• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Loni

Ja sam u emisiji gledao dva gej para, koji su usvojili devojčice.
Daj link te statistike usvajanja.
No čak i da je dete istog pola šta s tim?
Gejstvo nije isto što i pedofilija.

Zapravo koliko to ima veze s pedofilijom ima istrejterstvo.
Kao što ima očeva strejtera koji zlostavljaju ćerke, pretpostavljam da bi bilo i očeva gejeva, koji bi zlostavili sinove.
Međutim ako je reč o usvajanju, tu bi trebalo ipak da odluče psiholoizi brojnim ispitivanjima.

Ja evo upravo i zbog otpora ljudi kao što je i John ipak nisam za gej usvajanja.
Bojim se da bi ta deca morala svima celog života da se izvinjavaju i objašnjavaju.
Možda u nekom drugom vremenu. Za nekih 100 godina.

Jes da je gore da dete odrasta samo u domu bez ikakve perspektive, ali opet
nije laka sudbina živeti sa tim da su ti roditelji gejevi.

Meni kao i Elli smeta da se iko programira na bilo kakvu mržnju bilo prema kome.
Da se programira na toleranciju mi već ne smeta.

Джон Рейнольдс

Quote from: Ygg on 18-09-2010, 01:33:08
Quote from: John Reynolds on 18-09-2010, 01:24:58
Да ли ти схваташ колико си претпоставки изнео у ових неколико реченица, али си ипак из свега тога извукао закључке?

Shvatam. Ali sam htio da kažem kako je veoma teško naći dokaz za diskriminaciju homoseksualaca kod npr. zaposlenja, jer nikome neće pisati u rješenju o prestanku radnog odnosa da je dobio otkaz zato što je gej.

Коме на челу пише да је хомосексуалац? И зашто би се било ко при запослењу или раду декларисао као ово или оно? И то је једно од мојих питања на која не добијам одговор, зар је сва идентификација заснована на сексуалној оријентацији? Том логиком, већ сам писао о томе, хајде да бранимо права панкера и металаца. Ко би узео за професора типа за зеленом "мохок" фризуром или дугом масном косом?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

Quote from: John Reynolds on 18-09-2010, 01:35:50
Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 01:30:42
Johne, kod tebe ne pale čak ni izvinjenja ni pomirljivi tonovi.

Inače ja ti jesam objasnio šta je parada.
To je obeležavanje mitinga u Njujorku iz neke 1970.godine kada su gčbt-ovci, koje je redovno tukla policija upavši u njihovu diskoteku iz čista mira, napravila otpor.
Suprotstavili se policiji, digli uzbunu. Sutradan napravili marš za svoja prava, a
američka država (ili država Njujork) ograničila nasilje policije.
To je bila prva gej izdvojevana pobeda.

Sve ostale gej parade nastale su tom događaju u čast.
No bolje je uzeti vikipediju i upisati gay pride.

Не мислиш ваљда да ове податке нисам знао? И добро, шта је сад ова београдска парада? Обележавање побуне америчких педера? Том логиком, хајде онда да обележавамо и Бостонску чајанку.

Дакле, то је за Србију (увезена) културна манифестација? Није протест?

Pa ok. Amerika nije Srbija, ali upravo taj američki događaj podstakao je i gejeve iz drugih zemalja na borbu za svoja prava.
Dakle tu je ta logika.
Pa i oktobarska revolucija bila je samo u jednoj zemlji, a tek kasnije u ostalima.
Ipak ima logike da slaviš i početnu dominu ma koliko daleko ona bila.

Ygg

Quote from: Harvester on 18-09-2010, 01:37:08

Ne znam jel možeš da radiš u svojoj struci ili ne, ali nakon ovog priznanja sigurno više nećeš ležati pored mene kad gledamo filmove. Ako te uopšte više pustim u kuću :evil:

xsmlove2
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Джон Рейнольдс

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 01:37:43
Ja sam u emisiji gledao dva gej para, koji su usvojili devojčice.

Добро, ти си у емисији гледао те гејеве, али као стари Википедија-мајстор ваљда можеш да изгуглаш статистику о томе да огромна већина геј парова усваја децу свог пола? Или не спориш да је тако?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Lord Kufer

QuoteKao što ima očeva strejtera koji zlostavljaju ćerke, pretpostavljam da bi bilo i očeva gejeva, koji bi zlostavili sinove.
Međutim ako je reč o usvajanju, tu bi trebalo ipak da odluče psiholoizi brojnim ispitivanjima.

Ovo je po mom mišljenju glavni razlog zbog kojeg se gejevi proganjaju. Dokle god su gejevi slabi i nesposobni da se organizovano odbrane, ova, mnogo gadna i rasprostranjena "slabost" i dobro  čuvana istina o društvu, biće lako skrivena dizanjem buke oko lažnih vukova.

Samo razmislite o tome kroz koliko šikaniranje silovana žena mora da prođe da bi dokazala da je bila nečija žrtva. Društvo u principu podržava nasilje i teško je izboriti se da se ono efikasno suzbije.

Albedo 0

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 01:37:43Meni kao i Elli smeta da se iko programira na bilo kakvu mržnju bilo prema kome.
Da se programira na toleranciju mi već ne smeta.

pretpostavljam da sam ja taj koji programira na mržnju... koja naivnost u pristupu... ovo me podsjeti na onu parodiju wasting away...

Loni

Quote from: John Reynolds on 18-09-2010, 01:38:18
Quote from: Ygg on 18-09-2010, 01:33:08
Quote from: John Reynolds on 18-09-2010, 01:24:58
Да ли ти схваташ колико си претпоставки изнео у ових неколико реченица, али си ипак из свега тога извукао закључке?

Shvatam. Ali sam htio da kažem kako je veoma teško naći dokaz za diskriminaciju homoseksualaca kod npr. zaposlenja, jer nikome neće pisati u rješenju o prestanku radnog odnosa da je dobio otkaz zato što je gej.

Коме на челу пише да је хомосексуалац? И зашто би се било ко при запослењу или раду декларисао као ово или оно? И то је једно од мојих питања на која не добијам одговор, зар је сва идентификација заснована на сексуалној оријентацији? Том логиком, већ сам писао о томе, хајде да бранимо права панкера и металаца. Ко би узео за професора типа за зеленом "мохок" фризуром или дугом масном косом?

Johne daj.
Pa pametan čovek za svakoga u svojoj okolini može znati da li je gej ili nije.
Kad imaš druga s kim studiraš 6 godina i vidiš da on nikad, ama baš nikad nema devojku, pa vidiš da ima preko 40 godina, a nije u braku.
Pa vidiš da na fejsbuku recimo ima nekog tipa koji mu stalno lajkuje slike,
pa vidiš da ponkad napravi neki pokret koj iasocira na ženski...

Vrlo lako se može za svakog provaliti da li je gej ili nije.
Pogotovo u malim mestima.

A tad je najebo.
Nema više prosvete, nema radnog mesta u nekoj javnoj službi, nema više izlazaka na piće sa hetero drugovima.

Eto viš kako je Harvester odma rek'o Ygg-u:
- Od sad kad dolaziš kod mene da gledamo filmove, nećeš ležati do mene.

Mnogi bi rekli: - Od sad nema uopšte gledanja filmova zajedno. Nema ni druženja. Adio.

Lord Kufer

Tvoj recept za provaljivanje gejeva je totalno obrazaški...

A i to mi je neka kazna, nema više druženja s fašistima i idijotima  xdrinka

Džek

Ja imam dete ometeno u razvoju.

Društvo, naše, me učinilo da me sramota da ga negde izvedem. Mislim, jebe mi se, al dosta više. Ne može mi se zanaveka jebat.

Zašto?

Zato što svi gledaju u njega, postavljaju preglupa, ponižavajuća pitanja... svaki jebeni put, i to nepoznati prolaznici. Konji. Koji očekuju odgovor na manifestaciju freak show-a
Vode svoju decu, fala bogu zdravu, i kurče se preko mog Mihajla sa njihovim dečacima. Onako, sa visine.

Moj sin nije jedini. Puna je Srbija takve dece a i odraslih.
I nikad, nikad nama roditeljima nije palo na um da pravimo parade retarda po prestonici ili bilo gde.

Pederi, nasuprot, su mentalno-psihički zdravi. Građani ove države, sa svim svojim pravima i obavezama.
Traže nekakva dodatna prava. Priznavanje njihove socijalne abnormalnosti.

Kao da ih nemaju. Kao da ih spaljujemo na lomači.

Da li je isto reći pederu da je peder, koji i jeste, svestan toga, ili retardiranoj osobi retard, koji nema ni najmanje predstave dobro -zlo?

Uopšte ne kontam, vođen svojim primerom, šta ti ljubitelji guzice oče?

Huligani mlate pedere, i to novine pišu.
A hendikepirane osobe, koliko tek njih ponižavaju, evropsko nastrojeni ,to je , jelda, tabu tema?

Živi i pusti druge da žive

Za sve, sve građane ove zemlje.
Samo, bez marševa i ponosa, jer ponosa u abnormalnom, antisocijanom ponašanju nema.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Albedo 0

Quote from: Lord Kufer on 18-09-2010, 01:42:43
QuoteKao što ima očeva strejtera koji zlostavljaju ćerke, pretpostavljam da bi bilo i očeva gejeva, koji bi zlostavili sinove.

Ovo je po mom mišljenju glavni razlog zbog kojeg se gejevi proganjaju. Dokle god su gejevi slabi i nesposobni da se organizovano odbrane, ova, mnogo gadna i rasprostranjena "slabost" i dobro  čuvana istina o društvu, biće lako skrivena dizanjem buke oko lažnih vukova.

Samo razmislite o tome kroz koliko šikaniranje silovana žena mora da prođe da bi dokazala da je bila nečija žrtva. Društvo u principu podržava nasilje i teško je izboriti se da se ono efikasno suzbije.

ha, znači gej populacija je smoke screen za ultrapatrijarhalno mlaćenje žena?

Neće biti. Za muževe koji zlostavljaju žene, kao i za preljubnike, u germanskih pagana je postojala samo smrtna kazna. Pa ti vidi da li je tamo bilo zlostavljanja žena. Ali zato su Germani i srušili Rim (ovi su već počeli i previše da ''paradiraju'')

Loni

Gejeve najbolje provale žene, ali one dobre ribe.

Samo je dovoljno da flertuje, pa ako ne pristane gej je.

Jednom sam umro od smeha kad je jedan poznanik hvalio moral nekog tipa u nekom kampu.
- Zamisli koliko je bio moralan i pobožan - reče on.
- Iako je najleši od svih nas, on je ladno odbio prelepu ženu, koja mu je ušla u šator.
Sve nas je odbila, a kod njega došla.
Za 5 minuta je izašla.
Rekao joj je da je on čovek koji drži do hrišćanskog morala i koji ne želi ništa pre braka. To se zove čovek. To se zove moral.

Pa mislim se u sebi, kako vam nije palo na pamet da je taj ,,najlepši u kampu'' možda gej, koji je samo smislio dobar izgovor?

Ygg

Quote from: Lord Kufer on 18-09-2010, 01:45:07
Tvoj recept za provaljivanje gejeva je totalno obrazaški...

Meni još samo fali neko da mi lajkuje slike na fejsu, pa sam kompletan gej. xrofl
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Loni

Quote from: Sal on 18-09-2010, 01:47:13
Ja imam dete ometeno u razvoju.

Društvo, naše, me učinilo da me sramota da ga negde izvedem. Mislim, jebe mi se, al dosta više. Ne može mi se zanaveka jebat.

Zašto?

Zato što svi gledaju u njega, postavljaju preglupa, ponižavajuća pitanja... svaki jebeni put, i to nepoznati prolaznici. Konji. Koji očekuju odgovor na manifestaciju freak show-a
Vode svoju decu, fala bogu zdravu, i kurče se preko mog Mihajla sa njihovim dečacima. Onako, sa visine.

Moj sin nije jedini. Puna je Srbija takve dece a i odraslih.
I nikad, nikad nama roditeljima nije palo na um da pravimo parade retarda po prestonici ili bilo gde.

Pederi, nasuprot, su mentalno-psihički zdravi. Građani ove države, sa svim svojim pravima i obavezama.
Traže nekakva dodatna prava. Priznavanje njihove socijalne abnormalnosti.

Kao da ih nemaju. Kao da ih spaljujemo na lomači.

Da li je isto reći pederu da je peder, koji i jeste, svestan toga, ili retardiranoj osobi retard, koji nema ni najmanje predstave dobro -zlo?

Uopšte ne kontam, vođen svojim primerom, šta ti ljubitelji guzice oče?

Huligani mlate pedere, i to novine pišu.
A hendikepirane osobe, koliko tek njih ponižavaju, evropsko nastrojeni ,to je , jelda, tabu tema?

Živi i pusti druge da žive

Za sve, sve građane ove zemlje.
Samo, bez marševa i ponosa, jer ponosa u abnormalnom, antisocijanom ponašanju nema.

Ehej, ehej.

Pa sve to o čemu govoriš upravo ima drugačiji zaključak.
I ti, odnosno tvoj sin i gejevi ste u stvari na jednoj istoj strani.
I tvoj sin i oni nisu birali da budu takvi kakvi su i žrtve su jednog istog netolerantnog sistema.

U nekim zemlajma invalidi imaju svoje dane, svoje sportske događaje,
tako isto i deca ometena u razvoju.

Naravno da su prava invalida ili dece, ometene u razvoju više ugrožena,
ali to ne znači da prava gejeva nisu.
Gejevi su ugroženi mržnjom.
Ometena deca i invalidi ne mržnjom, ali žaljenjem i potcenjivanjem.

I jedni i drugi imaju iste neprijatelje - netolerantne primitivce i huligane s predrasudama.

Isti ljudi, koji se bave pravima gejeva sasvim sigurno su i za veća prava invalida.
To ne isključuje jedno drugo.
Isti ljudi, koji se bave pravima životinja su u velikoj većini i za prava ljudi.
To što se neko specijalizuje konkretno za jednu oblast, ne znači da nema empatiju i za druge.

Lord Kufer

Albedo, gvirni u statistiku pa vidi koliko slučajeva silovanja uopšte stigne do suda. Ženama se ne isplati da tuže pa da ih onda zajebavaju, pregledaju i propituju, i usput im se podsmevaju.
A poglej samo kako u šarijatskim državama prolaze silovane žene...

A ovi primeri s odbijanjem da se krešu s lepoticama - pa ispade da je svaki pravi muškarac na dugme, i ne može da odbije seksualni nasrtaj neke napaljene žene. A ako odbije - onda sledi etiketiranje i šikaniranje od strane šire društvene zajednice. Baš lepo ste se otkrili koji ste mufljuzi...

Albedo 0

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 01:48:12
Gejeve najbolje provale žene, ali one dobre ribe.

Samo je dovoljno da flertuje, pa ako ne pristane gej je.

Jednom sam umro od smeha kad je jedan poznanik hvalio moral nekog tipa u nekom kampu.
- Zamisli koliko je bio moralan i pobožan - reče on.
- Iako je najleši od svih nas, on je ladno odbio prelepu ženu, koja mu je ušla u šator.
Sve nas je odbila, a kod njega došla.
Za 5 minuta je izašla.
Rekao joj je da je on čovek koji drži do hrišćanskog morala i koji ne želi ništa pre braka. To se zove čovek. To se zove moral.

Pa mislim se u sebi, kako vam nije palo na pamet da je taj ,,najlepši u kampu'' možda gej, koji je samo smislio dobar izgovor?

jebote, na šta smo spali kada dobre ribe uopšte ulaze u šatore... to se ja pitam.

Ygg

Quote from: Albedo 0 on 18-09-2010, 01:37:15
kad uzimaš kao primjer jedan osjetljiv posao kao što je pedagoški.

Otpustiti geja sa radnog mjesta gdje se npr lupaju pečati i izdaju lične karte, za to treba da uslijedi tužba. Gej koji prodaje sladoled. gej policajac, gej vatrogasac i tome slično.

Ali isto tako mora da se zna da roditelji odlučuju kako će vaspitavati sopstvenu djecu.

Hoćeš reći da homoseksualac ne može biti dobar pedagog? :?

Loni

Ne priznajem nijednog slobodnog muškarca koji odbije da kresne neku ekstra ribu za normalnog strejtera :-)

Ako je zauzet u redu.
Ako je pod nekim stresom i to je u redu,
ako mu je sutradan ispit, pa mora da uči - hmmmm- aj i to u redu,
ali ako je slobodan, bez obaveza, a odbije neku dobru ribu, koja mu se nudi na tanjiru,
tu nisu čista posla.

U 90 % slučajeva je gaja,
a u ostalih 10 % slučajeva NESIGURNA BUDALA

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Albedo 0

Quote from: Lord Kufer on 18-09-2010, 01:53:48
Albedo, gvirni u statistiku pa vidi koliko slučajeva silovanja uopšte stigne do suda. Ženama se ne isplati da tuže pa da ih onda zajebavaju, pregledaju i propituju, i usput im se podsmevaju.

naravno, ali to je već dokaz društva koje je u raspadu.

U stvari, teza je obrnuta. Tadić koristi gej populaciju kao smoke screen koo mnogih stvari, pa između ostalog i oko silovanja u Srbiji.

Zapitao bih se da li je Tadić IKADA spomenuo borbu protiv seksualnog zlostavljanja žena, javno tražio podršku da se zločinci kazne i sve što ide u tom paketu? Jer o pederima je blebetao i previše.

Da je htio da riješi problem silovanja do sada bi - bar počeo. Ovako, ja se ne sjećam da ga je ikad spomenuo. A izvršna vlast je itekako kriva ako nije preuzela inicijativu u takvim slučajevima.

To se radi na svim nivoima, čak i film bi mogao da se snimi kao što je to učinila Džodi Foster a ne neka nepovezana sranja bez ikakve društvene poente, jebote, komunisti su snimali filmove o opasnostima poput tinejdžerske trudnoće i ilegalnog abortusa, a kod nas ne znaju ni šta su socijalno svjesni filmovi a kamoli socijalno svjestan predsjednik.

Lord Kufer

Quoteali ako je slobodan, bez obaveza, a odbije neku dobru ribu, koja mu se nudi na tanjiru,
tu nisu čista posla.

Lako je tebe. Ti si u Paklu, a nisi toga svestan  :evil:

Džek

Mržnje ima prema svemu što nije po Jus-u.

Ipak, peder se prikriva ili ne, može da maršira, ili ne, peder može da bude i direktor, i radnik, i profesor i sve šta želi...
Ali retard ne može.. a retardi ne marširaju, ne traže ništa... retardi su srećni u svom malom svetu koji im je država dala... A pederi jok.

Loni

Zamisli da si free, da ti se nabaci neka lepotica, a ti da joj kažeš: - Ja sam hrišćanin. Ne želim ništa pre braka, hajde prvo da se šetamo i držimo za ručice 5 meseci...
:-)

Pa je l to uobičajeno i lako shvatljivo?

Bolje onda reći da si peder, čak iako nisi. Čisto da je se otarasiš.
Sve ostalo zvuči vrlo neuverljivo.
I dramski i životno nemotivisano.

Albedo 0

Quote from: Ygg on 18-09-2010, 01:55:58Hoćeš reći da homoseksualac ne može biti dobar pedagog? :?

ne, nego onako kako sam rekao. O svom djetetu odlučuju roditelji, a ne gej profa. AKo postoji 30 djece čiji roditelji nemaju ništa protiv gej učitelja onda će čovjek da radi, i to je to...

Lord Kufer

Lomljavino, dobro znaš, svi to znaju, da oni koji pričaju o seksu - ne rade ništa.
Nađi načina da se bolje prikriješ, a ne iza ovih idiotskih folirantskih legendi...

Ygg

Quote from: Albedo 0 on 18-09-2010, 02:02:17
Quote from: Ygg on 18-09-2010, 01:55:58Hoćeš reći da homoseksualac ne može biti dobar pedagog? :?

ne, nego onako kako sam rekao. O svom djetetu odlučuju roditelji, a ne gej profa. AKo postoji 30 djece čiji roditelji nemaju ništa protiv gej učitelja onda će čovjek da radi, i to je to...

Jel to isto važi i kada umjesto gej stavimo rom/musliman/crnac/vegeterijanac/crnokos/plavokos/visok/nizak... ?

Lord Kufer

E, stvarno, u demokraciji svako može i da glasa i da ima decu...

I da sudi...

Albedo 0

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 02:02:08
Zamisli da si free, da ti se nabaci neka lepotica, a ti da joj kažeš: - Ja sam hrišćanin. Ne želim ništa pre braka, hajde prvo da se šetamo i držimo za ručice 5 meseci...

ti mora da si munja u krevetu

Loni

Quote from: Sal on 18-09-2010, 02:01:49

Ipak, peder se prikriva ili ne, može da maršira, ili ne, peder može da bude i direktor, i radnik, i profesor i sve šta želi...
Ali retard ne može.. a retardi ne marširaju, ne traže ništa... retardi su srećni u svom malom svetu koji im je država dala... A pederi jok.

Ja ti samo kažem da borba za prava jednih ne isključuje borbu za prava drugih.

Mene je jako iznerviralo kad su neki napali društva za zaštitu životinja zato što se ne bave ljudima.

To je isto kao kad bi neko studentu francuskog rekao zašto ne studiraš ruski ili italijanski.
Kad bi neko ministru kulture rekao zašto nije ministar zdravlja jer je zdravlje važnije od filmova i pozorišta.

Kao što postoje borci za veća prava ometene dece, koja takođe žele veća prava, ali to možda ne mogu da definišu, ali žele možda više zajedničkih susreta, više pozorišta i igara, više sportskih aktivnosti, tako isto postoje ljudi, koji su se specijalizovali i za prava nekih drugih: gejeva, radnika, životinja.

Naravno da ja više žalim dete, koje umre zbog nebrige u bolnici nego 1000 pasa, koje ubiju šionteri ili 1000 životinja, koje su živele u surovim, skučenim uslovima i na kraju bile zaklane bez anestezije.
Međutim borba za prava jednih ne isključuje prava drugih.

Ja te uveravam da su borci za prava svih nosioca nevoljnih karakteristika (onih, karakteristika, koje ne mogu da promene) na jednoj istoj strani.

Kao što postoje gej parade, treba da postoje i skupovi ostalih ugroženih.
Javnosti treba da se skreće pažnja na sve, kojima je život iz nekog razloga otežan.

Inače nije mi jasna ta rečenica - Peder može da se prikriva ako hoće...

Ok, ako hoće, ali šta je s onima koji neće da se prikrivaju, a društvo ih tera.
Zamisli kako je ženi, kojoj se dopadne gej, a koji to ne sme da joj kaže, pa primorava sebe da bude s njom jer od njega društvo to traži.

Inače u jednim novinama ona Goga Sekulić (prijateljica ubice Ksenije Pajčin) rekla je da je onaj imitator Karamela (inače prijatelj ubijene Ksenije) u stvari gej, koj ije morao da se oženi i dobije dete jer ga je otac uslovio da će ga lišiti celokupnog imanja, da neće nikad da ga vidi ako se ne oženi do neke svoje godine.
On je danas u braku i ima 35 godina.
Šta ako je to sve istina?
Šta je u tom slučaju on dobio tim foliranjem? Ženu, koja je ombanuta.

možda to sve nije tačno. Možda se čovek jednostavno oženio takođe lezbom ili biseksualkom, ali poenta je ista da je prikrivanje besmisleno.
Bar je besmisleno ako je nametnuto. Šta se dobija tim prikrivanjem?
Pa valjda je poenta da živimo u istinitom a ne lažnom svetu?

Džek

Quote from: Ygg on 18-09-2010, 02:04:38

Jel to isto važi i kada umjesto gej stavimo rom/musliman/crnac/vegeterijanac/crnokos/plavokos/visok/nizak... ?

Kad sam smrskao nos, u saobračajnoj nesreći, davne 1982 god, mene na Sarajevskom Koževu operisao crnac.
Poslednje što vidjeh, pre pada u totalnu amneziju sa onom maskom na licu, bi niger sa svikerima i zelenom maskom.

Napravio mi student iz bijafre nosurdu sam taku...
Od tad, prema rasama nemam hemunga.

Lord Kufer

U Beogradu su tek pre par godina, 100 godina posle ostatka sveta, napravili rampe za invalidska kolica na trotoarima...

Albedo 0

ja bih to ostavio roditeljima, jedino stvarno rješenje

samo ti si govorio ipak o osobi koja je što bi se reklo izašla iz ormara.

Meni bi bilo problem što je čovjek glup. Prosto jer njegov profesionalni život ne mora da ima ništa zajedničko sa privatnim. AKo on namjerno gura svoju gej orijentaciju tamo gdje joj nije mjesto, u školski program koji treba da izvrši, onda ću naravno biti protiv takvog profesora, ne zato što je gej već još više zato što je glup.

Meni lično Rom ne smeta, ali jednostavno ne možeš nekome određivati koga će izabrati za učitelja. Ta prava moraju da se brane i kad vam se ne sviđaju.

Najviše mi smeta vegetarijanac. Više od bilo koga drugog.

Džek

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 02:09:12
Quote from: Sal on 18-09-2010, 02:01:49

Ja ti samo kažem da borba za prava jednih ne isključuje borbu za prava drugih.

Mene je jako iznerviralo kad su neki napali društva za zaštitu životinja zato što se ne bave ljudima.

To je isto kao kad bi neko studentu francuskog rekao zašto ne studiraš ruski ili italijanski.
Kad bi neko ministru kulture rekao zašto nije ministar zdravlja jer je zdravlje važnije od filmova i pozorišta.

Kao što postoje borci za veća prava ometene dece, koja takođe žele veća prava, ali to možda ne mogu da definišu, ali žele možda više zajedničkih susreta, više pozorišta i igara, više sportskih aktivnosti, tako isto postoje ljudi, koji su se specijalizovali i za prava nekih drugih: gejeva, radnika, životinja.

Naravno da ja više žalim dete, koje umre zbog nebrige u bolnici nego 1000 pasa, koje ubiju šionteri ili 1000 životinja, koje su živele u surovim, skučenim uslovima i na kraju bile zaklane bez anestezije.
Međutim borba za prava jednih ne isključuje prava drugih.

Ja te uveravam da su borci za prava svih nosioca nevoljnih karakteristika (onih, karakteristika, koje ne mogu da promene) na jednoj istoj strani.

Kao što postoje gej parade, treba da postoje i skupovi ostalih ugroženih.
Javnosti treba da se skreće pažnja na sve, kojima je život iz nekog razloga otežan.

Možda se neisam precizirao dovoljno, al aj da ispravim.

Elem, neka pederi rade šta hoće. Jebe mi se za njih.

Al, ako 1000 policajaca njih ćuva, a NIJEDAN policajac ne obezbeđuje prelaz gde hendikepirani prelaze, u centru NS, onda, po mom kontu, nešto nije u redu.
Opet velim, peder može prelazit ulicu sam, može se i zaposliti, može izlaziti i živeti život.
Ali, retardi -jok.

I ONI, pederi, traže PRAVA, a ljudi, humanoidi, bele rase, srbi, europejci, okupani, obrijani, lepo obućeni, oni će uvek biti tretirani od ovog društva gore nego pederi.

Loni

Albedo, meni se čini da si ti propustio da komentarišeš ovaj moj post.
Želeo bih da čujem mišljenje.

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 01:24:39
  Albedo, u mnogim zemljama postoje zakoni da se po pitanju ljudskih prava ne smeju praviti referendumi niti se pitati većina.

Znam slučaj kad većina u zgradi nije htela izgradnju dodatne beton-staze za devojku invalidkinju.
Sve komšije su se bunile tom ruženju zgrade. Smetalo im je, a devojak drugačije ne može da izađe.
  Međutim porodica devojke se obratila gradskoj vlasti, koja je podržala tu manjinu jer su ljudska prava određena posebnim klauzilama. Tui se većina ne pita.

Isti slučaj desio se u jednom slovenačkom selu. Mitingovali su protiv toga da im se nasele Romi.
  Slovenačka država nije popustila. Seljani su morali da prihvate nove komšije.

Kad je nešto protiv ljudskih prava, onda se to sankcioniše bez obzira sa čije je strane većina.

Kad bi slušali većinu, Legija i Uroš Baklja bili bi na slobodi. E al' ne može!

Demokratija ne znači da svako radi šta hoće već svako radi samo ono što ne ugrožava drugog. Već sam se pozivao na pravne akte oko toga šta je po njima ugrožavanje.

Dakle ljudska prava u mnogim zemljama postala su važnija i od prebrojavanja za šta je većina, što direktno negira tvoj koncept.

Ygg

Quote from: Albedo 0 on 18-09-2010, 02:15:05

A ja naivno mislio da se posao nastavnika dobija na osnovu diplome i radnog iskustva.  :o

Zanči, ako roditelji u nekoj školi odluče da im matematiku djeci predaje seoski pop, ima da tako bude. Mislim, ipak su to njihova djeca i roditelji znaju šta je najbolje za njih. :roll:

Džek

Ljudska prava, baš to je ono što svojim poređenjem sa hendikapiranim forsiram.

Ali, radi se o klasifikacijama istih.

Sad su pederi INN, a retardi, pa tu su uvek, ćute, životare i tako.

Super da se pederčine pokrenu, traže nove horizonte na našim guzicama marširajući ko živi EPP....

Plut

Quote from: Ygg on 18-09-2010, 02:25:00
Quote from: Albedo 0 on 18-09-2010, 02:15:05

A ja naivno mislio da se posao nastavnika dobija na osnovu diplome i radnog iskustva.  :o

Zanči, ako roditelji u nekoj školi odluče da im matematiku djeci predaje seoski pop, ima da tako bude. Mislim, ipak su to njihova djeca i roditelji znaju šta je najbolje za njih. :roll:

Ja bih glasala da Albedo predaje Domaćinstvo i heklanje.

Ygg

Loni

Sal, nisi u pravu.
Pregrub si.
Ako ti smeta termin debilčina ili retardčine, nemoj koristiti termin pederčina.
Ne može se biti selektivni antifašista.

Kao što tvoj sin nije birao da bude rođen s takvim karakteristikama,
nisu ni gejevi.
Diskriminacija tvog sina je u žaljenju njega, tebe kao oca.
Diskriminacija gejeva je više u mržnji.
Lakše je kad te mrze nego kad te žale, ali zar je i mržnja laka?

Neki od njih su ljudi, koji su se školovali za određena zanimanja, pa opet izgubili posao.
Neki od njih su ljudi, koji su poštovali svoje roditelje, braću, sestre i prijatelje, pa su ipak napušteni od svih.

Niko ne pravi mitinge tog tipa zato da bi tražio horizont na nečijim guzicama već zato da bi se izborio za određeno uvažavanje.
Niko od njih ne traži seks sa Tadićem ili Nikolićem niti s bilo kim od nas. Imaju oni svoje partnere. Oni traže da ne budu diskriminisani samo zato što su gejevi već da se vrednuju kao ostali ljudi.
Ko je dobar matematičar nek bude dobar matematičar što reče YGG,
ko je đubre od čoveka nek bude omražen zato što je đubre, ali ne samo zato što je gej.

Albedo 0

Quote from: Ygg on 18-09-2010, 02:25:00A ja naivno mislio da se posao nastavnika dobija na osnovu diplome i radnog iskustva.  :o

niko ne dovodi u pitanje diplomu, samo diploma ti ne daje za pravo da određuješ koje ćeš učenike, pacijente ili mušterije imati. Mušterija je taj koji odlučuje.

Loni

Samo u krajnjem kapitalizmu je tako Albedo.

U socijalističkoj ili socijaldemokratskoj državi imaš državne ustanove i škole i tu deca i pacijenti nemaju pravo da biraju profane i doktore.

Ako hoćeš taj gušt da biraš idi u privarnu gimnaziju na Dedinju i u privatnu kliniku.
Tamo od 5 profana istog predmeta izabereš jednog,
na fizičkom biraš hoćeš li u bazen ili na fudbalski teren...

Međutim samo 1 % dece u Britaniji ili SAD imaju takvu šansu, a kamoli kod nas.

Albedo 0

Quote from: Plut on 18-09-2010, 02:30:15Ja bih glasala da Albedo predaje Domaćinstvo i heklanje.

o, what a mistake-a to make-a!

taj kurs je k'o rođen za mene

1. kako sašiti uniformu
2. kako izvesti srpski grb
3. srpska sarma
itd...

ne bi imala mira od nacionalne kuhinje i srpski džempera.

Albedo 0

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 02:38:24
Samo u krajnjem kapitalizmu je tako Albedo.

U socijalističkoj ili socijaldemokratskoj državi imaš državne ustanove i škole i tu deca i pacijenti nemaju pravo da biraju profane i doktore.

naravno da imaju, i sto puta se dešavalo da se ispiše dijete iz škole, traži transfer u drugi razred, doktore takođe pronađeš, vidiš koju smjenu rade, insistiraš kod drugarice sestre i dobiješ šta hoćeš.

Vi samo mislite da država može da odredi nekome učitelja.

Albedo 0

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 02:18:28
Albedo, meni se čini da si ti propustio da komentarišeš ovaj moj post.
Želeo bih da čujem mišljenje.

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 01:24:39
   Albedo, u mnogim zemljama postoje zakoni da se po pitanju ljudskih prava ne smeju praviti referendumi niti se pitati većina.

Znam slučaj kad većina u zgradi nije htela izgradnju dodatne beton-staze za devojku invalidkinju.
Sve komšije su se bunile tom ruženju zgrade. Smetalo im je, a devojak drugačije ne može da izađe.
   Međutim porodica devojke se obratila gradskoj vlasti, koja je podržala tu manjinu jer su ljudska prava određena posebnim klauzilama. Tui se većina ne pita.

Isti slučaj desio se u jednom slovenačkom selu. Mitingovali su protiv toga da im se nasele Romi.
   Slovenačka država nije popustila. Seljani su morali da prihvate nove komšije.

Kad je nešto protiv ljudskih prava, onda se to sankcioniše bez obzira sa čije je strane većina.

Kad bi slušali većinu, Legija i Uroš Baklja bili bi na slobodi. E al' ne može!

Demokratija ne znači da svako radi šta hoće već svako radi samo ono što ne ugrožava drugog. Već sam se pozivao na pravne akte oko toga šta je po njima ugrožavanje.

Dakle ljudska prava u mnogim zemljama postala su važnija i od prebrojavanja za šta je većina, što direktno negira tvoj koncept.

tvoji primjeri su iz slobode kretanja, ja ne znam nikoga da tu slobodu uskraćuje gej populaciji.

Džek

QuoteSal, nisi u pravu.
Pregrub si.

nisu ni gejevi.

E vidiš, pregrub sam

Retard ne može da bira, al peder može.

A vidi i jedno... 95 posto retardiranih, ometenih u razvoju , bilo kog oblika, su svesni toga.
Svesni su da su glupi, da su donji, da nikad neće biti kao ostali. Ustat iz kolica ili kontrolisat svoje tikove
Al jako su svesni sveta oko sebe.

Al, nikad ne traže ništa. Samo da ih se ne naziva retardima. To im je jedini zahtev. Ako mi ne veruješ, probaj, pokušaj.

A pederi, koji žele da marširaju, su samo teret ovoj državi. Jebote, imaju sve. Građani ove države.
A traže nešto.

Retardi ne traže ništa, a mnogo, mnogo više treba da se o njima povede računa.

Oni nisu birali, pederi jesu. I 1000 policajaca, sa tvojih i mojih leđa, treba da ih ćuvaju od nasilja... ma, bljak....

Ugly MF

Baaah... napiso sam nesto ....ali bezveze.....
.....ne vredi.....

Vampirella

Quote from: John Reynolds on 18-09-2010, 01:38:18Ко би узео за професора типа за зеленом "мохок" фризуром или дугом масном косом?

Ja! Ma, uzela bih cak i Ygga! xfrog
Satan my master.

angel011

Quote from: John Reynolds on 18-09-2010, 00:13:49
Quote from: Lord Kufer on 18-09-2010, 00:10:10
Kad se crkvi dozvoli da liturgija ide gradskim ulicama, to je kršenje prava isto ko i ova parada, pa čak i ako je grad doneo odluku da to može - jer je odluka, očigledno, samovoljna.
Niko nije izabrao gradsku vladu s tim da ona ima ugrađenu religioznost u opisu svog posla.

Управо тако. Зато и постављам питање шта је ова парада и да ли је то догађај у рангу литије и маратона. Прошле године је Анђела изјавила нешто у стилу - ако је полиција могла да обезбеди посету Џозефа Бајдена, може и параду. Сећам се да сам на то реплицирао - да ли је званична посета потпредседника једне светске велесиле од исте важности као парада педера.

Ma, ja bih samo da ih puste da prošetaju ako već toliko hoće, da ih obezbede da ne bude opet mlaćenja, i da se završi jednom s tim.

Pa nek' se izdvoji jedan dan godišnje za paradu ako im je toliko stalo. Po mogućnosti nedelja, da se ne mrcvare oni koji idu na posao.
We're all mad here.

Loni

Quote from: Sal on 18-09-2010, 02:50:50
QuoteSal, nisi u pravu.
Pregrub si.

nisu ni gejevi.

E vidiš, pregrub sam

Retard ne može da bira, al peder može.

A vidi i jedno... 95 posto retardiranih, ometenih u razvoju , bilo kog oblika, su svesni toga.
Svesni su da su glupi, da su donji, da nikad neće biti kao ostali. Ustat iz kolica ili kontrolisat svoje tikove
Al jako su svesni sveta oko sebe.

Al, nikad ne traže ništa. Samo da ih se ne naziva retardima. To im je jedini zahtev. Ako mi ne veruješ, probaj, pokušaj.

A pederi, koji žele da marširaju, su samo teret ovoj državi. Jebote, imaju sve. Građani ove države.
A traže nešto.

Retardi ne traže ništa, a mnogo, mnogo više treba da se o njima povede računa.

Oni nisu birali, pederi jesu. I 1000 policajaca, sa tvojih i mojih leđa, treba da ih ćuvaju od nasilja... ma, bljak....

Ma daj reci mi šta je to što pederi biraju?
Svoju formu, genetiku i nagone ne biraju kao što ne bira niko.
Pa na hiljade ih je nekad pokušalo da se leče, sami se prijavljuju na nekakva lečenja.

Zvanični psiholozi i psihijatri im odmah kažu da je nemoguće da ih promene i otpuste,
ali na hiljade je alternativnih lekara i egzorcista, koji ih prime, uzmu pare,
a niti ih izleče, niti postanu bolji.
Evo ti primer momka, koji deluje kao iskrena dobrica i nema bukvalno nijednu egzibicionističku osobinu, koji je iskreno želeo da bude hetero,
ali tvrdi da ta terapija jednostavno ne funkcioniše.

Čovek je protiv svoje genetike nemoćan.

Ex-Gay Therapy Doesn't Work, I Tried It

Znaš li koji je jedini izbor u stvari?
Da li će prikriti ili ne?
Samo to.

Kad ne možeš već da promeniš boju očoju, možeš da ih prikriješ tamnim naočarima
ili kontaktnim sočivima u boji.

Međutim da li je to poenta?

Što eče Goga Sekulić za onog imitatora Karamelu: Otac mu je zapretio da će ga ostaviti bez ičega i da neće da razgovara s njim ako se ne oženi do 35 godine i tako prestane da ga bruka svojim femino ponašanjem.
Karamela je danas u braku i otac sina.

A da li je on stvarno hetero? Daj bože da jeste i da se nije silio da bude s ženom?
A ako je gej/bi, da li je bio iskren prema toj ženi? Daj bože da jeste, a da je žena takože neka bisa pa joj to ne smeta.

Koja je poenta izbora na prikrivanje?
(To je kao kad ti ne bi nikad izveo sina napolje)
Poenta prikrivanja je da se forsira laž, a ne istina,
poenta je da se društvo vara i da se neka možda fina i dobra žena upropasti.
Da neko laže neku ženu da je voli i želi, ona poveruje, a on sačeka kraj meseca pa za platu naruči prostituta.

Pa valjda je na skali etike prihvatljivija istina ma kakva bila nego laž.

E vidiš ti gejevi nemaju pravo na svoju istinu, jer ako bi nekom rekli istinu, ode i pos'o i prijateljstvo i skladni odnosi s roditeljima, porodicom... U stanju su da izgube sve i dobiju prezir društva. A biće srećni i da izbegnu batine.
Moj poznanik gej rekao je da nema nijegnog gej para, koji živi zajedno više od 5 godina, da im neko nije lupio kamenicu o prozor, da im nije napisao nekad na vratima ili hodniku ispred ulaza - Pederi i da ih neko nije uvredio u kraju.

Naravno da se ne mogu porediti sa retardima u smislu da retardi ništa i ne traže,
ali taj gej je recimo ipak završio neki fakultet i ima neku svest, pa je logično da nešto i traži. Bar šanzu za posao kao i drugi.

Naravno i da se ne može porediti njihov stepen ugroženosti sa recimo invalidima, ali Meho Krljić ih je u ovoj temi lepo poredio sa pravima Srba u kosovskim enklavama.

E otprilike je tako. Kao što će Srbina dole, koji se ne prikriva albanskim jezikom, neko na ulici uvrediti, neko m uzapretiti, kao što će odbiti da ga zaposle i kao što će ga sigurno prebiti ako se pojavi usred Prištine u srpskoj nošnji, tako će isto biti s gejevima svuda u Srbiji.
Kad se prikriješ i kad lažeš ceo život onda je ok. Kad bi da si iskren teška disktiminacija i ugrožavanje prava.