• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Morningstar

Ja igram PC verziju sa dzojpedom tako da mi je svaki FPS tezak. Nije bas macji kasalj. Ako te provale a nisi ocistio okolne autpostove i disejblovao alarm pocnu da nadiru sa svih strana i budes ubiven.

Inace, nisam gledao digital foundry poredjenje konzolnih verzija ali ona za Xbox 360 je skoro identicna PC verziji na high postavkama, minus rezolucija i nizi fps. Da mi je to neko rekao 2003 kad su poceli sa projektovanjem konzole poslao bih ga u najblizu ustanovu.
sve price su Anansijeve.

Petronije

Nemoj da me shvatiš pogrešno, ali zašto bi iko igrao fps na računaru džojpedom?

Tex Murphy

QuoteSvi kažu da je prelak generalno

Одлично!

А како у свему томе стоји други дио? Исплати ли се то уопште играти?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Petronije

Meni nikako, grafika je lepa, sve ostalo je tragedija, slobodno preskoči.

Morningstar

QuoteNemoj da me shvatiš pogrešno, ali zašto bi iko igrao fps na računaru džojpedom?

Samo zato sto izgleda bolje na televizoru nego na monitoru i moze da se igra iz kreveta.
sve price su Anansijeve.

Petronije

Razumem te donekle, i ja uvek gledam da zasednem za tv ali mislim da se nikad neću navići da igram pucaljke sa džojpedom. Za to služi wi-fi tastatura&miš, mada se opet grbavim.

Meho Krljic

Ne, ali Far Cry 3 se ekstremno lako igra džojpedom. Nije ovo igra u kojoj je okretanje za 180 stepeni najvažnija stvar na svetu. I, takođe, na PS3 igra izuzetno izgleda, ali naravno da fali dosta DX11 šejdera i da je frejmrejt niži, ali nisam primetio screen tearing što je velika stvar, kao i to što učitavanja nisu predugačka.

Inape, FC3 je, dakako MNOGO lakši od originalnog FC a ako već imate pristup Far Cryju 3, Far Cry 2 je skoro potpuno redundantan.

Morningstar

Moram priznati da nisam narocito impresioniran novim Danteom. Nije to uopste toliko lose, ali bice svakako podeljenih misljenja. Mladjani Dante me je podsetio zasto sam sebe toliko mrzeo u tom osetljivom periodu odrastanja, a glumac koji mu pozajmljuje glas zvuci ravno i neinspirisano kao da obavlja drustveno korisni rad za kaznu zbog opscenog ponasanja na javnom mestu, ili cime se vec danas bave mladi. Vidi se da je ovo za neke nove klince i cke beogradske koje konzumiraju Twilight. Podrazumeva se da je igra toliko strimlajnovana na normalnom nivou tezine da sam uspeo nekoliko puta na kraju nivoa da dobijem najvecu ocenu za stil, sto mi se ranije nikada nije desilo u DmC-ovima i Bajoneti.

I, uradio sam ono sto nisam nikada ranije - preorderovao sam the Cave!
sve price su Anansijeve.

Meho Krljic

A ja sam priorderovao DmC  :oops: Na osnovu demoa. Naravno da ovo nije pravi Devil May Cry, užasno je lak i novi Dante je dakako tvajlajtovska čka. Ali dobar je ovo borbeni sistem, pošteno ekstrapoliran iz prethodnih igara i... slomio sam se  :oops: :oops:

Morningstar

Nisam ja bas neki hardcore gamer ali prava stvar bi bila odmah izabrati nefilim nivo tezine, a prelaskom se otkljucavaju i tezi nivoi. Dosta japanskih imena u creditsima kao raznih testera i kvaliti asurans menadzera, govori u prilog tome da ovo nije bas obicno autsorsovanje fransize, vec kolaboracija.

Mene vise brine sto su nivoi kratki i medjusobno slicni. Dizajn neprijatelja nije bas sjajan, a bos fajt je bio samo jedan, onaj iz demoa. Za sada bas i ne obecava najbolju DmC igru ikada kao sto su najavljivali iz Capcoma i 90+ na metacriticu, ali videcemo, sutra istice embargo na opise.

sve price su Anansijeve.

