• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

GEJ PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA! DAMN!

Started by Ghoul, 21-08-2009, 19:57:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

МртавОзбиљан

Quote from: Dybuk on 07-02-2016, 23:47:36
Ajde de, to bilo normalno u anticko vreme a mi nesto pametujemo! Svako nek gleda svoj zivot, koga briga, tudja sexualnost i kome to jos smeta? Jel nas ugrozava? Ne. Pa, sta je problem???!!!

Ма да, треба легализовати и педофилију, па то је било нормално у античко вријеме а ми нешто паметујемо данас!
лажни профил

Josephine

Ne treba legalizovati pedofiliju, jer u njoj je jedna strana maloletna i stoga nesposobna da da svoj dobrovoljni pristanak na seksualno opštenje. Nasuprot pedofiliji, kao stvarno perverznoj i izopačenoj pojavi, homoseksualnost je normalna i uobičajena pojava gde se obe strane emotivno i seksualno povezuju na dobrovoljnoj bazi, pri tom ne ugrožavajući nikoga.

Ugly MF

Homoseksualnost je nenormalna i izopacena pojava i treba je ukinuti u svakodnevnim mejnstrim teveserijama, neka se izolujui snimaju sebi svoje serije.
Ako cemo pravo, oni krse moje da ih ne gledam!

Josephine

Pa tvoje pravo da ih ne gledaš počinje i završava se sa daljinskim upravljačem. :)

Nemojte toliko da se bojite gejeva. Imam dva jako bliska gej druga i jednu drugaricu. Divni su. Ono kada sa muškarcem možeš da budeš prijatelj, a da ti ne gleda u sise i dupe, da te sluša šta pričaš, da ti pomaže i da sve to radi potpuno lišen bilo kakvih seksualnih aluzija, pretenzija i namera. Kako opuštajuće, zabavno i iskreno. A drugarica me nikada nije muvala, kaže "odaješ strejt vajb".  :lol: Koga briga šta oni rade u svojoj intimi? Divni su ljudi, to je jedino bitno.

МртавОзбиљан

Quote from: D. on 08-02-2016, 02:40:05
Ne treba legalizovati pedofiliju, jer u njoj je jedna strana maloletna i stoga nesposobna da da svoj dobrovoljni pristanak na seksualno opštenje. Nasuprot pedofiliji, kao stvarno perverznoj i izopačenoj pojavi, homoseksualnost je normalna i uobičajena pojava gde se obe strane emotivno i seksualno povezuju na dobrovoljnoj bazi, pri tom ne ugrožavajući nikoga.

Како бре не треба легализовати педофилију? Зар то није идеја једног од гуру-а лгбт пропалица и лгбт организација на Балкану и у свијету - Алфреда Кинсија?
http://www.gay-serbia.com/queer/kinsi-alfred/index.jsp

А човјек ево што је био -

https://www.youtube.com/watch?v=j9ztmp1yDq8

Ево и ова дјеца баш вољно уживају на паради, оће ли овако и код нас скоро?

https://www.youtube.com/watch?v=ECYB1uJxM_A
https://www.youtube.com/watch?v=IuvAGJV5E-w
лажни профил

Josephine

Nemam pojma ko je taj, ali svakako nije guru LBGT populacije. Pominjanje pedofilije u kontekstu priče o homoseksualnosti je brutalna i zlonamerna (možda i neuka?) zamena teza. Odoh da pokušam da zaspim. Wish me luck.

МртавОзбиљан

Quote from: D. on 08-02-2016, 03:38:09
Nemam pojma ko je taj, ali svakako nije guru LBGT populacije. Pominjanje pedofilije u kontekstu priče o homoseksualnosti je brutalna i zlonamerna (možda i neuka?) zamena teza. Odoh da pokušam da zaspim. Wish me luck.

Нисам рекао "лгбт популације" него "лгбт пропалица и лгбт организација". Не знаш ко је Кинси али солиш нам памет о хомосексуалцима и парадама!? Образуј се прво о лгбт организацијама па дискутуј.
лажни профил

tomat

Quote from: D. on 08-02-2016, 03:38:09

Ima film o njemu, glumi ga Lijam Nison. Nije loš.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Što bi rek'o ŠuNtanovac, ko o čemu, Sagita o pederima...:lol:

Dybuk

Quote from: МртавОзбиљан on 08-02-2016, 02:30:11
Quote from: Dybuk on 07-02-2016, 23:47:36
Ajde de, to bilo normalno u anticko vreme a mi nesto pametujemo! Svako nek gleda svoj zivot, koga briga, tudja sexualnost i kome to jos smeta? Jel nas ugrozava? Ne. Pa, sta je problem???!!!

Ма да, треба легализовати и педофилију, па то је било нормално у античко вријеме а ми нешто паметујемо данас!

E s vama ne vredi raspravljati, ko sto je D lepo objasnila to nije isto ali iz nekog razloga cest kontraargument, izjednacavanje homoseksualizma sa pedofilijom. To su dve razlicite stvari i nemaju veze jedna s drugom prvo s pravne pa onda i svih ostalih tacaka gledista.

No, gledala sam jedan jako upitan dokumentarac 'Are all Men pedophiles' gde neka holandska drmr zapravo poteze isti tvoj argument anticke prakse ljubovanja s decacima i povlaci paralelu sa gej populacijom, pa kaze da je samo pitanje dana kad ce efebofilija biti legalizovana, te da su svi muskarci ako ne pedofili - ono efebofili. Moram reci da mi je to bilo sokantno i jako maliciozno, (ne cinjenica da su svi muskarci efebofili, jer je to negde istina, vec rezon o legalizaciji) i da normalno drustvo to ne bi smelo da dozvoli. Jer su u slucaju pedofilije u pitanju maloletne osobe, za razliku od odnosa izmedju odraslih pripadnika/ca istog pola.

Sta se desava izmedju dvoje odraslih ljudi koji su pristali na intimni odnos, ne bi trebalo da nas se tice niti imamo pravo da odredjujemo ko s kim sme da spava (govorim o PUNOLETNIM osobama, da ne bude greske) Znaci, ta paralela gej/pedofilija je zlonamerna i neuka.

E sad, gotovo simpatisem s Aglijem cije je pravo da NE gleda pedere na tv naruseno, ali evo, predlazem da gleda manje young adult americkih serijica i da se presaltuje na neke koje za ciljnu grupu nemaju zapadne tinejdzere/adolescente. xfrog

ed: ne znam jesam li bila jasna, drmr iz pomenutog dokumentarca je ZA legalizovanje votevrfilije.

tomat

Quote from: Dybuk on 08-02-2016, 13:01:42
da je samo pitanje dana kad ce efebofilija biti legalizovana

nije li ovo već legalizovano kroz age of consent?

sad, lična je stvar ko šta voli.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dybuk

Efebofilija podrazumeva osobe od 15 do 19, po intenjetu, ali se misli i na mladje osobe, verovatno 14-15 koliko sam shvatila iz prilozenog.

Dokumentarac je generalno trash i tendenciozan, nije neka prava mera stvari, vec jedan ugao gledanja, jedna struja razmisljanja.

tomat

Quote from: Dybuk on 08-02-2016, 13:19:52
Efebofilija podrazumeva osobe od 15 do 19, po intenjetu, ali se misli i na mladje osobe, verovatno 14-15 koliko sam shvatila iz prilozenog.

ne znam šta kažu u dokumentarcu, ali vikipedija kaže da su to adolescenti srednje i starije dobi. za mlađe adolescente ima poseban termin, hebefilija.

u proseku, age of censent je oko 15-16 godina, pa ne vidim gde je problem sa legalnošću efebofilije.

Dybuk

Mozda sam pomesala filije :cry:

ed ja inace smatram da se mnogi ljudi koje privlace maloletnici (u sustini, pedofili) ovih dana kriju pod tim drugim, "bezbednijim" filijama, te tako svesno dodavsi svojoj opsesiji jos koju godinu pokusavaju da svoje preference uguraju u legalne okvire, to sam primetila na nekim net raspravama.

Ugly MF

pa dobro bre, Dybuk, sta jadni napaceni UglyMF da gleda, sirotan!?!?
De god se obrnes sve potkupila pederaja, nemas sanse se otrgnes!!!
Odgledo prvu sezonu BOSCH , extra ,nigde gejova, i tek onako bezveze, pred kraj zadnje epizode,iznebuha bez smisla lezbo scena dve nebitne ribe....tek kolko da kazu da su ubacili, verovatno da budu u trendu!
misliiim, besmisleno!
Orange is the new black pratim, ali ta zatvorska lezbejstina mi je normalna, ima smisla, u kontextu je, jebga, moz' da prodje...
( ne gledam muske zatvore,bljak..)

A ove razne fobije, to meni sve sranje, izmisljaju ovi novi moderni inkvizitori(psiholozi) sve za pare,prodane duse.
Pazi, ja ispadam homofob!?!? Ok, ja i nisam homo-sapiens, ja te pojmove ne priznajem, pa me zabole ,hehe, al ajd.

Meho Krljic

Quote from: Dybuk on 08-02-2016, 13:31:33
Mozda sam pomesala filije :cry:

ed ja inace smatram da se mnogi ljudi koje privlace maloletnici (u sustini, pedofili) ovih dana kriju pod tim drugim, "bezbednijim" filijama, te tako svesno dodavsi svojoj opsesiji jos koju godinu pokusavaju da svoje preference uguraju u legalne okvire, to sam primetila na nekim net raspravama.

WTF??? Šta je sad odjednom neobično u tome da nekog privlače maloletnici??? To je biološki u potpunosti standardno, majkumu. Druga je stvar socijalnih normi i realizacije te privlačnosti ali valjda je i uobičajeno da se čuje kada sredovečna osoba kaže da su joj sve mlade osobe lepe.

tomat

Quote from: Meho Krljic on 08-02-2016, 13:54:04
ŠKK??? Šta je sad odjednom neobično u tome da nekog privlače maloletnici??? To je biološki u potpunosti standardno, majkumu. Druga je stvar socijalnih normi i realizacije te privlačnosti ali valjda je i uobičajeno da se čuje kada sredovečna osoba kaže da su joj sve mlade osobe lepe.

ispravljeno! negujmo srpski jezik 8)

Dybuk

Quotepa dobro bre, Dybuk, sta jadni napaceni UglyMF da gleda, sirotan!?!?

A valjda ima neka koja nije potkupljena, majku mu! xrofl

Ugly MF

Quote from: Dybuk on 08-02-2016, 14:05:17
Quotepa dobro bre, Dybuk, sta jadni napaceni UglyMF da gleda, sirotan!?!?

A valjda ima neka koja nije potkupljena, majku mu! xrofl
Ti nadji pa mi javi!

Dybuk

Mislim da u The 100 nema gejeva, a kako nemas nista protiv lezbejki prisutna je kratka insinuacija, jedna mala scenica i kratak poljubac, skroz nevino. A young adult serija, bas po tvom ukusu! Eto 8-)

Meho Krljic

Ja bih pre rekao da je problem što većina američkih serija sa LGBTTIQ likovima nema smelosti da ode malčice u nekakvu diversifikaciju tako da se ne ide uvek na standardni "prikazati da su to ljudi isti kao mi" program. Naravno, shvatam da je ovo bezbedan pristup koji em deluje pacifikujuće na jedan deo gledalaca (dobro, jebga, trpa se de ne treba, al je inače normalan, ajde, prihvata se) kao i da je scenaristima ovo najlakše (pišem ga kao i bilo koji drugi lik samo neka mu kostimograf nabaci malo užu majicu, ili, ako je žena, nek ima kraću kosu), ali u nekoj perspektivi vječnosti, ovo postaje blago reakcionarno i pomalo odmaže diversifikaciji mejnstrim kulture. LGBTTIQ nije samo seksualna orijentacija, ili praksa, ovde ipak pričamo o određenim kulturnim identitetima i njihovo svesno zabašurivanje u prikazu ovakvih likova je... pa sve manje korisno. Kitnjastost koju vezujemo uz gej ili kvir kulturu je gotovo potpuno prognana iz savremenih serija koje imaju likove ovakve orijentacije pa je tako, recimo, u Džesiki Džounz potpuno ispravno zaboraviti da je Trinity lezbijka sve dok ne počne da se prenemaže da je žena maltretira s razvodom. Shvatam, ponavljam, da ovo deluje kao ispravan put ali mislim da prihvatanje da postoje LGBTTIQ kulturni identiteti ne treba da znači prihvatanje samo onih "najstrejterskijih" među njima jer je to onda potpuno promašivanje poente multikulturalnog društva (koje treba da bude zasnovanuo na prožimanju i međusobnom oplemenjavanju kultura, ne samo na suživotu bez nasilja).

Jedna od prvih serija koje su imale prominentne LGBT likove, Will & Grace je imala balans, Willa koji je solidno ovladao veštinom socijalne mimikrije, bio straight man u komedijaškom duetu (i igrao ga je heteroseksualan glumac) i Jacka koji je bio flamboyant gej muškarac sa svim mogućim gej stereotipima, predstavljao komičara u komedijaškom duetu i igrao ga je gej muškarac. Mada je u ovoj seriji dobar deo humora zasnovan na Jackovom feminiziranom ponašanju, njegovim hipertrofiranim emotivnim epizodama i svakojakom inaćenju, ona je istovremeno prikazala elemente gej kulture i identiteta bez zlobe i, još važnije, bez pretnje za strejt populaciju i, mislim, učinila više na interklturalnoj razmeni nego whitewashed pederi i lezbijke iz mnogih savremenih serija.

Dybuk

Ugly MF

Quote from: Dybuk on 08-02-2016, 14:22:38
Mislim da u The 100 nema gejeva, a kako nemas nista protiv lezbejki prisutna je kratka insinuacija, jedna mala scenica i kratak poljubac, skroz nevino. A young adult serija, bas po tvom ukusu! Eto 8-)
Da vidis pocetak trece sezone!
Mada, da, nema supak meraklija.
....moram da gledam tu seriju...kad nema sta drugo,jadan ja...

Ugly MF

Jebte, Mexane, ti si tolko zglajzo u to bratstvo-jedinstvo-evropejstvo-svjetovstvo ( moz' i da spojis prva pocetna slova ;) ,
da si pederima i lezbijkama i trandzama svirnuo jos tri komada otpozadi!?!?
Sta ti je sad taj extra Tik?

Dybuk

Quote from: Ugly MF on 08-02-2016, 15:49:13
Quote from: Dybuk on 08-02-2016, 14:22:38
Da vidis pocetak trece sezone!
Mada, da, nema supak meraklija.
....moram da gledam tu seriju...kad nema sta drugo,jadan ja...

A lepe domace? Vuk Karadzic, ili npr dokumentarne, Agape, Duhovnici itd...

Meho Krljic

Quote from: Ugly MF on 08-02-2016, 15:53:48
Jebte, Mexane, ti si tolko zglajzo u to bratstvo-jedinstvo-evropejstvo-svjetovstvo ( moz' i da spojis prva pocetna slova :wink: ,
da si pederima i lezbijkama i trandzama svirnuo jos tri komada otpozadi!?!?
Sta ti je sad taj extra Tik?

:lol:  Znaš me, gde se ulazi otpozadi, tu sam negde i ja da pazim da je sve po pe-esu.

TIQ bi bili "transgendered" (pošto je prvo "t" samo za transsexual), "intersexual" i "queer". Ako treba da pojasnim a da ne ostavljam linkove za wikipediju, interseksualnost se pre svega odnosi na anatomske odlike, dakle, na osobe čija je posebna seksualna kategorizacija povezana sa recimo imanjem reproduktivnih organa oba pola. Transrodnost se od transseksualosti razlikuje na jedan, ajde da kažem, fin, nijansiran način, odnosno, grubo rečeno, transseksualnost se istorijski definiše kao prelaz iz jednog jasno definisanog pola u drugi jasno definisan pol, dok transrodnost prepoznaje da je rod fluidan, da ne mora da se definiše kao jedan od dva definisana ekstrema itd. Termin Kvir je od tamo negde Fukoa pa na ovamo postao pre svega akademski način da se obuhvate seksualne i rodne grupe koje ne pripadaju tzv. heteronormativnoj većini i da se stvari postave na razinu kulture i identiteta, ne samo na razinu seksualne prakse. Što je dosta elegantno i mnoge obrazovanije/ akademskije osobe iz zajednice sebe identifikuju kao kvir (recimo profesorka Jelisaveta Blagojević).

