• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 16 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Ja ne pamtim kada sam ja osporavao Obrazu pravo na javna okupljanja i izražavanje svojih stavova???

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 25-09-2010, 16:28:01
Ja ne pamtim kada sam ja osporavao Obrazu pravo na javna okupljanja i izražavanje svojih stavova???

Evo npr. ovde:

Quote from: Meho Krljic
Osporavam Obrazu pravo na javna okupljanja i izražavanje svojih stavova!!1
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Albedo 0

ja i ne dovodim u pitanje nečije lične stavove, osim ako podržava paradu na kojoj će biti zabranjen bilo kakav transparent Obraza.

A valjda svi možete pretpostaviti da će u vijestima pisati o nazadnim snagama esktremne desnice i šta ti ja znam.

Stavove obe strane nećemo čuti.

Dakle, pitanje je koja će se to parada održati, Mehova sigurno neće.

Loni

Quote from: Albedo 0 on 25-09-2010, 16:14:15

A svako ima pravo da da svoje mišljenje, ma kakvo da je.

koliko vidim nigdje se ne poziva na nasilje, možemo ga mi tražiti između redova, što je sasvim legitimno, ali... niko tu nije nevin.

Odakle ti to da svako ima pravo na svoje mišljenje.

U DEMOKRATIJI je jasno da svako ima pravo da misli i radi šta god hoće sve dok nije reč o ugrožavanju drugoga. O vređanju drugoga, o pozivu na nasilje (indirektnom ili direktnom) ili o govoru mržnje.

I kako to Obraz ne poziva na nasilje.
Je si li pažljivo pogledao moj post sa plakatima. Plakat Obraza ima palicu i natpis ČEKAMO VAS.
Ako to nije poziv na nasilje, ne znam šta je.

Albedo 0

Quote from: Lomljavina on 25-09-2010, 17:19:53U DEMOKRATIJI je jasno da svako ima pravo da misli i radi šta god hoće sve dok nije reč o ugrožavanju drugoga. O vređanju drugoga, o pozivu na nasilje (indirektnom ili direktnom) ili o govoru mržnje.

Rečenica ''homoseksualizam je bolest'' nije zabranjena.

Niti je govor mržnje, niti je poziv na nasilje, niti vrijeđa nekoga.

Isto kao i rečenica ''nacionalizam je bolest''.

Obraz je tu potpuno nevažan, ko god istakne takav transparent biće napadnut od policije makar samo stajao sa strane.

Ja ne znam da li je homoseksualizam bolest niti me zanima, i nije to ovdje u pitanju. U pitanju je sama ta rečenica. Ona ni po kom osnovu ne može biti zabranjena.

Джон Рейнольдс

Бла бла & трућ, Ломљавино, по обичају. Него, за која су то ОСНОВНА људска права хомосексуалци ускраћени? Добро обрати пажњу - основна.

Узгред, да ово јесте демократија, за питање око кога се очигледно ломе копља, које се доживљава на веома различите начине и које, по неким становиштима, можда и већинским, вређа јавни морал - био би расписан референдум. Тако би већина Београђана одлучила жели ли параду. Ово је чисто силовање, тим више што се хомосексуалцима пружа привилегија да уз веома јаку заштиту полиције Ивице Дачића АКА Малог Слобе раде оно што је разни штрајкачи и радници чија основна права често заиста јесу најгрубље кршена - не смеју.

Мехо јесте у праву кад каже да привилегије за мањине сада јесте тренд у модерној демократији, с тим да стојим чврсто на становишту да то онда није демократија. Али то је само моје мишљење док су ово горе чињенице.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

slavko

Udvorištvo kao osnova i pečat politike neke zemlje me podseća na one ljude koji su posle drugog rata stalno i svima isticali da su za "današnjicu".Čitava priča je zapravo otužna,a i tužna.

Meho Krljic

Ma, hajte, molim vas, pa nemojmo opet da razvodnjavamo temu. Udvorištvo je kada se nekome omogući upražnjavanje prava koja su mu garantovana zakonom? U skladu sa poveljama Ujedninjenih Nacija? Ja sam mislio da je udvorištvo kada se prodaju preduzeća stranim državnim partnerima ispod cene, ali eto...

Dalje, nemojmo se praviti blesavi, Obraz i ostala ekipa imaju apsolutno pravo na javno izražavanje u okvirima koji važe za sve nas. Dakle, tribina na kojoj će dokazivati da je homoseksualnost bolest uz ljude iz medicinske struke ili neke druge krekpote je nešto što je unutar ovih okvira. Naravno da bi LGTB organizacije protiv ovoga zaurlale, ali je to sve u okviru fer pleja. Ali njihovo pozivanje na sprečavanje parade - nezvanično ili zvanično - plakati i grafiti kojima se preti, zamena teza (eto, Srbi gladuju a najvažnije je rešiti politiku spram pedera), to nema nikakve veze sa tim. To izlazi iz okvira fer pleja i onoga što je propisano zakonima.

Ja sam već rekao, koliko god da se meni 1398-te, Obrazi i ostali slična udruženja građana ne dopadaju i smatram ih patološkim formama političkog i javnog organizovanja, toliko sam apsolutno za to da im se obezbedi svaka mogućnost da deluju i rade za svoju stvar dok to ne izlazi izvan tih okvira fer pleja. Već sam gore spomenuo, protesti povodom hapšenja Karadžića su za mene bili potpuno bizarni i jedna travestija ideja patriotizma, ali ne sećam se da sam unaokolo išao govoreći kako to treba da se sprečava i da narod treba referendumom da se izjasni mogu li se ovi protesti održavati. Referendum je ipak prejako oružje za nešto što je dobro opisano postojećim zakonima i bio bi jedno cinično trošenje vremena i para nas, građana...

...kojima je izgleda najveći problem kako će svojoj deci objasniti šta je to seks i da on ne služi samo za razmnožavanje nego i za uživanje. Voleo bih da svaka nacija na svetu ima TAKVE probleme među prioritetima.

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 25-09-2010, 19:23:53kako će svojoj deci objasniti šta je to seks i da on ne služi samo za razmnožavanje nego i za uživanje.

kao i seks sa životinjama, a za neke i ubijanje i silovanje služe osjećaju užitka.

Zašto se BAŠ homoseksualizam toleriše od gore ponuđenih opcija... e na to nema odgovora.

Mogu reći da žrtva ne pristaje da bude silovana ili ubijena, ali čak ni to nije tačno, jer je zabilježen ''ugovor'' onog njemačkog ljudoždera i njegove žrtveprije par godina, pa je čovjek opet završio u zatvoru.

Nekrofilija takođe može da se riješi ugovorom, pa hajde i to da dozvolimo. O zoofiliji da i ne pričamo.

Meho Krljic

A, da, sporazuman seks među odraslim sobama isto je što i ubijanje i silovanje.  :roll:

kikec

ubojstvo je čin terminisanja, uništenja jednog života... silovanje ostavlja trajne psihičke posljedice, mentalne ozljede koje osobi često puta onemogućuju normalno djelovanje u društvu, psihoze i slično...

čin sporazumnog homosexualnog sexa ne ostavlja takve fatalne posljedice, dakle smatram da ipak treba da se više TOLERIŠE od gorenavedenih albijednikovih primjera...
signature

Albedo 0

Kao što rekoh, onaj monstrum u Njemačkoj, o kojem su prije par godina sve novine i TV brujile, imao je crno na bijelo ne samo potpisani ugovor već i snimak osobe koja mu je dala dopuštenje da je ubije i pojede. Čak je neko vrijeme i bio u životu dok su zajedno jeli njegove intimne dijelove tijela.

Čovjek je dao dopuštenje za ''terminisanje'' sopstvenog života. Šta tu onda ima država da se petlja?

Po vašoj logici ne može da se petlja.

Kao što ne može da se petlja i u ugovore o nekrofiliji (ako neko želi da pokloni svoj leš u seksualne svrhe). Ponovo isto pitanje: šta ima tu država da se petlja?

Dakle, riječ je o lažnom moralu. Svako je vlasnik svog tijela i života, ali gle čuda - on sam ne može da odluči da li želi da bude ubijen ili jeben poslije smrti. Može živ da se trpa u dupe, ali mrtav ne može.

Franz Xaver von Baader

Quote from: kikec on 25-09-2010, 20:26:59
ostavlja trajne psihičke posljedice, mentalne ozljede koje osobi često puta onemogućuju normalno djelovanje u društvu, psihoze i slično...

i homoseksualnost onemogućuje normalno djelovanje u društvu, a nije isključeno da su pederi zapravo psihički sjebane osobe
u svakom slučaju, da su pederi nešto sasvim normalno, ne bi trebalo ovako ogorčeno dokazivati kojekakvim sumnjivim aktivizmom i stupidnim paradama
ono što treba dokazivati, ne vrijedi puno

vidim da se tu ljudi služe zaobilaznim putevima; sve nešto protiv pedera preko parade, kao "nemam ništa protiv pedera, ali parada je bezveze"
meni upravo suprotno: zaboli me za paradu, a pedere ne vrednujem. biti peder = biti temeljno manjkav u mom poimanju svijeta. kod ovakvog stava, malo pomaže parada ili bilo kakvo drugo angažiranje
dakle, ko što reče meho, svašta ja smatram patološkim formama političkog ili javnog organiziranja, a pederi su jedna od tih formi
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

kikec

ako i jesu psihički sjebani, neki od njih dakako, pitanje je koliko je to zbog njihove sexualnosti, a koliko zbog društva, koje ih doduše ne mlati, ne siluje fizički... ali ih, bogami, ubija netolerancijom, odnosom naspram njih, svim mogućim verbalnim i inim metodama dajući im na znanje da nisu poželjni, bolesni, protuprirodni, manje vrijedni, tako ih totalno izolira... teško je živjeti u takvom društvu, sveprisutnom, a ne malo "skrenuti"

pigvine, vidio si na vlastitom primjeru u slučaju scom-a, markosa i njegovih moderatora jedan vid diskriminaciju na svoj račun. bilo je gadno, zar ne?
signature

mac

Quote from: Albedo 0 on 25-09-2010, 20:05:55Zašto se BAŠ homoseksualizam toleriše od gore ponuđenih opcija... e na to nema odgovora.
...
Nekrofilija takođe može da se riješi ugovorom, pa hajde i to da dozvolimo. O zoofiliji da i ne pričamo.

Kad u svemiru bude 200 milijardi ljudi verovatno će se u nekim krajevima galaksije i dozvoliti ugovorni kanibalizam i nekrofilija, a o zoofiliji da i ne pričamo. Neće biti prihvatljivo baš u celom svetu, ako ti je to za utehu. Za početak svet mora da prihvati osobe sa seksualnom orijentacijom koja minimalno odstupa od statističke norme (to jest celu LBGT populaciju) iz nekoliko jednostavnih razloga:

1. članova LBGT populacije ima toliko mnogo da je bolje da im se ne zameramo previše. Za sad tolerišu našu zadrtost, ali ovo je jedan seksi džihad, waiting to happen.
2. svih ljudi na planeti Zemlji ima toliko mnogo da je za naše dobro da dozvolimo prirodne mehanizme koji usporavaju rast populacije. Na kraju, mora da postoji neki razlog za tim mehanizmima.
3. protivustavno je socijalno marginalizovati deo populacije. A nije ni etički. Dokle god verujemo da nemaju pravo na svoju paradu mi ih socijalno marginalizujemo.

