• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igra prestola (HBO, 2011)

Started by Perin, 26-04-2009, 23:19:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Petronije

Pojavio se  Game.of.Thrones.S2E00.You.Win.or.You.Die., kao neka rekapitulacija prve sezone, ima malo komentara, i nešto scena iz druge. Nisam gledao, ovo sam saznao odavde VVV

Quoteno, no need to watch this, it's mostly looking back on the first season, with commentary about the main characters, the world they live in and their place in it in the story so far.
There's some previews of the coming season, but nothing really revealing.

Interesting to watch though, a nice recap of what it was all about.
Arm the Homeless

Ugly MF

Sta?
No koments?
hehe....

Father Jape

Čekamo da se nakupi da gledamo ko ljudi.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Kunac

Okej je. Uvode se polako novi likovi, stari dodatno razrađiju.
"zombi je mali žuti cvet"

Petronije

Proletela mi epizoda, kao da je trajala 5 minuta. Jedino sam se razocarao u Krastera. Zamisljao sam nekog raspalog smrdljivog starkelju, ovaj mi je nekako previse ugladjen. Izgleda bolje od Mormonta. Sve ostalo je manje-vise ok, da ne vucem paralele sa knjigom, i nema nekog smisla. Odlicna je i scena sa Robom, Dzejmijem i Jezovukom.
Arm the Homeless

Milosh

Kao neko ko nije čitao knjige, više bih voleo da je, slično prvoj sezoni, i ova imala intrigantnu uvodnu scenu, odnosno da su epizodu započeli sa scenom u kojoj upoznajemo Stanisa, Davosa i Melisandre, i da je ta scena malko produžena, ali sem toga nemam zamerki.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ugly MF

negde procurela i druga epizoda, aaali mnogo mi sad da skidam, a i verovatno ce biti dead links , tako daaaa...
Svejedno, i dalje mi se od cele prve sezone najvise svidja pocetak sa onim "undeadovima ili sta vec" i pedofilija Kal Droga.

U ovoj drugoj zasad mi svidja se ponasanje Vuka!  :lol:
Em sto je veliki, em glumi bolje od glumaca! Odusevio me!

Petronije

Quote from: Milosh on 03-04-2012, 01:13:01
Kao neko ko nije čitao knjige, više bih voleo da je, slično prvoj sezoni, i ova imala intrigantnu uvodnu scenu, odnosno da su epizodu započeli sa scenom u kojoj upoznajemo Stanisa, Davosa i Melisandre, i da je ta scena malko produžena, ali sem toga nemam zamerki.

Pa tako i pocinje sudar kraljeva :) bas kako si opisao.
Arm the Homeless

Truba

Quote from: Milosh on 03-04-2012, 01:13:01

ti nisi čitao knjigu???
svašta
ne spominje je ni gulo ni ostala krema sajta
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

tomat

ima li gde to onlajn da se gleda?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

T-rex

A zasto online kad mozes da skines iz Piratskog zaliva vrlo brzo i gledas kao covek?

tomat

pa mislio sam da preskočim taj deo sa skidanjem i instant gledam, ali ne uspevam da nađem izvore koji strimuju seriju. izgleda mi da gusarski zaliv nema alternativu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

mac

Jedini način da gledaš Game of Thrones na webu je da se pretplatiš na ceo HBO paket.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

tomat

jel ima još neko problem sa skidanjem epizode sa piratskog zaliva? ima tona sidera u svormu, ali ni jedan da se zakači.

Kunac

Meni se skinunula bez problema... Jedini problem je što je druga epizoda druge sezone potpuni šit.  xuss

tomat

uspeo sam i ja da skinem, samo mu treba 100 godina da krene, i obično se zakace tek 2-3 sidera.

Agota

Game of Thrones Scoop: There's a New Queen in Town!

Drama is coming to Westeros. OK we admit, that doesn't have the same ring to it as "winter is coming." But either way the battle for the Seven Kingdoms is heating up! New alliances are forming and even new power couples are emerging. Should Queen Cersei (Lena Headey) watch her back?

Want to know what's to come on Sunday? Find out now:

MORE: Ultimate Fan Battle: We Have a Winner!

Hello Margaery!: Natalie Dormer is a goddess. That's our TV fact for the day. She was perfect as Anne Boleyn in The Tudors and we are happy to say she is just as awesomely scheming in Game of Thrones. As Margaery Tyrell, the new wife to Renly Baratheon (Gethin Anthony), she is exactly who he needs on his team if he's to stay in the game.

Choose Your Side: We have no patience for disloyalty. Yes, we are talking about Theon Greyjoy (Alfie Allen) who is rapidly gaining on King Joffrey (Jack Gleeson) in our list of people we hate because they are against our gorgeous Robb Stark (Richard Madden). Don't judge, our reasons for loyalties run deep.

New Occupation: We don't think Tyrion (Peter Dinklage) thought through that whole "sneaking your mistress into the city" thing. Shae (Sibel Kekilli) is strong and opinionated and really doesn't love being locked up in a gilded cage. Now it's up to Tyrion to find her an occupation that will keep her hidden from his conniving and wretched sister. Is there anything in King's Landing that Queen Cersei doesn't control?

Excited for Sunday's new episode? Head to the comments and tell us what you are most looking forward to seeing! And be sure to check back here on Sunday for our recap!
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Petronije

Šta bi sa Najtflajerovim bukspejsom? Evo završava mi se kupovina treće, a na blogu nema opisa ni druge epizode?  :(
Arm the Homeless

Petronije

Hvala Kunac, dosta šturi opisi, mada serija ni ne zaslužuje više.
Arm the Homeless

Kunac

I to što kažeš... Još treba da pogledam treću epizodu, ali ako je kao druga...  xuss

tomat

nije kao druga. ova je još dosadnija.

Kunac

Ne kapiram kako su sebi ovo mogli da dozvole...

Truba

tonu sve dublje i dublje
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Agota

Nisam pogledala tercu.
Zasto je to tako?
Jer slabija druga knjiga ?

morbius

Daj ljudi, šta pričate? Druga sezona je odlična, sve šljaka, novi glumci su legli na svoje mesto, uživancija za gledanje.  :|
Why me?

Dacko

I meni se više dopada druga sezona. Navikla sam se i na Džona - ako zanemarim boju glasa, postao mi je čak i simpatičan, sa sve loknama - a skoro svi glumci su odlično uspeli da bez preglumljivanja pokažu glavne osobine lika za vrlo kratko vreme, u ono malo grimasa i rečenica koje su im dodeljene. Pritom su te rečenice često slabije od odgovarajućih u knjizi, naročito kad i nisu prepravljene Martinove nego neke dopisane, kao poslednji dijalog Sema i Krasterove kćeri (u prevodu Fili, u seriji je Gili), gde oboje krajnje prirodno i uverljivo izgovaraju vrlo tupav tekst.

Petronije

Meni je sve gora. I ovako su ograničeni sa po 10 epizoda, a oni još dodaju neke besmislene situacije, nepostojeće dijaloge i scene seksa i pederluka. A Brindona Tulija nigde.  :cry:
Arm the Homeless

Kunac

Dobra je ona plava džinovksa žena koja se pojavila u trećoj epizodi. Kolika je! Ima je za tri žene.

Petronije

Jedna od retkih situacija iz knjige koju su ispoštovali, sa Briene i Ser Lorasom. BTW upravo po drugi put pročitah Oluju Mačeva, neverovatna knjiga.
Arm the Homeless

Usul

Vi ste bre gomila hejtera. Serija je dobra i prati prilicno verno potku.
God created Arrakis to train the faithful.

Petronije

Ma skroz, pogotovo deo sa Lorasom, Renlijem i Mardzori. Jedino im Stanis fali da ih bude paran broj pa mogu da se menjaju. Jebes Riverrun i Crnu Ribu, bitne su kurve, pederi, trojke i perverzije, to je sustina knjige.
Arm the Homeless

Mme Chauchat

Da ti kažem nešto, i Crna Riba je gej...

... sećaš se kad Kejtlin tužno konstatuje da on nije za ženidbu, a i on sam kasnije?...

... hoću kasti... budi srećan što mu je uloga smanjena a ne povećana...

Petronije

I to sto kazes, verovatno bi dobio par scena sa nekim daljim rodjakom, samo bih se nervirao. Najvise mi zao Dragonstouna, ocekivao sam bar delic mracne atmosfere odande. Nema Stanisove unakazene cerke i njenog jezivog  drugara. Nema nista. :(
Arm the Homeless

Usul

HBO mora da bude kontraverzan. Ako to znaci da treba trpati lgbt elemente kojekude eto. Da nema toga ne bi ni snimali seriju. Meni je dovoljno dobra da mogu da istrpim par scena. Na kraju krajeva ni Martin bas nije bio chedan u pisanom uratku.
God created Arrakis to train the faithful.

Kunac

Što se scena seka tiče, bez njih očigledno ne može... Ko što se ne može i bez  ubistva dece. Bilo je toga i u prvoj sezoni, ali u drugoj su baš raspalili.... Prvo je Džoifri napravio pokolj odojčadi i ostale mlađarije, pa se nastavilo u tom pravcu... Kao da rade po kvoti.

Truba

a šta će biit u trećoj sezoni kad se bude radilo o stvarima koje smo vidjeli iste kroz oči drugih likova?

Kunac

Quote from: Black swan on 18-04-2012, 00:04:07
a šta će biit u trećoj sezoni kad se bude radilo o stvarima koje smo vidjeli iste kroz oči drugih likova?
kao to misliš? nisma čitoa knjige, pa ne znam... jedan događaj iz više različitih vizura?

Petronije

Zar to nije Gozba za vrane, cetvrta? Sto se tice dece, Martin je ubistvo Lomija prilicno detaljno opisao i odlicno je prikazano u seriji, jedino sto je koplje bilo u pitanju.
Arm the Homeless

Truba

nemam pojma upravo čitam treću knjigu i pisac napominje da su neki događaji opisani a prije su se desili već tojest znamo kako su se desili  :?

T-rex

Quote from: Petronije on 18-04-2012, 00:17:42
Zar to nije Gozba za vrane, cetvrta? Sto se tice dece, Martin je ubistvo Lomija prilicno detaljno opisao i odlicno je prikazano u seriji, jedino sto je koplje bilo u pitanju.
Mda..jedino sto nije bilo tako kako serija prikazuje. Cela ta prica oko Arya-e je skracena poprilicno u odnosu na knjige ali i nemam nekih zamerki s tim u vezi. Sa druge strane, stvarno mi nije jasno kako je moguce da se ne pojavi Riverrun, brat i otac Catelyn Stark (rodjena Tully), Brynden Blackfish..jedan od najsposobnijih likova u knjigama a nigde nema ni naznaka da je gej.  To sto je receno da "nije za zenidbu" a i on pomene nesto u vezi sa zenidbom ne znaci nista. Scene pederluka Lorasa Tyrella i Renly-ja su potpuno nepotrebne a Margery Tyrell (mozda i najljupkija zena u seriji do sada) prikazana je znatno slobodnijom nego u knjigama. Cersei Lannister tj ova sto je glumi je i dalje najgora u seriji uz Sansu Stark. Do sada je trebalo da se pojave i Freyevi a nisu ni pomenuti.

Petronije

Pa bili su u prvoj sezoni kad severnjaci prelaze blizance, to je ispostovano koliko se secam.
Arm the Homeless

T-rex

Quote from: Petronije on 19-04-2012, 11:49:48
Pa bili su u prvoj sezoni kad severnjaci prelaze blizance, to je ispostovano koliko se secam.
Jesu ali samo toliko i nista vise od toga, Frey-evi imaju aktivnu ulogu u ratu i veoma je bitan odnos (sporazum) kuce Frey i Stark za dalji razvoj dogadjaja. Bas me zanima na sta ce da lici treca sezona sa ovoliko rupa u dosadasnjoj prici.

mac

Moraš da zaboraviš sve što si pročitao u knjigama, i da se uzdaš samo u ono što vidiš na ekranu. Sve ostalo te vodi u world of pain.

Agota

cetvrta epizoda dobila dobre kritike,bice to dobro, samo da se uigraju.

Kunac

zaista, četvrta epizoda druge sezone je prilično dobra, ponovo sam uživao u igri prestola... problem je što još uvek nema nešto previše akcije, u smislu okšaja mačevima i slično. bitka na početku je ostala neprikazana.

džofri je ssve nevaljaliji, neće to na dobro da izađe... >>>>>>>>>>>> :|

Petronije

Bitka na početku se ni u knjizi ne opisuje. Slažem se da je prilično dobra epizoda. Nije bilo mnogo izmišljenih scena, osim one glupave sa Džofrijem i manje glupave sa dolaskom maloprstog u Renlijev kamp. Ja zadovoljan.

E da, dolazak Tajvina Lanistera je prilično jadan i bedan.
Arm the Homeless