• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SHIT LIT

Started by Goran Skrobonja, 12-03-2009, 14:35:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Goran Skrobonja

Evo koncepta čiji smo koautori Bakić i ja: treba osnovati književni pokret koji će se zvati SHIT LIT, sa sve manifestom i sopstvenim glasilom, mesečnikom u kojem bi se objavljivala najgora moguća savremena poezija i proza na srpskom jeziku.

Za početak, mogli bismo da kao materijal iskoristimo sve priče sa Bobanovih konkursa koje su do sada dobile 0 poena, ali ne bismo morali da se ograničimi na žanr.

Ima li potencijalnih aktivista koji bi poradili na razvijanju koncepta i pisanju manifesta? Cilj je, naravno, očigledan: skrenuti pažnju čitaocima na to kako NE TREBA da se piše, te kroz tu sliku u izvrnutom ogledalu izazvati ljubav kod čitalaca prema pravoj, vrednoj književnosti (LEGIT LIT).

What say you, prijatelji i komšije?
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

zakk

Mislim da je beskrajno zabavno ali kontraproduktivno.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Goran Skrobonja

Quote from: "zakk"Mislim da je beskrajno zabavno ali kontraproduktivno.

Ništa što je zabavno ne može biti kontraproduktivno. Mogli bismo da objavljujemo ozbiljne prikaze objavljenih šitova u rubrici DNA SA DNA, odlomke iz odbijenih rukopisa u rubrici POVUCI VODU... mogućnosti su beskonačne. Čak bismo mogli da dodeljujemo i nagradu, ekvivalent Zlatne maline, koja bi se zvala, recimo, ANTI-NIN. Jbg, dajte malo brejnstorminga, ima u ovoj ideji nečega...

Mica Milovanovic

Dobro, za Bakića mi je jasno - čovek je imao priča sa sve samim krompirićima. Osveta. Ali što ti, sine Brute?  :D
Mica

Goran Skrobonja

Quote from: "Mica Milovanovic"Dobro, za Bakića mi je jasno - čovek je imao priča sa sve samim krompirićima. Osveta. Ali što ti, sine Brute?  :D

Pa da pokažemo omladini kroz kakve čičke moraju da stignu do... zvezda. Šalim se. Ne, ozbiljno, ovo je projekt od izuzetnog značaja za našu kulturu i generacije će nam zahvaljivati ako uspemo da ga pokrenemo i realizujemo.

scallop

Ovo nije za zezanje. Boban ima oko hiljadu takvih priča, a kod mene (Ikebana i književna radionica) još oko sto. Nije to dobar projekat. Ako vam je do "malina" birajte među objavljenim pričama i romanima. Ima toga dosta za iživljavanje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Goran Skrobonja

Quote from: "scallop"Ovo nije za zezanje. Boban ima oko hiljadu takvih priča, a kod mene (Ikebana i književna radionica) još oko sto. Nije to dobar projekat. Ako vam je do "malina" birajte među objavljenim pričama i romanima. Ima toga dosta za iživljavanje.

OK, to je već konstruktivno mišljenje - ali kako da objavljujemo već objavljene SHIT-ove u časopisu a da ne plaćamo kopirajt?

Eriops

Hm, ne znam sta bi bio cilj tog pokreta, cini mi se da ima boljih nacina za zezanciju..
Znajuci kako se ovde ljudi zacas pokace, mislim da bi to brzo izazvalo raznorazne prozivke  :D .

Ghoul

Quote from: "Goran Skrobonja"
Quote from: "scallop"Ovo nije za zezanje. Boban ima oko hiljadu takvih priča, a kod mene (Ikebana i književna radionica) još oko sto. Nije to dobar projekat. Ako vam je do "malina" birajte među objavljenim pričama i romanima. Ima toga dosta za iživljavanje.

OK, to je već konstruktivno mišljenje - ali kako da objavljujemo već objavljene SHIT-ove u časopisu a da ne plaćamo kopirajt?

to je vrhunac apsurda, da PLAĆAŠ za SHIT!

inače, ovo je zabavno kao koncept, kao povod za priču, ne bih imao ništa protiv da saslušam prepričana iskustva sa čitanja tih priča, ali zaista je traćenje vremena čitati taj trash...
https://ljudska_splacina.com/

scallop

A, neobjavljene možemo da objavimo i ne platimo? :?

Quote from: "Ghoul"to je vrhunac apsurda, da PLAĆAŠ za SHIT!

inače, ovo je zabavno kao koncept, kao povod za priču, ne bih imao ništa protiv da saslušam prepričana iskustva sa čitanja tih priča, ali zaista je traćenje vremena čitati taj trash...

Može da bude zabavno i čitanje. Od toga rastu  :evil:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Goran Skrobonja

Quote from: "scallop"

A, neobjavljene možemo da objavimo i ne platimo? :?

Quote from: "Ghoul"to je vrhunac apsurda, da PLAĆAŠ za SHIT!

Može da bude zabavno i čitanje. Od toga rastu  :evil:

Naravno da možemo da objavimo i ne platimo, šta više, mislim da bi nas jurili kako bi nam platili da te šitove publikujemo.
A od objavljenih bismo mogli da biramo odlomke i da pitamo izdavače koji će da plati više da bi njegov najveći rival u sledećem broju bio zastupljeniji...

Boban

Mislim da biste se iznenadili koliko dobre literature nije objavljeno i koliko loše već jeste objavljeno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Quote from: "Boban"Mislim da biste se iznenadili koliko dobre literature nije objavljeno i koliko loše već jeste objavljeno.

Bobane, ti si mudriji kad ja nisam tu. Potpuno se slažem s tobom.

stakmen

jes  ,ova tema je licemerna,ti pisci su losi a elitna ekipa srpskih horor pisaca je super,ovde je horor ubijen niskim porivima pojedinaca,ajde da cujem elitashe  iz BG  I Nisha---sta ste uradili u drugim zemljama i dokle  ste stigli tamo sa vasim knjigama....

Ghoul

evo, ja ću ti reći: nisam uradio ništa na plasmanu svoje proze u inostranstvu, niti imam ozbiljnih planova u tom pravcu.
iz razloga koje nisam dužan da ti objašnjavam.

s druge strane, ono što sam procenio da može lakše i bolje da pređe našu granicu, to JESAM plasirao – mislim na svoju književnu i filmsku kritiku, te eseje o filmu. oni su već objavljivani, i stalno se objavljuju, na relevantnim sajtovima i u prestižnim knjiškim izdanjima u americi i engleskoj.

stakmen

ps kad rekoh licemerna tema nisam mislio na Skrobonju jer sam u jednom intervjuu reko da mi je idol haha

ps

Tex Murphy

Quote from: "Goran Skrobonja"Evo koncepta čiji smo koautori Bakić i ja: treba osnovati književni pokret koji će se zvati SHIT LIT, sa sve manifestom i sopstvenim glasilom, mesečnikom u kojem bi se objavljivala najgora moguća savremena poezija i proza na srpskom jeziku.

Za početak, mogli bismo da kao materijal iskoristimo sve priče sa Bobanovih konkursa koje su do sada dobile 0 poena, ali ne bismo morali da se ograničimi na žanr.

Ima li potencijalnih aktivista koji bi poradili na razvijanju koncepta i pisanju manifesta? Cilj je, naravno, očigledan: skrenuti pažnju čitaocima na to kako NE TREBA da se piše, te kroz tu sliku u izvrnutom ogledalu izazvati ljubav kod čitalaca prema pravoj, vrednoj književnosti (LEGIT LIT).

What say you, prijatelji i komšije?

Ovo je sjajno! Konačno osjećam da negdje mogu kvalitetno da doprinesem!  :!:  :evil:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

scallop

Quote from: "Harvester"Ovo je sjajno! Konačno osjećam da negdje mogu kvalitetno da doprinesem!  :!:  :evil:

Nemoj! Molim te!

Tex Murphy

Znao sam  :(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Hobit

Ovde bih i ja mogao puno da doprinesem, ali, sačekao bih da tema malo "zaživi"...
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Hobit

"Boban Poslao: 12.03.09, 17:07    Mislim da biste se iznenadili koliko dobre literature nije objavljeno i koliko loše već jeste objavljeno. "

Po čijim kriterijumima? Tvojim, ili kriterijumima potencijalnih čitalaca?

