• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ajmo bajati (Kroz v(j)ekove), shlogiraj mi pantljjicaru...

Started by iDemo, 24-07-2003, 16:44:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

iDemo

Dakle, pitanje za 45 (do 50) plus. Da li se neko seca nekakvog serijala - tvrde korice, A4 (ili malo veci) format, istorija... Navodno (nije sasvim sigurno) su se zvale 'Kroz vekove' a teme su bile - Srbi, Hrvati, Grci, Gali, Rimljani i tako to... (ovo mu vise dodje kao slobodna interpretacija iz druge ruke)... Izlazio neko vreme dok neko nije, navodno dosapnuo drugu Starom da se u broju o Balkanu (Srbi & Hrvati) pominje kako su, u vreme doseljavanja na Balkan, srpska i hrvaCka plemena ratovala izmedju sebe... Onda je drug Stari ugasio tu ediciju...

Neko nesto zna??
The Turks think coffee should be black as hell, strong as death and sweet as love.

marlowe

na osnovu nekih podataka koje si naveo, rekao bih da mislis na Kroz minula stoljeca, autor J. Radilovic. moze se i danas naci po antikvarnicama.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

iDemo

Quote from: "marlowe"na osnovu nekih podataka koje si naveo, rekao bih da mislis na Kroz minula stoljeca, autor J. Radilovic. moze se i danas naci po antikvarnicama.
Imam vrlo malo podataka a i ti su polovicni. Znam samo da se radilo o vise 'knjiga' i da su bile izuzetne - kaze savremenik... Provericu sta moj izvor (inace potencijalni kupac) kaze. Kad mu osvezim(o) memoriju.
The Turks think coffee should be black as hell, strong as death and sweet as love.