• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

KRATKI SRPSKI HOROR FILMOVI

Started by Ghoul, 08-07-2009, 13:34:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Kunac je danas overio E-SNUFF te očekujemo njegovu reakciju...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Kunac

Quote from: crippled_avenger on 30-11-2009, 16:08:02
Kunac je danas overio E-SNUFF te očekujemo njegovu reakciju...

Istina.

E-SNUFF je tridesetominutni studenstski film koji potpisuje Nedeljko Kovačić koji je jedno vreme važio za veliku nadu srpskog filma. (uz E-SNUFF, u svom rezimeo ima i hvaljenu kulinarsku TV serijau ŠTA MI SPREMAŠ? koja je išla na BK i, nažalost, ništa više posle toga). Ono što je najvažnije jeste da ES nije dosadan - filmska naracija lepo teče od izvora ka ušću. Kada bi se iz filma izbacilo nekih 5-6 minuta, dobili bismo dražesnu vinjetu sa snažnim pulp potencijalom. Ali i ovako nije loše - bar ne za jedan studentski film. Kovačić se (uz pomoć scenarista A. Radivojevića i Dimitrija Vojnova), poigrava sa žanrom sa prevashodnom namerom da se fino zabavi.

E-SNUFF, naime, ne treba posmatrati previše ozbiljno. Ovo je, pre svega, jedan zabavan film sa zdravom dozom uvrnutosti i nešto krvi.

Špica je animirana, sa oživljenim isečcima naslovnih strana roto romana i sličnog šund štiva, a tu je i stripovska stilizacija samog filma --- sve to je veoma simpatično. Kičić u glavnoj ulozi je iznenađujuća podnošljiv, Sonja Kolačarić - po običaju - isporučuje, a tu su i Slobodan Ćustić i Dragoljub Vojnov u manjim ulogama.

Ništa epohalno, ali obećavajuće i svakako vredno gledanja.

5/10

Bilo bo interesantno pogledati Kovačićev prethodni kratki film - Oštrica brijača (2000) - koji, kako sam čuo, u sebi takođe sadrži brojne horor reference.
"zombi je mali žuti cvet"

mac

Ček sad, ocena 5/10 znači da je student pao!

Kunac

Sreća pa nisam profesor na FDU-u...
"zombi je mali žuti cvet"

Mica Milovanovic

Onaj kratki film Damira Romanova je na progamu Festivala:

Puls / Pulse
31. mart 2010, 22.00, Dvorana Kulturnog centra
Produkcija:

Fakultet dramskih umetnosti

Bulevar umetnosti 20

11070 Novi Beograd

Tel: 011/213.56.84

Email: fduinfo@eunet.rs

Originalni format: DVD

Godina proizvodnje: 2009

Trajanje: 23'

Režija: Damir Romanov

Scenario: Marijana Čulić Vićentić, Jelena Todorović, Damir Romanov

Kamera: Relja Ililć

Montaža: Dragan Uzelac

Dizajn zvuka: Stefan Đinović

Uloge: Vesna Trivalić, Miloš Biković, Aleksandra Popović, Radomir Nikolić

Sinopsis:

Marta je vampir koja se trudi da se prilagodi životu sa ljudima radeći kao doktor u hitnoj pomoći. Marta je međutim i samohrana majka koja pokušava da izađe na kraj sa svojim razuzdanim sinom u pubertetu. Dok prikriva njegove zločine pitajući se koliko je žrtava potrebno da jedan vampir prevaziđe pubertetsku fazu, dva detektiva, racionalna Anđa i maštoviti Danilo, nastoje da razotkriju serijskog ubicu zaljubljive prirode.