Ugly MF

Prekrsticemo te od Mexo u Metno...
nego,,,
NE POSTOJI osoba sa oba reproduktivna organa.
Ne postoji ljudsko bice hermafrodit.

Jos jedan dokaz da Bog i pored svih anomalija koje su ljudi gresnim zivotom sebi naneli, ipak negde moraju da se definisu sami sebe sa sobom kao oni koji imaju jedan ili drugi reproduktivni organ.

Bajdvej, jesi li primetio kolko je to glupo, te trandze i tipa" rodjen sam kao..a u dusi sam ono drugo..", jer kolko god da se batrgaju,
svi muskarci koji su feminizirani postaju jedna ista licnost, isto ponasanje, ista gestikulacija...(moram) ...kao da ih je zaposeo jedan isti demon, onaj koji ubija licnost ,brise i robotizuje na proste stereotipove, buuuhuuahahahahahaaaaa!!!!
Milion zena , svaka unikatna na svoj nacin ( dok ne pocne da imitira Grand...)...ili krene s feminizmom..( jebte, u jednom momentu nisam razlikovo D od Dybuk, ALI, cim krenu o bilo cemu drugom, odma ih raspoznam :).....majke mi...

I mislio sam da je Queer pogrdan naziv, ko Peder!??!

nevermajnd ,
Turi Ti jos Jedno T za Tvoje Twinkove! ;)

Meho Krljic

Quote from: Ugly MF on 08-02-2016, 17:16:38
Prekrsticemo te od Mexo u Metno...
nego,,,
NE POSTOJI osoba sa oba reproduktivna organa.
Ne postoji ljudsko bice hermafrodit.

Jos jedan dokaz da Bog i pored svih anomalija koje su ljudi gresnim zivotom sebi naneli, ipak negde moraju da se definisu sami sebe sa sobom kao oni koji imaju jedan ili drugi reproduktivni organ.

Ma nema osoba sa podjednako razvijenim i funkcionalnim reporoduktivnim organima oba pola ali pošto su reproduktivni organi žene i muškarca manje više istog korena pa se samo posle drugačije razviju, imaš one primere da je recimo penis jako mali, skoro ko klitoris a skrotum razdvojen, skoro kao labija itd. Ima to ovde podrobno: http://www.isna.org/faq/what_is_intersex

Bajdvej, jesi li primetio kolko je to glupo, te trandze i tipa" rodjen sam kao..a u dusi sam ono drugo..", jer kolko god da se batrgaju,
svi muskarci koji su feminizirani postaju jedna ista licnost, isto ponasanje, ista gestikulacija...(moram) ...kao da ih je zaposeo jedan isti demon, onaj koji ubija licnost ,brise i robotizuje na proste stereotipove, buuuhuuahahahahahaaaaa!!!!
Hahah, zapravo nisam. Većina transrodnih osoba koje poznajem je jasno različita jedna od druge. Već sam pominjao na drugom topiku ovde recimo Vesnu Zorić koja je daleko od tih stereotipova koje pominješ. No, naravno, nije retko da se primete sličnosti jer osoba koja pokušava da prepozna svoj stvarni identitet (ili makar onaj gde će da se oseća najprirodnije) se često okreće prepoznatljivim uzorima. Ko što svaki skins ili panker u nekom momentu liči na svakog drugog  :lol: :lol: :lol:

I mislio sam da je Queer pogrdan naziv, ko Peder!??!
Bio je pa je preotet od strane akademije.

Turi Ti jos Jedno T za Tvoje Twinkove! :wink:

Hahah, pa onda treba da turimo i još jedno B za bearove, pa jedno L za lipstick lezbijke pa ko zna još kolko slova za razne podgrupe u okviru gej i lezbijskih populacija. Većini ljudi sa kojima pričam a koji se bave LGBT aktivizmom ili akademskim radom je celo to povećavanje skraćenice kako vreme ide isto smešno ko i nama (na primer, asexuals su isto prepoznati kao grupa ali niko se još nije gurao da se i oni ubace u skraćenicu) a već sam pominjao da je ponuđen alternativni izraz - SOGI - a koji je skraćenica od sexual orientation gender identity i koji, priznajem, nije intuitivno jasan (jer kad kažeš SOGI osoba, šta to kojmoj znači?) ali barem izbegava tu zamku eskalirajuće skraćenice i nužno neuspešnog reprezentovanja svih grupa jednako u imenu populacije koja nije nužno homogena...

Ghoul

ALI SVAKA ČAST VUČIĆEVIM KADROVIMA I SAUČESNICIMA! xuss

Vođa Obraza oslobođen za Prajd 2010.

Beograd -- Viši sud oslobodio je vođu Obraza Mladena Obradovića i njegove saradnike optužbi za organizovanje i učestovanje u sprečavanju održavanja "Parade ponosa" 2010.

IZVOR: TANJUG PETAK, 12.02.2016. | 15:59

Tada su zbog Prajda u Beogradu huligani divljali ulicama grada lomeći izloge i sukobljavajući se sa policijom.

Ovo je druga prvostepena presuda u ovom slučaju, a prvu kojom je Obradović bio osuđen na dve godine zatvora, a ostali od šest meseci do godinu dana zatvora 2013. godine je ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu i naložio da se suđenje ponovi.

I na novu, današnju prvostepenu presudu postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.

Među 13 optuženih za nasilničko ponašanje koji su oslobođeni je i Obradovićeva supruga Jelena, kao i Miloš Popović, Marko Lazarević, Dušan Ilić, Igor Marinković, Nikola Vidović, Srđan Savović i Aleksandar Živković, Dobrica Radonjić Damir Grbić i Krsto Milovanović, Mladen Milosavac i Goran Andrejev.

Obradović se tereti da je kao sekretar udruženja građana "Srpski otačastveni pokret Obraz" početkom oktobra 2010, kao kolovođa, zajedno sa ostalim pripadnicima te organizacije, održavao sastanke radi dogovora o sprečavanju održavanja "Parade ponosa".

To je, kako se sumnja, učinjeno u kampanji "Čekamo vas" kako bi izazvali mržnju i netrpeljivost zasnovanu na diskriminatorskom osnovu.

U sukobima protivnika gej parade i policije, 10. oktobra 2010. godine u Beogradu je povredena 141 osoba. Privedeno je 207 ljudi.
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Indonesia moves to ban LGBT emojis on messaging apps

The Indonesian government has this week demanded that instant messaging apps available in the country remove all same-sex emoticons from their platforms, or face heavy sanctions.

While homosexuality is not illegal in the country, it remains a controversial issue in the Muslim-dominated country. Now in the latest effort to crackdown on gay rights, Indonesian authorities want to ban emojis, stickers and emoticons which depict same-sex couples, the rainbow flag, and any symbol that symbolises the lesbian, bay, bisexual and transgender (LGBT) community.

Apps that have been targeted by the demands include the popular Asian messaging app LINE, Whatsapp, Facebook and Twitter.

"Such contents are not allowed in Indonesia based on our cultural law and the religious norms and the operators must respect that," said Ismail Cawidu, a spokesperson for the Indonesian Communication and Information Ministry.

Cawidu added that a particular concern was that children would find the bright coloured stickers appealing. He explained that the ministry had been in touch with all companies that use same-sex emoticon content, and that failure to comply with the demands to remove them would lead to the banning of their app in Indonesia.

LINE Indonesia was the first to remove its gay stickers from its online outlets and also issued the following statement: "LINE regrets the incidents of some stickers which are considered sensitive by many people [...] We ask for your understanding because at the moment we are working on this issue to remove the stickers."

Indonesia has seen a recent flurry of moves to suppress gay culture. At the beginning of the year, the University of Indonesia told an LGBT support group that it was not permitted to hold sessions on campus.

In 2015, Aceh, the only province in the country to adhere to sharia, Islamic law, introduced caning as a punishment for gay sex.

Hartoyo, a well-known gay activist in Indonesia, commented: "This is just the latest in a series of incidents that have happened recently [...] The government has let this ignorance go on for far too long and it has put our nation in danger."

Ghoul

dragi mi drug, draško (inače, poznat i čitaocima ovog foruma) je, ni kriv ni dužan ni gej, nabasao na neke koji nisu bili mnogo probirljivi, bilo im je dosta da 'liči' (valjda zbog brojnih bedževa na kaputu i zbog neobične frizure).
tako svojevremeno ubiše glumca dragana maximovića jer je nekim idiotima 'ličio' na ciganina.

dakle, ne uljuljkujte se da ste bezbedni samo zato što ne pripadate nekoj manjini - dovoljno je samo da 'ličite'...

srećom, draško je prošao samo s nekim naprslinama, ovog puta, ali... pamet u glavu i pesnicu džepu!

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/2005104-mladica-pitali-da-li-je-gej-pa-ga-pretukli-sokantan-napad-u-centru-beograda-foto

evo detaljnije na b92:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=02&dd=18&nav_category=16&nav_id=1098094

https://ljudska_splacina.com/

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

МртавОзбиљан

Quote from: Ghoul on 18-02-2016, 15:46:29
dragi mi drug, draško (inače, poznat i čitaocima ovog foruma) je, ni kriv ni dužan ni gej, nabasao na neke koji nisu bili mnogo probirljivi, bilo im je dosta da 'liči' (valjda zbog brojnih bedževa na kaputu i zbog neobične frizure).
tako svojevremeno ubiše glumca dragana maximovića jer je nekim idiotima 'ličio' na ciganina.

dakle, ne uljuljkujte se da ste bezbedni samo zato što ne pripadate nekoj manjini - dovoljno je samo da 'ličite'...

srećom, draško je prošao samo s nekim naprslinama, ovog puta, ali... pamet u glavu i pesnicu džepu!

http://www.telegraf.rs/vesti/beograd/2005104-mladica-pitali-da-li-je-gej-pa-ga-pretukli-sokantan-napad-u-centru-beograda-foto

evo detaljnije na b92:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=02&dd=18&nav_category=16&nav_id=1098094

И мени су у задњих 5-6 година 2 пута у Београду ломили шофершајбну; 2 пута су ми ломили брисаче и једном су ми украли ауто... и више пута су ме вербално нападали што сам из Црне Горе.
Треба ли да се жалим на овој теми као педер?!
лажни профил

Meho Krljic

Pa, na ovoj temi se ni jedan peder nije žalio do sada, tako da bi u nečemu bio prvi.  :lol: :lol: :lol:

Butt seriously, niko ne treba da bude verbalno napadan zato što je iz Crne Gore, to je jasno.

