• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Potraga za filmom

Started by Tex Murphy, 02-08-2003, 23:53:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Tex Murphy

Prije nekih petnaestak godina, kao mali mali djecak, gledao sam jedan fantasy film koji me je apsolutno odusevio. Kad sam cuo za IMDb, probao sam da ga nadjem, ali naravno nisam uspio, zahvaljujuci genijalnoj politici sa prevodjenjem naslova filmova kod nas (npr. Jaws = Ajkula, Out Of Sight = Veoma opasna romansa, itd.). Anyway, koliko se sjecam, u filmu se radilo o nekom Heroju koji ide kroz nekakvu sumetinu i radi ono sto vec heroji njegovog tipa rade - pokusava da oslobodi svoje rodno seoce od nekakvog mracnog prokletstva i usput se bori s gomilom bizarnih cudovista. Sjecam se samo nekih scena, kao npr. borba sa cudovistem u nekoj pecini, pa onda partija neke bizarne igre slicne sahu s drugim cudovistem i slicno. Znam da sve ovo nije bas mnogo informativno, ali ako neko ima bar priblizno pojma o kojem filmu bi moglo da se radi, bio bih veoma zahvalan.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

iDemo

Quote from: "Harvester"... o nekom Heroju koji ide kroz nekakvu sumetinu i radi ono sto vec heroji njegovog tipa rade - pokusava da oslobodi svoje rodno seoce od nekakvog mracnog prokletstva i usput se bori s gomilom bizarnih cudovista. Sjecam se samo nekih scena, kao npr. borba sa cudovistem u nekoj pecini, pa onda partija neke bizarne igre slicne sahu s drugim cudovistem i slicno.
A Heroj je krenuo na put (kroz shumetinu) kao decak jer jedino tako ima dovoljno vremena da stigne na kraj puta (do oslobodjenja)??? A film je bio kratki igrani a ne 'normalne' duzine i prikazan je na televiziji??
The Turks think coffee should be black as hell, strong as death and sweet as love.

Pajke

iDemo

The Turks think coffee should be black as hell, strong as death and sweet as love.

Truba

e moj pajke

zar nisi rekao da za taj film nikad nisi čuo

eh moram te učiti pod stare dane...

taj film je snimljen krajem osamdesetih ako se ne varam
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

Quote from: "Demo"
Quote from: "Harvester"... o nekom Heroju koji ide kroz nekakvu sumetinu i radi ono sto vec heroji njegovog tipa rade - pokusava da oslobodi svoje rodno seoce od nekakvog mracnog prokletstva i usput se bori s gomilom bizarnih cudovista. Sjecam se samo nekih scena, kao npr. borba sa cudovistem u nekoj pecini, pa onda partija neke bizarne igre slicne sahu s drugim cudovistem i slicno.
A Heroj je krenuo na put (kroz shumetinu) kao decak jer jedino tako ima dovoljno vremena da stigne na kraj puta (do oslobodjenja)??? A film je bio kratki igrani a ne 'normalne' duzine i prikazan je na televiziji??

Sasvim moguce. definitivno je prikazan na televiziji (tu sam ga pogledao), a mislim i da je tacno da je krenuo kao djecak. Koliko se sjecam scene sa cudovistem u pecini, on je u toj sceni mladic, dok je na kraju filma vec uspjela da mu naraste brada.
Genetski četnik

iDemo

Quote from: "Harvester"Sasvim moguce. definitivno je prikazan na televiziji (tu sam ga pogledao), a mislim i da je tacno da je krenuo kao djecak. Koliko se sjecam scene sa cudovistem u pecini, on je u toj sceni mladic, dok je na kraju filma vec uspjela da mu naraste brada.
Onda pishi propalo. I ja to trazim i nikako da nadjem a sve sami eksperti ukljuceni u potragu...  :roll:

Pajke

Quote from: "komunjara"e moj pajke

U medjuvremenu sam ga odgledao...ali da tebe nije bilo i dalje bi bio u ne znanju! :lol:  :wink:

Pajke

...sad me uhvatila manija za westernima! :lol:  :wink:

taurus-jor

Ne, bracho, ne!
To je epizoda serije POZORISHTE REJA BREDBERIJA!!! Zato je "film" kratak.

Fora je u tome shto ljudi u toj prici za jedan dan ostare 10 godina (ne pominje se, dodushe, koliko u tom svetu traje jedan dan :lol: ), ali je nagrada u pomenutoj - normalno starenje. Zato klinca uce vech prvog dana.

