• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

PROMETHEUS ex ALIEN PREQUEL

Started by Ghoul, 01-06-2009, 04:28:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ugly MF

Interesantno da fanovi velicaju kamerunovog Aliens koji ima nelogicnosti, plotholova, mani nebuloza i svega ostalog vredno pljuvanja mozda i duplo vise nego ovo,
ali....
to je bilo tad,i onaj zna to da upakuje i nasminka da se to ne oseti, a ovi ti nekako ko kad Toni Stark bocka Benera da pozeleni, kao namerno da ti redjaju u scenariju stvari koje ce da te iznerviraju odmah ili kasnije.

Svejedno, suma sumarum, bolje da je snimljeno bilo sta nego da nije ... mozda se poprave u sikvelima....

tomat

Quote from: scallop on 01-07-2012, 09:02:39
Scenario će biti fenomenalniji od svih prethodnih ako film drpi onoliko love koliko se planira. Ovaj film nije pravljen za one koji će pljuvati po njemu, nego za one koji će platiti ulaznicu. Pljuvanje je deo marketinga, ono povećava gledanost za procenat onih koji inače ne bi gledali, ali vole da provere tuđe mišljenje.

film će verovatno uzeti brdo para, ali da će scenario biti fenomenalniji od svih prethodnih - neće, makar uzeo sve pare na svetu.

ja sam se baš radovao ovom filmu, ali je silna pljuvka za malo dovela do toga da film ne pogledam u bioskopu. na žalost, pljuvka je u najvećoj meri opravdana, hajp je bio zaista preteran.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

scallop

Problem je u tome što se ne razumemo. Uostalom, u virtuelnom svetu se niko ne trudi da razume, nego da iznese svoje mišljenje. Posmatraj tako i moje. Garantujem da će scenaristi filma koji uzme brdo para imati posao bez obzira na to koliko mi pljuvali po njima. Fanovi i "eksperti" se i ne računaju tamo gde se prave računice o zaradi. Oni će gledati film, neki više puta i platiti svoj ceh. Treba ih računati kao fiksni prihod. Profit je na onima koji kupe kokice.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

kupujem ja i nacose i kokice i mnogo mi je zao sto ga ne odgledasmo zajedno. ali ovaj film pada na previse nivoa. sto ne znaci da ga necu gledati jos nekoliko puta.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Tex Murphy

Прометеј не пада ни на једном нивоу.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Melkor

Da, toliko je nisko da nema gde da padne  xfrog
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Tex Murphy

Није тачно. То је филм који је високо и не пада јер је одличан.
Genetski četnik

Melkor

Quote from: Прометеј on 02-07-2012, 01:10:04
тачно. То је филм који високо пада .
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Tex Murphy

Ај бег ту дифер!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Genetski četnik

Melkor

beg, prej, votever, ali nema tog divajn intervensna koji bi pomogao ovom filmu!!!

Tex Murphy

Quote from: Melkor on 02-07-2012, 01:25:44
beg, prej, votever, ali nema tog divajn intervensna koji bi pomogao ovom filmu!!!

Па њему у његовој одличности уопште и не треба дивајн интервеншн!!!!!!
Genetski četnik

Melkor

Lisica, videvsi na jednoj visokoj lozi grozdje, pokusavala je
svakojako kako bi ga dohvatila, a kad vide da ni na koji nacin
ne moze do njega doci, onda otide, govoreci:" Jos je kiselo,
nista ne valja, trnu od njega zubi"

Ygg

Quote from: Melkor on 02-07-2012, 01:32:35
Lisica, videvsi na jednoj visokoj lozi grozdje, pokusavala je
svakojako kako bi ga dohvatila, a kad vide da ni na koji nacin
ne moze do njega doci, onda otide, govoreci:" Jos je kiselo,
nista ne valja, trnu od njega zubi"

Lisica koja govori!!! Harvi, reaguj!  :mrgreen:
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

lilit

dobar je harvi.
al di amejzing spajdermen je bolji od avendžersa 6 puta i najbolji je spajdermen snimljen ever! (ovo ever je ovde samo zbog jevtre :lol:).
imamo li mi topik o tom izvanrednom filmu?

