• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

PROMETHEUS ex ALIEN PREQUEL

Started by Ghoul, 01-06-2009, 04:28:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Barbarin

Neću XXX, al kad već ne glumi ništa do nadobudnog vođe puta, kao da je razredna na ekskurziji, moglo je i malo da se prikaže.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Albedo 0

Quote from: Barbarin on 13-09-2012, 11:47:52

Bar da se malo razgolitila, ili neka akcija sa kapetanom  8)

uz malo mašte, ona je gola u čitavom filmu!  8)

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Alex

Činjenica je da film ne može da se posmatra samo kao scenario, da je više od toga i da je Prometej uprkos scenarističkim nedostacima - dobar film.

E sad, ako neko odbija da prihvati da mu se dopao film sa takvim scenarijem, jer bi tako narušio sliku o sebi za sebe, pa onda arči sto postova na sto foruma u objašnjavanju kako je film loš... a možda ima i takvih kojima je film svarno bio naporan, dosadan, nezanimljiv = loš?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

pokojni Steva

Quote from: Alex on 13-09-2012, 23:44:28
a možda ima i takvih kojima je film svarno bio naporan, dosadan, nezanimljiv = loš?

Nećeš verovati, DA!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Alex

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 13-09-2012, 23:49:55
a možda ima i takvih kojima je film svarno bio naporan, dosadan, nezanimljiv = loš?

Nećeš verovati, DA!

Verujem, ali to je beznačajan procenat, čak i među onima koji aktivno pljuju po filmu.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Ви сте љубоморни зато што је Прометхеус одличан филм.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Usul

Meni je film bio izrazito glup i iritirajuci za gledati. Te stoga za mene je los.
God created Arrakis to train the faithful.

Albedo 0

na drugo gledanje je stvarno mnogo gore, Indijana Džons and shit, stvarno djeluje kao neka SF serija iz devedesetih.

Jedino što je zanimljivo je koliko odudara od Odiseje.

Vampirella

Meni nije jasno zašto su potrošili pare na (loše) postaravanje Pearcea (u ulozi Weylanda) kad su mogli unajmiti nekog dedu da glumi dedu i izgleda uvjerljivo? Jesam li ja tu nešto propustila?

Što se tupavog biologa tiče, kažem vam, uništit će na bolonjski proces.  :(
Satan my master.

Usul

Guy Pearce je tu da se ostavi mogucnost za prequel prequela - sta je on radio kad je bio mladji :)
God created Arrakis to train the faithful.

Vampirella

Prequel prequela? To boli...  :(
Satan my master.

Albedo 0

pošto je to korporacija, nije isključeno da se i ćale i ćerka vrate kao roboti

čekamo Cyber Charlize!  8-)

Josephine

e, ispržila mastan i slan pomfrit i sada ću da odgledam prometeja, da vidim oko čega je cela frka i ima li glupih žena (scenarista)

Alexdelarge

ja sam film gledao sinoć, a jutros ga reprizirao. iako su ghoulove i jorove primedbe na mestu, meni , s obzirom kakve se sve budalaštine snimaju, ovo i nije loše, lepo je uslikano pa mi je sad žao što film nisam gledao u bioskopu, a i fassbender je straobalan.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Josephine

već smo videli davida bez duše (koji žudi da je ima; AI)... malko dosadno. i navalentno predstavljanje davida. dalje ne mogu da gledam večeras, nije se skinuo ceo film, pa opako prekida i baguje...

slažem se da je lepo uslikano...

Vampirella

Quote from: Vampirella on 16-09-2012, 16:46:57
Meni nije jasno zašto su potrošili pare na (loše) postaravanje Pearcea (u ulozi Weylanda) kad su mogli unajmiti nekog dedu da glumi dedu i izgleda uvjerljivo? Jesam li ja tu nešto propustila?

Evo što kaže Pearce:

Guy Pearce appears in "Prometheus" under layers of old-age makeup, which raises the question: Why?

Well, as the actor told Vulture during press rounds for "Lawless," he was originally cast in Ridley Scott's confounding summer blockbuster because of a more age-appropriate scene involving his character, Peter Weyland.

"[W]e didn't end up shooting it," Pearce said. "We got close to shooting it, and as we got closer, Ridley just started to see it as something that would just be a little distracting, almost. And funnily enough, there was this sort of marketing idea from the outset that we would do Peter Weyland giving this TED lecture, and it was kind of funny that that ended up taking precedence over what was in the movie. So, yeah, I guess in the end, they could have cast an older actor."

http://www.huffingtonpost.com/2012/08/31/guy-pearce-prometheus-deleted-scene_n_1846214.html
Satan my master.

