• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Prepoznajmo nevolju na vreme...

Started by Boban, 20-08-2009, 11:45:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Perin on 25-08-2009, 00:33:31
A ja nikakve teorije nisam ni primetio ovde, nego samo da se raspravlja o gejevima..XD
QuoteStvari treba nazvati pravim imenima. Neka žive svoj život, ali nemoj da nam turaju prst u oko i lupaju u šerpe da obznane svoje stanje.

Upravo - evo Boban je izneo i moje mišljenje.

boban je skroman. ipak bi trebalo pronaci idejni zacetnik peder-parada i izvesti mu malo scijalni problem da i on dokaze svoju demokraciju, civilizaciju i cojstvo.

vilja

Quote from: tiha voda on 25-08-2009, 00:22:31

Vilja : Kontam na sta ciljas, da ne duzim probacu skratiti.. i bolesna osoba moze biti dobra osoba. Ali ona je i dalje bolesna. I onaj sto jede tudji izmet mozda je u odnosu sa drugim ljudima dobar, mozda pomaze ljude, human je , ali on je za mene i dalje u jednom smislu bolestan i izopacen. Slicno je i u vezi gej/lezbo popluacije.

Tihi, ti mi ipak nisi odgovorio na pitanje. Da li si pričao ili se družio sa nekim ko se deklariše kao gay ? U redu, ne moraš da mi odgovoriš, vidim da nisi....

Eriops

Nisam Vilja, ali jednostavno u startu su mi odbojni zbog te orijentacije.

mac

Ygg je izneo novi problem, kako se homoseksualnost ogleda u naše izglede na opstanak. Ne znam kako, ali ako pretpostavimo da su homoseksualci postojali oduvek, da ih u određenom procentu ima u čitavom životinjskom svetu, i da fauna još postoji, zaključak je da to nije bitan problem.

Stanovnici Malezije i okoline imaju gušću krv nego što je normalno. U ostatku sveta to bi predstavljalo problem, ali tamo je to vid zaštite od malarije. Možda i različita seksualna orijentacija ima neki razlog koji trenutno ne razumemo.

Alex

Quote from: Gwydion on 25-08-2009, 00:37:25
Quote from: Boban on 25-08-2009, 00:18:30
Najnovija istraživanja pokazuju da se među muškarcima nalazi 7.5% onih koji su greškom prirode sa pogrešnim polom u glavi, a među ženama 1.5%... dakle, oko 4.5% ljudske populacije pripada korpusu onih kojima su pobrkani lončići.
To treba posmatrati upravo tako.
Nije normalno i nije pozitivno; ne treba proganjati, ali ni dopustiti da se glorifikuje ta greška prirode. Stvari treba nazvati pravim imenima. Neka žive svoj život, ali nemoj da nam turaju prst u oko i lupaju u šerpe da obznane svoje stanje.

Krajnje pogrešni procenti. Koliko se ja sećam obično se uzima da je broj muškaraca naklonjenih drugom polu u nekom društvu od 25 do 40 %. Tu ulaze i takozvani biseksualci, a njih u Srbiji ima mnogo više nego što mislite. Kod žena ti su procenti mnogo veći. Od 60 do 80 % žena ima naklonost i prema ženama, tu govorim o biseksualkama. Čisto lezbijki ima mnogo manje, ne znam tačan procenat. I ja mislim da su dve žene koje se ljube mnogo lepa stvar i da to treba podržavati, negovati i po mogućstvu odvesti obe u krevet ...

A Milošević je izazvao raspad Jugoslavije.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Gwydion

Quote from: Alex on 25-08-2009, 00:46:17
Najnovija istraživanja pokazuju da se među muškarcima nalazi 7.5% onih koji su greškom prirode sa pogrešnim polom u glavi, a među ženama 1.5%... dakle, oko 4.5% ljudske populacije pripada korpusu onih kojima su pobrkani lončići.
Nije normalno i nije pozitivno; ne treba proganjati, ali ni dopustiti da se glorifikuje ta greška prirode. Stvari treba nazvati pravim imenima. Neka žive svoj život, ali nemoj da nam turaju prst u oko i lupaju u šerpe da obznane svoje stanje.

Krajnje pogrešni procenti. Koliko se ja sećam obično se uzima da je broj muškaraca naklonjenih drugom polu u nekom društvu od 25 do 40 %. Tu ulaze i takozvani biseksualci, a njih u Srbiji ima mnogo više nego što mislite. Kod žena ti su procenti mnogo veći. Od 60 do 80 % žena ima naklonost i prema ženama, tu govorim o biseksualkama. Čisto lezbijki ima mnogo manje, ne znam tačan procenat. I ja mislim da su dve žene koje se ljube mnogo lepa stvar i da to treba podržavati, negovati i po mogućstvu odvesti obe u krevet ...

Milošević jeste izazvao raspad Jugoslavije, a to što ste vi ovde lupetali da je Mesić bio predsednik u vreme kada je to Dizdarević, a HDZ nije ni postojao, niti je iko u SFRJ (sem DB i sličnih koji su se bavili takvima) znao ko je Mesić samo pokazuje diletantizam tebe i tebi sličnih.  A ove brojke nisam ja izmislio. To su brojke koje cirkulišu u stručnoj literaturi i po njima je oko 10% muškaraca u nekom društvu gej, a do 40% su biseksualni. taj broj se odnosi na one koji su imali odnos sa muškarcem, dakle ne uljučuje i latentne želje. Ljudi radili studije i to su brojke koje su dobijene statistički. Mislim da je rezuiltat bio manji od 40, recimo 35 ili 36%, ali tu treba dodati da jebroj uvek malo veći, zbog stida, nego što to priznaju ispitanici.

Alex

Quote from: Gwydion on 25-08-2009, 00:59:45

Milošević jeste izazvao raspad Jugoslavije, a to što ste vi ovde lupetali da je Mesić bio predsednik u vreme kada je to Dizdarević, a HDZ nije ni postojao, niti je iko u SFRJ (sem DB i sličnih koji su se bavili takvima) znao ko je Mesić samo pokazuje diletantizam tebe i tebi sličnih.  A ove brojke nisam ja izmislio. To su brojke koje cirkulišu u stručnoj literaturi i po njima je oko 10% muškaraca u nekom društvu gej, a do 40% su biseksualni. taj broj se odnosi na one koji su imali odnos sa muškarcem, dakle ne uljučuje i latentne želje. Ljudi radili studije i to su brojke koje su dobijene statistički. Mislim da je rezuiltat bio manji od 40, recimo 35 ili 36%, ali tu treba dodati da jebroj uvek malo veći, zbog stida, nego što to priznaju ispitanici.

Za raspad Jugoslavije zaslužne su zapadne, kapitalističke zemlje. 

Bolje bi bilo da sam "izmisliš" neku brojku, to bi značilo da si počeo da razmišljaš, zaključuješ, istražuješ a ne samo usvajaš pročitano.

Svaka treća žena je bila žrtva seksualnog zlostavljanja u detinjstvu, 80% ljudi su gej, 93% ljudi umre od raka. Ovakve brojka su svakog dana u novinama.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Nightflier

Quote from: Meho Krljic on 24-08-2009, 21:30:51
Ne, pitanje je "jel' to OK?", bar ga je tako formulisao Tiha Voda, dakle, ne "kako bi se osećao" nego šta bi uradio. Mislim da sam objasnio zašto je pitanje u startu pogrešno u ovoj raspravi.

