• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

Plut

Pričam o suočavanju sa nasiljem.
Kada sam pre nekoliko godina zvala policiju jer je neki ludak iz moje zgrade razvalio vrata na mom stanu i hteo da se bije, prvo sam ispred zgrade čekala policiju 45 minuta, koja je na kraju stigla gradskim autobusom i smejala se mojoj priči o komšijskim odnosima dok smo išli prema zgradi.
Prvo su ušli kod nas u stan da kao vide šta se desilo, onda su nam tražili lične karte, ajde dobro, a onda nas pola sata ispitivali zašto imamo dva dvd uređaja, čime se bavimo, šta će nam to, kao da smo najveći krivci mi. Usput, bio je samo jedan dvd, drugi je bio stari video.
Na kraju su otišli samo da zamole tipa da nam popravi bravu o svom trošku, a nama savetovali da idemo na privatnu parnicu, ako je ušao u stan (što ovaj jeste) i da oni ne mogu ništa više.

Naravno da ga nismo tužili, gde da se tužim sa ludakom. Od tada smo ga izbegavali.

Naravno da bi policija trebalo da bude tu kako pojedinci ne bi morali da idu protiv nasilne grupe. E sad, kada bi se ti pojedinci (good guys) udružili i bili brojčano isti... ali to je već druga priča.

Nightflier

Quote from: Anomander Rejk on 21-08-2011, 15:51:43
NF, nisam ni mislio da te osuđujem. U principu, hteo sam reći da se čovek različito ponaša sa 19, i sa 30 ili 40 godina. Na nešto što bi ranije skočio bez razmišljanja, danas možda nećeš reagovati. Ili ćeš barem dobro promisliti pre nego što reaguješ.
Moji primeri su bili takvi da mi se isterivanje pravde i pomoć drugima, obično obijala o glavu. Ne kažem da ne treba pomagati, ali ne više slepo i bez razmišljanja.

Ma razumeli smo se. Nisam ni mislio da me osuđuješ. Više naglas razmišljam nego bilo šta drugo. U svakom slučaju, mislim da bi svako trebalo da pre svega razmišlja o onima koji od njega zavise. Hoću da kažem - da sam ja bio povređen, čitav niz ljudi bi bio povređen: moja žena, majka, prijatelji. Ne pravdam se; nemam ništa protiv da budem označen sebičnim, ili kako već. Jednostavno, i moje odluke imaju posledice - i to po ljude koje volim. To ne može da se zanemari. U jednom trenutku tvoj život prestaje da bude samo tvoj i ne možeš više da radiš kako ti se ćefne.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Nightflier

Quote from: Plut on 21-08-2011, 15:53:46

Naravno da bi policija trebalo da bude tu kako pojedinci ne bi morali da idu protiv nasilne grupe. E sad, kada bi se ti pojedinci (good guys) udružili i bili brojčano isti... ali to je već druga priča.

Potpuno te razumem, Plut. Muka je u tome što su se good guys udružili. To se zove "država". U teoriji. Mi smo se odrekli prava da ubijemo te kretene kao skotove da bismo zauzvrat dobili jedan viši entitet, u čijim su rukama pravda i sila. Ali taj entitet je u našem slučaju retardiran.
First 666

Josephine

Ako se i ne bih podmetnula da dobijem batine, vrištala bih, zvala policiju i, na kraju krajeva, osvrnula bih se.

Savest bi me svakako grizla što nisam pomogla nekome ko je dobijao udarce u glavu.

A ti ne možeš da znaš da li je moj moral lažan. Isto je i sa idealima. Ne poznaješ me, nikada me nisi video. Možeš samo da vežbaš pisanje za Kurir.  :)

Nightflier

Vidim da su ti ideali lažni zato što jedno propovedaš na ovom forumu, a drugo radiš. I za posetioce u jeftinijim sedištima, tuča se odigravala naočigled ne obične policije - već žandarmerije.
First 666

Josephine

A kako ti znaš da ja drugo radim? :) Kada si to video?

Anomander Rejk

Quote from: D. on 21-08-2011, 16:12:38
Ako se i ne bih podmetnula da dobijem batine, vrištala bih, zvala policiju i, na kraju krajeva, osvrnula bih se.

Savest bi me svakako grizla što nisam pomogla nekome ko je dobijao udarce u glavu.

A ti ne možeš da znaš da li je moj moral lažan. Isto je i sa idealima. Ne poznaješ me, nikada me nisi video. Možeš samo da vežbaš pisanje za Kurir.  :)
Vrištanje bi sigurno puno pomoglo.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Nightflier

Sud o tebi doneo sam samo na osnovu onoga što pišeš ovde. To sam i napisao. Pročitaj rečenicu više puta, ako ti je potrebno. S obzirom na to da ja pričam i radim jedno te isto i na internetu i van interneta, nemam nikakvog razloga da mislim kako u pravom životu nisi licemerni fašista.
First 666

Josephine

Quote from: Anomander Rejk on 21-08-2011, 16:24:41
Quote from: D. on 21-08-2011, 16:12:38

A ti ne možeš da znaš da li je moj moral lažan. Isto je i sa idealima. Ne poznaješ me, nikada me nisi video. Možeš samo da vežbaš pisanje za Kurir.  :)
Vrištanje bi sigurno puno pomoglo.

Vrištanje izaziva pometnju i napadačima odvlači pažnju od žrtve. U masi ljudi ono privlači masovnu pažnju i primorava policiju da dejstvuje.

Najtflajeru, znam da si povređen mojom reakcijom na tvoje reči oko šutke. Ipak, ako tebe grize savest što si izjavio da se nisi osvrnuo ili da te savest nije grizla, ne mislim da treba da vređaš mene, zar ne? Reši to sam sa sobom, i pazi šta pišeš po internetu.  xwink2

Nekim se stvarima čovek jednostavno ne ponosi.

Stipan

A sad nešto razmišljam. Potpuno je drugačiji osećaj biti vuk negoli pas...

džin tonik

Kada sam pre nekoliko godina zvala policiju jer je neki ludak iz moje zgrade razvalio vrata na mom stanu i hteo da se bije, prvo sam ...

gdje ces vece srece. nekad davno, dok sam nocio u krugu jednog napustenog dijela jedne firme u jednom sjevernonjemackom gradu, netko me probudise pokusajem obijanja ulaznih vrata. no ubrzo odustase. vjerujem neki beskucnik.
jos tjednima poslije provodio sam dio noci cekajuci iza vrata i mastajuci kako bih ga povukao u svoj svijet jer mi bijase uzasno dosadno. u stvari, bolje receno, nije mi uopce bilo dosadno, ali po potrebi u dvoje bi nam bilo puno ljepse. znaci bilo mi je dosadno usporedivo sa povremenim stanjem u dvoje. imao sam fantasticne ideje. i bilo bi nam odlicno.
ne mislim na nasilje. jednostavo bih ga posjeo da zajedno gledamo televizor. hranio bih ga. i sl. pa napijao.

džin tonik

Quote from: D. on 21-08-2011, 16:30:19Vrištanje izaziva pometnju i napadačima odvlači pažnju od žrtve. U masi ljudi ono privlači masovnu pažnju i primorava policiju da dejstvuje.

...

ali je skupo. trosi mnogo kalorija. zena koja vristi mnogo jede.

Plut

Quote from: đubrivoje on 21-08-2011, 20:43:56
Kada sam pre nekoliko godina zvala policiju jer je neki ludak iz moje zgrade razvalio vrata na mom stanu i hteo da se bije, prvo sam ...

gdje ces vece srece... jednostavo bih ga posjeo da zajedno gledamo televizor. hranio bih ga. i sl. pa napijao.
Ma džaba, ovaj je bio samo za umlatiti, :D a i nije bilo mesta mašti, em znala koji je, em ga ne poželeti u mašti. qpuke I nije to bio pokušaj, frajer lepo nogom u vrata i uš'o...

Quote from: D. on 21-08-2011, 16:30:19
Vrištanje izaziva pometnju i napadačima odvlači pažnju od žrtve. U masi ljudi ono privlači masovnu pažnju i primorava policiju da dejstvuje.
Mi nismo andjeli 1 Silovanje

angel011

Primoravanje policije da deluje funkcioniše samo na filmu.

A skretanje pažnje mase... Eh, u Karađorđevom parku (za one koji ne znaju, tamo praktično uvek ima nekog, i to je jedno od omiljenih mesta za šetanje pasa) njih nekoliko silovali devojku, a od te vajne mase niko da reaguje, mogli su pse da nahuškaju na silovatelje i oteraju ih, al' jok, niko ništa.  :x
We're all mad here.

Josephine

Da. I zato ne treba vrištati. Ne treba uraditi ništa.

Savajat Erp

И хушкање паса углавном функционише само на филму. Осим ако нису неки баш за ту сврху. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

angel011

Quote from: Savajat Erp on 21-08-2011, 21:43:18
И хушкање паса углавном функционише само на филму. Осим ако нису неки баш за ту сврху. :)

Na šta misliš pod baš tom svrhom?
We're all mad here.

Plut

Quote from: angel011 on 21-08-2011, 21:18:35
Primoravanje policije da deluje funkcioniše samo na filmu.

A skretanje pažnje mase... Eh, u Karađorđevom parku (za one koji ne znaju, tamo praktično uvek ima nekog, i to je jedno od omiljenih mesta za šetanje pasa) njih nekoliko silovali devojku, a od te vajne mase niko da reaguje, mogli su pse da nahuškaju na silovatelje i oteraju ih, al' jok, niko ništa.  :x

Kažu da je u ovakvim slučajevima pametnije vikati "požar!", veća je šansa da neko odreaguje i pohita u pomoć.

pokojni Steva

Pravo zboriš dječače. Ja ove moje mogu da nahuškam samo na komšijskog mačka. Inače, kad kažem "ubi!" umiljavaju se, u slučaju "mir!" možda i zakolju  :x
Banda, na gazdu...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Savajat Erp

Џукеле к`о џукеле :)

Quote from: angel011 on 21-08-2011, 22:09:35

Мислим на тзв. "борбене псе" и псе чуваре као такве.

angel011

Quote from: Savajat Erp on 22-08-2011, 01:06:48
Џукеле к`о џукеле :)

Quote from: angel011 on 21-08-2011, 22:09:35

Мислим на тзв. "борбене псе" и псе чуваре као такве.

Heh, biće da ja uglavnom gledam prema tatinom psu... Taj obožava da se mazi, al' ako neko nepoznat priđe kući, pa, bolje bi mu bilo da to ne radi.  :lol:

@Plut: i ja sam čula da su ti bolje šanse ako vičeš "požar!" nego "pomoć!" ili vrištiš.
We're all mad here.

Hiperhik

For the record:

Akteri (aktivni) ove priče su, na mestu kritičnog događaja, lišeni slobode i nakon 24 časa policijskog zadržavanja predati istražnom sudiji, uz krivičnu prijavu za nanošenje TTP.

Savajat Erp

@Angel011

Једно је кућа, а друго отворено поље, тј. парк, тј. улица, тј. итд. :)

angel011

Quote from: Savajat Erp on 22-08-2011, 17:46:14
@Angel011

Једно је кућа, а друго отворено поље, тј. парк, тј. улица, тј. итд. :)

More, ovaj bi na gazdinu komandu samo tako jurnuo, bio u blizini kuće ili na otvorenom polju. Ili ako te ne zna, a probaš da priđeš mom bratu.  :)

Da ne bude zabune, nije ga moj otac nikad ni na koga nahuškao - štaviše, sklanjao ga je kad se zanese - al' da mu kaže da jurne na nekog, jurnuo bi.
We're all mad here.

Savajat Erp

Ех, да су такви сви, говорио бих тихо и...

Savajat Erp

Створио сам чудовиште!  :x  :)

Stipan

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Savajat Erp

Опрости ми, Гуле, погријешио сам, нисам ни претпоставио да ће пренета знања користити за своје зле циљеве.

Stipan

There can be only one. The younger one!  :evil:

Nightflier

First 666

zakk

QuoteČlan Upravnog odbora Dveri Branimir Nešić rekao je da ta organizacija "ima podatak" da pravi cilj Parade ponosa nisu prava gej populacije, koja su garantovana Zakonom o zabrani diskriminacije, nego uvođenje ideologije homoseksualizma i rastakanja porodičnih vrednosti, jer se "tako olakšava protok kapitala".

Kakav car  xuss

Quote- Beograd ne sme biti London, Beograd ne sme da gori i da bude rušen i režim zato treba da posluša glas naroda, a ne glas Angele Merkel, jer je 90 odsto gradjana protiv Parade ponosa - rekao je Nešić.

Nešić je rekao i da Dveri "nikada nisu pozivale na nasilje" i da nisu huligani i kriminalci koji obijaju butike u socijalnim neredima, ali su uvek "principijelno branili mišljenje većinskog naroda u Srbiji i svim sredstvima branili svoje porodice i borili se da ih sačuvaju".

xfoht

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

First 666

Plut

Nemojte, ako 'član UO' to kaže...  xdrinka

angel011

Ma stara priča o zaveri Jevreja i bankara i komunista i homoseksualaca i njihovih lobija.
We're all mad here.

Plut

A sve zarad zauzimanja izvorišta neokaljane vode...

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Albedo 0

Ko bi rek'o da je Nightflier najjači jebač u kraju 8-)

Nightflier

First 666

Father Jape

Mozda referise na cinjenicu da je tvoj sukob sa D. koji je jedva trajao jedan dan oterao istu s foruma, ili se tako bar moze ciniti, dok se on preganja s njom mesecima.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Plut

Samo se čini. Nit' je NF nju oterao, nit' mislim da bi on voleo da nosi takvu i toliku odgovornost na svojim plećima.

Nightflier

Možda ću sada zvučati licemerno - ali meni nije smetalo to što je D. na forumu, već mi je smetalo kako se na forumu ponaša. Uostalom, rekao sam šta sam imao glede toga.
First 666

Stipan

Gde si Bato? Sedi, popij kafu, sa' će Princeza, odavno te nije išutirala

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

zakk

Pu, kud nije peti  :evil:
Mislim da bi pala vlada :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Milosh

Ili 10. oktobar, pa da Harvester sa gej parade produži na koncert Žan Mišel Žara, ovako mora dva puta da dolazi. :evil:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

QuoteOvogodišnja Parada ponosa u Beogradu biće održana u nedelju 2. oktobra

Ovo je prilično smjela izjava, don't you think? :twisted:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!