• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 17 Guests are viewing this topic.

Loni

Loni

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Agota

jooooj,mene ovaj čika plasi,MNOGO me plaši !!
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Gaff

Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Ghoul

Quote from: Gaff on 17-04-2013, 14:56:26
Čak je SPC nemoćna!

i u nju je prodro 'pederski lobi'!

pahomije i kačavenda su prve (obznanjene) žrtve te pošasti uvezene sa truloga zapada u naše svetlo svetosavlje!!!  :cry:

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Biki

Meni nisu jasni ovi kobajagi Francuzi, i kako su se oni nasli ugrozenima. Ljudi su cudni, zaista.

džin tonik

Quote from: Ghoul on 17-04-2013, 15:07:09
Čak je SPC nemoćna!

pahomije i kačavenda su prve (obznanjene) žrtve te pošasti uvezene sa truloga zapada u naše svetlo svetosavlje!!!  :cry:

I jos su najbolje sto imate za ponuditi.

Ghoul

Quote from: zosko on 26-04-2013, 03:38:13
Quote from: Ghoul on 17-04-2013, 15:07:09
Čak je SPC nemoćna!

I jos su najbolje sto imate za ponuditi.

da, zaista je tužno koliko ovi pravoslavni jadnici kaskaju za katoličkom crkvom: pahomijeva 'deca' su imala 15-ak godina u vreme kad ih je pipkao, a kačavenda je po svemu sudeći voleo samo odrasle, mišićave razvijotke.  :cry:

šta je to u poređenju sa sistematskim silovanjem gluvoneme dečice uzrasta 7-10 godina, kakvu katolički popovi najviše vole?  :oops:

Stipan

Znači li to da poslenici u hramovima svih varijanti hrišćanstva u stvari podržavaju LG populaciju, odnosno progresivno su orijentisani?

Loni

Kusturica brani Kačavendu pitanjem - Pa šta ako je peder?

http://www.kurir-info.rs/kusturica-pa-sta-ako-je-kacavenda-peder-clanak-759561

Još se i pita zašto ga ne podrže udruženja za ljudska prava i gej aktivisti
nego ga prozivaju i šale se na njegov račun.
To su dvostruki standardi - kaže Kusta.

O ma nemoj?

A zašto Kusturica nije podržao bilo kog drugog geja
nego baš ovog ko je slavio Srebrenicu 60 minuta - Kako je Vladika Kacavenda slavio pad Srebrenice
i koji je na Kustinim ideološkim linijama?

Interesantno je da se Dveri ne čuju.
Najglasniji protivnici parade, imali bi motiv da napišu izveštaj protiv SPC.

Da odsetimo članovi SPC su na prvom zasedanju ubedljivo većinski podržali Kačavendu.
(Oni su imali snimak i tada, ali ne i javnost).
Nisu prihvatili njegovu ostavku na funkciju.
Tek kad je snimak izašao u janost, sinod nije imao kud pa je prihvatio Kačavendinu ostavku
(bez gubljenja čina) i kaznio ga tako što ga je premestio u muški manastir Šišatovac (mo'š misliti kazne).

I ne znam zašto bi akvitisti za generalna gej prava morali da se bore za geja u svakoj situaciji.

Ako sam za fundamentalna gej prava, ne znači da ću da aplaudiram geju
koji plaća za seks tako što novcem namenjenim za igradnju hramova,
uplati stipendiju studentima bogoslovije koji pristanu da budu s njim i slično.

Al' čak ni to što neko plaća za seks nije problem jer toga ima iha ha u heteroseksualnom svetu,
(gde je još gore jer žene u prostituciji moraju da imaju makroa zaštitnika da bi opstale
i bile bezbedne od jačih mušterija, a muški delatnici, pretpostavljam, ne),
već u stravičnom licemerstvu.

Biti pri čelu institucije koja na najstrašniji mogući način vređa lgbt manjinu i ćutati na sve one
pozive na linč od strane Amfilohija, čak i potpisati sve to, a s druge strane upražnjavati isto,
zapravo je jedina bruka.
Čudi me da je to Kusturici promaklo.

