni je kućište smeštene doslovce uz televizor, pa nikako ne mogu da opravdam sebi ulaganje tog tipa...

Da, ja tako igram, retko kad i palim xbox u poslednje vreme. Osim konzolnih ekskluziva i nesto duzeg cekanja na PC izdanja/portove neces biti mnogo uskracen, naprotiv - imaces visu rezoluciju i bolji FPS. Dark Souls sa highres fixom u 1080p i 60pfs svakako je daleko superiorniji od iskustva na konzolama.

Samo ti treba pristojna masina, bezicni Xbox 360 kontroler i MS Wireless reciever za PC, i miran si.

QuoteDa li je neko probao 2 bezicna u isto vreme? Rastu mi nesto ova deca, plasim se da ce mi biti potrebni u neko skorije vreme.

MS Wireless reciever prihvata 4 uredjaja istovremeno:

http://www.microsoft.com/games/en-US/Hardware/Controllers/Pages/XboxWirelessGamingReceiverforWindows.aspx

Dakle to mu sve dodje oko 50-60e, kontroler i risiver. Skupo je, ali vredi. Opciono moze da se doda i baterijski kit, ako bas hocete ful dozivljaj.

http://www.xbox.com/en-US/Xbox360/Accessories/BatteriesChargers/xbox360RechargeableBattery2Pack
sve price su Anansijeve.

Petronije

Ja sa c2d e4600, 3gb ram-a i prastarom 9600gt koja ima hdmi igram sve nove igre bez problema na hdtv-u, doduše u 720p rezoluciji. Koristim "žični" dualshock2, čim sam kupio tv odmah sam sve ispovezivao, super je osećaj kad igraš zavaljen sa džojpedom na tv-u. Nikako da kupim wifi keyboard&mouse da mogu i šutere da igram.

milan

Darksiders 2 sam prestao da igram negde pred kraj - sejvfajl mi je postao corrupt, i nisam mogao da nastavim. A sada, sa Dark Souls-om mi se desilo opet nesto slicno. Naime, cetiri bossa pred kraj - preciznije, kod bossa koji se zove Bed Of Chaos - desilo mi se da sam ga ubio, ali u istom trenutku i umro od neke vatre. Inace to nije problem - kada ozivite kod baklje, samo se vratite na mesto smrti i pokupite svoje duse koje ste osvojili. Medjutim, ovaj boss treba da vam da jednu od dusa kojom otkljucavate poslednja vrata do finalnog bosa igre. Meni se desilo da sam kao dobio tu dusu, a onda, kada sam oziveo, ona je nestala iz inventara. I tako sam ostao zaglavljen sa tri bosa do samog kraja....
Posle nekoliko casova plakanja i ubijanja tuge u alkoholu, stigao mi je Halo 4, pa sam poceo da ga igram cisto da se oslobodim stiskanja u grudima. I sta reci - razlika izmedju Halo 3 i 4 je kao da ga igrate na razlicitim konzolama. Prosto je neverovatno sta ova igra uspeva da izvuce iz konzole stare sest i kusur godina! Pored toga, cini mi se posle prvih dva sada igre, da vam ova igra pruza mnogo vece mogucnosti u nacinu na koji cete da igrate nego prethodne. To ne znaci da ima sunjanja i ne znam cega, jednostavno, prostori u koje ulecete su ogromni, i uvek vam pruzaju razlicite mogucnosti taktickog prilaza problemima. Videcemo kako ce biti dalje, ali mi je na prvi utisak, Halo 4 bolji od svih prethodnih delova.

Meho Krljic

Bože kakav užas to za Dark Souls.... mislim, ovo je baš da se izrazi saučešće.

A za Halo 4 i prikazi vele da je otvoreniji i skloniji sandboxu, što je bila karakteristika prve igre u serijalu i lepo je da su se u 343 toga setili.

Perin

Ja sma kao kren'o da pičim Risen...kupio sam ga onomad na summer sale-u, i mogu reći da je igra skroz ok - pomalo teška, ali ok.

milan

Quote from: Meho Krljic on 05-11-2012, 17:15:51
Bože kakav užas to za Dark Souls.... mislim, ovo je baš da se izrazi saučešće.

Hvala, Meho.

