• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

angel011

@Albedo: ne možeš razumom da odabereš kako ćeš da se osećaš.
We're all mad here.

Plut

Quote from: Albedo 0 on 18-09-2010, 16:25:14
Zato je ono što angel priča o ''nebiranju seks-orijentacije'' jedan srednjevjekovni fail gigantskih razmjera, potpuni poraz modernog racionalnog uma, pazi - on/ona ''ne može'' da bira. A čemu onda služi razum?

Znači, svaki put kad si opalio nešto, birao si razumom. Aj' dobro.

Tex Murphy

To su objašnjenja na nivou (koga ne mrzi neka gugla) I, Pierre Riviere, who slaughtered my mother, father, sister...

I on je u svom pismu govorio da nemaju pravo da mu sude, jer je to njegova ''priroda''.

Potpuno sam saglasan s tim, mada se spremi na salvu napada tipa "kako možeš da porediš homoseksualce i ubice, to je nečuveno i nema veze jedno s drugim". U svakom slučaju - ako mogu da biraju svoju orijentaciju, onda sve ovo što Lomljavina piše pada u vodu, a ako ne mogu da biraju, tj. ako je u pitanju nekakav genetski poremećaj ili nešto slično, onda je u pitanju bolest. Pa nek se odluče već jednom šta je.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Quote from: angel011 on 18-09-2010, 16:29:09

Tačno, ali razumom možeš da odabereš šta ćeš da radiš.
Genetski četnik

Tex Murphy

Odnosno, uz malu ogradu - ovo se odnosi na one koji vjeruju u slobodu izbora.
Genetski četnik

angel011

Quote from: Harvester on 18-09-2010, 16:32:16

Možeš. Ako te u seksualnom smislu interesuju isključivo muškarci, ako se zaljubljuješ samo u muškarce, onda možeš da odabereš hoćeš li i da budeš sa muškarcem kojeg voliš i koji te privlači, ili ćeš da lažeš neku ženu, ili ćeš celog života da budeš sam.
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 18-09-2010, 16:07:33
I, naravno da su neke životinje jednakije od drugih, većina zakonskih sistema u zapadnim državama (kojima, ponavljam, težimo kao nacija) ima eksplicitno uređene privilegije manjina u većinskoj zajednici.

Бинго! Привилегије мањина. Ерго, неко нешто може, а неко други исто то не може или му је теже да то оствари. То није суштинска демократија, то је ______________ (упишите сами). Да ли Србија, овако неуређена каква јесте, са свим својим раслојавањима која већ постоје, томе треба да тежи? Ма, да ли томе чак и уређенија друштва треба да теже и зашто?

А што се саобраћаја тиче... Наравно да инсистирам, јер то је суштина. Да ли је парада толико битна манифестација да се може ставити у исти кош са међународним спортским догађајем, ритуалом већинске верске заједнице и посетом потпредседника једне од суперсила, пошто је са њима била упоређивана? Или је то Ушће ипак примереније место? Јер, подсетићу те, у истом закону се и спомиње јавни морал, а о томе је Албедо већ писао, већини се то коси с вером. И шта сад? Ах, да... Неке животиње су једнакије. Привилегије мањина.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

angel011

Javni moral bi bio ugrožen time što ljudi imaju seks na javnom mestu, ne time što šetaju i drže se za ruke.
We're all mad here.

Meho Krljic

Quote from: John Reynolds on 18-09-2010, 16:52:13
Quote from: Meho Krljic on 18-09-2010, 16:07:33
I, naravno da su neke životinje jednakije od drugih, većina zakonskih sistema u zapadnim državama (kojima, ponavljam, težimo kao nacija) ima eksplicitno uređene privilegije manjina u većinskoj zajednici.

Бинго! Привилегије мањина. Ерго, неко нешто може, а неко други исто то не може или му је теже да то оствари. То није суштинска демократија, то је ______________ (упишите сами). Да ли Србија, овако неуређена каква јесте, са свим својим раслојавањима која већ постоје, томе треба да тежи? Ма, да ли томе чак и уређенија друштва треба да теже и зашто?

А што се саобраћаја тиче... Наравно да инсистирам, јер то је суштина. Да ли је парада толико битна манифестација да се може ставити у исти кош са међународним спортским догађајем, ритуалом већинске верске заједнице и посетом потпредседника једне од суперсила, пошто је са њима била упоређивана? Или је то Ушће ипак примереније место? Јер, подсетићу те, у истом закону се и спомиње јавни морал, а о томе је Албедо већ писао, већини се то коси с вером. И шта сад? Ах, да... Неке животиње су једнакије. Привилегије мањина.

Tvoj primer radnika u štrajku pokazuje kako stvari funkcionišu. Radnici koji spontano štrajkuju - uklanjaju ih sa ulice. Radnici koju štrajkuju kao deo sindikalnog protesta koji je najavljen i odobren zaustavljaju saobraćaj bez problema. Parada ponosa, organizovana od strane legalnih & legitimnih organizacija radi na isti način. Karadžićevi sledbenici koji su mesecima svakodnevno šetnjom zaustavljali saobraćaj u centru Beograda, takođe nisu imali problema jer su to radili organizovano, uz najavu i odobrenje. To je smisao sistema, da se stvari dovedu u formu koja će omogućiti (skoro) svakome da demonstrira tako da se i ostali deranžiraju tek u razumnoj meri. Je li taj sistem savršen? Svakako da nije. Da li Srbija treba da mu teži? Ti imaš svoje mišljenje, ja imam svoje, ali naša nacionalna orijentacije je jasna - mi težimo evropskoj zajednici, dakle i njenoj legislativi i praksama u domenu ljudskih prava & sloboda.