Šta će se dogoditi ako u tom SHIT LIT glasilu objavite nešto što će se dopasti "širokim narodnim masama", onima koji ne čitaju Ghoulove naučne rasprave i kritike?
Može se dogoditi da nesvesno izreklamirate nekoga ko je, u stvari, dileja. Po vašem mišljenju. A, možda uopšte nije dileja...
I, ko na kraju ispada majmun: pisac, kritičari, ili onaj ko je to objavio?

Znam šta će Ghoul da odgovori na ovo, i koga će nazvati majmunom...užasno me nervira kada razgovaram sa ljudima koji su toliko predvidljivi

Eriops

Evo ja imam predloge za vec afirmisane pisce, koji podrzavaju ovu ideju.
Posto se najbolje deluje sopstvenim primerom, hajd postavite
VASE najgore price, sto objavljene, sto neobjavljene.
Sigurno ih ima losih, ne verujem da su sve sjajne i dobre.
Time cete pokazati mladima kako ne treba da se pise, a pokazacete da ste za salu spremni i na svoj racun, i da niste sujetni ni egoisticni, da ste pored kritike drugih, spremni i na samokritiku.
Sto bi danas moderno rekli, budite transparentni  :) .

Goran Skrobonja

Quote from: "tiha voda"Sto bi danas moderno rekli, budite transparentni  :) .

Evo, ja kandidujem svoju prvu priču koja je učestvovala na konkursu u Lazi, "Kralj je voleo rokenrol", pod uslovom da neko (ABN? Boban?) ima primerak u nekoj prašnjavoj kutiji, u nekom budžaku. Sve ostale moje najgore priče su uglavnom objavljene. :!:

Edit: typo

Mica Milovanovic

Da li je moguće da si izgubio svoju prvu priču?  :x
Mica

Mica Milovanovic

U stvari, web stranica "Moja prva priča" bi mogla biti veoma zanimljiva...
Mica

Mica Milovanovic

BTW, pre mesec dana, kopajući po nekim starim fasciklama, naleteh na neku "Igru vetra" iz 1979.   :)
Mica

Goran Skrobonja

Quote from: "Mica Milovanovic"Da li je moguće da si izgubio svoju prvu priču?  :x

Naravno. Dobro se sećaš da je to bilo vreme pisaćih mašina i isključivo tvrdih kopija koje imaju tendenciju da budu:
a) malobrojne
b) lako uništive
c) izuzetno podložne povremenim velikim spremanjima bračnih drugarica.
Sve sam se nešto uzdao da je možda koji primerak ostao negde kod tebe...

scallop

Quote from: "tiha voda"Evo ja imam predloge za vec afirmisane pisce, koji podrzavaju ovu ideju.

Mislim da je to sjajna ideja. Što se toga niko ranije nije setio? :x  :x  :x

scallop

Quote from: "Goran Skrobonja"Sve sam se nešto uzdao da je možda koji primerak ostao negde kod tebe...

Naše najgore priče čuva Boban. Svoje najgore priče čuva -Boban. Bilo čije najgore priče čuva - Boban. On je najpouzdaniji, on ne čita, pa tako nema rizika da te loše priče stignu u javnost i proslave se po Hobitovom receptu. :o

Mica Milovanovic

QuoteNaravno. Dobro se sećaš da je to bilo vreme pisaćih mašina i isključivo tvrdih kopija koje imaju tendenciju da budu:
a) malobrojne
b) lako uništive
c) izuzetno podložne povremenim velikim spremanjima bračnih drugarica.
Sve sam se nešto uzdao da je možda koji primerak ostao negde kod tebe

Nažalost, nije kod mene.
Ako se ne varam, bila su dva primerka koja su cirkulisala kod članova žirija.
Možda je ostalo kod ABN-a?
Mica

Hobit

Quote from: "tiha voda"Evo ja imam predloge za vec afirmisane pisce, koji podrzavaju ovu ideju.

Mislim da je to sjajna ideja. Što se toga niko ranije nije setio? :x  :x  :x

Mene to ne čudi.
Kako ovde naći "afirmisane pisce"?

scallop

Quote from: "Hobit"Mene to ne čudi.