Meho Krljic

Eh, evo mog pregleda recentno igranih igara. Dok mi Borderlands 2 i Resident Evil 6 stoje na polici, ja sam se bavio mahom dvodimenzionalnim naslovima.  :lol:  Ali sam stigao i da se zgranem nad jadnošću novog Medal of Honor koji je još gori nego što sam očekivao, kao i da poetski pišem o Hotline Miami, najvažnijoj igri ove godine!!!!!!!!!!!

Obrađene igre su: Medal of Honor: Warfighter, Spec Ops: The Line, New Super Mario Bros. 2, LittleBigPlanet PS Vita, Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit, Pid, Deadlight, Mark of the Ninja i Hotline Miami.

Ovde možete čitati opširna i dosadna promišljanja o istima.

дејан

мехо, може ли тај ворд прес да натера линкове да се отварају у новом табу (рецимо као овде на сагити)? у прва три пасуса, три пута сам 'побегао' на линковану страницу :)
...barcode never lies
FLA

milan

Zavrsio sam HALO 4. Ne znam ko su ljudi koji stoje iza 343 studija, ali mi je jasno zasto im je Microsoft dao odresene ruke. Igra je spektakularna! Od postavljanja novih standarda grafike na konzoli staroj vise od pola decenije, preko neverovatno dobrih cut scena (ovde mislim na fantasticnu facijalnu animaciju likova, i to u endzinu igre), do dirljive price o odnosu MasterChiefa i Cortane koja je zapravo emotivna okosnica igre. Ogromni, otvoreni prostori prepuni neprijatelja, kao i mogucnost da u takvim prostorima takticki promisljate vase sledece poteze (da me pogresno ne razumete, ovde nema sunjanja i izbegavanja borbe - sve je spektakularna akcija, ali unutar zanra mozete probleme resavati na nekoliko nacina) su nesto cega nije bilo u prethodnim Halo igrama (mada nisam igrao dvojku, a prvi Halo sam igrao na PCu oooodavno, tako da me mozda secanje izdaje)... Jedino sto me je iznenadilo jeste to sto sam kampanju zavrsio za osam, devet sati - sto mi je u odnosu na prethodnih 130 sati Dark Soulsa delovalo kao jedan mali skolski odmor.

Meho Krljic

Quote from: дејан on 07-11-2012, 10:50:56
мехо, може ли тај ворд прес да натера линкове да се отварају у новом табу (рецимо као овде на сагити)? у прва три пасуса, три пута сам 'побегао' на линковану страницу :)

Može za linkove sa strane, blogroll i tako to, ali za ove u tekstu mi ne daje mogućnost izbora, sorry. Još mi se nešto i zbunio u ovom poslednjem postu pa su svi linkovi tamnoplavi i podvučeni umesto narandžasti kako inače radi...  :oops:

Quote from: milan on 07-11-2012, 11:22:40
Zavrsio sam HALO 4. Ne znam ko su ljudi koji stoje iza 343 studija, ali mi je jasno zasto im je Microsoft dao odresene ruke. Igra je spektakularna! Od postavljanja novih standarda grafike na konzoli staroj vise od pola decenije, preko neverovatno dobrih cut scena (ovde mislim na fantasticnu facijalnu animaciju likova, i to u endzinu igre), do dirljive price o odnosu MasterChiefa i Cortane koja je zapravo emotivna okosnica igre. Ogromni, otvoreni prostori prepuni neprijatelja, kao i mogucnost da u takvim prostorima takticki promisljate vase sledece poteze (da me pogresno ne razumete, ovde nema sunjanja i izbegavanja borbe - sve je spektakularna akcija, ali unutar zanra mozete probleme resavati na nekoliko nacina) su nesto cega nije bilo u prethodnim Halo igrama (mada nisam igrao dvojku, a prvi Halo sam igrao na PCu oooodavno, tako da me mozda secanje izdaje)... Jedino sto me je iznenadilo jeste to sto sam kampanju zavrsio za osam, devet sati - sto mi je u odnosu na prethodnih 130 sati Dark Soulsa delovalo kao jedan mali skolski odmor.

Lepo. 343 su dobrim delom radili u Bungieju ranije pa nije mnogo čudno da su solidno snalažljivi sa Halom.

дејан

хвала мехо, нема шта да се ти извињаваш за вордпресове пропусте
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Ma, pazi, verovatno bi neko spretniji od mene umeo da modifikuje sors kod (ipak je wordpress open source) i da sredi to što treba. Al ja ne umem, ignorant sam.  :oops: :oops: :oops:

Son of Man

Igram Painkiller Recurring Evil, i jedva prezivljavam, iako sam turista  :lol:

Joj kad će više taj Plants vs. Zombies 2, pa da batalim ove preteške igre  :(

Petronije

Valja li nešto Gothic 1? Na poslu imam neku s3 integrušu a dežuram ceo vikend pa sam hteo da odigram neki oldskul rpg koji sam propustio u mladosti. Probao sam Baldur's gate ali nemam baš toliko vremena da čitam tone dijaloga, više mi leži neki morrowind/gothic/deus Ex fazon. Najpre bih igrao morrowind jer sam nekada davno krenuo da ga igram i nikada ga nisam završio ali sam siguran da neće raditi bez video karte. Natrčao sam na torretima na Gothic pa rekoh da pitam ovde da ne krećem za džabe ako nije nešto. Ako imate neku bolju ideju pucajte.

Meho Krljic

Pa... pitanje je koliko će ti biti teško da se navikneš na skrnavu borbu.... Ostalo je OK...

Petronije

Mrzi me da se navikavam na bilo šta. Jel imaš ideju šta bi još mogao da probam?

Meho Krljic

Cladun X2. Ima ga na Steamu a verovatno postoji i pirat. Grafika je 2D  i na bazi sprajtova pa ne moraš da brineš za grafičku.

Petronije

Ok, samo da nije novija jer koliko god da je smešna grafika neće raditi. Npr. Terraria ne radi iako izgleda znaš već kako, super meat boy da ne spominjem. Iako sam bez problema poterao cmr2 na skoro maksimalnim podešavanjima bez ikakvog štucanja i opadanja frejmova. Sve su to isti banditi.

Hvala Meho.

Perin

Quote from: Petronije on 10-11-2012, 16:57:03
Mrzi me da se navikavam na bilo šta. Jel imaš ideju šta bi još mogao da probam?

NoX.

Petronije

Može taj NoX, vidim da je to neki Diablo klon iz dvehiljadite, to mi treba!! Što se tiče Mehine preporuke, min sys req. je 512mb ram-a koje ja ovde nemam, to je ona priča da nove igre neće raditi na starim mašinama koliko god smešno izgledale. Moraću da nabavim neki ddr jako je malo 256 čak i za tadašnje standarde.

Perin

Quote from: Petronije on 10-11-2012, 17:36:59
Može taj NoX, vidim da je to neki Diablo klon iz dvehiljadite, to mi treba!! Što se tiče Mehine preporuke, min sys req. je 512mb ram-a koje ja ovde nemam, to je ona priča da nove igre neće raditi na starim mašinama koliko god smešno izgledale. Moraću da nabavim neki ddr jako je malo 256 čak i za tadašnje standarde.

NoX je super, meni jedna od omiljenih igara na fazon Diabla. Plus, nije ni prelagana. Teraćeš je sigurno na toj mašini. Takođe, uzmi i piči prvi Stronghold, to je isto sjajna igra.

Petronije

Stronghold sam igrao baš dosta, pogotovo crusader, igra mi se neki single player rpg koji nisam igrao do sad. :-)

kikec

igram ANGRY BIRDS STAR WARS. zacijelo najbolji nastavak angry birds franšize, jer odlično kombinira i sjedinjuje sve prijašnje nastavke sa elementima star wars svijeta.
signature

Barbarin

Dobar je nastavak Angry Birdsa.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Father Jape

Posle srednje duge suše instalirah prvo Torchlight 2 čisto da vidim kakav je osećaj, i potvrdim sumnju da premda je u pitanu simpatična i solidna igra, jedini razlog da igrate nju a ne Diablo 3 jeste da ne želite da pljunete pare za potonji, što je naravno više nego validan stav.

A onda sam namestio Dark Souls. Resolution fix, gamepad, the works. Sad idem da lagano uronim u nj.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Zaista je vreme da i tebi izrastu dlake na prsima  :lol:

Father Jape

Nadam se samo metaforičke!  :?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Te su najvažnije.

Ja inače istrajno igram XCOM. Kakva igra. KAKVA IGRA!!!! Dosad nisa dopustio ni jednom od mojih likova da umre, suviše su mi prirasli za srce.

Melkor

Pa naravno kad igras po 15 minuta dnevno. Ja sam maratonski presao prvo X-COM pa Dishonored i sad apstiniram malo od igara (mada bih mogao da instaliram onaj humble bundle paket). Treba nekad nesto i da se procita.