Franz Xaver von Baader

ne možeš razumom da odabereš kako ćeš da se osećaš.

ali anđelu, ne možeš, pravo rečeno, onda odabrati ništa: hoćeš li biti pametan ili glup, lijep ili ružan, simpatičan ili iritantan, malog ili velikog pimpeka, svetac ili ubojica
ta linija apologetike pedera (ili ostalih 'nesretnih svijesti') je jalova. jedna površna psihologija i uniformna pedagogija

još je najsvrsishodniji način ova krljićeva formalnost, makar to pak ima tendenciju brutalnog birokratizma i vrhunskog cinizma; nekako mi se čini da neki tamo peder nije suštinski, u svojoj ljudskoj dimenziji, skroz-na-skroz zadovoljen takvom formalnom gestom. uostalom, to pokazuje njihovo opetovano inzistiranje na održavanju tih parada iz godine u godinu. on zna da je to samo KAO uvažavanje, dok karavane i dalje prolaze.
štoviše, to može biti i podržavanje sa figom u džepu: eto vam parada a sada mi se skinite, što hoćete više = cinizam odozgo, sa pozicija vlasti i legislative

s druge strane, 'normalni' građani naslućuju 'opasnost' i samo takvih performativnih uvjeta: forme su itekako bitne jer zapravo određuju sadržaj
eto tu je netko, plut mislim, opisala najblatantnije instrumentaliziranje uma i to vrlo veselo i čilo: kao, svi će malo-pomalo prihvatiti ono što im se servira
možda je njezina namjera dobra, ali meni se takve instrumentalizacije gade; ne držim do tuđih sugeriranja, svačijih idiosinkrazija i propisivanja odozgo
dakle, u opetovanom nametanju parada i ostalih budalaština leži određena opasnost, što bi rekao Engels, zakon prelaska kvantitete u kvalitetu - mnogoprisutnom gej-pedagogijom do općeg prihvaćanja

uglavnom, bit će to vječna napetost, smjena uspona i padova, a što se mene tiče, ne bih volio živjeti u društvu gdje je potpuno prihvaćeno biti što-god-već-jesi, od pedera do tipa koji se ženi s lutkom za napuhavanje
no, za moga vijeka, neće se tu nešto bitno promijeniti
a nakon mene - potop
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Eriops

Mogo si sve to reći mnogo kraće  :).
Suština je u ovome- oni zapravo ne traže zakonsko, formalno prihvatanje, već hoće da ih ljudi suštinski prihvate, da im kažu vi ste super, kul, sve je to normalno što radite. To će malo teže ići. Ja mogu prihvatiti da imaju sva zakonska prava, uključujući i povorku, slobodu kretanja i održavanje uredno prijavljenih manifestacija, ali to neće promeniti moje mišljenje o homoseksualnosti kao bolesti ili poremećaju.

Loni

Nije li svima koji ne vole gej parade najbolje da ignorišu manifestaciju.
Kad na nešto niko ne obraća pažnju, to prođe za 3 dana.

Ja ne znam zašto ikome smeta ijedna jedina parada.

Pre desetak dana u mestu kraj Barselone gledao sam paradu bajkera.
Postoje parade blizanaca, parade plavuša, postoje skupovi Hare Krišne, ovih... onih...

Ako GLBT-ovci čine 5 % ljudi iako im prava jesu ugrožena, a jesu, šta fali nek se organizuju jednom godišnje, nek prošetaju i nek pred medijima kažu kako su im to ugrožena prava.

Ja ne znam Džone šta još treba da ti nabrojim da vidiš da prava jesu ugrožena.
1) Linč iz 2001.
2) Otac je sina udario lap tomom u glavu što je gej
3) Đule Van Gor je prebio rođenog brata brutalno kad mu je rekao da je bio s muškarcem.
4) Geja, posle smrti partnera izbacuju iz kuće iako su zajendo ulagali u taj stan i nameštaj godinama. Sudije na Balkanu uvek staju protiv gejeva.
5) Minsitar za ljudska prava tvrdi da im godišnje stigne nekolik ostotina prijava nasilja nad gejevima.

I čini ti se da tražiš neke privilegije.
Bolje je priznati NE VOLIM IH GOTOVO.
Treba iskreno reći...
- Nema pravnog aspekta, koji im brani.
- Nema ugrožavanja treće osobe na bilo koji način ako se dva momka ljube.
- Nijedna zemlja u kojoj su gej prava na najvećem nivou nije i sa gej brakvima nije propala.
I Španija i Holandija i Argentina imaju gej brakove, pa imaju vrhunski fudbal i košarku. Kanada ima vrhunski hokej i olimpijske igre.

Ko je strejt muškarčina i sportista biće strejt muškarčina i sportista i u svetu u kome gejevi imaju prava i u svetu u kom gejevi nemaju prava.

Ali ja ih recimo ne volim...
(Ne ja već dajem primer iskrenog homofoba)

Ja ne vidim problem da neko sličan Johnu kaže upravo ovo i da eventualno doda da mu smetaju i Albanci, Jehovini svedoci ili feministkinje.

Ali nema potrebe da se neko folira i traži kojekakve rupe u zakonu, kojekakvo ugrožavanje trećih lica itd. kad toga svega nema.

Čak i da dođu one malo slobodnije parade, šta s tim?
Umesto farmerki neko će biti u roze šorcu, ali šta i s tim?
U čemu je problem s roze šorcom.
Svaki dan viđamo devojke u kratkim šaenim minićima, pa ne smeta.
Dakle stvar je SUBJEKTIVNOG ukusa.

Interesantno je da nijednoj od 3 žene na ovoj temi (Plut, Ella, Angel) ne smetaju muškarci tako odeveni.
Tako isto tipovima ne bi smetale žene, ali nije poenta da svako gleda svoj lični ukus već da bude objektivan, da se uzdigne šire od svog sopstvenog ukusa.

Loni

Quote from: Eriops on 18-09-2010, 17:58:04
Suština je u ovome- oni zapravo ne traže zakonsko, formalno prihvatanje, već hoće da ih ljudi suštinski prihvate, da im kažu vi ste super, kul, sve je to normalno što radite. To će malo teže ići. Ja mogu prihvatiti da imaju sva zakonska prava, uključujući i povorku, slobodu kretanja i održavanje uredno prijavljenih manifestacija, ali to neće promeniti moje mišljenje o homoseksualnosti kao bolesti ili poremećaju.

Ovo je u neku ruku tačno, ali evo iskren oda te pitam, zar ti se ne čini malo surovo da nekog smatraš nenormalnim (što je prećutno izopštavanje iz društva) i da ga tako sankcionišeš zbog nečeg što on ne može svojom voljom da promeni.

Dokazano je da ne može. Na hiljade i hiljade gejeve se obraćaju stalno za pomoć silnim psiholozima i psihijatrima. Niko nikad nije uspeo da promeni svoju seksualnu orijentaciju.
Zato savremeni psiholozi pacijente, koji im dođu sa zahtevom da žele da su strejt, vrate kući i predhodno ih nauče da žive s tim i prihvate sebe jer je promena daleka od volje. Ona iz nekog razloga ne uspeva.

Nije normalno i uobičajeno ni da invalid hoda s jednom nogom i štakom. Treba da ima dve, ali zamisli na šta bi ličilo da ga teraš da na silu staje na slomljenu nogu.

Po meni je recimo ok da neko snosi sankcije zbog nečega što jeste prouizrokovao voljom.
Treba možda mrzet inekog jer je nekog ubio, opljačkao, prebio (Mada sam ja veliki borac i za prava zatvorenika u kp domovima), ali nekoga prezreti i kažnjavati zbog nečeg što nije deo njegove volje već nagona, koji je nezavistan od utiacaja volje je PRESUROVO.

Štono kažu budisti - Nemoj osuđivati homoseksualca jer se reinkarnacijski krug obrće. U ovom životu je on gej, u sledećem tebi može zapasti ta uloga. 
Nije da verujem u karmu (mada su budisti ateisti, pa ih najlakše prihvatam), ali stvarno ima nešto u toj empatiji.
Ne mrzi da se sve jednog dalekog dana, pa makar i za 1000 godina u nekom drugom životu, sve ne slomije baš na tvoju glamu. Što si posejao, požnjaćeš kad tad.

Alex

Lomljavino kako ti ne dosadi da u svakom postu pišeš gluposti?

Hanibal Lektor i bilo koji ludi serijski ubica tog tipa nije u stanju da se promeni svojevoljno i postane dobar. Zar je onda, zato, normalan i prihvatljiv?

Vidiš kakva je tvoja logika? Nemaš je.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Albedo 0

Quote from: Plut on 18-09-2010, 16:29:22
Zato je ono što angel priča o ''nebiranju seks-orijentacije'' jedan srednjevjekovni fail gigantskih razmjera, potpuni poraz modernog racionalnog uma, pazi - on/ona ''ne može'' da bira. A čemu onda služi razum?

Razum je svijest, i jedino pijan čovjek nije svjestan šta radi.

svaki put kad sam izašao u tangama i cvjetićima u kosi na planiranu paradu - birao sam razumom.

Agota

gej populaciji uopste nije potrebna ta parada znam po svojim prijateljima,ti ljudi uopste nisu u fazonu sve se svodi na sex ,ne,ti ljudi se vole i zaljubljuju  normalno ko i svi potpuno je nebitan pol pobogu, bitnije im je u svemu tome da se ne osecaju kao zlocinci kao da su nesto skrivili ,svakom smeta osecaj da je morbidan, lud ,bolestan sta god samo zato ako  oseti emociju prema istom polu,pa svima se desilo bar jednom u zivotu da se zaljube u osobu istog pola pa ja sam imala takvo iskustvo u srednjoj skoli ali kako i ne bi kad sam bila smer ginekologija -akuserstvo sve devojke jednostavno se desi kvrc  
cudno mi jedino to kako se gej muskarci i zene medjusobno odbijaju,mozda nije pravilo ali ja  ih nikad  ne spajam u vidjenjima
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Loni

Quote from: Alex on 18-09-2010, 18:33:10
Lomljavino kako ti ne dosadi da u svakom postu pišeš gluposti?