Meho Krljic

Ma ja svakako ne očekujem igru koja može da se meri sa prvom ili trećom iz serijala, ali ne očekujem ni Enslaved. Mislim, računam da su Ninja Theory bili inspirisani da se dokažu.

Meho Krljic

Jurogejmerov rivju DmC-a je pozitivan mada uz određene rezerve. Velika je šteta što je finale, sudeći po svemu, dosta slabo. Mene još uvek prođu srsi kičmom kad se setim svog prvog igranja DMC3 i poslednje borbe sa Vergilom u paklu. Epski.

milan

Evo, IGN je dao vrlo visoku ocenu DmC-u...

Meho Krljic

Ahahaha, Far Kraj 3 izaziva bizarnu idolatriju na JuTjubu  :lol: :lol: :lol: :lol:

Petronije

Gimlija sam tek drugi put primetio  :mrgreen:

Meho Krljic

Evo dakle, opširnijih impresija o Far Cry 3, ali i o još nekim igrama: Little Inferno, Fallblox, Rebel, Super Crate Box, Aqua Kitty - Milk Mine Defender, Sine Mora, FTL. Pa ko voli - nek čita!!!

Opširne impresije

Tex Murphy

Коначно си онај лефт алајн пребацио на џастифај!!! Тако треба!
Genetski četnik

Meho Krljic

Pa, prebacio sam ga posle bukvalno minut posle postovanja, nisam bio svestan da je to za tebe ogroman vremenski period  :lol:

Tex Murphy

Ма сви претходни постови су ти били лефт алајновани, то сам мислио!
Genetski četnik

milan

Quote from: Meho Krljic on 16-01-2013, 22:46:21
Evo dakle, opširnijih impresija o Far Cry 3, ali i o još nekim igrama: Little Inferno, Fallblox, Rebel, Super Crate Box, Aqua Kitty - Milk Mine Defender, Sine Mora, FTL. Pa ko voli - nek čita!!!

Opširne impresije

Radujem se Far Cry Trojci! To mi je sledece, cim zavrsim Dark Souls sa Wizardom i Borderlands 2!

Meho Krljic

Quote from: Harvester on 18-01-2013, 10:29:27
Ма сви претходни постови су ти били лефт алајновани, то сам мислио!

Ali nisu!!!!!!!!!!

Quote from: milan on 18-01-2013, 10:32:23

Radujem se Far Cry Trojci! To mi je sledece, cim zavrsim Dark Souls sa Wizardom i Borderlands 2!

Dakle, za sedam-osam meseci?

Petronije

I ja planiram far cry 3 posle dark souls. Ovim tempom cu sje zavrsiti za minimum 4 meseca a moze i da se oduzi.

milan

Blizu sam kraja u DS sa wizardom, i naravno, mnogo mi brze i lakse ide kada sve znam napamet, zato sto sam vec prosao sa vitezom. Kakva igra!!! Cini mi se da mogu da je igram godinama - a jedine dve igre koje sam mogao da igram godinama su bile HoM&M 3 i Diablo 2...

Petronije

I ja imam neki osecaj da bih moga da je prelazim vise puta. Nego, onaj wolf ring ako se secas, nalazi se u darkroot garden i povecava poise. Jel se on nekako trosi ili ima neki vek trajanja? Sumnjivo mi je jer sijam kad ga stavim, plasim se da ga ne ishabam a uzasno je koristan za boss fajtove. U opisu itema nista ne pise o tome.

Petronije

Koja fora sa zmajem. Otkinem mu rep strelom i maznem mac. Mucio se jedno pola sata da ga ubijem i kad mi je dosadilo sacekam da se sjuri od gore i samo protrcim ka kapiji. Kad sam upalio baklju nestao je. Jeste da sam bacio 5-10k dusa verovatno i pogazio zadatu rec samom sebi da cu srediti svakog bosa u igri ali nisam vise mogao da se gnjavim sa njim.

milan

Quote from: Petronije on 19-01-2013, 23:51:50
I ja imam neki osecaj da bih moga da je prelazim vise puta. Nego, onaj wolf ring ako se secas, nalazi se u darkroot garden i povecava poise. Jel se on nekako trosi ili ima neki vek trajanja? Sumnjivo mi je jer sijam kad ga stavim, plasim se da ga ne ishabam a uzasno je koristan za boss fajtove. U opisu itema nista ne pise o tome.