Father Jape

Ne, ali slobodno otvori 'CRNOGORSKA PARADA! USRED SRBIJE! BAŠ SADA'. :lol:

EDIT: Upade mi ovaj NGO-ovac.

МртавОзбиљан

Quote from: Meho Krljic on 19-02-2016, 23:14:14
Pa, na ovoj temi se ni jedan peder nije žalio do sada, tako da bi u nečemu bio prvi.  :lol: :lol: :lol:

Butt seriously, niko ne treba da bude verbalno napadan zato što je iz Crne Gore, to je jasno.

Meho, Mehure...  xtwak

лажни профил

МртавОзбиљан

Quote from: Father Jape on 19-02-2016, 23:15:03

EDIT: Upade mi ovaj NGO-ovac.

Оћу, ево -

МРТВАОЗБИЉНА ПАРАДА! УСРЕД ЗНАКА САГИТЕ! БАШ САДА
СКАНДАЛ
МртавОзбиљан запалио Знак Сагите!!!
Нећете веровати како је МртавОзбиљан реаговао на вербалне нападе - шокантно!
Бизарно - погледајте како се Гоул расплакао читајући вербалну одбрану МртвогОзбиљног - "Ја сам само хтео једно хоророшно поређење да прикажем са примером мога друга и његове рендгенске слике"
Веровали или не - Мехо симулирао секс са ванземаљцима Знака Сагите и изјавио - "Све је лаж, зашто ме не пуштају на параду!"
Да ли је могуће - Фадер Џапер жели да угради силиконе како би се лакше прикључио Геј Паради!
СПЕТАКЛ
лажни профил

Dybuk

Quote from: Father Jape on 19-02-2016, 23:15:03

:lol: :lol:

Saznajem iz pouzdanih izvora da tamo (CG) ljudi narucuju tri pića koristeci mali, domali i srednji prst :) ne bi bilo cudno da nije neudobno...

No, naravno, osudjujem svako nasilje, verbalno ili fizicko, pa i nasilje nad automobilima.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Father Jape

Meho Krljic

U Srbiji su i LGBT paraderi i Dead Walk paraderi imali problem sa praktično istim društvenim grupama koje su protiv njih protestovale na razne načine. Tako da ova vest ima nekog čudnog posebnog smisla za nas  :lol: :lol: :lol: :lol:
'The Walking Dead' Will Walk Out Of Georgia If Anti-LGBT Law Passes

If Georgia passes an anti-gay "religious liberty" bill on May 3, the state stands to lose billions of dollars in revenue. Not just because of the loss of extravagant, amazing gay weddings — although, that too — but because a fleet of major Hollywood players have joined the Walt Disney Co. and its Marvel Studios film unit in threatening to boycott Georgia should the bill be signed into law.
As of Friday, all of the following companies have spoken out against the bill: Viacom, 21st Century Fox, Lionsgate, CBS, Starz, AMC Networks (megahit The Walking Dead is currently filmed in Georgia), Netflix, Time Warner, CBS, The Weinstein Company, Sony, Comcast/NBCUniversal, MGM, STX Entertainment, and Open Road Films.
The legislation before Gov. Nathan Deal (R) is House Bill 757. It would prevent individuals from being forced to perform or attend same-sex weddings (if you're curious, yes, that is a right already guaranteed by the First Amendment; no one can make you attend a wedding, be it gay, straight, or dog); allow faith-based groups, including churches and religious schools, to refuse employment and service to anyone who violates the group's religious beliefs; and permit those groups to deny employment to anyone "whose religious beliefs or practices or lack of either are not in accord with the faith-based organization's sincerely held religious belief."
Most of the statements released by these companies leave some wiggle room as far as follow-through is concerned; it's the rare company in Hollywood that will actually use the word "boycott" when such phenomenal tax incentives are on the table. Disney said they "will plan to take their business elsewhere should any legislation allowing discriminatory practices be signed into state law," though, and on Thursday, Netflix announced that, though the company just shot two films and a series (The Do-Over, True Memoirs of an International Assassin, and Stranger Things) in the state of Georgia "and had planned on filming two series there in the coming months, should any legislation allowing discriminatory practice be signed into state law, we will move our productions elsewhere."
Some of the strongest language came from The Weinstein Company on Thursday; the company threatened to move a Lee Daniels film on Richard Pryor, currently slated to shoot in Georgia, outside of the state. "The Weinstein Co. will not stand behind sanctioning the discrimination of‎ LGBT people or any American," the statement read. "We have plans in place to begin filming Lee Daniels' new film in Georgia later this year but will move the production if this unlawful bill is enacted. We hope Governor Deal will veto bill H.B. 757 and not allow sanctioned bigotry to become law in Georgia."
Viacom -- parent company of Comedy Central, Nickelodeon, MTV, Spike, VH1, and Paramount -- issued a statement on Wednesday, emphasizing both how "proud" the company is "to champion diversity and acceptance" and "urg[ing] Governor Deal to continue to resist and reject the patently discriminatory laws being proposed." AMC also avoided the b-word, saying instead that "AMC Networks believes that discrimination of any kind is reprehensible. We applaud Governor Deal's leadership in resisting a previous version of this divisive legislation and urge him to reject the current version as well."
On Thursday, CBS, Time Warner, Lionsgate, Starz, and 21st Century Fox chimed in. A 21st Century Fox spokesperson said the company would "join the growing coalition of businesses in asking Governor Deal to veto this bill," while Starz, which is shooting the third season of Survivor's Remorse in Georgia as you read this, released a statement saying that the "inclusionary company... strongly opposes discrimination in any form, against anyone. As a proud production partner in Georgia for several years, we urge Governor Deal to show the same leadership he has in the past and reject this divisive legislation."
Lionsgate took a similar angle as 21st Century Fox, using its statement to "urge the Governor of Georgia to veto the deplorable and regressive legislation (House Bill 757) that has been sent to him. We take pride in our relationship with the people of Georgia and want to ensure that we can continue to offer our employees and talent there a working environment consistent with our policies and values."
In the CBS statement, the company deplored "the discriminatory language in Georgia's proposed religious liberty bill conflicts with these core ethics and value" and (are you sensing a theme here?) went on to "call on Governor Deal to exercise his veto power." A spokesman from Sony called the bill "anathema to our studio and to all those who value diversity and inclusion" and said the company would "strongly urge Governor Deal to exercise his veto." MGM did the same, adding that "our sincere hope is the state repudiates this hateful and bigoted legislation."
Comcast NBCUniversal, which said that they'd give a statement sometime between noon and four and then didn't even show up until, like, 8:00 at night, made no threats but simply "joined the voices" asking Deal to act against the law.
Time Warner announced Thursday that its members "strongly oppose the discriminatory language and intent of Georgia's pending religious liberty bill, which clearly violates the values and principles of inclusion and the ability of all people to live and work free from discrimination. All of our divisions — HBO, Warner Bros. and Turner — have business interests in Georgia but none more than Turner, an active participant in the Georgia Prospers campaign, a coalition of business leaders committed to a Georgia that welcomes all people. Georgia bill H.B. 757 is in contradiction to this campaign, to the values we hold dear, and to the type of workplace we guarantee to our employees. We urge Governor Deal to exercise his veto."
While touted as a "religious liberty" bill by supporters, the discriminatory language has sparked outrage among hundreds of companies that do business in Georgia, including Atlanta-based Coca-Cola and Home Depot. The NFL issued a statement last week that, while not committing to a boycott outright, invoked strong language to suggest a state that embraced such anti-LGBT legislation could say goodbye to any hopes of hosting the 2019 or 2020 Super Bowl, as Falcons Stadium, set to open in 2017, is gunning to do.
Gov. Deal has until May 3 to decide whether or not to sign the measure into law.

