• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 17 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Men ov Vor je zbilja izvanredna igra sa izvanredno lošom vokalnom glumom. Nema je još da se kupi kod nas (ili je ja samo nisam našao), što je greota jer je meni znatno bolja od Dawn of War II o koga se saplićemo...

Nego, potpuno nevezano za to, igra li iko od vas MyBrute?

Znam, nisam baš poznat po tome što preporučujem onlajn fleš igre ali MyBrute je sjajan zato što je kao stvoren za lenje ili prezaposlene ljude, pošto igra većinu stvari radi sama. Na vama je samo da stvorite svog borca (ima vrlo malo opcija) i da se setite da se jednom dnevno pojavite na sajtu kako biste odradili borbe. I u samim borbama možete samo da gledate dok se vaš delija (ili delkinja) mlati sa protivnikom, ali ovo je... neverovatna navlaka. Skupljanje XP-a je rudimentarno, levelupovanje je prostačko. Kao nekakav PvP MMORPG naslov sveden na twitter formu. Ali mene nekako loži. Ko dakle želi da se posveti igri koja od vas bukvalno zahteva pet minuta dnevno, neka sledi ovaj link:

http://medjedic-gricko.mybrute.com

Time ćete postati moji učenici, što zvuči loše ali nije najgora stvar koja može da vam se desi na svetu. I, da, moj grubijan je definitivno dobio ime po jednoj od genijalnijih invencija Igora Brakusa.

ridiculus

Konačno je i Ghoul ovekovečen u video-igrama! Imali smo ranije neke naslove koji spominju ghoulove tu i tamo, ali sada imamo Beghouled!

Doduše, nemojte se mučiti, nećete naći igru pod tim imenom. Radi se o mini-igri iz Plants Vs. Zombies, jednoj od najboljih stvari koje su se dogodile na PC sceni ove godine, nekoj vrsti (vrlo) slobodne interpretacije žanra odbrane utvrđenja (tower defence). Zombiji pokušavaju da osvoje vaše dvorište (i usput pojedu vaš mozak), pošto su već osvojili svet video-igara,  i samo simpatične biljke stoje između njih i vas. Više o tome sledećih dana, ako preživim najezdu.
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Svukao pirata ali nisam stigao da je isprobam jer sam završavao Zeno Clash a onda me zaveo njegov challenge mod... No, planiram, pa ako me zaista tako jako navuče (nisam neki preteran tower defense frik) onda ću je pazariti putem Steama gde je, o čuda, dvostruko jeftinija nego da je kupujete na PopCapovom sajtu. Bizarno.

ridiculus

Na PopCapovom sajtu je oko 20 dolara, a postoji i besplatna probna verzija. Ako je na Steamu 10$, to je izvanredan value for money.
Praktično savršena prezentacija, koja na lep način spaja identitet i ekspresivnost; solidna mehanika još dublje razrađena u nekoliko mini-igara; mnogo humora. Neću više ništa reći na brzinu, sem da ću pogledati i prethodnu igru istog čoveka, Georgea Fana, Insaniquarium (takođe PopCap).

Jedan od uticaja na igru je Magic: The Gathering. A ona druga igra koja je pod istim uticajem, Battleforge, ne privlači me mnogo. Prvi dojam je da mi vizuelno deluje kičasto - previše tu ima svega na ekranu, posebno boja.

Meho Krljic

Isprobao sam sinoć Plants vs. Zombies i mogu da potvrdim da PopCap znaju svoje sranje. Čak i snobčina poput mene koja nikada u životu nije uzela u ruke Zumu (iako je cela moja kancelarija igra) se pošteno zabavila ovom igrom. Daleko od toga da je PvZ najdublji Tower Defense naslov na tržištu, ali jeste šarmantan i toliko raznovrstan da ga je zadovoljstvo igrati.

ridiculus

PopCap ima nekoliko desetina igara u svom katalogu, ali ja sam igrao svega nekoliko. Od onog što jesam igrao, Peggle mi je (bio) najbolji: savršena mešavina veštine i (prividne) slučajnosti da može da me drži na duže staze. Bookworm Adventures je zanimljiva igra po tome što stavlja na probu vaše znanje engleskog, daleko više od tekstualnih avantura.