Ne trosi se, samo isijava energiju.  :)

milan

Quote from: Petronije on 20-01-2013, 03:23:30
Koja fora sa zmajem. Otkinem mu rep strelom i maznem mac. Mucio se jedno pola sata da ga ubijem i kad mi je dosadilo sacekam da se sjuri od gore i samo protrcim ka kapiji. Kad sam upalio baklju nestao je. Jeste da sam bacio 5-10k dusa verovatno i pogazio zadatu rec samom sebi da cu srediti svakog bosa u igri ali nisam vise mogao da se gnjavim sa njim.
Zmaj se vrati kada dodjes na most sa druge strane, odnosno, od baklje iz Undead burga, tako da mozes opet da ga pobedis.

Petronije

Hvala na informacijama. Maznuo sam drejk sad idem da konacno oderem gargojle.

milan

Zavrsio Dark Souls sa sorcererom! Automatski igra krene u new game +1, tako da sam nastavio da igram od pocetka...  xuss
Uz to, poceo sam i novu igru sa piromanserom, cisto da vidim kako je to... Sada imam utisak da nikada nista drugo necu igrati osim ove igre. Sto me malo plasi.  :-?

Meho Krljic

xrofl  I mi imamo taj utisak. Da ne pominjem da se još sećamo kako si pričao "ne znam da li ću to moći da igram, ne volim baš mnogo teške igre".  :lol:

milan

Probao sam da se izlecim igranjem AC 3 i Borderlands 2, ali mi nije poslo za rukom. Mozda cu sa Far Cry 3 imati vise srece....

Meho Krljic

Far Kraj Tri je zaista velika navlaka, ali naravno da nije u rangu Dark Souls. Jedini serijal koji donekle mogu da uporedim sa Demon's/ Dark Souls po nivou odanosti/ adikcije koji izaziva je Monster Hunter.

No, Dark Souls II izlazi do kraja godine, dakle, imaš još malo da se strpiš.

milan

Quote from: Meho Krljic on 21-01-2013, 10:55:41

No, Dark Souls II izlazi do kraja godine, dakle, imaš još malo da se strpiš.
Daaa! Samo me plasi ono sto plasi i Kezu - da ne istupe ostricu!

Meho Krljic

Dakle, ako niste do sada probali Teleglitch, oh, probajte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kao kaver verzija Doom u izvođenju Hotline Miami. Da!!!!!!!!!!!!!!!!

дејан

одличан је телегич, одличан!
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Mislim, dok završim Teleglitch, izaći će Don't Starve a dok njega ozbiljno zaigram, izaći će Monaco. A onda dok njega zaigram, eto nam i PC verzije Fez. ovo će biti godina velikih indie igara, reklo bi se.

Meho Krljic

Pre neko veče legnem u krevet i kao, dal' da malo igram Super Krejt Boks ili da pogledam nešto na JuTjubu, i ajde da pogledam, na vrhu liste preporučenih videa novi Total Biskvit. I jebiga, nekoliko minuta kasnije ja završim sa kupljenom igrom Bleed. Odlična je. Old Skul platformski šuter, samo što stare igre nikad nisu bile ovako brze i precizne. Igra je u Greenlight programu za Steam trenutno, ali se može pazariti direktno od autora ili putem Gamersgatea. Ili na Xbox Live Indie Channelu ako ste konzolaš. Evo linka: http://bootdiskrevolution.com/bleed/release/release.html

A evo i Biskvitovog videa kojim mi je prodao igru:

► WTF Is... - Bleed ?

Petronije

Sinoc pali gargojli i leptir u jednom cugu, iz prve. Nasao sam stone armor koji je u kombinaciji sa wolf ringom prava stvar za bossfajtove u ovom stadijumu igre. E da, i macke sam sredio mada neposteno.

milan

Quote from: Petronije on 29-01-2013, 11:15:54
E da, i macke sam sredio mada neposteno.
Ko im kriv kad su glupe, pa se onako zalecu.

kikec

isprobao malo novog Devil May Cry. nabrijana i žestoka igrica, super optimizirana.
čisti predstavnik hak-end-slaš žanra.
a što je ovaj Dante faca... he, he...
signature

Petronije

Quote from: milan on 29-01-2013, 19:06:42
Ajde sto su glupe nego su se dve trajno zaglavile izmedju drveta i brega pa sam ih upokojio drejkom. Jel si koristio talismane ? Onaj trgovac u katedrali mi nudi velka's talisman. Nije skup ali ni ne bacaju mi se bas duse, ne mogu vise da se farmam u sumi prikljucio sam se sumarima.