Tex Murphy

Поставља се питање шта тај Њалкинг Деад уопште ради у Грузији ин тхе фирст плаце.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Krsta Klatić Klaja

Грузијски четници за Трампа!  8-)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Mississippi's New Anti-LGBT Bill Claims That Women Can Be Fired For Wearing Pants

Many states have considered bills that enable discrimination against the LGBT community, but Mississippi's proposed legislation is perhaps the most explicit in this regard. HB 1523 spells out in storied detail all of the different ways that a person should be able to mistreat people for being LGBT without consequences from the government.

The bill does not pretend to be neutral; it only protects people with anti-LGBT religious beliefs and nobody else:
The sincerely held religious beliefs or moral convictions protected by this act are the belief or conviction that:
          (a)  Marriage is or should be recognized as the union of one man and one woman;
(b)  Sexual relations are properly reserved to such a marriage; and
(c)  Male (man) or female (woman) refer to an individual's immutable biological sex as objectively determined by anatomy and genetics at time of birth.

Assessing what kind of discriminatory situations this would enable is easy, because the bill spells those out as well. So long as individuals are motivated by "a sincerely held religious belief or moral conviction," any of the following behaviors would have the endorsement of the government:

• Religious organizations can decline to solemnize any marriage or provide any services related to recognizing that marriage.
  • Religious organizations can refuse to hire, fire, and discipline employees for violating the organization's religious beliefs.
  • Religious organizations can choose not to sell, rent, or otherwise provide shelter.
  • Religious organizations that provide foster or adoptive services can decline service without risking their state subsidies.
  • Any foster or adoptive parent can impose their religious beliefs on their children.
  • Any person can choose not to provide treatment, counseling, or surgery related to gender transition or same-sex parenting.
  • Any person (including any business) can choose not to provide services for any marriage ceremony or occasion that involves recognizing a marriage, including:

• Photography
    • Poetry
    • Videography
    • Disc-Jockey Services
    • Wedding Planning
    • Printing
    • Publishing
    • Floral Arrangements
    • Dress Making
    • Cake or Pastry Artistry
    • Assembly-Hall or Other Wedding-Venue Rentals
    • Limousine or Other Car-Service Rentals
    • Jewelry Sales And Services
  • Any person can establish "sex-specific standards or policies concerning employee or student dress or grooming," and can manage the access of restrooms and other sex-segregated facilities.
  • Any state employee can openly express their beliefs without consequence.
  • Any state employee can choose not to authorize or license legal marriages by recusing themselves from those duties.
Protect Thy Neighbor, a project of Americans United for Separate of Church and State, outlines several hypotheticals for how this discrimination might play out — including impacts beyond the LGBT community. For example, an adoption agency could refuse to place a child with a family if the parents lived together before they were married. A counselor could refuse to help an LGBT teen who called a suicide hotline. A car rental agency could refuse to rent a car to a same-sex couple for use on their honeymoon. And a corporation could fire a woman for wearing pants (though this would likely still be illegal under Title VII of the federal Civil Rights Act).

