• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

Josephine

I, najednom, nestade mu potpisa... :)

Alex

Najugroženije su homoseksualne trudnice koje rade u prosveti.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Quote from: D. on 16-08-2011, 19:45:23
Harvi, koliko puta tebi treba da se pojasni koja su to prava homoseksualaca ugrožena?

Mislim, smaraš brate više.

Zar nismo već jednom raščistili da je pravo na stupanje u bračnu zajednicu pravo koje je gejevima uskraćeno? Zar nismo raščistili da imaju pravo na slobodno okupljanje i pravo na život (zaštitu od napada na ulici)?

Pravo na seksualno opredeljenje podrazumeva i pravo da slobodno prošetaju ulicom, a da ne dobiju batine ili budu ubijeni.

Pravo na zdavstvenu zaštitu i obrazovanje podrazumeva da lekari ne zaziru od gejeva pod uticajem opšte raširene predrasude da su nosioci HIV-a, a da nastavnici i profesori ne prave razliku između učenika različitih seksualnih orijentacija.

Pravo na rad podrazumeva nediskriminaciju gejeva (nepostojanje mobinga) na radnim mestima.

Pravo na izbor profesije podrazumeva nediskriminaciju u vojsci, policiji i drugim tradicionalno "muškim" zanimanjima...

Ima toga još.

Dojavi kad zaboraviš da (se) dopunim.  :evil:

Pustiću da umjesto mene na ovo odgovori Šerif od Notingema:

Vejzi, Šerif od Notingema: "La-di-da-di-da!"
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

A ja ću da pustim da umesto mene odgovori fratar Tak. Onaj crni.

Albedo 0

Čisto da neki neljudi ne bi lagali...

The number of new HIV infections in the United States has remained steady, at around 50,000 cases a year over the past four years, according to the Center for Disease Control and Prevention. The new data, published online Wednesday in the scientific journal PLoS ONE, show the largest increases were among bisexual men and men who have sex with men (MSM).

It's the first time HIV incidence numbers were calculated using a lab test that distinguishes recent infections from existing infections. The CDC estimates that MSM make up 2% of the U.S. population but 61% of 2009's new infections. Young men between the ages of 13 and 29 who had sex with men had the highest new infection rate/increase

http://thechart.blogs.cnn.com/2011/08/03/hiv-infection-rates-stable-but-increasing-among-young-gay-black-men/

Estimated Number of Diagnoses of HIV Infection, 2009

Male-to-male sexual contact 23,846
Injection drug use 3,932
Male-to-male sexual contact and injection drug use 1,131
Heterosexual contact 12,860

http://www.cdc.gov/hiv/topics/surveillance/basic.htm#hivaidsexposure

Plut

Quote from: Savajat Erp on 16-08-2011, 20:17:01
I shall say this only once...сва та побројана права (осим ступања у брак) имају по нашим законима...чујеш ли, Плут? :) А пракса..јбг.
Jeste, piše u Ustavu da je zabranjena seksualna diskriminacija; bla bla truć.

Josephine

Ne veruje se svemu što pišu beli "strejt" muškarci. Ali dobro, to se ne očekuje od naivnih.

Savajat Erp

Quote from: Plut on 16-08-2011, 22:46:23
I shall say this only once...сва та побројана права (осим ступања у брак) имају по нашим законима...чујеш ли, Плут? :) А пракса..јбг.

Свеједно, законски су заштићени...признај грешку, ако сам могао ја отоич на радионици, можеш и ти.  :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

pokojni Steva

Blagoš si ga majci državi s ovaki titkari und juristi.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Tex Murphy

Quote from: D. on 16-08-2011, 22:56:34
Ne veruje se svemu što pišu beli "strejt" muškarci. Ali dobro, to se ne očekuje od naivnih.

:x :x :x :x

Ti kad lupiš, u Sarajevu se osjeti zemljotres.
Genetski četnik

angel011

Quote from: Savajat Erp on 16-08-2011, 23:02:35
Quote from: Plut on 16-08-2011, 22:46:23

Свеједно, законски су заштићени...признај грешку, ако сам могао ја отоич на радионици, можеш и ти.  :mrgreen:

Po toj logici ni trudnice nisu ugrožene, kao ni žene uopšte, bez obzira na to što često lete s posla ako zatrudne i što žene često moraju da potpišu blanko ostavku koja se aktivira u slučaju da zatrudne. Jer, eto, poslodavci tu postupaju protivzakonito, trudnice su zaštićene zakonom.
We're all mad here.

Josephine

@Harvi, dragi, ti si zemljotres osetio iz drugih razloga.

Ja uopšte ne verujem belim strejt muškarcima. Oni kroje svet, a i oću malo da ih diskriminišem kao što oni diskriminišu druge.

Father Jape

Ali Meho je beli strejt muskarac!  :cry:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Josephine

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 16-08-2011, 19:45:23
Zar nismo već jednom raščistili ... i posle neka sranja, a i pre.

Nismo raščistili jer bi prvo mogla da se potrudiš da pročitaš ceo topik pre nego što kreneš da smaraš svojom uobičajenom histerijom. Mnogo je toga već rečeno s obe strane, izvoli i nadoveži se.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 16-08-2011, 23:33:04
Ali Meho je beli strejt muskarac!  :cry:

To тек trеba da utvrdi komisija.

Homoseksualci su dakako najrizičnija grupa u odnosu na HIV ali to ne znači da medicinsko osoblje treba da ih otvoreno (ili prikriveno diskriminiše).

Takođe, zakonska zaštita homoseksualaca svakako ne može da se poredi sa onom koju uživaju trudnice, mada postoji. Niti mislim da treba da se izjednačavaju ove dve kategorije  jer trudnica je svakako nesposobnija da radi nego prosečan homoseksualac, recimo. Ali problem je kao i obično u implementaciji. Trudnice, kao što rekoh, mogu biti i jesu diskriminisane recimo od strane poslodavaca (imam primere iz života), ali ako se okupe da o tome javno pričaju neće im pretiti nevladine organizacije i neće morati da ih spasava policija. To je jasna razlika u tretmanu od strane društva iako su obe strane "zaštićene zakonom".

Albedo 0

Od trudnica čitavo društvo ima koristi, u stvari društvo svoje postojanje može da zahvali samo trudnicama.

S druge strane, nisam vidio ništa nalik čovjeku da je izašlo iz šupka.

Meho Krljic

Pa, da, ali mi nismo društvo koje ljudima garantuje zakonska prava na osnovu korisnosti. Inače bismo ti i ja odavno bili poslati u polje da radimo umesto što prdimo po Internetu, invalidi bi bili bacani lavovima u zoološkom vrtu a stari ljudi obrađivani Baladom o narajami.

Drugo naravno, ako je homoseksualac istovremeno i davalac krvi on spasava život. Trudnica ga stvara ali ređe nego što redovan davalac daje krv itd.

Father Jape

Ne ne, obrnuo si - trudnice su krive za prenaseljenost Zemlje, a gej parovi (bar oni koji ne prave potomstvo putem surogat majki itsl.) su zasluzni za makar blago usporavanje pomenute posasti.

EDIT: Upade Meho.

Tex Murphy

QuoteHomoseksualci su dakako najrizičnija grupa u odnosu na HIV ali to ne znači da medicinsko osoblje treba da ih otvoreno (ili prikriveno diskriminiše).

Pretpostavljam da novine vrve od primjera da neuka stoka od ljekara (od kojih inače svaka šuša na Internetu zna bolje njihov posao) otvoreno i flagrantno diskriminiše homoseksualce i da možeš bez problema da nabrojiš nekoliko njih.
Genetski četnik

Josephine

Quote from: Harvester on 17-08-2011, 00:36:05
Pretpostavljam da novine vrve od primjera da neuka stoka od ljekara (od kojih inače svaka šuša na Internetu zna bolje njihov posao) otvoreno i flagrantno diskriminiše homoseksualce i da možeš bez problema da nabrojiš nekoliko njih.

Harvi, sad sam se ja zatresla. Proguglaj temu malo.

Tex Murphy

Šta da stavim u srč fild? Flagrantna kršenja prava homoseksualaca od strane ljekara?
Genetski četnik

Josephine

Šta god hoćeš. Svedočenja homoseksualaca koliko hoćeš.

Tex Murphy

QuoteSvedočenja homoseksualaca koliko hoćeš.

A ima li POUZDANIH svjedočenja?
Genetski četnik

Josephine

Znaš, ako svedočenja homoseksualaca smatraš nepouzdanim samo zbog porekla, ti i ja nemamo osnovnu premisu za nastavak debate, i samo ćemo da se izmažemo... eurokremom.

Tex Murphy

Teeheehee, tačno sam znao da ćeš tako nešto da kažeš i da skočiš sebi u usta :!:

QuoteJa uopšte ne verujem belim strejt muškarcima.

Nego, istina je da nemamo osnovnu premisu za nastavak debate, pošto se ti zalažeš za pogrešnu stvar, krećeš od pogrešnih premisa, koristiš proizvoljne i neprovjerene podatke i imaš pogrešne metode zaključivanja.
Genetski četnik

Josephine

Pa da, ali zaboravljaš da ja često lažem. Pogotovo kada dajem negativne izjave o muškarcima. Često. Ne i uvek.

Tex Murphy

Osim toga, ovo je sve vrlo dosadno. Mislim da ću da probam da bampujem topik o ženskim grudima.
Genetski četnik

Josephine

Savajat Erp

Quote from: Plut on 16-08-2011, 12:26:07
Prava im jesu ugrožena. Čak i da su zakonski zaštićeni (što nisu)

Quote from: angel011 on 16-08-2011, 23:22:27
Po toj logici ni trudnice nisu ugrožene, kao ni žene uopšte, bez obzira na to što često lete s posla ako zatrudne i što žene često moraju da potpišu blanko ostavku koja se aktivira u slučaju da zatrudne. Jer, eto, poslodavci tu postupaju protivzakonito, trudnice su zaštićene zakonom.

Quote from: Savajat Erp on 16-08-2011, 23:02:35
Свеједно, законски су заштићени...

А пракса..јбг.

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 17-08-2011, 00:12:18
Trudnice, kao što rekoh, mogu biti i jesu diskriminisane recimo od strane poslodavaca (imam primere iz života), ali ako se okupe da o tome javno pričaju neće im pretiti nevladine organizacije i neće morati da ih spasava policija. To je jasna razlika u tretmanu od strane društva iako su obe strane "zaštićene zakonom".

Očigledno je da svako ima primer diskriminacije trudnica. Evo najnovijeg primera, žena moga brata. Morala da je održava trudnoću, pa je oko godinu i po dana bila na porodiljskom. Kako se "vratila na posao", dobila je otkaz. Moja žena nije ni došla do toga da ode na porodiljsko, gazda ju je šutnuo čim je saznao da je trudna.

Ja imam jednog brata i obojica smo se po jednom ženili, dakle diskriminacija je kod nas u visokom procentu od 100%.

A onda se pojave bistrine koje kažu da to zapravo nema veze; zapravo ima jer je jasno da je parada pre svega provokacija, a onda i pritiscima izvučena privilegija. Ne vidim da se javnost, NGO, političke stranke, strani ambasadori i ostali ološ polomiše oko trudnica iako (to znam jer mi se žena između ostalog i time bavi) postoje udruženja koja rade na skretanju pažnje na problem. Ali, kao što napisah gore samo drugačije, misleći na neke druge egzistencijalno ugrožene grupe, ne osvajaju toliku medijsku pažnju.

Na ovom topiku više nas traži dokaze sistematske diskriminacije. U mojoj porodici postoji sistematska diskriminacija trudnica. Ako društvo neće da pomogne nama, našim suprugama i našoj deci, neka mi neko inteligentniji (dakle, ne pitam borkinje jer sam sve prazilukaške parole već čuo) odgovori zašto bih još povrh toga trpeo ograničavanje kretanja gradom i imovine, pošto sam još pre par godina ovde napisao da me za glavudže pedera, lezbača, žandara i verskih fanataka zabole kurac?

Ne, razlog za ovo ludilo ne postoji. Ako vlast kaže da ne može da isplaćuje pomoć majkama s više dece, ali pri tome može da baci pare na obezbeđenje parade, ograničavanje kretanja građanima, štetu i ostalo... Zašto se ne dovatiti kamena i pokazati šta silent majority misli o tome? Kad već niko ne priča o rešenju, raspisivanju referenduma i rešavanju ovog pitanja jednom i za svagda.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Ali to je suprotno rezonovanje onome što ja pričam (da ne kažem pogrešno  :lol: ). Kao prvo, i sam sam naveo da znam za primere diskriminisanja trudnica - konkretno mojih bivših koleginica koje su silom terane da daju otkaz kad su ostale u drugom stanju ili terane da potpišu blanko otkaz kao preventivu. Dakle u potpunosti sam prihvatio tezu da postoji sistemsko ugrožavanje njihovih zakonom garantovanih prava.

Ali, kao drugo, naglašavam ono što sam rekao već više puta na ovom topiku: to što homoseksualci umeju bolje da lobiraju za svoja prava (garantovana zakonom ili ne) nego trudnice nije razlog za gnev prema homoseksualcima nego za kvalitetnije angažovanje na rešavanjima problema trudnica.

I treće, ponovo je očigledna, intuitivna razlika u tome što trudnice ili njihove političke zastupnike niko neće organizovano fizički ugrožavati kao reakcija na njihovo organizovano političko delovanje.

mac

Quote from: John Reynolds on 17-08-2011, 10:34:28U mojoj porodici postoji sistematska diskriminacija trudnica.

Ako ja dobro razumem pojam "sistematskog", gornji iskaz baš i nije tačan. U tvojoj porodici vidimo dokaz povrede garantovanih prava trudnica od strane pojedinaca, ali ne od strane sistema. Žene (zapravo roditelji) treba bolje da se organizuju da bi ostvarili svoja prava, i u tom smislu roditelji i gejevi imaju nešto zajedničko: državu od koje mogu da traže bolju zaštitu.

angel011

Šta će da se uradi, ikada, ako svaki put kad istupi neka grupa koja se oseća ugroženo i traži zaštitu svojih prava, desetak drugih grupa (čiji se članovi takođe osećaju ugroženo, i to s pravom, uopšte to ne sporim) skoči i provrišti "ma šta tu oni, šta hoće, a šta je s mojim pravima (pravima osoba koje znam)!!!"?
We're all mad here.

Tex Murphy

Pošto sam ja glup i ne umijem da pretražujem, molio bih vas da mi pokažete na kojoj konkretnoj strani ovog topika je bilo govora o kršenju prava homoseksualaca u zdravstvu.

Genetski četnik

pokojni Steva

A pride, i trudnice umnožavaju baš svašta.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Tex Murphy

Quote from: angel011 on 17-08-2011, 11:41:26
Šta će da se uradi, ikada, ako svaki put kad istupi neka grupa koja se oseća ugroženo i traži zaštitu svojih prava, desetak drugih grupa (čiji se članovi takođe osećaju ugroženo, i to s pravom, uopšte to ne sporim) skoči i provrišti "ma šta tu oni, šta hoće, a šta je s mojim pravima (pravima osoba koje znam)!!!"?

A šta ćemo kad SVI govore isključivo o pravima te JEDNE grupe, koja je, uzgred budi rečeno, mnogo MANJE ugrožena nego što tvrde i sasvim sigurno MNOGO MANJE od drugih grupa?
Ja koliko znam, niko od političara nije govorio o pravima trudnica ili npr. o kriminalu u visokom obrazovanju, niti su mame i tate iz EU nešto od toga spominjali kao uslov za pristupanje toj divnoj organizaciji? Jer koga boli DUPE za trudnice i za visoko obrazovanje, bitna je samo gej parada.
Genetski četnik

scallop

Šta ćeš kad taj čovek nije ujeo psa.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

tomat

šta bi se desilo kada bi trudnice (majke, roditelji) organizovale protest zahtevajući (s' punim pravom) veća prava (ili bolje poštovanje postojećih prava), a homoseksualci odlučili da aktivno podrže njihove zahteve učestvovanjem u tom protestu? da li bi se okupila rulja za linčovanje?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Father Jape

Hm, mozda bi se okupila i mrko gledala LGBT deo procesije, misleci u sebi sad vas pustamo, ali cim budete ponovo sami....  :lol:

No, bitnije, do tako neceg bi tesko doslo u Srbiji jer bi bar pola trudnica odbilo takvu joint akciju, buduci da su zatucane krave. Mislim, ne postajes manji bigot samo zato sto si oplodjen.

Tex Murphy

Znači ti u principu vjeruješ da su žene većinom zatucane krave?
Genetski četnik

Meho Krljic

Samo polovina plodnih, ako je suditi po njegovom postu.

Father Jape

Quote from: Harvester on 17-08-2011, 13:10:32
Znači ti u principu vjeruješ da su žene većinom zatucane krave?

Ljudi su vecinom zatucane krave (bar ovi ljudi kojima sam okruzen u Srbiji, za druge zemlje ne mogu garantovati licnim iskustvom). A zene su, by virtue of being human, u istom procentu kandidati za takvu karakterizaciju.

mac

Nemoj da ti D sad dođe! Ljudi mogu biti goveda, a ne krave.

Джон Рейнольдс

Quote from: Father Jape on 17-08-2011, 12:49:44
No, bitnije, do tako neceg bi tesko doslo u Srbiji jer bi bar pola trudnica odbilo takvu joint akciju, buduci da su zatucane krave. Mislim, ne postajes manji bigot samo zato sto si oplodjen.

Ne postaješ ni manji bigot glumeći vidovitu Zorku.

#Τζούτσε

Father Jape

True enough, ali ako batalimo na trenutak to 'ne mozemo znati dok se ne desi', da li ti zaista mislis da bi vecina sadasnjih ili bivsih trudnica u Beogradu bile spremne da, ako bi vec protestovale, to ucine rame uz rame sa recimo gej-strejt alijansom?

Plut

Quote from: John Reynolds on 17-08-2011, 10:34:28
Ako vlast kaže da ne može da isplaćuje pomoć majkama s više dece, ali pri tome može da baci pare na obezbeđenje parade, ograničavanje kretanja građanima, štetu i ostalo... Zašto se ne dovatiti kamena i pokazati šta silent majority misli o tome? Kad već niko ne priča o rešenju, raspisivanju referenduma i rešavanju ovog pitanja jednom i za svagda.
A i ako ćemo pravo, obezbeđenje jedne parade košta mnogo manje nego redovno isplaćivanje pomoći majkama sa više dece (i koliko je to više? Više od jednog?)

Джон Рейнольдс

@ Đape

Većina trudnica, sadašnjih ili bivših, ne bi bila spremna da protestuje nizašta. Nije baš da su žene sa stomacima i sitnom dečicom spremne za cimanje te vrste jer ima drugih i prečih obaveza.

Ali, da. Mislim da ti je izjava neprimerena iz prostog razloga jer je tretman prema trudnim ženama u Srbiji katastrofalan. I skupa je to rabota. Imam dvoje dece (sedam i dve godine) i mogao bih mnogo o tome da pišem, a sve sam ipak gledao sa strane. Žene su morale time da se bakću, moje je bilo da se navataju pare za privatne ordinacije ne bi li tretman bio toliko-toliko ljudski.

Međutim, ta priča jednostavno nije in. To je, rekao bih, suština problema. Svoja se "naprednost" mnogo bolje "dokazuje" lajkovanjem sličica simpatičnih pederčića nego zamlaćivanjem nekim tamo ženama nabreklim od dece. I, naravno, iskoristiću da opet spomenem i grubu polnu diskriminaciju kojoj sam kao muškarac nedavno bio izložen kad mi je starije dete moralo u bolnicu, što je za posledicu imalo pogoršanje zdravlja moje sada pokojne majke. I o tome je, naravno, muk. Ko jebe nas očeve što bismo da ležimo u bolnici s bolesnom decom.

#Τζούτσε