• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

potrebna mi je pomoć poznavalaca stripa o Princu Valijantu

Started by vlada, 22-04-2009, 11:46:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vlada

Poštovani, pre 30 i više godina video sam u jednoj epizodi pomenutog stripa, (na sećam se naziva ni epizode, ni izdanja, da li je to bila Stripoteka ili slično), divnu maketu vikinškog broda. Tada sam odlučio da ću i ja takvu maketu napraviti i najzad sam "našao" vremena pa je i napravio. Želeo bih da glavu "drrakar"-a - zmaja, napravim kao na toj maketi, i da štitove i jedro iscrtam istim simbolima.
Zna li ko u kojoj se svesci ili kom tomu nalazi ova epizoda? Radnja se dešava negde u Skandinaviji, Valijant lovi medveda, upoznaje devojku i mladića invalida i u njihovoj kući vidi maketu koja mi se urezala u glavu, pa potom ubedi mladića, (koji je frustriran nesposobnošću da bude ratnik i plovi sa ostalima), da napravi savršen vikinški brod, što ovome vrati veru u život, napravi izvanredan brod koji se, sa tim mladićem kao kapetanom pojavljuje i kasnije u ovom stripu. Mislim da tim brodom Valijan juri kasnije nekoga čak do Novog sveta. Naziv i te epizode mi je važan jer mislim da na tim tablama ima više detalja zmajeve glave nego na samoj tabli sa maketom.
Ako neko ima ovu informaciju, bio bih mu zahvalan, tada ću lakše pronaći konkretan strip, iskopirati ili skenirati potrebne table, pa ispuniti sebi želju. Unapred zahvalan. Vlada.

marlowe

Pogledah - tabla 360 od 02. januara 1944. Tu je maketa.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

vlada

Quote from: "marlowe"Pogledah - tabla 360 od 02. januara 1944. Tu je maketa.

Veoma hvala, ako nije bezobrazno da pitam još nešto; imate li ideju gde bih mogao to da nađem? Koja sveska ili revija je to objavila?
Hvala u svakom slučaju.

marlowe

Ovo je cetvrta knjiga Marketprintovog izdanja. Mislim da nije izaslo u onim mekim svescicama Valijanta, a ima u Stripoteci, otprilike rekao bih u brojevima na 500 ili 600. Gde se nalazite?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

vlada

Quote from: marloweOvo je cetvrta knjiga Marketprintovog izdanja. Mislim da nije izaslo u onim mekim svescicama Valijanta, a ima u Stripoteci, otprilike rekao bih u brojevima na 500 ili 600. Gde se nalazite?
Živim u Beogradu. U međuvremeu sam dobio skenirane stripove, ali ovih epizoda u njima nema.

Gil-galad

To je valjda ovo...

Radi se o epizodi "The Jealous Cripple":

table #358(19 Dec 43) - 363(23 Jan 44)
(Gundar Harl introduced page #360)

Evo i tih nekoliko tabli:
http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=78767298417918914202

Srećno s tim, biće potrebno mnoooogoooo vremena i strpljenja!

vlada

Hvala mnogo za sliku, od velike mi je pomoći, jer u literaturi nema ništa o bojama jedara i štitova. Tu ću se prepustiti mašti, ali ne mojoj, već Hala Fostera.
Hvala još jednom. Vlada