• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tajna manastirske batine

Started by Alexdelarge, 21-05-2009, 18:02:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

Imal štogođ lepšije neg kad se 'pravi' hrišćani za brade povataju? Možda da Zukorlić činodejstvuje u ikspamu sgt. Cabe, to bi tek bila premija :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

angel011

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 11-07-2011, 23:30:11
Imal štogođ lepšije neg kad se 'pravi' hrišćani za brade povataju? Možda da Zukorlić činodejstvuje u ikspamu sgt. Cabe, to bi tek bila premija :-)

Lepšije je kad se smerni hrišćani za guše hvataju ispred ribarnica tokom posta.  :twisted:
We're all mad here.

Суба

А још лепше кад се томе смеју несмерни нехришћани.

pokojni Steva

Суба

Које су себи дали.

Stipan

A meni je najbolje kad se Steva i Suba za brade po'vataju!  :mrgreen:

pokojni Steva

Bolje za brade neg bukvalno :-)

Суба

Наравно, ја сам у души спор и пасиван човек.  xremyb

Plut

A šta, obojica imaju brade?

Stipan

Pa pogledaj im samo avatare. Kako tebi izgleda?

Plut

Pa sad... aj' nemoj me vući za jezik.

Karl Rosman

Cat fight!  :D

VRANJE 24. 08. 2011
TANJUG
Tuča monahinja u manastiru Svete Bogorodice
Episkop vranjski Pahomije izjavio je danas da je šokiran informacijama o tuči dveju monahića u ženskom manastiru Svete Bogorodice u selu Mrtvica u Grdeličkoj klisuri, 12 kilometara udaljenom od Vladičinog Hana
Episkop je novinarima rekao da mu je netrpeljivosti dveju monahinja poznata, ali da nije znao da je zbog toga intervenisala policija i da je u manastir dolazila hitna pomoć.
   ,,Teško je kada se u jednoj svetinji dogodi ovakvo zlo... Sve što se dogodilo sada je i u rukama policije", kazao je začuđeni episkop vranjski.
   Incident se dogodio u ponedeljak uveče, kada je navodno monahinja Paraskeva (Cveta Čalaković) starešina manastira fiziči nasrnula na Milicu Vidaković, čije je monaško ime Makrina.
   Makrina je novinarima koje je pozvala sutradan, pokazala modrice i podlive krvi na licu, glavi i ramenima, lekarske nalaze o povredama i drvenu letvu kojom je, kako tvrdi, monahinja Paraskevaca više puta udarila.
   Monahinja Makrina se požalila da mati Paraskeva sve drži pod ključem, i da joj ne dozvoljava čak ni da jede. Ona tvrdi da mati Paraskeva to radi s namerom da bi je oterala iz manastira, za čiji je izgled najzaslužnija.
   Makrina je rekla da 20 godina monahinja i da je od toga 10 godina u manastiru Mrtvica.
   ,,Evo, da ne verujete sopstvenim očima. Ni vi ne možete da zapalite sveće jer Paraskeva uvek drži manastir zaključan", priča Makrina i pokazuje katance na ulazu u manastir i na nekoliko drugih vrata.
   ,,Proglasila me je nepodobnom i hoće da me otera odavde samo zato što sam celu sebe posvetila ovom manastiru i što me svi ljudi u selu vole i pomažu mi na svakom koraku", tvrdi ona.
   Slavoljub Ilić iz Vladičinog Hana, koji sa suprugom i sinom često dolazi u manastir, kaže da je to što se u ponedeljak dogodilo u manastiru "pravi skandal".
   "Ne mogu da verujem u ovo što se događa. Ja se prvo pitam šta bi Makrina jela i kako bi živela da nije dobrih ljudi u selu. A drugo je pitanje da li je hrišćanski dići ruku na ovu bolesnu ženu", kaže Slavoljub.
   Starešina manastira mati Parasekava, međutim, ističe da sve to nije tačno i da je u stvari ona žrtva.
   ,,Ovde sam ja žrtva, a ne sestra Makrina. Ona je zlo, ona mi godinu dana preti da će me oterati odavde. Na veliki četvrtak me je nazvala muslimankom i fizički napala, tako da je i policija morala da dolazi", priča kroz plač mati Paraskeva.
   Ona, takođe, ističe da ima lekarsko uverenje, drvenu letvu kojom je napadnuta i kaže da za s (...iz nekog razloga tekst ovde misteriozno zavrsava :shock:)

http://pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/172963/Tu%C4%8Da+monahinja+u+manastiru+Svete+Bogorodice.html
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

pokojni Steva

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Savajat Erp

Ееее, прошло је доба добрих catfight-ова...those were the days, my friends....
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

Jebote, imam tu singlicu :-)

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

Najebaše Srpčići.

Ali, surely, spas je onda u odricanju od Pravoslavlja i povratku veri naših dedova? Mislim, Islamu.

mac

Taj granit i dalje manje zrači od televizora. Ako je samo do zračenja onda je bolje da mali Srblingsi idu u crkvu nego da zure u TV po ceo dan.

Stipan

Quote from: Meho Krljic on 19-09-2011, 11:50:36
Najebaše Srpčići.

Ali, surely, spas je onda u odricanju od Pravoslavlja i povratku veri naših dedova? Mislim, Islamu.

A Svetovidu i Triglavu?! To beše par godina pre Islama, ako ne grešim...

Meho Krljic

Pa, da, logično je da se vraćamo veri koja je odumrla i nigde u svetu nije više relevantna umesto onoj koju kao svoju prihvata skoro milijardu ljudi širom sveta i koja je usaglašena sa najvišim verskim standardima monoteizma.

Stipan

Zar Srbi (narod nebeski) nisu oduvek bili nadaleko poznati po samostalnim i orginalnim putevima u svetlu budućnost?

Melkor

Aman, Mehmete, pa nismo jos ni kalendar usaglasili.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Quote from: Stipan on 19-09-2011, 12:30:05
Zar Srbi (narod nebeski) nisu oduvek bili nadaleko poznati po samostalnim i orginalnim putevima u svetlu budućnost?

Er... ne?

Quote from: Melkor on 19-09-2011, 12:31:30
Aman, Mehmete, pa nismo jos ni kalendar usaglasili.

Lunarni kalendar FTW.

Alexdelarge

Seljani prete protestom ukoliko paroh ne spusti cenu obreda

Predstavnici pet sela u okolini Leskovca zatražili su da njihov paroh umanji cene svojih usluga prilikom pravoslavnih obreda za oko 60 odsto i zapretili protestima ukoliko se ne udovolji njihovom zahtevu.

U protestnom pismu, upućenom mesnom parohu, popu Bratislavu kako ga jedino oslovljavaju meštani, predstavnici sela u vučjanskom kraju - Gornja i Donja Bunuša, Čifluk, Radonjica, Todorovce i Miroševce zatražili su da se cene usluga za osveštavanje vode i sečenje kolača na slavama smanje sa sadašnjih 2.000 dinara na 500 dinara.

Jedan od predstavnika tih sela Ljubiša Cakić rekao je Beti da su ljudi u vučjanskom kraju dobri vernici, ali da su veoma siromašni i da se njihov paroh mora ponašati u skladu sa nastalom krizom.

"Narod je ogorčen i kategoričan da i sveštenstvo mora živeti kao i njihovi parohijani. Ukoliko ozbiljno ne shvate ovaj problem, mi ćemo organizovati protest", kazao je Cakić.

On je rekao da se parohu plaća i zakazivanje služenja obreda u iznosu od 400 dinara, a da paroh traži dodatnih 400 dinara ako se slavski obred, venčanje ili krštenje snima kamerom.

Do paroha ove parohije Beta danas nije mogla da dođe.

Niko od meštana nije znao njegov broj telefona, kao ni njegove starešine u Leskovcu, koje su rekle da nisu upoznate sa slučajem, a mobilni broj crkvenjaka, na koga smo bili upućeni, nije bio dostupan.

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/294386/Seljani-prete-protestom-ukoliko-paroh-ne-spusti-cenu-obreda
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

džin tonik

eto, ubace u slavlja literarnu notu, pozovu gula da im cita nietzsche-a pa ce pop doci djabe sa glogovim kolcem.
onako, danas: bozicni program: djecji zbor, misa, gul cita antikrista, obiteljsko vece, sveti parazit, od 21 h grupa bubnjari. open end.

Alexdelarge

Quote from: Ghoul on 07-12-2011, 22:20:46
ovce treba šišati.

Šta voze srpske vladike?

Beograd -- Srpske vladike ne mogu se pohvaliti skromnošu kada se radi o voznom parku, smatraju da je čak i nepristojno kada ih novinari pitaju koja kola voze, piše Pres.

O vladikama i njihovoj ljubavi prema luksuzu često je govorio nekadašnji patrijarh Pavle, o čemu svedoči i njegova biografija ,,Budimo ljudi", koju je napisao crkveni hroničar Jovan Janjić.

Naime, kada je patrijarh jednom prilikom krenuo na večernju službu video je ispred Patrijaršije mnoštvo crnih luksuznih automobila. Upitao je đakona: ,,Čija su ovolika kola?", a kada je dobio odgovor: ,,Naših vladika, vaša svetosti. Došli su na Sabor", patrijarh je prokomentarisao: ,,O, bog ga video, šta bi tek bilo da nisu dali zavet skromnosti!"

Ipak, pitanje novinara koja kola voze prilično je iziritiralo srpske vladike jer niko nije želeo to da otkrije. Čak su i nervozno komentarisali kako ima pametnijih tema za pisanje. Tako je vladika Filaret kratko odgovorio: ,,Šta se koga tiče ko šta vozi!"

Sekretar srpskog patrijarha Irineja, jerej Nebojša Topolić, kaže da su automobili kojima se vladike voze službena vozila, kao i da to ne treba da bude tema za raspravljanje.

"Koji vladika vozi koja kola je individualna stvar, ne postoji nikakav standard. Najlakše je nešto izvrgnuti ruglu, ali ovo zaista nije nešto o čemu treba suviše razmišljati" , kazao je Topolić.

Inače, patrijarh Irinej koristi ,,audi A6" koji je nasledio još od Amfilohija, a uzet je na rate.

Odgovor nije dao ni vladika Lavrentije.

"Nije uopšte bitno ko od vladika koja kola vozi" , kratko je rekao Lavrentije.

Protojerej-stavrofor Miodrag Popović smatra da je tema o voznom parku vladika deplasirana.

"Šta je bitno koji automobil vozim ja ili neki vladika? Zašto se uopšte bavite time? Pa vidite šta voze naši političari. Smešno je to što radite. Umesto da ste me zvali da razgovaramo o nekim duhovnim stvarima, vi me pitate čime se vozim" , iziritirano je odgovorio Popović.

Vladika šabački Lavrentije vozi ,,audi A6", vladika banatski Nikanor ,,škodu suberb", vladika sremski Vasilije vozi ,,mercedes 200", a vladika timočki Justin vozi ,,sitroen C5", inače jedan od jeftinijih (25.000 evra).

Jedan od najpoznatijih po luksuzu je vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda. Ne samo što živi u kući na kojoj bi mu pozavideli i svetski bogataši (pozlaćeni lusteri, unikatni mebl), Kačavenda ima i nekoliko skupih automobila, među kojima je i najnoviji ,,audi A6".

Bugarski vladika Kiril šepuri u limuzini koju imaju samo on i američki predsednik Barak Obama. Reč je o ,,linkolnu MKZ hibrid", koji se nije ni pojavio na evropskom tržištu.

A bugarskog vladiku ni ekonomska kriza nije omela da se javno pohvali novim kolima.

"Ovaj ekološko-hibridni automobil proizveden je specijalno za mene, pre pojavljivanja na tržištu" , istakao je Kiril, i dodao da luksuzno vozilo nije kupljeno crkvenim parama, već je poklon jedne bugarske kompanije koja uvozi vozila.

Vozni park vladika

Šabački Lavrentije ,,audi A6" 43.255

Zvorničko-tuzlanski Vasilije ,,audi A6" 45.000

Sremski Vasilije ,,mercedes 200" E klase 39.259

Banatski Nikanor ,,škoda superb" 28.000

Vranjski Pahomije ,,džip kompas sport" 26.590

Žički Hrizostom ,,pasat" 25.000

Timočki Justin ,,sitroen C5" 18.480

Ghoul

Quote from: Alexdelarge on 09-12-2011, 09:44:01
Najlakše je nešto izvrgnuti ruglu, ali ovo zaista nije nešto o čemu treba suviše razmišljati

:evil: :|

Meho Krljic

Ima nade za narkomane:

Pop Branislav i dalje radi 
Jadranska Lešnica -- Branislav Peranović, sveštenik poznat po "lečenju" narkomana lopatom u "Crnoj reci", nastavio je svoj rad Jadranskoj Lešnici.

On je za Kurir rekao da je u Jadransku lešnicu došao posle napuštanja centra u Crnoj reci pre tri godine na poziv vladike šabačkog Lavrentija.
"Nikad nisam prestao da se bavim spasavanjem duša onih koji su na svom životnom putu posrnuli. I posle hajke koja se vodila protiv mene, kad sam optuživan da sam batinaš i siledžija, nisam odustao od svoje misije ", rekao je Peranović.
On je za centar u Jadranskoj Lešnici rekao da je "urgentnog karaktera" i da prima mladiće u teškoj krizi "kako one koji se sami obrate za pomoć, tako i one koji ne žele da se leče" i da u dogovoru sa roditeljima "pronalazi najbolji način da ih dovede u kamp".

"Rad s narkomanima je kompleksan. Želimo da ih preobratimo, da uvide svoje greške, da se postide i pokaju i povrate izgubljeno dostojanstvo, što je težak posao. Ovo im je prilika da poprave šta su pokvarili, pa se često dešava da posle boravka kod nas postanu bolji ljudi, s ispravnim sistemom vrednosti. Kako bismo bili sigurni u kvalitet izlečenja, uveli smo i patronažnu službu, koja obilazi sve koji su završili boravak u centru", rekao je sveštenik.

Otac Branislav je javnosti postao poznat pre tri godine, kad se pojavio snimak iz rehabilitacionog centra "Crna reka", gde je takođe bio upravnik.

Na tom snimku jasno se vidi kako on i njegov saradnik tuku svoje štićenike lopatama i pesnicama. Jedan deo javnosti bio je zgrožen, dok je drugi podržavao ovakve metode lečenja narkomana.

"Javnost uvek traži žrtveno jagnje i ja sam prihvatio tu ulogu zarad očuvanja kampa. Jesam grešio, ali morao sam. Batine ne odobravam, imam odbojnost prema svakoj vrsti sile, ali ponekad je nažalost neophodno istući štićenika za njegovo dobro. U "Crnoj reci" nikog nisam fizički kažnjavao radi ličnog zadovoljstva, već isključivo za dobrobit štićenika", rekao je Peranović i dodao da batine kao sredstvo lečenja više ne koristi.

džin tonik

ovo je previse. danas vise ne smijem otvarati vijesti.

QuoteNa Univerzitetu prirodne medicine koji je otvoren u Beogradu, otac Branislav će predavati predmete vezane za bolesti zavisnosti, a kako kaže planira i da održi i praksu u Crnoj reci, gde je ranije imao duhovno-rehabilitacioni centar.

Podsetimo, otac Branislav javnosti je postao poznat pre tri godine, kad se pojavio snimak iz rehabilitacionog centra za lečenje narkomana "Crna Reka", gde je bio upravnik. Na tom snimku jasno se vidi kako on i njegov saradnik tuku svoje štićenike lopatama i pesnicama.

Inače, prema pisanju lista Kurir, na novootvorenom fakultetu, koji postoji u okviru američkog Univerziteta prirodne medicine, može se za dve do tri godine postati "diplomirani savetnik estradnih i javnih ličnosti'' ili "sertifikovani mejkap artist''. Menadžer Univerziteta dr Željko Stanojević kaže da nisu akreditovani kod nas već u SAD.

"Institut za hebrejski jezik potpisao je ugovor sa Univerzitetom prirodne medicine kako bi studenti iz Srbije mogli ovde da polažu ispite. Fakultet u Beogradu pohađa 35 studenata, u Novom Sadu šest, a u Šapcu nema zainteresovanih. Školarina iznosi oko 1.200 evra - rekao je Stanojević.

Osim oca Branislava, profesori na tom univerzitetu biće i muzičar Čeda Čvorak, frizer Miki Panjković, koji će predavati Negu kose i frizersku praksu, dok će predmet Mediji i estradne ličnosti predavati novinar i učesnik rijalitija "Farma" Aleksandar Jovanović.
Otac Branislav postaje profesor

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

u zemlji u kojoj hronično nepismeni predaju deci srpski jezik u gimnaziji, ovo je sasvim normalno. :roll:

scallop

Kuga je zavidljiv. Imaju oni isti takav univerzitet, ali ne mogu da ga akredituju u SAD. Ni sa hebrejskim institutom nemaju dobru saradnju.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

e ovo mi je bas pravi poklon za desetog travnja! židovi četnici! haha!
dr. stanojevic:
BIBLIJA RASKRINKANA U POTPUNOSTI-NAJAVA

džin tonik

Quote... • Kada je nastao vaš centar za lečenje homoseksualizma i na kojim principima deluje?

- Naš centar se zvanično zove ,,Institut za prirodnu medicinu", a ogranke
imamo i u SAD. U našem delovanju težimo povratku izvornoj medicini,
čiji je osnov preventiva, odnosno sprečavanje bolesti. Čovek se danas
otuđio od prirode, a bolesti savremenog sveta u najvećoj meri su
posledice lošeg načina života, nekvalitetne ishrane, konzumacije
cigareta i alkohola. Poenta je da se u lečenju bavimo onim što je
prirodno i da sprečimo lošu medicinsku uslugu, a navešću vam podatak
da je u Americi upravo loša medicinska usluga jedan od vodećih
problema. U okviru našeg centra takođe je otvoren Fakultet za prirodnu
medicinu, na koji je do sada upisano 20 studenata.

• Koje metode koristite u lečenju od homoseksualizma?

- Postoji nekoliko metoda. Jedna je informativna, gde se prvenstveno
pacijentima pružaju informacije o bolesti koju imaju, u ovom slučaju o
homoseksualizmu. Preko našeg sajta www.gaucure.comlu.com mogu
se potpuno besplatno skinuti filmovi i knjige preko kojih se zainteresovani
mogu edukovati. Drugi metod je savetodavni, gde se svi koji to žele
mogu konsultovati sa našim lekarima. Treći i najvažniji metod je klinički
metod, gde pacijenti imaju mogućnost celodnevnog boravka u prirodnom
ambijentu, dakle van grada, gde se pacijenti uče da pravilno žive i
odviknu se od loših navika koje vode bolesti.

• Na koje načine sprovodite to kliničko lečenje?

- Sa homoseksualcima se vode svakodnevni razgovori, objašnjava im se
suština njihove bolesti, jer oni su u suštini nesrećne osobe, koje su
svesne da ne vode život kakav bi trebalo da vode, ali nemaju hrabrosti
da to javno priznaju. ...

sad ce pop branislav lopatom po pederima sve dok se ne obrezu. onda opet smiju po starom.

scallop

Još lamentiraš na zlehudoj sudbini? Slobodno pošaljite studente kod popa Brane. Ima on lopata, ihaj.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

ako, onda to treba napraviti kako jahve zapovijeda t.j. uredno zaokruziti. poslati vam traktoriste, koju mjesalicu, lopate vec imate, i sve to okruziti bodljikavom zicom.

scallop

Traljavo ste to obavili. Po vašim medijima vidim samo srpska prezimena.

džin tonik

a sta im pak fali u hrvatskoj? shvatili ljudi gdje im je dobro. ti su izgubljeni za popa branislava i kompaniju.

Alexdelarge

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

zasad javio telegraf, čekam pouzdaniji izvor, ali ne verujem da bi se zajebavali sa izmišljanjem ovako nečeg:

ŠOKANTNO: Pop Branislav ubio štićenika misleći da kod sebe ima drogu!

U dvorištu Centra za odvikavanje od droge, pop Branislav udario štićenika šipkom u glavu misleći da sa sobom nosi drogu i usmrtio ga na licu mesta

Večeras oko 22:20 u Jadranskoj Lešnici, opština Loznica, u svom dvorištu u centru za odvikavanje od droge, posumnjavši da je štićenik uneo drogu, Branislav Peranović (1958) mu je zadao udarac šipkom u predelu glave i usmrtio ga na licu mesta.

- Branislav Peranović je lišen slobode i uviđaj je u toku – izjavio je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Otac Branislav je javnosti postao poznat pre tri godine, kad se pojavio snimak iz rehabilitacionog centra "Crna reka", gde je bio upravnik.  Na snimku se videlo da on i njegov saradnik tuku štićenike lopatama i pesnicama. Jedan deo javnosti bio je zgrožen, dok je drugi podržavao ovakve metode lečenja narkomana.

Branislav Peranović je mesto upravnika rehabilitacionog centra "Crna reka" napustio samoinicijativno pre tri godine, a 2010. godine došao je u Jadransku Lešnicu, gde je postao upravnik centra za odvikavanje od bolesti zavisnosti "Sretenje" u Jadranskoj Lešnici.

Stipan

Quote from: Meho Krljic on 12-01-2012, 11:34:29
"Nikad nisam prestao da se bavim spasavanjem duša onih koji su na svom životnom putu posrnuli. ", rekao je Peranović.

Quote from: Ghoul on 07-08-2012, 05:55:47
Večeras oko 22:20 u Jadranskoj Lešnici, opština Loznica, u svom dvorištu u centru za odvikavanje od droge, posumnjavši da je štićenik uneo drogu, Branislav Peranović (1958) mu je zadao udarac šipkom u predelu glave i usmrtio ga na licu mesta.

E, ovome je duša definitivno spašena!  :(

Ghoul

the (newsreporting) plot thickens!

b92 javlja samo da je tamo neki "Branislav P. (1958)" ubio štićenika - ali nigde se to ne povezuje sa crnom rekom niti se kaže da je to isti onaj 'pop' što je 'lečio' lopatama a sad, očito, prešao na metalne štangle... xrotaeye

valjda da se ne naljuti SPC?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=08&dd=07&nav_category=16&nav_id=632814

pokojni Steva

Bogme, PTC trubi da je to bas taj popa.

Kunac

Bilo je sada i na PINK vestima. I onti tvrde da je to taj isti.
"zombi je mali žuti cvet"

Ugly MF

Ajde , jedan djanki mrtav, gore dole, jedan Psiho pop uhapsen, takodje...
Jaka stvar...

Bitno je da smo mi 'opravni' zivi i zdravi, jelte... ;)

Meho Krljic

Da, RTS tvrdi da je to taj, citirajući ime. Dakle, zlo.