Anybody who takes advantage of any of these opportunities to discriminate would be protected from any tax penalty, any loss of contract or grant, any loss of benefit, any fine or penalty, any license or certification, any custody award or agreement, or any setback in employment.

Furthermore, these protections extend even if the disagreement does not involve the government as a party. In other words, anybody can cite their religious beliefs to justify their discriminatory behavior if sued by the victims of that discrimination. When they do, they are entitled not only to victory in court, but compensatory damages as well.

Currently, no city in Mississippi has banned anti-LGBT discrimination under law, but several have at least passed resolutions opposing such discrimination, including Jackson, Waveland, Bay St. Louis, Greenville, Magnolia, Oxford, and Hattiesburg. Should any of those cities ever pass enforceable laws, those laws would be voided by HB 1523, which preempts any municipal law that might conflict with it. All of the above forms of discrimination would become legal in the state no matter what laws a city passed.

This bill has already made significant progress through the Mississippi legislature. The House approved it last month by an 80-39 vote and the Senate is taking it up Wednesday.
   UPDATE MAR 30, 2016 8:55 PM 
The Mississippi Senate approved the bill Wednesday evening by a vote of 31-17. It now returns to the House for concurrence with an amendment.

Meho Krljic

PayPal pulls North Carolina plan after transgender bathroom law

QuotePayPal Holdings Inc (PYPL.O) on Tuesday canceled plans to open a global operations center in Charlotte, North Carolina and invest $3.6 million in the area after the state passed a controversial law targeting lesbian, gay, bisexual and transgender (LGBT) citizens.The digital payment company's protest is the first by a major business after North Carolina became the first state last month to enact a measure requiring people to use bathrooms or locker rooms in schools and other public facilities that match the gender on their birth certificate rather than their gender identity. The law, which overturned a Charlotte city ordinance, was widely interpreted as an attack on LGBT rights. State lawmakers also voted to prohibit local governments from enacting anti-discrimination protections based on sexual orientation and gender identity."The new law perpetuates discrimination and it violates the values and principles that are at the core of PayPal's mission and culture," Chief Executive Officer Dan Schulman said in a statement. In a letter on March 29, founders and chief executives of more than a hundred companies, including Apple Inc (AAPL.O), Twitter Inc (TWTR.N) and Alphabet Inc (GOOGL.O) urged North Carolina Governor Pat McCrory to repeal the legislation.    Earlier in March, the payment processor announced plans to open the operations center in Charlotte and employ 400 skilled workers there. It was set to invest more than $3.6 million in the Charlotte area by the end of 2017, according to a news release on the governor's website.  After PayPal's decision, North Carolina Lieutenant Governor Dan Forest, who like McCrory is a Republican, defended the law."If our action in keeping men out of women's bathrooms and showers protected the life of just one child or one woman from being molested or assaulted, then it was worth it," he said in a statement. PayPal said it is now looking for another site for the center and has not yet made a decision on location.

Mada, zapravo upućeni ljudi vele da je ovaj zakon problematičan u mnogo širem smislu jer otežava građanima da dobiju sudsku zaštitu u slučajevima kada smatraju da su diskriminisani pri zapošljavanju ili useljavanju u stan na osnovu godina, pola itd.

QuoteThe legislation doesn't stop there, however. Tucked inside is language that strips North Carolina workers of the ability to sue under a state anti-discrimination law, a right that has been upheld in court since 1985. "If you were fired because of your race, fired because of your gender, fired because of your religion," said Allan Freyer, head of the Workers' Rights Project at the N.C. Justice Center in Raleigh, "... you no longer have a basic remedy."
"The LGBT issues were a Trojan horse," added Erika Wilson, a law professor at the University of North Carolina who co-directs a legal clinic for low-income plaintiffs with job and housing discrimination claims. The broader change hasn't received much attention, she said, because "people were so caught up in [the LGBT] part of the law that this snuck under the radar."
Conservative-leaning groups have been trying for decades to reduce the number of civil lawsuits in the states. In HB2, lawmakers accomplished this by adding a single sentence to the state's employment discrimination law that says: "[No] person may bring any civil action based upon the public policy expressed herein."
The language does not repeal North Carolina's job-bias law, which continues to ban discrimination on the basis of race, sex, age, religion, or disability. But it forces workers seeking redress for discrimination into the federal system, where access is more difficult, the rules are much more complicated, and businesses often have significant advantages. Time, in particular, is on employers' side: Under federal law, fired workers have just 180 days to file a claim, versus three years in state court. In the past, workers who missed the federal deadline — not uncommon for someone in emotional and economic crisis — could sue under state law instead, said Raleigh attorney Eric Doggett. Now, he predicted, many will discover they're "hosed."

Ehhh, sa takvim pristupom vladavini prava, Severna karolina nikada neće ući u EU...

Dybuk

Najsssss!!

QuoteThe pornographic content provider tweeted a photo showing that searches for gay and transgender content are popular among users in North Carolina.

"The incredible hypocrisy of North Carolina, the land where Homophobia is law," the company said on Twitter.

According to the company, 50,612 North Carolina searches contained the word 'gay' and 48,585 contained the word "shemale," in 2016.

Naravno, za ocekivati. Licimuri.

Krsta Klatić Klaja

Добро, то је објашњено у Клеркс 2, стрејт су норткеролијанци!

Уосталом, како могу да гријеше кад су изгласали Трампа!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala