• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

ridiculus

Pa, rimaster ima odredjenih... problema, koje igračka zajednica smatra sramotnim.
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

A, to. Samo na PCju, zbog UWP-a. Xbox One verzija je valjana.

Father Jape

Rob Zakni je uživao igrajući TW: Warhammer ali ističe neke ozbiljne suštinske mane:

https://www.rockpapershotgun.com/2016/05/19/total-war-warhammer-review/
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Moglo je to i na topik za strateške igre. Al dobro. Naši smo.

U drugim vestima:

Techland is making two new games - and one sounds a lot like Dying Light 2

Meho Krljic

O, lepo, Croteam potvrđuje da se radi na The Talos Principle 2. Baš mi je drago da su postigli solidan uspeh sa svojom "pametnom" igrom nakon što su deceniju proveli praveći "glupog" Serious Sama  :lol: :lol: :lol:

Perin

Momcovi i devojke,

Izlazi nam Siberija 3, koja je, posle Monkey Islanda, najbolja avantura koju sam igrao. 

Dobro, ne nuzno najbolja koliko najdraza.

Mislim na 1 i 2, naravno.

http://www.hcl.hr/vijest/syberia-3-je-ziva-i-dolazi-krajem-ove-godine-93165/

Sent from my Samsung Galaxy Note Edge

Petronije

neomedjeni

Stiže trojka? Možda je došlo krajnje vreme da uzmem i odigram prva dva nastavka. Čak i ja sam čuo samo reči hvale za ove igre.

Meho Krljic

Oh, ovaj multiplejer naslov deluje zaista zanimljivo. Praktično slešer film u kome četiri igrača moraju da pobegnu iz proceduralno generisane kuće a peti je poludeli ubica koji ih juri.

Dead by Daylight is a promising, horrifying twist on asymmetrical multiplayer

Meho Krljic

Kad smo već kod Sajbirije 3, evo i trejlera:

http://youtu.be/gLkv99F2I0c

Meho Krljic

Rumor end spekjulekšn. Čak je i autor teksta svestan Beteridžovog zakona naslova pa se već u samom naslovu ograđuje  :lol:

Is "MH" Nintendo's next handheld? There's reason to doubt it

Meho Krljic

Ono o čemu se mesecima spekuliše sad je (skoro) potvrđeno. Microsoft pravi jači Xbox One, sprema ga za iduću godinu:

Sources: Xbox One getting huge upgrade in 2017, slim model later this year

Meho Krljic

Za promenu zabavan i informativan Crackedov tekst o igrama  :lol:

The 6 Most Awesome Ways To Lose Popular Video Games

Meho Krljic

Meho Krljic

Voljeni čileanski studio Ace team najavljuje nastavak svoje simpatične igre Rock of Ages:

http://youtu.be/D41Cdj0NGAU

ridiculus

Quote from: Meho Krljic on 03-06-2016, 09:21:13
Dakle, Majnkreft je upravo prebacio 100 milijuna prodatih kopija

Moj udeo u tome je tačno 0%!

Meho Krljic

Moj je manji od stomilionitog dela, ali nije nula  :lol:

Meho Krljic

Ja zapravo u osamdesetima etc. nisam bio fan Cinemawareovih igara, imale su lepu vizuelnu komponentu, ali im je gejmplej bio smeće. Evolutivno, one su missing link između Dragon's Lair i interactive movie igara devedesetih... No, mnogi moji prijatelki sa Amigama i Komodorima su ih voljeli. Welp, neke od njih će , čini se, biti rimejkovane:

Classic PC Series Like Defender Of The Crown Might Be Coming Back

Berserker

Sećam se da sam ozbiljno igrao samo 3 igre sa ovog spiska, mada verujem da sam potkačio još poneku ali da mi nije baš ostala u sećanju. DotC je definitivno najozbiljnija, u smislu da je bilo i strateških elemenata uz onu gomilu arkadnih mini igara koje su ustvari činile Cinemaware naslove. Baš sam skoro overio Wings čiju sam HD remastered verziju našao, i iznenadio se videvši koliko je igra u stvari plitka i monotona, dok se moja sećanja na verziju sa Amige drastično razlikuju. Neke stvari je bolje ne reprizirati. SDI je pomalo atipična igra za ovu firmu, ali generalno gledano sasvim prosečna horizontal skrol pucačina. Čini mi se da je It came from desert imao i avanturističke komponente, možda on ispadne i najbolje. A što se tiče sportskih igara, pošteno ih nisam igrao, bilo je boljih simulacija i na komodoru i na Amigi. Sveukupno, Cinemaware je svojevremeno briljirao na grafičkom planu, koji je u to vreme bio toliko fenomenalan da ja potpuno maskirao ispraznost mini igara, ali je ova koncepcija danas potpuno neodrživa osim ako planiraju da prave FB ili android verzije ovih igara, u kom slučaju su ovi naslovi pravi izbor.

Meho Krljic

I dalje nemamo topik o misaonim igrama (ili sam ja nedovoljno misaono biće da ga nađem) pa ću vesti o "dimejku" Blowljeve igre The Witness staviti ovde.

Dakle, The Wit.nes je reimaginacija The Witnessa kao da je pravljen na osmobitnoj platformi. Zapravo na NES-u. Čak se i igra putem NES emulatora. Hardkor.

Dostupan ovde:

https://dustmop.itch.io/the-witnes

Jurogejmerov napis o istome ovde.

Meho Krljic

Volition su najavili novu akcionu igru iz trećeg lica za jednog igrača, Agents of Mayhem i ponudili kinematski trejler koji ne otkriva bogznašta iako traje četiri i po minuta. Igra deluje kao da se događa u Saints Row univerzumu...

http://youtu.be/kfBOHGWsJWQ

Moj problem je što me je Saints Row 4 na kraju smorio. Beskrajni dotok grubog humora nije moao da kompenzuje mehaničku grubost igre koja se ipak nadmetala sa Betmenima, inFamousima i GTA za moju pažnju...

Meho Krljic

Pošto E3 počinje za koji dan, i rumor mil se zahuktao, pa trenutno vele da Bethesda sprema čitavu hrpu, well, nastavaka. I rimastera.

Dakle, naravno, Dishonored 2 se već zna, ali priča se i da Prey 2 zaista stiže (nakon što je objavljeno da je razvoj igre prekinut... uzgred, mene fascinira da se nastavak jedne dobronamerne ali na kraju ne naročito sjajne igre toliko gorljivo očekuje), da Wolfenstein 2 dolazi (ovo me ober raduje, jer su Machine Games zaista obavili dobar posao sa prvim ributom Wolfa), da se Skyrim rimasteruje za PS4 i XB1 (  :-? :-? ) kao i da će The Evil Within dobiti nastavak što su za mene actually odlične vesti jer mislim da Mikamijeva igra nije dovoljno prepoznata ako inteligentan blend akcije i horora kad se pojavila i da su je mnogi propustili.

Meho Krljic

Pre-E3 curkanje i curenje se nastavlja. Dobili smo novi trejler za Square-Enixov Kingdom Hearts 2.8, recimo, mada je već krajnje vreme da se nešto propisno čuje i o Kingdom Hearts III jer je ovde samo prolog.

Onda, naravno, jučerašnje šuškanje o Injustice 2 sada je potvrđeno lansiranjem trejlera. Gvožđe se kuje dok je vruće a DC/ Warner trenutno imaju dosta komada gvožđa u vatri, jelte. Naravno, u trejleru nema gejmpleja ali pošto Nether Realms sad već suvereno mogu da kažu da su sa poslednje dve Mortal Kombat igre i prvim Injusticeom dosegli pristojan nivo kvaliteta, ovo će verovatno biti solidno.

Pošto novi Deus Ex stiže kasnije u toku godine, Square-Enix je trejlerom najavio i mobilni spinoff, Deus Ex GO. Sada je to za njihove zapadno-pravljene igre takoreći standard - Hitman i Tomb Raider imaju iste takve dodatke i u njihovim slučajevima ljudi su ih hvalili. Možda i ovo bude valjano. O istom trošku, dobili smo i trejler za "pravu" Deus Ex: Mankind Divided igru ali koji najavljuje tzv. "breach mode", a koji je "an innovative game mode, included for free with Deus Ex: Mankind Divided. This new take on the game offers, for the very first time, an arcade approach on the gameplay of Deus Ex: Mankind Divided, providing players with a connected puzzle shooter experience. As a Ripper, a hacker in the year 2029, your objective is to obtain and sell highly classified corporate data by infiltrating some of the world's most secure servers, using the funds you acquire to upgrade both your skills and arsenal.

As you play, the rewards you earn, including XP, credits, and booster packs, will allow you to face the increasing difficulty of the game. Challenge yourself, your friends, and people from around the world in the ultimate Deus Ex arcade twist. Deus Ex: Mankind Divided – Breach is a live game mode, introducing new challenges and features by rolling out updates on a regular basis."

Pa ajde. Videćemo.

Ubisoft je zvanično najavio Watch Dogs 2 (sada bez donje crte  :lol:  ) i prvi utisci su da će ovo biti igra kakva je prvi WD trebalo da bude. Trejler je dobar, mada u njemu nema igre, već živih ljudi. Radnja je premeštena u Kaliforniju, glavni junak je nov i možda ovo bude, er, Assassin's Creed 2 Watch Dogs serijala.

Meho Krljic

Tangencijalno vezano za video igre ali ipak nek se pomene:

Dakle, Gawker je posle neuspešne žalbe na presudu u slučaju objavljivanja intimnog videa Hulka Hogana a u toku kog procesa smo videli kako tajkuni iz silikonske doline mešaju svoje prste u sve, Gawker je, dakle, podneo zahtev za ulazak u stečaj. Kako smo već pričali povodom ove cele gužve, niko od nas neće pustiti suzu za tabloidnim blogom koji je napravio biznis od otkrivanja intime tamo nekih selebritija, ali Gawker je i vlasnik i osnivač nama bitnih sajtova poput io9 ili Kotaku.

E, pa , u procesu stečaja, Gawker je vlasništvo nad ovim sajtovima (kao i ostalim njihovim sjatovima tipa Deadspin, Lifehacker, Jezbel, Gizmodo itd.) preneo na - Ziff Davis .

Ponovo, običan svet ovo uopšte ne zanima ali meni, koj ipak redovno čitam io9 i Kotaku je sada vrlo intrigantno da publika koja je godinama Kotaku slavila jer su suprotnost "korporativnom" i "prodatom" IGN-u sada treba da proguta da su ova dva sajta deo iste firme. Naravno, Ziff Davis je firma bez mnogo sentimentalnosti, sećamo se kako su bez griže savesti ugasili Gamespy i 1UP kad su ovi sajtovi prestali da budu dovoljno profitabilni tako da... videćemo šta će dalje biti.

ridiculus

Quote from: Meho Krljic on 11-06-2016, 08:13:45Naravno, Ziff Davis je firma bez mnogo sentimentalnosti

Heh, navedi mi jednu uspešnu firmu sa "mnogo sentimentalnosti".

n00dle

Ja cu pustiti debelu suzu za Gawkerom -- iako je imao neslavnih momenata, istovremeno se tokom godina dosta uozbiljio i sto je najbitnije, ne libi se da "speak truth to power", sto kazu. Ne ide mocnicima niz dlaku, sto je u danasnjem novinarstvu sve redje.

A da ne pricamo o tome da redovno posecujem gomilu ostalih gawker-verse sajtova: kotaku, gizmodo, io9 glavni medju njima, a potom i ove ostale tipa jezebel, deadspin itd.

Ako Kotaku nestane, ostaje mi prakticno samo Eurogamer kao redovan izvor gaming sadrzaja. RPS posecujem tu i tamo, ali me njihov stil pisanja uglavnom blago nervira.

Meho Krljic

Pa, ja računam da se bar godinu dana neće ništa menjati, dok ih preuzmu, dok se vidi kako to radi itd. Onda, ako krene da se gasi prvo će da zglajza Kezin Kotaku UK jer on ima daleko manje čitalaca... Heh, mučena žena, pobegla iz IGN-a da ne bude u Ziff Davisu a evo je sad opet kod njih...

Meho Krljic

OK, noćas su održane prve prezentacije na ovogodišnjem E3-ju, pa da sažmemo malko vesti za radne ljude i građane sa sitnom decom koji nemaju vremena da sve to sami potražuju.

Prvo je održana Electronic Arts prezentacija. Perin je već izvestio o Mass Effect: Andromeda, ali bilo je tu i drugih stvari.  :lol:  Na primer, potpuno nevezano za EA, Telltale su objavili prve, hm, skrinšotove svog dolazećeg Batman serijala. Izgledaju prelepo, naravno, potvrđene su neke vojs ekting zvezde u kastu (Troj Bejker, svakako) i da igra kreće sa izlaženjem ovog leta. Telltale ovim dolaze do zanimljivog spoja jer znamo da imaju i ugovor sa Marvelom oko proizvodnje igara sa njihovim junacima. Betmen mi deluje kao dobra ideja za Telltale obradu, jer je on heroj sa mnogo priče i intelektualnog rada, no, videćemo. Naravno, zlatna koka se ne kolje dok još daje jaja, pa su Telltale objavili i trejler za treću sezonu The Walking Dead koja kreće najesen. Nou srprajzis der.