Tex Murphy

Не да ми се да читам комплетан пост јер сам сигуран да лупаш као и обично, али морам да примијетим да је Кусти стварно крајње вријеме да већ једном престане да кења по новинама и сними неки филм.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Quotehttp://shine.yahoo.com/parenting/4th-grader-s-eloquent-defense-of-marriage-equality-183606683.html

Мислио сам да ово ставим на топик "Америка на ивици пропасти", али ипак наду у боље сутра буде неочекивано трезвени и разумни коментари читалаца.
Genetski četnik

Agota

Quote from: Loni on 26-04-2013, 11:12:03
Pa,Ceda je rekao jednu pametnu recenicu Gej je OK !! Ali neka to kaze i crkva !!
Nije problem sto je gej,problem je video ,a na kraju krajeva Kacavenda je bio kandidat za patrijarha. A izvini, crkva je konzervativna institucija.
Najgore od svega je sto ti isti pricaju govorom mrznje i netolerancije prema lgbt populaciji.
S druge strane ni mi nismo bolji , ovde Ghoul otvori temu
POPOVSKO ZLO!
kao što ja to uvek ponekad kažem, svet će biti daleko čistije i bolje mesto kada poslednji pop bude ubijen ciglom iz poslednje srušene crkve.
Samo jos fali opcija glasanja dal da glasamo da mi ubijemo pope ili da se sami ubiju?
Sta ti mislis ? ?
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

sleep

Kakvu uopšte težinu ima reč bilo koga na jednom forumu? :evil:   Kusturica je još jednom ispao glup :cry:
"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

Agota

Loni

Quote from: Agota on 29-04-2013, 14:05:17
Quote from: Loni on 26-04-2013, 11:12:03
Pa,Ceda je rekao jednu pametnu recenicu Gej je OK !! Ali neka to kaze i crkva !!
Nije problem sto je gej,problem je video ,a na kraju krajeva Kacavenda je bio kandidat za patrijarha. A izvini, crkva je konzervativna institucija.
Najgore od svega je sto ti isti pricaju govorom mrznje i netolerancije prema lgbt populaciji.
S druge strane ni mi nismo bolji , ovde Ghoul otvori temu
POPOVSKO ZLO!
kao što ja to uvek ponekad kažem, svet će biti daleko čistije i bolje mesto kada poslednji pop bude ubijen ciglom iz poslednje srušene crkve.
Samo jos fali opcija glasanja dal da glasamo da mi ubijemo pope ili da se sami ubiju?
Sta ti mislis ? ?

Ne pratim tačno Ghoulove napade na popove, ali mislim sam pratio TV debatu na RTS-u između popova i lgbt aktivista pre nekih 3 godine.
Jes da je svaka strana napadala ove druge, ali ipak je razlika u sledećem:
- LGBT aktivisti nisu branili popovima osnovno pravo na ljubav, seks i dostojanstvo.
- Popovi jesu branili drugoj strani da vole koga žele i da imaju dostojanstvo.

Zato to nije relativno. Sasvim je drugo kad nekome braniš određene stavove, a drugo kad mu braniš osnovne ljduske potrebe.

Inače neki malo preteruju i u napadu na Kačavendu. I to mora da se primeti.
Naglašava se pogrešna strana njegovog greha.
Umesto licemerstva, iznude, rasipništva i duplog morala, napadaju ga samo zato što je ljubio muško.

Šta bi bilo da je Kačavenda isti u svemu osim kada bi na snimku ljubio žensko?
Svi bi rekli - to care. Spusti joj glavu još niže.

scallop

Quote from: sleep on 29-04-2013, 15:49:43
Kakvu uopšte težinu ima reč bilo koga na jednom forumu? :evil:   

Saglasan. Bez težine. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Agota

Quote from: Loni on 29-04-2013, 15:58:55

Inače neki malo preteruju i u napadu na Kačavendu. I to mora da se primeti.
Naglašava se pogrešna strana njegovog greha.
Umesto licemerstva, iznude, rasipništva i duplog morala, napadaju ga samo zato što je ljubio muško.

Sve je jasno. Dvostruki arsini.

Tex Murphy

QuoteUmesto licemerstva, iznude, rasipništva i duplog morala, napadaju ga samo zato što je ljubio muško.

Па то што је љубио мушкарца спада у тај "дупли морал" (несрећно одабран термин, али значење је јасно).
Genetski četnik

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Albedo 0

Quote from: Loni on 29-04-2013, 15:58:55
Šta bi bilo da je Kačavenda isti u svemu osim kada bi na snimku ljubio žensko?
Svi bi rekli - to care. Spusti joj glavu još niže.

Bio bi razriješen po istoj proceduri.

Loni

Razrešen?

Ali on nije ni sada razrešen.
Ja koliko znam samo su prihvatili njegov zahtev da ga penzionišu.
Prošle godine odbili, a sad prihvatili.
Nije izgubio čin. O tome će tek da se raspravlja.

Albedo 0

Kačavenda je razriješen. Kad izgubi čin onda će biti raščinjen.

divča

Danas mi poslao drugar ovaj tekst (fala Pero), jes da je od pre dve godine, ali nesto pametnije na ovu temu nisam citao.

Quote from: Sljuncanik
Parada Irelevantnosti Irelevantnih Razlika
  Moramo se suprotstaviti ljudima koji misle 'Ja sam ovo, ja sam ono' i koji štaviše to čine u psihoanalitičkim okvirima (povezujući sve sa svojim detinjstvom i sudbinom), misleći u neverovatnim i nepouzdanim okvirima: ne znam šta sam - morao bih da istražujem i eksperimentišem sa toliko stvari na nenarcistički i needipalan način - nijedan gej ne može sa sigurnošću reći 'Ja sam gej'.
Gilles Deleuze
[...] no "gay liberation movement" is possible as long as homosexuality is caught up in a relation of exclusive disjunction with heterosexuality, a relation that ascribes them both to a common Oedipal and castrating stock, charged with ensuring only their differentiation in two noncommunicating series, instead of bringing to light their reciprocal inclusion and their transverse communication in the decoded flows of desire [...]
Deleuze & Guattari
Dan posle Prajda 2011
Svi ga već vidimo. Van povorke će biti_bilo gadno i neprijatno, neki će ljudi biti povređeni, Srbija će se čuditi koga se to branilo ogromnom silom i ordijom od njenih para i zašto taj Zapad kog đavola toliko insistira na tome da 500 pedera (jer ne zna ti Srbija izgovoriti LGBT) prošeta baš tu, baš tada, pa onda nigde i nikad do sledeće godine u isto vreme. U povorci će pak biti_bilo veličanstveno i duhovito, ljudi će imati utisak da su napravili istoriju, i da su se za kratko našli među svojima i normalnima.Onda će se svi dohvatiti medija i početi da tolkuju ono što se dogodilo kao svoju pobedu: organizatori (i LGBT) će pobediti zato što je Prajd održan, nasilje će pobediti zato što se i ono održalo (a negde će se već održati), Đilas će pobediti zato što told you so, Tadić će pobediti zato što postoje stvari koje nasilnici nisu srušili. A tako će biti i 2012. i 2013. i vazda, a život LGBT ljudi će biti onoliko nemoguć koliko je vazda bio. To je zato što Parada (!) ponosa (!) govori jednim jezikom koji, ako ga već ne razumeš, nećeš ga naučiti od Parade, a ako ga pak već razumeš, ne treba ti Parada ponosa.Parada u Srbiji jeste i ostaje jedan sumnjivi uvozni proizvod na nečitljivim uputstvom na lošem srpskom. Uputstvom kojim ne znam zašto bi se neko baktao.Sve kreće naopako već kod imena. Zna se bre šta je parada i šta je ponos.
Kakva bre parada? Kakva bre parada za ljudska prava? To prosto nema smisla u Srbiji. Ne možeš na paradi bilo čega tražiti pravo da te ostave da živiš, da te ne pretuku i ne razbaštine i ne ostave bez prihoda, ne možeš na paradi da menjaš nepravedno društvo u pravedno.Ali nije to sve. Ne možeš ni tek tako da podržavaš nečiju paradu. Parada po definiciji nije događaj za simpatizere sa bezinteresnim dopadanjem. Parada je mesto gde se ljudi okupljaju zbog zajedničkog ukusa i afiniteta. Parada je mesto istosti i ujedinjenosti jedne  zajednice, ne mesto gde se okupljaju oni koji misle da tu zajednicu niko  ne treba da prebija, onako, bezinteresno, prosto jer ne treba. Zamislite sredovečnog profesora hemije iz Sopota koji ide na Prajd zato što misli da nije lepo da se neko bije zato što je LGBT. Ne zato što zna nekog geja/lezbejku/bija/transroda, ne, samo zato što misli da je to glupo. A sad zamislite nešto zamislivo da biste primetili razliku.Parada je, lepo naš jezik kaže, kad se nečim paradira - kad se nešto pokazuje iz obesti i zabave. Parada je stvar iz domena dokolice. I dok god se to bude zvalo parada, biće ljudi koji insistiraju da oni ne paradiraju zbog svega što jesu i imaće određeno pravo.Kakav bre ponos? Ideja ponosa je još uvezenija i još manje razumljiva. Amerima je potrebno da njihovi roditelji budu ponosni na to kako su ispali. I u Americi se (tih šezdesetih i sedamdesetih) tačno zna(lo) šta sve možeš biti i na šta od toga smeš da budeš ponosan. Prajd je u tom smislu imao bar dve misije: (1) da pokaže svima da gejevi postoje kao opcija i (2) da stavi homoseksualnost na spisak stvari ne koje možeš biti ponosan. Jasna stvar.
U Srbiji 2011. je potreba za ovim ekstremnim sportom mnogo manje očigledna. Prvo, svi znaju da LGBT ljudi postoje i da ih je "između 3 i 100%" (vratiću se na ovo na kraju). Drugo, mi smo društvo u kome i te kako postoje stvari koje bez problema možeš biti,  a da ti niko ne da za pravo da budeš ponosan na njih, a da opet nikom ne pada na pamet da te zbog njih tuče (čiča i mlada devojka, nevenčani parovi, švaleracije, vanbračna deca, you name it). I jedno i drugo su razlozi da se svaka borba za jednaka prava započne sa sasvim drugog mesta, a bome i završi na drugom mestu od onoga na kom se to dešavalo po raznim zapadima. U tom smislu, ako je Srbija zbog nečeg bedna i zaostala, to nije zato što u njoj ne može da se održi čestiti Prajd, već zato što svi koji se bave njenom boljom budućnošću tu budućnost vide ili kao povratak mitologizovane prošlosti (pozdrav ekipi iz Dveri) ili kao dolazak sadašnjosti mitologizovanog Zapada (pozdrav Drugoj Srbiji i organizatorima Prajda). Drugim rečima, kao i obično, najveći problem je kreativnost.Uostalom, i to nija zanemariva prednost, mi možemo i da pogledamo zemlje koje su stigle "tamo" i meni je čast da vam kratko raportiram iz jedne takve.Šta je cilj prajdova? iliti Šta bre da se upiše u Veliku Knjigu Ljudskih Mogućnosti?Ja, bojim se, živim u zemlji gde su prajdovi isprajdovali svoje i gde je njihov cilj postignut - u rigidne definicije mogućih seksualnosti dodati su i oni_koji_vole_isto i oni_koji_vole_oba, sašivene su uniforme, pokačene su zastave na mestima okupljanja i svako zna šta je i na šta mu/joj se diže i svako je svoju preferenciju raportirao široj zajednici. Preferencija je ironično adekvatna reč - nije bitno koga voliš, nije bitno ni s kim spavaš, bitno je samo na šta se ložiš. Potrošački mentalitet at its best.Ja ne želim takvu budućnost za Srbiju. Ako već moramo da je menjamo (a ja se slažem da moramo), ne moramo u tom pravcu i prekopiranim sredstvima. Ne treba da bude cilj da svako može da maše svojom malom ličnom preferencijom za određene genitalije oko koje je sazidao ceo svoj identitet. Nema tu šta da se legitimizuje još i to (i to i to) kao legitimna orijentacija. legitimna je bre svaka legalna orijentacija. Legitimna je i Vučelićeva orijentacija na pevaljke, legitimna je i orijentacija pevaljki na mafijaše jer one time što imaju seks sa mafijašima ne krše nijedan zakon.Drugim rečima, Prajd je, nažalost, saying yes to the game. Prajd priznaje da je mnogo bitno koje genitalije nas više zanimaju i da treba da branimo svoje pravo da nas zanimaju baš te koje nas zanimaju.
Ja želim da predložim radikalno drugačiji pristup - treba da se borimo za opšte pravo da nas zanimaju bilo koje punoletne i razumne genitalije, i za pravo da sa tim genitalijama opštimo ako se one sa time slažu, a da nam zbog toga niko ne čini život nemogućim jer to nema veze ni sa kim drugim. Da, borba i za Vučelićevu i pevaljsku želju (sa njihovom saglasnošću ili bez nje) je tu ključni sastojak. Parada Irelevantnosti Irelevantnih RazlikaTo je jedna dugo ignorisana očiglednost: to s kim spavamo i na šta nam se diže irelevantno je za širu zajednicu dok god je legalno.
Da bi se desilo priznanje te očiglednosti nije potrebna jednokratna Parada Ponosa Na Jednu Ili Četiri Od Milion Mogućih Seksualnosti (Prajd) nego kontinuirana Parada Irelevantnosti Irelevantnih Razlika (PIIR).Mislim da je konačno vreme da pocepamo trake sa crtežima genitalija koje su nam/smo si pokačili i dogovorimo se da nema tu ništa socijalno relevantno i sveto i definišuće i da nije gej ok, nego je sve u  kontinuumu od kaluđerske želje za neželjom, preko Karleušine želje za mafiozom do moje želje za nefalocentričnim extended_cuddlingom em ok, em socijalno irelevantno.
Tek kad prestanemo da budemo deo tih "između 3 i 100%" ili njegove dopune do celine, moći ćemo da zamislimo kako je živeti u zajednici različitih i ravnopravnih jedinstvenih ljudi. PIIR u tom smislu znači jedno veliko odbijanje igre koju nameću i LGBT i njihovi mrzitelji (i sasvim je nebitno ko je prvi počeo). PIIR se dobrim delom sastoji iz neophodnog komplikovanja pojednostavljene slike koju nameće sadašnji diskurs.
Drugim rečima, krajnje je vreme da se "mi liberalni" dobrovoljno i strateški "pocepamo" i priznamo svoju ne-istost, kako bismo mogli da ukažemo na beskrajne kontradikcije "njih neliberalnih". Ako LGBT strateški napuste poziciju manjine i postanu deo većine, ako se dogovorimo da smo mi svi ljudi koji imaju tela i neku vrstu seksualne želje, neku potrebu da nekako dodirujemo i budemo dodirnuti, onda možemo da pitamo kako su za SPC gejevi (or, as I like to call them, "gejevi") uopšte kategorija, kako su različiti različiti od preljubnika i onanista i onih što žive nevenčani i da li Dveri i Crkva i navijači i Naši imaju isti stav prema oralnom i analnom i grupnom heteroseksualnom seksu  i zašto je nemoral svuda, ali je fizičko nasilje opcija samo kada je "homoseksualizam" u pitanju i kako to da niko ne upada na splavove i pena-žurke da tamo uteruje pravoslavlje i javni moral. Ali nije to sve. Dok god se ne dogovorimo da će svet za koji se borimo nekako morati da inkorporira i Palmu i Đilasa i sve batice koji na njemu žive, politika oslobađanja LGBT-ja će ličiti na politiku naše vlade prema Kosovu - bavićemo se samo manjinom u nadi da će se većina spontano prilagoditi ili iseliti ili ispariti. Učesnici PIIR-a se kao i svi ostali bave pitanjem: "Šta će reći svet?". Ali ne svet definisan kao stričevi, komšinice i koleginice koje pitaju kad će da zakmeči, niti svet definisan kao Zapad u kome je sloboda osvojena, već svet kao komplikovana realnost u kojoj živimo i mi i Palma i batice, svet kao zajednička kuća koju možemo menjati samo iznutra. I taj svet će reći ono što ga mi naučimo da kaže.Ako je Prajd manifestacija visokog rizika, PIIR je manifestacija visoke odgovornosti, jer se održava gde god da se nađu ljudi koji su odlučili da u njoj učestvuju. I zato je bitno da se svuda nađemo i da svuda komplikujemo i ukazujemo.
Ali PIIR se brani i na Prajdu?Vaistinu. PIIR je svugde gde ljudi razmišljaju. PIIR je na mnogim poljima već počeo. Ako je na prošlogodišnjem Prajdu bilo 20 ljudi koje znam, onda je 18 bilo "strejt", a dvoje "LGBT".Ali dva su tu problema zbog kojih nijedan prajd ne može biti PIIR:(1) Ovih 18 je mislilo da je to što se tu dešava imalo više veze sa ovo dvoje nego sa njima samima. I to će zauvek ostati problem sa neizgovorivom "Paradom Ponosa LGBT osoba" koja se brzo prevede u "Gaj paradu" (čak i od strane vicepremijera Dačića). Ima tu nešto kapitalističkog individualizma što nas sprečava da priznamo da javne stvari uvek radimo za svet, i za one koji postoje a ne znamo ih ,i za one koji će tek da postoje.(2) Prajd se održava tad i tad i tu i tu i kao takav nosi sa sobom opasnost da se pretvori u neku ekstemnu verziju Osmog marta, folklornu i potpuno odvojenu od realnosti. I kao i kod svega ekstremnog, ljudi će sa zadovoljstvom pripremiti kokice i ispratiti sve zanimljive okršaje, ali će se, kao i kod svakog osmog marta, devetog, desetog i jedeanestog marta ponašati kao da osmog nikada nije ni bilo.Jerbo nije mudro sve što je zagarantovano ustavom

Da se razumemo, Prajd ima ustavom zagarantovano pravo da se desi i država ima učiniti sve da se to pravo ispoštuje. Ali to što nešto ima pravo da se desi još uvek ne znači da je dobro da se desi. Meni je ustavom zagarantovano pravo da štrajkujem glađu dok mi se ne omogući da letim, čak i da umrem od te iste gladi, ali to još uvek ne znači da to treba i da uradim. Ta akcija ne bi bila održiva.

Ja sve nešto mislim da Prajd ne treba da se održi jer je jednako tako neodrživ, održao se ili ne, zato što je potpuno nečitljiv društvu u kome bi se održao.

To neodržavanje nipošto ne sme da bude zbog zabrane od strane države (jer bi onda država indeed kapitulirala pred nasilnicima). Potrebno je da se organizatori zgledaju, urade cost-benefit analizu, odustanu od ove akcije i smisle nešto drugo, nešto divlje, nešto održivo: nešto što će za promenu promeniti Srbiju.
Eto, to je bilo sve o svetu u kome postoji šansa da se organizatori predomisle. A pošto neće, na svakom od nas je da odluči da li njegovo/njeno pojavljivanje tamo korisno ili nekorisno. I šta god da odlučimo i šta god da se desi tog 2. oktobra - dajmo se insPIIRisati!

Original ovde.
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

Mme Chauchat

Da, ovo je retko zdravorazumski tekst, iako kreće od Deleza i Gatarija  :lol: :lol: :lol: i da, mogu da se složim sa njim malne od reči do reči, ali jedino što posle tolike razumnosti u njemu fali jeste (evt.) nekakav jednako zdravorazumski, realni predlog o tome šta bi se pametno dalo uraditi...

džin tonik

Sta? Vjera u Boga. Koga briga sta ovaj ima za reci. Sta bilo tko ima za reci. Bolje da cijepaju drva.

Tex Murphy

QuoteDrugim rečima, krajnje je vreme da se "mi liberalni" dobrovoljno i strateški "pocepamo" i priznamo svoju ne-istost, kako bismo mogli da ukažemo na beskrajne kontradikcije "njih neliberalnih".

Bitch, please.
Genetski četnik

Loni

Samo bih ispravio autora teksta u jednom.

On i dalje gej paradu poistovećuje sa zapadom i kapitalizmom.
A Južna Amerika kao da ne postoji?

Najveći propager i gej brakova i kontinent na kome se održavaju najveće gej parada je Južna Amerika.
A ona nije pro-kapitalistička i pro-globalistička.

Najveće gej parade danas u Brazilu.
Gej brakovi postoje u Argentini, Urugvaju,
kao i u prestonicama i još nekim delovima Meksika i Brazila (U Brazilu, država Sao Paolo priznaje gej brak, a recimo Rio de Ženeiro ne).
Gej brak ima i Južna Afrika, a najavljuje i Nepal.
Kolumbija i Ekvador najavljuju uvođenje gej brakova.