Josephine

...a možda ima i takvih kojima je film svarno bio naporan, dosadan, nezanimljiv = loš?

Nećeš verovati, DA!

+1

Izrazito dosadan. Samo David valja, ali ne zbog scenarija, već što je moj ljubljeni Fasbender harizmatičan glumac. Ostali su potpuno promašeni, nerazrađeni, površni i tupavi likovi.

Scenario je katastrofalan - svi likovi su glupi. A ni kasting ne sija.

Sve je već rečeno, uostalom. Da ne pričam o kraju. Stvorili nas, pa nas mrze. Mislim da ni scenarista nije mogao da smisli zašto, pa je rešio da tu stavi tačku.

Žao mi je, Harvi, Prometej je izrazito loš film.

Josephine

Quote from: Lord Kufer on 13-09-2012, 11:52:27
Kad se sagla da svom ocu poljubi ruku mislio sam da će nešto drugo da uradi... :roll:

i ja. ali nismo krivi mi i naša (perverzna?) percepcija  :lol:  već što holiLud ne može bez seksulnog konteksta. ili šarliz ne može/ne ume da glumi bez toga.

Lord Kufer

Neeee. Stvoritelji samo čekaju da neko dođe do njih sledeći instrukcije s pećinskih zidova, to je znak da treba da ih unište jer su previše napredovali. Mnogo pametno  :roll:

Josephine

:D

Quote from: Lord Kufer on 17-09-2012, 01:54:25
to je znak da treba da ih unište jer su previše napredovali.

jealous much?  :lol:

Istina, gledala sam sa pola mozga. Meni nije bilo jasno ni otkud zaključak da su nas stvorili, a da nisu samo naselili Zemlju...

Josephine

eh, da, slažem se sa Lordom: izbor glavne glumice je o.č.a.j.a.n.

mac

Quote from: D. on 17-09-2012, 01:36:55
i ja. ali nismo krivi mi i naša (perverzna?) percepcija  :lol:  već što holiLud ne može bez seksulnog konteksta. ili šarliz ne može/ne ume da glumi bez toga.

Odgledaj prvo Monstruma, pa ponovi ovo.

mac

Neeee. Stvoritelji samo čekaju da neko dođe do njih sledeći instrukcije s pećinskih zidova, to je znak da treba da ih unište jer su previše napredovali. Mnogo pametno  :roll:

To nije ono što sam ja čitao. Ima objašnjenja po ovoj temi i linkovima, kome je do objašnjenja.

Josephine

Quote from: mac on 17-09-2012, 02:15:12
Odgledaj prvo Monstruma, pa ponovi ovo.

gledala sam. malo je teže seksualizovati situaciju sa takvim izgledom.

Alex

Quote from: D. on 17-09-2012, 01:30:14
...a možda ima i takvih kojima je film svarno bio naporan, dosadan, nezanimljiv = loš?

Nećeš verovati, DA!

+1

Izrazito dosadan. Samo David valja, ali ne zbog scenarija, već što je moj ljubljeni Fasbender harizmatičan glumac. Ostali su potpuno promašeni, nerazrađeni, površni i tupavi likovi.

Scenario je katastrofalan - svi likovi su glupi. A ni kasting ne sija.

Sve je već rečeno, uostalom. Da ne pričam o kraju. Stvorili nas, pa nas mrze. Mislim da ni scenarista nije mogao da smisli zašto, pa je rešio da tu stavi tačku.

Žao mi je, Harvi, Prometej je izrazito loš film.

Žao mi je D. ali ljudi koji nešto znaju o filmu se ne slažu s tim. Ocene su od proseka na više.

100    Chicago Sun-Times Roger Ebert
A magnificent science-fiction film, all the more intriguing because it raises questions about the origin of human life and doesn't have the answers.
83    Entertainment Weekly Lisa Schwarzbaum
This is jumbo-size science fiction, with a handsome, impermeable titanium gleam - and a thick coating of creationism lite.
75    Rolling Stone Peter Travers
The ending isn't squishy scary or deeply satisfying. Bummer. Otherwise, Prometheus – especially in its spellbinding first hour – kicks ass so hard and often that it's impossible not to be thrilled by it.
75    USA Today Claudia Puig
Scott seduces audiences with thought-provoking possibilities, then pulls a bait-and-switch, subbing in a familiar monster thriller and fiery explosion-fest.
70    The New York Times A.O. Scott
The virtuosity on display makes the weakness of the story all the more frustrating. I'll avoid spoilers here, but Prometheus kind of spoils itself with twists and reversals that pull the movie away from its lofty, mind-blowing potential.
70    Los Angeles Times Kenneth Turan
Prometheus, unlike its predecessors, does not wear its themes lightly. It pushes too hard for significance, which is dicey in and of itself for genre material and contrasts badly with the standard nature of some of the story's plotting.
50    San Francisco Chronicle Mick LaSalle
Try as it might, the movie is hardly profound, and the murky atmosphere and the leaden pace drag things down.
50    Washington Post Ann Hornaday
All the God-talk and philosophical musings about morality and "meeting our makers" aside, Prometheus is primarily about delivering those visceral, terrifying jolts. That it does so without generating the taut suspense and moody atmosphere of its antecedents qualifies as one of its greatest failings.
50    Wall Street Journal Joe Morgenstern
Prometheus, in efficient 3-D, places most of its bets on the wonders that today's visual artists and technicians can work with digital tools. This tale of an interstellar search asks cosmic questions about the meaning of life, but comes up with lame answers in a script that screams attention-deficit disorder.
50    Boston Globe Ty Burr
Watching Prometheus is like opening a deluxe gift box from Tiffany's to find a mug from the dollar store.

Ghoul

izem ti te fanove fantastike ili barem lurkere i trolove foruma posvećenog pre svega fantastici koji su jedan ovakav film čekali da procuri kod pirata pa da ga tek onda pogledaju na svojim monitorima i televizorima, umesto da su ga odgledali odmah, i to u bioskopu, kako jednom ovakvom spektaklu priliči... :roll:

a još ga gledaju u nastavcima ili, nepotpuno skinutog, u parčićima, sa seckanjem, sa pola mozga... :-x xuss
https://ljudska_splacina.com/

Josephine

Quote from: Ghoul on 17-09-2012, 03:00:46
izem ti te fanove fantastike ili barem lurkere i trolove foruma posvećenog pre svega fantastici koji su jedan ovakav film čekali da procuri kod pirata pa da ga tek onda pogledaju na svojim monitorima i televizorima, umesto da su ga odgledali odmah, i to u bioskopu, kako jednom ovakvom spektaklu priliči... :roll:

a još ga gledaju u nastavcima ili, nepotpuno skinutog, u parčićima, sa seckanjem, sa pola mozga...

Umeš ti i bolje, mali.

Elem, izem ti fanove koji NE umeju da PROCENE o kakvom se filmu radi iz kritika, trejlera i mišljenja onih čiji sud cene.

Izem ti i one koji ne umeju da vreme troše na pametnije stvari.

Iskreno, da harvi nije rekao da je film odličan, ne bih ga ni pogledala. BEZ obzira na mog miljenika Fasbendera. Pa ti sad vidi.

Pola mozga je tu kada je druga polovina nestimulisana. Onda se druga bavi pametnijim stvarima, a prva se smara sa glupostima (tj. gleda film do kraja, kada je već počela da ga gleda).

@Alex

Nešto se opako dešava sa stvarnošću.  8)   Bar je danas lako platiti reklamu ili biti fasciniran njome. Što kaže Lord, nema tu filma, samo reklame za film. To je svima bilo jasno. Svima osim Gulu, koji je, onako zaslepljeno fanovski, nekritički, potrčao u bioskop da odgleda film i time ispunio svoju prvu fanovsku dužnost. Daćemo mu lizalicu zbog toga.  :roll:

Josephine

Quote from: mac on 17-09-2012, 02:16:53

To nije ono što sam ja čitao. Ima objašnjenja po ovoj temi i linkovima, kome je do objašnjenja.

vidi, mac - mogu i ja da objasnim. problem je što film ne objašnjava.

ali potpuna bezidejnost već dosta dugo vlada holivudskim filmom. odličnih glumaca je sve manje. pare, plastične operacije, materijalizam i "večna" mladost uzimaju žrtve.

Albedo 0

reći da je film ''izrazito loš'' je već teško D-pretjerivanje

ocjena 6,5 bez problema, a da je snimio neko drugi umjesto Skota bila bi i veća

Čak na drugo gledanje povlačim ono što sam ranije rekao za kapetana, on mi je sada među jačim likovima

Imate s jedne strane kapitaliste koje interesuje da unovče nova otkrića i tehnologiju, dobiju vječni život i slične gluposti, a sa druge strane imate glavnu junakinju koja ''hoće odgovore''

A kapetana boli ona stvar za sve to. Briga ga, ne želi da sazna ništa o tome, ali ipak jebe kevu na kraju, jer zna da je poenta u nečemu sasvim trećem.

Josephine

film je toliko zbrzan da to vređa gledaoce. najveća mana mu je zbrzanost. druga mana je šablon (u svemu: od scenarija, preko grozno iritantnih replika do zapleta). treća je loša gluma. sve to čini izrazito loš film. sve sam očekivala, ali da ću jedva moći da ga dogledam do kraja - nisam.

u jednom trenutku sam proveravala da nisam skinula neku skraćenu verziju. to mi se desilo sa betmenom. no, tako je kako je. nedorečene scene pokušaja izgradnje likova (kao onaj što neće da se druži, već je došao da zaradi pare; šarliz koja pristaje da spava sa kapetanom posle pitanja da li je i ona robot; kapetan i njegova pesma; odnos između ovo dvoje glavnih istraživača...) su katastrofalne.

film nema dubinu ni na kakvom planu. površno sranje.

Josephine

Quote from: Бата Животиња on 17-09-2012, 10:27:04

Imate s jedne strane kapitaliste koje interesuje da unovče nova otkrića i tehnologiju, dobiju vječni život i slične gluposti, a sa druge strane imate glavnu junakinju koja ''hoće odgovore''

A kapetana boli ona stvar za sve to. Briga ga, ne želi da sazna ništa o tome, ali ipak jebe kevu na kraju, jer zna da je poenta u nečemu sasvim trećem.

kao i u toliko drugih filmova i serija. ovaj film ne izdvaja ništa osim dobre reklame i hajpa.

Josephine

a i sličnost sa odisejom je upisana. možda samo na početku kada sa david sam kreće brodom, dok drugi spavaju. tu svaka sličnost prestaje. uvreda za odiseju je svako insistiranje na sličnosti.

Tex Murphy

Quotefilm nema dubinu ni na kakvom planu.

Subtext
Genetski četnik

Josephine

Harvi, dragi moj nesuđeni mužu: ovo je toliki kliše od filma, da sam potpuno i ultimativno razočarana sredstvima i resursima potrošenim u prazno... :(

Albedo 0

Quote from: D. on 17-09-2012, 10:42:35
a i sličnost sa odisejom je upisana. možda samo na početku kada sa david sam kreće brodom, dok drugi spavaju. tu svaka sličnost prestaje. uvreda za odiseju je svako insistiranje na sličnosti.

u šta ti gledaš...  :roll:

Prometej se više oslanja na Odiseju nego na Alien.

pokojni Steva

A ošta se ti naslanjaš? O kontejner.
Film je đubre, i trebalo bi ga baciti tebi preko ramena.

Albedo 0

ajde sljedeći nemoj da se svađaš sam sa sobom već odgovaraj na ono što pišem

pokojni Steva

To sam pogotovo uračunao. Kakva bre Odiseja, kakvi bakrači...

Albedo 0

osim što smaraš s glupostima, imaš li još šta da lupiš?

pokojni Steva

Albedo 0

odlično, ajde sad na njivu da malo ohladiš glavudžu 8-)

Tex Murphy

Quote from: D. on 17-09-2012, 11:58:58
Harvi, dragi moj nesuđeni mužu: ovo je toliki kliše od filma, da sam potpuno i ultimativno razočarana sredstvima i resursima potrošenim u prazno... :(

Боље добро направљен клише него "оригинално" а ретардирано смеће као што су Мартирс и Тхе Талл Ман. Или она идиотска Финчерова бљузга с Бредом Џоли, због које сам престао да гледам његове филмове.
Genetski četnik

Josephine

to mogu da razumem i da se složim sa tobom  :)

mac

Quote from: Harvester on 18-09-2012, 12:14:13
Или она идиотска Финчерова бљузга с Бредом Џоли, због које сам престао да гледам његове филмове.

Fight Club?

Tex Murphy

Genetski četnik

Milosh

Quote from: Harvester on 18-09-2012, 12:14:13Боље добро направљен клише него "оригинално" а ретардирано смеће као што су Мартирс и Тхе Талл Ман. Или она идиотска Финчерова бљузга с Бредом Џоли, због које сам престао да гледам његове филмове.

Benjamin Button je zapravo prilično dobar primer za dobro napravljen (tj. režiran) kliše, slično kao i Prometej...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Father Jape

Ja bih unekoliko lakše podneo ponovno gledanje Prometeja nego Bendžamina. Prvo bi mi bilo dosadnjikavo, drugo mučno.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

AZ:DP

Muka mi je od loženja na cijelu franšizu Aliena koja je sama od sebe i više nego dosadna. (ne, NISAM TROL!).

Prometheus sam gledao i svidio mi se. Ima tu i tamo malih, sitnih promašaja, ali sasvim okej film. Usput, studio je reklamirao film kao Alien prequel, Scott je u više navrata rekao da Prometheus prati drugačiju priču i postavlja svoja vlastita pitanja, ali da ima dodirne tačke sa Alienom. I onda su ovi počeli graktat da je prikvel.