• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Tex Murphy

Nisam siguran da nekog treba slati na prinudni rad samo zato što hoće da paradira.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

Tebi se pocijepao mozak, a ne srce.

Alex

Kako ja vidim stvari - paradu treba zakazivati s vremena na vreme - što češće. I otkazivati. Pri svakom zakazivanju/otkazivanju službe bezbednosti i policija treba da pohvataju što više organizatora - planera i potencijalnih učesnika u nasilju/neredima/paljevinama, da ih optuže i osude za terorizam i tako u više ciklusa dok se zatvori ne napune siledžijama i teroristima, a onda jednog dana u daljoj budućnosti, možda bi "gej parada" mogla i da se održi, ako još uvek neko to bude hteo. Po mogućstvu bez nepotrebne medijske halabuke.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Josephine

Službe bezbednosti čine teroristi i siledžije.

Tex Murphy

Quote from: D. on 30-09-2011, 19:54:09
Tebi se pocijepao mozak, a ne srce.
Da li to znači da ćeš se registrovati na Google+ iako ja nisam tamo?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alex

Quote from: D. on 30-09-2011, 19:56:21
Službe bezbednosti čine teroristi i siledžije.

Ja ih zamišljam kao sofisticirane intelektualce - agente, sa naočarima i savremenom tehnikom.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Josephine

Jasno je to bilo iz tvog posta... Ima tamo i intelektualaca, ali poslove na terenu obavlja neko drugi.

Alex

Quote from: D. on 30-09-2011, 20:00:57
Jasno je to bilo iz tvog posta... Ima tamo i intelektualaca, ali poslove na terenu obavlja neko drugi.

Po neki James Bond nije na odmet. Sve dok radi za zakon.

Anomander Rejk

Normalno, kao i svuda u svetu. Ni Mosad ili CIA ne šalju filozofe da ubijaju.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

Quote from: Alex on 30-09-2011, 20:05:14

Teško mu je. Ostali ga gaze. Znaš kako je ako gotovo samo ti radiš pošteno, a ostali primaju mito, rade za stranke, ubijaju i sl.

Anomandere, službe bezbednosti, po definiciji, nisu organizacije ubica, već organizacije koje treba da štite građane i ustavni poredak.

Stipan

Dakle to li je Anomanderu! Mosadove su prljave kandže iza zastora PP (pederske parade)?
Onda je zaista krajnje vreme da ćelavci i raspopi preuzmu kontrolu nad državom!

Alex

Quote from: D. on 30-09-2011, 20:07:48

Anomandere, službe bezbednosti, po definiciji, nisu organizacije ubica, već organizacije koje treba da štite građane i ustavni poredak.

Ako neki ludak hoće da digne u vazduh sve učesnike parade, Bond je dužan da puca u njega pre nego što ovaj pritisne smrtonosnu ručku, ako je to jedini način da ga spreči.

Dakle i ubijanjem se štite građani.

Josephine

Govorimo o različitim stvarima, dakako. Ja govorim o korumpiranosti i trulosti službi bezbednosti. Ti govoriš o idealizovanom Bondu. U stvarnosti - taj Bond je pucao u Đinđića, umesto da ga zaštiti.

Anomander Rejk

Quote from: D. on 30-09-2011, 20:07:48
Quote from: Alex on 30-09-2011, 20:05:14

Teško mu je. Ostali ga gaze. Znaš kako je ako gotovo samo ti radiš pošteno, a ostali primaju mito, rade za stranke, ubijaju i sl.

Dal je ovo moguće ? Ja sam poznat kao sanjar, romantik, i naivan, ali ovde kao da pričam sa decom.
Dragana jel ti stvarno veruješ u to ? Ja bi voleo svet bez oružja i ratova, ali nažalost znam kako funkcioniše. Nema bezbedonosne službe u svetu koji nema ovakav ili onakav odred ubica. Ili bar angažuju pokojeg ,, slobodnog strelca '' sa strane.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

Ali vidiš, ponegde u svetu taj odred ubica stvarno i veruje da štiti državni poredak, predsednika, vrednosti, bla, bla.

Ovde je sve prosto ostalo bez cilja, vrednosti, verovanja i makar i ulične časti i etike.

Alex

Quote from: D. on 30-09-2011, 20:16:29
Govorimo o različitim stvarima, dakako. Ja govorim o korumpiranosti i trulosti službi bezbednosti. Ti govoriš o idealizovanom Bondu. U stvarnosti - taj Bond je pucao u Đinđića, umesto da ga zaštiti.

Onda zbog njega hajde da raspustimo policiju i sve srodne službe. Taj neidealizovani Bond koji puca na svog predsednika i šuruje sa trgovcima droge je lik nagativca kakvih ima i u filmovima o "pravom" Bondu, pa za sada, niko ne gasi Yard i MI-6.

Josephine

Pa ne... nego hajde da smanjimo korupciju, da koliko-toliko sredimo sistem. Onda će biti manje ubijanja sopstvenih predsednika.

Stipan

Quote from: D. on 30-09-2011, 20:16:29
Ja govorim o korumpiranosti i trulosti službi bezbednosti. U stvarnosti - taj Bond je pucao u Đinđića, umesto da ga zaštiti.

Jeste, ali ne zbog korumpiranosti, već po naređenju pretpostavljenog. To ne čini negativca nego mašinu.

Josephine

Stipan

To i jeste ono nerešivo. Mašina uvek ima rukovaoca koga ne vidimo.

Stipan

E, ako si ti u pravu, u šta mi je teško da poverujem, onda je to mnogo gore od svih najmorbidnijih noćnih mora dosad odsanjanih.

Nightflier

Definicija države koja se uči na Pravnom fakultetu je "organizacija sa monopolom fizičke prinude", dok je definicija policije i služba bezbednosti "organizacija koja za cilj ima podršku sprovođenja odluka državnih organa neophodnom fizičkom prinudom". Razlika između vojske i policije, na primer, je u tome što je vojska okrenuta ka spoljnoj bezbednosti države i ne sme da reaguje protiv njenih građana, dok je policija posebno predviđena da reaguje protiv građana. To se uči na prvoj godini. Dakle, nema tu ni govora o zaštiti građana ili odbrani mira ili čega već.

Druga je priča što je D naravno u pravu kada govori o korumpiranosti službi bezbednosti, ali kada je društvo od početka do kraja prožeto korupcijom, zar je čudno što su i službe korumpirane?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

dunja

Izvisili su malinari, izvisili traktoristi da bi gradjani Beograda mogli da funkcionisu- rece Dacic. Sledstveno tome mogu da izvise i pederi.
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Stipan

Quote from: Nightflier on 30-09-2011, 20:39:05
Druga je priča što je D naravno u pravu kada govori o korumpiranosti službi bezbednosti, ali kada je društvo od početka do kraja prožeto korupcijom, zar je čudno što su i službe korumpirane?

Nije čudno, ali je zastrašujuće.  Nemaju li oni monopol na fizičku prinudu?

Nightflier

Kod korumpiranosti službi i organa koji se bave bezbednošću strašno je upravo to što taj monopol prepuštaju drugim licima.

Primer toga je neodržavanje parade/prajda. Dakle, država je svoj monopol prepustila određenoj grupi građana, koji se sada nameću kao suvereniji od same države. (Naravno, "suvereniji" je veoma pogrešan izraz; ili je neko/nešto suveren(o) ili nije.)

First 666

Albedo 0

Ova paprika-država je suverena? Svašta čovjek nauči svakog dana...

Nego, nova sofistika za danas, u skladu sa kosovskom temom, mislim da je zanimljivo da su antički pederi bili ratnici koji su se borili za svoju državu.

Dok su oni davali, današnji pederi samo traže.

Ja ne vidjeh da se neki peder pretrgao u borbi za Kosovo i Metohiju, kao da apsolutno nijednom pederu to nije važno.

Dakle, zanimljivo je da kod heteroseksualaca postoje slobodno sučeljena mišljenja, dok kod pedera vlada jednoumlje 8-)

Meho Krljic

Quote from: Bata Živojinović Karan on 30-09-2011, 21:05:23
Ja ne vidjeh da se neki peder pretrgao u borbi za Kosovo i Metohiju, kao da apsolutno nijednom pederu to nije važno.

Možda se ne deklarišu jer znaju da bi ih javnost kasnije gledala samo kao pedere a ne kao aktiviste za KiM?

Nightflier

Ti "antički pederi" nisu bili "pederi" u modernom smislu. Popriličan broj ratničkih društava imao je sličan oblik "mentorstva" starijih ratnika prema mlađima. Tipičan primer su srednjovekovni samuraji.
First 666

PTY

Quote from: Meho Krljic on 30-09-2011, 21:15:13

Možda se ne deklarišu jer znaju da bi ih javnost kasnije gledala samo kao pedere a ne kao aktiviste za KiM?

Znači, pederi se aktiviraju samo za one stvari koje impresioniraju javnost?!?!!!! :shock: :-?

Stipan

Gej parada je provokacija male grupe "aktivista".
Naravno NF je u pravu.
Seksualna orijentacija ne mora biti nikakva smetnja patriotizmu ili domoljublju.

Ma šta o tome mislili ćelavci, crkva i militantni raspop - razbijači...

Nightflier

Tja. Mislim da patriotizam ili rodoljublje mrtve kategorije. Danas mladi osećaju veću strast prema svojim omiljenim brendovima, nego prema naciji. Pitanje je da li čak i znaju šta je nacija. Žučnije se rasprave vode na liniji Epl - Gugl nego Srbi-Hrvati.

Da citiram jedan letnji film: "I have seen the future; there are no flags there."
First 666

Meho Krljic

Quote from: LiBeat on 30-09-2011, 21:22:25

Znači, pederi se aktiviraju samo za one stvari koje impresioniraju javnost?!?!!!! :shock: :-?

Ne, kako sam napisao, možda su aktivni u borbi za vraćanje Kosmeta pod okrilje matice, ali javnost ne zna da su pederi jer bi to odvlačilo pažnju i umanjivalo efikasnot njihove borbe.

Stipan

Quote from: Nightflier on 30-09-2011, 21:30:41
Tja. Mislim da patriotizam ili rodoljublje mrtve kategorije. Danas mladi osećaju veću strast prema svojim omiljenim brendovima, nego prema naciji.

Pa to možda i jeste tako, ali tu se radi o nametnutoj borbi. Protivnici parade se deklarišu kao "patriote".
Ne vidim po čemu oni slabije naginju vrednostima o kojima govoriš nego pripadnici LGBT populacije.
Eto, na to se odnosilo ono što sam malopre rekao.

Nightflier

Ček, stani - zar sam govorio o vrednostima? Ako jesam, izvinjavam se. Nije mi bila namera.

Elem, pod pretpostavkom da "vrednosti" postoje, saglasan sam sa premisom da seksualna orijentacija ne igra nikakvu ulogu u određivanju nekog pojedinca ka ovakvim ili onakvim vrednostima.
First 666

Albedo 0

Ako je mogao Ivica Dačić da uglavi pedere u Glavni odbor SPS-a, može onda i jedan peder iz Queer-ije da se bori sa Kosovo, i spomene nešto protiv Evropske unije i SAD.

Jer ako ej to nemoguće, onda ne znam zašto bi me Queerija zanimala, imali smo ovdje primjer velikog Ustavnog branitelja D. koja je siktala kako neće ovo ili ono dok Ustav ne bude važio za sve, pa u tom Ustavu piše i da je Kosovo i Metohija dio Srbije, a da suverenitet Srbije brani narod, vojska i policija, kao i da su Srbi sa Kosova njeni građani.

Ne vidjeh da su se pederi iz Queerije nešto pretrgli da brane i njihova prava.

Albedo 0

Quote from: Nightflier on 30-09-2011, 21:18:26
Ti "antički pederi" nisu bili "pederi" u modernom smislu.

tim gore po ''moderne'' pedere

Nightflier

Opet ne vidim kakve veze politički stav prema Kosovu ili SAD ili bilo čemu drugom ima sa seksualnom orijentacijom. Evo, ja sam krajnje izraženi heteroseksualac, pa bih prodao Kosovo za šaku kikirija, i to nepečenog, a na vlast bih postavio stranog namesnika, po mogućstvu Japanca.

I šta sad?
First 666

scallop

Ništa od kikirikija. Ne može ni Japanac. On bi odmah nabavio autobuse na liniji Priština-Beograd.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

Quote from: Nightflier on 30-09-2011, 22:04:32
Opet ne vidim kakve veze politički stav prema Kosovu ili SAD ili bilo čemu drugom ima sa seksualnom orijentacijom.

''Dakle, zanimljivo je da kod heteroseksualaca postoje slobodno sučeljena mišljenja, dok kod pedera vlada jednoumlje''

Alex

Oftopik: Prosto mi žao što ne gledate tv emisiju - okrugli sto o genetski modifikovanoj hrani, na Kopernikus 1.  Ludo.

Josephine

Batice, tebe će ljudi prestati da slušaju isključivo i samo zato što si dosadan. Misao ti ne evoluira, batrgaš se u istom blatu iznova i iznova, koristiš se tuđim idejama, ali u autističnoj interpretaciji i sve je, jednom rečju, kod tebe predvidljivo i smaračko.

PTY

Quote from: Meho Krljic on 30-09-2011, 21:42:06
Quote from: LiBeat on 30-09-2011, 21:22:25

Ne, kako sam napisao, možda su aktivni u borbi za vraćanje Kosmeta pod okrilje matice, ali javnost ne zna da su pederi jer bi to odvlačilo pažnju i umanjivalo efikasnot njihove borbe.

Da, učinilo mi se juče da verovatno pogrešno tumačim tvoj post.

Elem, to što govoriš zvuči i prihvatljivo i logično. S druge strane, rekla bih da marginalizovane grupe imaju više šansi da ih se društveno prihvati ako sa društvenom većinom dele što više dnevnopolitičkih preokupacija. U protivnom, ispada da se bore za (i da misle samo na) sebe.

Meho Krljic

Sasvim moguće. Ali je li to istorijski česta pojava? Da li je Martin Luther King pričao o opasnostima od droge i promiskuiteta među belom omladinom? Da li je Ibrahim Rugova osuđivao genocidne sankcije proti Jugoslavije?

PTY

Ali vremena se menjaju, istorija teče ispod svakog mosta a King ionako nije sa sobom vukao aktiviste obolele od meningitisa!

(Za sabrata ti Ibrahima slabo znam, pa ne bih da ga slučajno vređam... :mrgreen: )

PTY

Quote from: Meho Krljic on 01-10-2011, 09:24:38
Sasvim moguće. Ali je li to istorijski česta pojava? Da li je Martin Luther King pričao o opasnostima od droge i promiskuiteta među belom omladinom?

Okej, sasvim je moguće da kofom kidišem na okeane, ali brate, skroz mi iritantno da TI ikome predbacuješ ikakav sofizam!! Pa na ovakva selfserving meandriranja nisam naišla ni u psihoanalitičkim kritikama snobovske kinematografije, a kamoli među svakidašnjom konverzacijom.

Zašto bi iko normalan danas nam insinuirao da je King smeo, mogao i morao da svrne pažnju na problem promiskuiteta i narkomanije među ondašnjom belačkom omladinom????

Kao prvo, šta je pa to King mogao da zna o promiskuitetu i narkomaniji belačke omladine, pa nisu  oni valjda taj lajfstajl praktikovali u njegovom suburbija dvorištu? King nije mogao niti smeo ni da deli javni prevoz sa tom "promiskuitetnom belom omladinom", nije smeo da sedi na autobuskim sedištima koja su bila za njih rezervisana, pa kakvog je on madata onda imao da priča o njima?? Ta vaša generalna sloboda da lupetate o egzotičnim vam stvarima o kojima ništa ne znate zasigurno ne bi trebalo da ima retroaktivnu primenu!

Kao drugo, kako bi to aktivista za ljudska prava mogao da skrene pažnju na promiskuitet bilo koje grupacije??? Pa nije li upravo to blatantna demonizacija i kršenje prava koja su vam svima tako mila i draga i nasušna??? Pa nije li upravo gej populacija predstavnik najpromiskuitetnijeg lajfstajla, pa kako onda da ovde pričamo o promiskuitetu???!!!??? Pa kako da baš ovde čovek potegne nečije nasušno pravo da "legne" sa kim ga volja i koliko ga puta volja??? Koji se normalan borac za ljudska prava uopšte bavi takvim stvarima???

Kao treće, sa Kingom je "u šetnjice" išla ondašnja intelektualna vrhuška, i to preko celog dijapazona rase, nacije, veroispovesti i seksualne orjentacije, pa valjda se tu zateklo i nekoliko glanc belačkih primeraka, čisto matematike radi. Oni za koje znam da su sa Kingom ŠETALI, garant nisu bili motivisani da prčkaju po bilo čijem promiskuitetu, makar da se ne bi poteglo pitanje lično njihovog, pa otkud sad te revizionističke tendencije da krivimo jednog obespravljenog crnca i sveštenika pride što nije lupao glavu o promiskuitetu i narkomaniji povlaštene belačke klase???

Bože Meho, ja odavno već shvatam da si se specijalizirao u oratorskim egzibicijama prodavanja leda eskimima i negovanja diskursa kakvog jedino amebe ne nalaze uvredljivim, ali daj da se nađemo negde na granicama uljudne tolerancije. Pliz.

Josephine

Pa Meho i nije normalan. Čim se upetljava u konverzacije u kojima se tvrdi da su pripadnici gej populacije "predstavnici najpromiskuitetnijeg lajfstajla"  :-x i da u gej barovima uvek ima striptiza.  :-x

Ali bar on uvek zna o čemu priča (po mom skromnom mišljenju). Makar to bilo neuvredljivo samo za amebe i Eskime.

Josephine

Reakcije na zabranu: Tužite Srbiju! objavljeno: 1. 10. 2011.   Reakcije na zabranu: Tužite Srbiju!

autor: Karla Horvat Crnogaj 

Više organizacija iz regije i svijeta odmah je reagiralo na zabranu Beograd Pridea, među njima i Zagreb Pride, koji je izjavio da je uz Beograd Pride ,,do kraja", te da izražavaju punu podršku kolegicama i kolegama u njihovom ustavnom i ljudskom pravu na javno okupljanje.
,,Sloboda javnog okupljanja temeljna je vrijednost demokratskog poretka koja se nikome ne bi trebala onemogućiti, zabraniti ili uvjetovati." – zaključili su u pismu beogradskoj sestrinskoj povorci ponosa.
povezane vijesti
Europska komisija kritizira Srbiju
Kalifornijski sud poništio zabranu gay braka

Tužite Srbiju!
Oglasio se također i Centar za praktičnu politiku (CPP) koji predlaže organizatorima Pridea da Srbija tuže Ustavnom sudu i Europskom sudu za ljudska prava. CPP upozorava vlast da zabranom Parade ponosa izravno krši osnovna ljudska prava i priznaje da nema snagu da osigura poštivanje Ustava države Srbije.
Naveli su da u jednoj od svojih presuda ("Liječnici za život" protiv Austrije), Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu naglašava se sudionicima prosvjeda se mora omogućiti da održe demonstracije bez straha da će biti podvrgnuti fizičkom nasilju od strane neistomišljenika.
Krivci se međutim, naglašava CPP, ne mogu i ne smiju tražiti u lokalnim ili samo policijskim dužnosnicima, jer se time amnestiraju pravi krivci. Odgovornost za kršenje ljudskih prava i Ustava Srbije mora preuzeti Vlada Republike Srbije i predsjednik Boris Tadić kao najutjecajnija politička ličnost u državi.
Ako danas ne upotrijebite suzavac, sutra ćete morati upotrijebiti metke!
Već ranije tijekom dana, i Centar za razvoj civilnog društva (CRD) je oštro osudio način na koji je ministar Dačić postavio ultimatum za otkazivanje Pridea, kada je rekao da "će policija otkazati Paradu ponosa ukoliko organizatori sami ne otkažu skup", te da on ne želi da se "prolije krv", niti da "padne krv". CRCD je naglasio da ministrova izjava znači da policija Srbije nije u stanju zaštiti ustavom zajamčena prava građana, niti same policajce u središtu Beograda.
,,Popuštajući pred antiustavnim elementima u strahu "da ne padne krv", državna vlast riskira da bude prinuđena da u obrani ustavnog poretka prilikom narednog nasrtaja onih koji ruše Ustav zagazi u krv mnogo dublje nego što bi bio slučaj prilikom održavanja Parade. Tko se danas boji da protiv rušilaca ustavnog poretka uporabi palicu i suzavac, morati će sutra u obrani ustavnog poretka, građana, pripadnika i pripadnica manjina i Ustavom zajamčenih prava, upotrijebiti metke." – napisali su u priopćenju.
A što ste do sada učinili?
Gej-Strejt Alijansa uprla je u svom priopćenju prstom u ono što je svima ovih dana prolazilo kroz glavu: ,,Ako je netko ranije i sumnjao koliki je stvarni potencijal za nasilje i nasilničko ponašanje nad građanima ove zemlje, to je postalo vidljivo i jasno upravo 10. listopada prošle godine kada je održana prva Parada ponosa. Međutim, od tada država nije učinila skoro ništa da se obračuna sa nasilnicima, huliganima i desničarskim ekstremističkim skupinama koje i dalje nesmetano djeluju, šire strah i govor mržnje i otvoreno pozivaju na linč i nasilje."
Vaditi se sada na opasnost od nasilja, uvredljivo je za sve građane Srbije kojima nasilje ne prijeti samo tijekom održavanja povorke, a dok tijekom toga država ne čini ništa da to iskorijeni iz društva za koje bi trebala skrbiti.

Izvor: http://queer.hr/12185/reakcije-na-zabranu-tuzite-srbiju/

Stipan

E tek su ove izjave braće Hrvata dolivanje ulja na vatru. Sad već stvarno počinjem da se pitam ko stoji iza organizacije PP.

Oni sirotani što se kriju po ćoškovima od sveta nisu baš toliko drčni...