S druge strane zemlje koje percipiramo kao zapad nemaju sve g.brakove (Nemaju Italija, Nemačka, a u Francuskoj je to prošlo na jedvite jade dok je u Argentini čak 70 % naroda bilo na referendumu za gej brakove).

U SAD samo 9 stejtova ima gej brakove, a 41 ne.
Daleko gori skor od Brazila.
U Brazilu 9 od 28 stejtova ima gej brakove, ali su sve ostale dužne da priznaju i gej brakove ostvarene u drugim državama, dok američkih 41 nisu dužne ni na šta,
pa neko može da krene iz Njujorka sa bračnim drugom, a u susednoj Pensilvaniji - oni nisu ništa do prijatelja i tako ih percipira Pensilvanija.
Zatim kroz Merilend su opet bračni partneri, a kad dođu u konzervativni Teksas oni su samo drugovi koji treba da ćute.

Zapad ima daleko gori skor od Levičarkih Latinosa po ovom pitanju.

Angloamerikanci nikad nisu imali kult negovanja ženskog principa kao Latinoamerikanci.
Dok Angloamerikanci snimaju kriminalističke i akcione filmove i forsiraju muškost,
kod Latinosa su popularne Ljovisna, Kasandra, Rozalinda i Rosa Salvahe.

Usled nove realnsoti, da su levičarski Latinosi preuzeli primat u napretku gej prava, mnogi protivnici gejeva i protivnici zapada
našli su se u problemu kako sada da poentiraju ovo pitanje.
  Lakše je kad mrzitelj i USA države i gejeva ima neprijatelja na istoj strani. Kad su propageri gejeva u okviru samog antiglobalističkog BRIKS-a (Brazil i JUžna Amerika imaju i gej brakove i parade) stvari postaju zamršenije i komplikovanije.

Tex Murphy

QuoteZapad ima daleko gori skor od Levičarkih Latinosa po ovom pitanju.

Мислиш - далеко бољи?
Genetski četnik

Loni

U svakom slučaju jedva čekam kad antiglobalisti počnu da napadaju druge antiglobaliste, a zapad ostave po strani.

Evo Argentina je po ukusu svakog antizapadnjaka i antikapitaliste.
Otvorili tender da im se otkupi neka ogromna fabrika.
To kupili privatnici iz Španije.
Argentina sačekala da fabrika iznapreduje maksimalno pod palicom Španaca.
Fabrika prerasla u nešto veliko, zaposlili na hiljade radnika i...

Argentina nacionalizovala fabriku.
Shvatili da nešto tako veliko mora u ruke države da se vrati.

Izradili privatnika samo tako.
I predsednica Kirhner ispade najveća carica u antiglobo svetu.

Gde su napadi na nju kad je potpisala gej brakove?
Nema ih.
Oni su Rusiji i Kini problem samo kada se vezuju za zapad.
Nema kritike ni Brazilu.
Licemerno.

Anomander Rejk

Eh, pa ako ćemo pošteno, ta Španija je svojevremeno opljačkala Južnu Ameriku, domorodačko stanovništvo delom pobila a delom pokrstila.
Nešto zaista nemam saosećanja za  sirote španske privatnike.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Tex Murphy

Кирхнер, то мени звучи прилично јеврејски. А и подсјећа ме на Мију Киршнер!
Genetski četnik

Usul

Kirchner je holandsko prezime ako se ne varam.
God created Arrakis to train the faithful.

Father Jape

Nemačko je. Kristina ga je dobila od muža, Nestora. A o njemu Vikipedija veli sledeće:

QuoteHis mother, María Juana Ostoić Dragnić, is Chilean of Croatian descent and his father, also named Néstor, a post office official, was of Swiss-German descent
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Loni

Quote from: Anomander Rejk on 02-05-2013, 11:11:03
Eh, pa ako ćemo pošteno, ta Španija je svojevremeno opljačkala Južnu Ameriku, domorodačko stanovništvo delom pobila a delom pokrstila.
Nešto zaista nemam saosećanja za  sirote španske privatnike.

Anomander, praviš li razliku između individualizma i kolektivizma?
Osim toga pravnik si.

Kad pojedinac kupi fabriku na izdisaju na LEGALNOM tenderu, kad je unapredi, osposobi proizvodnju
i doživi da se u toj zemlji promenila vlast - dođe levičarka Kristina Kirhner i naredi OTIMAČINU, baš tako O T I M A Č I N U
fabrike pod krinkom nacionalizacije, kakve efekto to ima?

Što je kriv kupac fabrike?
Samo zato što je Španac?
(Za razliku od Argentinaca koji su većinon jelte jupiterskog porekla).

Da li u pravnom zakonodavstvu piše da se ne sme biti određenog etnosa?
Što mu nisu rekli kad je kupovao fabriku?

I posledice svega toga su da u Argentinu više niko neće da ulaže niti šta da kupuje.
Od rasta visokog 7 % godišnje, koji je Argentina imala pre nekoliko godina,
prošle godine beleži samo 2 %, a u narednim godinama očekuje se recesija.

E sad, ovo nema nikakve veze s temom gejstva,
ali samo hoću da istaknem da i je homofobija lažna.

Srbende koje su posisale ideologiju antizapadnaštva su homofobične samo onda kad je to u kontri sa zapadom.
Kad je Kristina Kirhner otvorila referendum za gej brakove i podržala ih ili kad je ćerka Raula Kastra povela prvu gej paradu na Kubi, onda nema ni
homofobije.
Ne uklapa se.

Dakle ni homofobija realno ne postoji već je trenutni instrument u službi antizapadnjaštva.

Ghoul

Quote from: Loni on 05-05-2013, 11:33:13Dakle ni homofobija realno ne postoji već je trenutni instrument u službi antizapadnjaštva.

ovo donekle stoji, ali meni se čini da je tačnije reći da mnogi svoju nepatvorenu homofobiju maskiraju ili uvijaju krinkom (takođe autentičnog) antizapadnjaštva zbog toga što je ovo potonje lakše racionalno braniti i opravdavati, dok je ovo prvo mnogo više iracionalno, pa stoga manje podložno argumentovanoj raspravi, jer se u suštini svodi na sviđizam ("meni je to gadno i ZATO ne valja, i treba da se zabrani!").

Usul

Loni ne lupetaj. Nemas pojma sta se desava u Argentini.
God created Arrakis to train the faithful.

Tex Murphy

Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 05-05-2013, 13:44:54
Quote from: Loni on 05-05-2013, 11:33:13Dakle ni homofobija realno ne postoji već je trenutni instrument u službi antizapadnjaštva.

ovo donekle stoji, ali meni se čini da je tačnije reći da mnogi svoju nepatvorenu homofobiju maskiraju ili uvijaju krinkom (takođe autentičnog) antizapadnjaštva zbog toga što je ovo potonje lakše racionalno braniti i opravdavati, dok je ovo prvo mnogo više iracionalno, pa stoga manje podložno argumentovanoj raspravi, jer se u suštini svodi na sviđizam ("meni je to gadno i ZATO ne valja, i treba da se zabrani!").

Причајте ви шта год хоћете, Кирхнер је јеврејско презиме и нико не може да ме увјери у супротно.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Harvester on 05-05-2013, 14:52:28
Причајте ви шта год хоћете, Кирхнер је јеврејско презиме и нико не може да ме увјери у супротно.

kao da je neko nekad pokušavao da u komad BALVANA utuvi nešto - sem sjekire!  :roll:

Джон Рейнольдс

Quote from: Usul on 05-05-2013, 13:52:48
Loni, ne lupetaj.

Жабо, не скачи у воду!   :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 05-05-2013, 15:03:02
Quote from: Harvester on 05-05-2013, 14:52:28

kao da je neko nekad pokušavao da u komad BALVANA utuvi nešto - sem sjekire!  :roll:

Брбљаш, брбљаш. То је све што знаш да чиниш.
Genetski četnik

Anomander Rejk

LGBT dobijaju samo svoj kutak >
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=05&dd=08&nav_category=12&nav_id=711738
Baš me zanima kako će vršiti inspekciju eventualnih heteroseksualnih uljeza ?  :mrgreen:
Btw, nije li i ovo jedan vid diskriminacije ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Meho Krljic

Nije, a valjda je intuitivno jasno zašto nije. Ali možda jeste jedan vid kratkovidog snobizma.

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 08-05-2013, 11:50:15
Nije, a valjda je intuitivno jasno zašto nije.

Мени није. Објасни.
Genetski četnik