• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Izložba i promocija u Novom Sadu, ponedeljak 29. 06. 2009.

Started by marlowe, 28-06-2009, 14:05:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marlowe

U ponedeljak 29.06.2009. u 20.00 h. u galeriji U.L.U.V. Bulevar Mihajla Pupina 9 (prekoputa Izvršnog Veća) u Novom Sadu, održaće se promocija novopokrenutog internacionalnog časopisa za strip pod nazivom "Stripolis".

U galeriji će biti izloženi originalni radovi Dejana Nenadova ("Elazar", "Vitez Balard"...), Željka Paheka ("Astroiđani", "Cinema histories"...), Šandora Gogoljaka ("Praiskon", "Ljubav"...), Zorana Tucića ("Vorloh", "Ilihadar"...), Đorđa Milovića ("Čovek iz vode", "Disk"...), Darka Perovića ("Mali grad u Nemačkoj", "Satori bar"...), Getoa ("I ja imam dušu"...) i Nine Bunjevac ("Pruža se prilika"...).

Biće to prilika da Novosađani u naredne dve nedelje uživaju u poetici stripova ovih autora. Pored autora projekta, manifestaciju će posebno uveličati svojim dolaskom naši istaknuti strip crtači Željko Pahek, Zoran Tucić, Darko Perović, Đorđe Milović i Geto.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Le Samourai

Sa kojom uchestaloshcu ce ovo izlaziti? Prvi broj je bio ok, mada je prevod nekih stripova malo shkripao. U svakom sluchaju, vredan novi chasopis, ukoliko se ne ostane na ovom jednom broju.

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Axle Munshine

Heh,mala anegdota...kad sam onomad narucivao iz Darkwooda ja kazem Goksiju da posalje i onaj casopis Stripolis...a on kaze nije to casopis...kako bre nije pitam ja...nije kaze on to je vise knjiga ili album... :lol:
Dopada mi se ideja o okupljanju autora sa raznih strana ali sam kao i Marlowe pesimista oko daljeg razvoja dogadjaja...a bas bih voleo da me demantuju... :lol:
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

marlowe

Kako je receno na promociji, drugi broj Stripolisa trebalo bi da izadje za Sajam knjiga.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Axle Munshine

Samo neka izadje i taj drugi broj...i dva broja godisnje nisu neuspeh,naprotiv...
...Du hast mich...ich hasse dich...sagt Rammstein...

Le Samourai

dva godishnje za ovaj tip chasopisa je vishe nego dovoljna cifra, samo da taj model opstane.

Ultras

zoskoz

Quote from: marlowe on 28-06-2009, 20:13:00Tesko je reci, ali nisam optimistican.

steta. trebalo bi poraditi na promociji. mozda nabaviti neku djecu da nauce par pjesmica i recitiraju na izlozbi. provjerena metoda. svi bi kupili.