• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 05-10-2012, 12:21:40
Znaš kako Englezi kažu: napraviš čoveka od slame pa udariš po njemu. Recimo nasrneš na Aleksa što otvoreno propagira nasilje nad ženama i optužiš ga da je to jer je prikriveni homoseksualac - pa jesmo li videli kako crta muške likove u svojim stripovima!!!!

Posle sve ide samo od sebe.

:!: :!: :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Написао сам на Фејсбуку дивну пјесмицу о отказивању геј параде, али скоро нико је није лајковао :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

scallop

"...otvoreno propagira nasilje nad ženama." :-?  Da ne preterujemo, a?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

meni je ono što je ladno napisao i gore od toga. ali nevredno daljeg komentarisanja.

Meho Krljic

Quote from: scallop on 05-10-2012, 12:49:34
"...otvoreno propagira nasilje nad ženama." :-?  Da ne preterujemo, a?

Pa to je "strawman argument". Kad nemaš šta da kritikuješ kod nečega što je neko rekao, ti kritikuješ nešto što taj nije rekao ali što je tematski nalik na ono što je rekao, pa ospeš ljutu paljbu i nadaš se da niko neće da primeti.

Quote from: D. on 05-10-2012, 12:50:39
meni je ono što je ladno napisao i gore od toga. ali nevredno daljeg komentarisanja.

Neka, neka, tu sam ja da ispunjavam normu bezumnog prepiranja!

Josephine

xrofl

meho nam je od jutros izrazito vickast! :lol:

Nightflier

@Meho

Jesi li ispratio onog dverjanina kada je izjavio da se Dveri bore protiv bolesti zavisnosti, među kojima su i internet, video igre i abortus?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 05-10-2012, 12:08:19
Ja se trudim, ali ne mogu sve sam, dajte malo rasprave, svađe, sučeljavanja mišljenja!!!

Дај, куме, да наставимо идуће године, ко бога те молим!  :cry:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Quote from: Nightflier on 05-10-2012, 12:59:44
@Meho

Jesi li ispratio onog dverjanina kada je izjavio da se Dveri bore protiv bolesti zavisnosti, među kojima su i internet, video igre i abortus?

Jesam.  :lol: I, naravno, njegovo je pravo i njegove organizacije da se protiv toga bore u skladu sa zakonom i pravilima igre!!!

Mislim, svakako ne bi bilo ni za koga dobro da imamo zavisnike od abortusa.

Butt seriously, Dveri nisu moja politička opcija, ali je dobro da se za svoje ciljeve bore sredstvima koja su svima dostupna uz uvažavanje principa ravnopravnosti - to je svakako korak napred u odnosu na pozivanje na nasilje protiv majinskih grupa itd. koje su  provlačile neke patriotske organizacije.

Quote from: Джон Рейнольдс on 05-10-2012, 13:01:13
Ja se trudim, ali ne mogu sve sam, dajte malo rasprave, svađe, sučeljavanja mišljenja!!!

Дај, куме, да наставимо идуће године, ко бога те молим!  :cry:

Ko zna da li će nas tada biti... Kraj sveta dolazi!!!!! Globalno otopljavanje! Zemljotresi! Sodomija!!!!! Znaci su tu!!

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 05-10-2012, 13:13:42

ahhahahahahah!  xrofl xremyb

M.M

Quote from: Harvester on 05-10-2012, 12:42:44
Написао сам на Фејсбуку дивну пјесмицу о отказивању геј параде, али скоро нико је није лајковао :(

"Are there any queers in the theater tonight?
Get them up against the wall!
There's one in the spotlight, he don't look right to me,
Get him up against the wall!"

:)

Quote from: Meho Krljic on 05-10-2012, 13:13:42

:!:
Nijedan poraz nije konačan.

Meho Krljic

Quote from: Miljan Markovic on 05-10-2012, 13:28:15

"Are there any queers in the theater tonight?
Get them up against the wall!
There's one in the spotlight, he don't look right to me,
Get him up against the wall!"

Rodžer Voters je sa ovom pesmom oštro,nemilosrdno kritikovao kok-rok bendove sedamdesetih (možda i preoštro, ali kako bih ja znao, nisam tad bio dovoljno veliki). No, istorija je napravila pun krug kada su na velikom koncertu povodom rušenja berlinskog zida, gde je izvođen ceo The Wall, Scorpionsi izvodili ovu stvar i ložili se na najstrašniji kok-rok način. Do danas me kopka jesu li to radili namerno - glumeći - ili su samo bili prirodni i ponašali se kao i inače na svojim koncertima.

M.M

Meni oni potpuno prirodno deluju na tom koncertu. Upravo tako zamišljam njihov nastup, mada, ko zna, možda grešim...

Meho Krljic

Da, pa to je onda surova ironija  :lol:

M.M

Джон Рейнольдс

Quote from: Harvester on 05-10-2012, 12:42:44
Написао сам на Фејсбуку дивну пјесмицу о отказивању геј параде, али скоро нико је није лајковао :-(

Окачи је овде за нас потенцијалне терористе од којих зазиру амерички послодавци.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Alex

Quote from: Loni on 05-10-2012, 00:35:35
Quote from: Alex on 04-10-2012, 18:44:35
Quote from: Loni on 04-10-2012, 18:03:14

Gejevi nisu diskriminisani. Ha ha ha. Pa da nisu sada bismo imali paradu. Kao i prošle godine. Mogli su da se šetaju malinari, sindikalci, tušta i tma. Jedino gejevi ne mogu.

Nema zime za njih, sve dok svoje seksualne zanimacije tretiraju kao svoju privatnu stvar, kao i sav ostali svet.

Molim?
Ostali svet svoju ljubav drži u četiti zida? AHA HA HA HA  :cry: :-x :-x :-x :-x

Jebote o čemu ti pričaš?

Pa na svakom koraku se održava neka svadba. Kreni vikendom do kafana i restorana na periferiji. U svakom drugom masovne svadbe. 

Moji deda i baba (od nedavno pokojni) imaju dvoje unuka.
I sestra se udala tajno. Bez svadbe.
I ja.
Deda i baba su poludeli od tuge što eto unuci i deca u celom njihovom Vrčinu prave masovne svadbe - masovne sa 500 zvanica.
Sa 100 ispečenih kokošaka, 20 prasića, 10 ovaca i bar 3 vola.

Cela familija nas je osudila. Svi poludeli od besa što nismo pravili javna veselja.
Običaj je da se proslavi.
Vaš svaki drugi komšija i komšinica imali su javno venčaje.

Kud li se u tim slučajevima dade princip o ljubavi u četiri zida?

Menjaj TV kanale.
U svakoj trećoj reklami streht par se grli i ljubi.
Gledaj tok šou emisije. Gosti masovno pričaju o svojim strejt brakovima, o razvodima, udvaranjima.

Je l ima ijedna strejt javna ličnost koja nije bar u nekom kontekstu rekla nešto o svom bračnom ili bar udvaračkom životu.
Znamo i kako se udvarao Čola i šta su za svadbu obukle i Brena i Ceca.

O kakvom držanju svojih ljubavi između 4 zida govorimo.

Da je zaista reč o poštovanju principa držanja ljubavi u četiri zida, pa onda bi dežurni moralisti morali da se bune protiv apsolutnih svih časopisa koji
izlaze svaki dan u srbiji. Protiv svih medija i skoro svih filmova i reklama.
Ne bi bio pošteđen ni EuroSport. I tu se sportisti na kraju mečeva slikaju sa damama u poljupcima. I tu ih žene gledaju s tribina.

Gde su pobune protiv svadbi?
Protiv emisije 48 sati svadba i ,,Domaćine oženi se''.
Gde su pobune protiv nošenja vereničkog prstenja?

Je l to možda ljubav u četiri zida?

Ponavljate klišee i fraze u koje ni vi sami ne verujete i koje nemaju nikakve veze sa životom.

Plus što je veliki bezobrazluk čitavo gejstvo staviti isključivo u seksualni kontekst penis/šupak/usta.
To je isto kao kad bi neko prostitutku sa ulice i nekog masnog pijanog mušteriju označio terminom: Eto. To je heteroseksualnost.

Pa ok. I to je heteroseksualnost ali nije samo to heteroseksualnost.
Heteroseksualnost nije samo qrac u pičq već i ljubav i podrška i zajednički život i uteha partneru kad vam plače na ramenu i razumevanje za čitav život i građenje zajedničke imovine.
Isto važi i za homoseksualnost.

Normalna ljubav i ne treba da se drži u 4 zida, baš zato što je normalna.

Ali da prekinem na momenat zamenu teza i pisanje gluposti. "Da tretiraju svoje seksualne zanimacije kao privatnu stvar" (što ja rekoh) nema nikakve veze sa sakrivanjem bilo kakve ljubavi, naročito ne normalne. Istopolne osobe niko ne osuđuje zato što se vole, i treba da se vole, samo što je normalna istopolna ljubav prijateljska ili rodbinska - nema seksa.

ODLIČNO ZNAMO (na ovom topiku već puno puta rečeno) da se običan svet gnuša gej parade, baš zbog brojnih viđenih prizora ovakvih parada, koje obiluju neukusnim i skaradnim scenama.

Ne znamo da li bi i na "našoj" gej paradi bilo ovakvih gluposti, ali sam naziv PARADA od koga se krenulo, sad se udaljava, ali ne može da se pobegne, govori o paradiranju "pred nosom" običnog sveta, onim što nije pristojno i dozvoljeno. To nema veze sa ozbiljnim protestom, a ozbiljan protest bi i imao problem - protiv čega? - diskriminacije - koje?

Tako da (još jednom) ovakve "seksualne zanimacije - bolje reći egzibicije" nemaju veze sa degustacijom prasića na svadbama i ljubljenjem u reklamama i na tv.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Quote from: Jevtropijevićka on 05-10-2012, 12:15:15

Ne znam kako da se uključim u raspravu u kojoj suprotstavljene argumente razmenjuju Loni i Aleks. -.-

Samo se ti uključi. Možemo zajednički da dođemo do zaključka - zašto su žene zaista manje plaćene.

Evo ja radim u inženjerskoj službi i primetio sam da muškarci i kad nemaju konkretnog posla, pričaju o poslu, razmenjuju mišljenja i ideje, usavršavaju se.

S druge strane, žene kad nemaju konkretnog posla (a i kad imaju), pričaju o kozmetici, odeći, zimnici, receptima, o ljudima koji nisu trenutno tu itd.

Šta nam to govori?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Josephine

da su žene... tračare????  :idea: pa daaaaaaaaaaaa!!!

al je jak ovaj eho iz pećine, jebote   :lol:

Alex

Quote from: D. on 05-10-2012, 16:00:33
da su žene... tračare????  :idea: pa daaaaaaaaaaaa!!!

al je jak ovaj eho iz pećine, jebote   :lol:

Da su nedovoljno zainteresovane za ono što rade - sledi: nedovoljno se usavršavaju - sledi: slabo napreduju - sledi: slabiji su im rezultati rada - jednako je: manje su plaćene u proseku.  : :lol:

zakk

A muškarci ne pričaju na pauzama o sportu, politici, sisama, kreditima, kolima... daj ne zezaj, svi vataju krivine po mogućnosti -_-
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

Ništa kao malo anegdotalnih argumenata da se ublaži porazna statistika  :lol:

Ghoul

uvek me iznova zaprepasti količina zadrte zatucanosti i ortodoxnog maloumlja kod obožavalaca westerna... xuss
https://ljudska_splacina.com/

Alex

Evo vam jedne apsolutno tačne stvari:

žene su za isti kvalitet iste vrste posla plaćene približno isto sa muškarcima.

ne - za istu školsku spremu, ne za isti broj sati proveden na poslu, ne za (samo) istu vrstu posla.

Statistika će ovo malo teže istražiti, jer nema egzaktnih definicija kvaliteta obavljanih poslova za bezbroj poslova, a i istraživanja, uz procene kvaliteta, bi bila neuporedivio komplikovanija, ali jedino relevantna.

Melkor

Quote from: zakk on 05-10-2012, 16:09:40
A muškarci ne pričaju na pauzama o sportu, politici, sisama, kreditima, kolima... daj ne zezaj, svi vataju krivine po mogućnosti -_-

Pravi muskarci nemaju pauze na poslu. I -.- ...msim, stvarno |o_
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Alex

Quote from: Melkor on 05-10-2012, 16:17:59
Quote from: zakk on 05-10-2012, 16:09:40

Pravi muskarci nemaju pauze na poslu. I -.- ...msim, stvarno |o_

Opet vi?
Ovde je reč o onim ljudima, koji su zbog svoje "ab-normalne" zainteresovanosti za posao uspeli da napreduju, ostvare dobre rezultate i veće zarade. Njih ima (poprilično) više među muškarcima i oni sasvim legalno i legitimno dižu pomenuti prosek zarada.

Josephine

Quote from: Alex on 05-10-2012, 16:16:55
jer nema egzaktnih definicija kvaliteta obavljanih poslova za bezbroj poslova, a i istraživanja, uz procene kvaliteta, bi bila neuporedivio komplikovanija, ali jedino relevantna.

nema veze, ti si tu da nam ga definišeš, pećinko.  :lol:

Meho Krljic

Quote from: Alex on 05-10-2012, 16:16:55
Evo vam jedne apsolutno tačne stvari:

žene su za isti kvalitet iste vrste posla plaćene približno isto sa muškarcima.

ne - za istu školsku spremu, ne za isti broj sati proveden na poslu, ne za (samo) istu vrstu posla.

Statistika će ovo malo teže istražiti, jer nema egzaktnih definicija kvaliteta obavljanih poslova za bezbroj poslova, a i istraživanja, uz procene kvaliteta, bi bila neuporedivio komplikovanija, ali jedino relevantna.

Pa, da, ali sad tu dolazimo do očiglednog problema što zbir anegdotalnih informacija nije isto što i statistika. Da ne zaboravimo da Skalop uvek podseća kako statistiku ne treba dizati na tron i kako ona ume da bude varljiva - istina je - ali u smislu nekakvog sistematizovanja informacija i donošenja suda o njima, svakako je korisnija od anegdota.

Jer, mislim, ja bih sad mogao ovu tvrdnju da obaram mojim primerom kako smo u mojoj firmi koleginica Milica i ja radili isti posao (asistent na programu), počeli da ga radimo iste nedelje, sem što je ona imala više iskustva, bolju spremu, radila više sati i obavljala kvalitetniji posao (kao kumulativnu posledicu svega nabrojanog) a ja sam na kraju bio bolje plaćan, unapređivan te postavljen za šefa kancelarije a ona je otpuštena.

Ne samo zato što je žensko, možda. Ali anegdote su zgodne jer ne zahtevaju strogost uslova pod kojima se proučavaju.

scallop

Ti si imao bolju vezu. Da je bilo obrnuto ti bi dobio nogu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

angel011

We're all mad here.

Meho Krljic

Nenenenene, nisam imo vezu. Nego brkove!!!!!!!!!!

Stipan

Šta? Pa zar koleginica Milica nije imala brkove?

raindelay

Portuguese male model Renato Seabra cut off lover's testicles and wore them on his wrists, his lawyer says

He used his lover's testicles as a talisman. Renato Seabra, a Portuguese male model, said he was so tortured by his May-December romance with Carlos Castro that he beat him to death, castrated him with a corkscrew, then wore the dead man's manhood on his arms to harness what he believed was its healing powers, his defense lawyer said at Friday's opening of the murder trial. "He put one on each wrist," said lawyer Rubin Sinins said. "He did this for his protection. He could also harness the power. He wandered the streets of Manhattan, touching people, because he had the power to cure people from AIDS, because he had the power to cure them." Seabra, 21, killed his 65-year-old lover — a noted Portuguese society journalist and gay activist — in a sudden psychotic onset, said the lawyer. "He willingly told police. He wanted to explain why he killed Mr. Castro, because he thought what he had done was right."

http://www.nydailynews.com/new-york/male-model-wore-lover-testicles-wrists-prosecutors-article-1.1175907#ixzz28RyVyOJw
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Mme Chauchat

Quote from: Alex on 05-10-2012, 15:57:12
Quote from: Jevtropijevićka on 05-10-2012, 12:15:15

Ne znam kako da se uključim u raspravu u kojoj suprotstavljene argumente razmenjuju Loni i Aleks. -.-

Samo se ti uključi. Možemo zajednički da dođemo do zaključka - zašto su žene zaista manje plaćene.

Evo ja radim u inženjerskoj službi i primetio sam da muškarci i kad nemaju konkretnog posla, pričaju o poslu, razmenjuju mišljenja i ideje, usavršavaju se.

S druge strane, žene kad nemaju konkretnog posla (a i kad imaju), pričaju o kozmetici, odeći, zimnici, receptima, o ljudima koji nisu trenutno tu itd.

Šta nam to govori?
Sa zadovoljstvom ću te prepustiti ne samo Loniju, nego mom negdašnjem kolegi koji je me je stalno ometao u radu pričama o tome ko se s kim, kako i zašto. Više bih volela da je pričao o turšiji, priznajem. -.-

Albedo 0

evo ja ću da ti pomognem 8)

Žene su, uostalom kao i muškarci, veoma glupa bića

ako je žena finansijski samostalna, velika je vjerovatnoća da će naći manu u svakom muškarcu kojeg sretne, a budući da može da isfinansira sve svoje gluposti vrlo lako bi mogla da odluči da se ne uda

s druge strane, budući da se većini muškaraca digne pritisak i ostalo u prisustvu žena, oni lako svoje pare prepuste osobama u suknji ako im ove s vremena na vrijeme daju, jelte, da jedu i piju i tome slično

tako da u suštini to je samo problem imenovanja, neki Pera Perić zarađuje više od Nikoline Nikolić, ali u konačnom obračunu sve pare se pojave kod treće osobe, naime, kod Nikoline Perić!

Tako kapital manipuliše glupim ženama i muškarcima kako bi stvorio nešto pametno, brak,djecu, reprodukciju čitavog društva, opstanak čovječanstva uprkos pojedinačnom idiotizmu multipolarnih članova tog čovječanstva.

Poneki rat pride i vuk sit i ženske i muške ovce na broju.

Meho Krljic

WTF, Kufer hakovao Batin nalog i postuje pod njegovim imenom?

Ugly MF

lilit

meni samo preostaje da žalim što ste takve žene i muškarce upoznavali...eh deco. :cry:

Mme Chauchat

Gledaj na to s vedrije strane, bar se Alex i ja nismo upoznali!

Meho Krljic

Ma, nemojmo, Alex je, siguran sam veoma prijatna osoba, al Internet je ovo, ne čuju se suptilnosti u izgovoru, nema badi lengvidža i tako to. Fejs tu fejs bismo svi mi koji se prepiremo zapravo bili apsolutno ljubazni jedni prema drugima.

Evo, Lilita ima potpis protiv smajlija, a koristi ih stalno, kao, primjerice u svom poslednjem postu na ovoj temi. A u stvarnom životu nikada je nisam video da ih koristi!!!

Stipan

Quote from: raindelay on 06-10-2012, 10:11:47
Portuguese male model Renato Seabra cut off lover's testicles and wore them on his wrists

Eto, jesam li ja govorio da su pederi čudovišta! Zabraniti paradu, pohapsiti sve do poslednjeg i sve prognati u pustinju pod pretnjom smrti!!!

Melkor

Quote from: Meho Krljic on 06-10-2012, 12:18:22
A u stvarnom životu nikada je nisam video da ih koristi!!!

Kako nisi? Pa lilit je, u stvari, jedan veliki smajli.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

lilit

eh melkore,
rasentimentalisaćeš me u neodgovarajućem trenutku.
ne sećam se kad sam dobila lepši kompliment. ako je to uopšte kompliment, mislim. :lol:

Meho Krljic

Možda se Lilit smeši sve vreme kad je u Melkorovom prisustvu. Ne i u mom!!!!!!!!!!!!!

lilit

hm, u tvom moram da klimam glavom pošto ne dolazim do reči, al spremna sam da revidiram ponašanje. soon. xrofl

Mme Chauchat

Quote from: Meho Krljic on 06-10-2012, 12:18:22
Ma, nemojmo, Alex je, siguran sam veoma prijatna osoba,
I ja sam sigurna! Zato mi je još draže što je pošteđen mojih priča o turšiji.

Meho Krljic

Primetiti da Lilita maltene ne može da otkuca post a da ga ne dopuni smajlijem!!!!!!!!