Ali, Meho, Dina ti, kako bi se osećao da ti mačor dovede dečka kući da prespava? 'Ajde sad, da te vidim pred ovim argumentom! :?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

vilja

Quote from: tiha voda on 25-08-2009, 00:45:39

Dobro, a recimo da ti nabolji drug, ili drugarica prizna da je gay, odnosno lezbejka, šta bi uradio ? Pazi, radi se o najboljem drugu, ili drugarici. Prestao bi da se družiš s njima ? Istog momenta bi ti postali odbojni? Naterao bi ih da se leče jer su bolesni? Šta....?

Na ovo ne moraš da mi odgovoriš. U stvari, nemoj da mi odgovoriš. Meho bi sad rekao da nije korektno da te to pitam.... Ali ja mislim da bi ti verovatno promenio svoj stav da poznaješ nekog ko je gay ili lezbejka.

Alex

To su brojke koje cirkulišu u stručnoj literaturi i po njima je oko 10% muškaraca u nekom društvu gej, a do 40% su biseksualni. taj broj se odnosi na one koji su imali odnos sa muškarcem, dakle ne uljučuje i latentne želje. Ljudi radili studije i to su brojke koje su dobijene statistički. Mislim da je rezuiltat bio manji od 40, recimo 35 ili 36%, ali tu treba dodati da jebroj uvek malo veći, zbog stida, nego što to priznaju ispitanici.

Ogroman broj ljudi je imao homoseksualno iskustvo.

Homoseksualno iskustvo se često pogrešno prevodi ili razume kao homoseksualni odnos. U homoseksualna iskustva spada i pokazivanje polnog organa osobi istog pola, zajedničko masturbiranje, dodorivanje/'vatanje - kod tinejdžera itd.

Ne treba brkati homoseksualizam kao prirodnu fazu u pubertetu, tipa maštanja/razmišljanja o tome kako "izgledaju" pripadnici istog pola i konkretnijih igrarija, sa pravim homoseksualizmom koji podrazumeva nemogućnost privlačenja osoba suprotnog pola, zaljubljivanje u osobe istog pola u zrelom dobu i sl.

Jesi li gledao Kinsija i njegove stepene homoseksualnosti kod ljudi (od 1-5). Ne kažem da je njegovo istraživanje i teorija 100% tačna i da nije prevaziđena, ali uzmi sledeću analogiju - dobar/loš.

Loš čovek nije onaj koji ima neku lošu osibinu (to smo svi mi), nego onaj kod koga dominiraju negativne osobine nad pozitivnim.

Gwydion

Quote from: Alex on 25-08-2009, 01:06:23

Milošević jeste izazvao raspad Jugoslavije, a to što ste vi ovde lupetali da je Mesić bio predsednik u vreme kada je to Dizdarević, a HDZ nije ni postojao, niti je iko u SFRJ (sem DB i sličnih koji su se bavili takvima) znao ko je Mesić samo pokazuje diletantizam tebe i tebi sličnih.  A ove brojke nisam ja izmislio. To su brojke koje cirkulišu u stručnoj literaturi i po njima je oko 10% muškaraca u nekom društvu gej, a do 40% su biseksualni. taj broj se odnosi na one koji su imali odnos sa muškarcem, dakle ne uljučuje i latentne želje. Ljudi radili studije i to su brojke koje su dobijene statistički. Mislim da je rezuiltat bio manji od 40, recimo 35 ili 36%, ali tu treba dodati da jebroj uvek malo veći, zbog stida, nego što to priznaju ispitanici.

Za raspad Jugoslavije zaslužne su zapadne, kapitalističke zemlje.  

Bolje bi bilo da sam "izmisliš" neku brojku, to bi značilo da si počeo da razmišljaš, zaključuješ, istražuješ a ne samo usvajaš pročitano.

Svaka treća žena je bila žrtva seksualnog zlostavljanja u detinjstvu, 80% ljudi su gej, 93% ljudi umre od raka. Ovakve brojka su svakog dana u novinama.

Milošević je razvbio Jugoslaviju jer je bio idiot koji je pokušavao da realizuje memorandumske gluposti o svim Srbima u jednoj državi. I na kraju je i uspeo u tome, ali ih jesve sabio u ovo malo zemlje što mu je ostalo. Da nije nezakonito oborio Ustav SFRJ ne bi nacionalisti u ostalim republikama imali čime da plaše gradjane tih republika i da raspiruju svoje vlastite nacionalizme. A te zapadne i kapitalističke zemlje su podržavale Miloševića, a to su radile jer su htele celu Jugoslaviju u EU na ćemu se radilo od kraja osamdesetih što ti naravno ne znaš niti ćeš znati,  no ta podrška je izgubljena bombardovanjem Dubrovnika.  
Što se tiče brojki tu nema nošta da se zamišlja. Da bih ja došao do brojki trebalo bi da radim istraživanje na odgovarajućim uzorcima, nakon čega bih mogao da dobijem takve procente. Ti i dalje maštaj, misli da će Srbija biti u granicama karlovac/karlobag/Ogulin/Mars... a ja biram da budem normalan i da se držim podataka koje je neko dobio na osnovu istraživanja. Ako nisi znao izmedju misliti svojom glavom i fantazirati ima puno razlike, ja radim ovo prvo, a ti ovo drugo...

Dragan_VS

Quote from: vilja on 25-08-2009, 01:11:41

Dobro, a recimo da ti nabolji drug, ili drugarica prizna da je gay, odnosno lezbejka, šta bi uradio ? Pazi, radi se o najboljem drugu, ili drugarici. Prestao bi da se družiš s njima ? Istog momenta bi ti postali odbojni? Naterao bi ih da se leče jer su bolesni? Šta....?

Na ovo ne moraš da mi odgovoriš. U stvari, nemoj da mi odgovoriš. Meho bi sad rekao da nije korektno da te to pitam.... Ali ja mislim da bi ti verovatno promenio svoj stav da poznaješ nekog ko je gay ili lezbejka.
Evo, recimo meni, bi bilo svejedno, isto bih se družio sa njim, a nek svoje seksualno opredeljenje zadrži za sebe. xremyb
Polako komšije, ne može samo da se uđe, da se ruši tuđe...

Alex

Quote from: Dragan_VS on 25-08-2009, 01:20:23

Evo, recimo meni, bi bilo svejedno, isto bih se družio sa njim, a nek svoje seksualno opredeljenje zadrži za sebe. xremyb

Takođe. Najbolji prijatelj bi znao da mu nisi najbolji sagovornik za njegova intimna pitanja, jer te zna.

Gwydion

Quote from: Alex on 25-08-2009, 01:16:58

To su brojke koje cirkulišu u stručnoj literaturi i po njima je oko 10% muškaraca u nekom društvu gej, a do 40% su biseksualni. taj broj se odnosi na one koji su imali odnos sa muškarcem, dakle ne uljučuje i latentne želje. Ljudi radili studije i to su brojke koje su dobijene statistički. Mislim da je rezuiltat bio manji od 40, recimo 35 ili 36%, ali tu treba dodati da jebroj uvek malo veći, zbog stida, nego što to priznaju ispitanici.

Ogroman broj ljudi je imao homoseksualno iskustvo.

Homoseksualno iskustvo se često pogrešno prevodi ili razume kao homoseksualni odnos. U homoseksualna iskustva spada i pokazivanje polnog organa osobi istog pola, zajedničko masturbiranje, dodorivanje/'vatanje - kod tinejdžera itd.

Ne treba brkati homoseksualizam kao prirodnu fazu u pubertetu, tipa maštanja/razmišljanja o tome kako "izgledaju" pripadnici istog pola i konkretnijih igrarija, sa pravim homoseksualizmom koji podrazumeva nemogućnost privlačenja osoba istog pola, zaljubljivanje u sobe istog pola u zrelom dobu i sl.

Jesi li gledao Kinsija i njegove stepene homoseksualnosti kod ljudi (od 1-5). Ne kažem da je njegovo istraživanje i teorija 100% tačna i da nije prevaziđena, ali uzmi sledeću analogiju - dobar/loš.

Loš čovek nije onaj koji ima neku lošu osibinu (to smo svi mi), nego onaj kod koga dominiraju negativne osobine nad pozitivnim.

Mislim da su ovakva istraživanja radjena na uzorku odraslih osoba, dakle onima koji su prošli adolescentski period. Postoje različiti metodi statističke obrade takvih podataka, čisto primera radi mnogi kritikuju aktuelni ovdašnji izveštaj o stanju razvijenosti regiona jer se ne slažu sa metodom koji je korišten u odredjivanju procenata, ali brojke pri različitim metodama ne variraju drastično. I mnogo su veće od tog broja kioji je ovde naveden. Da se razumemo, ja ne priznajem to biseksualci. Meni je čim neko ima seks sa drugim muškarcem homoseksualac. tako da taj broj ovde naveden može biti nešto manji od broja onih striktih gejeva koji imaju odnose samo sa muškarcima. Ali ako uzmemo sve one koji imaju istospolne odnose, ili bar maštaju o njima. taj broj je onda u jednoj populaciji ogroman.

Nightflier

Even if the corpse says yes, it's still necrophilia. Dakle, nije bitno da li neko nekoga poznaje u ovakvom ili onakvom izdanju, već je bitno kakve su norme društva u kojem živimo. Te norme mogu da se poštuju ili ne poštuju; ako se ne poštuju, mora se učiniti razlika između želje za menjanjem društva i želje za razgradnjom tog društva. Ukoliko se želi promena, valja iznaći način koji je najmanje destruktivan po društvo u celini i pojedinca koji želi da menja stvari. Moj pradeda je običavao da uči mlađe rečima: "Tiha voda breg roni. Mali kamen kola obara. Zlatna reč i gvozdena vrata otvara." To ponekad valja primeniti i na građanske proteste. Srbija nije društvo aparthejda u kojem se homoseksualci vešaju. U mom mestu, koje ima manje od 2000 stanovnika, decenijama je živeo deklarisani homoseksualac i pri tom lečio ljude u domu zdravlja. Žabarci su diljem bivše SFRJ bili sinomim za idiote sklone tuči, ali tom čoveku niko nikada ni ružnu reč nije uputio. Biće da su ga gledali najpre kao čoveka, pa kao lekara, a tek naposletku kao, da prostite, pedera. Međutim, on nije sebe sveo na seksualni identitet. Do kraja života njemu je nadimak bio "doktor". S druge strane,  ponekad se,zarad društvene kohezije moraju podneti žrtve na oltaru otadžbine - a te žrtve su najčešće manjine tipa homoseksualaca, Roma, fantastičara i ostalih sektaša. I to je sasvim u redu. U redu je stoga što je reč o mehanizmu ugrađenom u mali mozak ljudske vrste. Na kraju će preživeti najizdržljiviji i najsnalažljiviji. Na kraju krajeva, Haksli je bar nama dao recept kako se izlazi na kraj sa odbacivanjem od strane zajednice.

I da, ja znam popriličan broj homoseksualaca ovog i onog pola. Neke od njih bi bez imalo griže savesti nabio na kolac (od rosvaja, narafski) nasred Terazija, dok druge jako cenim i poštujem i kao ličnosti i kao profesionalce u svojim delatnostima. Dakle, učesnike gej parade mogu samo da posmatram blago sažaljivo, jer samo gore čine svom deklarisanom cilju, praveći za sebe problema tamo gde ih nema, ili bar ne u tolikoj meri. S treće strane, raduje me što je policija ponovo u rukama SPS-a, tako da verujem da će opet neka navijačka budala da zagine. I pre nego što krenete da solite o policijskoj brutalnosti, podsetiču vas da uloga policije nije čuvanje zakona i šta ti ja znam. Uloga policije je da fizičkom silom brani odluke državnih organa, baš kao što je definicja države "organizacija sa monopolom fizičke prinude". Dakle, jedva čekam paradu. Taman će Ivica da pokupi poene ako panduri pomlate i jedne i druge.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Alex

Quote from: Gwydion on 25-08-2009, 01:27:18. Meni je čim neko ima seks sa drugim muškarcem homoseksualac. tako da taj broj ovde naveden može biti nešto manji od broja onih striktih gejeva koji imaju odnose samo sa muškarcima. Ali ako uzmemo sve one koji imaju istospolne odnose, ili bar maštaju o njima. taj broj je onda u jednoj populaciji ogroman.

Gwydione na momente mi deluješ kao inteligentna osoba, a na momente kao izgubljen slučaj.

Čovek koji je u životu 17500 puta ima odnos sa osobom suprotnog pola, a jednom sa osobom istog, pa makar to bio totalno pravi homoseksualni odnos, nikako ne može biti homoseksualac, kao što nepušač koji je probao cigaretu nije pušač.

Ako uzmemo u obzir one koji maštaju, hajde da uzmemo i one koji su nekada na filmu videli homoseksualne likove i nisu pobegli i da taj procenat lepo zaokružimo na 100%.

Ali, pre toga da osudimo na smrt svakog "ubicu", koji je makar jednom pomislio kako bi nekog ubio - zadavio, rascopao mu glavu...

Gwydion

Quote from: Alex on 25-08-2009, 01:35:33
Quote from: Gwydion on 25-08-2009, 01:27:18. Meni je čim neko ima seks sa drugim muškarcem homoseksualac. tako da taj broj ovde naveden može biti nešto manji od broja onih striktih gejeva koji imaju odnose samo sa muškarcima. Ali ako uzmemo sve one koji imaju istospolne odnose, ili bar maštaju o njima. taj broj je onda u jednoj populaciji ogroman.

Gwydione na momente mi deluješ kao inteligentna osoba, a na momente kao izgubljen slučaj.

Čovek koji je u životu 17500 puta ima odnos sa osobom suprotnog pola, a jednom sa osobom istog, pa makar to bio totalno pravi homoseksualni odnos, nikako ne može biti homoseksualac, kao što nepušač koji je probao cigaretu nije pušač.

Ako uzmemo u obzir one koji maštaju, hajde da uzmemo i one koji su nekada na filmu videli homoseksualne likove i nisu pobegli i da taj procenat lepo zaokružimo na 100%.