Father Jape

Zuma me je drzala par dana, Peggle smorio odmah, Plants vs. Zombies skidam upravo.  :lol:

Inace, prvobitni plan je bio da krenem paralelno s Men of War i novog Ridika (nisam ja kriv sto me njegov glas pali) ali imajuci u vidu volseban raspored ispita u predstojecem roku, izgleda da nista od toga.  :(
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Milojko

Ja igram WOW i to ovde www.h8os.co.nr i mislim da je uz CS najbolja igrana svetu.  :D

Meho Krljic

Milojko, čuli smo već reklamu za taj server na onom drugom topiku, a uz svo dužno poštovanje WoWu i Kaunteru, mislim da si jedini na ovom forumu koji ih smatra najboljim igrama na svetu. S druge strane, ja sam ionako slab u domenu socijalnih igara tako da ne treba ni da pričam o njima...

Novi Ridik je... Dobro je da sadrži i starog Ridika u sebi sa doteranom grafikom jer je Escape from Butcher Bay i dalje znatno bolji nego Assault on Dark Athena. Mislim nije Assault baš LOŠ ali je primetno lošiji od Bučer Beja - linearniji, nemaštovitiji, manje avanturističan...

Father Jape

Au. Ovaj Plants vs. Zombies je nezdravo zarazan. Evo me na polovini treceg nivoa, za sad su mi samo jednom dosli do kosilica, nema naznake da cu pre rucka ustati od kompa.

Father Jape

Eh, pre rucka... Kako li sam samo bio naivan.

morbius

Savage 2 je dobio patch koji rešava probleme koji je prethodni patch napravio, igra opet radi dobro. Sada je tu i VoIP koji znatno olakšava komunikaciju komandanta sa trupama, sve se sada odvija brže i efikasnije. Igra i dalje dobija na popularnosti, ali je ukupno uzev prosto neverovatno koliko je malo ljudi igra s obzorom na njen neosporan kvalitet i originalnost.
Why me?

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

cutter

Igrao malo Hašašinovu veroispovest... svakako jedna od najgorih igara koje sam probao. Stupidna naučna pozadina aside, cela igra liči na demo. Grafika je dobra, mada sama arhitektura grada nije spektakularna zbog brzo uočljivih/ponovljivih modela. Stoga je u takvom drži-dugme-i-gledaj-kako-se-baja-penje-i-kolje kvazi spektaklu pentranje na prežvakana zdanja još i najbolji deo. U svakom slučaju bolji od trčkaranja po nižim krovovima gde se vrlo brzo naleti na spašavanje građana ili tako neku sekvencu. Keyword: repeticija. Igra bez promašaja... gde god da skočim ili će da se uhvati, potrefi usku gredu ili udavi, tj. zakoprca u vodi ako sam bio baš optimista. Time i skok vere biva prosto spuštanje kamere u seno. Kad sam kod vere, Mirror's Edge izgleda još bolje u svetlu ovakvih pobačaja... da, drugačija perspektiva, itd. ali moram malo da hvalim Fejt  xjap

cutter

I da, trebalo bi da se uvede nekakav standard da animacije/reklame na početku igara (i u njima) mogu da se prekinu i da iz igre može da se izađe odmah a ne da se do glavnog exita dolazi kroz više sporednih... samim tim da se uvedu i reperkusije za nesledbenike.   xuzi xuss

Meho Krljic

Jeste, iz Assassin's Creed dok izađeš to toliko traje da te je već prošla volja i za tim što si posle toga hteo da radiš.

Avaj, u pravu si, igra je do gađenja dosadna kad čoveka prođe fasciniranost lepotom grafike. Mislim, igra je prelepa i to je njen najveći adut. Čak i Xbox 360 verzija na mom SD televizoru izgleda sjajno, ali PC verzija je nokaut iz okreta. To me je i držalo dovoljno da odigram neka tri grada ali posle toga sam i ja digo ruke. Žali bože sveta i sendboksa, žali bože lepih animacija... Repetitivno, i što je još gore plitko do te mere da čak i raznovrsnost ne pomaže. Pravi primer loše odrađene sendboks igre.

mac

Inače, mislim da se reč creed kod nas prevodi sa "vjeruju" ili "simvol". Pretpostavljam da mogu da prođu i "geslo", "deviza", i "moto".

cutter

Dakle ovaj Ubisoft Montreal je definitivno developer za zaobići u najširem luku... Ass. Creed, Princ Persije 2008, Far Cry 2 – mada, priznajem da igre na koje je nalepljen Klensi jedva da sam igrao, jedna je došla uz grafičku na pređašnjem kompu (čini mi se Splinter Cell ali nisam mnogo izdržao). Znam da je u paketu bio i Smorrowind tako da sam vrlo brzo uživao u čarima Cliff Racera.  xsqsick Vidim da su dobro prošle kod kritike, ali ni ove nisu iskasapljene.
Imao sam nesreću da u kratkom vremenskom razdoblju probam AC i FC2... potonji ne liči na demo i jeste igra ali žali bože Afrike i mrsneri okruženja. Tragično iskorišćeno, mada je neki trud uložen kroz interakciju sa okolinom (paljenje) i taktičkim mogućnostima koje ipak vuku na samootežavanje, mesto da igra vuče na kreativnost. Repeticija, gomila mundanih radnji koje se ponavljaju im je po svoj prilici signature move – od gledanja Hašašina kako se pentra uz istovetni model do zavrtanja auta... Plašio sam se da će ta vrsta besmislenog "realizma" nesnosno smrdeti ali to i nije najgori deo igre. Nedostaci Far kraja 2 koje sam zapazio se sami po sebi ne nameću kao nešto neizdrživo... problem nastaje kada zajedničkim snagama izgrade sintetičku atmosferu sa nebitnim likovima u tako potentnom okruženju.
Mane ipak treba pomenuti. Predvidivo (i preeeeeeedugo) vozikanje od tačke a do tačke be punktuiraju zamorni čekpointsi poduprti još zamornijim respawnom neprijatelja. Naravno, birao sam Ptaršija.
Ali zabavno mi je što nigde nisam primetio, čitajući kritike kada je igra izašla, da je ovo po mnogo čemu S.T.A.L.K.E.R. za ubogog čovjeka – mapa, Str... Jackal, odlazak u srce Zo... tame. Simpatičan koncept, ali ubijen egzekucijom.

Meho Krljic

Ubijen, nego šta... Avaj, ukrajinska igra Boiling Point: Road to Hell je bila znatno bolja od FC2 u svakom elementu dizajna, ali je imala toliko bagova da je bila praktično neigriva. Valjalo bi je isprobati danas posle masivne gomile pečeva. Aj min, imam original, jebem mu lebac.

Tex Murphy

Vrijedi li uopšte igrati taj Far Cry 2? Čuo sam da je grozan. Ima li ikakvih natprirodnih elemenata u toj igri, tj. postoji li ijedan razlog da se to zove Far Cry 2? A šta nije u redu sa Ass. Creed i novim Princom?

Elem, ja završio Doom 3: Resurrection of Evil (na najlakšem nivou, uz varanje protiv Betrugera) i sad ide prvi Far Cry, zajedno sa novom avanturicom Chronicles of Mystery: The Scorpio Ritual. Tek sam počeo da je igram, pa se uzdržavam od komentara, ali izgleda vrlo zanimljivo jer se dešava (dobrim dijelom) na Malti, a i grafika je odlična.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Najebaćeš sa tim Far Krajem... Uzgred, kad si već odradio Doom 3 u kompletu, ako ga još nisi deinstalirao, skini mod Classic Doom za njega, to ti je prilično uspešno rimejkovan Doom 1 u D3 endžinu.

Far Cry 2 je sandbox naslov. Ali ne jedan od boljih sandbox naslova u novijoj istoriji. Assassins Creed je je sandbox naslov. Ali ne jedan od boljih sandbox naslova u novijoj istoriji.

Father Jape

Far Cry 2 sam presao i preseo mi je do kraja. Previse repetitivno, in a nutshell.

Assassins Creed videh samo nakratko, nisam mu se stigao vratiti, tako da nemam oformljen utisak.

Elem, posle divnog Plants vs. Zombies krenuo sam sa.... Anglosaxonom (izdat u nekim zemljama Old English). Tekstualna avantura je u pitanju, malo starija (ceni se da se prva verzija pojavila pre oko 1500 godina). Vrlo zanimljivo, old skool stono kazu. Steta samo sto su je prestali patchovati pre oko devet vekova.  :(

ridiculus

Iako, pretpostavljam, je svako koga je zanimalo već odigrao Plants Vs. Zombies staviću neku vrstu opisa ovde.

Prva stvar koja se da primetiti je specifičan grafički dizajn koji može navesti ljude na misao da je u pitanju nezavisna igra. Međutim, ako postoji mejnstrim među video-igrama, onda je to PopCap, ako ćemo suditi po broju ljudi koji igraju njihove igre, kao i njihovoj demografskoj raznovrsnosti. PvZ liči na "indi" igre možda zato što je delo četvoro ljudi: George Fan kao dizajner, Laura Shigihara kao kompozitor, Rich Werner kao konceptualni umetnik i Tod Semple kao programer. Tri godine u razvoju, igra se kalila uvođenjem, menjanjem i odbacivanjem raznih elemenata.

Znači, imamo borilište (na početku dvorište) koje se sastoji od 5 horizontalnih traka po kojima zombiji napreduju sa desna na levo, tako da, u stvari, imamo 5 tower defence igara istovremeno. Na levoj strani ih čekaju biljke koje raspoređujete po volji i u zavisnosti od resursa. Resurs je sunčeva energija (predstavljena u obliku sunca) koja u određenim intervalima pada sa neba, a generiše je i suncokret, osnovna biljka u vašem arsenalu biljaka. Zombiji napreduju u realnom vremenu, a igračevo vreme je najbitnije u smislu brzine kojom se kupi sunčeva energija, što se mehanički izvodi prosto kliktanjem miša na "sunce".

Autori igre priznaju da su igrali Magic: The Gathering u vreme razvoja PvZ-a, i uticaj je vidljiv u postojanju "špila" kesica semena, koji morate odabrati od svih raspoloživih pre početka svakog nivoa, ograničavajući vas na sposobnosti datih biljaka. Tako da je igra otvorena za razne taktike.

A onda... A onda dan postaje noć...  xgrim  i ostalo otkrijte sami.  :lol:

Svako od četvoro tvoraca je odradio svoj zadatak savršeno: grafički dizajn je izuzetan; i biljke i zombiji su raznovrsni i svojim izgledom upućuju na svoju funkciju; minimalni interfejs je stilski potpuno integrisan u igru (nadgrobna ploča, suze). Audio-dizajn je takođe izuzetan, dajući perfektnu povratnu informaciju svakoj vašoj akciji i dodatnu dozu individualnosti svakoj pojavi i liku iz igre; ovde se uklapa i muzika, čija glavna tema liči na nešto što bi Danny Elfman eventualno napisao. Zahtevnost igre je mala: na PopCapovom sajtu se navodi brzina procesora od 1.2 GHz i 512 MB memorije kao minimum.

Osnovni način igranja PvZ-a je avanturistički mod koji se sastoji od 50 nivoa koji postepeno uvode nove biljke, nove zombije, nove predmete i čak nova pravila. Neki nivoi predstavljaju posebne mini-igre koje se mogu igrati i nezavisno, direktno iz glavnog menija, pod uslovom da ste otključali tu opciju prelazeći avanturistički mod. Ove mini-igre su vešto integrisane - koriste ista pravila i "likove" kao i glavna igra, ali ih koriste na specifične načine. One, kao i ostali modovi i opcije koje otključavate znatno produžavaju trajnost ove igre.

Rekoh li da je humor genijalan? Meni je osmeh bio nalik na suncokretov (videti gornju sliku) kada sam prvi put kliknuo na Help opciju u meniju!  :lol:

The last but not the least: direktno kod PopCapa - 20 dolara, preko Steama - 10 evra.

дејан

nije da je igram ali bih je rado igrao

DRAGAN DABIĆ a.k.a. RADOVAN KARADŽIĆ-WALKTHROUGH

http://www.pedja-licina.com/blog/?p=166

pogledajte i ostale 'unose'...
...barcode never lies
FLA

andrej

neki truck simulator sam skinuo i instalirao. uzmes neke paradajze i vozis po evropi. izgleda da je debelo smorna igra.

ridiculus

Infamous: Precinct Assault je besplatna igra u flešu koja služi kao reklama za (more famous) Infamous na PS3-ci. Dakle, zvanična Sonijeva mini-igra. Besplatna...?!?!  :shock:  xrotaeye  xdrinka

Profesionalnost se vidi na svakom koraku: grafika, zvuk, animacija, kontrole. Igra je 2D sajd-skroler za razliku od originala koji ima prilično otvoren svet, ali dobro služi svrsi upoznavanja sa tim svetom - sposobnosti protagoniste i neprijatelji bi trebalo da su isti (koliko sam čuo).

Kada odigram ovo, baciću se na Watchmen brauzer igru (minutemen arcade game), za koju kažu da je daleko bolja od zvanične.

Father Jape

Uzeh samo da probam Simse 3... i ne mogu da se odlepim.  :shock: :cry:

Igram bookworm lonera koji samo cita knjige i pokusava da ih pise. Radio sam neko vreme part time u knjizari, ali sam digao ruke od toga kako bih imao vise vremena za pisanje i onu Goth cicu iz komsiluka.  :lol:

andrej

Quote from: ridiculus on 25-05-2009, 16:03:20
Iako, pretpostavljam, je svako koga je zanimalo već odigrao Plants Vs. Zombies staviću neku vrstu opisa ovde.

Prva stvar koja se da primetiti je specifičan grafički dizajn koji može navesti ljude na misao da je u pitanju nezavisna igra. Međutim, ako postoji mejnstrim među video-igrama, onda je to PopCap, ako ćemo suditi po broju ljudi koji igraju njihove igre, kao i njihovoj demografskoj raznovrsnosti. PvZ liči na "indi" igre možda zato što je delo četvoro ljudi: George Fan kao dizajner, Laura Shigihara kao kompozitor, Rich Werner kao konceptualni umetnik i Tod Semple kao programer. Tri godine u razvoju, igra se kalila uvođenjem, menjanjem i odbacivanjem raznih elemenata.

Znači, imamo borilište (na početku dvorište) koje se sastoji od 5 horizontalnih traka po kojima zombiji napreduju sa desna na levo, tako da, u stvari, imamo 5 tower defence igara istovremeno. Na levoj strani ih čekaju biljke koje raspoređujete po volji i u zavisnosti od resursa. Resurs je sunčeva energija (predstavljena u obliku sunca) koja u određenim intervalima pada sa neba, a generiše je i suncokret, osnovna biljka u vašem arsenalu biljaka. Zombiji napreduju u realnom vremenu, a igračevo vreme je najbitnije u smislu brzine kojom se kupi sunčeva energija, što se mehanički izvodi prosto kliktanjem miša na "sunce".