Ni mene.
Tamo gde se ti nalaziš možeš da tražiš godinama.

Hobit

Ni mene.

Prva rečenica je bila konstatacija
Druga - pitanje!
A, tebe ovo pitanje ne bi trebalo da čudi. Tamo gde se ti nalaziš, uveren sam, vrvi od afirmisanih pisaca.
Od tebe se očekuje predlog

Eriops

Afirmisani pisci.. pa valjda ako neko deceniju, dve ili vise se bavi pisanjem, valjda bi trebalo da je afirmisan. Ne mislim u smislu ogromnih tiraza, ali ipak da je koliko toliko citan, da ljudi znaju za njegov rad, da je ostavio neki trag..

To vi znate bolje, posto ja slabo poznajem domacu fantastiku i horor. Citao sam nesto Skrobonje, Zivkovica, Srdjana Krstica i jos poneke, neke pricice.. pa recimo Pekicevo Besnilo, mislim da se ta knjiga moze podvesti i pod horor. Eto recimo nisam citao Crni Cvet, nisam Lutajuceg Bokelja.. nije da ne volim domacu fantastiku, ali je dosad malo ima u ponudi, neke naslove cak nisam ni uspeo da nadjem, a obisao sam sve knjizare..

Hobit

Quote from: "tiha voda"Afirmisani pisci.. pa valjda ako neko deceniju, dve ili vise se bavi pisanjem, valjda bi trebalo da je afirmisan. Ne mislim u smislu ogromnih tiraza, ali ipak da je koliko toliko citan, da ljudi znaju za njegov rad, da je ostavio neki trag..

To vi znate bolje, posto ja slabo poznajem domacu fantastiku i horor. Citao sam nesto Skrobonje, Zivkovica, Srdjana Krstica i jos poneke, neke pricice.. pa recimo Pekicevo Besnilo, mislim da se ta knjiga moze podvesti i pod horor. Eto recimo nisam citao Crni Cvet, nisam Lutajuceg Bokelja.. nije da ne volim domacu fantastiku, ali je dosad malo ima u ponudi, neke naslove cak nisam ni uspeo da nadjem, a obisao sam sve knjizare..

Odkud to?
Ja pišem više decenija, sve i svašta, pa opet nisam afirmisan (Bogu hvala). Jer, da jesam, morao bih ovde da čitam Ghoulove kritike i Bobanove pljuvačine.

Videh naslove koje si pobrojao, ali, ne videh, npr, scallop-ov Grbovnik. I nemoj mi reći da ga nisi pronašao. Eno ga, ostao jedan primerak u knjižari Akademija, u Knezu. I nije prašnjav...

Eriops

Dobro amaterski, ali ako se neko profesionalno bavi pisanjem decenijama, valjda se afirmiso.
Grbovnik imam u planu procitati, nisam ga zaboravio.
Najvise su mi nekako legla Skrobonjina dela, ali dobro posto inace volim horor, mozda sam malo tu subjektivan.
I ocemo li videti neku grozomornu pricu afirmisanih ? :?

scallop

Quote from: "Hobit"

Ni mene.

Prva rečenica je bila konstatacija
Druga - pitanje!
A, tebe ovo pitanje ne bi trebalo da čudi. Tamo gde se ti nalaziš, uveren sam, vrvi od afirmisanih pisaca.
Od tebe se očekuje predlog

Prva rečenica je konstatacija.
Druga - odgovor.

Ako negde vrvi, onda vrvi u Srbiji. U SAD ne vrvi. Čim vide da im ne ide, odvrve negde da poslužuju u kafani. Mene su u Filadelfiji posluživale operske pevačice. Poslužuju, pa naprave pauzu i - pevaju. Bez - Rigoleto, to je bila dobra kafana "Fellini" i niko nije povraćao.

U Srbiji si pisac ako objaviš jednu priču i ako ti za nju plate. Takvi pisci baš ne vrve, ali ima i toga. Od takvih pisaca, ja sam odavno obavio svoje. Sve priče koje su mi negde bile odbijene, objavio sam u Emitor-u (tamo sve može) pod nazivom "Beli slonovi" (tako su po redakcijama nazivali tekstove za bacanje u koš), uz uputstvo da ko ne može bolje, bolje da ne pokušava.

Igrom slučaja neke moje priče su kod Bobana na konkursu završile kao devete, pa sam pustio novi Emitor "Deveta rupa na svirali", da mladci znaju koliko dobro moraju da zapnu za osmo mesto kod Bobana.

Zbog toga ja više nemam neobjavljenih priča sem ako neko ne želi da čita "Laki seks i teške batine", koja nije prihvaćena za "Ugriz strasti". Pavle je rekao da mu se nije dopala (imam privatnu informaciju da je nije ni čitao), Milosh i Jor su je tražili i dobili, ali povratne informacije nema. Mora da je grozna.

Cornelius

"Laki seks i teške batine" je dobra priča, solidne strukture i pravilno uradjenog ritma. Mada su likovi siimpatični, moja zamerka je da su karakterizacije likova mogle bolje da se urade, a da su odredjene situacije pretrpele previše uticaja američkih filmova. Btw, nije mi se dopao izbor piva u priči. Pored onoliko dobrih engleskih, irskih, škotskih i belgijskih...
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Milosh

Quote from: "scallop"Milosh i Jor su je tražili i dobili, ali povratne informacije nema. Mora da je grozna.

Aman.

Tražio, dobio, pročitao, a povratnu informaciju si od mene dobio jednog LK ponedeljka, u kafani; priseti se...

Zapravo, potrebne su mi dobre priče za naredni Emitor, pa ako to već nigde drugde nije planirano za objavljivanje, ja bih tu priču rado objavio...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

scallop

Quote from: "Milosh"
Quote from: "scallop"Milosh i Jor su je tražili i dobili, ali povratne informacije nema. Mora da je grozna.

Aman.

Tražio, dobio, pročitao, a povratnu informaciju si od mene dobio jednog LK ponedeljka, u kafani; priseti se...

Zapravo, potrebne su mi dobre priče za naredni Emitor, pa ako to već nigde drugde nije planirano za objavljivanje, ja bih tu priču rado objavio...

Prisetio se da si potvrdio čitanje, a za "o priči, kasnije".
Mogu i ja nešto da zaboravim, pa si ti zaboravio da ta priča ima 50 strana, što je malo mnogo za Emitor. Posebno, svedok si da zastupam stav da Emitor treba da otvara prostor za nove pisce, a ne za takve kao što sam ja.

Milosh

Quote from: "scallop"Prisetio se da si potvrdio čitanje, a za "o priči, kasnije".

Pa, rekao sam ukratko i tada šta mislim, da mi se priča svidela, posebno glavni junak i njegov smisao za humor u neobičnoj situaciji u kojoj se našao; one deonice gde on opisuje svoj posao su ubedljivo napisane, a one akcione su zabavne (da, jesu pomalo filmske, kao što kaže Cornelius, ali meni je to bilo ok). Kraj sam morao dva puta da pročitam, pošto mi je isprva bilo malo nejasno, i imao sam utisak da je sam kraj mogao biti manje otvoren, pošto kao da mi je nešto (mada ne znam ni sam tačno šta) tu falilo. Otprilike to sam, samo nešto kraće, rekao i tada...

[quote="scallop]Mogu i ja nešto da zaboravim, pa si ti zaboravio da ta priča ima 50 strana, što je malo mnogo za Emitor.[/quote]

Hm, da, zapamtio sam da je dugačka i sad sam proverio i čak i u ovom malko većem formatu to bi bilo bar 30 stranica. Možda da ubacis neki podatak vezan za urbane legende kad je reč o (kućnim) duhovima, pa da pošalješ Skrobonji za zbirku.  :idea:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

scallop

Quote from: "Milosh"Pa, rekao sam ukratko i tada šta mislim, da mi se priča svidela, posebno glavni junak i njegov smisao za humor u neobičnoj situaciji u kojoj se našao; one deonice gde on opisuje svoj posao su ubedljivo napisane, a one akcione su zabavne (da, jesu pomalo filmske, kao što kaže Cornelius, ali meni je to bilo ok). Kraj sam morao dva puta da pročitam, pošto mi je isprva bilo malo nejasno, i imao sam utisak da je sam kraj mogao biti manje otvoren, pošto kao da mi je nešto (mada ne znam ni sam tačno šta) tu falilo. Otprilike to sam, samo nešto kraće, rekao i tada...