Meho Krljic

Da sam ja vlast, verovatno bih ozakonio i ovo što Albedo priča:

QuoteSvako je vlasnik svog tijela i života, ali gle čuda - on sam ne može da odluči da li želi da bude ubijen ili jeben poslije smrti. Može živ da se trpa u dupe, ali mrtav ne može.

Čisto da vidim šta će biti. Verovatno ništa jer nema mngo interesovanja za ovo. Ali ne pričamo o tome na ovom topiku. Pričamo o nečemu što je već zakonski sankcionisano i u praksi daleko češće od navedenih primera.

Pingvinov stav, takođe, ja ne delim, ne mislim da su homoseksualci manjkavi u odnosu na ostatak durštva hjer ne vidim kako ih homoseksualnost ometa u učestvovanju u društvu, ali Pingvin makar ne spori pravo na njihovo političko delovanje. Rispekt.

Franz Xaver von Baader

Quote from: kikec on 25-09-2010, 20:54:57
pitanje je koliko je to zbog njihove sexualnosti, a koliko zbog društva, koje ih

ali o tome se upravo i radi
ne može se to razdvojiti pa svako promatrati kao zaseban problem
nego je upravo ono što društvo prepozna kao nenormalno = nenormalno
homići žive u tom i takvom društvu i ostaje im samo da se priviknu na opće mišljenje

tako da, nije meni bilo "gadno" na scomu, jer upravo prihvaćam da su ti tipovi tako ograničeni
meni je sasvim jasna moja pozicija u njihovoj mreži: pozicija nenormalnog
sličnost sa tetkicama bi u ovom slučaju bila pobuna protiv postavljenih pozicija, a RAZLIKA što se ja borim za ispravnu stvar i poboljšanje svijeta a pederi za pogrešnu i posvemašnju dekadenciju

Franz Xaver von Baader

Quote from: Meho Krljic on 25-09-2010, 21:03:36
jer ne vidim kako ih homoseksualnost ometa u učestvovanju u društvu

pa ako se on toga treba sramiti, ako se upravo i srami, skriva, potajice mašta itd. onda ja to zovem: ometano sudjelovanje u društvu
naravno, ovo je sumnjiv zaključak jer je izveden iz obične datosti, ali na kraju krajeva - tako to funkcionira, te je samim time objektivno u društvenoj mreži
nazovimo ovaj zaključak argumentum ad cinikus

angel011

Quote from: PingvinPatuljak on 25-09-2010, 21:12:33

nego je upravo ono što društvo prepozna kao nenormalno = nenormalno

Društvo je nekada smatralo nenormalnim da žena nosi pantalone i da radi.

U nekim društvima je bilo normalno da čovek ima suprugu sa kojom ima decu, a za zadovoljstvo dečaka-ljubavnika.

Mišljenje društva i nije baš merodavno.
We're all mad here.

Loni

Tema je beskonačno vrtenje u krug. No sam sam kriv što nemam vremena da pročitam nijednu novu SF knjigu u poslednje vreme, pa dolazim na ove populističke teme.

@ Pinkgvin patuljak
Da li su i žene manjkave po tvom poimanju sveta?
Čini mi se da ti mešaš muškost i čovečenost (man or human being).
Ja ne razumem zašto neko ne može da bude temeljno ljudsko biće iako je žensko, transvestit ili feminiziran muškarac?
Ta stvorenja ne žele da se tuku. Nemaju takvu vrstu borbenosti (već možda nekakvu drugačiju). Ne osećaju potrebu da penetriraju u vaginu jer im priroda nije dala taj nagon, ali zbog čega su oni manje ljudska bića?
Nabrojao sam razne književnike.
Po čemu to Hans Kristijan Andersen slabije poima svet od naših prvih komšija automehaničara, pekara, mlekara, mesara, noćnog čuvara.
Nema potrebe da kresne ženu, ali zašto bi zbog toga bio manje ljudsko biće.
Mislim da si naseo debelo na patrijarhali koncept shvatanja života.

Kad su Hrvati pričali da vode poreklo iz Irana, nisam verovao.
Od sad...  :evil: he he
U Iranu većina muškaraca misli kao ti.

@ Albedo
I nekrofilija i zoofilija u praksi gotovo da ne postoje. Previše živimo u filmskom i svetu mašte.

NEKROFILIJA
znači dve stvari. Jedno je spavanje sa osobama, koje spavaju, (koje su u komi), a drugo je spavanje sa mrtvacima.
Ovaj drugi slučaj jako je redak.
To je toliko retko da ga počini 1 od 100 miliona ljudi.
Dakle u celoj Evropi trenutno imamo samo 1 nekrofila drugog tipa.
Prvi tip, koji voli da startuje ženu dok spava je verovatno češći, ali je jako retko da neko ne uspe da se probudi kad je napadnut.

ZOOFILIJA
je takođe interesantna samo filmadžijama.
No čak i da postoji u nekom selu neki zagoreli tip, koji jebe kravu i ovcu ili neka žena, koja pusti kera, besmisleno je da pričamo o životinjskim pravima u civilizaciji gde se te životinje kolju i jedu.

Gde će neko da se sažali nad izjebanom kravom, kozom i ovcom?
U redu za hamburger, koji se pravi od goveđeg mesa?
Na svadbi gde se jede ovčetina il' u restoranu gde se jagnjetina služi?
U gradu, gde šinteri pobiju 100 lutalica dnevno?
Ne budimo smešni.

Dok se među ljudima nije rešilo pitanje kanibalizma, nije bilo sankcije za silovanja.
Zna se šta je prioritet.

PEDOFILIJA postoji i kod hetero i kod homo ljudi.
Ona se smatra kažnjivom čak i kad dete dobrovoljno pristane (kad je gurano u prostituciju) jer se smatra da dete u tom periodu ne može imati slobodnu volju.
Dakle reč je o ZLOUPOTREBI.

NORMALNA HOMOSEKSUALNOST nije ničije ugrožavanje slobodne volje.
To što među milionima gejeva ima i psihopota, kao onaj Nemac ili pedofila, ništa ne znači jer to isto postoji i kod strejt ljudi.

NAJVEĆA ZABLUDA je to da su gejevi rođeni isti kao i ostali nego iz nekog besa i prkosa žele da budu gej.
To nije istina. Njima (bez biseksualaca) priroda je dala samo taj nagon, a seksualni nagon je povezan i sa zaljubljivanjem.
Oni nemaju izbora nit mogu da se promene. To su što su i iz svoje kože ne mogu.
Nađi gej prijatelja i vodi ga na 100 žurci, on će na svakoj žurci da se zagleda u nekog momka, a ne u devojku, kao što ćeš ti da se zalgedaš u devojku, a ne u momke.
To ne zavisi od volje.
Pošto se iz kože ne može, oni i nemaju drugi izbor nego da se bore za golo preživljavanje i priznavanje. Ne traže se nikakva specijalna prava i privilegije. Traži se samo ono, što imaju i svi drugi ljudi, oko njih. Pravo da se bude slobodan, a dostojanstven, da se voli bez stida i izvinjavanja. Pravo da ne budeš prebijen, omražen, otpušten zbog nečega što ne zavisi od tebe i volje.

Franz Xaver von Baader

Quote from: angel011 on 25-09-2010, 21:38:15

U nekim društvima je bilo

ali anđelu,
ja ne transcendiram mišljenje društva za vječnost. samo primjećujem kako stvar funkcionira.

jasno da tu dolazi dijalektika i bitka negacijama itd.
može biti da će u nekom trenutku biti sasvim normalno biti peder. jedino kažem da ja osobno ne bih volio živjeti u takvom društvu.
ali pazi,
zamislivo je i obratno stanje: da dođe dan kada žene više neće nositi hlače niti raditi, a bogami ni glasati. sve je to pomišljivo, anđelu

Franz Xaver von Baader

Quote from: Lomljavina on 25-09-2010, 21:42:17

Da li su i žene manjkave po tvom poimanju sveta?

žene su tople, žene su meke, žene su ukras prirode, žene su ženstvene
muškarci su pravi muškarci

dakle,
žene nisu temeljno manjkave, one su upravo kakve trebaju biti. ali to ne mijenja činjenicu da je ovo muški svijet. a ti to zovi kako hoćeš, patrijarhalni koncept ili pingvinizam-seksizam

mac

Quote from: PingvinPatuljak on 25-09-2010, 21:48:01zamislivo je i obratno stanje: da dođe dan kada žene više neće nositi hlače niti raditi, a bogami ni glasati. sve je to pomišljivo, anđelu

To i dalje postoji u fundamentalnim islamskim državama. Društvo se prirodno širi i raslojava, i svaka novotarija se prirodno bori za svoje mesto u našim umovima, ali i stare ideje su tu s razlogom, i teško će napustiti svoja uporišta. Posmatraj to kao evoluciju u kojoj jednoćelijski organizmi ne nestaju samo zato što su na scenu došli i višećelijski. Civilizacija takođe evoluira, a ovaj komad civilizacije na Balkanu treba da odluči gde na talasu društvene evolucije želi da bitiše.

angel011

Quote from: PingvinPatuljak on 25-09-2010, 21:48:01
Quote from: angel011 on 25-09-2010, 21:38:15

U nekim društvima je bilo

ali anđelu,
ja ne transcendiram mišljenje društva za vječnost. samo primjećujem kako stvar funkcionira.

jasno da tu dolazi dijalektika i bitka negacijama itd.
može biti da će u nekom trenutku biti sasvim normalno biti peder. jedino kažem da ja osobno ne bih volio živjeti u takvom društvu.
ali pazi,
zamislivo je i obratno stanje: da dođe dan kada žene više neće nositi hlače niti raditi, a bogami ni glasati. sve je to pomišljivo, anđelu

Pomišljivo, svakako. Pomišljivo je i društvo u kome bi patuljaste pingvine giljotinirali po kratkom postupku.

To ne znači da ću se ja slagati sa takvim društvom, niti da ću njegove "norme" nužno smatrati prihvatljivim i nečim što bi trebalo slediti.
We're all mad here.

Franz Xaver von Baader

Quote from: angel011 on 25-09-2010, 22:08:38
Pomišljivo je i društvo u kome bi patuljaste pingvine giljotinirali po kratkom postupku.

ma bezveze neko društvo
bolje je ono u kojem žene patuljaste pingvine intimno obožavaju, a muškarci uvažavaju i drhte

angel011

Quote from: PingvinPatuljak on 25-09-2010, 22:11:53
Quote from: angel011 on 25-09-2010, 22:08:38
Pomišljivo je i društvo u kome bi patuljaste pingvine giljotinirali po kratkom postupku.

ma bezveze neko društvo
bolje je ono u kojem žene patuljaste pingvine intimno obožavaju, a muškarci uvažavaju i drhte

Pingvini su ptice. Ptice su hrana za mačke, naročito patuljaste ptice.
We're all mad here.

Eriops

Patrijarhalni koncept shvatanja života..
Nije to Lomljavino, patrijarhalni koncept, već prirodni koncept, prirodno stanje stvari. Priroda je tako udesila, da muškarci osećaju privlačnost prema ženama, i žene prema muškarcima. Duboko je to usađeno, genetski, i jeste vezano za opstanak vrste i razmnožavanje. Kao što je i sa mnogim drugim živim bićima.
I tebe i mene, i ostale na ovom forumu, nije donela roda na svet, niti dva
,, moderna '' nekonzervativna muškarca..
prema tome zna se šta je prirodno i normalno ; kod nekih postoje odstupanja, a ta odstupanja jesu anomalije ili bolest, kako god oćeš to zovi. Al prirodno nije. Ne trebaju se maltretirati, tući i proganjati, nego lečiti.

angel011

Ta ista priroda je nekim muškarcima usadila to da ih privlače drugi muškarci. I nekim ženama, da ih privlače druge žene. Kao što i kod mnogih drugih živih bića postoje primerci koje privlači njihov sopstveni pol. Ni to nije neprirodno ni nenormalno.

Osim toga, ljudi imaju seks i zadovoljstva radi, ne samo radi razmnožavanja (ili ti imaš seksualne odnose samo kad praviš decu?). A ako je u redu kontracepcija (kada se seks očigledno nema radi stvaranja potomstva, naprotiv, začeće se sprečava), zbog čega ne bi bio u redu odnos sa osobom istog pola, pod uslovom da se radi o odraslim osobama i obostrano željenom odnosu?
We're all mad here.

Eriops

Pa ako homoseksualci žele seks samo zadovoljstva radi, zašto na drugoj strani traže pravo usvajanja dece ? Ako su slobodnom voljom izabrali , kao što ti kažeš, pripadnika istog pola za partnera, onda su svesni da u takvoj vezi ne može biti potomstva. Ako je ta veza prirodna, kao što tvrde, onda što se bune protiv prirodnih posledica te veze- nemogućnosti potomstva. Drugo su obični parovi, koji iz nekih medicinskih razloga nemaju decu, a ne svojom voljom, i tu mi je sasvim logično dozvoliti usvajanje.

mac

Ko može da rađa neka rađa. Ko može da vaspitava dete neka vaspitava dete. Ako nam gejevski parovi izvedu po neko dete iz onih domova za nezbrinutu decu, onda su više nego dobrodošli.

angel011

Quote from: mac on 26-09-2010, 00:00:36
Ko može da rađa neka rađa. Ko može da vaspitava dete neka vaspitava dete. Ako nam gejevski parovi izvedu po neko dete iz onih domova za nezbrinutu decu, onda su više nego dobrodošli.

Slažem se.
We're all mad here.

Eriops

Pa nije tek tako lako dati nekom dete. Puno problema ima i sada, sa raznim hraniteljskim porodicama, gde ima svašta i silovanja i zlostavljanja itd. Nisu naravno svi takvi, ali tu treba veliki rad da se proceni šta je dobra sredina za dete. A za homo parove plus još gomila dodatnih faktora koji mogu uticati negativno na decu.

angel011

Pa ne mislim ni ja da nekome treba tek tako dati dete, i gej parovi bi morali da prođu nekakvu proceduru pre nego što im to bude dopušteno.
We're all mad here.

mac

Kao što je teško poslovnim ženama da se izbore u muškom društvu tako će i gej parovima biti teško da se izbore za svoje usvojenje, ali to je već njihov problem. Naše je da im damo bar pravo na tu borbu. I verujem da će oni gej parovi koji se budu izborili za dete biti tri puta bolji roditelji od prosečne porodice kojoj se trenutno poverava dete na usvajanje.

Eriops

Na osnovu čega to veruješ ? I gej parovi mogu biti zlostavljači, kao i heteroseksualni parovi.

mac

Kad su pustili crnce (a potom i žene) u američku vojsku, u Vest Point, oni su morali da se dokazuju više od belih "starosedelaca". Morali su da budu bolji od svojih kolega samo da bi mogli da opstanu. Tako će i gej parovi morati više da se dokazuju, i više će biti pod okom javnosti od hetero parova.

Tex Murphy

To da homoseksualni parovi usvajaju djecu je stvarno dno dna dokle može da se sroza ova imbecilna ljudska civilizacija. Ako već dijete ne može da bude sa svojim ocem i majkom iz bilo kog razloga, onda treba da bude sa dvoje ljudi koji mogu bar približno da emuliraju oca i majku. Kakva je dođavola to porodica sa dva oca i bez majke? Pa to je katastrofa!
Genetski četnik

Ygg

Quote from: Harvester on 26-09-2010, 01:24:40
To da homoseksualni parovi usvajaju djecu je stvarno dno dna dokle može da se sroza ova imbecilna ljudska civilizacija. Ako već dijete ne može da bude sa svojim ocem i majkom iz bilo kog razloga, onda treba da bude sa dvoje ljudi koji mogu bar približno da emuliraju oca i majku. Kakva je dođavola to porodica sa dva oca i bez majke? Pa to je katastrofa!

Možda. Ali domovi za nezbrinutu djecu su prepuni. A život u njima nije nimalo lak i prijatan. Pa bolje da ta djeca žive i u porodicama sa dva oca ili dvije majke (ma koliko to nekima ovdje strašno zvučalo), nego da se zlopate po domovima.

Inače, zadnjih godina se ovdje u Bosni praktikuje da se djete iz doma daje porodici na staranje umjesto na usvajanje. Procedura za to je mnogo jednostavnija. Porodica se brine o djetetu do njegovog punoljetstva (valjda, nisam siguran), sarađujući pri tom sa socijalnim radnicima (koji uvijek imaju uvid u to kako roditelji odgajaju to dijete). Nema petljanja oko nasljeđivanja, jer dijete nije nasljednjik tih roditelja. Ono je samo privremeno kod njih, i kasnije, kad se osamostali, može a i ne mora da ostane s njima u kontaktu. Dijete odmalena zna da mu to nisu roditelji već da se samo brinu o njemu. I ne vidim zašto bi dijete dato na staranje gej paru imalo neke pretjerane traume zbog toga. U svakom slučaju, traume koje zadobije tokom odrastanja u dječijem domu su zasigurno mnogo gore.

I djeca u dječijim domovima nemaju nikoga ko bi im barem približno zamjenio majku. Imaju samo vaspitače koji rade u smjenama, pa jedno dijete za vrijeme boravka u domu izmjeni ko zna koliko vaspitača. Plus pedagozi, psiholozi , socijalni radnici...
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Albedo 0

Quote from: angel011 on 25-09-2010, 21:38:15U nekim društvima je bilo normalno da čovek ima suprugu sa kojom ima decu, a za zadovoljstvo dečaka-ljubavnika.

da, i neki se još pitaju kako to društvo VIŠE NE POSTOJI. Pa eto vam ga odgovor. Da ne pričamo da u antičkoj Grčkoj to uopšte nije bila masovna pojava, niti se stvarno smatrala ''normalnom''.

A homofobi Jevreji sa njihovom Biblijom opstali hiljade godina... baš besmisleno.

QuoteMišljenje društva i nije baš merodavno.

u potpisu Benito Angelini

Quote from: mac on 25-09-2010, 20:58:12Kad u svemiru bude 200 milijardi ljudi verovatno će se u nekim krajevima galaksije i dozvoliti ugovorni kanibalizam i nekrofilija, a o zoofiliji da i ne pričamo.

200 milijardi čega? Neće preći ni 15, možda ni 10 milijardi, a onda ćemo svi motku u ruke.

Quote1. članova LBGT populacije ima toliko mnogo da je bolje da im se ne zameramo previše. Za sad tolerišu našu zadrtost, ali ovo je jedan seksi džihad, waiting to happen.

Zadrtost, zamjeranje... o kome ti pričaš? Ko ovdje zadrto želi da mi da do znanja da ga prima u dupe? Što je inače infomracija koja mi stvarno nije potrebna u životu, ali čovjek jednostavno navalio da mu lupim pečat Certified na bulju, ne znam zbog čega...

Quote2. svih ljudi na planeti Zemlji ima toliko mnogo da je za naše dobro da dozvolimo prirodne mehanizme koji usporavaju rast populacije. Na kraju, mora da postoji neki razlog za tim mehanizmima.

nisam znao da se od primanja u dupe smanjuje populacija, to mi zvuči kao nešto tipa ako ne želiš da umreš od metka u grudima - stavi pancir. A možda ne bi trebao ni da pucaš?

Quote3. protivustavno je socijalno marginalizovati deo populacije. A nije ni etički. Dokle god verujemo da nemaju pravo na svoju paradu mi ih socijalno marginalizujemo.

ne možeš? Znaš nekog pedera koji živi u Teksasu?

Izvini, ali Amerika je toliko socijalno razgraničena da ja ne znam o čemu vi uopšte pričate, Crnci žive samo po velikim gradovima, na Jugu ih skoro uopšte nema, kao ni pedera, koji su stacionirani maltene u par gradova u SAD. Da ne mislite da ćete naći nekog pedera u američkim gradićima od par stotina hiljada stanovnika? Pa nađite ga ako možete.

Sad ispade Srbija je nazadna zemlja sve dok i posljednja mjesna zajednica u Dimitrovgradu ne prihvati nekog homoseksualca.

Daj bre uozbiljite se.

Tex Murphy

Quote from: Ygg on 26-09-2010, 02:42:19
Quote from: Harvester on 26-09-2010, 01:24:40

Možda. Ali domovi za nezbrinutu djecu su prepuni. A život u njima nije nimalo lak i prijatan. Pa bolje da ta djeca žive i u porodicama sa dva oca ili dvije majke (ma koliko to nekima ovdje strašno zvučalo), nego da se zlopate po domovima.

Inače, zadnjih godina se ovdje u Bosni praktikuje da se djete iz doma daje porodici na staranje umjesto na usvajanje. Procedura za to je mnogo jednostavnija. Porodica se brine o djetetu do njegovog punoljetstva (valjda, nisam siguran), sarađujući pri tom sa socijalnim radnicima (koji uvijek imaju uvid u to kako roditelji odgajaju to dijete). Nema petljanja oko nasljeđivanja, jer dijete nije nasljednjik tih roditelja. Ono je samo privremeno kod njih, i kasnije, kad se osamostali, može a i ne mora da ostane s njima u kontaktu. Dijete odmalena zna da mu to nisu roditelji već da se samo brinu o njemu. I ne vidim zašto bi dijete dato na staranje gej paru imalo neke pretjerane traume zbog toga. U svakom slučaju, traume koje zadobije tokom odrastanja u dječijem domu su zasigurno mnogo gore.

I djeca u dječijim domovima nemaju nikoga ko bi im barem približno zamjenio majku. Imaju samo vaspitače koji rade u smjenama, pa jedno dijete za vrijeme boravka u domu izmjeni ko zna koliko vaspitača. Plus pedagozi, psiholozi , socijalni radnici...

Nisam ja ni sumnjo da ćeš me odmah natjerati da se pokajem što sam ti dao vitalne informacije o onim igrama.

Btw, ja uopšte nisam govorio ni o kakvim traumama. Samo kažem - "porodica" sa dva muška "roditelja" je parodija na pravu porodicu. End of story. Što se tiče doma za nezbrinutu djecu, on se i ne pretvara da bude porodica. Inače, pošto više nisi pozvan na filmske večeri, dogovorićemo se oko nekog termina da mi vratiš moj F.E.A.R.
Genetski četnik

Meho Krljic

Nemojte odlaziti previše u tangentu. Homoseksualnost je biološka datost. Na našem društvu koje je, barem načelno zasnovano na akomodaciji svakog građanina koji ne ugrožava druge građane je da pronađe formu kako da biološku datost pretvori u opšteprihvaćenu kulturnu formu. Homoseksualnost je mnogo benignija od drugih kulturnih formi jer nema idelošku komponentu i pretenziju na moć (kao na primer religije) i nema komponentu fizičkog angažovanja i sukobljavanja (kao na primer sportsko navijanje). Alternativa je ili da se fizički iskorene homoseksualci (oko deset posto svake populacije, čak i teksaške, samo što tamo možda kulturna komponenta nije razvijena ili vidljiva) ili da se potisnu duboko u ilegalu i sakrivanje. Ni jedno od ova dva rešenja nije udobno, ni za većinsku populaciju.

nickname

Ne postoji ni teoretska šansa da je procenat gay populacije 10%. To je upravo propaganda njihovog lobija (pa posle pričajte da nemaju pretenziju na moć). Realan procenat je max 4%, po nezavisnim istraživanjima.

Prihvatam da je to njima "dato" i da nemaju izbora. Ne prihvatam da oni insistiraju da ja prihvatim da je to normalno. Jer nije. Kraj priče. Da je normalno, bili bi sposobni da učestvuju u prirodnim tokovima stvari. Samo ono što obnavlja život je normalno, sve ostalo je anomalija. Kao i sa ostalim anomalijama, prema njima se treba odnositi humano, bez diskriminacije. Ali da kažeš nekom ko je rođen sa šest prstiju da je to tako normalno ne možeš, lažeš i sebe i njega. A ovo je mnogo veći hendikep u smislu očuvanja vrste i produženja života od tih šest prstiju.

scallop

Quote from: Meho Krljic on 26-09-2010, 10:05:55
...da pronađe formu kako da biološku datost pretvori u opšteprihvaćenu kulturnu formu.

Ovo je preterano terminološko petljanje. Biološka datost treba da bude opšteprihvaćena. Problem je sa "kulturnim formama". One uvek imaju pozadinu. :oops: Pardon, elemente koji prate bilo koje udruživanje. Ja tu odmah vidim dogme, uniforme, podrške, podstrekavanja...
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ugly MF

U Srbiji da se usvoji beba u normalnog heteroseksualnog para, procedura je tolka da dok odobre, mozes dete u prvi osnovne da posaljes.
I sad kad dodju 2 homosa da usvoje decaka... (ne mogu da verujem da ovo uopste iskucavam ovde, jebla me civilizacija de ja ovo ispisujem)...a oni krenu da ih drndaju kroz procedure?

Hahahaaaaa.... verovatno ce da traze okacenu tablu ispred:
"Navali gejovski narode, sveze bebe, odaberi i nosi!
Procedura 5 minuta!
Guze sveze i namazane!"

Mislim, daj se uozbiljimo....
I idemo logikom...
Pedere ne treba tuci i ugnjetavati itd....neka ih, ali ne mogu imati ISTA prava samo zato sto su homoseksualci.

Negde sam pitao, niko nema jajeta da odgovori:
Sta cemo sa pravoslavnom crkvom koja nikada nece vencati dva muskarca?
Oce li EU da ukine pravoslavnu veru, oce li bacati bombe zato sto nas Precednik nije ubedio Patrijarha da venca dvojicu?
Kakva bre jednaka prava?
TO SE NE SME!
Tolerisemo, a bre, ok, sta sve u heteroseksualaca jadni ne tolerisemo , briga me za to sto se neko tamo trpa u dupe, big dil.
GEJ PARADA?
Sta cu ja obican da dobijem sa tim?
El ce mi daju nesto?
Ko ce mi da nesto?
Oce nesto ti gejevi da urade za SVI seksualni ljudi?" MOZE!DAJ GEJ PARADU!"*
Oce samo da mi pokazu da se trpaju u dupe?  "NE MOZE GEJ PARADA!NIKAD!"*

*ovi navodnici pokazuju da velika slova nisu moje deranje, nego samo kao parole itd, da ne bude zabune
da sam drekavac, nekulturan ili netolerantan....

Eriops

Hipotetički.. gej par usvoji dete. Ono izraste u osobu koja voli suprotan pol, različito od svojih usvojitelja. Dete se obrati svojim usvojiteljima, kao tinejdžer, s nekim pitanjima o suprotnom polu, seksualnim odnosima sa suprotnim polom itd. Kakve odgovore njemu mogu dati dva homoseksualca , koji nikad nisu ni poljubili devojku, a kamoli vodili ljubav s njom ?
Šta će mu reći ? Uputiće ga na internet , psihologe, profesore ?
Meho- e tu jeste centralni problem; što se traži da to postane opšteprihvaćena kulturna forma. Oni treba da imaju slobodu u društvu i prava, ali ne mogu nešto što je manjinsko, neko kaže 10 posto, ne verujem, oko 4-5 % u svakom društvu, nametati većini društva kao prihvatljiv model.  Jer sama parada nije toliko bitna, krenuće posle nje mnogi ozbiljniji zahtevi : usvajanje, ponašanje medija, pokušaji promena u obrazovnom sistemu gde će se nametati taj model kao prihvatljiv većini.

Plottz

Ma čuj,ovi što bi da se šetaju na paradi su samo obični egzibicionisti iz nekak`ih nevladinih organizacija koji samo srču pare od države za "kao nešto rade"pravi deripe nisu u tom fazonu,oni ljudi vode svoj život normalno kao i svi drugi.
Daklem parada--------čist "egzibicionizam" i tačka.
subota 14

angel011

@Svarog: Meho je ranije pomenuo da bi parada ponosa mogla da postane redovan godišnji događaj koji dovodi turiste i donosi pare Srbiji.

Što se venčanja tiče, veliki broj ljudi u ovoj državi se uopšte ne venčava u crkvi. Ako gej par baš hoće venčanje u crkvi, može da se prikloni nekoj od crkava koje neće odbiti da to učine.

@Harvester: možeš li da pokušaš da zamisliš porodicu sa dva oca ili dve majke kao porodicu koja voli to dete i podiže ga sa ljubavlju? Porodica u kojoj će dete videti kako se jedna prema drugoj ponašaju dve osobe koje se vole?

Jeste najbolje da dete odrasta uz svog oca i svoju majku, pod pretpostavkom da su mu roditelji normalni. Ali ima mnogo dece koja ne odrastaju na taj način. Neka žive sa nasilnim roditeljima. Neka žive sa jednim roditeljem. Neka žive po domovima, gde ni ne vide kako izgleda život u porodici (a po onome što sam čula, ovde decu po domovima automatski pošalju u školu za osobe ometene u razvoju, bez obzira na stvarno stanje te dece). Uz sve to što postoji, da li stvarno misliš da bi odrastanje uz gej par koji se voli i koji voli i pazi to dete bilo baš toliko loše?
We're all mad here.

Eriops

Naravno, ni heteroseksualna porodica nije garant sreće, u Srbiji ima puno zlostavljane dece. Ali opet, ko može garantovati da će procenat zlostavljača kod homoseksualaca biti manji ? Plus što će se takva porodica suočiti sa bezbroj drugih problema. Naveo sam jedan primer šta će homoseksualci savetovati detetu u vezi sa suprotnim polom ? Kad sami nemaju iskustva s njim ? A ima na stotine takvih ,, sitnica '' gde će stvari biti mnogo teže nego za normalnu porodicu.

Ugly MF

Angele,Mehi svaka cast i nadam se da ce mu se sve sto prorekne obistiniti, dobar je coek,pravi drug, brat sviju nas....dosao je tiho i uci ce u legendu, ALI pitao sam oce li se ti gejovi skupiti da konkretno traze nesto zasviju nas,
a to nisu i nece i ako se obistini Mehovo, JA opet skoro necu videti nista od toga, samo muke da objasnim sinu otkud tolko bolesnika na malom mestu....

Sto se crkve tice opet sam pito za jednu pravoslavnu, ali ...
A to da ce otici u druge sekte , to me ne zanima,,,mada bolje i biti peder nego sektas...hmmm...

Znas kako, Ja znam da cu pred onim da odgovaram samo za svoje postupke,
I NIKAD necu podrzati nijedno..maltretiranje, kako god i sta god,ako neko odrzava tu gej paradu ok, ima ko jeplacen da misli dal to treba il netreba, ja nisam...
Moje je samo da nedozvolim sebi da mene to maltretira.
A maltretiranje mene licno jekad JA moram da izlazem sebe da je normalno nesto sto nije, da nije devijantno nesto sto jeste, i jos da decu ucim tome.E, pa kuvac!

Cuo sam dace i u nase skoleda uvedu da uciteljice deci govore ne ono kao:" Kazite da dodju mama ili tata"
nego " kazite da dodje jedan od roditelja" , kao to je ispravno.
Izedem im ja tu ispravnost i kulturu, kao ce uvrede pederske parove.
E, malo se smorih, odoh ostati strejt i nerazmisljati o gejovima no more.
Ionako ih se setim samo kad otvorim Sagitu....

angel011

@Svarog: pa traže toleranciju, što jeste za dobro svih nas.

I šta imaš klincu mnogo da objašnjavaš? Vidi dva muškarca, kažeš mu da se čike vole. Neke čike vole tete, neke čike vole druge čike, big dil. Ako ti ne napraviš dramu oko toga, ni klinac neće da se tangira, a ako klinca zanimaju curice, moš' se kladiš da će nastaviti da ih juri i nakon što vidi čike da se drže za ruke.

@Eriops: nema garancija nikad. Tome i služe procedure i provere, da, koliko je ljudski moguće, pronađu dobar par koji će odgajati dete. Što se tiče detalja koje pominješ, pa ne uči dete samo od roditelja ili staratelja; za to kako da priđe osobi suprotnog pola će se ionako više raspitivati kod vršnjaka nego kod roditelja.

Biće problema, naravno. Ima ih u svakoj porodici, u ovakvoj će samo biti drugačiji nego u nekoj drugoj.

Za dete je najvažnije da bude u porodici u kojoj ga vole i paze i podržavaju, ostalo se prevaziđe.
We're all mad here.