Ali, pre toga da osudimo na smrt svakog "ubicu", koji je makar jednom pomislio kako bi nekog ubio - zadavio, rascopao mu glavu...
[/quot
Quote from: Alex on 25-08-2009, 01:35:33

Šmrc, tvoje mišljenje o meni me je tako rastužilo i toliko m ije bitno da nemožeš ni da zamisliš... no da ti ja sad nekestvari objasnim. Neko je hetero jer ga mušlarci NE PRIVLAČE. Ako neko ima odnos sa muškarcem, digne mu se na drugog tipa ili doživi orgazam, to znači da on nije hetero već da je gay. Nebitno koliko je to puta radio, bitno je da je imao reakciju kakvu imaju gejevi. A hetero je onaj kome se diže, da izvineš na izrazu, na žene. Ne bitno koliko je puta spavao sa ženama. A tvoja logika mi liči na ono što se ponekad vidi na onim sms oglasima po lokalnim televizuijama: takav i takav tip traži sportskog takvog i takvog tipa. Onda ide broj telefona i završetak poruke koji glasi PEDERI MARŠ!. Znači on sportista i faca traži istog takvog tipa, ali nije peder i mrzi pedere?!? Ali stvari jednostavno ne idu tako... ili neko jeste ili nije.

vilja

Alex & Dragan VS @: Dakle nastavili biste druženje nakon priznanja najboljeg druga da je gay? Ne bi vam bi odvratan? Ne bi mislili o njemu kao o zglavkaru, crvu ili nekoj drugoj životinji? To je vaš prijatelj zar ne? E vidite, i ja imam gay prijatelje i ne bih želela da neko o njima unapred misli da su odvratni, zglavkari, crvi, itt...samo zato što ih ne poznaje. :)

Alex

Quote from: vilja on 25-08-2009, 02:03:26
Alex & Dragan VS @: Dakle nastavili biste druženje nakon priznanja najboljeg druga da je gay? Ne bi vam bi odvratan? Ne bi mislili o njemu kao o zglavkaru, crvu ili nekoj drugoj životinji? To je vaš prijatelj zar ne? E vidite, i ja imam gay prijatelje i ne bih želela da neko o njima unapred misli da su odvratni, zglavkari, crvi, itt...samo zato što ih ne poznaje. :)

Ne Viljo, odvratne su gej parade, onakve kakve smo ih viđali na tv, po svetskim gradovima, sa osobama obučenim u idiotsku odeću koje se idiotski ponašaju naočigled sveta.
Takav PRIZOR je oduran i zato takvu manifestaciju mnogi, unapred, ne podržavaju.
Jel ti sad jasno?

Meni lično to i nije bitno, nisam u Beogradu, a i da jesam ne bi mi nešto previše smetalo. Samo sam pokušao da vam objasnim zašto običnom svetu smeta.
I zašto je to normalno da im smeta.

Prirodno, što bi neki rekli.

Dry-Na-Nord

Quote from: Gwydion on 24-08-2009, 16:35:33
Ovaj privid logike je potpuno netačan. Zašto? Zato što su nacistri i homoseksualci različite kategorije gradjanana. Nacizam je rasna teorija i svaki nacista, po defaultu, ima tendenciju da pobije Jevreje, Rome i još neke druge kategorije stanovništva. To nije legitimno, kao što ni kanibalizam ili pedofilija ne bi bili legitimni. U tom smislu nacizam ugrožava deo kolektiviteta koji ubistvo kao takvo ne priznaje kao kategoriju na koju se može polagati pravo. Sem naravno u nužnoj samoodbrani. Homoseksaualci pak nisu pretnja po kolektivitet i njihova parada seodnosi na njihovu želju da budu priznati kao ravnopravni deo kolektiviteta. Ne da i nekoga ubiju. A što se tiče ovoga da neki homoseksaulci siluju, siluju i heteroseksualci. Ako bi uzeli procentualno koliko je hetero, a koliko gej registrovanih slučajeva silovanja hajde da pogadjamo čiji bi skor bio veći? Ili recimo procenat pedofilije gdesu akteri bili gejevi, a gde heteroseksualci? Po tim statističkim podacima homoseksualci su mnogo manja opasnost za društvo od heteroseksualaca. I šta ćemo sada? Da i dalje slediomo tvoju i Pingvinovu logiku po kojoj bi mogli da stavimo vesti o nekim taksistima koji su silovali mušterije, devojke ponekad i maloletne, te da na osnovu toga tvrdimo da se ne sme dozvoliti protest taksista zato što oni siluju? Po toj logici to što svaki taksista nije i silovatelj vama ne bi značilo ništa, jer njih tri ili četiri jesu bili. I nije ti baš neka logika.

Za tebe postoje različite kategorije građana? Bolje bi bilo da razmisliš šta implicira ova tvoja formulacija...

Za razliku od tebe, za mene ne postoje različite kategorije građana. Norma se prema njima primenjuje univerzalno, nezavisno od sadržaja. Da li ljudi treba da imaju slobodu okupljanja. Slažemo se da treba. E, ti onda praviš izuzetak kada nacošima ne dozvoljavaš tu slobodu, a zbog naknadno otkrivenog sadržaja. I ja onda kažem da nacoši dok viču i mašu svastikama, nikog ne ubijaju, ranjavju, potkradaju i sl. Jer, pazi. Nisu to irelevantne stvari. To ti je suština pravne norme. Ispunjenost dispozicije omogućava sankciju. A po tebi eventualna potencijalna mogućnost ispunjena dispozicije (koja se jedino može meriti nepreciznom skalom verovatnoće) treba da izrodi sankciju. To nije ništa drugo nego princip predostrožnosti kojim se može braniti zabrana ama baš svega. Ali to me ne čudi imajući u vidu tvoje verovanje u omnipotenciju pravnog regulisanja svega i svačega, što već videh na nekim drugim temama.

Da ne govorim dalje kako koristiš psihologistički argument da se određeni ljudi useravaju od straha dok nacoši marširaju, a sve ličeći na ove što se istim argumentom brane od gej parade.

Da završim ovako: Ne znam da li parada treba da bude održana, jer ne mogu da odlučujem šta drugi "treba" ili "ne treba" da rade, niti moji receptori za empatiju mogu da obuhvataju ceo svet. Homoseksualci bi za mene bili sasvim normalna pojava i sa njom i bez nje. Ako parada bude održana, onda je prioritet zaštita bezbednosti učesnika okupljanja (kao i na svakom drugom mitingu). Ako dođe do povrede bezbednosti onda se počinioci moraju sankcionisati. Ne zato što su homofobi ili nacisti, već zato što su ugrozili drugog čoveka. Bez sadržaja.

Gwydion

Quote from: Dry-Na-Nord on 25-08-2009, 02:36:29
Quote from: Gwydion on 24-08-2009, 16:35:33
Ovaj privid logike je potpuno netačan. Zašto? Zato što su nacistri i homoseksualci različite kategorije gradjanana. Nacizam je rasna teorija i svaki nacista, po defaultu, ima tendenciju da pobije Jevreje, Rome i još neke druge kategorije stanovništva. To nije legitimno, kao što ni kanibalizam ili pedofilija ne bi bili legitimni. U tom smislu nacizam ugrožava deo kolektiviteta koji ubistvo kao takvo ne priznaje kao kategoriju na koju se može polagati pravo. Sem naravno u nužnoj samoodbrani. Homoseksaualci pak nisu pretnja po kolektivitet i njihova parada seodnosi na njihovu želju da budu priznati kao ravnopravni deo kolektiviteta. Ne da i nekoga ubiju. A što se tiče ovoga da neki homoseksaulci siluju, siluju i heteroseksualci. Ako bi uzeli procentualno koliko je hetero, a koliko gej registrovanih slučajeva silovanja hajde da pogadjamo čiji bi skor bio veći? Ili recimo procenat pedofilije gdesu akteri bili gejevi, a gde heteroseksualci? Po tim statističkim podacima homoseksualci su mnogo manja opasnost za društvo od heteroseksualaca. I šta ćemo sada? Da i dalje slediomo tvoju i Pingvinovu logiku po kojoj bi mogli da stavimo vesti o nekim taksistima koji su silovali mušterije, devojke ponekad i maloletne, te da na osnovu toga tvrdimo da se ne sme dozvoliti protest taksista zato što oni siluju? Po toj logici to što svaki taksista nije i silovatelj vama ne bi značilo ništa, jer njih tri ili četiri jesu bili. I nije ti baš neka logika.

Za tebe postoje različite kategorije građana? Bolje bi bilo da razmisliš šta implicira ova tvoja formulacija...

Za razliku od tebe, za mene ne postoje različite kategorije građana. Norma se prema njima primenjuje univerzalno, nezavisno od sadržaja. Da li ljudi treba da imaju slobodu okupljanja. Slažemo se da treba. E, ti onda praviš izuzetak kada nacošima ne dozvoljavaš tu slobodu, a zbog naknadno otkrivenog sadržaja. I ja onda kažem da nacoši dok viču i mašu svastikama, nikog ne ubijaju, ranjavju, potkradaju i sl. Jer, pazi. Nisu to irelevantne stvari. To ti je suština pravne norme. Ispunjenost dispozicije omogućava sankciju. A po tebi eventualna potencijalna mogućnost ispunjena dispozicije (koja se jedino može meriti nepreciznom skalom verovatnoće) treba da izrodi sankciju. To nije ništa drugo nego princip predostrožnosti kojim se može braniti zabrana ama baš svega. Ali to me ne čudi imajući u vidu tvoje verovanje u omnipotenciju pravnog regulisanja svega i svačega, što već videh na nekim drugim temama.

Da ne govorim dalje kako koristiš psihologistički argument da se određeni ljudi useravaju od straha dok nacoši marširaju, a sve ličeći na ove što se istim argumentom brane od gej parade.

Da završim ovako: Ne znam da li parada treba da bude održana, jer ne mogu da odlučujem šta drugi "treba" ili "ne treba" da rade, niti moji receptori za empatiju mogu da obuhvataju ceo svet. Homoseksualci bi za mene bili sasvim normalna pojava i sa njom i bez nje. Ako parada bude održana, onda je prioritet zaštita bezbednosti učesnika okupljanja (kao i na svakom drugom mitingu). Ako dođe do povrede bezbednosti onda se počinioci moraju sankcionisati. Ne zato što su homofobi ili nacisti, već zato što su ugrozili drugog čoveka. Bez sadržaja.

Nacizam je ideologija koja ima odredjene postavke na kojima se zasniva i koja se več u praksi pokazala kako funkcioniše. nacističke partije nisu dozvoljene u nekim zemljama, u Evropi su mislim dozvoljene u Danskoj. U Americi su takodje dozvoljeni. Ako si pratio moje postove ja sam lepo napisao da strogo formalno Čanak nije imao nikakav pravni osnov da traži da policija ne izda dozvolu za onaj najavljivani marš. U slučaju da je policija izdala tu dozvolu, a to je bilo planirano, policija bi bila dužna da zaštiti učesnike marša od onih koji protestvuju. To kada bi bilo strogo po slovu zakona. Dozvoliti ili ne takve marševe je druga priča. Ono što se ovde proturalo je identifikacija različitih kategorija gradjana i njihovo vrednosno poistovećivanje. jedni gradjani, homoseksualci, se udružuju da bi tražili svoja prava i da bi se izborili protiv diskriminacije. Drugi gradjani se udružuju, nacisti, da bi postigli diskriminaciju, poželjno i fizičke likvidacije odredjenih kategorija gradjanstva zasnovanih na rasnom i etničom principu. Ma koliko ti pokušavao da svoj post upakuješ u kvazi pametno pakovanje to nisu iste stvari. da ili ne nacistička okupljanja su jedna priča, može i o tome da se otvori tema. Ali ta priča nema veze sa temom da ili ne gej parada. isto kao što nemaju veze ni sve ostale pominjane kategorije. I nije moj argument bio da će se neko usrati od straha, već da nije isto davati legitimitet postojanja jednoj ideologiji koja ima za cilj da neke ne samo preplaši već i pobije i davati legitimitet javnog postojanja homoseksualaca u društvu oko nas. Da ti zato malo to bolje pojasnim, ubijanje ljudi samo zato što su rodjeni neke nacionalnosti ili boje kože nije ok. A gej je ok. Da li ti je sada to jasnije? 

vilja

Quote from: Dry-Na-Nord on 25-08-2009, 02:36:29

Osim što podržavam sve one koji žele da paradiraju, slažem se sa ovim što si napisao Dry-Na-Norde.

Dry-Na-Nord

@Gwydion
A ja tebi ne mogu da objasnim da ti kažnjavaš i zabranjuješ konkretna dela a ne "pismo o namerama o delima".

Vrednosno poistovećivanje građanja (koje ti misliš da se ovde poturalo) je nužan uslov pravedne države. Ti kao privatno lice ih možeš tretirati sa pozicija moralne, intelektualne ili vrednosne superiornosti, ali zakon ne.

Gwydion

Quote from: Dry-Na-Nord on 25-08-2009, 03:13:23
@Gwydion
A ja tebi ne mogu da objasnim da ti kažnjavaš i zabranjuješ konkretna dela a ne "pismo o namerama o delima".

Vrednosno poistovećivanje građanja (koje ti misliš da se ovde poturalo) je nužan uslov pravedne države. Ti kao privatno lice ih možeš tretirati sa pozicija moralne, intelektualne ili vrednosne superiornosti, ali zakon ne.

Prosvjedujem, nisam se zalagao za zabranu ili kažnjavanje  ničega. Samo sam isticao da se postojanjem raznih kategorija manje ili više socijalno nepoželjnih pojava i ponašanja, ne može dovoditi u pitanje pravo homoseksualaca da se javno, na prijavljenom skupu i u okvirima norme (dakle ništa javni seks i golotinja) pojave na prethodno odredjenom mestu za taj dogadjaj.

Ghoul

Quote from: Gwydion on 25-08-2009, 01:27:18Da se razumemo, ja ne priznajem to biseksualci. Meni je čim neko ima seks sa drugim muškarcem homoseksualac.

mnogo ste bre ograničeni.

sva sreća što ovih dana nemam baš vremena za forumašenje, pa ću samo – za sada – da citiram Judith Halberstam koja u eseju F2M: The Making of Female Masculinity (u zborniku Janet Price, Margrit Shildrick, Feminist Theory and the Body : A Reader, Edinburgh University Press, 1999.) piše:

"Some queer identities have appeared recently in lesbian zines and elsewhere: guys with pussies, dykes with dicks, queer butches, aggressive femmes, F2Ms, lesbians who like men, daddy boys, gender queens, drag kings, pomo afro homos, bulldaggers, women who fuck boys, women who fuck like boys, dyke mommies, transsexual lesbians, male lesbians. As the list suggests, gay/lesbian/ straight simply cannot account for the range of sexual experience available."

i zaključuje:
"The transgender community, for example, people in various stages of gender transition, have perhaps revealed the extent to which lesbians and gay men are merely the tip of the iceberg when it comes to identifying sexualities that defy heterosexual definition or the label straight. The breakdown of genders and sexualities into identities is in many ways, therefore, an endless project, and it is perhaps preferable therefore to acknowledge that gender is defined by its transitivity, that sexuality manifests as multiple sexualities, and that therefore we are all transsexuals. There are no transsexuals."
https://ljudska_splacina.com/

Gwydion

Ma u teoriji se uvodi i kategorija trećeg pola i ko zna šta sve još. Sve je to mlaćenje prazne slame i mentalna onanija ra intelektualce. Osnovna diferencija je na to dal nekog uzbudjuju i muški ili samo ženske. A da li uz to naskače i na far od traktora uopšte nije bitno za to je li on ovakav ili je on onakav.

mac

U prirodi ništa nije uključeno/isključeno, uvek postoji neka gradacija. Ima smisla ovo što je Ghoul citirao. Svi smo mi i jedno i drugo, pitanje je samo u obliku i intenzitetu. Oto Vajninger je ipak imao pravo.

scallop

Quote from: Alex on 25-08-2009, 00:30:13
1. homoseksualci su izrodi, mi ih mrzimo i treba ih pobiti
2. homoseksualci su izrodi, mrzimo ih, dopuštamo im da žive, ali neka se kriju, inače teško njima.
3. homoseksualizam je poremećaj, ali nisu oni krivi što su takvi, dajmo im maksimalna prava, prihvatimo ih, oni su deo zajednice (sinovi, kćeri, sestre, braća, ujaci...), ali nećemo propagirati takvo ponašanje, jer ipak nije normalno
4. homoseksualci su potpuno normalni ljudi, samo manjina, kao ljudi sa plavom ili riđom kosom

Alex-ova gradacija bila bi prilično prihvatljiva, da nije u suštini homofobna. No, to je pitanje sposobnosti izražavanja i ono se takođe može gradirati. Ja bih rekao da je homoseksualizam prirodno odstupanje, prisutno kod svih dvopolnih životinja, sa pravom na prava svih drugih u zajednici, ali nećemo to odstupanje tolerisati ni manje ni više od drugih odstupanja. Uz ove ograde - broj 3.

Čitava frtutma oko ovog pitanja jasno ukazuje da većina, zapravo, nema precizan stav i da se sve tvrdnje daju preispitati, jer smo zagovornici sopstvenih stavova, ne uvažavajući tuđe. Tu bih se složio s Patuljkom, kad ne bi bio previše zakukuljen.

Dalje, mislim da je ova rasprava jasno ukazala da je Mehin stav, koji je pamflet protiv Đilasa (kome ni ja nisam previše sklon), podstakao homofobiju umesto da je ublaži i usmeri. Zamislite kako misle oni koji nisu spremni ni za ovakvu raspravu!

Boban je sumirao moj stav, ali su mu podaci uobičajeno proizvoljni. Kao i neki drugi izneti procenti. Zbog toga liberalizacija transeksualnosti jeste proces, ali ja bih težište stavio na ovaj deo Ghoulovog citata: "...therefore we are all transsexuals. There are no transsexuals." Pitanje je da li i koliko ovaj proces treba da bude jedan od "dometa" ove civilizacije, pored svih "dometa" koje posedujemo.

Pošto sam pomenuo dvopolne životinje, gledao sam u jednoj epizodi NG grupu šimpanza, u kojoj je jedan evidentno bio izdvojen. Namerno. Bio je istopolno "sklon". To me podsetilo da sam kao klinac držao golubove i da sam imao jedan par koji se izdvojeno gnezdio na mom tavanu. Postalo mi je jasno šta se događa tek kad sam ustanovio da u njihovom gnezdu obavezno ima četiri jajeta iz kojih se ne izleže ništa. Reprodukcija je iskon. Iz dva jajeta se izležu golubovi, četiri su mućak.

Neću se složiti ni sa našim "psiholozima". Perin bi morao da preispita svoju homofobiju, ona je previše "lična". Miloš namerno vuće ka fragmentaciji problema na individualno, a problem je kolektivan. I slabo mu je parafraziranje Metisona. Metison je pisao o izdvojenosti pojedinca i sudbini takve izdvojenosti. Bojim se da apsolutna transeksualnost ima goru sudbinu od isključive heteroseksualnosti. Zato to jeste dobra tema za apokaliptičnu priču. Ali, mi takvu sudbinu ne želimo, samo upozoravamo na nju, zar ne?

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

Quote from: scallop on 25-08-2009, 10:46:13Bojim se da apsolutna transeksualnost ima goru sudbinu od isključive heteroseksualnosti.

Da, ali to je samo tvoj strah. Čega se to plašiš, da će nestati civilizacija?

scallop

Quote from: mac on 25-08-2009, 11:10:16
Quote from: scallop on 25-08-2009, 10:46:13Bojim se da apsolutna transeksualnost ima goru sudbinu od isključive heteroseksualnosti.

Da, ali to je samo tvoj strah. Čega se to plašiš, da će nestati civilizacija?

To ja, onako, figurativno. Ne plašim se. Pre ću ja nestati.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Franz Xaver von Baader

Quote from: scallop on 25-08-2009, 10:46:13
Ja bih rekao da je homoseksualizam prirodno odstupanje

ajde, rasprava jenjava pa se sada možemo prebaciti na dubioze (a ti kao ljubitelj hardcore polemiziranja ćeš mastiti brke)

vidiš, moram ti gornju izjavu tretirati Braun-Schulz metodom pneumatskog čekića
onakva izjava ne može izaći iz nekoga tko je postojan, kano klisurina. to je rascijepljena izjava (već sam spomenuo šizofreni karakter modernog društva). ona tvrdi da je homoseksualizam odstupanje, i istovremeno bi se ugrizla za jezik i to porekla - zato je tu dodan pridjev prirodno. 'prirodno' kao regulator rigidnosti 'odstupništva'. prirodno' ublažuje spornu formulaciju, a najzanimljivije od svega je da ljudi ovakve konstrukcije rade - baš prirodno! jer rekao bih, da ti nisi uopće osvijestio ovaj vid problema (nisi ga refleksijom dovukao u jasnu svijest) nego si po inerciji upotrijebio ovakav kompenzacijski par - 'prirodno odstupanje'. dakle, uradio si to upravo nesvjesno; za to se pobrinula priroda.

možda se nekima sada čini da tupim i mlatim praznu slamu. ali ne mogu poreći da je scallop izabrao baš formulaciju "prirodno odstupanje". on je mogao izreći kako mu drago, ali ne - upravo je ovako. kompenzirao je jak pojam 'odstupanje' (odstupanje zvuči strašno, tko to može podnijeti samo tako) blagim pojmom 'prirodno' (ako je prirodno onda je normalno, onda je prihvatljivo). primijetit ćete da ljudi teže upravo ovakvim formulacijama; ljudi 'prirodno' naginju kompenzacijama jer je to nekakva blagougodna sredina. ali to je mlaka sredina. a "jer si ni vruć ni hladan, ispljunut ću te iz svojih usta". scallop u plićaku sa mediokritetima? odbijam povjerovati...

osim što sam uputio motridbu publike ka bezvremenim pitanjima, ka pitanjima koja nadilaze običnu realnost i zadiru 's onu stranu', sada ću se svom silinom obrušiti na spornu konstrukciju

homoseksualizam kao prirodno odstupanje?
pa što se ovim želi poručiti? nije to samo bezazlena tvrdnja; to je također ideologija - ideologija mlakih (kako je gore pokazano).
jer ovaj pojam 'prirodno' nije nipošto jasan. premda se naoko čini da je 'prirodno' samorazumljiva kategorija (i tako je scallop upotrebljava), on to nipošto nije. nego je upravo obratno - najpustija apstrakcija bez stvarnog sadržaja, pod koju se može supsumirati što mu drago. iliti, sve na svijetu.

čovjek koji jede fetuse je također prirodno odstupanje. najgnjusnija osoba, koja iz najmanje osobne koristi ubija desetine drugih, nemoćnih i milih, također je prirodno odstupanje. heinrich himmler je isto prirodno odstupanje. dželati u logorima su prirodno odstupanje. rječju, SVE, ama baš sve što postoji je prirodno. na svijetu nema neprirodnih slučajeva.

dakle, ovaj dodatak prirodno je višak. on je balast, pribježište mlakih, široka staza za pakao kojom hodi troma gomila.
čovjek kaže jednostavno: homoseksualizam je odstupanje. tako govore, koji su još ljudi. sve ostalo je bijedna sofisterija...

Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

mac

Možda je hteo da kaže "statistička margina", a da to istovremeno ne zvuči tako bezlično.

Dragan_VS

Da, nastavio bih druženje, normalno da ne bih zbog toga odbacio najboljeg prijatelja, pod uslovom da ja nisam ugrožen.
Šta da rade ljudi koji u familiji imaju homoseksualca, pa zar bi trebalo da ga se odreknu ili nešto još gore?
Polako komšije, ne može samo da se uđe, da se ruši tuđe...

scallop

Quote from: mac on 25-08-2009, 16:47:47
Možda je hteo da kaže "statistička margina", a da to istovremeno ne zvuči tako bezlično.

On uvek kaže ono što hoće. Još na početku sam napisao tako, ali ne bilo rasprave da se ne može iz nekog rukava izvući neki novi adut. Ma koliko beznačajan, na topiku se piše istim slovima.

Pingvin negacijom pokušava da nas obavesti da homoseksualizam jeste. I čovek jeste, ali je on prirodno odstupanje od prirode koja se ne zamajava ovim pitanjem. Priroda to rešava kratkim postupkom, a čovek, budući da je i sam prirodno odstupanje, batrga se sa svojom svešću, sa kojom baš i nije raščistio sve odnose. Da o nesvesnom i ne govorimo, jer i životinje sanjaju.

Budući da sam mediokritet, na odstupanje gledam kao na odstupanje, a čoveka vidim kao parabolu koja to ne bila da odstupanja nema. Isto tako ne bi bila parabola da po sebi ima kvrge. Nisam sklon izdvajanju kvrga, radije bih da u svojoj vizuri imam parabolu, jer i ona jeste.

Nadam se da će Pingvin biti sada zadovoljniji, a prirodno odstupanje je samo "bezlični" prevod na srpski jezik, onoga što ti, Mac, vidiš kao statističku marginu. A to što rasprava jenjava je kao sagorela vatra na koju se vredi jedino popišati.

mac

džin tonik

Quote from: Dragan_VS on 25-08-2009, 17:22:09
Da, nastavio bih druženje

bi kurac!

Ghoul

alex: "odvratne su gej parade, onakve kakve smo ih viđali na tv, po svetskim gradovima, sa osobama obučenim u idiotsku odeću koje se idiotski ponašaju naočigled sveta."

e, stvarno me nerviraju ovi zadrti slepci koji pričaju napamet, na osnovu svojih predrasuda i onoga što im rekla radio mileva ili što su videli u 3 kadra koja im servirali neki podjednako idiotski novinari.

koliko vas, ovde prisutnih na ovom topiku, je prisustvovalo nekoj SVETSKOJ gej paradi? (onu srpsku enger paradu ne računam)

kladio bih se, niko od ovih zadrtih konzervativaca poput alexa.

eto, ja sam bio, i to ne na bilo kojoj, no u san francisku.

i stojim vam prav da je to bila čak i za mene zaprepašćujuće benigna, VESELA, lepa, dražesna, neopasna, zabavna, slikovita i 100% pozitivna svetkovina bez ičega degutantnog za iole prosvećenu osobu.

u narednim danima napisaću osvrt na to zbitije i potkrepiću ga fotkama koje sam tom prilikom napravio da bar neki od ovih slepaca polu-progleda i prestane da kenja o stvarima o kojima nema pojma.

inače, opis "osobe obučene u idiotsku odeću koje se idiotski ponašaju naočigled sveta" može se primeniti na maltene sve i svašta: prosečnu srpsku svadbu; guču; prosečnu proslavu maturske večeri; beokonski maskenbal; grosmansku zombi paradu;
https://ljudska_splacina.com/

vilja

Eto ja nisam prisustvovala ni jednoj gay paradi, a kako stvari stoje, neću moći da odem ni na ovu begradsku zbog svih ovih homofoba i hejtera opšte prakse...mislim, jebeš to podržavanje ako se ne pojaviš na paradi gde se ta podrška stvarno računa.  :(

Alex

Quote from: Ghoul on 25-08-2009, 19:16:08
alex: "odvratne su gej parade, onakve kakve smo ih viđali na tv, po svetskim gradovima, sa osobama obučenim u idiotsku odeću koje se idiotski ponašaju naočigled sveta."

e, stvarno me nerviraju ovi zadrti slepci koji pričaju napamet, na osnovu svojih predrasuda i onoga što im rekla radio mileva ili što su videli u 3 kadra koja im servirali neki podjednako idiotski novinari.

koliko vas, ovde prisutnih na ovom topiku, je prisustvovalo nekoj SVETSKOJ gej paradi? (onu srpsku enger paradu ne računam)

i stojim vam prav da je to bila čak i za mene zaprepašćujuće benigna, VESELA, lepa, dražesna, neopasna, zabavna, slikovita i 100% pozitivna svetkovina bez ičega degutantnog za iole prosvećenu osobu.

u narednim danima napisaću osvrt na to zbitije i potkrepiću ga fotkama koje sam tom prilikom napravio da bar neki od ovih slepaca polu-progleda i prestane da kenja o stvarima o kojima nema pojma.

inače, opis "osobe obučene u idiotsku odeću koje se idiotski ponašaju naočigled sveta" može se primeniti na maltene sve i svašta: prosečnu srpsku svadbu; guču; prosečnu proslavu maturske večeri; beokonski maskenbal; grosmansku zombi paradu;

Bio si na gej paradi i svidelo ti se.

End of story.

Šta tu ima više da se priča?
Ovde se priča kako neke stvari doživljavaju ljudi, društvo, a ne pojedinci osvedočeno naklonjeni svakojakim bizarnostima.

Gwydion

Quote from: Alex on 25-08-2009, 19:33:49
Quote from: Ghoul on 25-08-2009, 19:16:08

Bio si na gej paradi i svidelo ti se.

End of story.

Šta tu ima više da se priča?
Ovde se priča kako neke stvari doživljavaju ljudi, društvo, a ne pojedinci osvedočeno naklonjeni svakojakim bizarnostima.

Ne brini, svideće se i tebi. A to što nećeš smeti da to i priznaš je sasvim druga stvar.

vilja

A jel ćeš ti Gwydione da ideš na paradu?

Gwydion

Quote from: vilja on 25-08-2009, 19:52:37

Ja sam mizantrop i ne volim takve masovne skupove, niti vesele ljude. Sem recimo onog skupa na Gazimestanu, taj je bio u toj meri ekstremni kič da bi mi se svideo.

vilja

Quote from: Gwydion on 25-08-2009, 19:56:29

Ja sam mizantrop i ne volim takve masovne skupove, niti vesele ljude. Sem recimo onog skupa na Gazimestanu, taj je bio u toj meri ekstremni kič da bi mi se svideo.

Znači svi bi da podržavaju, ali na daljinu...hmmm. Jel ide uopšte neko sa foruma?

Gwydion

Quote from: vilja on 25-08-2009, 20:12:30

Znači svi bi da podržavaju, ali na daljinu...hmmm. Jel ide uopšte neko sa foruma?

Naravno na daljinu. Šta ja znam ko će tamo sve biti, još samo treba da me tamo neko uštine za dupe, pa da se potučem u sred parade? Bolje ovako o za mene i za njih da ja podržavam na daljinu.

vilja

Quote from: Gwydion on 25-08-2009, 20:19:22
Quote from: vilja on 25-08-2009, 20:12:30

Naravno na daljinu. Šta ja znam ko će tamo sve biti, još samo treba da me tamo neko uštine za dupe, pa da se potučem u sred parade? Bolje ovako o za mene i za njih da ja podržavam na daljinu.

Hahaha, a ja mislila Gwydione da ti nisi homofob. Šta je malo štipkanja for the cause. :lol: ;)

Franz Xaver von Baader

Quote from: scallop on 25-08-2009, 18:19:55
Nadam se da će Pingvin biti sada zadovoljniji

naročito sam zadovoljan parabolom o čovjeku - čovjek kao odstupanje
taj uvid samo potvrđuje da sam ispravno bio u nevjerici nad poskliznućem u tromu sredinu
ovo 'nepoklapanje' se poduzeo riješiti Hegel (a samo dovođenje u vezu sa jednim takvim izuzetnim duhom je laskavo); on je to nazvao "otuđeni duh" i time utabao stazu čitavoj moderni: sada su razni mogli očajavati nad sudbom kletom ("o tugo jesenja") a taj nedostatak elana podmetnuti pod nazivom egzistencijalizam; sve je postalo otuđeno, ali je strukturama najviše bacala klipove pod kotače priča o otuđenom radu. zato su u sprezi sa snagama reakcije (pozitivna znanost!) izvršile diverziju i upriličile spektakl za mase: poturene su nove, zastrašne proizvodne snage koje su industrijski gomilale otupljujuće narative kako bi potkresale oštricu ovih koji su se počeli buditi iz pospanog drijemeža. došao je film, kino, dnevne novine, TV! došle su internetske rasprave! ja se ovdje jalovo prelijevam u isušena korita, umjesto da nastojim (za stvarno) na putu prema Istini (dok vjetar udara bijesno, lijevo i desno). a što je veći dar koji razbacujem, tim sam veći bijednik.
Hegel je barem bio toliko skroman da je pretpostavio kako taj otuđeni duh prepoznaje sam sebe u osobi filozofa; a još je skromnije pretpostavio da je taj Filozof upravo on – Hegel je nadišao scallopovu parabolu o čovjeku. zašto mu ne skinuti kapu?

i popišati se u Vatru. evo pišam. kada ima ognja napretek tamo otkuda dolazim. vatra nije sagorjela, scallope. tko sada može tvrditi da ovo piskaranje nije Živa Vatra? tko može osporiti da prisustvuje autentičnom dijalektičkom obratu, neviđenom još od Hegela? je li itko zaista toliko slijep da ne vidi začudni spekulativni identitet koji mu se odvija pred očima u realnom vremenu? u kome ono 'najniže' (jalovo net-piskaranje) prelazi u ono 'najviše' (oslobađanje u drugima). da, oslobađanje! otupljujuće podmetnuto sredstvo (internet) kao iščezavajući posrednik na putu ka Istini. ovo je pobjeda par exellence! iskoristiti sredstvo suparnika protiv njega samoga, dodatnim okretajem zavrtnja – klasično hegelovsko podvostručenje: umjesto da me internet otuđi, on mi naprotiv posluži kao sredstvo oslobađanja, i to proporcionalno u onoj mjeri u koliko drugih se prelijevam iz moga preobilja (koje mi dodijalo jednako kao Zaratustri).

no, u napredovanju prema toj Istini, moraju se istrpjeti kušnje. mora se na grbači ponijeti sva sila nametnika, zavidnika, zlobnika, podvaljivača, plaćenih agenata, i općenito u bilo kom smislu faličnih. to je opće mjesto mita o junaku: heroj na putu do djeve obavezno mora savladati zmaja! ovo je razumio i Boorman – njegov uradak Oslobađanje je upravo ospoljena u filmskom mediju ova ovdje ispričana priča, premda ne toliko uduboko, već u skladu sa njegovim uvidima kao i uvidima publike koja participira u pop-kulturi.

dakle, pouka je: kada otpočneš oslobađanje, taj će ti put biti krivudav i nepredvidiv kao rijeka, a u mračnim okukama će te čekati rednecki.

Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

mac

Pederi koji štipkaju, pa i cigani koji smrde su bolja opcija od "filozofa" koji blebeću.

Gwydion

Quote from: mac on 25-08-2009, 20:52:02
Pederi koji štipkaju, pa i cigani koji smrde su bolja opcija od "filozofa" koji blebeću.

Ti idi pa ako nek te i štipaju. Ja sam čovek moderanm proevropski i ja podržavam paradu. Al što bih ja tamo bio. Ti idi ako 'oćeš.

vilja

A zašto si ti Mac tako netolerantan prema filosofima ? Gay. Str8. Filosof. Ljudi smo.
PP je veoma zanimljiv forumaš, pa je time i ovaj forum zanimljiviji. DIVERSITY RULES. :D

Gwydion

Quote from: vilja on 25-08-2009, 21:04:55
A zašto si ti Mac tako netolerantan prema filosofima ? Gay. Str8. Filosof. Ljudi smo.
PP je veoma zanimljiv forumaš, pa je time i ovaj forum zanimljiviji. DIVERSITY RULES. :D

Da se jednu stvar razumemo, bez šače, homoseksualci nisu jedna heterogena kategorija gde je sve jasno definisano i pregledno. Njih, kao i heteroseksualaca ima raznih. Većinom su pristojni, ali ima i šabana i tamo. Parada kao takva služi da oni izadju u javnost i da pokažu da postoje i da se ne stide. Ok, to je sasvim u redu. Reakcija onog drugog dela populacije bi trebalo da bude, jer na paradu je potrebna rekacija, da ok vi postojite i jednaki ste kao i mi. To znači da oni paradiraju, ostatak možeto da gleda, ili ne gleda, baš kao što gledaju bilo koju drugu javnu manifestaciju, okupljanje ili šta već, na ulicama Beograda. Ako kažeš da su normalni i da su isti onda prolazioš pored njih kao pored bilo koga drugoga na ulicama Beograda. Parada je njihova, ne moja. Moje je da to tretiram kao nešto normalno poput ostalih dešavanja u BGD, od maratona pa na dalje. Ići fanatično uz paradu, ili protiv parade, oboje je krajnost koja je potpuno nepotrebna. A kad se čovek nadje okružen gejevima, po defaultu njihovo ponađanje će biti da pokušaju da provere da li je taj neko gej. Čitav taj "ceremonijalni" deo muvanja je zamoran. Pogotovo ako se medju njima nadje i neko ko nije pristojan, a većina jesu, onda to može biti i malo drugačije. To ti je elaboracija onoga o štipkanju...