Autori igre priznaju da su igrali Magic: The Gathering u vreme razvoja PvZ-a, i uticaj je vidljiv u postojanju "špila" kesica semena, koji morate odabrati od svih raspoloživih pre početka svakog nivoa, ograničavajući vas na sposobnosti datih biljaka. Tako da je igra otvorena za razne taktike.

A onda... A onda dan postaje noć...  xgrim  i ostalo otkrijte sami.  :lol:

Svako od četvoro tvoraca je odradio svoj zadatak savršeno: grafički dizajn je izuzetan; i biljke i zombiji su raznovrsni i svojim izgledom upućuju na svoju funkciju; minimalni interfejs je stilski potpuno integrisan u igru (nadgrobna ploča, suze). Audio-dizajn je takođe izuzetan, dajući perfektnu povratnu informaciju svakoj vašoj akciji i dodatnu dozu individualnosti svakoj pojavi i liku iz igre; ovde se uklapa i muzika, čija glavna tema liči na nešto što bi Danny Elfman eventualno napisao. Zahtevnost igre je mala: na PopCapovom sajtu se navodi brzina procesora od 1.2 GHz i 512 MB memorije kao minimum.

Osnovni način igranja PvZ-a je avanturistički mod koji se sastoji od 50 nivoa koji postepeno uvode nove biljke, nove zombije, nove predmete i čak nova pravila. Neki nivoi predstavljaju posebne mini-igre koje se mogu igrati i nezavisno, direktno iz glavnog menija, pod uslovom da ste otključali tu opciju prelazeći avanturistički mod. Ove mini-igre su vešto integrisane - koriste ista pravila i "likove" kao i glavna igra, ali ih koriste na specifične načine. One, kao i ostali modovi i opcije koje otključavate znatno produžavaju trajnost ove igre.

Rekoh li da je humor genijalan? Meni je osmeh bio nalik na suncokretov (videti gornju sliku) kada sam prvi put kliknuo na Help opciju u meniju!  :lol:

The last but not the least: direktno kod PopCapa - 20 dolara, preko Steama - 10 evra.

hvala na preporuci, ne mogu da stanem da igram, odlicna je :D s obzirom da u danasnje vreme od posla i porodice nemam vremena da se udubljujem mnogo u neke rpg igre i sl. ovo mi je extra doslo.

ridiculus

Krenuo sam Dragon Quest V, DS verziju, i vidim da je urađen u 3D okruženju, tj. igrač može rotirati kameru za 360 stepeni. Međutim, na samom početku naleteo sam na najmoćnijeg protivnika od svih - mehanizam za zaštitu od kopiranja, koji mi onemogućava da siđem sa broda na kom se nalazim na početku, tj. onemogućava radnji da se pokrene napred i moj avatar ostaje zarobljen u gejming limbu.  :cry: Postoje neki pečevi koji bi mogli da reše problem, ali otom potom.

Pošto sam hteo da igram Dragon Quest po svaku cenu prešao sam na Dragon Quest IV.  :!:

Meho Krljic

Ja ga nisam ni igrao dalje od broda... Doduše, problem može da bude i u tome što ti koristiš M3 simply za koga su novi firmwarei prestali da se proizvode. Možda bi na mom M3 Real radilo i dalje. Moram da probam pa da ti javim.

ridiculus

U međuvremenu da kažem da se i 4. Dragon Quest događa u 3D prostoru - barem njegov "istraživački" deo. Pričam o DS verziji, naravno. Upotreba gornjeg ekrana se svodi na proširenje vertikalne perspektive, što može biti problematično s obzirom na "gubitak" prostora između dva ekrana. S druge strane, objekti koji se uzdižu u visinu (kraljevski zamak, recimo) zaista deluju impozantno. Druga upotreba, naravno, je za mape i statistiku (protiv čega nemam ništa; nekad je zamorno stalno prelaziti iz jednog moda u drugi).

Primećujem da je upotreba stajlusa svedena na nulu. Da, dobro ste pročitali: nulu (brojevima: 0). Moja ideja je da je to iz poštovanja prema tradiciji - ništa se ne bi dobilo u samoj igri sem alternativnog načina kontrole, i to je bila vrsta alternative koju diveloperi nisu smeli da dotaknu.

Zanimljiv je trend koji poslednjih godina primećujem među raznim gejmerima: veličanje Dragon Questa u odnosu na Final Fantasy. Dragon Quest jeste jednostavniji, ali upravo je njegova iskrena nepretencioznost ono što mu obezbeđuje popularnost. Osim što više volim fantazijske heroje DQ-a u odnosu na buntovničke tinejdžere FF-a (to je skorašnji trend, ali ipak...), makar bili i stereotipovi (uvek bih radije izabrao prvi tip stereotipa), druga očigledna prednost prvog serijala mi je u protivnicima koje baca na vas. Pošto su oba RPG-a puna borbi, bitno je da se borbe učine manje napornim, ne u smislu iznalaženja rešenja za pobedu (to postoji samo kod bosova), već u smislu činjenja jedne zamorne procedure zanimljivijom. To se u Dragon Questu postiže odličnim vizuelnim dizajnom čudovišta. Nije ni čudo da je nastala spin-off serija nazvana Dragon Quest Monsters. Veličina Torijaminog genija se ogleda u sposobnosti da humoristički vizuelizuje desetine i desetine različitih stvorenja, često dovodeći sam arhetip do apsurda. Da su Pokemoni, poželeo bih ih sve u svojoj kolekciji. Što je i moguće delimično uraditi u petom delu serije. Jednom ću sprovesti istraživanje da li je to prva upotreba ideje skupljanja i treniranja stvorenja koja srećete. Iako nisam čuo da Satoši Tađiri spominje DQ kao svoj uzor pri zamišljanju Pokemona (već vizije stvorenja koje žive u Game Boy link-kablu i svoju strast sakupljanja insekata), teško je verovati da nema svoje mesto u istoriji formiranja njegove imaginacije.

Meho Krljic

Ja samo da dojavim da se Prototype za PC pojavio noćas na uobičajenim warez mestima u Razor 1911 izvedbi. Igru sam igrao prošle nedelje na Xbox 360, sve dok isti nije RRoDovao i ima moje poprilične preporuke. Radical su se već solidno istakli sa Scarface i Hulk: Ultimate Destruction a Prototype je još nenormalnija i destruktivnija igra.

Meho Krljic

Evo, koga zanima moj preopširni tekst na engleskom o Prototajpu, ima ga ovde na sajtu Tap-Repeatedly.

renegade_of_funk

Poceo pre neki dan da igram stari Super Metroid . VC izdanje na Wii konzoli, atmosfera i muzika u igri je super, jos jedna stvar (u moru razlicitih stvari) zbog koje mrzim naše devedesete. :(

Meho Krljic

Istina.

Ja sam juče svukao Let's Tap i moram reći da SEGA ove godine za Wii pravi sve same bisere.

renegade_of_funk

igrao sam jos japansku verziju , meni je igra fenomenalna pogotovo u multiplayer modu jos ako postoje i neka stimulativna sredstva i veoma dobar sound sistem igra ne moze da omane :D

Meho Krljic

Da, apsolutno. Let's Tap je primer kako dostojanstvene party igre treba da izgledaju.