OK, vraćamo se na EA posle ove blage digresije.

Dakle, Titanfall je bio dobra igra u potrazi za izvanrednom igrom i deluje kao da bi Titanfall 2 mogao da bude ta izvanredna igra. Kao što se zna, dvojka će ne samo izaći i za Playstation 4 već će imati i singl plejer kampanju... Biće to okej, slutim jer je i kec već bio prilično zdrav u osnovi. Evo trejlera za singlplejr kampanju a onda i za multiplejer porciju igre. Atraktivno!!!!!1

Mass Effect: Andromeda trejler je već linkovan na drugom topiku ali evo, u interesu kompletnog izveštavanja, da ga stavimo i ovde. Još uvek se, zapravo, ne zna mnogo o ovoj igri od koje nam svima drhturi srce i drugi unutrašnji organi. Zna se ovo: "Mass Effect Andromeda follows a group of explorers trying to find a new place to call home—you can think of them as the aliens this time around. There's a new galaxy, new planets, new characters," a to nije bogznašta. No, BioWare se zariču da sa ovom igrom žele da ostignu "osećaj začudnosti" koji su ljudi imali igrajući prvi Mass Effect. Biće, vele, kinematska ko trojka, ali sa otvorenijim dizajnom itd. Kako sam već rekao više puta, meni je trojka bila izvrsna (i dvojka, svakako) pa od ovoga dosta očekujem. Izlazi na proleće ako sve bude OK.

EA pokazuju da ne zaboravljaju ni male studije pa kroz svoj EA Originals program nastavljaju partnerstva sa nezavisnim studijima koji proizvode, prezjumabli, zanimljive male igre. Prošle godine je bio Unravel, a ove: Fe. Trejler.

Naravno, od lepote se ne živi, pa je tu i FIFA 17. Kao i kratak apdejt o Star Wars igrama koje se i dalje kuvaju u EA kuhinji: novom Battlefrontu koji izlazi ove godine i imaće i singl plejer kampanju, Visceralovoj singl plejer akcionoj igri čiji razvoj predvodi Amy Hennig, žena koja stoji iza Uncharted serijala, ali i Respawnovoj (Titanfall) third-person igri o kojoj se zapravo ne zna mnogo.

Dobili smo i prvi propisan pogled na Battlefield One gejmplej. Dakle, prvi svetski rat, konji, vozila, dvokrilni avioni, promene vremenskih uslova. Igra će imati open betu tokom leta pa ko voli, nek planira.

To bi bilo to za EA, što bi se reklo, sou far, sou familijar.

U međuvremenu, 2K izbacio novi trejler za Mafia III. Već znamo da je protagonist melez, da je seting južnjački, pa evo, nek se gleda. Autori očigledno žele da pobegnu od klasičnog "wise guys" šmeka i kombinuju organizovani kriminal sa širim miljeom istorijskog perioda poznatog po žestokoj borbi za ljucka prava itd. Cenimo, ispratićemo, igra izlazi sedmog Oktobra.

Druga održana prezentacija bila je Bethesdina. Dobar deo informacija čuli smo već prošle nedelje, ali evo sada potvrda i novih vesti.

Prva vest je sakako najava da se radi novi Quake. Naravno, posle IZVANREDNOG Dooma, ovo je moralo da bude najavljeno, no, deluje kao da Bethesda sa ovom igrom nema iste planove kao sa Doom. Quake Champions je, naravno, striktno multiplejer naslov i iz trejlera se ne saznaje ništa sem da igra ima 1) generički SF seting i 2) pucanje. Što nisu baš iznenađujuće informacije kad je Quake u pitanju. Bethesda obećava detalje na Quakeconu kasnije ovog ljeta i koristi izraz "competitive multiplayer arena shooter" da opiše igru. Dok reči "free to play" nisu izgovorene, pitam se nije li to na umu ovim ljudima jer, priznajem, nisam siguran koliko klasični Quake multiplayer - koga inače veoma volim - ima prostora da se baškari na tržištu pored živog Overwatcha.... Da su najavili i singl plejer Quake, možda bih se više uspalio.

Ako ste bili željni da igrate Elder Scrolls igru sa kartama, Elder Scrolls Legends je upravo u beti i možete se prijaviti za istu. Trejler.

Novi Fallout 4 DLC će igračima dati mogućnost da sami naprave svoj vault u kome će moći svašta da se radi. Prezjumabli više nego što modovi trenutno omogućuju. Trejler!

Oh, takođe, naredne godine Fallout 4 dobija verziju za virtuelnu realnost. Ako je iko morao da prvi to pokuša, to je svakako trebal da bude Bethesda. Konačno a se vidi je li TO prava sudbina VR igranja ili su prava sudbina VR igranja socijalna iskustva i gimiki igreod petnaest minuta...

Najava da će Skyrim dobiti rimaster za PS4 i XBox One je potvrđena. PC igrači koji imaju kompletan Skyrim do sada će besplatno biti apgrejdovani na special edition, što je jako kul, a konzolaši će se obradovati podršci za modove.

Konačno, Prey 2 je zvanično najavljen, samo što se, u komičnom obrtu iga zove - samo Preyxrofl xrofl xrofl Enivej, nastavak/ ribut/ reimaginaciju igre u kojoj je nativni Amerikanac jebo kevu vanzemaljcima jer su mu kidnapovali družbenicu pravi Arkane Austin, dakle, ekipa koja je napravila Dishonored, što se dugo pretpostavljalo. Ovog puta ste, čini se, azijatskog porekla i: "You are Morgan Yu, the subject of morally dubious experiments designed to improve the human race. You awaken aboard the Talos 1 in the year 2032 and must uncover the secrets hiding in the depths of the space station while being hunted by the mysterious alien force that has taken over. You'll have to rely on the tools you find on the station – along with your wits, weapons and mind-bending abilities – to combat the growing threat and, hopefully, survive. Get your first look at Prey in the cinematic reveal trailer."

Može to da bude dobro! Trejler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Berserker

Ovaj dajdžest sa sajma savršeno pasuje uz jutarnji čaj :) So far, blago me oduševljava pomisao da Titanfall dobija single kampanju, jer igra svakako ima materijala za to. MA:A zvuči tipično, mada to nije mana. Najviše me je zainteresovao Prey trejler koji izaziva jake asocijacije na originalni Half life, počevši od odela koje se nosi, preko imena glavnog lika (Morgan>Morgan Freeman>Gordon Freeman, vrlo suptilno) do uvodnog dela koji me vrlo podseća na početnu katastrofu u black mesa kompleksu. Prvi Prey je, posle uvodnog oduševljenja i privikavanja na sistem borbe, zaista predstavljao poprilično bledunjav shooter, i mene čudi da uopšte pokušavaju da ga ožive.

Petronije

Hvala Meho, u ime radnog naroda sa sitnom decom :lol:

Meho Krljic

Služimo narodu  :-| :-| :-|

A ovo za Prey, jednako sam iznenađen time koliko ova igra ima trekšn u masama i da se svako malo zakuka kako je to bio biser pre desetak plus godina i kako razna sranja dobijaju nastavke a Prey nikako. Kao i Berserker, mislim da je Prey imao zanimljiv početak plus, pre igre Portal je imao mehaniku Portala ali ostalo nije bilo sjajno. No, sad ćemo videti, Dishonored mi je jako draga igra pa ovo može da bude prava stvar.

neomedjeni

Sjajan sažetak, druže Meho.  xjap

Petronije

Pre par godina sam vodio žučnu raspravu na drugom forumu oko Prey -a. Ljudi su je bukvalno dizali u nebesa, iz meni neshvatljivih razloga. Na kraju sam odustao jer je ispalo da pljujem igru, iako sam samo tvrdio isto što i vi, da samo prvih par sati igre vredi, posle je čist prosek u najboljem slučaju.

Meho Krljic

Hahah, da, prey je zaista neobičan momenat u FPS istoriji... Doduše, jasno mi je zašto su se ljudi na njega ložili PRE izlaska, pošto je bio u razvoju od 1995. godine, ali kad je izašao, iako nije bio rđav, daleko od toga da je bio neki gejmčejndžer.

Mada, opet, da ne budemo skroz negativni, istina je da je imao portale, sekcije sa promenjenim smerom gravitacije itd., dakle stvari koje danas prosečni šuteri i ne pokušavaju. Ali opet, izašao je posle Far Cry, posle Half-Life 2, posle Chronicles of Riddick, a nije bio na njihovom nivou...

Quote from: neomedjeni on 13-06-2016, 08:36:53
Sjajan sažetak, druže Meho.  xjap

Ma, ja samo pogledam šta su javili Kotaku i tako ti sajtovi, nije da se ja tu nešto mnogo naradim.

Plus, ovde, sem možda Mes efekta, i nema mnogo zanimljivosti za vas, druže Neomeđeni...  :cry: :cry: :cry:

neomedjeni

Da, nema AAA RPGova u najavi, ali ima dovoljno malih interesantnih projekata na kojima se trenutno radi da se osećam zadovoljno.

Meho Krljic

To nećemo čuti na ovim velikim prezentacijama, ali do kraja nedelje, kad prođu prezentacije i krene stvarni E3, novinari će da zađu među štandove pa će biti vesti i o manjim a interesantnim projektima.

Meho Krljic

Drug Neomeđeni će izgleda morati da nam se pridruži u igranju naredne igre "pucačine" koja će se zvati Prey jer ne samo da je prave Harvi Smit i njegovi saradnici koji su nas zadužili Dishonoredom (da ne pominjem da je Harvi ipak bio bitan i za Deus Ex) nego je i Chris Avellone potvrdio da i on radi na Prey. Pa vi sad vidite.  :-|

neomedjeni

Meho Krljic

Ono što mene blago brine u vezi sa time je sledeće:

Bethesda je prilično odlučna da gura VR koliko se to može gurati. Čuli smo noćas da će ceo Fallout 4 dobiti VR port, priča se i o Doom modu za VR. Pošto je Prey ionako relativno low-value intelektualno vlasništvo, i očigledno je da nova igra neće imati nikakve veze sa prethodnom (nema native-American elemenata itd.), da li je moguće da je Prey u stvari njihov pokušaj da napravo potpuno originalni IP koji će biti punokrvna igra, napravljena za VR from the ground up? To bi donekle objasnilo da oni žele Krisa u timu a i to što je Kris pristao... Naravno, pomislilo bi se da će to biti objavljeno tokom prezentacije, ali opet, ni Kris nije pomenut tokom prezentacije....

neomedjeni

Kratko istraživanje pokazalo je da je ovo još jedna njegova "dajte da vam časkom pročešljam scenario i dijaloge i kažem da sve valja"  tezga. Uz dug uzdah olakšanja konstatujem da neću morati pod stare dane da se šaltam na pucačine.  :lol: 

mirkiekishka

Microsoft - jedino mi je Recore bio zanimljiv

Ubisoft - South Park 2 će biti super!! + for honor, možda

ovo je meni jedino vredno pomena, Meho će to opširnije. :)

Meho Krljic

Zahvaljujem na poverenju.

Pa, da krenemo, ima dosta toga što se čulo & videlo, te nemam prostora da o svemu naširoko divanim, ali evo ukratko...

Prvo, zaboravih juče da pomenem da je tokom Bethesdine prezentacije takoreći ispod žita najavljen i novi Wolfenstein naslov. Ko bi rekao da će u 2016. ovoliko uzbuđenje da mi izazovu tri idova klasična naslova?  :lol:  O istom trošku, Todd Howard je rekao da je Elder Scrolls VI na veoma dugom štapu.

O Musou igrama prilično retko pišemo na ovom forumu. Iz više razloga - ekstremno su japanske, čak i među weeboima su relativno acquired taste jer imaju poseban gejmplej negde između brainless akcije i jednostavne strategije, plus sve su - naizgled - iste itd. Ali ko ih voli, voli ih. Elem, nova Musou igra upravo najavljena možda će biti zanimljiva i širem krugu ljudi jer je u pitanju spoj sa cenjenim manga IP-jem. Musou Berserk izlazi, za sada samo u Japanu i samo za Sonijeve mašine, u nekom trenutku u našoj budućnosti. Tizer.

Dontnodova vampirska RPGačina, Vampyr ima prvi trejler. Prelepo izgleda, mada nije da će gejmplej ovako da se događa, ali atmosfera i ton su lepi.

Hrvatska braća iz Croteama su najavila novu Serious Sam igru za ovo ljeto i to - za VR. Serious Sam VR - The Last Hope će stići na Steamov Early Access narednih nedelja a evo i trejlera. Primetiti da se u njemu igrač uopšte ne kreće...

Majkrosoftova E3 prezentacija je spojlovana sa spiskom svih najava i pre nego što se desila :lol:  Elem, karakteristično i za njih i za Sony je da nisu imali preterano bombastične najave već da su uglavnom ono što je prošle godine najavljivano nekakvim tizerima sada prikazivali malo detaljnije. Elem, Gears of War 4 je prikazan u punom gejmplej sjaju i izgleda, predvidivo, prelepo. Igra će biti cross-buy i cross-play za Xbox One i Windows 10 što je deo Majkrosoftovog zaokreta ka integrisanju Xboxa i Windowsa u jedan ekosistem. Ideja zdrava što se mene tiče, ali trenutno ne trošim ni jednu od te dve platforme. Markus Finiks, inače, sad ima bradu.

Forza Horizon 3 je nastavak trenutno možda i najpopularnije trkačke igre u svetu, jelte, igara. Sony im je sve uzeo, ali Majkrosoft ima barem Forzu sa kojom mogu da ponosno dignu čelo. Forza 3 se dešava u Australiji i ima trejler.

Koleginica mrkkshk je pomenula ReCore. Keiđi Inafune je posle odlaska iz Capcoma prvo krenuo sa onim što najbolje zna , dakle, da pravi Mega Mana koji se sada ne zve tako nego Mighty No. 9. Iako tu igru još čekamo (ali samo još malo), ReCore je naslov najavljen prošle godine, u saradnji sa studiom koji je pravio Metroid Prime i tada nismo znali ništa sem da je u pitanju igra sa nekakvom svemirsko-robotskom tematikom. E, pa, sad smo videli i gejmplej i to je third-person akcija sa modovanjem robota i rešavanjem pazlova. Izlazi u Septembru i moglo bi da bude dobro.

Majkrosoft je demovao i Final Fantasy XV na svojoj prezentaciji - Square-Enix očigledno uzima keš pomoć gde god se ponudi jer ova igra KOŠTA, rodbino - i evo jednog bosfajta u to ime. Malo skačem unapred u vremenu, al da ne razdvajam, na Sonyjevoj prezentaciji najavljeno je da će igra izaći 30 Septembra, da će podržavati VR u nekim momentima i prikazano ovo.

Videli smo i trejler za Inside, novu igru studija Playdead koji nam je dao Limbo. Izgleda prelepo. Kirk Hamilton je igrao celu igru i raspamećen je.

Potvrđena standalone Gwent igre iz Witchera 3. Gwent the Witcher Card Game je cross-play u smislu da možete igrati sa bilo kim bez obzira na kojoj je ko platformi. Trejler.

Potvrđen je i novi Dead Rising za holidej season. Dead Rising 4 je, po svemu sudeći rimejk prve igre i ima trejler koji izgleda lepo.

A za još zombi tematike, State of Decay 2 je dobio najavu i trejler.

Scalebound!!!!!! Igra zbog koje ću jednom morati da kuoim Xbox One! Hideki Kamija je pokazao bosfajt sa džinovskom neprijateljskom krabom (kladim se da Sony još boli) i tvrdi da je to najveći bosfajt koga je Platinum ikada napravio. Izlazi iduće godine.

Rareov piratski MMO Sea of Thieves najavljen prošle godine sada ima i gejmplej futidž. Deluje kao da će različiti igrači imati različite uloge na brodu.

Halo Wars 2 je, naravno, nastavak konzolnog RTS-a iz prošle generacije. Izlazi iduće godine, ima open betu ovog leta i izgleda ovako.

Crackdown 3 nije prikazan na prezentaciji ali je rečeno da je odložen za 2017. godinu.

Možda da bi bio launch title za Xbox Scorpio??? Jer, Majkrosoft je najavio da "the most poweful console ever" izlazi iduće godine u holidej sizonu i mada sam ja užasno skeptičan  spram toga što oni i Sony rade sa tim apgrejdima konzola (nisam jedini. Mada ima i ko misli da je ovo neminovno.), najava je tu pa ćemo da vidimo. Podrška za Okjulus VR se potvrdila, podrška za 4K se potvrdila, dakle, sve ono što prosečan igrač nema je podržano.

OK, studio kome verujemo na neviđeno, Klei Entertainment (Don't Starve, Invisible Inc., Mark of the Ninja) je upravo najavio igru Oxygen not Included a koja je neka vrsta menadžerske simulacije za svemirsku koloniju. Znajući Klei, ovo će imati roguelike elemente (to ja spekulišem), izlazi krajem godine i izgleda lepo, barem u smislu art direkcije.

Poljski hit Superhot dobija i VR verziju i zove se Superhot VR. Trejler.

Idemo na Ubisoft.

Predstavljen je Ghost Recon Wildlands, koji je open world i ogroman. Izlazi u Martu i evo gejmpleja.

