• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

Josephine

Evo me. Čak sam se namackala i kremom. Da mirišem.

Джон Рейнольдс

Neće ti ona dozvoliti da jedan muškarac izrekne poslednju, Harvi. Jbg, frustracije i traume, dvaput sam probao i oba puta su bili komični rezultati.

Ajde ako si zaludan, pokušaj jednom sledeći eksperiment. Kad krene preganjanje, a ti lupi neku random reč, recimo "vampir". Vidiš da čitam tvoje blogove. :) E onda kopiraj reč "vampir" ili neku sličnu bezvezariju unedogled i vidi dokle će replicirati. Trenutno se pravi da me ignoriše, pa se navrzla na tebe, daj da vidimo ishod eksperimenta.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Milosh

Drago mi je da je topik lepo napredovao u poslednjih dvanaest časova, a još je i neosetno skliznuo u ne-gej vode, mada će ga siguran sam neko (npr. Harvester) uskoro vratiti na pravi put...

Eh, da, vampir!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Josephine

U svemu vidite crnjak.

Ovde se uopšte nije radilo o poslednjoj.

Loni

Izvinjavam se što sam, iznerviran Pingvinovim direktnim pitanjima počeo direktno da odgovaram i o svom životu. Ove teme treba da budu uopštene.

A sad me jedna druga tema kopka.
    Pre godinu i po, bio je neki skandal. Ako se ne veram Ghoul je prozivao dva forumaša, za koje je rečeno da su u vezi. Mislim da su im nikovi Ginger i Kunac (ako se varam izvinjavam se).
    I onda su sledile odbrane, napadi Ghoula itd.

Međutim ako je zrnce od tog istina, zašto onda na liniji odbrane ljudskih prava na ovoj temi nema i te dvojice?
    Pravo na različitost hrabro brane D, Angel, Meho, YGG, Plut, Ghoul, Zakk itd... a nema baš dvojice, oko kojih je bilo reči.

A ako sam naveo pogrešne nikove, izvinjavam se.

Tex Murphy

Lomi, ne lupetaj, molim te. I ljude koji ne žele da gube vrijeme na čitanje i pisanje po ovom imbecilnom topiku pusti na miru.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

QuoteA ako sam naveo pogrešne nikove, izvinjavam se.

Da, naveo si pogrešne nikove. Ti ljudi koje si spomenuo ne bore se na pravo na različitost, nego upravo suprotno - za čisto jednoumlje.
Genetski četnik

Josephine

Ma jok, samo si mislio da ćeš uspeti da nas nadglasaš, pa ti je sad krivo.  :|

Tex Murphy

Genetski četnik

Plut

Quote from: Harvester on 30-08-2011, 11:06:25

Da, naveo si pogrešne nikove. Ti ljudi koje si spomenuo ne bore se na pravo na različitost, nego upravo suprotno - za čisto jednoumlje.

Jes' vala, sve znaš. :idea:

Tex Murphy

Genetski četnik

Stipan

Джон Рейнольдс

Opet spiskovi, a? Čas spisak podobnih, čas nepodobnih.

Posle neka mi neko kaže da ovi politkorovci nisu ponosni naslednici nacista i komunista. Keyword: jednoumlje.

Vampir.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Genetski četnik

Josephine

Quote from: John Reynolds on 30-08-2011, 02:28:40
Trenutno se pravi da me ignoriše

Zabranio mi Bobo da komuniciram sa tobom. Kaže da sam te dosta ugazila i da budem dobra.

Loni

Quote from: Harvester on 30-08-2011, 11:06:25

Kako bilo da bilo.

Jedan dobronameran prijatelj s ovog foruma (koji mi nije istomišljenik po ovom pitanju, ali se nikada ne gložimo) pitao me šta mi bi da odgovaram na pitanja o sebi. Svoju intimu treba zadržati za sebe.

Ovde ću dati odgovor.

Fraza - ZADRŽAVATI INTIMU - jedan je od velikih trikova konzervativaca i totalitarista.
   Zašto je reč o triku, a ne o večno važećem principu?

Zato jer se fraza redovno poteže isključivo u momentu kad neko od alternativaca iznese svoje iskustvo.
   Taj alternativac može biti gej, biseks, svinger, ljubitelj SM-a itd.

Zašto se ne desi da nekome, ko je ,,u mejnstrimu'' ne zapuše usta istom frazom?
   Čak je obrnuto. Kad bi da sklopiš brak, moraš da obavestiš sve da te ne bi napali. Moju sestru i prvog muža, koji su brak sklopili tajnu, hteli su da ih zgrome.  Linč zbog prećutkivanja ,,intime''.

U obrnutom slučaju, kad neko recimo ne veruje u obaveznost monogamije jer misli da je ljudska priroda daleko komplikovanija, i kad to iznese svojim primerom, nalazi se način da se zapuše usta pod izgovorom ,,ne iznositi intimu''.

Politika dvostrukih standarda. Zato je i ne poštujem.

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 30-08-2011, 12:16:17

Zabranio mi Bobo da komuniciram sa tobom. Kaže da sam te dosta ugazila i da budem dobra.

xrofl

E, kad se sad ne pridavih od smeha! Pa čak ni ti ne veruješ u to!!!1!1!  xrofl

#Τζούτσε

Josephine

Veruje Bobo. To mi je dosta. Ja Boba slušam.

Stipan

Lomi, ja te stvarno ne razumem!
Intima se zato takvim imenom zove jer se deli isključivo sa intimno bliskima.
Urlanje u megafon ne spada u domen intime...  

Джон Рейнольдс

Lom, sad nešto čitam ovo tvoje... Leba ti, kakve veze ova donja salata od reči ima s gornjim citatima?

#Τζούτσε

Loni

Quote from: Stipan on 30-08-2011, 13:12:11

Vrlo je relativno šta je intima.

Za mene su granice preko kojih se ne ide tek detalji iz samog snošaja.
Koliko je vrištala, koliko puta, šta sve ko zna, koliko mi centimentara u nadignuću itd.

Međutim sama odrednica na recimo FB da je neko svinger, gay, bi itd. ne spada u nešto što prelazi granice i zbog čega bi nekom trebalo zapušiti usta.

Zapravo princip, koji najviše treba da važi je poštada javnosti TUĐE intime. Ako neko iznese samo svoju intimu, bez navođenja drugih imena, nikog nije ugrozio.

Stipan

'Bem li ga ako ovde nije najveća sramota biti monogamni strejt muškarac!  :x

Alexdelarge

Quote from: Lom on 30-08-2011, 13:24:27
Quote from: Stipan on 30-08-2011, 13:12:11

Vrlo je relativno šta je intima.

Za mene su granice preko kojih se ne ide tek detalji iz samog snošaja.
Koliko je vrištala, koliko puta, šta sve ko zna, koliko mi centimentara u nadignuću itd.

Međutim sama odrednica na recimo FB da je neko svinger, gay, bi itd. ne spada u nešto što prelazi granice i zbog čega bi nekom trebalo zapušiti usta.

xrofl
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Hiperhik

Quote from: Stipan on 30-08-2011, 13:27:41
'Bem li ga ako ovde nije najveća sramota biti monogamni strejt muškarac!  :x

Evo, intenzivno se stidim.

Stipan

E baš sam se pitao ima li još neki dinosaurus osim mene u okolini!

Tex Murphy

Quote from: John Reynolds on 30-08-2011, 13:13:26
Lom, sad nešto čitam ovo tvoje... Leba ti, kakve veze ova donja salata od reči ima s gornjim citatima?

Postoji teorija koja kaže da kad ludak poludi, postaje normalan.
Lomi je istu uspješno oborio svojim primjerom :evil:
Genetski četnik

Loni

Quote from: Stipan on 30-08-2011, 13:27:41
'Bem li ga ako ovde nije najveća sramota biti monogamni strejt muškarac!  :x

Nije baš Sramota, al' mož' da se nekad i prećuti? :lol:

Loni

Quote from: D. on 30-08-2011, 12:16:17

Ti si u principu odlična i s tvoje sam strane.
Jedini savet tebi i svim liberalima da ne igramo prljavo.
Protiv sam da se i Johnu i bilo kome istakne nevoljna razlika kao mana (fizički izgled itd).

Naš cilj ne sme biti da ponizimo protivnike, uvredimo ih na iste načine na koji su oni nas već da ih prosvetlimo dobrim argumentima.
 Da im, forsiranjem humanosti otvorimo oči i ukažemo da svet bolje funkcioniše u sistemu - Ima mesta za sve (pa i alternativce, koji ne ugrožavaju druge), a ne u sistemu stroge hijerarhije, koja ističe neravnopravnost među ljudima sa privilegovanim i diskriminisanim grupama.

Želim da verujem da ni John ni Harvi ni ostali nisu zlonamerni već se jednostavno boje potencijalnog haosa, koji bi zavladao ukoliko alternativni koncepti postanu priznati i ravnopravni.
   (Ne treba ih osuđivati zbog tog straha jer smo, ako se preispitamo i mi sami verovatno razmišljali isto. Ja sam se alternativnih koncepata veoma bojao sa 17 godina).

Na nama je da im na lep i sofisticiran način razrušimo paranoju od drugačijeg. Objasnimo da je taj strah neosnovan i da povećanjem humanizacije i razumevanja među ljudima niko nije na gubitku.

Джон Рейнольдс

Quote from: Lom on 30-08-2011, 13:47:49
 Naš cilj ne sme biti da ponizimo protivnike, uvredimo ih na iste načine na koji su oni nas već da ih prosvetlimo dobrim argumentima.

Strpljivo čekam prosvetljenje dobrim argumentima od vas dvoje.  :!:

Čuvajte me se ako nažuljam dupe.

#Τζούτσε

Franz Xaver von Baader

problem je sa "nositejima nevoljnih karakteristika" što redovito imaju promašene i voljne karakteristike: razmišljanja, stavove, razloge...

što ćemo s time, lomi?
meni uopće zapravo nije jasno što bi ti htio, za što se zalažeš? što u praksi znači "priznati alternativni koncept"? "prosvjetljenje"?

meni to prosvjetljenje izgleda kao da bi me ti htio skrojiti po svom kalupu.
već sam ti rekao, postoji i drugi način; naime, da se ti "prosvjetliš" i počneš razmišljati, pa ćeš uvidjeti da nisi na gubitku.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Tex Murphy

QuoteŽelim da verujem da ni John ni Harvi ni ostali nisu zlonamerni već se jednostavno boje potencijalnog haosa, koji bi zavladao ukoliko alternativni koncepti postanu priznati i ravnopravni.

Čudovište iz močvare.
Genetski četnik

Джон Рейнольдс

Quote from: PingvinPatuljak on 30-08-2011, 14:34:56
meni to prosvjetljenje izgleda kao da bi me ti htio skrojiti po svom kalupu.
već sam ti rekao, postoji i drugi način; naime, da se ti "prosvjetliš" i počneš razmišljati, pa ćeš uvidjeti da nisi na gubitku.

Pa to "prosvetljenje" i jeste eufemizam za "nasilno guranje u dogmatski kalup". Meni je drago da se konačno neko od "prosvetitelja" usudio da upotrebi baš tu reč, s veoma dubokim religijskim značenjem. Sve vajni protivnici organizovanih religija, a sve sam prosvetitelj. Sve brik do brika. Sve moj do mojega.

A što se tiče razmišljanja, čemu ta muka? Pa naš prosvetitelj i borkinja upravo zato i idu lakšim putem, frljaju se parolama i dogmama, a da bi pobio to potrebno je... koliko? Deset puta više teksta od jedna parole? A onda ide i drugi korak, to si gore dobro primetio... skoče u arenu, hoće da se bore, pa kad dobiju preko nosa ili njima bude obrisan patos, onda krene kukumavčenje kako ovaj ili onaj vređa, napada, nema argumente, itsl.

#Τζούτσε

Josephine

Quote from: John Reynolds on 30-08-2011, 15:10:58
hoće da se bore, pa kad dobiju preko nosa ili njima bude obrisan patos, onda krene kukumavčenje kako ovaj ili onaj vređa, napada, nema argumente, itsl.

Ja ne vidim da ovde iko drugi tera neistomišljenike sa foruma, osim tebe. Dakle, kukumavčiš jedino ti.

Nightflier

Quote from: Lom on 30-08-2011, 13:47:49

Na nama je da im na lep i sofisticiran način razrušimo paranoju od drugačijeg. Objasnimo da je taj strah neosnovan i da povećanjem humanizacije i razumevanja među ljudima niko nije na gubitku.

Zar ne misliš da je reći nekome da je "paranoičan od drugačijeg" pomalo uvredljivo i zapravo - poziv na sukob? Zar ne možeš da počneš rečenicu sa "Ja ne delim tvoje stavove", umesto sa "Tvoji stavovi te čine lošim"? I na kraju, zašto po svemu tome nisi ti "paranoičan od drugačijeg"? Ni ti ne prihvataš tuđe stavove.

Niko nema monopol na pravičnost.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 30-08-2011, 15:13:24
Quote from: John Reynolds on 30-08-2011, 15:10:58
hoće da se bore, pa kad dobiju preko nosa ili njima bude obrisan patos, onda krene kukumavčenje kako ovaj ili onaj vređa, napada, nema argumente, itsl.

Ja ne vidim da ovde iko drugi tera neistomišljenike sa foruma, osim tebe. Dakle, kukumavčiš jedino ti.

Po običaju, bezočno lažeš. Rekao sam ti da ideš s foruma zato što ga upropašćavaš nametljivošću, nevaspitanjem, nesposobnošću da učestvuješ u raspravama i očiglednim neznanjem u vezi onoga čemu je forum (bio) posvećen - a to je SF, F i H, kao i filmu, muzici, umetnosti, izdavaštvu, itd.

#Τζούτσε

Albedo 0

Ja ću da potvrdim da je John sa foruma mjesecima već napadao i istjerivao svoje neistomišljenike PingvinPatuljka, Mehu Krljića, čak mislim da je jednom pokušao i Jevtropijevićku da otjera...

Josephine

Quote from: John Reynolds on 30-08-2011, 15:23:47
Po običaju, bezočno lažeš. Rekao sam ti da ideš s foruma zato što ga upropašćavaš nametljivošću, nevaspitanjem, nesposobnošću da učestvuješ u raspravama i očiglednim neznanjem u vezi onoga čemu je forum (bio) posvećen - a to je SF, F i H, kao i filmu, muzici, umetnosti, izdavaštvu, itd.

Isto i ja mogu da kažem za tebe, pa te ne teram sa foruma.

A kada bih čestvovala i u diskusijama o filmovima, serijama i pročitanim knjigama, verujem da bi me svuda bilo (a i nemam vremena).

Pre angažovanja na ovom forumu pisala sam recenzije i prikaze knjiga, filmova i PC igara za jedan časopis i jedan blog. Ovde to ne radim.

Pa posle kaži da ne mislim na forum.  :lol: Šta ću - svestrana sam.  :evil:

Budi muško i izdrži mišljenje jedne sasvim kulturne i anonimne devojke. Iako nisi navikao da ti žensko pruža otpor koji ne možeš da slomiš silom.

Tex Murphy

Genetski četnik

Джон Рейнольдс

Ti nisi kulturna, pa ću se prema tebi ponašati kao mi se prohte.

Kako da ne, učestvovala bi, ali nemaš vremena. Koja ljigava laž! A imaš vremena da prosipaš gluposti i primitivizme i privlačiš pažnju?

Evo primera ljigavosti, kažeš "neistomišljenike", implicirajući da vas ima više. Ne. Samo sam ti skrenuo pažnju da polusvet kao što si ti ovde previše štrči. Neke manje bitne, od kojih mislim da nema šta da se pročita, potrpao sam na ignor, evo Bobo sigurno zna da ih ima pregršt. Ali u tebe je nemoguće ne ugaziti, zbog toga mi nisi na ignoru. Da li je sad jasnije?

#Τζούτσε

Josephine

Ups. Ne smem više, Bobo mi je zapretio da ću biti modra.

Cmokić!

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Josephine

Eto, neka ti bude zadnja.  :lol:

Ja gubim dragoceno vreme na poslu.

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

Tex Murphy

Genetski četnik

zakk

Valjda Creeper! To beše gej karakondžula?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Джон Рейнольдс

Viktor Salva je peder i pedofil, a sam Kriper... Ko će ti ga znati?

#Τζούτσε

Anomander Rejk

Policija izgleda odbija poslušnost, siti su Evrope i Parade, standard loš, džaba obećanja, više niko ne veruje...

,,Sindikat srpske policije- sindikalna grupa Novi Sad,  saopštava da podržava pravo svakoga da održi javni skup, ali da taj skup mora da bude bezbedan i u skladu sa zakonima Srbije.
Sindikat srpske policije ne može da dozvoli da policajci prolivaju svoju krv za četvrt hleba i paštetu, i dnevnicu od 400 dinara.
Ako treba zaposleni u policiji da podnose žrtvu evropskih integracija, onda će to činiti kada im Vlada obezbedi standard koji imaju policajci u zemljama EU.
Zaposleni neće dozvoliti da ponovo budu glineni golubovi ''.

,,Nezavisni policijski sindikat Srbije nagovestio je u utorak mogućnost da se ogluši o naredbu da obezbeđuje učesnike Parade ponosa.
Ne vidimo u čemu je problem da se taj skup zabrani- istakli su predstavnici tog sindikata, naglasivši da će se njihovi članovi o pitanju obaveza u vezi sa Paradom, ponašati u skladu sa zakonom. ''

Po meni, prilično očekivano. Parada je i prošle godine održana zbog EU, sada kada je jasno da od evro priče nema ništa na vrlo dugi rok, niko neće da se bakće sa Paradom, niti policija, niti političari.
Možda organizatori unajme sopstveno obezbeđenje ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

pokojni Steva

Podeliti im otkaze pa nek kući mrse muda. Drumski razbojnici kukaju na četvrt leba i paštetu?! Otkaz i šlus.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Джон Рейнольдс

400 dindži? Hehehhe... Pa nek se nakrcaju svi u Četvrto odeljenje. Zapleniš robu, pa pustiš u promet. To je dobra zarada.

Ili puštaš saobraćajne prekršioce upola cene. I to je dobra zarada.

Ili reketiraš trgovce s kartonskih kutija. I to je dobra zarada.

U stvari, kad krenem ovako, biti žandar je sasvim unosno zanimanje, čak i za one koji nisu četvrtaci.

#Τζούτσε