A takođe i Zvezda tri

Zvezda tri / Star Called Three
31. mart 2010, 22.00, Dvorana Kulturnog centra
Produkcija:

Branimir Stojadinović

Maksima Gorkog 2

Pančevo

Email: 15minutespictures@gmail.com

Originalni format: DVD

Godina proizvodnje: 2009

Trajanje: 15'

Režija: Nebojša Nenadić

Scenario: Nebojša Nenadić

Kamera: Relja Ilić

Montaža: Feđa Hadžić

Uloge: Mateja Popović, Nina Lazarević, Vladimir Tešović

Sinopsis:

Prema proročanstvu Mitra Tarabića, u jednoj dalekoj galaksiji nalazi se zvezda koja je zapravo uzrok svih vekovnih srpskih problema, i njen položaj ometa razvoj Srbije. Uklanjanjem te zvezde, Srbi će ponovo dobiti snagu kakvu zaslužuju i sve će najzad krenuti na bolje. Mudri vladar, zajedno sa timom ministarstva za astrologiju doneće odluku da se pomenuta zvezda uništi po svaku cenu.

Mica

Ghoul

Quote from: Ghoul on 25-09-2009, 13:04:34

od autora DEVOJAČKOG BUNARA - novo ludilo.

U Kulturnom centru Pančevo, u utorak, 30. marta, u 18.30, biće održana premijera prvog pančevačkog treš blokbastera ,,Marti Misterija", autora Marka Backovića, poznatog gradskoj publici po filmovima ,,Devojački bunar" i ,,Kukuruz".
Novo Backovićevo ostvarenje rađeno je po čuvenom strip junaku Martiju Misteriji, poznatom kao ,,detektiv nemogućeg". Ova premijera ujedno je i prilika da se prikupi novčana pomoć, neophodna prijateljici ekipe filma Aleksandri Mitrović za komplikovanu i vrlo skupu operaciju. Posetioci će moći da prilože novac u kutiju na ulazu u bioskopsku salu.
– Ljudi koji ne dođu na premijeru, neće propustiti ništa, kao ni oni koji budu u sali. Film traje pola sata i poželjno je da posetioci ne kupuju suncokret već da taj novac upotrebe za pomoć našoj Aleksandri. ,,Marti Misterija" rađen je u 3D prostoru. Osam meseci snimanja, šest meseci montaže, dva puta je propadao ceo materijal, kiša, sneg, vetrovi... ništa od toga nije nas slomilo. I pored svih pošasti, uspeli smo da ga realizujemo i s ponosom ćemo održati svetsku premijeru u Pančevu – istakao je reditelj Marko Backović.

YEEEEY!
https://ljudska_splacina.com/

namsey

mnogo mi se svidja trejler.
Deluje dosta ubedljivije u odnosu na Devojacki bunar...

crippled_avenger

Kunac i ja smo danas overili PULS Damira Romanova, studentski film snimljen na FDU.

Film govori o vampirima smeštenim duboko u srpski milje, a po žanru se može definisati kao horor komedija - vampirska priča smeštena u srpski milje na tragu Siniše Pavića u kome se prijave poput "samohrane majke", "ne pada meni krv s neba", "sine, došla mama s AB negativnom" nadovezuju na atmosferu DAVITELJA, s tim što je sve još šarmantnije i ubedljivije i nepretenciozno je.

Podela je odlična, Vesna Trivalić igra majku-vampira zaposlenu u Urgentnom centru (produžetak Vesnine uloge iz HITNE POMOĆI) a Miloš Biković, mladi up and coming glumac sa potencijalnom da bude zvezda igra njenog sina. Policajca koji im je na tragu igra Radomir Nikolić jedan od hardest working glumaca takođe velikog potencijala a njegovu partnerku Aleksandra Popović koju znamo iz promoa za ZONU MRTVIH.

Mislim da autori ovog filma u njemu imaju veliki kaptal i da je PULS (uz nužnu promenu naslova) nešto što ima potencijal da bude izuzetno simpatičan debitantski dugometražni film.

