• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Prepoznajmo nevolju na vreme...

Started by Boban, 20-08-2009, 11:45:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vilja

Quote from: Gwydion on 25-08-2009, 21:19:17
Quote from: vilja on 25-08-2009, 21:04:55
A zašto si ti Mac tako netolerantan prema filosofima ? Gay. Str8. Filosof. Ljudi smo.
PP je veoma zanimljiv forumaš, pa je time i ovaj forum zanimljiviji. DIVERSITY RULES. :D

Da se jednu stvar razumemo, bez šače, homoseksualci nisu jedna heterogena kategorija gde je sve jasno definisano i pregledno. Njih, kao i heteroseksualaca ima raznih. Većinom su pristojni, ali ima i šabana i tamo. Parada kao takva služi da oni izadju u javnost i da pokažu da postoje i da se ne stide. Ok, to je sasvim u redu. Reakcija onog drugog dela populacije bi trebalo da bude, jer na paradu je potrebna rekacija, da ok vi postojite i jednaki ste kao i mi. To znači da oni paradiraju, ostatak možeto da gleda, ili ne gleda, baš kao što gledaju bilo koju drugu javnu manifestaciju, okupljanje ili šta već, na ulicama Beograda. Ako kažeš da su normalni i da su isti onda prolazioš pored njih kao pored bilo koga drugoga na ulicama Beograda. Parada je njihova, ne moja. Moje je da to tretiram kao nešto normalno poput ostalih dešavanja u BGD, od maratona pa na dalje. Ići fanatično uz paradu, ili protiv parade, oboje je krajnost koja je potpuno nepotrebna. A kad se čovek nadje okružen gejevima, po defaultu njihovo ponađanje će biti da pokušaju da provere da li je taj neko gej. Čitav taj "ceremonijalni" deo muvanja je zamoran. Pogotovo ako se medju njima nadje i neko ko nije pristojan, a većina jesu, onda to može biti i malo drugačije. To ti je elaboracija onoga o štipkanju...

....ali u tom slučaju citiraš pogrešan post. U ovom koji si citirao, obratila sam se Macu. :lol:

Gwydion

Quote from: vilja on 25-08-2009, 21:36:40
Quote from: Gwydion on 25-08-2009, 21:19:17
A zašto si ti Mac tako netolerantan prema filosofima ? Gay. Str8. Filosof. Ljudi smo.
PP je veoma zanimljiv forumaš, pa je time i ovaj forum zanimljiviji. DIVERSITY RULES. :D

Da se jednu stvar razumemo, bez šače, homoseksualci nisu jedna heterogena kategorija gde je sve jasno definisano i pregledno. Njih, kao i heteroseksualaca ima raznih. Većinom su pristojni, ali ima i šabana i tamo. Parada kao takva služi da oni izadju u javnost i da pokažu da postoje i da se ne stide. Ok, to je sasvim u redu. Reakcija onog drugog dela populacije bi trebalo da bude, jer na paradu je potrebna rekacija, da ok vi postojite i jednaki ste kao i mi. To znači da oni paradiraju, ostatak možeto da gleda, ili ne gleda, baš kao što gledaju bilo koju drugu javnu manifestaciju, okupljanje ili šta već, na ulicama Beograda. Ako kažeš da su normalni i da su isti onda prolazioš pored njih kao pored bilo koga drugoga na ulicama Beograda. Parada je njihova, ne moja. Moje je da to tretiram kao nešto normalno poput ostalih dešavanja u BGD, od maratona pa na dalje. Ići fanatično uz paradu, ili protiv parade, oboje je krajnost koja je potpuno nepotrebna. A kad se čovek nadje okružen gejevima, po defaultu njihovo ponađanje će biti da pokušaju da provere da li je taj neko gej. Čitav taj "ceremonijalni" deo muvanja je zamoran. Pogotovo ako se medju njima nadje i neko ko nije pristojan, a većina jesu, onda to može biti i malo drugačije. To ti je elaboracija onoga o štipkanju...

....ali u tom slučaju citiraš pogrešan post. U ovom koji si citirao, obratila sam se Macu. :lol:

Ma nema veze...

Franz Xaver von Baader

gomila nesklada
mac kudi, vilja laska, scallop ignorira
a ja se oslobađam. želim ispjevati odu slobodi.
gledao sam neki dan Banditi a Orgosolo. to je bilo otkriće. de seta. pazite, ne de sica nego de seta. obavezan uradak za sve obožavatelje socijalnog filma. gorštaci na talijanski način. ne korišteni kao sredstvo, ne pervertirani kao u Teksaškom masakru ili Oslobađanju, već uzeti negdje na razmeđi romantičarskog i oporog. gorštaci kao proleteri. između klasičnog čežljivog pogleda Kako zelena bijaše moja dolina i sirovo oporog Drva za klompe. pomicanje talijanskog neorealizma iz urbanog u ruralno.
i pazite, tamo usred te priče o muki ljudskoj, pored narativa koji nam se obraća, redatelj to pusto izražajno sredstvo pojačava simbolom. što me dovodi do ovoga:

QuoteTo me podsetilo da sam kao klinac držao golubove

naravno, riječ je o ptici koja nesmetano kruži iznad pastirova carstva nužde - pastir sjetno promatra pticu tek trenutak.
ova scena, korištena tek ovlaš, obraća se gledatelju jače nego riječi. mac, nije svijet samo racionalno; govori se i simbolima. snaga je iracionalno.

scallop je držao golubove. scallop je dobar čovjek jer je maštao o slobodi. htio bih spomenuti motiv ptice u radničkom okružju (na filmu). i Marlon Brando je u Dokovima New Yorka držao golubove. dokovi kao negacija slobode i golubovi kao simbol. Loach je od ovoga napravio samu fabulu. Kes. dječak utučen u smetlištu svijeta radničkih baraka, veseli se sokolu kroz kojega transcendira sudbu kletu. tu je i Birdy.
možda da se posvetim ovoj temi u radu Motiv ptice u radničkom okružju. ne znam jel mi jedino scallop narušava koncepciju: držao golubove a nije iz radničkog okružja??
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

vilja

Quote from: PingvinPatuljak on 25-08-2009, 22:53:53
mac kudi, vilja laska, scallop ignorira

Na osnovu čega si pretpostavio da ti laskam? Zato što sam rekla da si zanimljiv? Pa meni su svakakve pojave zanimljive...ništa što bi tebi trebalo da laska. E sad, ako si ti rešio da veruješ da je to bilo laskanje, o.k. Šta ja tu mogu.

Franz Xaver von Baader

draga vilja,
nema ni najmanje potrebe da se opravdavaš. stvari su poprimile uobičajen tijek: dečkić počne da se kurči, a mačkica hini da se kostriješi dok se zapravo dodvorava. taj scenarij je jedina iskonska vrijednost na ovome gej-topicu i ne trebaš se stiditi što se uklapaš u klasični patrijarhalno-seksistički diskurs (upravo u tome je tvoj smisao u svemiru kao žene; sve ostalo je isprazno pretvaranje)

mac

A zašto si ti Mac tako netolerantan prema filosofima ?

Nisam netolerantan, samo pravim poređenje. Koštalo me vremena i koncentracije da pročitam ceo post, a sve u nadi da se tu negde krije nešto upotrebljivo. Ne krije se. To izgubljeno vreme mi izgleda dragocenije od onog komada duševnog mira koji bih izgubio da me neko uštine za dupe.

scallop

Quote from: PingvinPatuljak on 25-08-2009, 20:33:52
naročito sam zadovoljan parabolom o čovjeku - čovjek kao odstupanje

Ovde smo u diskrepanciji. Nisam pisao o "paraboli o čovjeku". Pisao sam o čoveku kao paraboli. Šteta je što to ne razlikuješ. Ustvari, mi se po vokaciji razlikujemo. Ja sam u znaku i podznaku Devica, što znači pragmatista, analogičar, picajzla, "glas vapijućeg u pustinji", što bi rekao Jung. Sledeći put kad mi budu kazali da sam previše disperzivan, ja ću prstom pokazati na tebe. Ti uspevaš na pola stranice da otvoriš toliko pitanja, da bi mi trebale knjige da napišem odgovor.

Vatra nije sagorjela, scallope. tko može tvrditi da ovo piskaranje nije Živa Vatra? tko može osporiti da prisustvuje autentičnom dijalektičkom obratu, neviđenom još od Hegela?

Na ovo ću ti odgovoriti pitanjima:
Ko može tvrditi da ovo piskaranje jeste Živa Vatra?
Ko može potvrditi da prisustvujemo autentičnom dijalektičkom obratu?

pouka je: kada otpočneš oslobađanje, taj će ti put biti krivudav i nepredvidiv kao rijeka, a u mračnim okukama će te čekati rednecki.

I zavrtati uši dok se ne dosetiš da luk i strela rešavaju sve filozofske dileme.

PS: Mnogo si brz. Sporo pišem, pa se donose brzi zaključci o ignoriranju. Eto, da ti olakšam muku: u vreme kad sam držao golubove, moje okruženje je bilo čisto radničko. I, ne zaboravi Rutgera Hauera sa golubom na krovu dok pada kiša: I've seen the worlds...

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

vilja

Quote from: PingvinPatuljak on 25-08-2009, 23:25:52
draga vilja,
nema ni najmanje potrebe da se opravdavaš. stvari su poprimile uobičajen tijek: dečkić počne da se kurči, a mačkica hini da se kostriješi dok se zapravo dodvorava. taj scenarij je jedina iskonska vrijednost na ovome gej-topicu i ne trebaš se stiditi što se uklapaš u klasični patrijarhalno-seksistički diskurs (upravo u tome je tvoj smisao u svemiru kao žene; sve ostalo je isprazno pretvaranje)

Hmm da, i ti se izražavaš kao gay....sve u skladu s topikom.

Perin

Aman, ljudi, ala i vi znate srati...Čitam pet strana sve ne bih li koju pametnu čuo...:D :D

Gwydion

Quote from: Perin on 25-08-2009, 23:48:46
Aman, ljudi, ala i vi znate srati...Čitam pet strana sve ne bih li koju pametnu čuo...:D :D

Ja priznajem da pola toga i ne razumem. Svaka čast svima, ali diskrepancija meni deluje kao neka polna bolest koju bi trebalo izbegavati ...

Perin

Quote from: Gwydion on 25-08-2009, 23:59:46
Svaka čast svima, ali diskrepancija meni deluje kao neka polna bolest koju bi trebalo izbegavati ...

I homoseksualizam je polna boles'. :D

Ma šalim se, ono, kontam ja većinu, ali ovo je sve filozofija sada, a kad filozofiju čitaš, treba u umerenim količinama, par strana dnevno i to je to...ovo me satra danas, prešao sam svoju kvotu filozofije za ovaj dan :D

Franz Xaver von Baader

Quote from: scallop on 25-08-2009, 23:38:33
Ovde smo u diskrepanciji.

ne bih rekao
nazvao si čovjeka odstupanjem. čovjek je anomalija prirode. pocijepan na tijelo i duh. ja sam to povezao sa Hegelom. prema Hegelu (Hegel je idealist, ne materijalist) duh sam sebe prepoznaje tek u čovjeku, tek tu dolazi k sebi otuđeni duh. uspinjući se iz otuđenja u nižim stupnjevima, anorganskoj prirodi, biljkama, životinjama... u neku ruku, gospon H. nadilazi taj paradoks čovjeka. itd...

QuoteTi uspevaš na pola stranice da otvoriš toliko pitanja, da bi mi trebale knjige da napišem odgovor

to ti je potvrda Žive Vatre; živo sam proturječje, spajam opreke koje kuljaju na sve strane u razbuktalom ognju

Quotedok se ne dosetiš da luk i strela rešavaju sve filozofske dileme

stvarno si pragmatik
ali i izvrstan dijalektičar koji se krasno nadovezuje na oslobađanje, rijeku, okuke i rednecke

Quoteu vreme kad sam držao golubove, moje okruženje je bilo čisto radničko

odlično! onda sam pronicljivo povezao tvoju situaciju sa motivom ptice u radničkom okružju na filmu

i da, odličan prilog tome potencijalnome radu sa Blade Runnerom! nisi ti za odbaciti

Franz Xaver von Baader

no dobro, dosta sranja

vilja, jel se ljutiš?
nemoj, to ti ja sve od milja...

Gwydion

Quote from: Perin on 26-08-2009, 00:07:42
Quote from: Gwydion on 25-08-2009, 23:59:46
Svaka čast svima, ali diskrepancija meni deluje kao neka polna bolest koju bi trebalo izbegavati ...

I homoseksualizam je polna boles'. :D

Zar nije i život, sam po sebi, seksualno prenosiva bolest?

Franz Xaver von Baader

vilja?
pa daj da mogu mirne duše spavati. nisam ti učinio nažao, ne?

vilja

Quote from: PingvinPatuljak on 26-08-2009, 00:21:39
vilja?
pa daj da mogu mirne duše spavati. nisam ti učinio nažao, ne?

Ma nisi, zašto misliš da jesi?

Perin

Zato što ne stavljaš više smajlije...:D

Franz Xaver von Baader

e tako te volim
sad ću usnuti snom pravednika

baš je krasan ovo svijet

ginger toxiqo 2 gafotas

Madona izviždana zbog Roma

27. avgust 2009. | 14:55 | Izvor: Beta

Bukurešt -- Hiljade ljubitelja Madone, izviždalo je pop pevačicu pošto je na koncertu u Bukureštu osudila diskriminaciju Roma u jugoistočnoj Evropi.

Madona je tokom sinoćnjeg koncerta u rumunskoj prestonici u jednom trenutku napravila pauzu da bi izrazila svoj protest i "tugu" protiv diskriminacije Roma i dodala "da niko ne treba da bude diskriminisan". Hiljade ljudi, od 60.000 koliko ih je prisustvovalo koncertu u Bukureštu, izviždalo je nakon toga pevačicu.

Madona na to nije reagovala.

U Madoninoj pratećoj grupi na koncertu u rumunskoj prestonici učestvovali su i muzičari Romi i jedan romski igrač. Koncert je održan nedaleko od ogromne palate bivšeg rumunskog diktatora Nikole Čaušeskog.

U Rumuniji zvanično ima oko 500.000 Roma, ali se smatra da je njihov stvarni broj oko dva miliona
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Eriops

Čitam malo komentare ljudi koji su bili na njenom koncertu u BG, i ako izuzmem uobičajene  komentare tipa " kraljica ", " carica ", itd, vidim da je dosta ljudi bilo nezadovoljno. Prvo što je kasnila sat vremena, a na kraju se odmah pokupila i odjurila privatnim avionom, drugo zbog samog koncerta. Najčešće zamerke su bile na plejbek, matrice, gomilu remiksovanih pesama, i uošte svu tu silnu elektroniku.
Meni nikad nije bila nešto posebno, ima par solidnih pesama, i to je to. U suštini ovo zadnjih godina se svelo na skakanje, ples, aerobik, i neke isprazne tekstove.
E, sad da plaćam 100 evra da gledam neku matoru zenu od 50 leta kako skače po bini, ljubaka se sa zenskim i muškim, i pokušava ubediti svet da je lepa kao i sa 20, ne pada mi na pamet. Ima mladjih, lepsih, i zgodnijih, boljeg i stasa i glasa.
Pre ću dati pare za Šakiru, ili Bjons  :).

Son of Man

Sta kenjaju ti Rumuni, pa jbte pola njih ionako tolko lici na Gancije da bukvalno ne moz da izvalis dal su Rumuni il Ganciji. Mozda su se osetili prozvanim ?

Iz fazona : Ne bre, nismo mi Ganciji, mi smo vampiri, Drakula, Bram Stoker, e to, to, kako se ne secate, a pravi Ganciji su zapravo Srbi, da bre, Kusturica, da ,da , Dom za Vesanje je snimio...jeste...upravo...

Alexdelarge

biti rumun, to je zanimanje, a ne nacionalnost. :evil:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Son of Man

Da, a ima i ona fora za Bugare : To nisu ljudi to su Bugari  :evil:

Джон Рейнольдс

Quote from: Son of Man on 27-08-2009, 17:45:30
Da, a ima i ona fora za Bugare : To nisu ljudi to su Bugari  :evil:

Ima i stari vic iz doba komunizma. Doveze se Rus u Srbiju automobilom koji jeste malo spor, ali potpuno bešuman. Čude se Srbi, zagledaju ga, auto ide - bešuman. Pitaju Ruju: "Na šta ide ovaj automobil?" "Na vodu", odgovara ovaj. Tek se tu Srbi začude, kako sad to? Otvara Ruja haubu a odatle proviruju četiri Bugarina i viču: "Vode!"
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

pa da u to doba su se bugari i rumuni klali ko je najbedniji , al nam ga naravno uterase kasnije xfrog

Eriops

Al sto su mene iznenadili ovi Cesi i Slovaci, u vezi fudbala ako ste pratili Zvezdu i Partizan.. Kako su nadrkani neverovatno, a ja mislio to miroljubiv svet  :x. Propaganda, ko da igraju protiv SS trupa  :shock:.

Alexdelarge

Quote from: tiha voda on 28-08-2009, 11:52:47
Al sto su mene iznenadili ovi Cesi i Slovaci, u vezi fudbala ako ste pratili Zvezdu i Partizan.. Kako su nadrkani neverovatno, a ja mislio to miroljubiv svet  :x. Propaganda, ko da igraju protiv SS trupa  :shock:.

u danasnjoj politici

Slovaci: ,,Kosovo je Srbija"

U divnoj i prijateljskoj atmosferi na tribinama osećala se bliska veza dva naroda, slovačkog i srpskog. Simpatični stadion pod Dubnom bio je prvi put u ovoj sezoni ispunjen do poslednjeg mesta, a najvatrenije pristalice domaćeg tima istakle su transparent ,,Kosovo je Srbija" pokazujući tako prijateljske veze naša dva naroda.

Oko 500 navijača Partizana je od samog starta pesmom i aplauzima bodrila svoje igrače.

Inače, ni u gradu ni oko stadiona nije bilo nikakvih incidenata što je za svaku pohvalu.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Eriops

Nije bas tako bilo. Navijaci Ziline, " Sosoni " kamenovali su pre utakmice Grobare, a koliko znam ima i nekih povredjenih navijaca. A stampa je podgrevala atmosferu, natpisima " Sahranicemo Grobare " i slicno. O Slaviji da ne pricam, kao da dolaze u Bagdad, te noce u Madjarskoj, a dlaka s glave im nije falila, za razliku od gostoprimstva koje su oni ukazali Zvezdi u Ceskoj.