Hvala. Ovo je najobimnija verzija koju sam do sada čuo.

Što se tiče krajeva onoga što ja napišem, jedino "Grbovnik" ima kraj. Ne volim krajeve, više volim da čitalac zamisli nešto bolje nego što bih ja zamislio.

Sve što sam ikada napisao imalo je sliku pre teksta. Kornelijus i ti imate problem. Svi u priči su gledali filmove i tako se ponašaju. Tako sam hteo da priča izgleda.

Koja sam ja budala, počeo sam i sam da objašnjavam svoju priču. A, mrzim kad to drugi rade. Ustvari, iznervirao me Kornelijus. Zna li on šta je "zidarsko pivo" u Americi? Ne zna, ali bi on bolje izabrao. Sa sojom da ubije Zakkove spremiće. 8)

Goran Skrobonja

Quote from: "Milosh"Možda da ubacis neki podatak vezan za urbane legende kad je reč o (kućnim) duhovima, pa da pošalješ Skrobonji za zbirku.  :idea:

Daj Scallope priču... daj Scallope priču... daj Scallope priču...
50 strana? No matter. Dodaj još koju, pošalji priču tiho i turi je u urbanu legendu.

scallop

Quote from: "Milosh"Možda da ubacis neki podatak vezan za urbane legende kad je reč o (kućnim) duhovima, pa da pošalješ Skrobonji za zbirku.  :idea:

Daj Scallope priču... daj Scallope priču... daj Scallope priču...
50 strana? No matter. Dodaj još koju, pošalji priču tiho i turi je u urbanu legendu.

Imam ja priču i sa beogradskim duhovima... Brate, Gule, pa ja sam horor pisac! :?

zakk

http://www.mtsmondo.com/entertainment/vesti/text.php?vest=139371
QuoteČik pročitajte!
Utorak, 30. jun 2009. 16:23    

Izvanredno besmislene rečenice pobedile su na takmičenju za najgoru prozu.

Ubedljivu pobedu na takmičenju parodija odneo je Dejvid Mekenzi (55) iz Federal Veja u državi Vašington.

"Kažu da, ako dobro oslušnete tokom punog Meseca, dok vetar dolazi sa severoistoka Nantaketa a psi laju bez razloga, možete čuti užasne krike posade broda 'Eli Mej', čiji je kapetan Džon Mektaviš. Jedne takve noći, kada je rum tekao, i proklet bio Dejvi Džons, kapetan Veliki Džon izveo je svoju posadu na palubu, kako bi održali prvo od mnogih takmičenja u vrištanju", glasi njegova rečenica.

Na takmičenju "Bulver-Liton" održanom na Univerzitetu u San Hoseu žiri bira najgluplju rečenicu koja bi otvorila imaginarni roman. Takmičenje je ime dobilo po viktorijanskom piscu Edvardu Džordžu Erlu Bulver-Litonu, koji je svoj roman "Pol Kliford" započeo rečenicom "Beše mračna i olujna noć".

U kategoriji detektivskih romana, pobedio je Erik Rajs iz San Prerija u Viskonsinu.

"Ušetala je u moju kancelariju na nogama dugim kao što imaju one dugonoge ptice na Floridi, koje su roze a ne bele, samo što je ona stajala na obe noge a ne samo na jednoj kao te ptice, one roze, i nije nosila roze, ali sam odmah znao da donosi nevolju, za razliku od onih ptica".

Kakav li bi tek bio roman...

(MONDO)

Ja bih ovo vala čitao.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

"Ušetala je u moju kancelariju na nogama dugim kao što imaju one dugonoge ptice na Floridi, koje su roze a ne bele, samo što je ona stajala na obe noge a ne samo na jednoj kao te ptice, one roze, i nije nosila roze, ali sam odmah znao da donosi nevolju, za razliku od onih ptica".
=svih mi retorti profesora okultisa ako ovo ne zvuči kao rečenica koju bi ladno napiso i potpiso željko obretković - al za ozbiljno, a ne na natjecanju za najgluplju!