Sam film je u tehničkom smislu studentski, i u tom domenu ne treba previše očekivati, tu je negde na nivou E-SNUFFa i te starije generacije studentskih poigravanja sa žanrom. Ali potencijal cele premise i postavke je evidentan i nadam se da će Romanov istrajati u ovoj ideji.

http://www.localpress.org.rs/sh/1/vesti/753/

Ghoul

Vecernje Novosti 5. april, 2010. 12 strana

WARLOCK

klinci iz Vrsca snimili drugi celovecernji teen horror" Iza ogledala" :evil:
Iza ogledala - oficijalni tizer #1  svaka im cast,bravo  :D

Ghoul

ok, trudili su se, ali ova salata od kadrova ni izdaleka ne nagoveštava o čemu se radi u filmu, ako tu osim mladalačkih pošalica i ima neke radnje.

crippled_avenger

Naleteo slučajno na Vimeu, ovo nije horor, ali jeste zanimljiva nekakva fantastika recimo.

Časovnik (The Pocket-Watch)

Ghoul

javlja mi se da je ovo pravio neko ko je nazočan na ovom forumu.

al ne znam sme li sam da se javi i prizna očinstvo nad ovim gore...

Le Samourai

WARLOCK

Criple,vec smo casovnika pustali na proslom festivalu,malo si propustio :)

crippled_avenger

studentski film druge godine.sasvim je u redu za to sto treba da bude.nema razloga za stid i skrivanje.

Le Samourai

Quote from: crippled_avenger on 24-04-2010, 01:23:48
studentski film druge godine.sasvim je u redu za to sto treba da bude.nema razloga za stid i skrivanje.

Ma nije u pitanju stid i skrivanje - pa ja sam ga sam i okachio na Vimeo - nego mi neshto bilo bezveze da ga ovde sam kachim i pimpujem sebe, shtaznam.

Ali, u svakom sluchaju mnogo hvala na tome shto si ga postavio, i josh vishe na tome shto ti je bio zanimljiv.  xcheers

---

Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

crippled_avenger

Žiko, ti si kao Orson Welles. Jelovac je kao njegov sin Vernon Wells.

---

realno, režirano je kao građanin kejn

---

jedini problem je što je režirano 70 godina posle kejna :)

crippled_avenger

Režirano je by the book jer je sama priča cronenbergovska. Mislim, ti kada bi analizirao Cronenberga, nema tu ništa flashy, samo fundamentals.

Albedo 0

ha, vrlo zanimljivo, samo koji moj sa lutkama?

E, i valja li ovaj Marti Misterija čemu?

SIMERIJANAC

vecnihejt

kratki film EMO ZOMBI

Emo Zombi

i trailer za novi slasher 29. NOVEMBAR

29. Novembar - TRAILER

xcheers  xcheers  xcheers

---

Quote from: Bata the Životinja on 25-01-2011, 14:08:28
ha, vrlo zanimljivo, samo koji moj sa lutkama?

pa šta koji moj, gde ti je sad psihoanaliza? lutke kao jedino ženstveno žensko, transseksualac koji ima penis a hteo bi da ga nema, da ima penis-zavist, ne može da dobije bebu pa čuva veliku bebu kao žrtvu, hrani je jedinom potpuno ženstvenom ženskošću - lutkama, transfer energije libida, analna fiksacija u kreativnost kuvanja lutaka... plus ogledanje žrtve i agresora, žrtva koja postaje agresor... šta ja znam, ima tu dosta psihoanalitičkog materijala... žižekovskog štofa

Albedo 0

a? :)

sigurno da ima psihoanalitičkog materijala, ali lutke su me zbunjivale. Sad sam tek nešto pohvatao, ali mislim da je više Delez nego Žižek...

Son of Man

Albedo 0

šta se to Žika odlučio da pređe u horor vode haha

skidam

Albedo 0

Dobar Sektor!