"Mali" stice slobodu petog dana. Nashao je i zenu svoga zivota, pa su ziveli dugo i imali puuuno djece. Pravi pravcati hepiend - sve sa ljubakanjem podno vodopada - koji nam kazuje, o Komunjaro, da nikad nije kasno da se ljubi (a ne samo sexuje :) ) strasno. :lol:  :lol:  :lol:

Ko che zaboraviti scenu sa partijom shaha! Hari Poter je taaaaako originalno delo! :evil:

Kako je divno shto ste se ovoga setili! Pa konacno sam saznao da nisam jedini koji je video tu genijalnost!!! :!:  :!:  :!:
URA URA URA!
:|
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

iDemo

Quote from: "taurus-jor"Ne, bracho, ne!
To je epizoda serije POZORISHTE REJA BREDBERIJA!!! Zato je "film" kratak.  :|
Meni je sve vreme u magli bilo nesto kao RBredberi ali je ista (magla) bila mnogo gusta.
Stvar je zaista dobra a i prima se dobro - posebno na starije pubertetlije fasciniraTe naucnom fantastikom (isti ja pre X godina)...

Prirodno - sledece pitanje je: A DivX, jel' ima?

Truba

Quote from: "Pajke"

U medjuvremenu sam ga odgledao...ali da tebe nije bilo i dalje bi bio u ne znanju! :lol:  :wink:

neka sam i ja pozitivno uticao na nekoga... :!:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Pajke

Quote from: "komunjara"

Pravo da ti kazem, ne bih mnogo propustio... :lol:  :lol:  :wink:

Tex Murphy

Hej, hvala na ovom odgovoru! Ovo ganjam (kao sto rekoh) vec godinama. Takodje sam gotovo jednako dugo trazio jednu melodiju i nasao je tek prije oko mjesec dana (a radilo se o muzici iz filma Das Boot, by Klaus Schulze).
Kad smo vec kod toga, kako se zove prica po kojoj je film snimljen?
Genetski četnik

Rommel

Quote from: "Harvester"Hej, hvala na ovom odgovoru! Ovo ganjam (kao sto rekoh) vec godinama. Takodje sam gotovo jednako dugo trazio jednu melodiju i nasao je tek prije oko mjesec dana (a radilo se o muzici iz filma Das Boot, by Klaus Schulze).
Muziku za das boot radio je klaus doldinger a ne schulze

taurus-jor

Quote from: "Harvester"Hej, hvala na ovom odgovoru! Ovo ganjam (kao sto rekoh) vec godinama. Takodje sam gotovo jednako dugo trazio jednu melodiju i nasao je tek prije oko mjesec dana (a radilo se o muzici iz filma Das Boot, by Klaus Schulze).

To mi, na zalost, nije poznato. Mozda che znati Boban.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Tex Murphy

Quote from: "Rommel"
Muziku za das boot radio je klaus doldinger a ne schulze

My mistake, hvala na ispravci. A i za ocekivati je od jednog Rommela da se razumije u njemacke filmove i muzicare :-)
Genetski četnik

Truba

Quote from: "komunjara"

Pravo da ti kazem, ne bih mnogo propustio... :lol:  :lol:  :wink:

ovo je veoma zlobno... :o  :o  :o  :(  :cry:  :evil:

Pajke

Pa zar nisi i sam rekao da film i nije nesto? :lol:  :lol:  :wink:

phuzzy

Quote from: "taurus-jor"
Quote from: "Harvester"Takodje sam gotovo jednako dugo trazio jednu melodiju i nasao je tek prije oko mjesec dana (a radilo se o muzici iz filma Das Boot, by Klaus Schulze). Kad smo vec kod toga, kako se zove prica po kojoj je film snimljen?

Zove se, jasno, Das Boot, a pisao je Lothar G. Buchheim. Based on real reports, blabla...

Rommel

Quote from: "phuzzy"
Quote from: "taurus-jor"
Quote from: "Harvester"Takodje sam gotovo jednako dugo trazio jednu melodiju i nasao je tek prije oko mjesec dana (a radilo se o muzici iz filma Das Boot, by Klaus Schulze). Kad smo vec kod toga, kako se zove prica po kojoj je film snimljen?

Zove se, jasno, Das Boot, a pisao je Lothar G. Buchheim. Based on real reports, blabla...
harvester nije trazio naslov knjige das boot vec one raya bradburya....
a inace ne da je das boot based on real reports....vec je sam Buchheim bio ratni dopisnik i proveo je neko vrijeme sa posadom u - 96....i lik dopisnika u filmu ustvari predstavlja njega osobno kao što su i ostali likovi ustvari predstavljaju prave clanove podmornice u-96.....

phuzzy

Tex Murphy

Quote from: taurus-jor on 04-08-2003, 17:40:22
Ne, bracho, ne!
To je epizoda serije POZORISHTE REJA BREDBERIJA!!! Zato je "film" kratak.

Fora je u tome shto ljudi u toj prici za jedan dan ostare 10 godina (ne pominje se, dodushe, koliko u tom svetu traje jedan dan :lol: ), ali je nagrada u pomenutoj - normalno starenje. Zato klinca uce vech prvog dana.

"Mali" stice slobodu petog dana. Nashao je i zenu svoga zivota, pa su ziveli dugo i imali puuuno djece. Pravi pravcati hepiend - sve sa ljubakanjem podno vodopada - koji nam kazuje, o Komunjaro, da nikad nije kasno da se ljubi (a ne samo sexuje :) ) strasno. :lol:  :lol:  :lol:

Ko che zaboraviti scenu sa partijom shaha! Hari Poter je taaaaako originalno delo! :evil:

Kako je divno shto ste se ovoga setili! Pa konacno sam saznao da nisam jedini koji je video tu genijalnost!!! :!:  :!:  :!:
URA URA URA!
:|

Е до клинца, ево ИМДбујем Позориште Реја Бредберија и не могу да нађем ниједну епизоду која одговара опису :-(
Genetski četnik

Ugly MF

Setio se ja filma koji sam gledao daaaaaaaaavno, ali nikako naslov u glavu da udje,,,ma ni serbski koji moz' misliti kolko moze da ima veze sa originalom.
Enivej, u nekom velikom shopping mallu ubace nake male robote kao nocne cuvare, a oni posasave pa cmekaju , a neki tinejdzeri se jurcaju sa njima nocu u zatvorenom istom mallu...
ima ko da se seca?
Mozda je sad taj film ultra truba, ali nama klincima se dojmio...

Milosh

Quote from: Ugly MF on 05-01-2014, 10:08:54
Setio se ja filma koji sam gledao daaaaaaaaavno, ali nikako naslov u glavu da udje,,,ma ni serbski koji moz' misliti kolko moze da ima veze sa originalom.
Enivej, u nekom velikom shopping mallu ubace nake male robote kao nocne cuvare, a oni posasave pa cmekaju , a neki tinejdzeri se jurcaju sa njima nocu u zatvorenom istom mallu...
ima ko da se seca?
Mozda je sad taj film ultra truba, ali nama klincima se dojmio...

http://www.imdb.com/title/tt0090837/
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ugly MF

Petronije

Krenuo sam da repriziram parodije, i ne mogu da se setim nikako jednog naslova, nema ga na raznim top listama i slicnim sajtovima. Znam da glavni baja zivi u nekoj maloj kucici (ili prikolici) na plazi, ima scena kad uvede neku curu unutra a ono raskos, tereni, kao da ima 1000m2. Ima i scena kad se on priseca proslosti kad trci sa drugim tipom po plazi, drze se za ruke, zalazak sunca...to je sve cega se secam, bio mi je prilicno smesan, mislim da je glavni glumac bio dosta poznat, nije neki anonimus.
Arm the Homeless

Ugly MF

mac

Film je iz sedamdesetih godina. Na početku filma muškarac i žena u zimskoj odeći se probijaju kroz sneg i šumu i dolaze do usamljenog betonskog ulaza koji vodi u podzemlje. Ulaze unutra, a tamo je svetlost pretežno crvena, i teška je vrućina, i oni se brzo svuku do donjeg veša. Žena ga pita što joj nije rekao da će biti takva vrućina, a on odgovara da mu ne bi verovala. Njihov cilj je sadržaj nekog sefa. Sef otvaraju tako što na nekoj matrici sa dugmićima recimo 15x15 uključe njih nekoliko praveći tako neku šaru, kao što otprilike danas imamo za otključavanje mobilnih telefona.

To je sve čega se sećam. Nekakav triler je u pitanju. Posle pljačke s početka filma neko tu prevari nekog.

ex pistol

Ovo Petronije što je opisao meni liči na Loaded Weapon 1

http://www.imdb.com/title/tt0107659/?ref_=nv_sr_2

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Tex Murphy

Quote from: mac on 21-01-2014, 01:10:10
Film je iz sedamdesetih godina. Na početku filma muškarac i žena u zimskoj odeći se probijaju kroz sneg i šumu i dolaze do usamljenog betonskog ulaza koji vodi u podzemlje. Ulaze unutra, a tamo je svetlost pretežno crvena, i teška je vrućina, i oni se brzo svuku do donjeg veša. Žena ga pita što joj nije rekao da će biti takva vrućina, a on odgovara da mu ne bi verovala. Njihov cilj je sadržaj nekog sefa. Sef otvaraju tako što na nekoj matrici sa dugmićima recimo 15x15 uključe njih nekoliko praveći tako neku šaru, kao što otprilike danas imamo za otključavanje mobilnih telefona.

To je sve čega se sećam. Nekakav triler je u pitanju. Posle pljačke s početka filma neko tu prevari nekog.

Скину ли се до краја? Питам због жене.
Genetski četnik

Petronije

Nije Top Secret, to bih se setio, jeste loaded weapon. Hvala.
Arm the Homeless

mac

Ne sećam se ičeg drugog do ovog. U toplom bunkeru skinu se do donjeg veša, ali mislim da bunkera nema u nastavku filma.