Hanibal Lektor i bilo koji ludi serijski ubica tog tipa nije u stanju da se promeni svojevoljno i postane dobar. Zar je onda, zato, normalan i prihvatljiv?

Vidiš kakva je tvoja logika? Nemaš je.

A ubijanje i davanje ljubavi osobi svog pola su poredive stvari.
Svaka čast na tvojoj logici.

Albedo 0

Quote from: angel011 on 18-09-2010, 16:42:42
Quote from: Harvester on 18-09-2010, 16:32:16

Možeš. Ako te u seksualnom smislu interesuju isključivo muškarci, ako se zaljubljuješ samo u muškarce, onda možeš da odabereš hoćeš li i da budeš sa muškarcem kojeg voliš i koji te privlači, ili ćeš da lažeš neku ženu, ili ćeš celog života da budeš sam.

to nema veze s vezom, jer ti i dalje govoriš da ne možeš da biraš seksualnu orijentaciju, što nije tačno.

Prvo, kad kažeš seksualna orijentacije, ti pod tim podrazumijevaš životinjsku vulgarnu strast, bez nekog ''duhovnog'' aspekta, sposobnosti da se zavoli neka osoba, makar imala ''kompatibilan'' polni organ, a onda već možemo pokrenuti psihopatološku analizu takve osobe.

Jer ako ona ne može da kontroliše svoje životinjske porive, onda ona nije čovjek, ne posjeduje razum, i čak po nekim liberalima (poput Stjuarta Mila), treba primijeniti intelektualni cenzus na demokratskim izborima. Zašto bih ja svoj glas jednako vrednovao sa nekim umno slabim životinjskim karakterom? Radiša iz Velikog Brata ili homos koji je nesposoban da se kontroliše, meni je svejedno, na njima čak i po nekim liberalnim učenjima treba primijeniti intelektualni cenzus.

Sad ispade svaki divljak ima ''ljudska prava'', to samo na planeti Dembeliji. Od građanina se očekuje vrlina, zrelost, razum, ne animalna histerija.

Loni

Hej Albedo, naravno da svako normalan može da kontroliše da liu će ili neće da obuzda strast u datoj situaciji.
  Pa i svaki strejter je nekad bar pomislio, kad stane u basu iza lepe i zgodne žene, : Uh. Kako bih se sa ovom telesno integris'o . :-)

Ali ne može se.
  Ta ženska je nepoznata, to je bas - javno mesto itd.

Ali Angel nije govorila o tome.
To je potpuno druga dimenzija i tiče se neke dopuinske situacije.
Već imaš određen nagon, ali ta sitaucija i ta osoba to ne daju i kraj.

Angel je mislila na osnovnu nagon, a ti govoriš o nekakvoj disciplini.

Problem je u tome što se gejevima ne dopušta ne samo sličan primer gore (to naravno nikome) nego ni mnogo normalnija situacija.
  Ne buni se gej što ne može da se prisloni iza nekog frajera u basu već što ne može ni legitimnog dečka, koji je dobrovoljno s njim, da dovede u stan jer će ga recimo otac i brat pretući i izbaciti iz kuće.

Albedo 0

Ja govorim još generalnije (na nivou filozofije modernog doba) da se može, ili se vraćamo u kameno doba. Prosvjetiteljstvo tvrdi da može. Zbog toga je započela Francuska revolucija, zbog toga su se ljudi pobunili protiv korumpiranog plemstva i sveštenstva. Zbog toga danas govorimo o demokratiji, slobodi, jednakosti.

Ali hajde da poslušamo Lomljavinu i njegovu žensku verziju Angel pa da se vratimo u Srednji vijek.

Pardon, to bi bila uvreda za Srednji vijek.

Franz Xaver von Baader

duh over materija, reče albedo u nekoj vrsti platonskog kriptofašizma
ma ja ne bih išao tako daleko da poričem raznima ljudska prava
kad su već i takvi GRAĐANI. to ti je caka, moj albedo

mislim, pa to je već raspravljao hobbes. kada bi ovi zaista bili divljaci, da živimo u pukoj prirodi, onda ne bi imali nikakva prava. pravo bi bilo onoga moćnijega i jačega da uradi već što mu je u moći. ali, reče striček hobbes, takvo je stanje nepodnošljivo, pa se ljudi udružuju, dolaze države a divljaci postaju građani kojima se jamče osnovna prava itd itd...

no, to sve ne mijenja osnovnu tezu: homići su temeljno manjkavi. a nakon njih dolazi ostatak ljudske vrste sa raznim felama nedostataka i svi su oni poredani na pingvinovoj ljestvici od najnižih prema najvišima

angel011

Quote from: Eriops on 18-09-2010, 17:58:04

Može i neko da kaže da ništa neće promeniti njegovo mišljenje o boji trave kao ružičastoj, pa to neće značiti da je u pravu. :)
We're all mad here.

Loni

Pingvin, veoma je relativno pitanje da li su homići uopšte manjkavi i u čemu.
Koliko je samo genijalaca bilo među njima. Koliko književnika, naučnika.
Pa u samoj fantastici imaš Kliva Berkera. Pa Hansa Kristijana Andersena, koji je bio izrazito feminiziran (Mala sirena je simbol neadekvatnih donjih delova tela, da bi se ostvarilo venčanje).
Njegova druga bajka ,,Ružno pače'' - nastalo je kao priča usled Andersenove diskriminacije u društvo.
Sam Andersen je u stvari bio i ružno pače i mala sirena.

U muzici Dejvida Bouvija koji je biseks.
Tesla nikad nije imao žene.
Pesnikinja Safo i Margaret Jursenar su priznale da obožavaju i svoj pol (Iako su imale iskustva i sa suprotnim).

Jako je nezahvalno odrediti šta je u stvari manjkavost od čoveka.

Albedo, nisi mi jasan.
Mislim da mešaš osnovne nagone i samu disciplinu i kontrolu nagona.
Imati nagon je sasvim ok. To nam je priroda dala.
Međutim mora se kontrolisati.
Ne može se napasti svako i na svakom mestu.

Kad toga ne bi bilo onda bismo se vratili u prošlost i eru divljaštva.
Onda bi pećinski čovek uzeo močagu, pa udario ženu da je oslabi, a kad više nije u stanju da se brani, onda da je seksualno zlostavi.

Međutim ovde to nije tema.
Ne pričamo ovde o kontroli nagona, koje već imamo.
Pa ni strejt ni gej par ne smeju da se skinu goli i da se pojebu na sred ulice.
Ali problem je u tome što su strejteri u našem društvu zakinuti samo tu.
Ne smeju da se tucaju na klupi, ali smeju u brak, smeju da obelodane prijateljima na poslu i roditeljima kad imaju vezu i kad se venčaju.
Gejevi su debelo zakinuti na mnogo dubljim nivoima od puke kontrole ljubljenja na javnom mestu.

Franz Xaver von Baader

lomljavino,
ono što je za tebe pitanje i dvojbeno, za mene je možda kristalno jasno
metoda kojom pokušavaš afirmirati peškiće je pogrešno izabrana: zamisli samo koliko je onda genijalaca među onima koji nisu pederi = opet je debela prevaga na ovu stranu pa tetkice ispadaju inferiornije

tebi je nezahvalno postaviti se jer si i sam neka vrsta tetkice; čovjek međutim proguta govno, pljune mjesecu u lice i povuče granicu čekićem. biti čovjek je, dakle, moći podnijeti "bačenost u ovaj svijet" i hodati uspravno usprkos svim antagonizmima i oluji koja udara bijesno

Savajat Erp

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 19:04:37
    Ne buni se gej što ne može da se prisloni iza nekog frajera u basu već što ne može ni legitimnog dečka, koji je dobrovoljno s njim, da dovede u stan jer će ga recimo otac i brat pretući i izbaciti iz kuće.

рецимо да су отац и брат тог хомосексуалца у том фазону...њих неће променити ни да се геј парада одржава сваки дан, нити ће их било какав закон натерати да тако не поступе. уосталом, и садашње законодавство би их санкционисало због пребијања, зар не?
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

angel011

Postoji nada da će se redovnim afirmisanjem gej populacije u javnosti to promeniti. Ne odmah, ne od jedne parade, ali vremenom. Svakako se ništa neće promeniti ako se priklone stavu da treba da se kriju kao da je to što vole osobu istog pola nešto sramotno.
We're all mad here.

Franz Xaver von Baader

pa naravno da je to sramotno
redovnim naglašavanjem te sramotnosti stvara se dobra protuteža pederskom aktivizmu pa smo opet u pat-poziciji

Savajat Erp

временом? време је управо оно што немамо!  :lol:

Tex Murphy

Quote from: angel011 on 18-09-2010, 20:12:03
Postoji nada da će se redovnim afirmisanjem gej populacije u javnosti to promeniti. Ne odmah, ne od jedne parade, ali vremenom. Svakako se ništa neće promeniti ako se priklone stavu da treba da se kriju kao da je to što vole osobu istog pola nešto sramotno.

Svakako će se promijeniti ako se obuku u idiotske kostime i glupiraju po gradu.
Genetski četnik

Tex Murphy

Quotemetoda kojom pokušavaš afirmirati peškiće je pogrešno izabrana: zamisli samo koliko je onda genijalaca među onima koji nisu pederi = opet je debela prevaga na ovu stranu pa tetkice ispadaju inferiornije

Osim toga, većina onih koje je naveo uopšte nisu gej :-)
Genetski četnik

Loni

Savatajp, sve se menja, kad se ljudima dobro objasni.

Ae Pingvin, nasmeja me :-)

Pa nigde ja ne kažem da je jedna strana sposobna, a druga nije.
O bilo kojoj strani da se radi.
I o seksualnom nagonu i o polu, naciji, rasi itd.

Ja samo naglašavam da to koliko je ko manjkav nema nikakve veze s tim da l je neko strejt ili gej. Da l je neko crnac ili belac.

Kao što postoji mali procenat strejt ljudi, koji su talentovani za nešto, a na žalost većina manjkavi, pa tako je i među gejevima.
Zato sam i naveo sve te gej književnike i književnice.

I kakvo ti je to određivanje ko je ČOVEK, a ko vrsta TETKICE?
U samom tom određivanju stoji ono, što me kao muža ekstremne feministkinje i kao prijatelja mnogih drugih feministkinja, ali i svesnih muškaraca jako nervira.

Kad se u jednoj rečenici termin muškog roda - ČOVEK koristi kao nešto pozitivno,
a recimo termin TETKICA koristi kao nešto negativno.

Ja sam možda zaslepljen feminističkom propagandom oko mene, ali jednostavno ne pristajem na tu terminologiju niti da tako gledam na stvarnost i na vrednosti.

Ja čak i u homofobiji vidim uveliku antižensku zaveru i mizoginiju.

Zašto u stvari jedan broj muškaraca mrzi gejeve?

Nije zbog samog seksualnog čina jer seksualni čin je manje više isti kod gejeva i kod strejtera.
Razlika je što jedni imaju 3 rupe da ga uguraju, a drugi samo 2. Penetracija se tu vodi na isti način. Dakle nije to.

Gejevi su omraženi od velikog dela strejt muškaraca (ne i svih) zato što u njima uviđaju IZDAJNIKE muškosti i muževnosti.
U njima vide kao neku bivšu braću, u kojima je iz nekog razloga na nekom nivou pobedio taj ženski princip.
Iz istog razloga mrze mešanca Srbina i Hrvata, koji se više oseća kao Hrvat.

I kod samih gejeva je poznato da je veća sramota biti pasivan nego aktivan.
Pa to je to. STID OD ŽENSKOG U SEBI.
Oko toga se sve u stvari vrti.

Svi mi u patrijarhalnom društvu (naročito u ruralnim sredinama) vaspitavani smo da smo BOLJI što smo muškarci.

Namerno ću staviti link vaše hrvatske pesma, koja obrađuje taj problem.
Elemental - Priroda i drustvo

Mi smo kao savršeni muškarci, a one su samo žene - obične pičke, koje podsvesno treba da potcenjujemo i da budemo srećni što nam je duša roženjem osvanula u privilegovanom muškom, a ne u ž,,nesrećnom'' ženskom telu.

Zato kukavici i žubetu od čoveka kažemo PIČKETINA...
Zato kad od nekog očekujemo vernost kažemo - Uradi to MUŠKI.
Bori se MUŠKI.
Zato ženetina i ženturača postoje kao negativni termini, a muškarčina je samo pozitivan termin.

E zato se u stvari očevi i braća i drugovi stide i ograđuju od geja.
Jer je u njemu pobedio princip, onog pola, za koji smo naviknuti da potcenjujemo.

U obrenutom slučaju kad je žena u muškom imidžu, ona nema takvo poniženje. Ona nije odbačena od strane mačo muškaraca, ali ni od društva.
To se jasno vidi u filmu ,,Prisila pustinjska kraljica'', gde je žena, koja obara ruke muškima, cenjena u kafani. Isti ljudi u kafani hoće da tuku muškarce, odevene u žene.

U korenu svega je antiženska ideologija, koja vlada vekovima i vekovima.
Čak i kad se mrzi gej, koji je muško, u stvari se mrzi njegova ženska strana.

Mali dečaci se od detinjstva uče da ne gledaju crtaće u kojima su ženski likovi glavni,
dok devočice ne.
One mogu da gledaju ,,Vini Pua'', gde nema nijednog ženskog lika, osim kengurove mame,
ali dečaci ne smeju da gledaju ,,My litle pony'' jer će biti okarakterisani kao manje vredni u društvu.

Međutim Patuljak, nemoj da misliš da smo svi mi, muškarci, koji ne pristaju na potcenjivanje žena nekakvi papučari ili same tetke.
Mi smo jednostavno SVESNI celokupne slike i borimo se za ravnopravnost.

Da si u Srbiji pozvao bih te recimo na skup anarhista kod Ratibora Trivunca ili skup ateista, da vidiš kako izrazite muškarčine mogu jako žustra da brane i žene i gejeve.

Alex

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 18:12:04
Ovo je u neku ruku tačno, ali evo iskren oda te pitam, zar ti se ne čini malo surovo da nekog smatraš nenormalnim (što je prećutno izopštavanje iz društva) i da ga tako sankcionišeš zbog nečeg što on ne može svojom voljom da promeni.

Lomljavino
Ja sam direktno odgovorio na ovo tvoje pitanje. Da li se neko može smatrati nenormalnim i sankcionisati zbog nečeg što ne može da promeni. Može.

Kad nisi u pravu priznaj.

A na tvoje pitanje - da li su ubijanje i homoseksualizam poredivi?

A da li su pedofilija (koju ortodoksni pedofil teško da može da promeni u sebi) i homoseksualizam, poredivi?

Sve različite stvari su poredive. Sve različite stvari se razlikuju, a mogu imati neke sličnosti - u ovom slučaju, osobine koje se ne mogu svojevoljno promeniti.

Da su u svemu iste, ne bi bile različite nego iste stvari i tek onda bi poređenje bilo besmisleno.

Jel ti ovo ima logiku?

Tex Murphy

Lomi, brate, reci ti meni sljedeće: Smatraš li ti ludake nenormalnim?
Genetski četnik

Loni

Harvi, ja retko koga zovem nenormalnim.

Meni je reč ,,ludak'' presurova i maltene nikad ni za kog nisam rekao da je lud, kreten, nenormalan, glup, a ne volim da koristim ni retard, već polikor termin ,,osoba sa posebnim potrebama''.

Umesto ludaci, rekao bih ,,nestardandni''.

Alex, kod ljudi, koji ne mogu da racionalno da funkcionišu'', dakle kod NESTANDARDNIH psijihatrijska komisija treba da utvrdi da li oni ugrožavaju druge svojim postojanjem na slobodi ili ne.
- Ako su ludi samo dotle da pričaju sami sa sobom, psihijatri ih otpuštaju iz ludnice na slobodu.

Dakle jesu nestanradni (ne bih rekao ludi), ali nema sankcije za njih jer nikoga ne ugrožavaju.

Ako psihić ustanovi da mogu biti agresivni, e tek tada su zatvoreni u ustanovi.

Pedofil ugrožava dete jer se smatra da osoba, mlađa od 16 godina, nije zrela da ulazi u seksualne odnose i da se sama opredeljuje.

Gej, koji bi prisilio bilo koga na seks je takođe zaslužio sankciju, ali ako dva punoletna geja dobrovoljno stupaju u ljubavni odnos, u čemu je onda problem?
Nema nasilja, nema vrbovanja maloletnika.
Gde onda zapinje?
Po čemu onda zaslužuju ikakvu sankciju?

Franz Xaver von Baader

lomljavino,
tvoj problem je upravo to što sam primjećuješ: družiš se sa pogrešnim ljudima, okružen si neprijateljskom propagandom, vjerojatno si i u braku podređen, žena ti domina-feministkinja a ti njen potrčko
uz to, reklo bi se da čitaš i pogrešnu literaturu
uzmi za početak Weiningera, Spol i karakter i vidi najdivniju knjigu o ženama ikad napisanu: ničim izazvan, Weininger se brutalno israo po ženama, a sve u genijalnim opaskama i dosjetkama

tebi zapravo fali takvog pravog čekićarenja, božanskog humora sa pozicija autoriteta; a ne ovi tvoji zaobilazni putevi feminizma i ateizma

Alex

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 20:22:10
Savatajp, sve se menja, kad se ljudima dobro objasni.

Svi mi u patrijarhalnom društvu (naročito u ruralnim sredinama) vaspitavani smo da smo BOLJI što smo muškarci.

U kom si ti selu, u kojoj zabiti odrastao?

U stvari, nisi, nego foliraš. Naseo si na glupe priče o diskriminaciji.

Ja sam odrastao u socijalizmu, kao i milioni drugih, gde smo vaspitavani da smo svi jednaki.

Danas raznorazne organizacije - borci za prava ovih ili onih, u ovom slučaju žena, nas uče kako su žene obespravljene.

Ko je ikad išao u osnovnu školu zna da su devojčice uvek dobijale više ocene nego što zaslužuju, tj ocene su im više poklanjane. Bile su privilegovane.

Alex

Quote from: Lomljavina on 18-09-2010, 20:33:34
Dakle jesu nestanradni (ne bih rekao ludi), ali nema sankcije za njih jer nikoga ne ugrožavaju.

E sad sam te naveo da malo počneš da ramišljaš. Dakle nije bitno kao što si prvobitno tvrdio da li je nečije osobina samovoljno promenljiva ili ne, nego da li i koliko šteti drugima.

Rad s tobom, počinje da donosi rezultate.

Savajat Erp

нестандарни  :!: :?: па ово је новоговор у свом пуном светлу! додуше, ни ја никад нисам волео да за неког кажем да је глуп...

Franz Xaver von Baader

pa dobro, ne mu naturiti glup na nos zlobno, u smislu da mu odričeš egzistenciju. ali podsjetiti razne da su gluperde je sasvim u redu. čak zdravije nego ovi lomljavini termini. meni je čak degutantno kako se on hvali i definira kao politkor. politkor - koja odvratnost

Savajat Erp

Quote from: PingvinPatuljak on 18-09-2010, 21:51:24
politkor - koja odvratnost

тачно..чисто ограничавање слободе говора! :)

pokojni Steva

Muka mi je od vas.Naravno da imaju sva prava na paradu.Reč je o ljubavi ne zakonom danim pravima.Ona su za kriminalce smišljena.Laka vam crna noć.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Plut

Quote from: Albedo 0 on 18-09-2010, 18:38:14
Quote from: Plut on 18-09-2010, 16:29:22

Razum je svijest, i jedino pijan čovjek nije svjestan šta radi.

svaki put kad sam izašao u tangama i cvjetićima u kosi na planiranu paradu - birao sam razumom.

Ne sećam se da su se u Srbiji tako šetali. A šta bi falilo i da se prošetaju? I nije problem u odeći. Vama smeta da dva muškarca prođu ulicom držeći se za ruke ili da se, ne daj bože, poljube na ulici. Ma smeta vam i da neko javno kaže da je gej. Ako kaže da je lezbejka, e to već malo menja stvar jer vaša mašta počne da radi pa i uživate u njoj, sve dok se lezbejke zajedno sa gejevima ne prošetaju organizovano ulicom. E tada i njih treba umlatiti.

Kad saznate da je neko gej odmah bežite od njega (ili još bolje, poželite da ga prebijete) u strahu da će vas zaskočiti. Znači, toliko ste neodoljivi da svako želi da vas ima.

Aman ljudi, koji je vaš problem? Čime to oni vas tako ugrožavaju? Čega se tako panično bojite?

Albedo 0

Quote from: Plut on 19-09-2010, 00:56:23Ne sećam se da su se u Srbiji tako šetali. A šta bi falilo i da se prošetaju? I nije problem u odeći. Vama smeta da dva muškarca prođu ulicom držeći se za ruke ili da se, ne daj bože, poljube na ulici. Ma smeta vam i da neko javno kaže da je gej. Ako kaže da je lezbejka, e to već malo menja stvar jer vaša mašta počne da radi pa i uživate u njoj, sve dok se lezbejke zajedno sa gejevima ne prošetaju organizovano ulicom. E tada i njih treba umlatiti.

Kad saznate da je neko gej odmah bežite od njega (ili još bolje, poželite da ga prebijete) u strahu da će vas zaskočiti. Znači, toliko ste neodoljivi da svako želi da vas ima.

Aman ljudi, koji je vaš problem? Čime to oni vas tako ugrožavaju? Čega se tako panično bojite?

ne bojim se ama baš ničega osim objašnjavanja svom sestriću (ili budućem djetetu) šta te čike rade.

sa pederom naravno mogu da razgovaram o filmu, književnosti i čime god on hoće, može što se mene tiče da živi u istoj zgradi, ili na istom spratu. Uopšte me ne zanima da li opšti sa svojim kućnim ljubimcem sve dok to radi u svoja četiri zida, a u hodniku razmjenimo ''dobar dan, komšija''.

ne znam šta više svodite poraz modernog uma na moje ''strahove''...

Plut

Ne vidim problem u objašnjavanju detetu šta rade te čike ili tete. Sve se da objasniti. Skoro sam morala da objašnjavam detetu šta to moja dva kera, uz to još i muški blizanci, rade naskačući jedan na drugog. Polako, al' sam objasnila i dete je sve skontalo. Vrlo je važno kako se to radi.

ne znam šta više svodite poraz modernog uma na moje ''strahove''...
???

Albedo 0

Quote from: Plut on 19-09-2010, 01:13:27al' sam objasnila

problem je što ti misliš da to nije greška

''Možete biti sigurni da neće nikako slušati vaše reči ili će o moralnom svetu, o kome mu govorimo, stvoriti potpuno fantastične pojmove koje nikad nećete o njemu izbrisati''

Žan Žak Ruso - Emil, ili o vaspitanju

Quote???

to se i ja zapitam svaki put kada neko navodno odgovara na moje postove, iako njegovi/njeni odgovori nemaju veze sa mojim postom.

Ja pričam o razumu, ti obrćeš temu na smetanje, zaskakanje, strah, ugrožavanje, bježanje.

Ja pričam o razumu. Trebam li da spelujem?

Джон Рейнольдс

Ломљавино, теби све треба цртати. То што су хомосексуалци мени одбојни нема никакве везе с парадом. Гомила ми је ствари одбојна па не кењам около због тога. Утуви већ једном у своју тврду главу да су овде личне несимпатије само зачин, а главно јело су привилегије.

И, Плут, свега ти на свету, прекини с тим будалаштинама о страховима. Избор речи хомоФОБИЈА асоцира на ирационални страх. Заправо, реч је о јадној реторичкој подметачини која се веома често користи у одбрани неодбрањивог или када су аргументи слабашни, а то је метода пребацивања лоптице на туђу половину терена.

- Не желим геј параду у свом граду због тога, тога и тога.
- Зашто се плашеш гејева?
- (овде би саговорник требало да упадне у замку и уђе у дефанзиву, да крене да се брани да се не плаши већ... бла бла)

Ако нешто поштујем код неолиберала, то је агресивност у комуникацији на свим нивоима. Али је јефтино психоанализирање стварно дно дна. Одбојни су ти гејеви? Па ти мора да си геј! Није него. Као што сви којима су одбојна говна заправо имају подсвесну жељу да их једу.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plut

Quote from: Albedo 0 on 19-09-2010, 01:34:24
problem je što ti misliš da to nije greška
Epa vidiš, ti misliš da je to problem, ja ne. Kažeš problem je, uopštavaš. Onda bolje reci da ti misliš da je to problem, a ne da on jeste, ako ćemo se već igrati rečima i hvatati za svaku.

Quote from: Albedo 0 on 19-09-2010, 01:34:24
Ja pričam o razumu. Trebam li da spelujem?
Možeš da mi odspeluješ kako hoćeš, ja u tvojim postovima razum ne vidim.

@John, ok mogu i da izbacim reč "strah", ali mi ovde niko još nije ponudio neki argument zašto je protiv parade i homoseksualaca. Osim ono iz zakona o javnom okupljanju, a to je na tako klimavim nogama da nije vredno pomena.

Джон Рейнольдс

Перцепција је чудо. Мени се баш чини да су изнесени одлични аргументи против параде, али нисам приметио да је ико "против хомосексуалаца". И шта уопште значи бити против хомосексуалаца?

- Здраво, ја сам Џон и ја сам против хомосексуалаца.
- Здраво, Џоне!

#Τζούτσε