Meho Krljic

Evo mog novog pregleda igranih naslova. Danas sam dao opširnije impresije o Wii U konzoli i igrama na njoj (ZombiU, New Super Mario Bros. U, Rayman Legends demo), pa nastavio sa nezavisnim naslovima: Strike Suit Zero, Miasmata, Bleed, Teleglitch i završio sa DmC. Pa ko voli, ima:

Gubljenje nevinosti 47

milan

Quote from: Petronije on 29-01-2013, 22:24:03
Quote from: milan on 29-01-2013, 19:06:42
Ajde sto su glupe nego su se dve trajno zaglavile izmedju drveta i brega pa sam ih upokojio drejkom. Jel si koristio talismane ? Onaj trgovac u katedrali mi nudi velka's talisman. Nije skup ali ni ne bacaju mi se bas duse, ne mogu vise da se farmam u sumi prikljucio sam se sumarima.
Nisam, igram i dalje sorcerera na New Game +1, tako da talisman nikada nisam koristio.

Father Jape

Krenuo malo FTL. Gospode, ovo kao da je neko krojio igru meni po meri. <3
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Daaaa, jeben je FTL. Koristim priliku da skrenem svima pažnju na kickstarter kampanju za Roam, igru koja će biti survival naslov u postapokaliptičnom zombi okruženju sa sve pucanjem, skupljanjem resursa i izgradnjom baze:

http://www.kickstarter.com/projects/roam/roam

Video prototip izgleda sjajno ali naravno, znajući da je FTL imao 200,000 dolara i kako on izgleda a da Roam traži svega 40,000, veliko je pitanje da li će igra actually izgledati ovako. No, možemo sanjati. ja pledžovo 15 dolara.

Meho Krljic

No Time to Explain je sedam i po evra na Steamu, ali jebaga, može mu se uz ovakav trejler

No Time To Explain Announcement Trailer

A igra je zabavna i urnebesna kao i trejler, mada veoma jednostavna i verujem da će neki ljudi smatrati da je cena previsoka. Poštujem, ali igra tokom čijeg igranja sve vreme vičem "U JEBOTE!!!" vredi tih sedam i po evrilija...

Meho Krljic

Mene Crysis 3 nije nešto specijalno zanimao do danas, jer me je Crysis 2 žestoko razočarao, ali posle nekih 40 minuta igranja multiplejer bete, moram da priznam da sam impresioniran. Turčin ga je sjajno napravio i, pošto je ovo ipak Crysis, pored svih modernih MP elemenata (perkovi, personalne vendete, targeti, bla bla bla), tu je i veoma brz i akrobatski okretan gejmplej koji me prijatno podseća na Unreal Tournament i Quake... Na kraju ću da kupim ovu igru  :-?  Na konzoli!!!!!  :-? :-? :-?

Tex Murphy

Играм Габријела Најта двојку, тренутно сам заглављен на првом дану (дакле сличан почетак као са првом игром). Авај, ова игра нема ни промил привлачности првог дијела, ем је сетинг много мање интересантан, ем је управљачки систем некако "тврд" (треба баш енергично кликтати по иконицама да би се одрадила радња), ем је цртана графика много привлачнија од ове филмске, ем је глума напросто ужасна, па све личи на неки шесторазредни филм Б продукције. Претпостављам да је потребно још мало времена да се навикнем на промјену.
Genetski četnik

Petronije

Jbt Milane kako si ubio Sif-a sa wizardom? Macem ga samo golicam a dok castujem magiju on mi je vec skocio na glavu i vitla onim njegovim ogromnim macem, jezivo je brz.

kikec

ovaj SONIC ALL-STAR RACING TRANSFORMED je već u startu poprilično izazovna i teška vozačina. uff...
signature