• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

OSMI KONKURS ZNAK SAGITE ZA DOMACU SF&F PRICU

Started by Boban, 19-07-2003, 02:42:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mica Milovanovic

Bobane,
ne bi bilo loše da i ovaj najaviš na "Rastku", kao prethodni...
Mica

Boban

Ivan Bevc

U svoj sili obaveza shvatih da je stigao mjesec Listopad!  :?
Jos samo nekoliko dana za peglanje socinjenija!!  :x

Bobane, utesi me i reci mi da ti nije vec stigla sva sila radova, tj. da su i ostali wannabewriters jos uvek pod sindromom indian summera?
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

Boban

Sta da ti kazem a da te utesim.
Ja sam bio siguran da si ti nova mlada nada srpske fantastike, a ti nemas snage da napises pricicu od tri strane tri meseca... to bi trebalo da ti bude posao od nekoliko sati.

Ivan Bevc

hej mlada nada u 31. godini, pa za ovo imas pivo!!!

U pravu si, za to zaista treba nekoliko sati, samo treba sesti, nakaniti se i prizvati neku od onih briljantnih ideja koje ti se jave u naglupljim mogucim momentima (crveno na semaforu, tusiranje, pred skok padobranom). Ja to uradih pre par veceri i sada imam dve minijature, jel' mogu da ti ih donesem u ponedeljak u kafanu?
Shoot it up
Shoot it up

phuzzy

Jel' ja haluciniram, ili se rok za minijaturu pomerio za metar dana?  :P

Ivan Bevc

:x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x
:x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x
Pa stvarno si cudo Bobane!!! Da covek iznad ne spomenu ne bih ni znao.

EJ BRE...CEO VIKEND SAM PEGLAO PRICE, FRKA, PANIKA, ISTICE VREME, A ONO  :evil:

jel' ovo znaci da ti niko nista nije poslao?
Shoot it up
Shoot it up

phuzzy

Hmda, ja sve uredno odshtampao, zapakovao, poneo u ponedeljak, kad ono - cvrc. Nema glavnog i odgovornog. :-)

Nego, vidim da nisam jedini koji se iznenadio (bilo je iznenadjenih i u kafani), moglo je bar neko obavestenje... negde... bilo gde, aye?  :wink:

QGA

Srecno svima!
Ja se nadam da cu zavrsiti do 10. januara...
Hello darkness,my old friend,I've come to talk with you again www.jazaradio.com/forum

Boban

Pa ne mozete tako ofrlje da idete kroz zivot, malo koncentracije nije nikome naskodilo.

QGA

Malo ironije cini zivot! :)
Pripovetke su zavrsene, a minijature danas saljem.
Hello darkness,my old friend,I've come to talk with you again www.jazaradio.com/forum

Ivan Bevc

...i to bi bilo to. Ko je do danas poslao ... poslao je.

Koliko je prica stiglo Bobane? I koliko ces imati clanova zirija...nekako mi se cini da na neke vise ne racunas :wink:
Shoot it up
Shoot it up

Boban

U, bre, ala si ti radoznao.
Ti bi odmah da znas i pobednike i kad je sledeca runda.

Jos se ne zna definitivan broj prica, neki će doneti večeras u "Lazu" (hm, kakav neprijatan prizvuk... vidimo se u Lazi), a neki mozda upravo sada čekaju u nekoj posti na šalteru da pošalju radove; otprilike u sredu će prvi članovi žirija dobiti radove na čitanje, mada ni tada možda neće biti konačni broj (Bakićeva priča sa prošle kategorije, poslata poslednjeg dana stigla je tek posle pet dana...)

Sve u svemu, opusti se, vazno je da si ti stigao da predas svoja delca.

Boban

xex... trebalo je da vidite užasnuta lica članova žirija kada su shvatili koliko je zapravo priča stiglo i kolike su...  :twisted:  u prethodnoj minijaturi bilo je 20 radova na po pola šlajfne. Ovoga puta, takvih stvari nema...

Ivan Bevc

Jel' mozemi mi nisci duhom bedni ucesnici konacno da saznamo tih par krucijalnih podataka...koliko je prica stiglo i ko su clanovi zirija...dok smo jos sredovecni... :wink:
Shoot it up
Shoot it up

F I L A

Moj komjuter nema opciju za vidjenje tih famoznih slovnih znakova.

Koliko je to strana, hoce li m neko objasniti?

Otprilike?

Boban

otprilike kartica=strana, a tamo na linku imas koliko kartica treba.

I, kakav je to kompjuter koji ne broji slovne znakove?

F I L A

Moja novela na žalost ima oko 80 stranica a dopušteno je da ima 70, medjutim pošto tu ima dosta recenica u dijalogu a kad neko od likova nešto kaže, onda sam pravio pauzu u redu, tako da mi se cini da imam isto slovnih znakova kao i necija novela koja je 70 stranica.

Ma na kraju krajeva, nije ni bitno.
Ne verujem da uopšte slati.

Boban

Spider Jerusalem

Quote from: "F I L A"Bla bla bla bla bla bla bla bla truc, na zalost bla bla truc bla hop, hey dol merry dol ring a dong dillo ring a dong hop along fal lal the willow bong! Jer bla bla truc bla truc sto se babi snilo jolly tom bombadillo tresla se gora mis je abortir'o.

Ma na kraju krajeva, nije ni bitno.
Ne verujem da uopšte slati.

Toliko buke ni oko cega.

Ivan Bevc

...pa gde si ti Spideru...vec sam se zabrinuo za tebe... 8)

ah kako si me socno isprskao na Underworldu...nadam se da je ta terapija bila delotvorna i da su se tremori privremeno povukli :wink:

...i ne mogu da verujem da si opet naseo i dao mi svu silu poena...zajebano je to kada ne znas ko je pisac...mozda da pocnem da pisem kritike pod pseudonimom?

kako ti se dopala druga prica?
Shoot it up
Shoot it up

Spider Jerusalem

Quote from: "Ivan Bevc"
zajebano je to kada ne znas ko je pisac

Keep telling yourself that, "jedini covece koji pasuse odvajas praznim redom a ne tabom i pises u Arielu". Provalio sam ja i zabasurenije od tebe.
Pseudonimi kod kritika ti ne bi pomogli za bolje kritike kritika.

Boban

VREME JE ZA KATEGORIJU PRIPOVETKA

Rok polako istice, u neki naredni ponedeljak, 19. januara, krece citanje.
Sve sto budem imao u rukama do tog dana u 21.00 ulazi u konkurenciju.
Zasad ima svega petnaestak radova, tako da guzva nece biti velika. Mozda.

Zlajonja

paaa... moram priznati da sam u svom duhu, u poslednjem trenutku poslao pripovetku...  :)
no eto... :)
how yes no

Pavle

Sad, ako se neko seca onog table stripa iz Zabavnika sa Pajom i sestricima koji ne mogu da se odluce da li da idu na plazu, jer ako odu bice guzva, ali sta ako svi budu mislili kao oni i ne odu i tako unedogled, ... e pa ovo podseca na to.
Sta ako ja sad predam pricu, pa sigurno cu uci u prvih deset, da, ali sta ako to svi budu mislili pa i oni predaju price, i onda šipak, da, ali sta ako i oni budu mislili da ce svi da predaju price pa ce biti konkurencija pa ipak ne predaju, ali ipak...
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Zlajonja

ma jeste... i da je pera lozhach javio policiji svega ovoga ne bi bilo...
how yes no

Zlajonja

Ehm,
samo sam hteo priupitati kako pristizhu prichice i da li postoji vetj neki vetji broj?
how yes no

Boban

Podaci su tajna do pocetka rada zirija.
Mogu samo da odam da je petoro prvih sa rejting liste ucesnika konkursa vec dalo svoj rad, dakle, guzva u vrhu je neminovna...

crippled_avenger

Pretpostavljam da je rok za prijavu tekstova istekao?
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Boban

a ti imas pricu?
ako imas posalji, videcu sta mogu da uradim.
Verovatno uspem da te uguram.

crippled_avenger

Imam, ali cu ipak sacekati sledeci Konkurs na koji cu stici taman na vreme. Pisanje novih verzija se malo oduzilo. Iduci Konkurs je pravo vreme za debi...

Hvala na predusretljivosti...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Spider Jerusalem

A da li je pocelo iscitavanje prica ili jos, u stvari, ima vremena?

Boban

Zlajonja

Ehm... a zaista... shta bi sa tim ish/chita/va/njem i tako dalje? (trep trep)
how yes no

Spider Jerusalem

Ja bas glup, nasao da ocekujem odgovor od Bobana Knezevica.

Ne, ne pisem nista, niti cu ikad pisati.

Mogu li sada da znam da li je pocelo iscitavanje prica za ovaj konkurs?
Retoricko pitanje.

Ghoul

ma koga je briga? 8)

mislim, za slavu? :shock:  8)

mene zanima da li i kad PHUZZYjev ziri cita/obznanjuje svoje VRLO KONKRETNE rezultate... :!:
https://ljudska_splacina.com/

Spider Jerusalem

Hm, koliko pamtim, ti prilicno redovno saljes price na ovaj konkurs. Je l' to radis iz 'nebrige' ili razbibrige?

A koliko pamtim, i nisi se nesto proslavio.

Ghoul

iz zabave

ako je 3-4 komada [iz starih zaliha] 'redovno'

Spider Jerusalem

Pa, gledam ne prema kvantitetu vec prema periodici. Nisi izostao sa prethodna tri, zaredjao si, pa ko reko', stare zalihe se nesto trose u poslednje vreme.

Ghoul

istrosile se.

al nije me bubban inspirisao da se opet uvatim pera, vec phuzzy.

nek znaju buduca pokoljenja

Spider Jerusalem

Jes vala. A mozda su tako prosle bas zato sto su stare. Mozda su, umesto da lepo ostare, poput vina, u nekom trenutku zaostale u razvoju i dalje nisu mogle bas nikako.

A phuzzy da je velik covek, velik je, nema sta. Right is right and fair is fair.

Boban

Quote from: "Spider Jerusalem"Ne, ne pisem nista, niti cu ikad pisati.

Bas steta, u nekom trenu se cinilo da ces uspeti oblikovanjem pisane reci da se otrgnes iz zabokrecine.

Zlajonja

Doktore, doktore... mene niko ne primetjuje...

SLEDETJI!!
how yes no

Ghoul

Zlajonja

Ah... govornik je imao dugachak opus a drzhe ga samo za rech... (u ovom sluchaju slovo:))
how yes no

Boban

Mnogo ste mi se nesto raspustili.
Sta se ti sada kurčiš ovde, ghoule, za svoje radove si se hvalio da ce da pobede, pa kada su prosli kako su prosli, onda si sad promenio plocu i pricas o neki starim radovima. Vidimo da nemas vise muda da ucestvujes na konkursu, ali budi korektan pa priznaj da je tvoj slab plasman posledica tvog slabog pisanja, ne nekih prastarih radova.

Ghoul

Quote from: "Boban"Sta se ti sada kurčiš ovde, ghoule, za svoje radove si se hvalio da ce da pobede,

iako znam da je ovo uzaludno, jer Boban svoje tvrdnje nikada ne argumentuje niti dokazuje, niti je barem meni IKADA stvarno pokazao kada sam i gde kazao neku od fantasticnih i bezveznih izjava koje mije PRIPISAO, ja ipak, cisto reda radi, pitam:

kada i gde sam se to hvalio da cu pobediti onim sto sam na konkurse poslao?
samo daj link ka tom topiku i ponizi me ovde pred svima.

ili priznaj da ponovo kenjas.

samo nemoj da se vadis nekom kvazi-zabavnom/duhovitom igrom reci, poshalicom itsl. jeftinim fazonima i vadjenjima koja obicno primenjujes kada NISI U PRAVU ili kada nesto lupis, jer to ne prolazi.

ili fazonima tipa: zauzet sam, nemam vremena da trazim, al znam da je bilo NEKAD, NEGDE.

pokazi gde sam ISTA SLICNO kurcenju ovde kazao, ili nauci da vise ne koristis te olake i NETACNE 'citate' i pripisane izjave koje niko nikad nije rekao.

just for the record: nisam ocekivao veci plasman ni od jedne stvari koju sam poslao na konkurs, sem mozda za ZADUSNICE, ali cak ni za to nisam mislio da ce uci u sam vrh, kamoli da pobedi. za sve ostalo dobio sam otprilike koliko sam ocekivao, i, verovatno, zasluzio.

Boban

A gde sam ja napisao da je tvoja izjava bila na forumu?
Porices da si za "Zadusnice" tvrdio da ce biti u samom vrhu?

Ghoul

'zadusnice' je 1 rad, a ne 'radovi'.

podseti me, kome sam se to i kad 'hvalio' da cu da pobedim?

pre svega, unapred se nikad ne hvalim [post-festum mozda, ponekad, kad imam cime], dakle dozovljavam da sam nekada nekome kazao nesto kao: 'ako ista od mojih stvari dobro prodje na konkursu, to ce biti ZADUSNICE', dakle nesto tako sam verovatno kazao, ali to znaci sasvim drugo, i daleko je od onoga sto ti u gornjem postu tvrdis. to samo znaci da su zadusnice najpribliznije, od svega sto sam TADA imao napisano, vrsti stvari koja se tom i takvom ziriju i njegovim kriterijumima moze dopasti.

dakle, razlika je izmedju: 'e, imam super pricu i pobedicu na konkursu, jebacu majku svima, rasturicu ih, razvalicu svojim remek delom!'
i: 'od svega sto sam napisao jedino Zadusnice mogu da pridju ukusu zirija na bobanovom konkursu i da naprave neki znacajniji rezultat.'

ipak, kad vec to nisam nigde napisao vec kazao, podseti me tih reci koje su tebi zvucale kao kurcenje.