• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Svetosavski sajam knjiga u Nisu 23.3.-30.3.2009.

Started by Berserker, 22-03-2009, 19:12:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Berserker

U Nisu se od 23.3. do 30.3. odrzava mali sajam knjiga u hali Doma Vojske. Ulaz je besplatan, a povod da okacim ovo obavestenje je krajnje sebican:) Naime, da li neko od omiljene mi izdavacke trojke (Everest, Tardis, Paladin) dolazi na sajam da bih konacno kupio sve one knjige za koje vas gnjavim. U stvari, dolazi li neko ikakvim povodom iz Beograda za Nis tih dana da bih se konacno dokopao svoje fantasticne biblioteke i W.W.Z?

Ghoul

bobana i skroba i ostale -naravno- nećeš nigde videti, ali zato hoćeš brda vladike nikolaja, isidore bjelice i ranjenog orla.

za utehu, možda se desi nešto za šta ovih dana lobiram, naime, mesec fantastike u nišu, pri NKC-u - možda tijekom maja meseca.
https://ljudska_splacina.com/

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

svašta bre, adl! pa po svetom savi! čuo si valjda čak i ti za njega!

akhnaton

Quote from: "Ghoul"svašta bre, adl! pa po svetom savi! čuo si valjda čak i ti za njega!

Nee, Ghoule, ne čudi njega sava, njega čudi svetosavski sajam u vreme васкршњег поста? Savindan je bio u januaru. To njega čudi. :roll:
Jer kako je krenulo ima da prave božićne sajmove i druge manifestacije u julu ili avgustu! :idea:
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Ghoul

niš je ovo, tu sve dolazi sa zakašnjenjem, if at all, zato... budite srećni i sa svetim savom krajem marta!

akhnaton

Quote from: "Ghoul"niš je ovo, tu sve dolazi sa zakašnjenjem, if at all, zato... budite srećni i sa svetim savom krajem marta!

Pa kad "turski" kelti sve guraju u svoje selo singidunum.  :(
Treba se žaliti Caesaru Imperatoru Constantinu, ponižavaju mu rodno mesto. :idea:

Boban

Vizantijcima, izdajnicima koji su propustili Turke preko svoje teritorije za Kosovski boj u nadi da će ih Turci zauvek rešiti Srba kao nezgodnog suseda a njih ostaviti na miru.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

akhnaton

Srbija u rasulu, sa posvađanim velikašima nije mogla biti nikome nezgodan sused. Tako da ta priča ne drži vodu. Tj drži kao bušno bure, ili bolje bušna kaca. 8)

Goran Skrobonja

Quote from: "akhnaton"Srbija u rasulu, sa posvađanim velikašima nije mogla biti nikome nezgodan sused. Tako da ta priča ne drži vodu. Tj drži kao bušno bure, ili bolje bušna kaca. 8)

Boban misli na Dikanovo vreme pionirskog osvajanja divljeg Balkana od strane preduzimljivih Slovena bez mane i straha - Kosovski boj je bila samo okasnela osveta gnusnih Carigrađana koji su dobro znali da je to jelo koje se najbolje kusa kad je hladno.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

дејан

Quote from: "Goran Skrobonja"Kosovski boj je bila samo okasnela osveta gnusnih Carigrađana koji su dobro znali da je to jelo koje se najbolje kusa kad je hladno.

baš su se nauživali u istoj
...barcode never lies
FLA

Goran Skrobonja

Quote from: "dejan"
Quote from: "Goran Skrobonja"Kosovski boj je bila samo okasnela osveta gnusnih Carigrađana koji su dobro znali da je to jelo koje se najbolje kusa kad je hladno.

baš su se nauživali u istoj

Tja, predugo su se plašili Dikanovog topuza.
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Boban

Činjenica je da se Vizantinci i Srbi nisu NIKADA slagali.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Monsun

Da li je neko posetio ovogodišnji Svetosavski sajam, ima li šta zanimljivo, vredi li se zaputiti iz Leskovca samo zbog toga?

Ghoul

ko te slagao da je tu ikada našo nešto zanimljivo, a još više - da se to SAD dešava?
mislim, možda nekim ludilom to i jeste sada, ali sumnjam - do pre par dana je trajao onaj krajnje skromni 'sajam' engleske knjige, a kao što gore možeš videti - niški sveti sava je u martu...

Ghoul

aaa, vidim da je dexa preko svojih veza urgirao da sveti sava ove godine u niš dođe krajem februara.
odlično.
to je veliki događaj za niš.
čudi me što mene nije zvao.

Monsun

Ghoule, gde je ta galerija Srbija? Ako je istina da ima popusta i do 60 posto na stručne knjige, onda bi možda vredelo otići... Mada, čisto sumnjam...

Shozo Hirono

kad pređeš most iz pravca tvrđave, 50 metara sa desne strane.

@ghoul

a ima i jedan lep pano iznad laguninog štanda; reče dexa da te čeka do 2-og, da ti potpiše knjigu i da se slikate. :evil:

Ghoul

dexa mi je knjigu potpiso odavno.

istina, već neko vreme mi preti da će da mi menja lični opis, možda je u tom smislu planirao da od mene pravi knjigu krvi i u nju da se potpisuje.

no, videćemo.

angel011

We're all mad here.

Berserker

Dakle, odoh danas na ovu sprdnju. Sramota je to nazvati sajmom (verovatno su i organizatori ti shvatili pa ga nisu nigde ni reklamirali osim na prikolici koju je jedan jugo vukao par dana po gradu). Nekih 15-ak izdavaca na onom sicusnom prostoru koji je onako kriminalno "obnovio" Filip Moris. Niko od pravih izdavaca, svi prodaju neke svoje zalihe, na sve strane Mir-Jam i ostale zenskaste gluposti. Trebalo mi je ukupno 15 min pazljivog razgledanja da bih obisao "sajam" i zakljucio da nemam tu sta da trazim. Ako ovako nastave da organizuju stvari, nemoj sutra da se cude sto ce ih svi zaobilaziti u sirokom luku. Ovo je maksimalno neozbiljno. Zali boze i tih 30 din za kartu i izgubljenih 15 min mog zivota.

Monsun

I ja sam ipak obišao sajam, stvarno je bilo više nego skromno, prošlogodišnji je bio neuporedivo bolji..

Ipak pazario sam nešto čisto da ne bude da sam išao za džabe:

1. Deretićeva Istorija srpske književnosti - 1900
2. Poetika Borislava Pekića u izdanju Službenog glasnika - 560dinara (sa popustom od 50 posto). By the way, jedino je Glasnik ispunio očekivanja, sva izdanja na popustu 30 posto, a neka i više.
3. Bucati - Prodavnica tajni - 250dinara