• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novobeogradski sajam stripa i antikvarnih knjiga, 19. - 25. maj

Started by marlowe, 15-05-2009, 15:44:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marlowe

Na Novom Beogradu u hali Sportova, od ove godine krece sajam knjiga i stripova, koji bi trebalo da postane standardna manifestacija svake naredne godine. Da li ce se to zaista ustaliti, nemam pojma, organizatori i predsednik opstine NB kazu da hoce, a vreme ce pokazati.

U svakom slucaju, svi veliki izdavaci knjiga su se prijavili, a bice i posebna prostorija samo za STRIP.

Izlagace: Veseli Catvrtak, Beli Put, System Comics, Marketprint, Libellus, Fibra, Darkwood, Lavirint.

Bice i nekih promocija, skola crtanja, VC ce najaviti premijeru kolekcionarskog Dilana, verovatno za subotu, System ce dovesti i Aleksu Gajica da nesto crtne, ocekujemo Marcela, par reci i tabli vezanih za film Tehnotise...
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

Ja sam predložio da ovih pet upravo izašlih grafičkih novela, svoju premijeru dožive na tom sajmu i da ih do kraja sajma ne bude nigde drugde u prodaji.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Ghoul

e, baš fino.

ovde ću da svratim.

ne samo zbog tek 'izađenih' knjiga.
https://ljudska_splacina.com/

kresha

Cena ulaznice 60 dinara.Dzaba
A za decu besplatno,ako donesu djacke knjizice xcheers
Skromnost je grah prema sebi.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

Negde sam proćitao da će ovo biti sajam knjiga najveći u Srbiji, posle Beogradskog sajma... ali sumnjam u to.
Novosadski sajam knjiga je vrlo velik i u lepom prostoru, drastično najprijatnije mesto za sajamsku kupovinu knjiga.
Niški sajam je takođe dosta velik, a hala Čair gde se održava veća je od novobeogradske hale sportova, ali slične unutrašnje konfiguracije pa zapravo očekujem u najboljem slučaju takav izgled.

Man Of Steel

Quote from: kresha on 15-05-2009, 19:25:56
Naravno, samo ako u knjižici stoje sve petice, nijedan neopravdani izostanak, nikakvi ukori, opomene i druge evidentirane sankcije! xrofl

Šalu na stranu, baš lepa stvar, i krivo mi je što se nisam zadesio u Beogradu na ovaj datum (omašio sam za desetak dana)...
When ever you need hard center i will be there

Nightflier

Quote from: Man Of Steel on 16-05-2009, 09:50:29
Naravno, samo ako u knjižici stoje sve petice, nijedan neopravdani izostanak, nikakvi ukori, opomene i druge evidentirane sankcije! xrofl

Šalu na stranu, baš lepa stvar, i krivo mi je što se nisam zadesio u Beogradu na ovaj datum (omašio sam za desetak dana)...

Čekaj, bre... kako se to nisi zadesio? Pa valjda je devetnaesti maj i dalje u budućnosti? Ili si pobrkao glagolskaa vremena, ili imaš vremeplov?
First 666

Boban

srpski jezik je jedan od retkih koji ima oblik PROŠLI FUTUR (ne znam kako se stručno zove); tj, korišćenje glagolskog oblika prošlosti za izražavanje budućnosti. Više dođe kao stilska figura, za isticanje blizine događaja (recimo kada u društvu kažeš "otišao sam" i odeš).

Mica Milovanovic

Mica

Man Of Steel

Quote from: nightflier on 16-05-2009, 12:02:25
Quote from: Man Of Steel on 16-05-2009, 09:50:29

Čekaj, bre... kako se to nisi zadesio? Pa valjda je devetnaesti maj i dalje u budućnosti? Ili si pobrkao glagolskaa vremena, ili imaš vremeplov?

Ma da ko što reče Boban: Bio sam u Beogradu prošle nedelje, pa sada žalim što ta poseta nije predviđena dve nedelje kasnije, tojest sledeće nedelje... :lol:
Ma srpski jezik je stvarno ćudo! :D

Ghoul

jel išo neko, na šta liči, ima li starih knjiga, vredi li truda... ili su samo nova izdanja?

Boban

Ima jedna velika antikvarnica, dosta skupa... uglavnom domaća izdanja stara decenijama.
Od nove ponude ništa posebno, ništa što već nema da se nađe.
Od stripova takođe.

Ghoul

ništa strana izdanja, na engleskom, knjiška ili stripska?

Boban

kresha

Imaju nova izdanja Belog puta i sutra ce biti promocija Kolekcionarskog Dylana :)

Giovanni Larsson

Stripovi su isti oni koji mogu da se nađu u ponudi u Darkwood-u ili AF-u bilo kada. Što se tiče knjiga, čini mi se da ima nešto više izlagača nego na sajmovima u Domu sindikata. Inače, danas kada sam bio, bila je vrlo slaba posećenost, verovatno zbog ovih blokada ulica i ostalih svinjarija povodom dolaska 'gospodina potpredsednika'.

Man Of Steel

Quote from: kresha on 20-05-2009, 19:16:59
Imaju nova izdanja Belog puta i sutra ce biti promocija Kolekcionarskog Dylana :)
Aj kresho javi nam koliko kostaju! :D

Boban

100 metaka i Propovednik 3 po 960 a Živa meta 790... valjda.

kresha

Aha.A Dylan ce biti oko 1000 valjda,ali to cemo tek sutra saznati :!:

Alexdelarge

Bio sam danas. Sajam je po broju izdavaca slican sajmovima koji se odrzavaju u DS. Znaci, nista narocito. Pazario sam Roman o Londonu od Crnjanskog i Pescanik od Kisa u izdanju Zavoda za udzbenike; to je ona edicija Ninova nagrada kritike za roman godine. Tvrdokoricena izdanja, a cijena je smesna, knjige su po 427 dinara. Naravno, kupio sam i novog Preachera. :|
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Alexdelarge

Drugi Novobeogradski sajam knjiga biće održan od 22. do 28. aprila u Hali sportova.

Sajam knjiga će 22. aprila otvoriti najprevođeniji srpski pisac Zoran Živković i predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković .

Na sajmu će se predstaviti oko 60 izlagača, među kojima su "Evro Đunti", "Laguna", Zavod za udžbenike, Službeni glasnik, "Geopoetika", "Kreativni centar", "Dereta", "Kairos", "Mono & Manjana", "Prometej", "Beli put", BIGZ publishing, "JRJ", "Solaris", "Globosino", "Lom".

Specijalni strani gost sajma biće Tarik Ali, britanski pisac i sineasta. Autor je 7 romana o islamskom svetu, a najpoznatiji su : "Knjiga o Saladinu", "Kamena žena", "U senci nara", "Sultan iz Palerma". Tarik Ali na sajam dolazi 26. aprila.

Gost sajma biće i Niški kulturni centar koji između ostalog, svake zime organizuje Sajam knjiga u Hali Čair, jedan od vodećih sajmova knjiga u Srbiji i po broju izlagača i po izuzetno velikoj posećenosti.

U okviru sajma biće održana gostovanja poznatih pisaca kao i niz drugih pratećih sadržaja, postavka Starih mapa, sajam stripa i sajam antikvarne knjige.

Cena ulaznice biće 80 dinara.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Agota

Zoran Zivkovic je juce nesto prokomentirasao da ne postoji nijedna knjizara na opstini Novi Beograd
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Nightflier

Juče sam se toliko ukočio u krstima da ni danas ne mogu da sedim kako treba. Hvala bogu na mobilnima s vajerlesom, inače bih crkao od dosade. Elem, malo me popušta pa bih možda sutra i mogao da odem na sajam. Doduše, mene zanimaju antikvarne knjige.
First 666

zakk

Ima i toga, u posebnoj sobi. Štand Tardisa+Paladina prvi kako uđete u halu. Cijene: snižene.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Event Horizon

Quote from: zakk on 23-04-2010, 18:53:42
Štand Tardisa+Paladina prvi kako uđete u halu. Cijene: snižene.
emitor 477?
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Nightflier

First 666

zakk

Quote from: Event Horizon on 23-04-2010, 22:20:30
Quote from: zakk on 23-04-2010, 18:53:42
Štand Tardisa+Paladina prvi kako uđete u halu. Cijene: snižene.
emitor 477?

Nažalost, ne. Rasprodato. Ali bit' će doštampavanja čim maknemo neke novce na tu stranu.

Boban

Quote from: agota on 23-04-2010, 15:45:03
Zoran Zivkovic je juce nesto prokomentirasao da ne postoji nijedna knjizara na opstini Novi Beograd

Quote from: Mica Milovanovic on 23-04-2010, 18:28:09
To nije tačno.

Možda misli na čisto knjižaru na ulici, ne ove Mamutove po tržnim centrima.
Postoje mnoge papirnice koje prodaju knjige, a ona Narodne knjige u opštini je zatvorena. Povremeno nikne poneka u blokovima ali brzo presahne. Alan Ford knjižara striparnica... Ja ne znam da trenutno postoji čisto knjižara sa izlogom na ulici negde po Novom Beogradu.

Boban

Ghoul

Boban

nemam pojma ni šta je ni čije je, pokupio sam ga negde u prolazu malopre...

Mica Milovanovic

QuoteMožda misli na čisto knjižaru na ulici, ne ove Mamutove po tržnim centrima.
Postoje mnoge papirnice koje prodaju knjige, a ona Narodne knjige u opštini je zatvorena. Povremeno nikne poneka u blokovima ali brzo presahne. Alan Ford knjižara striparnica... Ja ne znam da trenutno postoji čisto knjižara sa izlogom na ulici negde po Novom Beogradu.

I ovo je apsolutno netačno. U Bloku 44 postoji u Piramidi knjižara, praktično od osnivanja. U 45 bloku takođe postoje knjižare u tržnim centrima već prilično dugo. Da ne govorim o Merkatoru i drugim novijim tržnim centrima. Pa gde da u Novom Beogradu budu knjižare nego u tržnim centrima, kad je takav koncept grada? Ja gotovo sve knjige kupujem u knjižarama na Novom Beogradu!
Mica

Boban

Da, u bloku 44 ima knjižara, u pravu si, čak sam kupio dve knjige tamo pre mesec dana, ali mislim da oni žive od papirne kofekcije, ipak. I ja ih u svesti doživljavam kao prostor za poklončiće, razglednice, gumice... Ima knjiga u Studentskom gradu, u knjižari, pa bila je jedna u Narodnih heroja, mislim da više ne radi, bila je i jedna preko puta Hale sportova i ima još uvek dečije stvari, ali uglavnom sveske, selotejpi, olovke. Nemaš knjižaru koja prodaje samo knjige, recimo, u Zemunu postoji nekoliko takvih.

Agota

Ja se upravo vratila sa sajma ,a tamo pustos nije bilo sto ljudi,sto mi u neku ruku i odgovara jer ne volim guzvu ,a opet tuga bre,sta je ovo i cene su stvarno ne na snizenju nego ponizenju.
Evo recimo cak sam nasla i Viktor Igoa ,,Bogorodicina crkva u Parizu'' Radovo izdanje 1964 za 500 kinti.
Trazila sam Kromvelova pisma to nigde nema,mogu da se nadju knjige na tu temu al to je zuta stampa.
Kupila sam Selinovo Putovanje nakraj noci 890 isto stvarno smesna cena.Lom
Kupila sam filaz,prohujalo sa etrom i u brdima horori  ja ne znam jer se ona baba zajebala,isto nesto po 250 din.
i jos jedna stvar kupis karte koje niko ne cepa, valjda vide ljudi da je pustos pa i ne traze ,al ipak je neozbiljno treba platiti stand, prostor ,ja ne znam kako je ovo medijski propraceno al stvarno je prazno.Uzas.
Na izlazu obavezno pogledajte makete brodova.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Event Horizon

Quote from: Mica Milovanovic on 24-04-2010, 02:32:16
QuoteMožda misli na čisto knjižaru na ulici, ne ove Mamutove po tržnim centrima.

I ovo je apsolutno netačno. U Bloku 44 postoji u Piramidi knjižara, praktično od osnivanja. U 45 bloku takođe postoje knjižare u tržnim centrima već prilično dugo. Da ne govorim o Merkatoru i drugim novijim tržnim centrima. Pa gde da u Novom Beogradu budu knjižare nego u tržnim centrima, kad je takav koncept grada? Ja gotovo sve knjige kupujem u knjižarama na Novom Beogradu!
i u starom merkatoru ima evro djunti, bas iz lenjinovog bulevara. da stvarno, sta fali knjizari iz trznog centra?
prokleti, prokleti emitor 477, pa koliko ste stampali, 13 komada?? trazila sam ga onomad u beopolisu, pa su mi rekli "pa znate, mi to nismo ni dobijali".
@ Agota: ja sam bila prosle godine, isto je bilo pomalko sablasno, a bilo je znatno lepse vreme no danas.

Boban

a jesi li kupila neku fantastiku ili te to zapravo ne zanima?

Event Horizon

Milosh

Kad je reč o Emitoru 477 ja imam jedan primerak viška kod sebe, pa hoće da ga dobije tj. kupi neka se pojavi u ponedeljak u Domu omladine...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Boban

Event Horizon

Quote from: Milosh on 24-04-2010, 19:10:47
Kad je reč o Emitoru 477 ja imam jedan primerak viška kod sebe, pa hoće da ga dobije tj. kupi neka se pojavi u ponedeljak u Domu omladine...
Prodato, tj kupljeno.

Agota

Quote from: Boban on 24-04-2010, 19:03:50
a jesi li kupila neku fantastiku ili te to zapravo ne zanima?

Ne, ne citam fantastiku, nista nisam kupila tog zanra,bacila sam se na klasike jer dovodim sebe u situaciju da citam sve knjige od slinka,ostera,peljevina,murakamija.....i da ne nabrajam a propustam klasike nekad me stvarno sramota,a sto se tice fantastike ima vremena nisam gadljiva ni na jedan zanr

Boban

Hobit

Quote from: Event Horizon on 24-04-2010, 19:02:42
Quote from: Mica Milovanovic on 24-04-2010, 02:32:16

i u starom merkatoru ima evro djunti, bas iz lenjinovog bulevara. da stvarno, sta fali knjizari iz trznog centra?
prokleti, prokleti emitor 477, pa koliko ste stampali, 13 komada?? trazila sam ga onomad u beopolisu, pa su mi rekli "pa znate, mi to nismo ni dobijali".
@ Agota: ja sam bila prosle godine, isto je bilo pomalko sablasno, a bilo je znatno lepse vreme no danas.

Lenjinov bulevar više ne postoji, To je Bulevar Mihajla Pupina, i to br 5. Mislim, tamo je knjžara.    :lol:
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

kresha

Na Tardis/Polaris standu sam ostavio mesecnu ustedjevinu, bas su bile dobre cene :)
Stripovi standardno slabi, nema Darkwooda, nema Marketprinta, nema Veselog, Hrvata... Tu je Beli Put sa standardnim cenama i stvarima + Nadziracima koji i nisu tako osteceni, System sa fenomenalnim cenama i nekim sitnicama od Ludensa, Veselog i ponekog albuma iz HR, Pedjin stand sa starim i pomalo novim stripovima i albumima je vrlo dobar, dosta zanimljivih stvari je bilo. Lom je stavio bagatelne cene za Kramba, bilo je oko 100-200 dinara.

Event Horizon

Quote from: Kler_Vojant on 24-04-2010, 19:49:54
Quote from: Boban on 24-04-2010, 19:14:38
kakav bizaran način da namamiš žensku...
:)...jaoj...strasno.
sto, "dvoje su se tako smuvali" xrofl

@Hobit: samo nekakva nostalgija  xflowy

Hobit

Quote from: Event Horizon on 25-04-2010, 10:47:25
Quote from: Kler_Vojant on 24-04-2010, 19:49:54
Quote from: Boban on 24-04-2010, 19:14:38
kakav bizaran način da namamiš žensku...
:)...jaoj...strasno.
sto, "dvoje su se tako smuvali" xrofl

@Hobit: samo nekakva nostalgija  xflowy

Od scallopa bih i očekivao nostalgiju za Lenjinom, ipak, on je savremenik, ali od tebe...   :(
Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!