zakk

Uspeo sam da se skinem sa Plants VS Zombies, ali sam to odužio tako što sam navukao još kamaru ljudi.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

renegade_of_funk

ridiculus

Quote from: renegade_of_funk on 17-06-2009, 19:58:30
Poceo pre neki dan da igram stari Super Metroid . VC izdanje na Wii konzoli, atmosfera i muzika u igri je super, jos jedna stvar (u moru razlicitih stvari) zbog koje mrzim naše devedesete. :(

Super Metroid je sjajan izbor. Imao sam nameru danas da duže komentarišem, međutim, naleteo sam na ovu raspravu i nisam mogao da odolim.  :evil:

Nije ni Edge ono što je bio, kad svakakvi likovi mogu da postuju tamo. Uništi nas ova demokratizacija.  :x

:lol:

Meho Krljic

Pa, dobro, Edge, Britanija, Magna Carta, 700 godina parlamentarizma, demokratija, ima to smisla. Neka, pusti svet da se prepire, a ti podbadaj  :lol:

Inače, Metroid The Other M koga Team Ninja pravi za Wii i koji će biti 2D igra (sa 3D tehnologijom) deluje vrlo primamljivo. Jutros sam ponovo gledao E3 trejler i impresivno to izgleda. Sviđa mi se što posle toliko igara u 3D (dakle, četiri), Nintendo ima sasvim iskrenu želju da izda kvalitetnog 2D Metroida. Also, Team Ninja preti da će ovo imati 'pravu' priču i da će Samus biti dublje oslikana kao lik (nas ionako zanimaju samo njene obline) ali znajući kako su priče u Ninja Gaiden naslovima 'kvalitetne' mislim da nema straha od preterivanja sa narativom...

ridiculus

Šta bih ja radio kada ne bih podbadao?  xfrog

Hm, verovatno pisao nešto korisno.

By the way, ja sam i hteo da komentarišem novog Metroida. I možda Scribblenaut-e. To ću i učiniti, ali na onom drugom topiku.

ridiculus

Pogledaćemo. Nahvališe je u Edge-u (solidna osmica), a Naka-san nije imao uspeha još od Phantasy Star Online-a. Tako da mi je posebno drago.

renegade_of_funk

i konacno Wii GOTY je stigao :P WiiSports Resort (JAP)

Ima 12 sportova i sve sam samo po malo igrao mada sam se najvise zadrzao uz macevanje. :)

Macevanje - super, kontrole su veoma precizne i nema nikakvog laga, skupio 1000 poena i poprilicno sam se oznojio, nije moguce varati igru kao u prvom delu vec je potrebno stvarno zamahnuti

Ping Pong - zabavno, najbolje u dvoje

Kanu - veoma naporna igra :no: , ali i zabavna, isto u dvoje twice the fun u osnovi to važi za skoro sve igre

Streljastvo - odigrao prvi nivo samo, drzis wiimote uspravno kao kada bi drzao luk, izgleda smesno ali je veoma efektno, nije potrebno da povlacis nunchaku unazad da bi zumirao (samo drzis Z) ali jednostavno je tako mnogo zabavnije.
Kada bi ovo i macevanje ubacili u novu Zeldu :)

Meho Krljic

Hmmmmmmmm...

Ja igram Icarian: Kindred Spirits. To je sve što ću reći.

ridiculus

Quote from: Meho Krljic on 25-06-2009, 10:34:48
Ja igram Icarian: Kindred Spirits. To je sve što ću reći.

To je sasvim dovoljno.

Plus što već imam čvrst dokaz da često koristiš Wii. Ne da mi to nešto znači, samo primećujem.

Meho Krljic

Pa, koristim ga. Posebno su ovih dana krenuli da izlaze solidni ili bar zanimljivi naslovi za isti: Sports Resort, Another Code R, Resident Evil Archives, The Conduit... Ne može da se postigne... Pogotovo jer sam trenutno u čeličnim kandžama Shin Megami Tensei Devil Survivor za DS.

Vlada.

Vlada on DeviantART / Have no fear, Vlad is here! ;)