• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

rad u movie makeru

Started by Son of Man, 25-05-2009, 02:59:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Son of Man

Evo uvatio danas ovo programche i reko aj da se iscimam da vidim dal to moze da lichi sto se kaze, i ono probavo levo desno, uglavnom ukomponovo sam sve bio po taktovima pesme, znaci slike se menjaju kad se menja muzika i slichno (Laibach je u pitanju) al kad sam uvatio da ga snimim, snimio, i umesto da kraj bude na kraju , mislim fade out kao sto jeste ispalo  mi ladno ovo :

http://www.youtube.com/watch?v=OXmn8SOlLfs&feature=player_embedded

Jel ima neko ideju kako to srediti mislim super je program dojaja lak za koriscenje moz se napravi svasta, samo jos da izvalim to da mi se muzika uklopi kao dok sam budzio. Hvala unapred ako neko bilo sta... :)

Son of Man

Naucio, odo u filmadzije... 8-) :mrgreen:

Vlada.

Zašto ne probaš recimo Sony Vegas Video ili Adobe Premiere? To su ti odlični programi za editovanje audio/video fajlova i veoma su intuitivni i jednostavni za korišćenje... Ako mene pitaš blagu prednsot dajem Vegas Videu i to samo zbog nešto bolje skockanog interfejsa, mada je to možda tako zato što sam ja prvo radio u ovom programu pa sam se nekako više navikao na njega... Sve u svemu, preporučujem ti oba ova programa koji su puno bolji od Movie Makera...
Vlada on DeviantART / Have no fear, Vlad is here! ;)

Boban

Quote from: Vlada. on 24-06-2009, 12:38:27
.... veoma su intuitivni i jednostavni za korišćenje...

mislim, zaista, kakav savet.
Jednostavni i intuitivni kada ih provališ, ali nikako za početnika. To najbolje uspeva ukoliko imaš nekog poznavaoca da ti da dvadesetak ključnih saveta.
Sam da neko provali Premijer, kao i bilo koju drugu Adobe aplikaciju nema šanse. Adobe namerno pravi programe koji zahtevaju opsežno uputstvo i obuku.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Vlada.

Pa znaš šta i Microsoft ima svoju obuku koju naplaćuje početnicima za office, pa sad ti meni reci treba li ti to zaista! :P

Nego da ja tebe ne bih sada mnogo ubeđivao, savetujem ti da odgledaš ovaj mali video (Vegas 7 - demonstracija interfejsa) koji sam izradio specijalno za tebe, pa se uveri sam...

Jer na kraju, slika govori više od hiljadu reči, zar ne? :D

Pozdrav

p.s.

Ako ti bude zatrebala još kakva instrukcija naknadno samo javi...

Inače sve što sam radio u ovoj demonstraciji uradio sam koristeći drag & drop metod!
Vlada on DeviantART / Have no fear, Vlad is here! ;)

Albedo 0

može li u movie makeru da se isječe snimak? Ili u nekom drugom programu...

imam 5 i po sati snimka, a želim da ga isječem na po pola sata ili sat.

Meho Krljic

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/moviemaker/create/faq.mspx

(Obrati pažnju: 

Q. How can I edit AVI or DivX files in Movie Maker when I cannot seek from one frame to another?
A. After importing the AVI or DivX video file into Movie Maker, add it to the storyboard/timeline without editing the video, and then save the movie as a WMV file by using the Save Movie Wizard in Movie Maker. You can then import the resulting WMV file into Movie Maker and edit the file.)

Джон Рейнольдс

Skini AVI Split Classic, friver programče koje radi poso.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

da li će poslije toga ostati u wmv? Jer onda od njega nemam koristi... onda ga mogu direktno u konverteru isjeći, samo to dugo traje...

e taj AVI Split bi mogaoo da posluži.

Albedo 0

file was written in ODML AVI format and can not be processed by AVI Split :(

Meho Krljic

A jesi probao virtual dub?

http://rapidshare.com/files/324598145/clean_r_up1.rar
Password: vexed

U paketu ti je:

Neat image 2.0
Neat video 2
virtual dub 1.9.2
virtual dub filters, 105

Джон Рейнольдс

ODML? A, da, sad vidim da si napisao da je snimak od pet sati. To je preko dva giga pretpostavljam, čim je ODML. Kao što reče Meho, pokušaj sa Virtual Dubom, on bi trebalo da može da procesuira ODML, ali sam uveren da postoje i solo alatke za to što ti treba.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Albedo 0

ako konvertujem u divx AVI Split može da ga primi

Probaću Virtual dub

Hvala vam na pomoći.

Albedo 0

Freware program za konverziju DVD to DivX, ako neko zna...