Nije nešto mnogo originalan, ali za jedan domaći film ovo je super. 

crippled_avenger

Evo jednog kratkog studentskog filma koji nije horor ali je dobio nagradu za eksperimentalni film na kratkom mestu, back in the day...

http://vladimir.djukelic.com/Free.Fall.2004.PAL.H264.mov

grofpidza

ehej ljudi jel ima neko da mi kaze gde da nadjem il pozajmi film Glad,ja sam ga gledao bas davno,al devojka nije pa da joj pokazem kako coek montira :)

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

crippled_avenger

Albedo 0

pogledah eSNUFF, i nije mi jasno zašto se zove ''e''SNUFF, osim ako se ne misli na - esnaf?

u svakom slučaju, ovo je već pravi srpski film u kojem sve može postati predmet sprdnje, a nije ni čudo da u domaćem filmu dobru ribu zamijene guzovi sredovječnog muškarca.

S druge strane, skoro suludo je da je youtube izbacio scenu sa Batom iz filma U RALJAMA ŽIVOTA zbog cenzure, a da eSNUFF može da prođe.

Alexdelarge

NATAŠA KANDIĆ TROŠI MILIONE ZA HOROR SPOTOVE!

Regionalna komisija za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima za tri godine potrošiće više od 3,5 miliona evra iz donacija za kampanju u kojoj kosturi kucaju na pisaćim mašinama!

BEOGRAD - Morbidni horor u režiji Nataše Kandić!
Više od tri i po miliona evra za nepune tri godine Koalicija za Rekom (Regionalna komisija za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima) potrošiće na ,,utvrđivanje činjenica i kazivanje istine na zapadnom Balkanu"!

Jedan od ciljeva Rekoma, za šta su snimljeni i promotivni spotovi, jeste da se sazna ko su žrtve zločina na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Za direktorku Fonda za humanitarno pravo Natašu Kandić, koja je pokrenula inicijativu za osnivanje Rekoma, spotovi su primereni i daju jasnu poruku o mračnoj prošlosti i zločinima koji su se desili.

- Strašno je ono što se desilo, a ne spotovi koji se prikazuju - kratko će Kandićeva.
Kad smo probali da je upitamo koliko sve to košta, ona nam je zalupila slušalicu! Reklame, u kojima se pojavljuju ljudski kosturi i lutke s polomljenom glavom, radio je poznati reditelj Slobodan Šijan. Ni on nije želeo da nam pojasni koliko je to koštalo.
U budžetu na sajtu Rekoma navodi se da je samo za troškove dizajna, štampanja, radio i video produkcije potrošeno više od 40.000 evra, za troškove emitovanja spotova oko 90.000, a za promociju oko 5.000 evra.

Gej aktivista Predrag Azdejković za Kurir kaže da, iako podržava ideju o Rekomu, ima mnogo zamerki.

- Mnogi su me pritiskali da se manem kritike Nataše Kandić jer to nije pametno, što sam i učinio. Onda su se pojavili promo filmovi i više nisam mogao da se obuzdam. Spotovi su velika uvreda za žrtve, jer su loše osmišljeni i apsolutno amaterski urađeni. Treba da dobijemo želju da se potpišemo ispod inicijative Rekoma, a jedino što mogu da uradim dok gledam te spotove jeste da prasnem u smeh - objašnjava Azdejković i dodaje da je tragično koliko je novca spucano na ,,glupu medijsku kampanju":

- Planirane su i pozorišne predstave. Jedva čekam da ih vidim, to će tek biti smejurija.

Ko je pisao scenario?!

U spotu ,,Igra" kostur se pojavljuje iz zemlje i hvata devojčicu za ruku. U spotu ,,Lutka" lutka s polomljenom glavom (prethodno joj je vojnik čizmom polomio glavu) kuca pismo na pisaćoj mašini, dok se u pozadini čuje njen glas koji objašnjava da je ,,jedan čika u uniformi" ubio njene roditelje, a onda i nju, i da ne zna gde su je zakopali, te da se pretvara da je živa i čeka da je neko nađe. U poslednjem spotu ,,Kostur" priča je slična, s tim što pismo kucaju ruke kostura.