Tex Murphy

Амејзинг Спајдермен? Са оним ликом што је још већа теткица од Тобија Мегвајера?! Да, увјерен сам да је то одличан филм...  :roll:
Genetski četnik

lilit

skot treba da nauči od njih kako se radi kasting, a mladi piter parker i jeste tetkica.

Usul

Već mogu da zamislim i sledeći reboot spajdermena - spiderman - brockeback building (how I picked-up goblin)
God created Arrakis to train the faithful.

Tex Murphy

Quote from: lilit_depp on 02-07-2012, 02:30:24
skot treba da nauči od njih kako se radi kasting, a mladi piter parker i jeste tetkica.

Уз дужно поштовање према тој теткици, више ми се свиђа Нуми Рапас.
Genetski četnik

lilit

numi rapas u prometeju i numi rapas u švedskom zmaju su dve različite osobe. a što više mislim o motivaciji elisabeth show, sve više  :x.

mac

Shaw*

Osim, naravno, ako ceniš da Elizabeta pravi šou od svoje motivacije.

lilit

ma ja je zovem šou, i ti si prva osoba posle mog muža koja me pitala ima li to neki potkontekst.

Tex Murphy

Quotenumi rapas u prometeju i numi rapas u švedskom zmaju su dve različite osobe

Апсолутно! У Прометеју је супер, а у Змају су од ње направили обичну наказу.
Genetski četnik

lilit

napokon mi postaje jasno zašto se razilazimo i oko krucijalnih političkih momenata. :lol:

Albedo 0

jebote, ja nisam ni pomislio da je ovo Salanderova iz Zmaja, totalno mi je drugačija  :?

Ugly MF

dobro je , Bato...
u redu je, samo polako.....
...ima vremena....

Albedo 0

neeeee, već je kasnoooo!!!!!

Truman

Ja sam se ložio na Salander dok mi ova iz Prometeja nije ništa spec.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Ugly MF

verovatno ce u nastavku, posto je iz arheologa evoluirala u akuserskog hirurga da evoluira u Androidrepair hakera i sa zakrpljenim Fasbenderom da uvodi ljudska prava spejs dzokejima!
prava internacionalna amerikanka za 21...22 vek!

Tex Murphy

Само да напоменем, ја тог Змаја нисам гледо нити имам намјеру, ниједну од двије верзије. Моје познавање те Слинадерове или како се већ зове заснива се искључиво на неколико скриншотова.
Genetski četnik

Tex Murphy

Али ипак, ово је топик о одличном филму Прометеј, а не о неком тамо Финчеровом промашају.
Genetski četnik

taurus-jor

Harvi, nije dovoljno da se zoveš Prometej.
Treba da se zoveš Odlični film Prometej. :|
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Alex

Quote from: Прометеј on 03-07-2012, 01:13:26
Само да напоменем, ја тог Змаја нисам гледо нити имам намјеру, ниједну од двије верзије. Моје познавање те Слинадерове или како се већ зове заснива се искључиво на неколико скриншотова.

Zar je nisi gledao u Šerloku 2 ?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Ако мислиш на наставак оног УЖАСНОГ Шерлока са Р. Даунијем, то нисам гледао јер је први дио био УЖАСАН.
Genetski četnik

Josephine

Ti, Harvi, pojma nemaš šta je dobar film.  :lol: :!:

taurus-jor

Možda on pojma nema šta je dobar film.
Ali zato zna šta je - odličan film! :evil:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Tex Murphy

Quote from: D. on 05-07-2012, 02:58:10
Ti, Harvi, pojma nemaš šta je dobar film.  :lol: :!:

Можда, али УЖАСНЕ могу да препознам на километар, а Шерлок је управо такав.
Genetski četnik

дејан

^ шерлок 2 је ужасан али је прометеј гори, мада боље изгледа
...barcode never lies
FLA

Tex Murphy

Логика ти је мало фалична. Како Прометеј, који је ОДЛИЧАН филм, може да буде гори од Шерлока 2, који је УЖАСАН?
Genetski četnik

Josephine

hm, do ove izjave o šerloku, još sam negde i želela da poverujem da je prometej odličan film. sad si ostao sam, harvić.