South Park: The Fractured but Whole je dobio trejler. Ubisoft vam poklanja prvi South Park (The Stick of Truth) ako kupite nastavak, štaviše, priorderujete ga danas i odmah dobijate prvu igru da igrate, što je kul. Nova igra satirizuje superheroje a u ovom videu Matt Stone i Trey Parker pokazuju i borbu koja sada ima taktičku mrežu  :-?

Evo i videa koji pokazuje kako će VR igra Star Trek: Bridge Crew izgledati.

For Honor, multiplejer vikinško-samurajsko-viteška koljačina najavljena prolšle godine je dobila gejmplej video. Ima ovakvih igara na Steamu već dosta ali ova bi trebalo da ima produkciju nedostižnu Maunt end Blejdovima i Vor ov d rouzisima. Izlazi u Martu.

Grow Home, igra kojom je Ubisoft pokazao da još ima dušu (or sumtin) dobija i nastavak  :-| :-|  Grow Up izlazi u Avgustu i akcija sad dobija planetarne razmere. Trejler!!!!!!!!

Takođe, vrlo kul potez Ubisofta. Ne samod a su spojili izvrsni motoristički platform-pazler Trials sa neonskom estetikom Far Cry The Blood Dragon, nego je igra Trials of the Blood Dragon puštena u prodaju odmah posle najave.  :lol:  Evo kako izgleda. I deset minuta gejmpleja.

Watch Dogs 2 pokazao gejmplej.

Steep je, pak, igra o... alpskim sportovima??? Evo gejmpleja.

VR je i dalje jak lepak za developere. Wilson's Heart je nova VR igra studija Twisted Pixel  i izgleda ovako.

Pređimo i na Sony.

Naravno, Sony nije mogao da dobaci do uzbuđenja od prođle godine kada su najavili Shenmue III, FFVII rimejk i izlazak The Last Guardian ali su se trudili.

God of War 4 se, po svemu sudeći zove samo God of War  :cry:  Kao što smo nagađali, prelazi se na nordijski panteon i Kratos ima bradu. Devet minuta trejlera ima ovde.

Ali ima i pravih novosti, studio Sony Bend (Syphon Filter itd.) radi na novoj "open world survival" igri koja se zove Days Gone. Trejler malo podseća na The Last of Uspa me to privlači. Detalji.

Guerillin retro-futuristički ARPG naslov Horizon: Zero Dawn predsatavljen prošle godine sada je dobio i demonstraciju gejmpleja. Izgleda zamamno.

The Last Guardian izlazi 25. Oktobra. Konačno  xjap xjap  Trejlerčić.

Quantic Dream je najavio novu igru. Detroit: Become Human je najavljen za iduću godinu i deluje kako i očekujem, kao Heavy Rain/ Beyond: Two Souls u Blade Runner mizanscenu. Trejler.

Capcom je najavio Resident Evil 7, što se očekivalo. Ono što se nije očekivalo je da igra bude u prvom licu  :-?  Naravno, VR podrška je za to kriva. Izlazi 24. Januara i evo trejlera. Dostupan je demo pa poigram kad stignem.

Playstation VR oprema će biti u prodaji 13. Oktobra.

I naravno, Rocksteady radi novu Betmen igru. Za VR. Batman Arkham VR izgleda ovako. Verovatno će biti više oslonjen na priču nego na akciju.

Ahahah, Crash Bandicoot igre dobijaju Playstation 4 remastere. Dakle, Crashov kameo u Unchartedu 4 nije bio tek onako  :lol:

Battlefront dobija i podršku za VR, ekskluzivno za Sony u ovoj X-Wing VR Mission ekstravaganci. Prikaz.

Hideo Kođima je dao naslov svoje nove igre. Death Stranding je sulud naslov ali igra ima Normana Reedusa. U trejleru je isti nag i nemamo nikakvu dodatnu informaciju

Konačno, nešto što me je jako obradovalo. Pravi se nova Spider-man igra, što samo po sebi ne bi bilo zanimljivo. Ali ovu pravi Insomniac!!!!!!!!!! Oh! Možda bude dobro!!!!!!!! Izgleda da se igra zove samo Spider-man, ekskluzivna je za PS4 i ovo je trejler.

Meho Krljic

Propustio sam da pomenem da je tokom Majkrosoftove prezentacije prikazan i Tekken 7. Radujem se ovoj igri. Evo kinematskog trejlera. A evo i gejmplej trejlera.

Takođe, Ubisoft su tradicionalno, zapadni developer koji najviše podržava nove Nintendove hardverske izdanke, pa je Just Dance prva najavljena zapadna igra za NX.