Detalji Rekomovog budžeta (od 15. decembra 2008. do 31. jula 2011):

* Medijska kampanja     632.169 evra
* Osoblje za medijsku kampanju     108.080 evra
* Članovi kreativnog tima
* za medijsku kampanju     48.111 evra
* Administrativni troškovi     17.700 evra
* Faza I Rekom kampanje     139.318 evra
* Proizvodni troškovi     41.318 evra
* Troškovi emitovanja     89.624 evra
* Faza II Rekom kampanje     101.343 evra
* Faza III Rekom kampanje     217.617 evra
Ukupan budŽet koalicije: 3.544.742 evra

http://www.kurir-info.rs/vesti/natasa-kandic-trosi-milione-za-horor-spotove-89673.php
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Josephine

Kurir je baš izvor od poverenja.

Alexdelarge

neces valjda da kazes da su sve ovo izmislili? zasto bi lagali?

Josephine

Alexdelarge

teza da takozvana zuta stampa ostvaruje bogzna kakav profit potice iz redova takozvanih ozbiljnih novina. takozvane ozbiljne novine stampaju svoje dosadne tekstove, kolportiraju svoje bedaste vesti i analize, koje niko ziv ne zeli da cita, i koje samim tim niko i ne kupuje. ko ume da cita novine, zna da u kuriru ima vise istine nego recimo u vecernjim novostima ili politici, a citanje kurira povrh svega i uzbudjuje zivce.

Josephine

Znam iz prve ruke kako Kurir objavljuje vesti i proizvodi skandale.

Lik zaposlen na faxu (iz svoje kancelarije, u prisustvu svedoka), koji ima nešto protiv jedne druge osobe sa istog faxa, pozove urednika Kurira, koji mu je komšija. Obavesti ga da ima "vest" i da bi ga zamolio da to objavi. Ovaj pristaje da objavi "vest" izvučenu iz konteksta, a da je pri tom:

a) ne proveri
b) odštampa izjavu lika zaposlenog na faxu pod lažnim imenom studenta, kako bi vesti dao legitimnost
c) ne traži izjavu druge strane o kojoj senzacionalistički, bez provere i po narudžbini/molbi piše; pri tom ošteti reputaciju i ugled te osobe, proizvodeći masovnu histeriju u štampi, baziranu na informaciji zlonamerno izvučenoj iz konteksta.

Tako radi Kurir u kom "ima više istine" nego u nekim drugim novinama. Da nisam videla i osetila na sopstvenoj koži, ne bih ni davala prvobitnu izjavu o Kuriru.

Alexdelarge

izlozeno mi deluje kao modus operandi novinara i novina od kada je sveta i veka. zasto mislis da je to specifikum kurira?

Josephine

Ne mislim.
Mislim da u Kuriru nema "više istine nego u Večernjim novostima i Politici".

Albedo 0

U svakom slučaju, osobe koje dobijaju takvo mjesto u novinama najčešće su ga i zaslužile, makar ta konkretna optužba bila lažna. Jebote, ne dešava se meni da me jebu preko novina, ne dešava se frizeru koji me šiša, i pošteno radi svoj posao decenijama, ne dešava se poštenim ljudima, jednostavno je tako. Ne kažem da ne postoje izuzeci, ali to su promili ''oklevetanih'' ljudi.

Jedan s faksa ocrnio drugog sa faksa, velika je vjerovatnoća da su oba govnari. To je kao da se neko čudi da u Kuriru piše da je D. prostitutka. Ona to naravno nije, što ne znači da nije zaslužila da Kurir baš to objavi. Jednostavno, neke osobe ne mogu da žalim, a Kurir je carsko smeće, muda k'o lubenice.

Josephine

Dobro, bre, umeš li ti da izjaviš ljubav malo nežnije?