дејан

прометеј је одлично! ужасан! филм и самим тим је гори од шерлока 2 који је само ужасан!
...barcode never lies
FLA

Ugly MF

Thias91

Film me je očekivano razočarao, pošto sam pratio komentare od kad je izašao. Mada me svejedno čudi da nije zaradio više, s' obzirom kakav je hype bio. Nego, ono što je mene najviše razočaralo nema veze sa filmom, nego sa samim bioskopom. Tj. kopijom samog filma, valjda. Od samog početka filma sam bio iznenađen lošim kvalitetom snimka, slika loša, ton katastrofa, kao da gledam neki loš rip sa neta. I onda se čudimo što ljudi ne idu u bioskope, pa ko će da plati onako nešto kad može da sačeka malo i da skine sa neta savršenu kopiju za džabe? Ne znam kako je vama bilo?

Btw, gledao sam 2d, u Domu Sindikata, sala 3.

Tex Murphy

QuoteNe znam kako je vama bilo?

Апсолутно феноменално.
Genetski četnik

mac

Jbg, Dom sindikata, šta si pa očekivao... Ako tražiš kvalitet onda traži novo. Najnovija sala je Fontana na Novom Beogradu, i tu svedočim o kvalitetu i slike i zvuka. Posle nje su Kolosej (Ušće) i pretpostavljam Cineplexx (Delta), ali oni vole da odvrnu zvuk do bola. Mislim da se i Roda i Palas Šumadija na Banovom Brdu još dobro drže.

Thias91

Ma gledao sam filmove sto puta u Domu Sindikata, ali nikad nisam od početka filma pomislio "Jbt al' je loša slika/ton"

Ugly MF

Jedna jedina sitnica u filmu bi preokrenula sve za 99% i film bi bio uber-genijalan, i nista mi nebi smetalo a to su metalne ampule.
Samo da su uradili makar neku vrstu drugacijeg jajeta iz prvog Aliena, svega ovoga ne bi bilo...

Gaff

QuoteAlien Territory: The Making of Prometheus

Trevor Hogg chats with visual effects supervisors Richard Stammers, Charley Henley, Martin Hill, and Paul Butterworth; visual effects producers Michelle Eisenreich, and Unjoo Byars; executive producer Jason Bath, creative director Ahmet Ahmet, 3D cg supervisor Lee Nelson, 3D design lead Dong Ho Lee and Territory Founder / Director David Sheldon-Hicks...

http://www.flickeringmyth.com/2012/07/alien-territory-making-of-prometheus.html
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Alex

Moja ocena je 7/10

što je veće od rutinskih 6/10 odnosno ***, a to znači da mi je krajnji utisak prilično povoljan.

Najslabija tačka jeste scenario, ali je priča u suštini dobra, a sama rupičavost scenarija nije najveći nedostatak, jer su neke "rupe" nebitne i zanemarive (pa zar bi postojao ogroman broj horor filmova i scena da nema likova koji lakomisleno prilaze nepoznatim stvarima /bićima, lokacijama.../ a zatim glupo i brutalno stradaju?; nelogični postupci su normalna pojava i u realnom životu, skinuti skafanderi su najuobičajenija stvar u filmskom SF-u itd itd), neke malo veće prolaze jer nas reditelj svojim postupkom natera da ih prihvatimo i ne mislimo previše o njima (mada je to subjektivno)...

Najveći nedostatak scenarija je to što je nedovoljno dobar i što je u svakom svom bitnom segmentu mogao i trebao da bude bolji, zavisno već od toga na šta su hteli da stave akcenat - na dramu, psihologiju likova, na misteriju, na saspens, na akciju itd - sve to je ponaosob moglo upečatljivije, a samim tim bi imali jaču celinu (kao nekad što beše Alien).

Po meni, celu stvar za stepenicu više "vadi" besprekorna rediteljska egzekucija, sjajan dizajn (od H.R. Gigera do kamere), vrlo dobri glumci, muzika...

Dosta je to, više nego što mnogi filmovi danas nude.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Проблем је што су све паре потрошили на глумце и специјалне ефекте, тако да нису могли да ангажују изванредног Брагија Ф. Сцхута, па је остао Линделоф као јефтинија варијанта. Али без обзира на то, филм је сјајан.
Genetski četnik

Josephine

E, Harvi, evo moja najbolja ortakinja takođe kaže da je Prometej odličan (ja nisam gledala još)! Kaže, doduše, i da film ne može da se dopadne nikome ko ima penis, pa ti sad vidi... :lol: